Snížila AMD kvalitu AF ve prospěch výkonu u nových ovladačů? Zjišťovali jsme to … Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Pátek, 03 prosinec 2010
altNedáno NVIDIA přímo obvinila AMD, že snížila základní nastavení kvality obrazu ve prospěch výkonu.

 

 

O tomto tématu jsme již hovořili. NVIDIA se na svém oficiálním blogu vyjádřila, že AMD prý neférově snižuje kvalitu obrazu a to hlavně kvalitu AF, výměnou za dosažení vyššího výkonu. NVIDIA pak tedy poskytuje kvalitnější obraz. Podívali jsme se na to, jak se věci mají a zeptali se některých našich partnerů, včetně AMD …

Nejprve je nutné říci si pár faktů. Oba výrobci, jak AMD, tak NVIDIA, své ovladače ladí po všech stránkách. Jak už jsem říkal ve starším článku, u grafických karet je vždy manipulováno s výkonem a kvalitou obrazu podle potřeb. Profesionální grafické karty například kladou důraz na kvalitu obrazu. Naopak spotřební a herní grafiky upřednostňují výkon. Oba dva výrobci tak hledají u svých grafik a ve svých ovladačích nejlepší možné nastavení a vyvážení kvality a výkonu.

Druhým faktem je, že grafická jádra obou společností jsou vlastně naprosto rozdílné čipy, které přistupují k tvorbě obrazu a algoritmů typu AF/AA zcela rozdílným způsobem, což vlastně znamená, že přímé srovnání čipů, pokud bychom trvali na zcela rovných podmínkách, by vlastně nikdy nebylo možné. Nicméně to bychom nemohli dělat srovnávací testy grafik nikdy.

Faktem však je, až na minimum případů, je kvalita obrazu v současné době zcela srovnatelná a rozdíly jsou minimální. NVIDIA se však navezla do AMD, že snížila v základním nastavení kvalitu obrazu, aby dosáhla vyššího výkonu, označuje to za podvod a také dodává, že tedy NVIDIA pak nabízí lepší kvalitu obrazu. A jaká je tedy skutečnost … ?

  • V praxi ….

Protože právě testujeme několik grafik, podívali jsme se celé věci na zoubek a zeptali jsme se na to i přímo AMD. Z vlastních dojmů musíme říci, že ano, ovladače 10.9 a 10.10 zvyšují výkon HD 5800 grafik a to zhruba o 5% a to není zase tak málo. AMD také potvrdilo svá dřívější vyjádření, že s výchozí kvalitou obrazu skutečně manipulovalo a optimalizovalo výkon i kvalitu obrazu. AMD ale dodává, že vyšší výkon je vyvážen naprosto neznatelným snížením kvality výchozích algoritmů pro AF. Navíc, pokud chcete, můžete kdykoliv prostřednictvím Catalystů zvýšit kvalitu AF i AA a tedy i výchozího nastavení pro vaší grafickou kartu. Z našich testů a zkoumání za běžných podmínek musíme potvrdit, že skutečně není reálně pozorovatelný kvalitativní rozdíl mezi staršími a novějšími ovladači, při běžném testování a hraní her.  

  • Závěr

V podstatě bych mohl odkázat na starší článek, protože jsme nenarazili vlastně na žádnou novou skutečnost. Ano, AMD dosáhlo vyššího výkonu výměnou za nižší kvalitu AF funkce. AMD ale tvrdí, že úbytek kvality je naprosto neznatelný a musíme z vlastní zkušenosti z testování několika her potvrdit, že tomu tak skutečně je. Rozdíl mezi kvalitou obrazu u starších ovladačů a u nových je naprosto neznatelný a tudíž nelze o nějakém relevantním snížení kvality vůbec mluvit. Nabízí tedy NVIDIA lepší kvalitu obrazu v základu? Ano, ale to „lepší“ je v uvozovkách, protože rozdíl je v praxi nepozorovatelný a uvidíte jej jen v případě, že si budete detailně zvětšovat a zkoumat statické výřezy screenů u některých her a to ještě v případě, že víte kam a na co se máte dívat. Jinak rozdíl při běžném používání karty a běžném hraní nikdy neuvidíte, a tudíž mluvit o nějaké vyšší kvalitě obrazu lze jen velmi těžko a třeba úpravou vlastností obrazu monitoru dosáhnete mnohem viditelnějšího rozdílu :).  

