AMD představilo 45nm šestijádrový procesor - kdy přijdou do desktopu? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 20 únor 2009
alt Po společnosti Intel, která již své šestijádro uvedla na trh, představuje 45nm šestijádro i společnost AMD.

 

 

 

Prozatím se v případě obou společností jedná o striktně serverovou záležitost. V současné sobě nabízí své šestijádro Intel. Xeon se šesti jádry staví na architektuře Core 2 a již je v prodeji. AMD má vydání svého šestijádrového procesoru Opteron vyráběného 45nm a tedy založeného na architektuře Phenom II, naplánováno na zhruba Q3 letošního roku. Procesor je znám pod označením Istanbul. V příštím roce pak AMD chystá jeho DDR3 pdporující vylepšenou verzi.

(AMD X6 "Istanbul" v akci)

V současné době už jsou k dispozici některým partnerům první předvýrobní vzorky a AMD je také již prezentovalo. Výhodou procesorů je kompatibilita se současnými základními deskami a tak jednoduše vyměníte třeba 65nm Opteron za nový 45nm. Jednotlivé systémy mohou být osazeny až čtyřmi šestijádrovými procesory (pokud máte desku pro 4 procesory). Jak AMD, tak Intel mají v současné době na serverech napilno, v rámci snižování nákladů mnoho firem výkonné serverové stanice vítá, protože jejich výkon lze využít efektivněji. Tam kde bylo dříve zapotřebí několik serverů, stačí dnes jeden, taktéž se rozmáhá využívání tzv. centrálních systémů, tedy počítače, na kterém běží virtuálně několik operačních systémů, a v rámci firmy je využívají pracovníci na svých pracovních stanicích, která tak mohou být o poznání jednodušší, úpornější a levnější.

(Intel 6Core XEON)

Pokud se ptáte, kdy nás čeká nástup šetijader do desktopových domácích PC, tak pokud se nic nestane, jako první takový chystá Intel, a to na současné architektuře NEHALEM. Vyráběný ale bude už samozřejmě 32nm a kompatibilní bude se socketem LGA1366. Jedná se o nástupce současných quad Core i7 procesorů. Bude mít také podporu MT technologie, takže se systém s jedním 6ti jádrem Intel s kódovým označením Gulftown, bude tvářit jako by měl 12 jader. Dočkáme se jej někdy v průběhu příštího roku (2010). Pokud jde o společnost AMD, tak to plánuje pro desktop procesory s více než 4 jádry až na přelom 2010/2011.
Zdroj: TCMagazine, VR-zone forum



Měl by dnes 6ti jádrový procesor v domácí PC sestavě smysl a využití?


AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Uzitecnost 2009-02-20 14:56:14
avatar
Pro servery uzitecna vec. Pro desktop aplikace je zatim 4 jadro vice nez dostatecne.
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 17:33:09
avatar
to se hovorilo i o dvou
Foxnec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 18:22:32
avatar
A v době, kdy se to o nich tvrdilo, to byla pravda.
zero8324 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - 2-3 jadrá musia stačiť 2009-02-20 18:45:49
avatar
no priklánam sa k názoru, že momentálne sú 4jadrá luxusom pre bežné PC...2-3 by mali stačiť...avšak pokiaľ pôjde o vyložene hracie PC alebo Pracovnu stanicu, tak ani 6 nemusí byť dosť.. už sa teším na 12 jadrové CPU (Magny Cours)....ja často kodujem HD video do H264 a cez 3prechody, vtedy výkonu nieje nikdy dosť a to ešte nebežia (zatial len experimentálne) kodeky založené na Wavelet..
Slunce [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 18:39:28

JO, JÁ SI TAKÉ MYSLÍM, DOKONCE SI MYSLÍM, ŽE STAČÍ ATHLON II BEZ L3 CACHE, KTERÉ BUDOU LEVNÉ, A PŘITOM BUDOU MÍT ÚÚÚÚÚŽASNÝ VÝKON.

