NVIDIA prý opět manipuluje výsledky srovnávacích testů – příliš okaté Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 14 červenec 2009
alt Marketing NVIDIA o sobě prý zase jednou nechal slyšet a tentokrát asi vyšel z praxe …

 

 

 

Marketingové prezentace jsou věc zcela běžná. Je zcela běžné, že firmy ve svých prezentacích prezentují srovnávací testy s jinými produkty. Samozřejmě se snaží, aby jejich produkt vypadal co možná nejlépe, ale na druhou stranu nesmí překročit meze, protože na příliš velkou manipulaci se vždycky přijde a v tu chvíli je daná prezentace spíše pro ostudu, než že by marketingu pomohla. Společnost NVIDIA zdá se vyšla z praxe. Je pravdou, že v poslední době toho neměla NVIDIA moc co předvádět. Poté, co přejmenování 9800GTX+ na GTS 250 bylo přijato s více než velkou nevolí (a v recenzích po celém světě se o téměř ničem jiném nepsalo), raději upustila od plánu přejmenovat i 8800/9800GT na GTS 240. Pak snad kromě NVIDIA ION nebylo zkrátka co prezentovat a po zkušenostech z přejmenováním 9800GTX+ na GTS 250 proběhlo v poměrně velké tichosti i přejmenování mobilních čipů 9800M na 260/280M GTX, které si samozřejmě takovéto označení nezaslouží, protože nevycházejí z desktopového GT200 (GTX260/280) ale jsou to pořád jen 9800GTX grafiky. Dá se tedy očekávat, že marketing NVIDIA trochu vyšel ze cviku při tvorbě prezentací, o čemž svědčí nejnovější dílko.

Server The Inquirer upozornil na zajímavou prezentaci, ve které je mobilní počítač Alienware M17x se dvěma 280M GTX v SLI označen za nejvýkonnější laptop na světě, což je doloženo několika testy. Na tom by ale nebylo až tak nic neobvyklého, každá firma si nějaký produkt označuje jako ten best of na světě, problém jsou ty srovnávací testy. V tomto případě totiž NVIDIA více než hodně zmanipulovala srovnávací testy a bohužel pro ní až moc okatě.

NVIDIA do srovnávacího testu přizvala (zcela správná volba) jediný notebook na světě, který je vybavený dvěma mobilními grafikami HD 4870 v CrossFire. ASUS W90, který se zanedlouho představí i na našem webu. Jenže NVIDIA v prezentaci uvádí, že byly použity nejnovější ovladače, což se po následné kontrole jejich čísla ukázalo jako lživé. Ovladače byly rok staré, což řekněme si narovinu, u grafik udělá hodně. To ale není jediný problém. Notebook Alienware je vybaven procesorem Intel Q9300 (čtyřjádro) a NVIDIA uvádí, že srovnávací ASUS W90 je také testován s procesorem Intel Q9000. To už je ale lež, protože ASUS W90 ve specifikaci se čtřyjádrem vůbec neexistuje! (EDIT: viz Update dole!) W90 obsahuje jen dvoujádrové procesory Intel Core 2 Duo a to konkrétně nejčastěji T9600 na 2,8GHz, který lze jednoduše utilitou dodávanou ASUSem na W90 přetaktovat na 3,29GHz. A zde jsou některé výsledky z údajného testovacího srovnání:

Jak vidíte, NVIDIA SLI konkurenční CrossFire zcela deklasuje, jenže rychlou kontrolou výsledků CrossFire zjistíme, že jimi bylo více než manipulováno. Ostatně že by dva podtaktované HD 4870 v CF byly tak výrazně poráženy v podstatě dvěma nataktovanými 9800GTX+ v SLI, tomu může věřit jen blázen. NVIDIA tvrdí, že CF má třeba ve 3D Marku 06 výkon 11407 bodů. Když koukneme například na recenzi W90 s T9600 na notebookreview.com, najdeme však výsledek 13 641 a po OC procesoru na podporovaných 3,29GHz dokonce 15 628 bodů! Že marketing NVIDIA neměl svůj den, ukazuje i výsledek CPU testu v 3D Mark Vantage, podle kterého má SLI konfigurace výkon 29 202 bodů proti 7754 u W90. Ano čtete dobře, to je CPU test, a oněch 276,6% se u NVIDIA jaksi nikomu nezdálo divných ;).