Pokud tedy někdo nazývá tuto optimalizaci AMD podvodem, nemá pravdu a není to žádný podvod. Rozdíl je nepostřehnutelný a je to optimalizace skutečně prospěšná a skutečně optimalizací v pravém slova smyslu = vyšší výkon a žádná pozorovatelná negativa. Tak je stále vše plně srovnatelné. Navíc podobné optimalizace jsou zcela normálním jevem u obou výrobců. Jsem si dokonce jistý, že NVIDIA, až se vyčerpá aktuální „kauza“ s obviňováním a záměrným zveličováním optimalizace AMD, udělá s vlastními ovladači to samé a trochu pošoupne výkon na úkor kvality obrazu. Dokonce jsem si jistý, že to udělá velmi brzy, protože bude potřebovat každé % výkonu, které může schrastit.

Nadále tak můžeme konstatovat, že kvalita obrazu při stejných nastaveních a při výchozích nastaveních ovladačů a tedy podmínky srovnávání grafik, jsou u AMD a NVIDIA v současnosti maximálně vyrovnané. A pokud jde o hry, nelze tvrdit, že by jedna nebo druhá nabízela reálně viditelně kvalitnější obraz díky lepšímu AA/AF než ta druhá. V podstatě se neděje nic neobvyklého a nic o čem by stálo za to vůbec mluvit. Je to zkrátka uměle vyvolaná „kauza“, kterou NVIDIA vytáhla, aby se jí dostalo pozornosti a opět to vyšlo. Gratulujeme.       

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 03:16:11
avatar
Nedej Bóže, aby to udělala NV To by byl hned článek o podvodu století
Ale musim souhlasit, že člověk pozná prd a hlavně, aby se to netrhalo
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 03:39:49
avatar
vzhledem k tomu, že to NVIDIA dělá také, tak nevím na co narážíš ... takže proč to rýpání?
Quicksilver [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 18:17:30

F3rda
To určitě, to by si "DD" smlsnul.
Asgard_X [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 23:42:20
avatar
Pánové když už jste si dali tu práci a napsali na toto téma už druhý článek a testovali to, tak už by nebylo tak těžké tam jeden nebo dva screeny s vyznačením "abychom věděli kam se máme dívat" dát. To aby jsme si sami mohli posoudit jestli jsou ty změny pro nás významné nebo ne. Takhle je článek jen na úrovni vašeho čestného prohlášení, které sice nezpochybňuji, ale jeho výsledná informační hodnota je nulová, po přečtení si řeknu jen "hmm" a jdu se na nějaký jiný server podívat o čem se to tu vlastně mluví...
Superdrooper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-04 12:23:07
avatar
DD je objektivní, proto jeho prohlášení, že se jedná o běžným okem nepostřehnutelné rozdíly, je zcela postačující a žádné screeny nejsou třeba.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 05:46:37
avatar
Zníženie kvality obrazu, ktoré poznať len v zdrojovom programovacom kóde na úkor zvýšenia výkonu...jednoznačne - nice one AMD!!! ;)
Keď sa dá dačo robiť jednoduchšie bez zmeny kvality, tak prečo to zbytočne komplikovať...takže som rozhodne rád, že AMD dáva čas i do takýchto sektorov na prvý pohľad nezmyselných, no v reáli sa tomu hovorí - optimalizácie až do posledného detailu ;) (neviem aký význam má pre Nvidiu robiť reklamu pre AMD, lebo nebyť nej, tak ani neviem aký je AMD v skutočnosti vynaliezavé...jednoducho CLEVER!!!)
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - opravdu nechci 2010-12-03 06:13:23

já opravdu nechcí být (ani nejsem) gramatický pedant, ale ty čárky už by sis mohl konečně nastudovat, když píšeš....opravdu to usnadňuje čtení

"zhruba o 5% (ČÁRKA) a to není zase tak"
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 06:27:19
avatar
Já taky nejsem "gramatický pedant" ale není "a" z té skupiny, kde se "," nepíše?
Příklad: Šel jsem ven začalo sněžit a Pepík nebyl doma.
Příklad s čárkou: Šel jsem ven, a tak sem nebyl doma.
Myslím si, že to je napsáno dobře.
Konec konců, mluvnice - gramatika nejsou moje základní dovednosti, kterými bych mohl "machrovat". Proto dělám technickou školu a humanista ze mě nikdy nebude , a proto se rád nechám poučit.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 09:08:21

právěže čeština je tak dokonalá (snad nejdokonalejší jazyk), že v tvém prvním případě může i nemusí být čárka....záleží na smyslu a vztahu těch dvou částí, kde čárká úplně mění smysl věty

edit: samo "Šel jsem ven, začalo sněžit" čárka bude v každém příadě....měl jsem samo na mysli před "a"
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 08:43:32

