Grafiky AMD Radeon HD 7800 za rohem, NVIDIA KEPLER se také pomalu blíží – další informace Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Tuesday, 21 February 2012
altOpět se objevilo pár zajímavostí o chystaných 28nm grafikách AMD a NVIDIA …

 

Ačkoliv se někteří vehementně snaží diskreditovat a shazovat informace, které vám tu předkládám, hlavně o grafických kartách, což je oblíbené téma notorických flamerů, jež si z nějakého mě neznámého důvodu myslí, že logo nějaké firmy na čipu jim automaticky navýší výkon jejich grafiky a podobné nesmysly, faktem je že většina informací které vám tu předkládám, se později potvrzuje (k nepříjemnému překvapení některých). 

Už pěkných pár týdnů (i měsíců) vám říkám, že NVIDIA má s 28nm problémy (ty přiznala před pár dny oficiálně), že KEPLER vázne, že mnozí čekají něco, co nepřijde, protože skutečný nástupce GTX 580/570/590 se ani neblíží vydání a očekávat máte jen mainstreamové a low endové grafiky. Také jsem vám říkal, že NVIDIA cosi pánuje s PhysX, což by mělo v některých případech zajistit celkem zajímavý výkon ve srovnání s konkurencí. Zkrátka mnoho informací, které mnozí označovali za nesmysly, se najednou i lidmi, kteří dříve šířili ty bludy o tom, že KEPLER je již za rohem, že bude mít výkon trhače asfaltu a tak dále, se pokládají za pravdivé. Už to beru jako přírodní úkaz, že jsou mezi námi tací, kteří si myslí, že za zpoždění a problémy grafik NVIDIA může DDWorld, a když se mé informace potvrdí, pořád je DDW ten špatný a poukazuje se na těch pár maličkostí, ve kterých jsem se úplně netrefil (nikdy jsem netvrdil, že jsem neomylný a znám úplně vše) a zcela se zapomíná na to, že jsem mezi prvními přinesl většinu informací a hlavně celý ten obraz a +/- výkonová pozice neuvedených produktů správně (do přesného výkonu se měsíce před uvedení produktu přeci jen obtížně trefuje, což někteří také neberou v potaz, je ale rozdíl se zmíli o 10-15% a o 50% ;) ). Některým lidem se zkrátka člověk nezavděčí.

Omlouvám se za delší úvod této aktualitky, jen mě zaráží, jak se někteří chovají a jednají, ale obyčejná slušnost zkrátka některým nic neříká ...

  • AMD Radeon HD 7800 již brzy

Přesně jak jsem před mnoha týdny-měsíci řekl, a mnozí tomu nevěřili, AMD uvede kompletní 28nm grafickou řadu dříve, než NVIDIA vydá jedinou 28nm grafiku. Zatím se tak děje, a po HD 7900 a HD 7700, u kterých se mimochodem řada webů, které přinášejí ty fantastické parametry a informace hlavně o KEPLER grafikách netrefily, což vypovídá hodně o jejich zdrojích, nás čeká i HD 7800 řada.

I o té tyto weby vypouštějí informace o parametrech apod. Tentokrát mohu myslím říci, že spekulované parametry jsou mnohem blíže realitě, než u spekulace před vydáním HD 7900/7700. Jeden z HD 7800 modelů už máme v redakci, takže vydání grafik je poměrně blízko a to buď konec února anebo začátek března, AMD se ještě definitivně nerozhodlo. Pokud jde o ty parametry, mohu potvrdit, že AMD vydá dva 256-bit modely, přímé nástupce mainstreamové řady BARTS HD 6800, ale samozřejmě na architektuře GCN. Půjde tedy o 28nm grafiky s označením PITCAIRN, nefalšovaný mainstream, s cílem nabídnou hodně muziky za přijatelně peněz. Jádra jsou výrazně menší než TAHITI, i tak to ale výkonově nebude žádný chudáček a protože znáte výkon HD 7900 i HD 7700 a HD 7800 logický míří mezi ně, asi si dokážete odvodit, jak výkonné ty grafiky budou. Nesmím vám zatím říci podrobnosti, i když už nyní máme několik pěkných grafů :).

