AMD představuje strategii pro další roky - APU procesory, mobilní segment, servery a grafiky Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 02 únor 2012
altVýkonný desktop v dohledné době od AMD neočekávejte, zatím s ním ale nekončí.

 

 

 

Společnost AMD právě dnes prezentuje dvou strategii a plány do let následujících. Celá prezentace byla hodně očekávána, protože je to poprvé, co AMD zcela jasně nastíní své plány pod novým vedením nedávno jmenovaného Roryho Reada, který ve firmě udělal značné změny.

Jak už jsem vás, ale před několika týdny informovali, nečekejte vlastně nic převratného. AMD samozřejmě nemůže ze dne na den změnit zaměření, takže proklamovaný ARM SOC od AMD nebo úplný ústup z desktopu a výkonných grafik se samozřejmě nekoná. Minimálně ne v dohledných 2 letech. A dokonce ani s tím výkonným desktopem, se kterým sice AMD pro nejbližší dobu nepočítá, to zdaleka není definitivní.

  • APU procesory – největší trumf a úspěch AMD

Už před mnoha lety ještě původní vedení AMD dobře vědělo, že budoucnost procesorů leží v APU čipu, tedy procesorů, který má CPU i GPU část. AMD však nemělo grafické karty, tento problém vyřešilo tím, že před lety pořídilo společnost ATI. Jak se v dalších letech ukázalo, strategicky brilantní a skutečně velmi přínosné spojení po stránce technologií zafungovalo znamenitě. Po stránce finanční a hladkosti přechodu ATI pod AMD to ale bylo výrazně horší a společnost AMD to i vlivem méně zvládnutých procesorů na dlouho a výrazně poznamenalo. Jak dnes už víme, všechno zlé bylo pro něco dobré, AMD se rozdělilo na výrobní a nevýrobní část, protože samo o sobě prostě nemělo sílu a prostředky drahou výrobu vyvíjet a hlavně budovat. Dnes tedy AMD stojí jako samostatná nevýrobní část, byť má samozřejmě úzké vazby na GlobalFouries, které vlastní výrobní kapacity AMD a buduje nové.

AMD je ale dnes pouze vývojář architektur a čipů a to jak procesorových, tak grafických. Jedno bez druhého dnes už není možné a AMD na svých APU procesorech jednoznačně demonstruje, že tato strategie byla funkční. Mimochodem AMD už nebude používat značku a jméno FUSION. Nutno říci, že APU procesory jsou největší úspěch AMD na poli CPU od uvedení A64, možná dokonce ještě větší. Po letech kdy třeba na mobilním trhu hodně ztrácelo, má dnes téměř 20% podíl. APU procesory AMD totiž těží hlavně z vynikající grafické části, která nemá žádnou konkurenci a Intel se schopnostem a výkonu integrovaných GPU AMD ani neblíží. Procesorově je samozřejmě Intel stále lepší.

  • Zaměření AMD v následujících letech

Vedení AMD podrobně informuje o tom, na jaké trhu a jaké oblasti se v dohledné době zaměří.

  • 1, APU procesory a Mobilní platforma

Hlavním zájmem AMD jsou a budou procesory a to konkrétně APU procesory. Pozornost přesouvá zejména na mobilní segment a Embedded, kde se uplatní levná APU řešení. AMD chce také již letos představit SoC APU řešení.

Na mobilním trhu se bude už letos věnovat i ultrabookům. Hlavní platforma pro rok 2012 jsou procesory TRINITY, s architekturou PileDriver (vylepšený Bulldozer). Ty již brzy zamíří do ostré výroby a na trhu se s nimi počítá v květnu 2012. AMD tvrdí, že Trinity je o 25% výkonnější než stávající LANO, přitom je úspornější a tedy i vhodné pro Ultrabooky. AMD se také s APU řešeními hodlá zaměřit na méně rozvinuté trhy.

