Procesory Intel NEHALEM mají TLB chybu – opakování historie? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Monday, 01 December 2008
altNové procesory Intel Nehalem mají TLB chybu, ne nepodobné té, která postihla první revizi procesorů AMD K10.

 

 

  Intel NEHALEM není bezchybný. Ostatně málokdo nejspíše tuší, že bezchybný procesor vlastně neexistuje. Každý z nás má doma procesor a je jedno, zda od Intelu nebo AMD, který má chyby. Ty jsou postupně odhalovány většinou je samozřejmě menšího rázu, které funkčnost procesoru neovlivňují a pokud ano, tak se udělá nějaká ta softwarová oprava ovladače nebo BIOSu. Některé chyby jsou ovšem závažnější. Jednou z těch větších byl TLB bug v první revizi procesorů AMD Phenom. Nicméně její význam byl uměle zveličen, ačkoliv se vlastně nikdy nikomu v reálném světě neprojevil. Přišlo na ní totiž AMD při určitém speciálním testování v laboratorních podmínkách. Chyba byla také patřičně napravena. I tak ale mělo zejména zveličení této chyby velký vliv na prodejnost prvních procesorů AMD Phenom. Připomeňme, že revize B3 již touto chybou netrpěla a současné prodávané procesory AMD Phenom jsou zcela v pořádku.

nehalem_tlb_bug
(výňatek z dokumentace Intelu k TLB problému Nehalem CPU)

   Problém však mají nové procesory Intel, které ve stávající revizi Core i7 obsahují podobnou TLB chybu. Intel oficiálně přiznává, že v některých případech může dojít k chybnému přístupu do paměti a celý operační systém následně zamrzne. Intel už zveřejnil, která část procesoru je vadná a připravuje se oprava BIOSů. Zda to bude mít vliv na výkon, stejně jako to mělo v případě podobné opravy u AMD se zatím neví. Nicméně chyba je to velmi podobná. Co bude zajímavé, bude sledovat reakce mnoha lidí, kteří dříve hlásali cosi o vadných procesorech AMD, kterým se mají všichni vyhýbat. Zda to budou hlásat i v tomto případě jsem velmi zvědav. Pravdou totiž je, že stejně jako u AMD se ani teď nic hrozného neděje, a pokud Intel zabrání zbytečnému nafouknutí celého problému, žádný vliv to mít nebude. Ačkoliv chyba v první revizi AMD K10 procesorů nikomu technicky neuškodila, protože se nikdy neprojevila, AMD nechalo tuto chybu zbytečně hodně publikovat. Intel se nejspíše zachová trochu jinak. Každopádně mějte na paměti, že bezchybný procesor prostě neexistuje, každý má chyby a ty se řeší postupně úpravami jako po softwarové stránce, tak vydáním nové revize. Každopádně je velice zajímavé že dva konstrukčně velmi podobné procesory, každý však z dílny jiného výrobce, trpí ve své první prodejní revizi obdobnou chybnou ...

Zdroj: Fudzilla

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Gyrxiur [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - jupiii 2008-12-01 16:17:41
avatar
mehehehahahaha to je sranda, velky intel ma problem u amd pri jeho cenach to beriem, ale dat dvadsat tacov za daco vadne, no od takej firmy by som nic nekupil, ono doma mi tikaju len amdcka
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 10:17:57

Vzkutku, ty I7 jsou drahé a pro většinu uživatelů nedávají žádnou výhru. Takže stejně by je kupovali jen sběratele. A k tomu omezení voltáže paměti. (Což ovšem velice dobře ovlivnilo výrobce paměti) A k tomu omezení na použitelné frekvence paměti. A teď ještě tato chyba. Chudáka spotřebitele Intelu tak vezou hlavou po-scho-di-šti... O jaký další schůdek se praští? A PR Intelu ho při tom přesvědčuje, aby ty stupínky ignoroval. Jogovská výchova!
Myslím, tetno problém už ani není důležitý. Těch "vlástností" už i tak bylo dost na to, aby to nekupovat.
Intel tak platí za svou technickou zaostalost - prochází náspěch to, co AMD dělal několik lét. A tak, přirozeně, dělá VÍCE chyb na stejné cestě.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 18:04:54
avatar
nejen tato chyba..jeste k tomu pripocti stovky dalsich o kterych intel informuje..jen nejaci redaktori vypichli zrovna tuhle chybku co se tyce omezeni pameti tak nejaky varovani melo byt snad jen na jedne desce od asusu. nikde jinde ne..aspon tak to pise obr ve svym testu, kde se i na tento problem jako jedinej u nas prakticky zameril. vyssi voltaz mu zadne problemy nezpusobovala. co se tyce omezeni frekvence pameti..tak vyssi takty stejne jiz neprinasi vykon navic..
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-03 09:44:16