Pokud jde o ceny, obě karty budou mít 2GB paměti základu, ale existovat budou i 1GB modely. Oba modely budou opět uvedeny rovnou jako nereferenční, ale referenční základ bude existovat. Opět bude obrovský rozdíl v taktech mezi referenčním základem a mnoha nereferenčními OC edicemi. Takty obou grafik budou v základu pod 1GHz, ale možnosti HD 7800 jsou výrazně výše. Opět mají vynikající provozní vlastnosti a nízkou spotřebu. Ty ceny, zatím počítejte se zhruba 250-299 dolary (tedy segment mezi 5500 – 7000 korunami vč. DPH). Ceny opět ovlivní drahá 28nm výroba u TSMC a tím se dostáváme ke konkurenci …

  • NVIDIA KEPLER v březnu

Ačkoliv se na některých českých a řadě zahraničních webech objevují jako fantastické nové informace ty o tom, že KEPLER dorazí nejprve maximálně jako mainstream a low end až v Březnu a Dubnu, že zatím největší čip má jen rozměry o něco menší než TAHITI a že těžko bude běžně soupeřit s HD 7900, přičemž NVIDIA chystá zajímavou věc s PhysX, pokud čtete DDWorld.cz asi se budete divit, kolik z těch informací vlastně není nových a kolik z nich jsem vám přinesl už před mnoha týdny!

V podstatě bych aktualitu na téma KEPLER nemusel dělat, protože vše, co vám dnes jinde předkládají jako novinky, jsem vám řekl už v mnoha starších článcích. Takže jen zopakuji, abyste byli v obraze, co čekat a co ne.

1, NVIDIA má zatím jen dva KEPLER čipy – mainstreamový GK104 a GK 107 pro low end a mobilní segment.

2, GK 104 karty jsou zatím nejvyšší a to s označením buď GTX 670/680 nebo jen GT 670/680. Na označení ani tak moc nesejde, jde ale v každém případě jen o nástupce GTX 560/560 Ti. Velikost čipu je o pár mm2 méně než má 360mm TAHITI pro HD 7900. Nicméně karta je jen 256-bit, propustnost pamětí atd. je tedy nižší a výkonově těžko bude moc vyrovnaně v běžných srovnatelných podmínkách s HD 7900 soupeřit. Ale ani nemusí …

3, Pro GK 104 platí cenový segment zhruba 299-349 dolarů (6700 – 8000 vč. DPH). Pro zatím nejvýkonnější KEPLER grafiku platí ta vyšší částka, za kterou by měla nabízet +/- výkon GTX 580. Výpočetní výkon bude jiná kapitola, NV totiž udělala změny v architektuře větší, než před lety pro KEPLER plánovala, protože FERMI se ne zcela osvědčilo. Cena vám asi napoví, jaký výkon od ní můžete očekávat.

4, Také jsem vám říkal, že NVIDIA chystá jakési oživení a hrátky s PhysX GPU akcelerací, přičemž by PhysX mělo ovlivňovat výkonové srovnání grafik AMD/NVIDIA v některých případech a GK104 by tak mělo v určitých případech konkurovat směle i HD 7970. Více o tomto vám řeknu až v recenzi, NVIDIA hodlá něco z toho demonstrovat za nedlouho na své akci.

Přidám k tomu aktuální informace od výrobců grafik. Čipy GK1xx se dostávají pomalu do ostré výroby, nicméně NVIDIA skutečně má problém s výtěžností větší, než čekala, a rozhodně to ovlivní dostupnost grafik. Dalším problémem je vysoká cena 28nm výroby, nečekejte prostě, že by KEPLER grafiky znamenaly nějaký velký konkurenční tlak na ceny HD 7000 modelů. Ceny 28nm výroby, její kapacity a počet grafik rozhodně neumožní, aby se nějak cenově bojovalo. Ne všichni výrobci grafik jsou nadšení, NVIDIA totiž v březnu a dubnu předvede jen nižší segmenty grafik, proti kterým už tu je vybudovaná velmi schopná konkurence. Úplně chybí ale vyšší segment od NV, na který si ještě v podání nástupce GTX 570/580/590 hodně dlouho počkáme. I u toho low endu to nebude hitparáda, HD 7700 se dost povedly, problém je ale výkon nových integrovaných grafik v procesorech Intel Ivy Bridge a AMD Trinity, který mnohé více než překvapí a klasické neintegrovaný low end to bude mít dost těžké.