Co se týká herních testů, je jasné, že když NVIDIA použila u W90 rok staré ovladače (kdy mobilní HD 4870 snad ještě ani nebylo na trhu), že výkon dvou mobilních HD 4870 v CrossFire bude nevalný. Není divu, že pak v souboji jedné karty proti dvěma na aktuálních ovladačích může mít NVIDIA i 10-70% navrch. Né vážně, NVIDIA podle INQ tvrdí, že ATI nenabízí ovladače na svých stránkách novější, což ale není tak úplně pravda, ačkoliv to s mobilními ovladači ATI není zase tak jednoduché. Zde má určitě ATI částečně máslo na hlavě, ale není problém si nejnovější ovladače od ASUSu sehnat. NVIDIA ale využila situace a to značně neprofesionálně, a doufala, že to někteří novináři přehlédnou (samozřejmě s výjimkou některých spřízněných redaktorů a magazínů, kteří o tom pro jistotu ani neinformují). Magazín INQ si pak na závěr nezapomněl do NVIDIA šťouchnout a posílá společnosti NVIDIA nejnovější ovladače ATI, aby se NVIDIA, která k nim z nějakého záhadného důvodu nemá přístup, nemusela spoléhat na rok staré ovladače. Bohužel ani to nevysvětluje, jaký záhadný procesor, či spíše verzi notebooku ASUS W90 NVIDIA použila ve srovnání, když žádná není vybavena Q9000 procesorem a neposkytuje tak nízký výkon, jaký NVIDIA prezentuje. (viz update dole).

Jak jsem řekl už na začátku, marketingové prezentace jsou naprosto normální a než někteří začnou vykřikovat, že ATI to dělá, tak předem říkám, že utčitě ano, ale ukažte mi tak zmanipulovanou prezentaci a to nejde ani tak o důkaz, jako nutnost na to upozornit. Jestli je nebo není AlienWare M17x nejrychlejší notebook na světě je vlastně úplně jedno, NVIDIA mu touto prezentací moc službu neudělala, kromě toho existují i notebooky vybavené procesory Core i7 a pochybuji, že AlienWare M17x by výkonově obstál proti nim.

Jinak samozřejmě můžeme a nemusíme věřit INQ, který celou věc rozpitval, ale vypadá to dost důvěryhodně. Uvidíme, zda se dočkáme nějaké nové skutečně srovnávací recenze M17x a W90, myslím, že je to zajímavý námět na recenzi a odpověď na to, jak moc jsou prezentace společnosti NVIDIA důvěryhodné. I tento případ je takovým varováním pro ostatní, čemu se vyhnout, marketingové prezentace jsou fajn, poskytují alespoň obecný náhled v době, kdy nejsou k dispozici jiná objektivnější čísla, a byli bychom rádi, kdyby se na ně alespoň trochu, byť s rezervou, dalo spolehnout.

Zdroj: TheInquirer.net

 

EDIT by DD: Server The Inquirer.net správně informoval o tom, že ASUS W90 se neprodává v běžné verzi s jinými procesory než dvoujádry podle hlavních oficiálních stránek společnosti ASUS., přesto W90 se čtyřjádrovým procesorem skutečně existuje, což si server nezjistil protože je na stránkách ASUS řádně zahrabaný...

Uživatel naše webu Siddhi ale zjistil: Asus W90 se skutečně v určité promoakci v USA prodával s quadcore Odkaz tady Odkaz se chlapci pyšní W90 na kterém je Q9300 a s kterým dosáhli po přetaktování na 20tisíc bodů v 3DMarku06. Tak on je nakonec k dostání i v CR s quadcore s tím rozdílem že u nás je v nižší konfiguraci s Q9000 a HD4850X2. Jde o model W90VP model.

Zbývá tedy vyřešit, testy se starými ovladači u CrossFire a přeci jen prapodivně nízkými výsledky ve srovnání se všemi recenzemi u modelu W90. Marketing NVIDIA tedy ne že neměl svůj den, on obratně využil všech možností, které situace nabízela a tedy se musím omluvit, že jsem o marketingu NVIDIA pochyboval, ve smyslu, že vyšel z kurzu. Uvidíme, zda nám server TNQ doručí i onu prezentaci nejlépe se znovu otestovaným mobilním HD 4870 X2 s aktuálními informacemi ...