"vyssi takty stejne jiz neprinasi vykon navic." Ano, právě o tomto omezení mluvím. Při tom, že omezení je na úrovní 1300 a existují už i 2000 paměti, není to moc příjemné, že?
Pyshtone [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 16:18:19
avatar
TLB bug se projevuje hlavne na virtualnich strojich, na kterych se provadi narocne operace - typicky DB servery. I tak se ale bug projevoval (u AMD) jen zridka. Spravcove ESX a podobnych monstr masin o tomto vedi a jiz maji zkusenosti - je jen na nich, zda obetuji cast vykonu vypnutim TL bufferu, nebo riskovat tuhnuti virtualnich systemu. Taky v tom nevidim zasadni problem, v kazde PORADNE IT firme se servery postavene na novych procesorech pred ostrym nasazenim radne testuji presne kvuli temto bugum a vyrobci serveru jim v tom radne asistuji - je to i v jejich zajmu.

Bezny uzivatel toto muze s klidem hodit za hlavu a z pripadnych padu systemu obvinit 3rd party drivery a nebo spravce systemu. Tedy sebe
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 16:53:47

co vim tak se projevuje ked je CPU na 100% využite až ho s toho sekne, takže na vypočty kde je CPU plne zatižene aj niekolko dni Nehalem moc nebude alebo to budu riešiť upravou biosu a stratou vykonu alebo reviziou tak či tak to posrali
PS:To tak ked niečo kopiruju bez rozmyšlania
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 17:15:25
avatar
je opravdu zvlastni ze prvni 4 jadro intelu ma podobnou chybu jako prvni nativni 4 jadro AMD Intel zkratka udelal poprve pokrocily procesor s integrovanym radicem (tedy neco co ma AMD uz leta letouci ) a obdobou Hyper Transportu a nezvadl to bez chybicky.

Nicmene bych intelu velmi pral aby se tato zprava poradne nafoukla jako v Pripade AMD. Pak si tezko nekdo za ty nekrestansky penize koupi vadne CPU
Neznámý  2008-12-02 00:38:13

Zdar SNAJPříku, tak, to, máš, tedy, naprostou, pravdu, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 10:16:40

Ale ty i7 jsou mířeny nejen na serverový, ale i na PC trh. Obávám se, že když si postavím počítač, žádný výrobce mi asistovat při ladění výkonu nebude.
Mimochodem, POŘÁDNÁ firma nejprv umí počítat peníze. A nevyhazuje je za služby, které nepotřebuje ona, ale poskytovatel HW.
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - .. 2008-12-01 16:27:46

No hlavně sem zvědav co nám k tomu napíše pan bObrmaier .. jinak DD tenhle článek plně profi, bez sebemenší narážky, takhle se mi to líbí, gratz.
Rocman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 16:32:33
avatar
Teda musím říct, že mě tadle novinka docela pobavila. Jsem zvědav jak se to vyvrbí AMD bylo za tuto chybu hodně kritizováno, tak jsem zvědav jestli páni testeři si kvůli té samé chybě rýpnou i do Intelu (netvrdím, že by měli, ale když už kvůli prkotině rýpali do AMD tak se aspoň pozná kdo je kam zaujatý )
Pyshtone [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 16:56:14
avatar
Problem je v tom, ze u AMD byl TLB bug prvni a tudiz vice na rane. Holt to je udel technologickych pionyru
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 16:37:07
avatar
servry na linuxu nají záplatu(linux má záplatu) která obchází místo na procesoru čímž likviduje problém tlb bugu za nesníženého výkonu. Intel na tom bude podobně, možná protlačí nějakou záplatu i do windows
FS2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - - 2008-12-01 16:56:01

No prvý príspevok ani neriešim, chlapče koľko ti je? 10?
Ale tentokrát musím pochváliť J.Stacha, takýmto štýlom by sa mali písať články. Žiadne nadržiavanie, proste objektivita 100%. Myslím, že taký pán Obermaier, by si mohol aspoň v tomto zobrať príklad
Neznámý  2008-12-02 00:42:00