JENŽE LIDÉ KTEŘÍ NEVÍ CO S PENĚZMA SI KUPUJÍ TO, CO VLASTNĚ NEPOTŘEBUJÍ. A V SOUČASNÉ DOBĚ JIM JE ZBYTEČNOST PRO DESKTOP SCHOPNÝ DODAT JENOM INTEL V PODOBĚ CORE I7 X4, A PROTO BY AMD JIM MĚLO TAKÉ NĚCO NABÍDNOUT, A TO PHENOM II X6, KTERÝ BY BYL MNOHEM VÝKONNĚJŠÍ NEŽ CORE I7 X4.

SOUHLASÍM S TÍM ŽE MĚL BÝT PRVNÍ VYDANÝ OPTERON II X6 PRO SERVERY, PROTOŽE TAM JE MŮŽE BĚŽET MNOHEM VÍCE VLÁKEN, NEŽ DOMA NA DESKTOPU.
ALE AMD BY SI MĚLO POSPÍŠIT A VYDAT BRZY PO OPTERON II X6 I TEN DESKTOPOVÝ PHENOM II X6, A TEN OPTERON II X6 VYDAT HNED TEĎ A NEČEKAT NA Q3 ROKU, AMD SI MUSÍ POSPÍŠIT, ABY MOHLO TOMU INTELU NAFACKOVAT.
Half [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 19:01:59

hmmmm... aj ja by som potreboval taku vestecku gulu aby som dopredu vedel, co bude vykonne a co nie... videl si uz nejaky test na ten Athlon X3 bez L3 cache ? ja este nie a taketo zavery by som si nedovolil vyslovit... ono sa moze este stat, ze napr. intel Q7500 (pokial bude cena athlon X3 podobna - t.j. cca pod $150) ho roznesie v zuboch... takze o vykone sa mozeme bavit, ked pridu prve testy...

"A TO PHENOM II X6, KTERÝ BY BYL MNOHEM VÝKONNĚJŠÍ NEŽ CORE I7 X4."
no tak tu by som bol tiez opatrny, pretoze intel pride ako prvy na desktop s 6jadrovym procesorom Westmere - a to uz na 32nm niekedy zaciatkom dalsieho roka.. iste, core i7 by mal 6jadrovy AMD porazit, ale ci porazi aj novy 6jadrovy intel Westmere s jadrom Gulftown - tak to je otazne....
Slunce [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 19:23:05

RE 1.ODSTAVEC
ATHLONII X3 BUDE NA 100% LEVNĚJŠÍ, NEŽ Q7500. DOKONCE BYCH ŘEKL ŽE BUDE LEVNĚJŠÍ ATHLONII X4, NEŽ Q7500. AMD UDĚLÁ BEZKONKURENČNÍ NABÍDKU.

RE 2.ODSTAVEC
ŠAK PROTO PÍŠU, ŽE BY SI MĚLO POSPÍŠIT. OD TÉ DOBY CO MÁ INTEL TOHO NOVÉHO ŠÉFA SE ANI NA OKAMŽIK NEZASTAVÍ. OSTATNĚ INTEL TO MÁ VELMI JEDNODUCHÉ. NYNÍ NAINVESTOVAT 7MILIARD USD DO VÝVOJ 32NM TECHNOLOGIE, A KDE TY PRACHY MÁ VZÍT AMD?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 19:40:07
avatar
ach jo kam ty diskuze tady jenom spejou...zacal jsem zde ve vetsim diskutovat, protoze se tu narozdil od ostatnich podobne zamerenych serveru pohybovaly veskrze rozumni lide a psali rozumne a smysluplne komentare, i kdyz nektere vice ci mene orientovany na jednu nebo druhou stranu, porad to bylo oproti zbytku webu na vyborne urovni. ale co se tu posledni dobou objevuje se mi teda vubec nelibi..carkovaci ladik, nastesti jen malokdy prispivajici ati.tom, capslockar slunce, ted jeste zacne fedy se svou reklamou na svuj web v kazdem jeho prispevku a jeste obcasne lordjustic se svymi konspiracnimi blaboly...imo melo by se s tim neco delat. nebo sem jedinej komu vadi dementni capslock on & carka prispevky?to doufam ne..
Neznámý  2009-02-20 19:42:35