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 13:19:20
avatar
Zajímavé, máš to potvrzeno i z jiných zdrojů ?
EDIT: a je ta prezentace vůbec o NVidie ? Připadá mi to (ve srovnání s jinými prezentacemi NVidie) dost ubohé..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 13:49:19
avatar
je to jen zpráva z INQ, uvidíme, ale i v minulsoti se většinou trefil a případně tu prezentaci zveřejnil o pár dni později. takžke víceméně nemám důvod nevěřit, jinak v INQ proběhly dost významné změny takžke myslím že by si nedovolili něco takového zveřejnit, kdyby to nebyla pravda ...
lanfest [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Testy 2009-07-14 12:51:42
avatar
Nejhorší na tom je, že tomu většina neznalé veřejnosti věří!
Pokud má teda INQ pravdu.
FudgS.R.O. [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 12:56:51
avatar
Teda nestraně říct ža ať už kdokoli udělá takhle ubohou srovnávačku dvou počítačů, má se za co stydět, a jestli je to opravdu takle tak k tomu jen dodat to je síla.
Pak si ještě při hledání ke koupi nových počítačů kontrolovat recenze.
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 13:21:04
avatar
Hm ale ani na The Inquiru neukázali tu údajnou původní prezentaci NVIDIE jen stejné velmi amatérsky vypadající tabulky bez uvedení zdroje jako tady.

Btw. proč by v syntetickém benchmarku rozdíl mezi C2D T9600 a C2Q 9300 nemohl být 270%?

Btw. imho HD4870M CF s C2D T9600 klidně mohou být méně výkonne než GTX280M SLI s Q9300. Je přece obecně známé, že v náročnějších hrách C2D, notabene osekaná T verze nestíhá multiGPU krmit...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 13:59:33
avatar
Ale tady nikdo nezpochybňuje ani neřeší to, že by CF4870M měli být pomalejší nebo neměli proti GTX 280M v SLI. To je klidně v některých příapdech s výhodou Q9000 procesoru možný, tady se řeší, že rozdíl který prezentuje NV je kravina a hlavně jak jej prezentuje, kdy nesedí ani základní čísla ...

co se týká těch CPU Vatage čísel, jde o to, že NV prý uvádí že bylo testováno Q9300 vs Q9000 (který ani v žádném W90 není), takže to nesedí a kromě toho, co dělá CPU test v GPU testy a srovnání SLI vs CF a oněch 293% + nebudí zrovna důvěru.

já čerpám s INQ proto jsou tu stejné obrázky ...není to moje zjištění, jen tlumočím aktualitu ... uvidíme, ale v minulosti se INQ moc v těchto případech nemýlí, takže uvidíme ... asi by si nedovolili zveřejnit něco podobného formátu, co by nebyla pravda a nedalo se dokázat ...
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:02:07
avatar
No a o tom to právě je.. chtělo by to vidět kde to ta NVIDIA "prý" prezentuje....

Já tu prezentaci nikde nenašel... ty ji máš k dispozici???

U těch obrázků není žádný zdroj a ani tam nikde konfigurace uvedené .... to znamená vypovídací hodnota je nula nula nic.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:06:09
avatar
v minulosti se pdoobné věci objevily se zpožděním, kdybych tu prezentaci měl, tak ji tady máš, jasně uvádím, čí je to článek! Zdroj dat v tabulkách je uvedný NVIDIA přečti si ten článek na INQ. V tomto případě nevím více než ty, ctím sice presumci nevinny, ale protože by to ze strany NVIDIA nebylo rozhodně poprvé, přikláním se k názoru, že si to INQ nevymyslel, kromě toho by se to mohlo obrátnit proti němu kdyby ano ;). Uvidíme zda dodá tu prezentaci, většinou za den dva k dispozici na jiných webech byla ...
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:28:01
avatar
)) ale to je pořád dokola, někde něco plácnou, a tím že to od nich převezmeš a odkážeš na původní článek to přece neznamená, že je to získá na správnosti a důvěryhodnosti....

Takže jedna paní povídala (TheInquirer), že jiná paní (NVIDIA) kdesi prý si spletla Q9000 (které neexistuje) s C2D T9600 ... a vymyslela si notebook ASUS W90 s procesorem, který neexistuje, který s rok starýma ovladačema pro ATI 4870X2 porovnávala s jejich aktuálním nejvýkonnějším řešením...