  • 2, Grafické karty

Možná jste někdo měl obavu z toho, že by AMD přestalo s novým vedením dělat výkonné desktopové grafické karty. V tomto ohledu tedy přichází dobrá zpráva, grafické karty výkonná GPU i méně výkonná GPU, stejně jako ta Integrovaná, jsou jednou z klíčových oblastí, kde se AMD hodlá hodně angažovat i nadále. AMD také naznačilo, že se mu jako dodavateli grafických řešení opravdu zadařilo v nové generaci herních konzolí a tak pro následující rok se nic nemění a můžeme se těšit na podporu AMD herním vývojářům, a nové generace grafik každý rok.

  • 3, Serverová řešení a cloud

AMD rozhodně také necouvá ze segmentu výkonných CPU. Jakkoliv se někomu mohou zdát Bulldozer FX procesory nepovedené, faktem je, že byly určené primárně na servery a zde si vedou velmi dobře. Dokonce sbírají ocenění a po dlouhé době AMD i v tomto segmentu podílem posílilo. Na servery se AMD hodlá zaměřit i nadále, takže s vývojem Výkonných řešení s ohledem na přijatelnou cenu rozhodně nekončí.

V tomto ohledu se sluší zmínit i plány a příprava AMD na nástup CLOUD řešení, zde by se opět měly uplatnit výkonná GPU a tedy profesionální grafiky.

  • 4, Desktop – žádná konkurence pro Core i7

Bohužel až na úplném okraji zájmu zůstává a už zůstane i desktop. V dohledných minimálně 2 letech AMD potvrdilo, že v High-endu jeho čipy neuvidíme. To znamená jediné – žádná konkurence pro jakékoliv Intel Core i7 procesory (tedy 250 dolarů +). Na desktop ale AMD rozhodně nezanevře a hodlá dál nabízet slušný výkon za slušnou cenu. Letos nás čekají procesory s architekturou PileDriver, které by měly dorazit někdy ke konci Q3 2012.

Co bude dál, je zatím otázka, zda AMD bude dělat ještě i nějaké procesory bez grafiky, nebo už jen APU čipy. Vzhledem k tomu, že Intel dělá v segmentu, kam AMD zasahuje už jen procesory s grafikou, nelze vyloučit, že FX procesory Bulldozer a Piledriver pro AM3+ jsou poslední AMD desktopové CPU bez grafiky. Rok 2013 bude ale určitě definitivně posledním rokem platformy AM3+.

AMD tedy nehodlá soupeřit s Intelem na poli maximálního výkonu, ale tradičně se bude snažit o celkově výborný poměr cena-výkon celého celku, jako platformy. Šéf AMD se ale nechal slyšet, že není vyloučeno, že se AMD k desktopovému Highendu vrátí, pokud mu to finance a jeho produkty dovolí.

  • Závěr

Nová strategie AMD vlastně nic zásadního nemění, jen potvrzuje stávající směr. Nutno dodat, že Rory Read zatím vypadá, že ví, co dělá a AMD má rozhodně hodně šancí uspět. Stále má však zásadní problém s výrobou, kdy i když má povedené produkty, třeba i lepší než má konkurence (ať už některé APU procesory ve srovnání s Intelem nebo grafiky ve srovnání s NVIDIA), celé to ztroskotá na výrobních kapacitách. I v tomto ohledu by ale mělo být s rozjezdem dalších kapacit u GlobalFoundries prý o něco veseleji, i když pořád to nebude samozřejmě zdaleka srovnatelné s výrobními kapacitami Intelu. I nadále je pak strategií AMD zejména dobrý poměr cena-výkon.  Samozřejmě to, že AMD nebude konkurovat Core i7 procesorům Intelu je nám líto, ale lze to pochopit. Nejedná se o možnostmi a finančně srovnatelné společnosti, které by skutečně mohli být konkurenty a působit všude stejně. Na to je Intel příliš velký a AMD příliš malé.