A jeste jsi zapomel Slunce a jeho sebechvalu u kazdeho prispevku.
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 19:43:44

si teprv v ranním stádiu rozkladu nad temito diskutéry
To přejde, časem zjistíš, že se sem stejně vracíš a tito individua tě přestanou zajímat
KralKralu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 14:22:44

spíš kam jsi dospěl ty? mě nic z toho nevadí
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 19:05:18

Ahoj KralKralu
Bodejt by ti to vadilo, kdyz si na zdejsi cerne listine
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 21:24:05

Ne nejsi jedinej, taky mi tu vadí takový zneuznaní chudáci, už jsem to jednou psal, DD k tomu nic neřekl, pro mě asi nejlepší možnost, přidat do diskuze možnost ignoru. Protože je to přesně jak píše Raigor, tady bývali vždycky nejlepší diskuze, ostatní weby jsou víc plný právě těhle petardů.
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 21:37:51
avatar
ach jo, teď jsem pět minut přemýšlel jak tě slušně poslat do p***, bohužel jsem nic pořádnýho nevymyslel, tak ti alespoň napíšu, co píšeš za nesmysly.

"atlon 2 bez l3 budou mít úúúúúžasný(mimochodem neexistuje žádné české slovo, které by takto začínalo) výkon" - ty si snad nějakej testoval? Dost o tom pochybuju.

"JENŽE LIDÉ, KTEŘÍ NEVÍ CO S PENĚZMA SI KUPUJÍ TO, CO VLASTNĚ NEPOTŘEBUJÍ. A V SOUČASNÉ DOBĚ JIM JE ZBYTEČNOST PRO DESKTOP SCHOPNÝ DODAT JENOM INTEL V PODOBĚ CORE I7 X4(když už si tak potrpíš na amd, tak by jsi mohl vědět že písmenem x končí procesory amd a ne intelu)" - jenže někteří lidé výkon „pouze“ potřebují a je otázkou jejich pracovní výkonnosti.

"ALE AMD BY SI MĚLO POSPÍŠIT A VYDAT BRZY PO OPTERON II X6 I TEN DESKTOPOVÝ PHENOM II X6, A TEN OPTERON II X6 VYDAT HNED TEĎ A NEČEKAT NA Q3 ROKU, AMD SI MUSÍ POSPÍŠIT, ABY MOHLO TOMU INTELU NAFACKOVAT." - nevím kam by mělo dnes amd spěchat, v současné době je na highend čas, těch pár procent z trhu trn z paty nevytrhnou a mimo tu je tu daleko důležitější mainsteam. Ale i tak osobně pochybuju, že by byl instambul nějak výrazně v desktopech rychlejší…

"ATHLONII X3 BUDE NA 100% LEVNĚJŠÍ, NEŽ Q7500. DOKONCE BYCH ŘEKL ŽE BUDE LEVNĚJŠÍ ATHLONII X4, NEŽ Q7500. AMD UDĚLÁ BEZKONKURENČNÍ NABÍDKU." prodávat pod výrobníma nákladama je jistě skvělá věc, jen nevim jak dlouho udržitelná

OSTATNĚ INTEL TO MÁ VELMI JEDNODUCHÉ. NYNÍ NAINVESTOVAT 7MILIARD USD DO VÝVOJ 32NM TECHNOLOGIE, A KDE TY PRACHY MÁ VZÍT AMD? - intel nenainvestoval 7mld jen do vývoje, ale hlavně do přestavby továren, kde vezme amd 7mld? ta tolik nepotřebuje, protože tolik továren, kolik přestavuje intel, nemá