To je tak blbý, že tomu odmítám věřit. Upravování údajů to je běžné, ale tohle je přece absolutně nesmyslné
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:38:26
avatar
to že tomu ty v tomto případě nevřeší není ani tak proto, že by to na tom bylo něco divné, ale protože jsi to ty ;)
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:59:10
avatar
Ale dej pokoj ) Takovouhle ptákovinu bych nevěřil ani AMD, a to mají marketingové oddělení o 2 ligy horší )

Ohýbat výsledky je jedna věc, ale takovýhle bláboly? )) Na tom ne že není něco divného, na tom je divné úplně všechno ))
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 16:15:54
avatar
neboj sleduji to dál, uvidíme ...
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 16:32:02

rozdiel 270% - je to jednoduche, ked zapnes podporu PhysX tak ten rozdiel v CPU score dostanes
573v0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-25 21:52:51
avatar
A svoje na tom určite nesie aj CUDA..darmo keď ju AMD odmietlo, takto to teraz vyzerá...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:26:13
avatar
ja ti nevim DD, ale zrovna tomu CPU testu ve vantage bych aji veril...rekl bych totiz je je to vysledek s aktivovanym physx
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:42:50

Nejak tomu 3DM Vantage nerozumim, jak muzes pridelovat body CPUku za to ze GPU umi pocitat s PhysX?
Rozumej je to za 1. nemeritelne touto metodou kdy zatezujes CPU a pouzivas GPU na fyzikalni vypocty v dobe kdy nejede naplno zatez GPU samotnou hrou a za 2. kdyz uz tak pridelit body GPUcku za PhysX a ne CPUcku, ale v tom pripade musi takovyto test aby byl objektivni podporovat vsechny ostatni fyzikalni enginy....
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:44:41
avatar
no proto se také Vantage nebere nikdy moc vážně, protože některé bonusy za něco jsou vážně podivné ... ale já měl za to, že PhysX přidává body u GPU testu ne u CPU ...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:52:57
avatar
CPU test tam pocita i fyzikalni ulohy, jak tam ty letadla letaji tema kruhama a narazeji do sebe. ta fyzika je tam resena ale pomoci physx (tohle se domlouvalo jeste nez nvidia ageiu koupila) a podporuje ageia physx kartu, ktera procesoru bere cast prace a tim se razantne zvysuje vykon (letadel tam pri vyuziti physx karty leta vice a letaji plynule narozdil jen od CPU akcelerace). nvidia pak ale ageiu odkoupila a zprovoznila akceleraci physx na svych grafikach. takze pokud mate akceleraci physx v ovladacich u grafik zapnutou, tak se v cpu testu grafika chova stejne jako ageia physx karta. u gpu testu nema zaplej ci vyplej physx na skore zadnej vliv.
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 15:03:07
avatar
Přesně tak.. Vantage si myslí že CPU je megavýkonný, protože mu fyzika sviští super rychle.. a netuší že to ve skutečnosti díky ovladači počítá fyziku GPU místo CPU, a body za rychlé výpočty udělané GPU připočte do CPU skore
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 15:21:15

To je vsechno jasny, ja tim jen naznacuju ze kdyby 3D Vantage naprogramovala nezavisla objektivni firma, tak by minimalne vydala patch ktery vyresi stavajici neobjektivnost hodnoceni...

Ale jelikoz to neudelala je jasne odkud vitr(cti penize) fouka....
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 15:30:38
avatar
tak do te jejich databaze nejlepsich vysledku se skore s physx nepocita a rekordy s pomoci physx jsou taktez neplatne. a to jim plne dostacuje. ze si nekdo skore s physx vyuzije do marketingove prezentace je vec jina...
MicrO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 08:47:03
avatar
DD jenže pokud sem z toho tvýho článečku kurzívou dobře pochopil, tak se dokázali že takovej noťas s Q9300 existuje, btw. 9800GTX byla vždy dobrá ve SLI, proto taky vznikla 9800GX2, pač dobře škálovala - a s těma ATi ovladačema, to už je jejich blbost
ale stejně tomu testu nevěřím pač to fakt nevypadá nVidiotsky, nVidia by měla na pozadí zelený očko, dole SLI TEGRA CUDA PHYSX a všecky ty jejich vymoženost atd.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 13:51:26

Ale prave o ten rozdil slo.. teda jesli sem ten clanek pochopil. Mame vypocetni vykon CPU 2,7* vetsi (coz je prave dost mozny). A pak se srovnavaji vysledky CF vs SLI takze vypovidajici hodnota testu je nulova. (a to nepocitam stary ovladace)