Zdroj: AMD

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-02 23:22:08
avatar
Akurát som si pozrel v e-schopoch a veľkoskladoch najpredávanejšie CPU a žiadne APU tam nefiguruje tak nechápem nateraz o akom APU největším trumfu a úspěchu AMD to mluví. Pozitívum však je, že AMD FX-4100 v týchto štatistikách figuruje čo je veľmi dobré.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 00:09:00
avatar
APU je hlavně pro mobilní segment a tam se mu zadařilo opravdu hodně ;) a prodává se ho tam násobně víc než na desktopu ...
juraj7 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 01:35:49

Nuz to bude asi tym, ze ten tvoj najpredavanejsi e-shop a zopar velkoskladov dohromady nepredaju ani 1% toho co sa preda vo svete. A este k tomu vsetci predavaju na tom isom trhu. Z toho realne data nenazbieras.
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 15:57:09
avatar
Ale mylis sa kukni aj inde, napises hned odpoved no kukni zahranicne e-shopy...., Llano v desktope je na okraji zaujmu, v mobilnom segmente samozrejme uspech a prave na tento uspech v mobilnom segmente chcu nadviazat s Trinity.
juraj7 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 18:47:38

Neviem co sa ti na mojej odpovedi nepaci. Ocividne tych par jednosmerne zameranych obchodov (skladov) nereprezentuje realitu. Tak o co Ti teda ide?
A neviem kde v mojej odpovedi som spominal Liano v desktope.
Mozno prave Ty by si mal najprv poriadne citat ("kukat")a az potom reagovat.
Src [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 00:56:51

"..a nové generace grafik každý rok. "
To je fajn len aby boli aj hry pre nove generacie grafik inak to pomaly zacne stracat zmysel...
Iperitas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 11:00:56
avatar
No ale to by som bol zvedavy ci kazdy rok, ci toho roku stihnu predstavit aspon papierovo 8000 generaciu, ci sa len vyhovoria ze toho roku prisla 7000 generacia a tak ta dalsia staci ked pride v roku 2013 a tak maju vlastne na jej prichod 2 roky casu, takze slubovat mozu.
harrym [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 06:34:22

Nejprodávanější procesory FM1 (softcom):

1. AMD Athlon II X4 631 2,6GHz, 4MB, socket FM1, 100W, Box
2. AMD A4-3300 2.5GHz, 3MB, socket FM1, 65W, VGA HD6410D Box
3. AMD A6-3500 2.1GHz, 3MB, socket FM1, 65W, VGA HD6530D Box