Být zajímavým jde určitě i bez zaplého caps locku
Neznámý  2009-02-21 01:28:21

Zdar Slunce, na-prosto, a to na-prosto, s tebou, souhlasím, Firma AMD, by mněla, a to by mněla, udělat, ty, a to ty, 8-mi Jádrové procesory, s HyperThreadingem, asi tak, a to asi tak, na té Výrobní Technologii, asi tak, 40 NanoMetrů, a asi a to asi tak, na té Frekvenci 2,3 GHz, se spotřebou, a to se spotřebou, asi tak 90 Wattů TDP, tedy, a to tedy, pokud, a to tedy, pokud, by to šlo, tedy, abych tak, řekl, pokud, a to pokud, ten, HyperThreading, a to ten, HyperThreading, nezvyšuje, a to nezvyšuje, nějak, a to nezvyšuje, nějak, spotřebu, toho, a to toho, procesoru, a to a to, to, nevím, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 19:11:29

Ladiku opravuju si o tobe nazor a to, ze byt to pises jak debil, ma to hlavu a patu a je to rozumny. Bohuzel, uz to alespon pro me ted pises jen jak debil a hlavu a patu to mozna ma, ale s rozumem mas problem.
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-22 11:02:34
avatar
Athlon x4 bez L3, no nevim jak slavne to bude s vykonem, na druhou stranu by absence zrave L3 mohla znamenat mensi spotrebu co by bylo velice priznive, tak ci onak, pockal bych az na jeho realni testy
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-22 17:56:24

Zbytečný není ten nebo onen proc, ale tá otázka. Jak někdo může říkat, že něco je vůbec zbytečné? Zbytečné pro něj, ano, prosím, i když psychologie už 80 lét ví, že člověk nedokáže objektivně posuzovat sam sebe a svoje problémy, ale to je jeho osobní věc - považuješ něco za zbytečné, tak prosím.
Ale jak někdo může být tak hmm.. rozhodný? otrlý? .. aby posuzoval, co je zbytečné pro někoho jiného?
Vy, kdo tady mluví o zbytečnosti 6-jádra, určitě znáte VŠECHNY úkoly, pro která se používají počítače? Jako vždy, ten, který ví nejméně, si myslí, že ví všechno. Dělali jste někdy zpětný gravimetrický úkol? Jakýkoliv nekoréktní úkol? Počítali jste transformace map? Počítali jste optimální řešení úkolů lineární ekonomiky? A co tak zpětný fotogrametrický úkol, a to jako klasický, tak i pro objekt na nekonečné vzdalenosti? A to všechno jsou absolutně praktické úkoly, které se v určitých oborech řeší pořád.
Něco stačí pro Vás. Ale vy, arogantní pánové, nejste CELOU populaci zeměkoule.
Ano, pro většinu lidí jsou 6 a 8 -jádra zbytečnosti. Ale existují obory, ve kterých se na silnější procesory za rozumnou cenu čeká s nadšením. Takových je daleko více, než těch, co si mohou dovolit superpočítač. A také AMD a INTEL nepředpokládají ty multijádra za mainstream, že?
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-23 09:47:26
avatar
Ja bych z toho nedelal zadnou tragedii. Ty aplikace, ktere pises jsou spis domenou pracovnich stanic. Pro ne to vyznam ma. To jsem napsal. Pro normalni desktop to ma vyznam v soucasne dobe asi pro 1% uzivatelu(presna cisla ale nevim)
Miqq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-28 01:35:41
avatar
Já taky četl, že absence L3 cache neznamená téměř žádný rozdíl ve výkonu... A ten kdo by počítal optimální řešení úkolů lineární ekonomiky by si koupil procesor kde už L3 je. Asi tak.
Federmann [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Desktop 2009-02-20 15:01:10
avatar
Pokud někdo touží po desktopu, tak není žádný problém stačí šáhnout po počítači Appro, "počítač pro opravdu náročné" a můžere si užívat hned 24jader
http://www.federmann.cz/index.php/top500/77-superpoitae/82-appro-poita-pro-opravdu-narone
shurin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 15:06:34
avatar
Myslim že užitečný to bude az v plne zdigitalizovaný domacnosti kde poběží jeden počítač a ostatní budou jen lehky přístupový terminaly, jinak nevim co stim vykonem rozumne delat...
Snowii [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 15:19:34