Tohle podle me nemuze byt z oficialnich materialu Nvidie, sice Nvidii nijak extra nemusim, ale uznavam ze jejich marketingovy oddeleni je nejlepsi ze vsech . Ze obcas maji prezentace na hrane slusnosti je pravda, ale ze by udelali takovouhle blbost to snad neni ani mozny.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:53:48
avatar
hmm dokud neuvidím že skutečně nějaká taková prezentace existuje a že ji NVidia skutečně používá k boji s konkurencí jsou pro mně takovéto irelevantní články jako tento na TheInquirer.net jen snůžka nesmyslů vycucaných z prstu. Co má za smysl napsat článek, který není podložený naprosto žádnou ověřitelnou informací? Tohle je potom jen bulvární žvást.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:57:08
avatar
a jenom s nvidii sprizneni redaktori a magaziny o tom neinformuji
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 14:58:41

ten narast o 280% je super.. ak by to bolo realne, tak to by sa asi vsetkym pacilo..
Kfirr64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 15:53:18
avatar
Cela tahle zprava je absolutne uboha uz jenom "W 90 v provedeni se ctyrjadrem vubec neexisuje" W 90 s quadcore samozrejmne EXISTUJE dokonce i s Nvidii uvadenym q9300 to najde na netu snad i opice ,takze nevim kdo tady lze
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 16:54:31
avatar
Tak mi ho ukaž Odkaz ...

EDIT: aha tak model existuje, ale není to běžná verze, ale nějaká promo .... běžně W90 existuje a prodává se jen s dvoujádrovými procesory, ASUS ani čtyřjádrový model na svých stránkách neuvádí ... srovnání je tedy opravdu divné, když srovnávat tak s nějakou prodejní verzí ... navíc ani tak to nesedí ...
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 16:42:41

prvy odkaz ktory vypluje google Odkaz

Mohol by si vediet ze na oficialnych weboch nie su informacie vzdy uplne presne
Kazdopadne ty malokedy dokladas tvoje extremne nizke ceny kariet ATI v diskusiach ... takze to mame brat akoze klames?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 16:51:13
avatar
obchody se nedají brát v potaz parametry neuvádějí často správně, takkže ukaž mi to na stránkách společnosti ASUSm jako oficiální prodejní verzi ... mohl bys vědět že obhcody často ani neví, co prodávají ...

PS: co mají co společného ceny grafik a parametry notebooků?
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 16:55:41

k PS - to bola len narazka na ten text co si si uz vymazal z tvojho prispevku

Mimochodom, tu mas ten notebook s quadcore ... pekne prosim oficialne stranky asus Odkaz
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 17:12:19
avatar
vím článek jsem editoval ... ani tak ty výsledky nesedí ...
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 17:20:01

Pozri, beries to moc osobne ... vzi sa do koze NVIDIE:
Mame PhysX = vyssie skore v 3DM Vantage (nijak tam nesvindlovali, len pouzili GPU na pracu CPU)
Ovladace = z ich pohladu urobili normalnu vec = otestovali notebook s takymi ovladacmi, ake s nim prisli, preco by mali pomahat konkurencii?. Mimochodom na stranke asus su ovladace 5 mesiacov stare.
Kazdopadne tieto vysledky aj tak neboli urcene pre verejnost, ale len pre samotnych recenzentov, ktory si aj tak nameraju svoje vysledky a urcite nebudu preberat tie z reviews guide ...
Keby to NVIDIA prezentovala oficialne pred celym svetom tak je to fakt riadny podraz na neznalych uzivatelov, avsak takto sa nad tym vsetci len zasmeju a Inquirer ziska tazke tisice pageviews
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 17:45:25
avatar
no jo, ale já mám rád když jsou věci tak, jak mají být, beru to osobně protože jsem zákazník, co to kupuje a předpokládám, že firma mi nelže ani co se srovnání s konkurencí týká ... myslím že tento přístup není nenormální, je možná naivní, ale to chci tak moc, když žádám fair play? Samozřejmě, že kdyby se to udělal ATI, tak to uvidím zcela stejně, prostě chci aby s námi firmy jednali naovinu a ne jak s idioty ... copak si myslí, že si ty výsledky neumíme ověřit?

Pokud firma lže a podvádí už ve srovnávacích testech, jak jí chceš věřit, že to co vyrobila funguje tak jak má? Obhcod je pořád věcí důvěry ...

Samozřejmě mluvím hypoteticky v tomto konkrténím případě nám INQ neukázal dotyčnou rpezentaci celou ... ale řekněme si na rovinu, nebyl by to první takový případ ani u NV ani obecně ...
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:25:11
avatar
Pročpak byl smazán Halfův příspěvek?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:32:01
avatar
FLAME a napadání ... celá věc je již vyřízena, zpráva byla doplněna!
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:44:08
avatar
Celkem paranoia. Kde je ten FLAME a napadání?