Na závěr tedy zopakuji, že zázraky nečekejte, ale zejména příznivci mainstreamu by měli mít o konkurenci a dobrý výběr na poli grafik postaráno. Pokud ale preferujete skutečný výkon, bude mnoho následujících měsíců z hlediska výběru velmi jednotvárných. I na ten Radeon HD 7990 si ještě počkáme ... 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 17:04:52
avatar
ehmm opradu bude takt obou po 1ghz nebo tam ma byt pod? 3. odstavec
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 17:05:42
avatar
vypadlo mi "d" ;) opraveno ....
warrior [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 17:46:21

Škoda že nebude konkurence Ty ceny sou strašný
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 18:06:08
avatar
karty nabídnou lepší výkon i vlastnotsti než stávající grafiky za podobné ceny ... ceny ovlivňuje hlavně velmi drahá 28nm výroba čipů, která je výrazně dražší než 40nm což se na finálních cenách podepíše ...
Sfusama [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nebrečíme na špatném hrobě? 2012-02-21 20:51:47

Není to jak s benzínem, že šejk má na ropě pár drobáků a všechno zblajzne stát(dan, dan z daně...)? DD, nemohl bys prosím vyšnupat, kolik z ceny grafiky kdo má-AMD, TSCM, výrobce grafiky, stát(clo, daně) dovozce, prodejce....Může to být moc zajímavý článek, jestlipak v koláči bude dílek AMD vidět prostým okem?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 22:11:53
avatar
to není až tak velké tajemství ... AMD má ale něco jen z prodejů samotných čipů, ale u každého je to jinak ... do ceny čipů musí s TSMC promítnou jak náklady na samotnou výrobu což je u 28nm více než 5000 dolarů za wafer, tak náklady na vývoj atd. U čipů bývají hrubé marže 0-100% .... AMD má jako firma hrubou marži celkem kolem 45%, NVIDIA 50% a Intel třeba přes 60% ... není ale možné říci kolik u kterého produktu - to ti nikdo neřekne.

zbytek ceny karty jde ale na vrub věcem, co už AMD ani NV apod. neovlivní a je v režii výrobců všeho možnýho .... u vyšších modelů jsou drahé hlavně paměti .... U prvních referečních kusů HD 7970, jejižch výrobu zadávolo AMD pro všechny, je výrobcům grafik prodávalo zhruba o 50 dolarů levnějši, než jaká byla jejich koncová cena.

no a u nás koncovou cenu karet prodražuje jednak standardní 2 letá záruka, což mimo evropu nebývá (v USA je rok) + cla + DPH, která je u nás vysokých 20% ... v USA si tu kartu za tu dolarovou cenu skutečně koupíš, u nás musíš připočítat další nákaldy + 20% DPH .... V Evropě jsme prostě bohatí a musíme si platit nákladné sociální systémy atd.
Sfusama [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 23:11:47

Na záruku jsem zapoměl, to bude ten důvod, proč spousty výrobků stojí stejně Euro a Dolarů
Iperitas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 18:00:21
avatar
Ked uz budete robit testy, tak mozte tie 7800 karty porovnat aj s 5800 grafikami? (viem ze 6800 rada nebola nastupcom 5800)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 18:04:31
avatar
budeme dělat taky srovnání s HD 5000 modely
Kosheen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 22:46:51
avatar
tesim tesim
m2fizy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Sapphire HD5870 2012-02-22 15:52:16
avatar
Urcite sa priklanam k testom s HD5870 (skus volaku referencnu verziu napr. od SAPPHIRE, pripadne akukolvek inu referencnu), kdeze som jej majitelom a pomaly uvazujem nad vymenou (asi skor za 7970 ako nieco s 78xx rady), no testy urcite prispeju k rozhodovaniu.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 18:13:26
avatar
Myslím, že současný nebo i nadcházející mainsream převálcuje mojí 460 768 MB jako nic. V létě budu pařit s kámošema na zahrádce a na podzim půjdu do nový grafiky a budu pařit doma. To už bude ohledně nadcházející generace jasno a snad i ty ceny se srovnají aby líp ladily s mojí peněženkou:-)
Vlastimil91 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 18:31:33
avatar
HD 7870 bude mít výkon jak dvě HD 7770 v CF
To jen pro informaci.
Hojer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 19:25:08