Podstatné je, jestli je to souvětí souřadné, nebo podřadné. Jenomže ti buzeranti z jazykového ústavu to pořád mění a doplňují. Zlatí Němci, píšou všude měkké"i". Pokud nějaká změna po velké diskuzi.
MAUS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 08:57:33
avatar
to je ten správnej výraz - souřadné a podřadné!
TommoT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 13:41:15
avatar
Zrovna v příkladu HellowCZ je čárka před a správně . Je to souřádný souvětí a poměr mezi větami je důsledkový - Proto čárka před a.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-05 17:14:36

a to někdo zpochybňuje?
MAUS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 08:05:05
avatar
Podle mého je to správně. Mám technickou školu, ale z češtiny si pamatuju, že čárka se píše před "a" tam, kde nejsou obě věty hlavní nebo vedlejší ve slučovacím poměru, a nebo pokud je před "a" věta vedlejší. Tyto věty jsou ve slučovacím poměru (aspoň si to myslim) - vzájemě se doplňují. Takže správně to má. Takhle bych to napsa já. Z češtiny jsem odmaturoval za 2 a ze školy jsem 6 let. Já pokud můžu, tak se nepouštím do složitých souvětí. Pak člověk udělá chybu zřídkakdy. Mám ale za to, že toto mi utkvělo v hlavě ze základky a tam jsem měl 1.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 09:09:13

není to dobře
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 09:39:54
avatar
A proč píšeš jen konec té věty? Vždyť čárka bude i před "a to zhruba" a ne jen po "zhruba o 5%"