Nejprodávanější je procesor bez grafiky(!)... a popravdě, se ani nedivím, "příplatek" 7 stovák za grafiku, která je stále spíše podprůměrná, je k zamyšlení. Kde jsou tedy ty trendy? DD?
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 09:57:54
avatar
Desktop segment nie je "cely trh". Pozri sa kde sa APU hlavne vyuzivaju.
Iperitas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 10:17:25
avatar
Grafika v procesore je ta najvatsia kravina aku kedy mohli vymyliet, mi to cely cas pride ako krok vzad, lebo kedysi boli grafiky v pc zostavach len "na ozdobu" a vatsinu prace urobil aj v hre procesor a hlavne slo o poziadavky na procak, pamatam si ze stacilo mat co najvyssiu frekvenciu v Mhz v 486tkach a ked mal dakto prve pentium tak mal vyhrane. Grafiky az potom zacali byt dolezite a boli to prave diskretne grafiky vdaka ktorym sli spustit poriadne hry... ale co z toho ze je to proti logike a proti vyvoju, ked trh diktuje podmienky, ked ludia budu kupovat recyklovany srot, hlavne ze je lacny a v peknom obale...
Keby AMD nadalej robilo procesory bez grafiky, ktore by boli cenou podla vykonu zaradene pod intelacke procaky, pretoze by boli lacnejsie vdaka tomu ze by neobsahovali grafiku, tak by sa aj tak len par ludi naslo co by pri nakupe rozmyslalo a ti ostatny cca 95-99% by si davali "poradit od IT odbornikov" v hypermarketoch a kupovali by zostavy so super vykonnymi neake core 2 duo procesormi a gtx 240 hernymi grafikami... (inak nemam nic proti tymto produktom, svojeho casu to boli dobre volby, ale je rok 2012! A zhruba takyto vykon dostanete kupou APU riesenia, pri intelackych procakoch je to v grafickej casti este zalostnejsie. Tak mozeme hovorit o napredovani
Ale nic s tym nenarobime, kedysi si kupovali pocitace ludia co sa do nich aj rozumeli, dnes si kupuje pocitac kazdy a vysvetlim vsetkym co je dobre a co zle... Je to obdobne nemozne ako ked sa snazite ludom vysfetlit ze stravovanie vo fastfoodoch nieje zdrave a je to este aj predrazene... Nemaju sancu to vsetci pochopit a aj tych 30% co to pochopi, tak vatsina z nich aj tak si pojde nieco do fastfoodu nieco kupit, lebo su zvyknuty a najjednoduchsie je zapamatat to co najcastejsie vidime v reklamach a to sa potom kupuje, lebo to je "in".
A vyrobcom sa ani nieje velmi co cudovat, ked maju k dispoziicii niekolko nasobne vatsie stado zakaznikov, tak preco by im nemali predavat "slamu miesto kvalitnejsieho srotu"
Nephilim [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 11:22:54
avatar
To si nemyslim. Tí ludia co si kupia lacny procak s lacnou dedikovanou grafikou, tak ich to defacto vyde bud rovnako, alebo drahsie ako fusion. Tie porovnania tu už boli. Fusion je o vyrovnaní rozdielov medzi GPU a CPU. Mnoho zakaznikom "it špecialisti" radili i7+nejaka gt240 (lebo je tam to GT a ma to 2GB pamate). Ako píšeš v druhej časti, ludia su ovce a nerozumejú tomu (prečo by aj mali, že). Preto je tu od AMD fusion, kde maju v správnych pomeroch CPU vs. GPU. Nevidel by som to tak zle.
Iperitas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 11:41:55
avatar
Podla mna je AMD fuson super produkt, sam nad nim budem rozmyslat ked bdem chciet neake HTPC, ale bude ma mrziet ak prestanu vyrabat prosesory bez grafiky, lebo ti ludia co chcu poriadnu hernu masinu, tak nebudu spoliehat na grafiku v procaku a tak budu za nu zbytocne platit....
Inak neviete nahodou niekto ci tie Trinity/Llano procesory na mini-ITX doskach vojdu aj do takychto skriniek:
Odkaz
Fry [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 12:36:30
avatar
aj i5 a i7 majú integrovanú grafiku a nezdá sa že by to ľudom nejak vadilo... v 95% ju ani nikdy nepoužijú...
Nephilim [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 12:55:06
avatar
Pre ludi, ktori chcu poriadnu hernu masinu, sú tu stále procesory bez grafiky. Je otázne, či by boli procesory lacnejsie, ak by museli Intel/AMD robit separovane procaky aj s aj bez grafiky.
Iperitas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 13:17:08
avatar
Ak myslis xenony, tak tie mi cenovo-vykonovo vychadzaju rovnako s tymi co grafiku integrovanu maju, takze ktovie ako to je. Ci je ta grafika az taka lacna, alebo na nej nepotrebuju zarabat, len ju potrebuju koli statistikam aby sa v cislach ukazalo, kolko ludi ma intel grafiku, alebo cenu tych procakov bez grafiky trosku nadhodia aby ludom netuklo, ze mozu byt vyhodnejsie... Este by im mohli do toho kecat zeleny aby setrili prostriedkami a nevyrabali tolko procakov so zbytocnou grafikou....
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 18:37:59
avatar
celkom suhlasim, moj nazor je ten, ze uz ked tu mame tie APU od AMD, tak tam mali dat slabsiu grafiku, taku na okraj, ako to stale bolo s integrovanymi grafikami. Pre kancelariu a video by stacili. tak maju APU z vecsej casti jadra prave grafiku, ktora stoji peniaze a na kancelariu, video, net je zbytocne vykonna, na hry tu mame kopec diskretnych rieseni. Llano malo mat 160SP ako HD6450 a vykon nahanat vysokymi taktami napriklad a nie 400SP, to je taka frajerina, aby sa ukazali pred intelom, no zbytocne to predrazili. nadavame na konzoly, ze zdrziavaju vyvoj hier, tak ako sa chceme next gen hry hrat na APU? ako pisem, uplne stacilo tam 160SP, nieco starsie by sa na tom aj zahralo a na hry mame tu kopec starsich grafik alebo novucku HD7000 od ATI alebo cakatenov na keplera
Nephilim [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 20:26:48
avatar
Myslim skôr Core i5-2550K, alebo bulldozer. Tiež niesom zástanca grafiky v procaku, ale pre BFU je to žial jasna voľba. Kedysi som kompy predaval a viem ako sa k tomu bežny človek stavia. Na FB je to proste dostačujúce .
Raskin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 09:37:40

