Intel výkon Bulldozeru od AMD nechává klidným – ke konci roku dorazí nástupce Core i7-900 a X58! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 16 leden 2011
altNový procesory AMD na architektuře Bulldozer bude na nějaký čas tím nejvýkonnějším …

 

 

 

… avšak nebude tím nejvýkonnějším více, než 4-5 měsíců. AMD Bulldozer v 8jádrové verzi pro AM3 totiž není vyloženě high-endová záležitost, stále je to procesor "jen" s dvoukanálovým řadičem pamětí a stále není o nic větší, než ty současné a jeho patice AM3+ je vlastně téměř to samé, co současná AM3, tedy i pro low end a mainstrem. To Intel už finišuje s dokončením nástupce současných high end Core i7-900 procesorů do LGA1366.

Nové procesory, jež se pravděpodobně budou jmenovat Core i7-2900, jsou skutečný high end. Přijde vám současná patice LGA1366 jako velká a tříkanálový řadič pamětí jako přehnaný? Tak to počkejte, až uvidíte naživo novou patici LGA 2011 (zajímavá shoda okolností) a nové procesory s jejich čtyřkanálovým řadičem pamětí! Intel zahodil všechny konvence a novou X68 platformu udělá ultra high endovou se vším všudy. To pravé pro milovníky výkonu bez kompromisů.

Připravte se tedy na obří desky, obří patici, obří procesory a 4-8 paměťových modulů jako standard. Intel už novou platformu má víceméně hotovou a již ji předvádí za zavřenými dveřmi. Samozřejmě jde o procesory architektury Sandy Bridge-EN, samozřejmě 32nm a těšit se letos můžeme na „levnější“ 8 jádrový model a pak také na 10 jádrový procesor řady EE a časem i na 12 jádrový EE. Vzhledem k tomu, že téměř určitě budou mít tyto procesory i HT, tedy dvě vlákna na jádro, budou se tvářit jako 16-20-24 jádrové procesory. Navíc samozřejmě budou disponovat i specializovanými instrukcemi, takže to bude značný výkonový posun, proti současnosti. Ani se pak nedivíme tomu čtyřkanálovému řadiči pamětí, který je nutný proto, aby se vůbec všechna ta data dostala včas k tomu procesoru ke zpracování a výkonový potenciál byl využit.

Co nás potěšilo je fakt, že z určitých roadmap, které nám všem Intel do této doby ukazoval, to vypadalo, že se letos snad ani nástupce X58 platformy nedočkáme, teď to ale vypadá, že na přelomu Q3/Q4 letošního roku, Intel s tímhle na trh dorazí. To samozřejmě znamená, že Bulldozer si výkonový trůn, jež asi pravděpodobně s 8jádrem v dubnu-květnu (03/04) získá, neudrží dlouho. Tedy za předpokladu, že nám AMD něco netají.

Je pravdou, že 8 jádrový bulldozer do AM3 je parametrově i velikostí konkurencí ke Core i7-800 do LGA 1155 a také je pravdou, že Bulldozer procesory jsou zcela modulární a AMD má v plánu stavět později až 16 jádrové procesory. Takže kdyby eventuálně plány uspíšilo a dorovnalo velikostně ty nové Core i7-2900 procesory do LGA2011, samozřejmě by muselo udělat novou patici, či eventuálně použít tu serverovou a samozřejmě čtyřkanálový řadič by pak byl samozřejmostí, mohli bychom tu nakonec mít pěkný High endový souboj. Nicméně o ničem takovém zatím nevím, vím jen o 8 jádrových nových procesorech AMD do AM3 patice a ty se rozhodně s X68 platformou, při jejích parametrech, utkat a vyhrát, nemohou. Kdyby ano, bylo by u intelu něco asi hodně špatně. Každopádně letos myslím uvidíme pěkný nárůst výkonu u obou platforem a Intel sice na krátko v polovině roku přenechá vedení AMD, aby si zase hcvíli vyzkoušelo, jakéje to být na vrcholu, ale pak si ho zase vezme a AMD se bude mít co ohánět, aby, pokud bude chtít tedy v high-endu konkurovat, si vytvořilo možnost si korunu zase vzít. Intel s parametry jeho nových LGA 2011 procesorů, ale nemusí mít z Bulldozeru pro AM3+ obavy a věci má zjevně pekvně pod kontrolou.  