Jinak tři tečky se ve významu tvého příspěvku takhle nepoužívají
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Take jsem 2010-12-03 12:18:26
avatar
nad tim premyslel, jestli tam nema byt carka. No, nakonec jsem dospel k zaveru, ze to souveti je tak sroubovane, ze bych jej radeji napsal jinak. (.... ovladače 10.9 a 10.10 zvyšují výkon HD 5800 grafik o zhruba 5%, což není zase tak málo. )
TommoT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 13:48:15
avatar
Tady si moc jistej nejsem, ale myslim, že je to slučovací poměr, a proto tam čárky nebudou
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Tady se jedna, 2010-12-03 07:53:50
avatar
dle meho, spise o to, ze AMD pristoupilo na "degradaci" puvodnich ovladacu snizenim kvality za ucelem navyseni FPS a ne "optimalizaci" ovladacu pro vyssi FPS pri stejne kvalite. Samozrejme, ze pri hrani si toho clovek ani nevsimne (mimochodem tenhle aspekt jsem nekolikrat zminoval, kdyz jsem si tady cetl nektere recenze her, pri "akcich" proste neni cas se kochat dokonalou grafikou), ale pokud se nemylim, tak z her se delaji staticke screenshoty a ty se potom posuzuji - a pokud na nich je patrny ubytek kvality, tak je to proste vidtelny fakt. PS: Me je to vcelku jedno, radeji se podivam na nejake pekne fotky (to JE grafika) a ve strategiich ta grafika az tak dulezita neni.
MAUS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 08:30:15
avatar
jak mám rozumět sousloví "stejná kvalita".
Stejná kvalita při hraní hry a max. porovnání típnutých obrázků bez zvětšení.
A nebo porovnávání několikanásobně zvětšených obrázků?
Jsem stavař, v mém oboru nerozhodují milimetry(převedeno do zde přítomného jazyka pixely). Proto spousta zedníků říká :
"voko vidí, voko není pí*a".
Z toho pro mě vyplývá, že pokud neochuzují obraz tak, abych to na statických, nezvětšených snímcích zaregistroval, vůbec mě to neuráží. Nač vyhazovat peníze(výkon) za zbytečnosti????!!!!
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Stavař, 2010-12-03 11:44:04
avatar
tak tomu rozumim - na KD (osobne statika a dynamika OK) na CVUT nam s oblibou o stavarich rikali, ze mate miru "plus minus autobus". "Stejna kvalita" je samozrejme mysleno jako "stejna kvalita v puvodnich ovladacich" - pokud to tak nevyznelo, tak se omlouvam. Jinak zednici to samozrejme "maji v oku", nicmene stale vsichni pouzivaji olovnici nebo vodovahu (protoze oko opravdu neni pi*a, ale take nevidi vsechno ). A jak jsem, snad srozumitelne, psal vyse, sam nevidim jediny duvod pro "super" grafiku ve hrach, kde to ani ocenit nelze, nicmene jsem chtel poukazat na fakt, ze v recenzich (i tady na DDW) se klade duraz na kvalitu statickych snimku a najednou ubytek kvality nevadi. Pardon, pokud uz ale jednou "rezu", tak vsem stejnym metrem, nehlede na to, ze uz tak obsahly clanek sam o sobe "navozuje" atmosferu "cosi omluvit". Vzdyt stacil jeden odstavec (Ubytek je videt jen na statickych, prislusne zvetsenych, screenech porizenych v hernich titulech X, Y, Z. Ve hre jsme zadny ubytek kvality nemeli moznost pozorovat. - hotovo, nazdar bazar ).
MAUS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 08:08:35
avatar
jinak k věci. Tomuto já říkám OPTIMALIZACE JAKO SVINĚ -> zvýšení výkonu, bez znatelného snížení kvality obrazu. Bez pitvání pod mikroskopem ovšem.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 09:42:35
avatar
a toto malokto dokaze pochopit ...
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Toto 2010-12-03 11:47:45
avatar
je ale optimalizace "na ukor rozlisovacich schopnosti lidskeho oka" a ne optimalizace kodu, jak by se sluselo v IT. Ja proti tomu nic nemam, ale v tom pripade bude muset i DD prehodnotit svuj pohled na konzole - tam jsou detaily mnohem bidnejsi nez u PC a presto ty gamesy na HDTV z par metru nevypadaji nijak zle - ale opet jen diky nedokonalostem lidskeho oka.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 11:52:41
avatar
no já nevím, když si připojíš k HTV PC, tak ty rozdíly uvidíš dost zřetelně, rozdíly v kvalitě textur nasívcení a všeho jsou na konzolích vs PC hodně vidět ...
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Jiste ze jsou, 2010-12-03 12:14:53
avatar
ja to ale beru jako precedens - co bude branit vyrobcum HW ve snizovani kvality obrazu? Take totiz muzeme dopadnout tak, ze si vyrobci reknou "pokud to lidem nevadi na konzolich, potom jim to nebude vadit ani na PC". A jsme v tahu, hlavne ze budeme mit 120 FPS misto 80 FPS.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 12:36:12
avatar
u každé nové generace grafik je manipulováno s algoritmy a funkcemi AA/AF, u každé významěnjší verze ovladačů také, tyto změny se odehrály 1000000x v minulosti a to co se děje dnes nijak nevybočuje z obvyklého dění, NVIDIA to jen zbytečně rozmazává, protoře ví, že někteří idioti tomu uvěří, že se děje něco nestadnardního .... kvalita vs výkon je u grafik AMD/NIVIDIA neustále optimalizována a současná změna je naprosto zanedbatelná. Byly v minulosti mnohem větší ....
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - No, 2010-12-03 14:20:49
avatar
ja jen, ze se jedna o grafiky 5xxx, coz tak nejak neni nova generace grafik. Take vzpominam, jak v dobe nedavne bylo prave na statickych snimcich vyzdvihovano, jak ma ATI kvalitnejsi AA a zeleni jsou na tom bidne, i kdyz ty rozdily byly casto take patrne jen pri zvetseni. Ted je to asi kvalitativne obracene (a to nemluvim o faktu, ze NV na AA docela zapracovala), tak proste zeleny goblin vyuzil situace a udelal si reklamu stejne, jenom obracenou resp. negativni reklamu na AMD. Proste to je fakt, osobne to (snad ) beru s nadhledem, protoze je mi to celkem jedno, me bohate staci grafika na CAD, nejaky Office balik a net (to abych mohl psat do diskuzi ).
TOMxEU [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hmmm 2010-12-03 08:42:19
avatar
Ze to vravi prave NVIDIA, ved ta to pred par rokmi spravila tajne, ale ludia to zistili, pretoze tam bol viditelny rozdiel v kvalite obrazu.
Zinfandel [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hehe 2010-12-03 09:12:44

To je proste podvod jako Brno a ne ze ne.
Treba tessalaci taky nekde nepoznas a jak to snizuje vykon.
AMD se zase vyznamenalo, zkratka vymyslela plan jak si pomoct vykonem na ukor snizeni kvality a aby to bylo co nejmin videt
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 09:41:39
avatar
no a ? nejmin ? tak skus ten rozdiel rozoznat a potom buc vcul mudry ... ach ach, kde vy na tieto uvahy chodite ???
Zinfandel [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 10:04:33