Takže PhenomII, můj poslední procesor od AMD? Minimálně dva roky asi ano. Škoda. Nějak mi to upadá čím dál víc, ten můj oblíbený desktop.
Anomandaris [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 11:41:53
avatar
No nic koupim si Piledriver.. ten mi pár let vydrží,intel podporovat neminím.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 12:11:26
avatar
U AMD se mi líbí jejich poměr cena/výkon .... a protože nehledám max vykon, bohate mi vystačuje
jozka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Low end Desktop na hry 2012-02-03 13:43:01

Mno zatim mi porad vychazi lepsi Celeron G530 + GF450GTS (nebo bazarova 8800gt za 600,- ) nez nejaky Fusion.. Bavime se o tom, ze vetsina uzivatelu touzi po co nejvetsim uzitku za nejmene penez...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 13:57:59
avatar
tak to je nejlepší volba ten 32nm Athlon II X4 + HD 5750/6750 .... za přijatelnou cenu mnohem lepší než celer s 8800GT ;)
jozka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 15:50:29

ja pisu LOW END - G530 za 1000, deska za 1200, 4GB ram za 500 , GF za 2000,- (at uz 6750 nebo 450GTS). Celkem to vychazi na 4700,-. Ano ostatni reseni jsou vykonejsi, a taky drazsi. Ma pointa byla, ze pokud chci PC na obyc praci a prilezitostne na hry, tak je to vyhodnejsi nez Fusion.. (popripade za 5000,- s G620)
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 18:52:13
avatar
celeron G530 je lietadlo, velmi dobry lowend, velmi dobry a usporny procesor za facku a na zaciatok aj s pouzitelnou vlastnou grafikou, Trackmaniu ci Far cry si zahrajete
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 09:47:03
avatar
Určite to nie je "lietadlo" ani po stránke CPU a už vôbec nie postránke GPU Načo sú nám I3 as I5 či nedajbože I7. Vyhodené peniaze. Stačí nám dvojjadrový kripel celeron za tisícku

jozka: na obyčajnú aj náročnejšiu prácu ti Fusion bude bohate stačiť. Bez toho aby si musel kupovať VGA tam budeš mať dostatočný grafický výkon a ešte aj ušetríš.

AMD A4-Series A4-3300 1389,-
GIGABYTE GA-A55M-S2V 1394,–
Tvoje Ramky 500,-

Ak by sa ti výkon zdal malý tak si namiesto A4-3300 kúp A6-3500 za 1694 kde máš nielen silnejšiu CPU časť ale aj silnejšiu grafiku. Stále dosť veľká úspora proti pôvodnému návrhu.