Zdroj: Zol.com.cn, DDWorld.cz

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
ElectricKota [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Propustnost AMD vs. PCIex 2011-01-16 08:36:54
avatar
Uvidí se, už je to dávno co jsem měl AMD v počítači, když nabídně FX procesor co beatne alespon moji i7-920@4200Mhz nemám problém ho zase přivítat z5.

Btw DD nechystáš test prostupnosti PCIex, SATA6g rozhraní u nových čipsetů AMD a Intel? Tady je na to zajímavý článek Odkaz Rozdály jsou celkem markatní, a vněkterých případech by mi omezovalo AMd moje SSD
M4S4CR [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 08:45:15
avatar
Nejen AMD, ale i ATi měly problémy se svými čipsety. Jižní můstek vždy posrali v rychlosti SATA, USB nebo PCIe linek... a zatím se jim to daří dále.
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 09:51:06
avatar
Ked pozeram tak najhorsie na tom je Intel P55 a s novym cipsetom P67 to intel napravil, sak by bola blbost aby aj nie, no P67 je novinka co sa zacala predavat pred par dnami AMD musi v novych cipsetoch tiez to vylepsit... Na ten buldozer sa fakt tesim, uz ho potrebuje AMD ako sol, dufam, ze aspon dozenie Sandy Bridge...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 13:13:50
avatar
p55 by ale v tom testu mel mit jen pcie 1. amd a sandy bridge maji pcie 2.
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 14:27:33
avatar
Jasne, to viem, no To je problem intelu ze to ma ako ma, niesu to nejak stare cipsety....
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 09:08:24
avatar
Přiznám se že bych nejraději viděl aby celá tahle platforma zdechla.Intel to drží zuby nehty a silou svého postavení se stává spíše brzdou vývoje.Doba molochů co umí vše ale nic pořádně pomalu končí.Blíží se doba kdy budou počítače stavěné modulárně z čipů které jsou levné ale úzce zaměřené.Efektivita těchto čipů je na hony vzdálená X86 platformě.Intel zatím razí politiku že X86 není z efektivitou na tom bůh ví jak ale je náš a to se počítá.Modulární počítače mají tu výhodu že si zákazník nechá osadit čip větším výkonem tam kde ho bude potřebovat a jiný třeba úplně vynechá nebo ponechá jen základní model.Takto zákazník získá za své peníze přesně co potřebuje a neplatí za něco co nechce.Tahle filosofie není nic co by spadlo z nebe a o čem by odborná veřejnost nevěděla a vlastně i nevolala.Problém je že Intel ví přece lépe co zákazník potřebuje než zákazník sám že? .Bohužel pro výpočetní obec Intel bude házet klacky pod nohy všemu nad čím nemá pokud možno absolutní kontrolu.
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 09:25:05
avatar
Dám ti taky otázku. Ty být Intel a mít "absolutní" kontrolu na X86, zkoušel bys něco něco jinýho, kde se ti to nemusí podařit? Ta doba o které píšeš, příjde. Ale ne dnes.
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 09:34:09

To je jak s Járou cimrmanem: "Může se nám to nelíbit, můžeme s tím dokonce nesouhlasit, ale to je tak vše co se s tím dá dělat!" Intel má 80% trhu (a kapacit). Takže co on vyrobí, to prodá. A záleží na něm co prodává. Nechceš? Běž jinam. A kam? AMD nemá kapacity pokrýt trh, ARM a jeho platforma zatím není konkurenční v plném rozsahu. Proto si může říci o 25 000 za CPU. Za brzdění konkurence dostala pokuty (a vyrovnání), které zaplatila ze zisku za jedno čtvrtletí!!!!! Nevyplatí se to??!!
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 14:16:04
avatar
V kapitalismu, ve kterém konečně víceméně chválabohu žijeme, nic "nezdechá", ale je upozaděno nástupem lepšího, výkonnějšího, cenově výhodnějšího... Takže tvoje vytí na měsíc je úplně mímo mísu. x86 zdechne, respektive stane se z něho minoritní platforma, až přijde "někdo novej, kdo se nezakecá". Možná to právě probíhá. Možná jsme právě svědky začátku nástupu ARM. A možná taky ne...
Trh nenaplánuješ. Ty pokusy už tu byly. A jak to dopadlo víme a ještě pořád se na to můžeme podívat v severní Koreji, nebo na Kubě... Čína teď jede a dokázala smontovat kapitalistický výkon, bolševické ovládání mas a feudální otrokářství do překvapivě funkčního stroje. Ten je ovšem promazáván krví zotročených davů. A6 se ten dav vzepře (a že to nebude trvat dlouho), tak to začne skřípat. Pak otěže převezme Indie a za hodně hóóódně dlouho Afrika... Ale to už tu nebudem...
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 17:56:11

