Šéf AMD o Temných časech AMD v ekonomické krizi Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Monday, 19 January 2009
Přejít na obsah
Šéf AMD o Temných časech AMD v ekonomické krizi
Pokračování ...
altDlouhý dopis rozeslal šéf společnosti AMD zaměstnancům. Jaká je realita AMD a jak se bude chovat v nastalé celosvětové ekonomické krizi?

 

 

  Už jsem vás informoval o tom, že AMD hodlá propouštět a šetřit. Server Fudzilla následně zveřejnil v plném znění dopis, který rozeslal šéf společnosti AMD zaměstnancům a podřízeným a který právě tyto kroky oznamuje a vysvětluje celou situaci AMD (volně přeloženo by DD s asistencí):

 

Od: Meyer, Dirk

Odesláno: Čtvrtek, 15. ledna 2009 4:02 PM

Komu: Všem AMD ZAMĚSTNANCŮM

Předmět: Nová realita

RE: Nová realita

   Poslední měsíce byly těžké pro prakticky každou společnost v každém odvětví na celém světě. Celosvětová poptávka jde dramaticky dolů. A nejistota, pokud jde o další vývoj a intenzitu, vzrostla. Tato kombinace společně s naším cílem znovu získat výnosnost a volné cash flow stává obtížnější - a ještě důležitější - než kdy jindy.

  V době, jako je tato, myslím, že je důležité připomínat sobě a našemu Teamu 'nepopiratelné pravdy', které by měly vést k naší motivaci a budoucnosti. První je, že budeme hrát rozhodující (jednu z hlavních) roli v základním (důležitém) průmyslu. Naši zákazníci nás chtějí a potřebují, aby se nám dařilo ... a my máme možnosti a to jak ve formě IP a lidí, na úspěch. Za druhé, velké společnosti, vidí nastávající situaci i jako příležitost. Ekonomice se vždy odráží poptávka a budoucí úspěch je pro ty, kdo činili správná rozhodnutí, aby zaujali pozice správné pozice. Přežili jsme v nepříznivé situaci několikrát předtím, a přežijeme znovu.

    Mezitím jsme zmítány v monstrózní ekonomické bouři, která vyžaduje další rychlé akce a některá velmi těžká rozhodnutí. Za prvé, budeme muset dále omezit náš vedoucí team a naše rozpočty okamžitě. Přesněji řečeno, náš současný plán je snížit počet našich zaměstnanců o přibližně devět procent z produktové sekce AMD a to v prvním čtvrtletí. Tato omezení se primárně zaměřuje na výrobu a prodej, marketing a všeobecné a správní funkce, a zároveň omezit R & D snížení, pokud je to možné.

 Tyto složité akce, ale také musí chránit naší schopností - a začít musíme s ochranou našich schopností k dodržení a uskutečnění našich plánů. Velmi pozorně jsme sledovali, co velké firmy na celém světě dělají ke zvládnutí této krize, a hluboce jsme přemýšleli o tom, co naši akcionáře a zaměstnanci chtějí a očekávají od nás, že uděláme. Vedením společností jsou například přijímána dočasná, významná snížení základu platu, jako u firem Lenovo a Freescale coby obdobné příklady z nedávné doby. Je čas na podobné akce. Od začátku v únoru budu užívat dočasné snížení o 20 procent základu mzdy. V USA a Kanadě, budeme provádět podobná snížení platu o 15 procent na VPS, 10 procent pro všechny ostatní non-přesčas nárok zaměstnanců a 5 procent všech přesčasů-způsobilých zaměstnanců. Mimo Severní Ameriku, jsem požádala všechny AMDers učinit srovnatelnou náhradu řezy - detaily, které budou určeny z místní správy příští týden.

    Vím, že to bude osobní oběť pro všechny z vás, ale zároveň vím, že omezení a snížení je to nejlepší, co můžeme v zájmu zachování investice, která bude řídit náš budoucí úspěch, udělat. Také jsem chtěl zdůraznit, že tyto akce jsou dočasné, a my se k nim jednou za čtvrtletí až začnou ekonomické ukazatele vykazovat zlepšení situace, vrátíme. Následovat budou ještě další akce ....

         (zmíněné v dopisu dále, týkají se různých aspektů firmy - zkráceno o odstaveček pozn. by DD)

...    Všechny tyto akce jsou skličující, ale v těchto mimořádných dobách násobně více. Je těžké předpovídat rozsah a dobu trvání. Od úspor si slibujeme přizpůsobit naši nákladovou strukturu, aby lépe odpovídala na obchodní podmínky, ve druhé polovině letošního roku. Naším cílem je, aby nedocházelo k odlivu hotovosti v první polovině tohoto roku a začala tvorba zisku a generování hotovosti v druhém pololetí.

    Nedávno jsme provedli odvážné tahy a uspěli - druh chování vítězů. Náš grafický team úspěšně znovu dobyl trh výkonu titul a i na poli inovace, jako je Shanghai (CPU), spolu s našimi Yukon a Dragon platformami, jsme získali přízeň zákazníků. Mezitím se rychle blíží zásadní milník v našem odvětví-měnící se "Asset Smart" strategie.

   AMD je společnost s bohatou historií úspěchů, a další velké úspěchy přijdou. Máme zkušenosti s žitím v těžkých časech dříve - a tak to zvládneme i dnes. Vše záleží na tom, jak moc věříme v náš budoucí úspěch. Věřím, že náš celý tým to cítí stejně. Žádám každého z vás o pochopení a podporu těchto činností - a dalšího, co je zapotřebí k zajištění dlouhodobého úspěchu AMD.

Budoucnost je to, co jsme a co teď děláme.

 

  Následovala poměrně dlouhá kapitola s vysvětlením jednotlivých kroků. Ty už v angličtině (nechtělo se mi to celé překládat. Ale mnohé důvody jsou jasně vysvětlené a zajímavé:



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1219x
Komentářů: 4
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1628x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1144x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1208x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníFriday, 19 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3792x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCWednesday, 17 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1474x
Komentářů: 0