Nemůžu si pomoct, ale připadá mi, že mezi HD7770 a HD7850 (ať už 1GB nebo 2GB) bude docela dost velká mezera. Kdy asi tak dorazí na trh od AMD něco mezi 4000 - 4500 Kč?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 19:27:46
avatar
1GB HD 7850 by mohla být za 5000
m2fizy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 15:53:58
avatar
Mam pocit ze som niekde cital, ze bude s velkou pravdepodobnostou aj 7890 a taktiez vraj uvazuju aj o 7790. Uvidime ako sa to "vyvynie".
čenda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-29 09:15:20

7890 má být zmršená 7950 (Tahiti LE - 1536 jednotek, takty cca jako 7950) jen se bojím že bude mít výkon kousek nad 7870 a spotřebu jako 7950, prostě něco jako HD6930. Podle mě bude jen v referenčním provedení a málo kousků. Spíš mě zajímá 7950 1,5GB, cena by mohla být o 1000-1300kč nižší než 3GB verze a výkon ve fullHD stejný. Chci pořídit MSI 7950 TF3 a verze s 1,5GB by stačila bohatě pro jeden monitor, snad bude k mání
CobraGT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 19:39:28
avatar
No tak som teda zvedavý na tie "plány" s physx teším sa a dúfam ze príde ešte viac hier a dúfam že to potiahnu aj gtx(gt)5xx rady no uvidíme každopádne čakám na mainstream a uvidím či AMD 7770 alebo kepler
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 07:29:50

7770 ma vypocente jadra 640 a keper ich ma 7870 ma 1408, a 7850 ma 1280. Ked pozeram na tie takti 7770 -1120Mhz a 7870 -950MHz tak mozno keper bude aj uspornejsi
Akus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-21 23:57:31

Chtel bych se jen zeptat kdyz se pise ze je technologie 28nm DRAZSI o proti 40nm co je to drazsi nevite nekdo prosim o kolik aby nebyl cip drazsi o 20% ale cena karty o 80%
dekuji
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 07:23:26

Ani Intel, AMD, NVIDIA niesu charita, davaju za svoje vyrobny maximalne ceni co su zakaznici ochotni zapatit a ked ich konkurencia netlaci, tak to idu az do extremoch, napriklad nastupcu 6650 premenovat na 7750 a dali to za cenu 6870 uz my davno tak zlč nic nezdvihlo! Preco ked to ma vykon to nepremenovat o radu vysie a poriadne cenou osolit
Rada 7870 uz je priamym nastupcom 6870 je to vidiet aj podla specifikacii 22 monulov s 1408 vypocentima jadrami rops 24,Tu 88 a frekvenciou 950MHz je dvostojni nastupca 6870 ktori zlepsuje kartu po vsetkich strankach druha vec je ci AMD za to bude pitat viacej ako za 6950
m2fizy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 15:57:41
avatar
Kamo akoze neviem o com tu tocis ze "napriklad nastupcu 6650 premenovat na 7750 a dali to za cenu 6870" ... pokial viem cip pre 77xx radu je uplne novy (tak ako cip pre 79xx a pre 78xx radu), takze pred tym, kym nieco taketo napises si o tom co to nastuduj ... vyhnes sa "trapnostiam".
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - eyefinity + stôl 2012-02-22 09:15:48
avatar
Btw trošku mimo témy, že keď tu už máme stále nové grafiky s eyefinity a ja si kupujem/robím/staviam nový stôl, tak že či 125cm do hĺbky je moc pre tri 27" monitory alebo je to ok??
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 12:18:40

Nevim jestli už ty monitory máš doma, ale ten uprostřed by klidně mohl být vzdálenej těch 125cm od tebe. Ale rozměry bych přeci jen řešil až s monitory doma.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 17:36:22
avatar
Nie, ešte nie, inak by som sa pochopiteľne nepýtal
Zrovna si len zriaďujem stôl (a teda presnejšie si ho skladám ako PCčko ) a monitory budem kupovať asi až niekedy na jeseň a to prv budú musieť vyjsť, bo LG ich sľúbilo na aktuálny mesiac a stála ani zmienka - Odkaz
snakehead28 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 19:05:40