presne tak, nejaka krava s par TB v RAID 5, pod LCDckem v obyvaku HTPC a pak nejakej terminalek - prip. notas a frcet kdyztak po rychle wifi pres vzdalenou plochu
Oobist [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 21:19:14
avatar
tak takuto kravu by som ako htpc nechcel .. sak by si ani ten film nepocul kvoli hluku ventilatorom
Federmann [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 10:23:10
avatar
Zdání klame, procesory mají pasívní chladiče a bez velkého zatížení nemusí běžet ani ventilátory v bedně, zdroj má každý PC, záleží ještě na počtu a provedení grafik, nepředpokládám větší hlučnost jak u běžného PC. Stoj je to z říše snů, ale představa, že za jeden rok tratím cca 50% jeho pořizovací ceny, jak u každého jiného PC, je děsivá. Mám přes rok Phenoma X4 bežně vytíženého 20-30% a další asi nebude moc jiný.
Neznámý  2009-02-21 01:29:57

Zdar SHURINe, tak a to tak, možná a to možná, pokud, a to pokud, by to, a to pokud, by to, umněla, využít, hra GTA IV. tak, a to tak, by to, a to by, to možná mohlo, být zajímavé, a nebo, ne co?
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 16:09:59

tiez si myslim ze 4X zatial na domace pouzitie stacia.. ale zasa marketingovy odbornici firiem nam vysvetlia, ze jadier nie je nikdy dost..
Flyer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 17:26:44
avatar
Já mam lepenou skládačku od intelu (q6600) a musim se hodně snažit aby ty 4 jádra jeli na full, jako pokud hry budou někdy v budoucnu těch šest jader využít tak proč ne, ale dneska je to do domácnosti na běžný užívání na nic.
Jorn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 11:50:57

Ne všichni mají počítač jen na hry.
Flyer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 14:05:04
avatar
Tak jasně to je pravda - ja to vytížim maximalně převodem videa a CADem, ale beru to z pohledu drtivý vetšiny userů, každej druhej BFU to kupuje jen z pocitu, že má víc jader a tudíš to nejvýkoněší i když v reálu to nikdy nevyužije
milhaus18 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 17:51:18
avatar
To je nesmysl 6-ti jadro na desktop...vyuzije se taktak ctyrjadro....ale vyvoj plyne hezky dal!!!
Slunce [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 18:21:44