Zdar FS2, no tak, je možné, že ten, úplně, první příspěvek, úplně, Na-hoře, co tu je, tak, ten, je možná, trochu, a to, trochu, jetej, ale, v podstatě, si myslím, že má, "Gyrxiur, pravdu, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 17:05:58
avatar
Je to až moc podivné, že podobný procák od intelu má podobnú chybu ako jeho konkurent v b2 revízii od AMD. Je pravda, že AMD malo TLB chybu, ale ani zďaleka platforma na ňom postavená nestála také nekrestanské prachy ako corei7. Za takú cenu ako sa predáva platforma corei7 si intel nemôže dovoliť ponúkať zmätky. Podľa mňa je to neospravedlnitelné a treba im ten pokus o natívne 4-jadro odignorovať. Ešte, že tu je konkurencia v podobe phenomu a zlaté Core2Quad.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - no prosiiiiiim, 2008-12-01 17:13:34
avatar
a vraj spravodlivost neexistuje . ak doteraz marketingove oddelenie AMD spalo tak sa ani nemusi namahat nastavit si budik. Intel si robi kampan sam. no a samozrejme som zvedavy co na to najvacsi profici ako hulan a podobni, ti co by do AMD nikdy nesli. teraz uz maju len jednu moznost, VIA. bueheheeeeeee .

EDIT: Intel okopcil nativne stvorjadro AMD aj s TLB chybou
ThomasBlue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Není chyba jako chyba 2008-12-01 17:25:29

Neuvěřitelné, jak málo stačí prosťáčkům k radosti. Měli byste si uvědomit, že dnešní procesory obsahují podobných chyb desítky, jak u AMD, tak u Intelu. A o závažnosti té současné u i7 se zatím neví vůbec nic. Vám ale očividně stačí, že se v názvu vyskytuje slůvko TLB a hned je vám všechno jasné. Obdivuju. Mimochodem chybu v TLB mělo i Core 2, to vám ale asi uniklo, že? Jenže narozdíl od AMD, kde měla oprava přes BIOS obrovský dopad na výkon, tak Intel tento problém neměl, takže očividně nebyla stejně závažná. A to stejné může být i v tomto případě. Ovšem nedělám si iluze, že by to kdokoliv ze zdejšího osazenstva pochopil.
Neznámý  - Jj 2008-12-01 17:40:12

Presne. Ruda garda zase dostala do ruk "dlazebni kostky".
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - no a ja pre zmenu 2008-12-01 18:04:22
avatar
odporucam modrej garde naucit sa rozumiet ironii. dufam ze ste boli takto spravodlivo zanieteni v diskusiach aj vtedy ked si do AMD kopol kazdy kto mohol.
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 19:22:29
avatar
Jééžiši, co do toho taháš politiku, za chvilku to tu bude jak na novinky.cz nebo na idnes.cz trochu nadhledu hoší...
Neznámý  - Politika? 2008-12-01 20:09:17

Politika? Kde? Ruda garda jako fanATIci! Kapisto?
popkec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 17:43:34

a ja uz myslel ze jsi umrel, a ono nic
ThomasBlue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 17:55:42

Neboj, neumřel, jen mám na práci zábavnější a užitečnější věci. A taky u sebe začínám pozorovat zajímavou úchylku, líbí se mi totiž ta rostoucí demence zdejších diskutérů. Tak jim to nechci moc kazit
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 18:03:53
avatar
Tak to tu nekaz! A bež pracovať.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 20:43:12
avatar
pěkně řečeno
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 19:21:09

No jo, tak někteří z nás si ten nárust ještě můžem dovolit a jiní jsou už přez limit, tak závidí .. jinak vidím, že si pilně studoval české weby .. ale chtěl bych vidět schválně kde si byl a jak si vyřvával a slavil u AMD TLB bugu a hned je ticho po pěšině že ? .. Oooo ano jsem veliký amd ati fanatik ooo .. ale dokážu uznat, že má intel teď lepší procáky a jak jsi na tom ty ? Dokážeš přiznat chybu svojí milované stáje ? Škoda, že je pohled velké většiny lidí, tak hrozně omezenej.
ThomasBlue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 20:24:13

Tak mi to najdi, jak jsem vyřvával a slavil. Jsem hodně zvědavej A jen pro tvou informaci, většina procesorů co jsem měl byla od AMD a jakmile vyjde Phenom II do AM3, tak jdu okamžitě do něj. Takže tvoje pohádka o mé milované stáji je jaksi trošku mimo. Z čeho mě nařkneš teď?
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 09:23:20

Jestli to tak skutečně je, tak ti dlužím omluvu, sorry, měl sem pocit z toho příspěvku, že si jeden z těch co mají jenom tu svou jedinou, protože teď co sem koukal na některejch webech, některé myši už se chytili do pasti TLB bugu a dostali to pěkně sezřat.
Chroustostroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Slepá spravedlnost 2008-12-01 18:04:22