Ono je to ale o tom, ze prave tech 5% vykonu by stacilo GTX 580 na to, aby porazila hd 5970, pak je jasne, ze pro Nvidii neni problem takle zafixlovat s kvalitou obrazu take a ten naskok lehce smaznout :-) A ano vyda nove ovladace a bude nejvykonnejsi grafikou sveta, jestli to udela snizenou kvalitou jako AMD nebo ne, nechme se prekvapit
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 09:42:44
avatar
To je právě správně. Když budeš hrát hru na starších a novějších ovladačích, tak rozdíl nepoznáš, ale máš o pár FPS víc. Máš to napsané v článku, že to není vidět. Jinak Nvidia toto dělala také a navíc to bylo vidět, takže si nemají co vyčítat
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 09:43:09

Kolik lidí chodí do Catalystu nastavit si poměr výkon/kvalita? Ti co kupují levnější karty, nebo sestavy tomu nerozumí a jsou rádi za vyšší výkon /běžný monitor má 60 Hz, každý snímek do 60 fps je dobrý, co je nad nepoznám). My z DDWorldu si to v pohodě nastavíme podle karty.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 09:44:03
avatar
Já nikdy nic nenastavoval přes ovladače a také žiju
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 12:35:42

Jednou jsem nastavoval na výkon, který chyběl. Ale i bez něho bych v klidu žil
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 12:48:03

Dříve jsem se hrabal taky v catalystech a zvedal spíš uroven obrazu vynucením AA/AF. Než mi došlo že kvalitu obrazu stačí nastavit v nastavení hry, takže jsem spíš přicházel o výkon.
Dnes jedu jen na default v C, jen takty v overdrive šteluju a no problem
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 15:18:34
avatar
Bože, to zase jednou zloděj křičí: "chyťte zloděje" ...

Pokud mě paměť neklame, tak na podobné ale závažnější podvody vede nVidia 2:1 (různé benchmarkové kauzy a podobně).

Naposledy se jim to přeci povedlo u Crysis. Zhoršili kvalitu vody (a to tak, že se to dalo poznat) a plácali se po zádech o kolik jsou jejich karty pro hru lepší.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 16:51:14
avatar
a nebyl to u crysis problem jen v demu a jen na beta ovladacich?v nasledujicich oficialnich ovladacich byl vykon totoznej a kvalita vody takova jaka mela byt. ale jo tady se to rozmazavalo pekne...
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-04 01:21:18
avatar
Je to možné. Ale pamatuju si jiné konkrétní případy s 3Dmarky... to byly před lety populární šididla pro všechny zůčastněné.

EDIT: Pokud si tu kauzu vybavuju správně, tak nVidia ony "správné" ovladače upravila proto, že se na ten fígl přišlo. Kdyby si toho nikdo nevšiml, pochybuju že by k "opravení" došlo.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 20:55:29
avatar
s podvody v 3Dmarku maji zkusenosti obe spolecnosti...
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-04 01:12:14
avatar
Když si přečteš první příspěvek, tak jsem nepsal, že by to dělala jen jedna firma.

Navíc v druhém příspěvku píšu : " Pro všechny zůčastněné " ... tak když na mě reaguješ, tak si to prosím přečti.
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 16:14:05
avatar
Co dodat.Pro mne nic podstatného a také nic neočekávaného vždyť se to děje na obuch stranách pro mne je důležitý poměr cena výkon a trochu spotřeba po tom co opět zdraží elektriku toť vše.Momentálně vede AMD a za to jsem rád.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 17:36:25
avatar
Az to nekdo okem pozna, tak si muze stezovat. Takove zabomysi valky, ach jo.
suchanr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-12-03 20:34:29
avatar
Stejne bychom se mohli bavit o AA. Prakticky s kazdou novou verzi prijde jak nvidia tak AMD s novou optimalizaci algoritmu pro AF i AA a na novych grafikach bezi rychleji. AMD proste optimalizovalo, tot vse! Navic v ovladacich muzete kdykoliv pod zalozkou AI nastavit kvalitu filtrovani na vysokou! Rozdilu jsem si nevsiml ale nemam moznost porovnat s nvidii.

BTW DD pokus jste chtel napsat novy clanek a tomto tematu mel jste opravdu poskytnout nejake srovnavaci obrazky. Vynikajici je skutecne 3D Center Filter Tester, a spoustu dalsich benchmarku a testeru. Diky nemoznosti porovnani obrazku je to jen jakesi tvrzeni, coz nema valnou vahu. Nic proti Vasi osobe.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1201x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1679x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2304x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2043x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1349x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1326x
Komentářů: 1