Není co dodat...."Kam pojedete letos doktore Holube?"
Neutron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 18:25:59
avatar
tak Čína by tak nejela kdyby Evropa a USA netrpěli tyhle jejich manýry, jenže západní státy jsou otroky vlastních obchodníků kteří si vydupají mnohé....
Kdyby se zavedly kontroly za jakých podmínek pracovníci montují a v případě zjištění otrokářských podmínek by se prostě zakázal vstup na západní trhy tak by měli po legraci, ale na takové akce je příliš pozdě, nechali Čínu příliš zmohutnět a teď budou sklízet hořké plody. Nejenže si čínani pomohli technologicky, ale fakticky mají západní svět v hrsti.
Každému obchodníkovi je fuk za jakých podmínek bylo zboží vyrobeno, hlavně když je poskytnuto velmi levně a vše okolo je podružné.
Máš pravdu že trh nejde naplánovat, ale jde usměrnit, třeba aby neprodukoval kvanta zbytečných výrobků a násilnou reklamou nenutil spotřebitele je kupovat, nebo třeba aby ti nejdravější a nejvychcanější nepohltili ty menší a pak ovládli trh (jak se třeba děje v potravinářství).
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 23:42:01
avatar
Čína funguje, lebo tamojší ludia nie sú ešte takí rozmaznaní ako v USA a EU. Volakedy dávno sa aj tu budovalo a makalo, ekonomika prekvitala. Potom nastúpil vysoký životný štandard + vyčerpané prírodné zdroje + prehustený životný priestor (+ 2.SVV) a čudujeme sa, ako je možné že nás Čína a India ekonomicky zadupávajú do zeme. Jednoducho - fungujú presne tak, ako sme dakedy fungovali my. 100 rokov dozadu moje rodné mesto vyzeralo asi tak, že hrad + kostol + zopár domov v podhradí. Potom sa postavili sídliská a celá infraštruktúra . A čo sa postavilo za posledných 10-15 rokov? Okrem Tesca a iných súkromných obchodných domov asi 4 paneláky. Musíme si priznať jednu vec: západné štáty žijú zo "zašlej slávy", doslova na zotrvačnosť. A pomaly - ako sa hovorí: prichádza na psa mráz - Grécko, Španielsko, možný rozpad EU atď. Jedine USA to má lepšie vymyslené - dokonale využívajú svoje postavenie "svetového policajta" na udržanie životného štandardu.
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 20:39:58
avatar
To není vytí na měsíc to je konstatování faktů.Jsme na herní sajtě tak se například podívejte na poslední statistiky.Směr je hraní her na sociálních sítích.vývoj těchto her je levný a vydělají více než hry pro konzole a PC dohromady.Pokud by se vám toto nelíbilo tak pak je to vytí na měsíc.K čemu budete v době nastupujícímu cloudu potřebovat ve svém stroji Buldozer nebo i7 když na to bude stačit každá podprůměrná mašina,tady můžete výt a nic s tím neuděláte protože korporace to prosadí a ptát se vás nebudou.
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 22:58:16
avatar
RiMr samozrejme na Kube aj v Severnej Kórei strávil polku svojho života, takže nám môže sfleku porozprávať, ako funguje tamojšia "ekonomická mašinéria".
My ostatní sa bohužial musíme spolahnúť na naše kapitalistické televízie..

PS: stále čakám na nejaký tvoj komentár (ohladom hocičoho), v ktorom nebudeš nejakým spôsobom narážať na našu "červenú" históriu a komunizmus vo svete
Leclerk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 09:35:20
avatar
Chápu to dobře, že prvně má být bulldozer pro AM3 a pak až pro AM3+ nebo jsem blbě četl? Myslel jsem že má být jen pro AM3+
Pichoslav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 13:00:07

DD byl nejspíš línej psát všude to + (stejně jako u nových mobilních grafik HD 6000M vynechával M) a předpokládá, že nám to dojde.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-17 19:45:13
avatar
AM3 a AM3+ by měly bejt pinově kompatibilní takže pokud výrobce desky vydá příslušnej bios, tak by to mělo fungovat...
Pichoslav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-18 12:39:32

Podle fotek má AM3+ o 2 piny víc, takže procesor s AM3+ nestrčíš do AM3 (chyběj ti 2 díry v patici), ale procesor s AM3 strčíš do AM3+ a se správným BIOSem by to mělo fungovat.