protože jsem zákazník, co to kupuje a předpokládám, že firma mi nelže

aj keby to bola pravda (co podla dostupnych info sa da newska na inquirer spochybnit), tak prezentacia nebola urcena koncovemu zakaznikovi. Preto nechapem, akym stylom je ten chudak koncovy zakaznik oklamany. Bezny BFU nema ani paru o tom, ze nejaky inquirer alebo DDW v snahe informovat koncoveho zakazika ako sa veci v skutocnosti maju, uverejnil nejaku blbost.

samozřejmě s výjimkou některých spřízněných redaktorů a magazínů, kteří o tom pro jistotu ani neinformují

je zaujimave, ze tuto spravu uverejnil akurat inquirer a DDW. Aspon som zatial nenasiel iny seriozny zahranicny web, ktory by o tejto udalosti informoval.
Nuz, asi nVIdia nevie co s peniazmi a vsetky weby na celom svete podplatila. Jedinymi nepodplatenymi vynimkami zostali inquirer a DDW...


P.S. Doufám, že jsi ho zabanoval jako mnoho jiných nepohodlných! Jak jinak si vysvětlit, že poslední dobou zmizelo tolik nepohodlných přispěvatelů?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:53:13
avatar
Já netvrdím, že NVIDIA někoho uplácí, to jste si vymyslely vy! Stačí pár vytipovaných webů podprovat a udělá to své, pak se chytne pár blbců roznesou to po diskusních forech a je vyhráno .... proč hned všechny podplácet, když to někteří udělají zadarmo a ještě s úsměvem? Mě je to jedno, já jen upozorňuji na jisté skutečnosti ....

PS: já nebanoval kromě LADIKA v posledni době nikoho! Třeba se to dá vysvětlit tím, že dostali rozum a přišli na to, že něco na mých slovech přeci jen je. O nic jiného mi nejde
MicrO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 23:29:35
avatar
spíš nejsou jinčí weby který věřijou v takovou blbost nic proti Digiworldu, sem rád že hledá a informuje, ale todle od nVidie dle mě není a ani kdyby, s výsledky vždy manipuluje každá firma, buď to byl veliký náskok a marketing to eče trochu přifingloval ..a nebo je to nějakej fake
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 01:31:25
avatar
Myslíš tím ten tebou vychvalovaný ASUS který tady minulý rok touhle dobou minimálně měsíc oblboval normální lidi i ty hrozné obchody které neumějí ani napsat správné parametry se svojí super novinkou, odolným noťasem, aby po 2 měsících prohlásil, že pro Česko nic takového nebude?
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 17:04:56
avatar
Asus W90 se skutečně v určité promoakci v USA prodával s quadcore Odkaz
tady Odkaz se chlapci pyšní W90 na kterém je q9300 a s kterým dosáhli po přetaktování na 20tisíc bodů v 3DMarku06

Edit: tak on je nakonec k dostání i v CR s quadcore s tím rozdílem že u nás je v nižší konfiguraci s Q9000 na 2,0GHz Odkaz. Jde o model W90VP
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 16:52:47
avatar
takže to není běžný prodejní model? já jsem totiž o prodejní W90 s QuadCore neslyšel a to jsme se na něj ptal. Každopádně pokud to byla nějaká promo akce tak je to srovnání ještě víc padlejší na hlavu, než jsem si myslel a začínm tomu INQ fakt věřit ...

PS: to že ale W90 není v oficiálních modelech vybavena čtyřjádrem je fakt ...
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 17:01:39
avatar
proč je to padlé na hlavu. Vzali jednoduše takový model který má stejné CPU jako druhý testovací model-promo nepromo. V každém případě ty výsledky jsou divné, ale dokud nějak nedokážou že jde skutečně o prezentaci Nvidia tak je stejně celý článek irelevantní.
Kfirr64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 21:00:11
avatar
Jezis naucte se pouzivat internet w90 s quadcore existuje je jedno jestli to je prodejni nebo zatim predvadeci verze proste existuje takze nvidia nelhala a nepodvadela jak se tady snazite sirit Nvidia ma proste dobrej agresivni marketing ale rozhodne si hodnoty nevimyslela proste pouzily testy ve kterejch vyniknou jejich silnejsi stranky coz je naprosto logicke kdybyste mnely na starost marketing a slo vam krk na poli GPU delaly by ste to same.
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 21:16:57

Takze vlastne vacsina DD-ho obvineni na adresu NVIDIE je nepravdivych:

Vysoke CPU skore v 3DMV - ziadny podvod, len zapnute PhysX
Stare ovladace - nakoniec su to tie najnovsie ktore sa daju zohnat ci uz od vyrobcu NB, alebo od vyrobcu grafik
Pouzite CPU - notebook je dostupny s tym CPU a bol pouzity vykonnostne najblizsi model .. kedze je Alienware vybaveny 4-jadrom, tak preco by sa mal testovat asus s 2-jadrom?