To chceš mat Eyefinity s troma 3D monitormi ?
to je sila

inak, neviem či si si vedomy vedlajšich učinkov 3D...určite ta z toho skôr či neskôr začne boliet hlava a môže ti byt z toho riadne zle.. Skôr či neskôr sa u každeho prejavia tie problemy...u niekoho to môže byť za 30 minut, a uineho zas za 3 hodiny. Len ti chcem povedať, že (podla mňa) 3D v sučasnej podobe nie je určene na dlhodobe sledovanie :-)
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-23 19:21:46
avatar
Ja to nekupujem kvôli 3D Mne a na tom najviac páči ten tenký rám a 200Hz je fajn hlavne čo sa týka kvality obrazu a to, že to vie aj 3D je len vedľajší efekt, ktorý možno niekedy využijem na nejaký film, ale na hry 3D určite nie a vlastne najnovšie už som prestal hrať hry úplne (teda nehovorím, že si už nikdy nič nezahrám, ale aktuálne nemám žiaden čas naviac), teda i eyefinity chcem skôr na prácu (prácu s webovými stránkami a všetkými čo s tým súvisí, ako aj obchody na burze).
Čo sa týka 3D s tebou ale rozhodne súhlasím a pokiaľ to má akokoľvek škodiť zdraviu, tak je to úplná kravina
snakehead28 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-23 22:38:34

chceš povedať, že to 3D sa dá "zapnúť" a "vypnúť" ?
Myslím to tak, že ten monitor môže fungovať buď v 2D alebo v 3D zobrazení ?

Znie to zaujmavo :-)
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-23 23:06:06
avatar
Ak sa nemýlim, tak to 3D nefunguje na žiadne zapínanie, či vypínanie zo strany monitora, ale zo strany grafickej karty. Keď si pustíš 3D film na grafickej karte, ktorá 3D podporuje, ako je napr. AMD HD3D Technology v grafikách HD6000 a 7000, tak jednoducho sa to bude na monitore zobrazovať ako 3D. Ono ak o tom nevieš, tak aby 3D fungovalo, tak musíš mať iba minimálne 120Hz monitor, čo je zobrazovacia frekvencia, teda 60Hz pre jedno oko a 60Hz pre druhé. Keď 3D nemáš pustené, tak sa to nijako nelíši od obyčajného 60Hz monitora, teda až na to, že to má tých 120Hz a teda obraz je oveľa kvalitnejší, teda podobne ako keď máš 50Hz telku a 100Hz telku. A toto LG je 200Hz, čo je už fajné a napr. kamoš má doma 400Hz LED telku, ktorú používa na hranie, čo už je celkom luxus a jeden zákazník si z našej spoločnosti minule kupoval 800Hz telku (ale to už stálo celkom balík). A všetky tieto telky tiež podporujú 3D ako ten LG monitor, ale normálne fungujú ako 2D, len majú oveľa lepšiu kvalitu obrazu. Samozrejme majú funkcie, ktoré vedia umelo vytvoriť 3D obraz aj z filmov, ktoré 3D nie sú, aj keď samozrejme to potom nevyzerá tak dobre, ako keď máš originál film a predpokladám, že tak isto ti to 3D dokáže vytvoriť i AMD HD3D, ale to už samozrejme nemá nič s monitorom Kľudne si môžeš kúpiť aj projektor, ktorý bude podporovať 3D, ale normálne to inak funguje ako 2D. Inak zrovna nám prišla do firmy novinka od Sim2 za 75000€, ktorá by sa ti určite páčila, tak ak by si mal záujem, určite sa ozvi (a poprípade ti k tomu kľudne spravím audio zostavu za pár sto tisíc € v podaní značky McIntosh Odkaz )
Inak ten tvoj nápad s 3D+Eyefinity neznie zle, teda aspoň za vyskúšanie by to mohlo stáť aj keď samozrejme s tým sa zapotí hádam i HD7990, ak nie aj dve Tu máš živý dôkaz toho, že to AMD plne podporuje - Odkaz
snakehead28 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-24 21:19:26

Ďakujem za vysvetlenie. Maš v tom úplnu pravdu.
Ja som sa nad tym vôbec nezamyslel, ked som sa spýtal

Ak by som mal 75000 € tak si ich radšej dám do banky do švajčiarska ako za voláku telku, či čo mi to ponúkaš