JÁ JSEM SE TĚŠIL NA NOVINKU, A ONY VYJDOU AŽ VE Q3 ROKU..
Pit [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-20 18:28:22
avatar
Alespoň to nebude takový skok jako byl z 2 jader rovnou na 4 jádra.
DD kdy se dostanou do českejch obchodů Phenomy II 910 do AM3 ?
panther7 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - MT 2009-02-20 21:07:59
avatar
MT technologie? Nemělo tam být HT jako Hyper-Threading?
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 08:02:09
avatar
Já si myslím že s nástupem novejch Generací Enginů se konečně ty mnohojádra užijou....No a pak bude teprve co hrát
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 08:54:15
avatar
6-jadro je na desktope zbytočnosť. Však dnes programy s ťažkosťou využijú 2 jadrá. Samo, sú aplikácie ako rendering kde to nájde uplatnenie, ale kto doma bežne renderuje. Ja mám 4-jadro a neni využité poväčšine ani na 10%. Viacmenej rátam cenové ponuky a ak mám voľno tak sa hrajkám. Dcéra má klasiku athlona X2 5200+ EE a keď jej idem niečo inštalovať tak systém a vlastne všetko je tam svižné ako na mojom 4 jadre. Dnes je dualcore plne dostatočné na všetko čo bežný uživateľ potrebuje a kúpa 4-jadra je dnes len pre dobrý pocit. Ale ako sa tak pozerám do cenníkov tak dnes by som do domáceho compu asi narval nové 3-jadro od AMD. Cena výkon a dobrý pocit je u 3-jadra bezkonkurenčné.
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 09:31:04
avatar
tak u mna by minimalne quad mal vyuzitie pretoze rendrujem dost casto do skoly aj prace, takisto pri hrach mam dual vytazeny vacsinou aj na 100percent..Ale hlavne pri praci clovek usetri vela casu, ked chce nieco poriadne vyrendrovat a trva to aj dva dni
Flyer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 10:35:55
avatar
Tak v tomhle případě se to využije, ale 90% userů nerendruje - prostě normální BFU 4 jádra nikdy nevyužije, ano člověk který se s tim zabejvá a používá soft co to umí využít tak ten ano, ale v domácích podmínkách nemá BFU šanci to vytížit.
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 12:18:37
avatar
Tak ty by si potom využil aj tých 24 jadier čo sú hore na obrázku.
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 21:04:01
avatar
Jasne ze pri instalaci neni rozdil, tam to jednoznacne brzdi HDD(popripade DVD/CD rom)

Inak s tim ze na beznou praci jsou 2jadra dostatecna s tim souhlasim
Kukliz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 11:42:11

jo ja sem jen obycejny pc user(excel, word, net,...) a hlavne pc gamer mam quada a nestezuju si, mel sem athlon x2 6000 a taky se to dalo ale gta 4 bylo .... nic moc rekneme....to by me zajimalo jak to vali ty sestijadra v gta4 to budou pecky
Mrni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-21 16:56:21

Jestli AMD bude mit to jadro dobry,o cemz nepochybuju,tak bude GTA4 v HDrozliseni s detajlama na max. uplne plynuly.Samo ze high-end grafika bude asi nutnost...
Volod@ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-22 10:15:30

Kvoli hram vyhadzovat prachy je podla mna blbost. Vasnivy hrac si kupi konzolu (PS3 alebo XBox360) a neserie sa s nedostatocnym vykonom aj niekolko rokov. Vyhovorka ala...potrebujem do skoly, lebo robime vela vypoctov v Exceli su dost trapne nato, ze chcem, aby mi hra sla na plne detaily, lebo mi stredne nestacia.
Malinko ludi si to kupi preto, lebo to vyuzije (cca 10%), vsetci ostatni kvoli dobremu pocitu...je to smutne, ale snad to v buducnosti vyuziju.
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-22 11:52:00
avatar
Jako vášnivej hráč si Konsolu nikdy nekoupím...Ten ovladač je dobrej tak Akorát na sporty,bojovky a hopsačky :-) No a ta Grafika také nic moc...
Flyer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-22 12:35:24
avatar
Bereš mi slova - sem na tom úplně stějně jako ty
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-22 13:00:09
avatar
aji na zavody je dobrej ale u pc ho velmi rad pouzivam na nektery hry.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-23 10:36:35

Bohuzel nesouhlasim, PC ted v poslednim 1-2 let predbehli konzole, ano stoji ty PC sestavy vic, ale jsou na tom lepe s hernim vykonem takze az vyjdou konzole na dx11ce zalozene, tak to zas bude obracene ci vyrovnane, ale ted vedou PC a hodne ziskavaji i svoji variabilitou kdy umoznuji napr. k online hram programy na hlasovou komunikaci v real case, otevreny okna s navodama, etc etc etc. to jsou veci k nezaplaceni a pro konzole unreal...
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-23 09:31:15

Tak ted uz jen pohnout s 45kovyma CPUckama do mobil segmentu a muzeme poprat AMD-Ati k uspesnemu combacku na trh...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1266x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2165x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1934x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1297x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1289x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3909x
Komentářů: 0