Tieto riešenia majú ešte jednu obrovskú výhodu, ak si k tomu dokúpiš grafiku ATI Radeon tak sa ti budu dať prepojiť do Crossfire režimu a ty budeš môcť využiť výkon obidvoch grafík, integrovanej aj externej.
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 11:09:26
avatar
tak oproti A4-3300 je G530 imhno ovela lepsi, kukni testy, nezacni hned o grafike, obe grafiky su na rovankej urovni, no celkovo je G530 oproti A4-3300 omnoho lepsia kupa zo vstkych hladisk.... dole ruzove okuliare, A4-3300 je navrat do minulosti
Kuni test, mas tam G620 ktory je len kusok nad G530, grafiky maju rovnake. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fusion-intel-core-i3_6.html#sect0
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 11:36:13
avatar
anarki je hodne velkej vtipalek, kdyz celerona oznacuje za kripla a misto nej doporucuje a4 3300 vsak "kriplovskej" celeron tu a4 po strance cpu deklasuje s rozdilem tridy. na jeho gpu se sice moc nechyta, ale ze by u a4 byla o moc pouzitelnejsi se taky rict neda. oproti a8 ma gpu v a4 tretinovej vykon. cokoli od hd6450 (800kc) nahoru je o dost vykonejsi a s tim celeronem prekona jakykoli llano ve vsech ohledech.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 11:43:20
avatar
Bohužiaľ Intel sa pustil do boja na pole kde nemá momentálne šancu a radí svoje procesory k Fusion procesorom kde po stránke CPU má navrch ale po stránke GPU je ako vždy nahovno nemôžeš porovnávať obidva procesory len na základe CPU časti keď tam tá grafika je a nedá sa vypnúť - dole ružové okuliare, príležitostnému hráčovi nestačí ani HD 2000 ani HD 3000 o kvalite obrazu sa nebudeme ani baviť vykresľovanie cez intel grafiku je jeden ohromný grc. Si robíš srandu s tým odkazom. Ani jeden z tých testov nevyužíva procesor ako celok ale len cpu časť.

Tu máš rovnako neobjektívny test ako ten tvoj ktorý ukazuje kam patria intel grafiky - pod čiernu zem.

http://www.ddworld.cz/videa/pc-a-it/souboj-apu-intel-core-i3-2105-vs-amd-a8-3850-v-aktualnich-hrach.html

J.C.Denton - Vtipálek si ty, ďalší čo nepochopil že tie procesory už nemajú len CPU časť ale aj GPU časť.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 12:02:19
avatar
a proc by nemela prilezitostnymu hraci stacit hd3000? me na prilezitostny hrani v notebooku staci i gma x4500mhd, co ma mozna tak 20% vykonu te hd3000. ja uplne zasnu nad tim, jak nekteri tady dokazete tak krasne rikat co musi vetsine stacit a co naopak uz nestaci a bla bla bla...a ze intel grafika vykresli na monitor uplny grc? to myslis vazne??? na tn bude vsechno grc at uz ti to vykresli intel nebo profi quadro. aha oni ti tvoji idealizovani prilezitostni hraci maji ips monitory ze?
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 12:24:23
avatar
Ad1 Kto tu hovorí o HD3000 ? Celeron G530 má v sebe HD2000

Ad2 Príležitostný hráč nie je len ten čo hrá Duels Defense, tam mu naozaj stačí GMA4500 HD2000 či HD3000. Príležitostný hráči si radi zahrajú aj Portal, Battlefield, Cod, Bulletstorm a množstvo iných hier ktorých nároky na grafiku sú ďaleko za možnosťami intel grafík. Na intel grafike máš bohužiaľ len dve možnosti. Alebo nastavíš detaily na minimum budeš mať dostatok FPS a budeš sa celú hru pozerať na grc, alebo si nastavíš detaily vyššie a budeš sa namiesto hry kochať fotografiami.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 12:54:30
avatar
ty o ni hovoris vyse.