Čo sa firmu to vlastniš ?
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-24 21:57:43
avatar
To nie je telka, ale projektor a nevlastním, ale iba v nej pracujem a majiteľ je macedónska ku*va Teda poriadne zdiera, takže síce tam robím iba štvrtý mesiac, tak určite tam už dlho robiť nebudem (by sa nato asi každý vysral za také keše). Ale tak zase produkty majú fakt dobré (napr. B&W je fakt super značka - Odkaz) a asi určite si v budúcnosti od nich budem kupovať nejaké repro a zosík (či iné audio komponenty), takže posnažím si nepokaziť vzťahy Firma sa volá BIS Audio a väčšinu času v práci aktuálne trávim nad ich novou webovou stránkou - Odkaz.
Inak to, že tak slabo platia má i svoje výhody a preto makám na tom, aby som ten job nepotreboval a preto i aktuálne pracujem na vlastnom "projekte" - Odkaz(1.marca to bude funkčné, ale marec bude skôr taký "ostrý betatesting") a mám v pláne i dačo ďalšie
Btw keby môj šéf videl čo to tu meliem, tak by ho to asi trošku nasralo
snakehead28 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-24 22:25:19

Aha, dik za upravenie :-)

Tak nech sa darí. Si mladý a očividne aj šikovný, takže si hádam nájdeš dobrú prácu :-) alebo podnikanie :-)

Tie veci, ta technika vyzerá zaujimavo, ale je to hrozne drahé na mňa...ja som len študák, takže ešte nezarábam :-)
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-25 21:49:45
avatar
díky moc, aj tebe ;o) ...ono lepšiu prácu ani moc nechcem, ale práve naopak, aby som vďaka podnikaniu žiadnu nepotreboval

Ja sa popravde aj chystám ešte vrátiť do školy, lebo ma zaujala istá súkromná škola v Brne Odkaz, ale chcem to robiť tak, že na jednej strane podnikať, no zároveň sa aj ďalej vzdelávať Ono typický tunajší SK/CZ školský systém ma odradil v minulosti od štúdia, ale táto škola ma nadchla natoľko, že som sa teda rozhodol k štúdiu vrátiť a možno budem ešte aj po nej pokračovať niekde v zahraničí, keďže štúdia nie je nikdy dosť (nemyslím kvôli práci, ale celkovo kvôli životu), ale to je ešte dosť ďaleko

Jo, pekná, ale drahá technika a človek si to v týchto končinách normálnou prácou na to nezarobí. A síce ja to mám možnosť nakupovať za menšie ceny než dealery, no aj tak radšej prv investujem do podnikania a takéto dačo budem nakupovať až keď ma tie financie skutočne nebudú trápiť (čo snáď nepotrvá až tak dlho) Ono predsa len je to iba luxus naviac a v živote je toho veľa oveľa dôležitejšieho ;o)
Sfusama [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 20:01:37

To jsem jěště neviděl, aby obraz přesahoval přes fyzické okraje monitoru. Jedná se o hologram nebo klamavou reklamu?

Edit: ted se dívám, korejec, že se vůbec ptám.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-23 19:24:19
avatar
Každý pozerá na ten 3D efekt, ale ako neviem no prvé čo mňa na tom nadchlo, boli tie extrémne tenké rámiky a potom samozrejme deklarovaná kvalita obrazu - IPS+LED+200Hz a to všetko na peknom rozlíšení 2560*1440, no akoby ho vyrobili práve pre mňa
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-22 17:03:09
avatar
no sice v planu koupi nemám, ale určitě si rád přečtu recenzi
NRX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-23 10:24:44

Som zvedavý na Kepler, posledné HD 79xx to majú vo výkone na Watt celkom slušne našlápnuté: Odkaz
Ramzes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-28 09:40:04

Keď sa na to pozriete logicky, nie je sa čomu čudovať, že nVidia keďže má veľké problémy uvádza najskôr mainstream.Väčšina zisku predsa ide z neho, "skutočný výkon" ako pán redaktor uvádza si dopraje oproti strednej triede len malé percento hráčov.High end grafiky sú potom už len také popoťahovačky, ako keď sa malí chlapci na pieskovisku hádajú, kto má väčší... hrad.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 367x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1458x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1760x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1200x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1232x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníFriday, 19 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3827x
Komentářů: 0