On je zásaní problém v tom jak lidé vnímají chyby Intelu a Amd. Když udělá chybu Amd tak je to pro mnohé jen potvrzení pověsti co Amd má už od pradávna, ale dávno už neplatí. Tzn. že je to plagiátor=náhražka=nekvalitní, nejlépe vyráběný zotročenými čínskými dětmi.
Pokud stejnou chybu udělá Intel, podvědomí široké veřejnosti to vnímá spíše jako vlastnost. Pro masy přece udává intel podobu x86 takze jako chyba, kvuli ktere by se ty procesory prodavaly stejne spatne jako B2 revize phenomu by bylo povazovano snad jedine, ze by ten procesor padal uz pri bootovani.
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 18:39:40
avatar
Ak mám za niečo vygrcať kopec prachov tak tam nemôže byť o žiadnej chybe reč. Za určitý obnos chcem aj kvalitu a nie, že ak nebudem robiť to, alebo hento tak sa mi v podstate nemôže nič stať. Ak dám za procák + dosku + ramky 20 000,-Sk tak to musí byť kur.a dobré.
MGST [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 18:25:46
avatar
To je sila! Som zvedavy ako sa to budu snazit zahrat do autu! Velky INTEL ten AMD Phenom skopiroval dokonale!Komplet aj s chybami. Az na jadro samozrejme.
ThomasBlue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 20:29:44

Až na ten drobný detail, že cache funguje u každého jinak...
urban.novak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - jsou skutečně současné Phenomy 2008-12-01 19:53:32

Autor si v článku tak trochu protiřečí. Na začátku prvního odstavce píše, že bezchybný procesor vlastně neexistuje. A na konci: AMD Phenom jsou zcela v pořádku. Tak jak to teda vlastně je?
urban.novak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 20:09:07

O chybách v Phenomu si můžete počíst na http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/41322_PUB_Rev3.34v4.pdf. Některé jsou fakt docela brutální a týkají se i revize B3, jako třeba REP MOVS Instruction May Corrupt Source Address, nebo A DIV Instruction Followed Closely By Other Divide Instructions May Yield Incorrect Results.
ThomasBlue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 20:28:21

To se celkem divím, že to běží. REP MOVS a DIV jsou velmi používané instrukce.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 08:11:02

Ty dokumentovane chyby nastavaji v radu promile, za bezneho provozu takrka vubec. Phenom je jako kazdy jiny procesor, je tam hromada chyb. Tam kde je to dulezite se to resi (podnikove servery), u domacich stanic je to nepodstatne. Spis vam Winy spadnou kvuli nejaky chybe kernelu nez kvuli chybe procesoru. Problem je, jak nekdo naznacil vyse. U AMD se to bere jako potvrzeni povesti, ze je spatne. U Intelu se to prejde.
Ale takovej uz je zivot a kdyby to tak nebylo, tak procesory od AMD kupujeme dvakrat draz. Stejna situace je i u grafickych karet. AMD/ATi je paria a takovou povest nevyvratite za par let. To je na desetileti, kdy by AMD/ATi muselo byt na vrcholu a to nikoliv pouze vykonove, ale predevsim marketinkove. Uspech je treba umet prodat, na tom neni nic spatneho.
S tim souvisi i pristup fanouskovske zakladny. Ti co jsou dlouhou dobu odstrceni si nasledne pristup na vysluni vychutnavaji velkymi dousky. Dospely clovek zustava chladny a ridi se rozumem a predevsim svymi moznostmi, ze.
NeXuS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 19:54:21
avatar
Náš učitel řikal neopisujte a když opisujete tak opisujte od chytrého
ale co, každý dělá chyby, hlavní je se jim postavit čelem a opravit je
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 21:13:43
avatar
no u nekterych komentaru tady sem se ted fakt nasmal choucas, mgst...no fakt velmi vtipne

ted vazne..chyby jsou u kazdeho procesoru (takze ani za 20 tisic nedostanes bezchybny pocitac ba ani procesor) a i v minulosti byly jak u intelu tak u amd a rozhodne jich neni malo. takze tohle si holt nevyberes kdyz chces bezchybny procesor tak si ho navrhni a udelej sam..a klidne ti za takovej dam i 100 000Kc.