bulletstorm, battlefield a dalsi da ta grafika v a4 urcite levou zadni zvlast ve fullhd jako nativnim rozliseni vetsiny dnes prodanych monitoru takovymu prilezitostnymu hraci nebude stacit ani jedna igp, ale spis uz se poohlidne minimalne po hd6770/gtx550.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 14:07:58
avatar
Doba je zlá peňazí niet už ani v radoch príležitostných hráčov a len hlupák vyhodí peniaze za dve grafiky zvlášť ak jednu z toho nikdy v ničom nepoužije ale aj tak za ňu musí zaplatiť a musí ju používať.

Neviem čo máš stále s tou A4 3300M. Dal som to do ponuky pre používateľa Jozka ako low end položku. Ak sa niekomu zdá výkon toho procesor slabý doplatí si tri stovky a má výkonnejší CPU aj GPU v podobe A6 3500.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 14:21:49
avatar
aha takze vsichni kdo si koupili nejakej novej intel s igp a pouzivaj dedikovanou grafiku jsou hlupaci. tak k tomu neni co dodat.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 23:12:02
avatar
Bavíme sa stále o cenovej relácii low end. Takže Celeron až max I3. Takisto sa bavíme o príležitostných hráčoch.
Nejakej sekretárke v kancli môže taký celeron fungovať, dokonca by som povedal že ten celeron bol na to stvorený. Ale v zostave pre domácnosť či dokonca na hry nemá čo robiť.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-05 23:20:52
avatar
spolu s dedikovanou kartu ti za stejnou nebo max o par procent vyssi cenu nez llano nabidne po vsech strankach lepsi vykon a minimalne srovnatelnou spotrebu. proc by tam proboha nemel co delat???
Anomandaris [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 16:58:10
avatar
8800Gt nebrat!! měl sem tři od různých výrobců dokonce i od Evga a třikrát odešla... ted mám 6870 a 6770 a vše ok :-)
ulver [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to Anomandaris 2012-02-04 17:23:11
avatar
Tak to si mal riadnu smolu na tie 8800GT. Ja som mal Asus 8800GT 512MB TOP a slapala ako hodinky. Vlastne este slape u manika co som mu ju predal s Athlon64 X2 6000+.
Anomandaris [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-04 18:15:34
avatar
Vždy mi odešla po roce a na Ts bohemii mi vždy dali repasovanou..možná proto tak rychle odcházeli :-)
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-04 18:42:54

Ja som mal 8800GT 1GB od Gainwardu. Šlapala bez prolémov 2 roky. Predal som ju bratrancovi aj s Athlonom X2 6000+ asi pred rokom a pol. A šlape stále.
ulver [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to Anomandaris 2012-02-04 20:16:59
avatar
Z TS Bohemia konkretne z predajne v Znojme som kupil cez eshop PhenomII X4 945 (95W). Bol to posledny kus. Na Slovensku som ho uz nikde nemohol zohnat. Mal som vtedy dosku Asus M2N-E (AM2+) a tento CPU bol maximum co ta doska zvladla. Bola to fuska zohnat ten CPU. Uz sa vtedy nikde nepredaval. TS Bohemia ma vtedy zachranila.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-04 22:02:12

Ja som na svoju dosku Crosshair I kupoval Phenoma II 940 BE, ktorý nikdy nebol touto doskou podporovaný. Zachránil ma modnutý BIOS. Nemusel som menit celu zostavu. A bola to dobra kúpa aj keď dnes už mi tento CPU nestačí.
Elkedak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-03 21:48:18
avatar
Já bych vcelku uvítal 2jádro podobné jako AMD A4-3300, ale s integrovanou grafikou 6540D ze 4jádra.
Proč nedělají něco takového.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 641x
Komentářů: 2
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1387x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1064x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1156x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3742x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1449x
Komentářů: 0