Sory DD, ale v tomto clanku skutocne chyba objektivny a triezvy pohlad na celu vec ...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 21:49:55
avatar
no hlavně ten článek a jeho námět včetně všech informací nejsou moje... obrať se na viz zdroj.

1,ad vysoké CPU skore, já jsem neřekl že je to podvod, jen že je to kravina to takhle srovnávat ... každý soudný člověk pochopí že rozdíl 240% je KRAVINA!

2, nejsou to nejnovější ovladače pokud by byly testy by dopadly jinak stejně jako ve všech testech W90 na internetu, SLI M280 GTX není o tolik silnější než CF HD 4870 ani omylem ...

3,sorry ale chybí ti objektivní a střízlivý pohled na celou věc ... ale uznávám to, že Quad model W90 existuje ...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 21:58:21
avatar
asi ne, nechtěl bych vypadat jako blbec, protože si to každý může otestovat a zjistí že to rozhodně globálně neplatí ... ale už je to všechno vyřešené a uvedené na pravou míru ... jak říkám gratulji PR NV, opět skvěle zahráno do autu a účel to perfektně splnilo, prostě žádná ztráta kondice, jak jsem si myslel ..

Ale jsem rád že se shodneme, že se ty výsledky nedají brát vážně, to mě právě mrzí, čekal bych alespoň uvěřřitelné a použtielné hodnoty, když někam přijdu a budu tvrdit, že je ten notebook v oblasti CPU o 250% rychlejší tak se mi vysmějou ..
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:31:23
avatar
EDIT by DD: samzáno pokus o flame - CENY uváděné v obchodech nesouvisí s PR čísly výkonu v tomto případě!
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:51:22
avatar
Jaký pokus o FLAME? Kdyť ty přeci znáš ten obchod kde mají X2 za 7500, ne? Pak tedy stačí uvést odkaz na kartu za tu cenu a je to. Nebo jako žádost o podání důkazu je pokus o FLAME?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:59:16
avatar
dobře takže to nazveme jako SPAM. S tématem článku absolutně nesouvisí ...

Jinak ceny neberu nikdy z konkrétního obchodu ale z seznamu-zboží a dávám 4-5 stránku tyto ceny pak beru jako běžné ... v součanosti už se opět situace liší, mění se každý týden minimálně takžke nyní je HD 4870 X2 dostupná nejníže za 7700,-
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 14:14:10
avatar
SPAM jo? To je důkaz toho, že ani nevíš co to znamená. SPAM - je nevyžádané masově šířené sdělení (nejčastěji reklamní) šířené internetem.
A nesnaž se to zase obrátit s tou cenou. Sám víš, že na seznamu-zboží se té ceně ani v te době nikdo nepřiblížil. A podobnou nenašel nikdo na celém netu.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 14:30:47
avatar
tak špatně hledali, touto metodou jsem našel, trvalo to celé 2s
MicrO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 23:32:03
avatar
DD ale nás zajímá grafika která se dá koupit a je to obchod jako je alfacomp. atd. ne nějakek výprodej xD
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 23:48:31
avatar
ten zase neznám já
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 23:50:37

Tak tu istu metodu si mal pouzit pri hladani W90 s quadcore CPU
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 23:54:50
avatar
nepoužil, spoléhal jsem na hlavní stránky ASUSu, že ví co prodává :/
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 14:17:11
avatar
a nyni opravdu na tom zbozi i je minule tam zadna za 7500 nebyla...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 14:30:15
avatar
byla, kupoval jsem je ... ale tohle s tou metodou jsem říkal i mnule!
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 14:39:24
avatar
jo hledalo to vice lidi vcetne me touto metodou (a navic i na jyxo a heureka) na nejlevnejsi karty sme tu davali link. ty si jen porad o ty cene mluvil ale dukaz si zadnej nedal...
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 21:05:20