Je to stejné jako přechod z AM2 na AM2+.
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-18 13:07:06
avatar
Procesor AM2 nesel strcit do desky AM2+. Procesor AM2+ ale do desky AM2 sel. Je to presne naopak, nez pises.
tralala [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - X58 2011-01-16 09:56:20
avatar
V nad pise ti to trochu ujelo ....

Jinak doufám, že oba výrobci (teda já vlastně doufám hlavně v intel) těmi novými instrukcemi umožní řešit jednovláknové operace nad více vlákny.
romero [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 14:15:30

Nie su tie nove instrukcie AVX? Teda len rozsirenie SIMD na 256bitov? A teda teoreticky zdvojnasobenie rychlosti v specialnych SIMD operaciach?

Pocitat jednovlaknovy kod viacerymi jadrami je IMHO blbost, kvoli vyssim latenciam v komunikacii medzi samostatnymi jadrami.
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 10:33:56
avatar
Je tu stále ten boj Davida s Goliášem a já vím že Intel je hrozně nad věcí a že by AMD v podobě Davida mělo šanci uspět v celkovém měřítku je nesmysl ,stejně budu Davidovi nablízku a je mi jedno jak se bude Goliáš roztahovat.
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-17 12:14:36

Ako AMD aj keby neviem co robila nema sancu, lebo aj keby 10x mala lepsi CPU ako Intel tak jej vyrobne kapacity zavysia od inej firmy v ktorej ma Intel podiel a bez problemu ju odkupi.
AMD zaraba uz len na vyvoji, patentoch. AMD je take malilinke IBM ktore sa vykaslalo na vyrobu a ma len vyvoj a zije s patentov. Takze Intel nema žiadnu konkurenciu AMD je len preto aby nemuselo platit monopolne pokuty.Musia bit minimalne dvaja vyrobcovia GPU aj CPU ale vsetky tri su z USA ako Intel AMD Nvidia, ber to tak ako keby ste si s bratom zalozili dva firmy lebo keby bola len jedna by si musel platit podiel zo zisku a ked su dva nemusis
Bežne zamestnanci s jednej firmy robia v druhej a naopak.
Ako sa to možno nezda ale Intel urcuje cenu procesorov a GPU AMD lebo ma podiel vo vyrobe tych procesorov a tym aj urcuje ich ceny Takže tak o konkurencii AMD Intel
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 10:44:07
avatar
Ja bych byl taky klidny, tak proc se rozcilovat Hold AMD taha pilku jenom chvilku.

Mikron - ty me dostavas
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-17 19:50:43
avatar
Tak to jsem rád že jsem tě pobavil pro to tu mlátím do kláves aby se vše nebralo tak vážně a trochu zábavy není nikdy na škodu i když s pozice AMD to není taková zábava jako s pozice Intelu který má zisky jako vybere na daních a jiných poplatků naše vytunelovaná Republika.
Rox Cox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 13:47:09
avatar
Nejlépe by bylo, kdyby Bulldozery byli už dříve místo Phenomů a teď by dělalo něco ještě mnohem lepšího.
Vernys [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 16:48:41