za aferu kolem tlb bugu ve phenomech si muze amd sama. v realu se ta chyba neprojevovala a to ani v serverech (nebo aspon nevim o jedinym pripadu nestability barcelon v mem okoli..a to sem je do nekolika serveru sam doporucoval). chybou amd bylo ze vydala opravu biosu, ktera drasticky snizila vykon. kvuli tomu se tlb bug tak medializoval, kvuli tomu fanousci intelu rvali jakej je to vadnej procesor, a kvuli tomu zas druha strana barikady pise podobne vtipne komentare tady. to si jen amd samo podelalo.

ze intel ma tedka chybu tykajici se tlb v procesoru neni nic divnyho. jak nekdo podotkl ma ji i core 2 duo. vzhledem k tomu ze intel pouziva uplne odlisnej system cache (exkluzivni vs. inkluzivni) oproti phenomu tak tezko asi mohl zkopirovat puvodni chybu od amd a o vlivu pripadne opravy na vykon podobne jako u phenomu velmi pochybuju..takze to nejspise vysumi..jen mozna nekteri fanatici budou vyrvavat podobne jak tenkrat rvali intelaci
Neznámý  2008-12-02 00:50:41

Zdar RAIGORe, a tak, on, ten, procesor, a to, ten, Procesor, asi tak, za 140 000 Kč vč. DPH, byl, a byl, to ten, procesor, a to, ten, Procesor, Intel Itanium, snad, už v roce 2003, s tehdá, obrovskou, L2 Cache, mám takový pocit, že to, bylo, snad, až asi, tak 24 MegaBajtů, jestli, a mněl, tenhle, procesor, nějakou chybu, a nebo, neměl, žádnou, chybu, i když, tipuju, že nějaké drobné, chyby, asi mněl, když, zase tam, bylo, na tu Dobu, a i na Dnešní Dobu, Tolik L2 Cache, která je drahá, jako, Prase, takže, ta, cena, toho, procesoru, a to, toho, procesoru, Intel Itanium, byla, z velké části, asi tou, obrovskou, a to, tou, obrovskou, L2 Cache, nejspíše, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 08:17:10

No aspon nekdo rozumnej. Chyba TLB u AMD medializovana nebyla, problem byl s opravnym BIOSem, kde ten vykon klesl. To proste neslo prejit a to bylo nasledne medializovano. Jinak TLB bug ci jina problemy procesoru uverejnuje vetsinou sam vyrobce. A je to proto, ze oznamena chyba se muze dat obejit softwarove, coz se bezne cini. A opet, vubec se to netyka domaciho segmentu. Jedna se o aplikace psane na miru danym serverum a tam vyrobce vychazi maximalne vstric vyvojarum a proto ty chyby uverejnuje.
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 09:16:08
avatar
Ahoj mudrc. Tak aby som to uviedol na pravú mieru. Samozrejme, že neni nič dokonalé len mi pripadá drzosť pýtať také peniaze za niečo čo neni kóšer. Beriem to, že v každom procáku sú chybičky krásy, ale TLB bol problém a jeho vyriešenie AMD stálo kopec výkonu a hlavne povesti. Ak intel vyrieši ten problém tak, že výkon nespadne dolú ako u phenomu tak to bude fajn, ale ak to dopadne tak ako u AMD tak to je okrádanie poctivého zákazníka.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 18:13:56
avatar
a pochopis ze chyba u intelu v tlb bufferu je temer na 100% uplne jina nez byla chyba v tlb bufferu u amd???
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 21:19:58
avatar
V článku bolo písané, že tá chyba v TLB je podobná tej u AMD phenom rev B2. A ak je to inak tak si mal upozorniť autora, že tá chyba je úplne iná. Ja sa o to nezaujímam a len som reagoval na článok.
Mikuke [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 09:29:05

Ahoj RAigore, mohl by jsi mi ,prosím tě, víc vysvětlit jakej je rozdíl mezi exklusivní a inkluzivní cache pamětí...? dík za odp.
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-02 13:50:25
avatar
inkluzivní cache, takže obsah L1 je obsažen v L2 cache (a L2 je obsažen v L3). Pro srovnání AMD preferuje přístup exkluzivní cache, takže data nejsou v L1 a L2 uložena duplicitně (L3 není ani čistě exkluzivní ani inkluzivní). To je výcuc z článku na Svh. http://www.svethardware.cz/art_doc-FF190EC204E8958BC12574D5005F053D.html
jmmazuch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - podozrive 2008-12-02 08:04:05
avatar
bud maju vela spolocnych zamestnancov/hlavne matematik sklamal/ alebo sa jedna o nejaky druh spionaze pri vyvoji nehalemu
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1198x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2100x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1921x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1291x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1287x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníFriday, 19 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3905x
Komentářů: 0