Tak tu mame oficialnu odpoved NVIDIE Odkaz
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 21:48:20
avatar
Hmm PR zase zapracovalo ... skvěle zahráno do autu ... každopádně ty výsledky jsou divný proti jiným, protože testu W90 je na netu dost a dost, ale jak jsem řekl a napsal je to dobrý námět na test, otestovat to skutečně pořádně ... každopádně gratuluji PR NVIDIA pokud jsem napsal že vyšlo ze cviku tak ne, opět skvělá práce, pěkně na/za hranou a opět skvělá reklama ... smekám ale nevěřím ani slovo
Kfirr64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 22:44:25
avatar
JJ taky si rikam s ceho vseho tady Nvidii jeste obvinite myslim ze na tomto webu by se spise mnela resit neschopnost PR AMD-ATI nez se vecne nesmyslne navazet do Nvidie .P.S.-pro rejpaly v soucasne dobe jsem vlastnikem ATI 4670 a jsem maximalne spokojen
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 23:14:12
avatar
řešíme obojí, a znovu opakuji, nápět článku není z mé hlavy, jen jsem jej v dobré víře převzal jako aktualitu, podně jako mnoho dalších článků a informací ze zahraničních webů stejně jako to dělají i profi magazíny... se svými stížnostmi se v tomto případě obracejte na původce informace ... pokud by to bylo z mé hlavy, je to jasně označeno jako zdroj: DDworld.cz
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-14 23:38:58

tato tvoja obhajoba by obstala jedine ak by si ten text len doslovne okopiroval ... avsak ty si k nemu pridal mnozstvo komentaru, ktory z tvojej hlavy bol - napriklad tvoj nikdy nekonciaci boj za objektivitu "NVIDIA ale využila situace a to značně neprofesionálně, a doufala, že to někteří novináři přehlédnou (samozřejmě s výjimkou některých spřízněných redaktorů a magazínů, kteří o tom pro jistotu ani neinformují)"
Ono je asi fakt rozumnejsie nepisat taketo clanky s horucou hlavou ale si informacie najskor poriadne overit ...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 00:00:14
avatar
já se hájit nemusím, navíc věta NVIDIA ale využila situace a to značně neprofesionálně, a doufala, že to někteří novináři přehlédnou v článku INQ je ;)

Jinak já jsme si informaci ověřil, kouknul jsem na web ASUSU, jestli je tam W90 s QuadCore, na první hledání na hlavním webu takový model není ... považoval sem to tedy za vyřešené
Matuus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 00:30:05

No ano, ked hladas na europskom webe asusu tak tam W90 s quadcore tak lahko nenajdes ... avsak na US webe je W90 primarne s quadcore ... a kedze ten test robili zeleni amici tak je logicke, ze pouzili model predavany u nich.

Inac kde je tam ta veta? Nejak ju neviem najst (asi to bude tou pokrocilou dobou co uz sedim pred monitorom )
Bob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nesmysl... 2009-07-15 09:16:23

...na ceksych webech je W90 s QC k sehnani taky - nechodim na pochybne weby s co nejnizsi cenou GK od jednoho vyrobce...radeji se mrknu na zabehnute, jakymi jsou napr.

AT Computer...

http://www.atcomp.cz/zbozi/asus-w90vp-18-4-q9000-brc-640g-6g-w-b-vhp/detail.aspx?p=z:148298

...BTW u vyse uvedenych se jen vyjimecne stane, ze se utnou v popisu...

Vim, ze jsi mel na mysli web vyrobce, ale kazdy, kdo s nejakym vyrobcem HW dela moc dobre vi, ze na jejich webech se info o produktech jen malokdy snazi drzet s tempem uvadeni novinek na trh... To, ze ASUS neni schopen na svuj globalni web dat svoje produkty neni az tak problem nVidie, jako ASUSu (zrejme se nechce chlubit svymi TOP produkty...).
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:28:53
avatar
Proč zmizel tento můj příspěvek?????

Aha, takže když podle nějaké detektivky někoho zabiješ, tak taky odsoudí autora detektivky???
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:30:21
avatar
Takže když napíšu o tom jak někdo zabil někoho podle detektivky, tak zavřou mě?
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:46:31
avatar
Jak malej Honzík! Copak ty v te zprávě budeš psát jak co celé proběhlo?

EDIT: A taky čekám na odpověď proč to bylo smazáno!
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:55:16
avatar
No proč bych případně nepsal????

Smazáno to bylo proto, protože je to blbost a protože jsem velký zlý a ošklivý a žeru malé děti a internetové flamery
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 14:00:41
avatar
Tak jestli je v pravidlech blogu zákaz psát blbosti, tak si smazej 1/2 svých příspěvků zde.
TECHfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:31:36
avatar
Jo a jedna rada. Pokud si chceš hrát na novináře a distancovat se od článků, tak je prostě přelož i s nadpisem a nedávej do toho žádné osobní názory. Jinak pak působí směšně odkazování na zdroj.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 594x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1380x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2225x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1976x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1313x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1299x
Komentářů: 1