Njn, kdyby... Intel má vždy generační náskok. Teď uvádí Sandy Bridge a AMD teprve dožene starší core i7 modely, až intel uvede Ivy Bridge, AMD možná dožene Sandy Bridge a takhle to bude furt dokola, kdyby tyhle cpu byli místo phenomů, Intel by trhu nedominoval...
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-17 19:48:41
avatar
už to platí pár let a bude ještě hodně dlouho platit.. Pokud chceš max výkon (za nehorázný prachy), tak jediná volba je intel, pokud chceš relativně dost výkonu za rozumný peníze tak je asi AMD lepší volba...
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 15:43:57
avatar
Otázka za MegaEuro - Koľko bude stáť ten "pravý" High End na LGA2011 s 4-kanálovým radičom pamäti tie obrie dosky obrie pätice a obrie procesory ? Keď bude začínať s cenou tam kde je teraz I7980X tak ďakujem pekne.
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 18:11:47
avatar
Nevím kolik budou stát, ale účet za el. energii bude začínat tam, kde začíná i7 980X
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 18:42:22
avatar
otazka za megaeuro???jen blbec si muze myslet ze ty procesory budou zacina na 20k intel potrebuje taky vydelavat a ne mit hromadu produktu 20k+ ktery si temer nikdo nekoupi. lga2011 cenove normalne nahradi soucasnou lga1366. za 1000$ si budeme moc koupit nejakou extreme edition, nejlevnejsi cpu budou pak navazovat nebo lehce se cenove prekryvat s nejdrazsimi do lga1155.
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-16 19:19:48
avatar
Ano, bude to highend, no istotne nejaky bud osekanejsi alebo menej taktovany bude v "prijatelnej" cene. Taktiež zaležať bude co na to konkurencia, no Buldozer asi poprehana LGA1155 ale LGA2011 asi nejako velmi neohrozi, aspon nie tie najvyssie modely.... ale to je spekulacia....
lomidrevo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-17 14:56:05

Páni všetko je to pekné, ale k čomu nám smrtelníkom je taký výkonný procák. Však procesor za 2000 českých rozhýbe príjemne všetko čo bežný smrtelník potrebuje. Pokým nebude niečo na trhu čo mi dá minimálne 100% výkonu nad súčasnou generáciou CPU a v prijatelnej cene, tak je mi ten produkt ukradnutý. A mimochodom aj tak dnešné cpu využíva 99% uživatelov tak maximum na 10% jeho výkonu. Kde ho využijú na 100 pero sú možno gamesky a to je tak všetko. A v gameskach aj tak nie je potrebný taký výkon ako nám tu intel ukazuje.
bobmaxko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-20 10:13:00
avatar
..lomidrevo.. - a co tak 3D grafici a pod.?..na tych si zabudol?..3D grafik som aj ja..a je ich len na slovensku strasne vela..momentalne mam este amd x2 5000plus a v priebehu niekolkych dni planujem kupu i7 - 970 kedze ten amd - je pre beh normalnych aplikacii ako pises v poho..ale na pracu je ako kalkulacka...
lomidrevo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-21 14:49:03

človeče však ty máš vykopávku. Súčasná generácia je phenom II a nie athlon x2. Za cca 2300 českých dostaneš athlon II x4 640 ktorý ti v pohode bude stačit aj na 3d grafiku. Co poznám profíkov čo robia pre študia tak na rendering používaju render farmu a nie ich osobný comp. A na modelovanie je potrebná profi karta, alebo haknute drivery na hernej grafike, ked sa to ešte dá, ale na starých nvidiach tie driveri išli krasne haknut pomocou rivatuneru.
bobmaxko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-21 21:13:03
avatar
..nepisal som o tom co je na co potrebne..len reakcia na to co si pisal o vykone cpu a potrebnosti....pc som neupgradoval uz davno /kvoli financiam/...grafiku pouzivam nvidia quadro FX580 a ktomu momentalne 4Gb RAM..v priebehu mesiaca sa to ale zmeni lebo, grafiku nechavam, ale beriem intel i7 - 970 /sestjadro/, corsair dominator RAM-ky na triple channel - 24Gb a to na bud ASUS SABERTOOTH X58 alebo GIGABYTE X58A-UD3R..este sa rozhodnem....inak momentalny amd x2 5000plus a tych 4Gb ram - v pohode aj na tu 3d grafiku staci...pozri sa do portfolia mojho..
Odkaz ...prve obrazky a ich rendertime bol cca 4 hodiny../v povodnej velkosti 2000x nieco/ ..
lomidrevo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-23 10:02:30

A práve si mi potvrdil to čo som písal. Ty si náročný a vystačil si si s amd x2. Ak by si mal phenoma x4 alebo corei5 tak by si min 2 roky CPU nemenil. Preto mi high-end na inej pätici pripadá trochu čudné a nepotrebné riešenie.
bobmaxko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-01-29 19:51:15
avatar
..vystacil..pretoze som doteraz neriesil zakazky tak navalovo ako odteraz zacinam a cakat na render pre zakaznika 3 hodiny, ked na i7 to mozem mat za dajme tomu 1,5 ..je myslim rozdiel.. ..a tu hod a pol usetrim na ine veci
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 921x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1459x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1102x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1183x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3763x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1460x
Komentářů: 0