Aktualizováno: Zastavené prodeje Intel Sandy Bridge, reklamace a nové verze v Dubnu! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 01 únor 2011
altZ českých obchodů kompletně mizí LGA 1155 desky pro nové procesory Intel Sandy Bridge.

AKTUALIZOVÁNO 2.2.2011 (níže)!

Jak už jsme vás informovali, výrobci desek objevili chybu v čipových sadách Intel, který následně celou věc identifikoval jako neopravitelnou výrobní závadu, kterou byly postiženy všechny čipové sady řady 6, které doposud byly vyrobeny a expedovány. Chyba sice není akutní, ale je tam, projevit se může a tak Intel správně zastavil výrobu a dodávky čipových sady. Zatím bez náhrady a výrobci základních desek zastavují expedice a prodej.

Po celém světě jsou základní desky pro nové procesory Intel Sandy Bridge stahovány z nabídky obchodů. V ČR už na situaci zareagovala většina velkých obchodů a základní desky s paticí LGA 1155 v jejich nabídce již nenajdete. Výrobci desek rozesílají oficiální vyjádření.

  • Jako první zaslala zprávu společnost MSI:

Oficiální vyjádření společnosti MSI k problému čipových sad Intel pro procesory Sandy Bridge:

Společnost MSI byla informována společností Intel o chybě v návrhu čipových sad Intel řady 6 pro platformu Sandy Bridge. Podle vyjádření Intelu se chyba týká některých z Intel SATA rozhraní a v průběhu až tří let se může projevit postupnou degradací a sníženou funkčností postižených SATA portů, která může mít dopad na výkon nebo funkci připojených zařízení.

Společnost MSI si na kvalitě a spolehlivosti svých produktů velmi zakládá a je pro nás velkou prioritou. V tuto chvíli prověřujeme série produktů, které mohou být chybou postiženy, a s okamžitou platností jsme zastavili expedici všech potenciálně zasažených produktů směrem k distributorům a resellerům. Současně jsme požádali distributory a prodejce, aby pozastavili prodej všech MSI produktů postavených na čipových sadách řady Intel 6 (Sandy Bridge – P67, H67) pro koncové zákazníky do té doby, než se celá záležitost uspokojivě vyřeší.

Momentálně společně s Intelem hledáme a pracujeme na řešení pro zákazníky, kteří si již zakoupili MSI produkt postavený na čipové sadě Intel řady 6 pro platformu Sandy Bridge. Jakmile budeme mít k dispozici jakékoli další informace, okamžitě je svým zákazníkům oznámíme.

Článek brzy doplníme o vyjádření dalších společností, jejichž produktů se problém dotkne. Předběžně stažení desek z prodeje potvrdil Gigabyte i ASUS. Podrobnější vyjádření pošlou později. 

Problém je to skutečně rozsáhlý, zejména pokud jste se chystali pořídit nový PC, protože aktuálně tedy nelze procesory Core i5-7 řady 2000 architektury Sandy Bridge nikam osadit a tento stav může trvat 2-3 měsíce. Dnes měly vycházet naše ostře sledované doporučené sestavy, které také budou muset nový stav věci reflektovat, takže omluvte jejich další zpoždění, musím to předělat :/.

AKTUALIZACE 2.2.1010:

  • Gigabyte

Vyjádření Gigabyte se nese v podobném duchu, jako vyjádření MSI s tím, že Gigabyte jednak také oznamil ukončení a stažení všech prodávaných Gigabyte Sandy Bridge produktů a ti, kteří si nějaký ten produkt již zakoupili, se mají připravit na jeho reklamaci, která bude vyřízena.

Gigabyte také ve spolupráci se společností Intel jasně ohraničuje termín, kdy by se stávající majitelé desek s problémovou verzí čipsetu měli dostat náhradních desek. Stát by se tak mělo na konci dubna, tedy za necelé 3 měsíce. Na konci dubna byste tak měli kontaktovat prodejce, který bude o celé věci informován a Gigabyte ve spolupráci s ním vám dodá novou ekvivalentní základní desku. Pokud už desku máte, tak dříve kontaktovat prodejce můžete, ale budete stejně čekat na konec dubna, kdy se desky s novou verzí čipsetu dostanou z výroby na trh.

 

  • ASUS

Společnost ASUS poslala také své vyjádření, které se víceméně shoduje s ostatními. ASUS si také zakládá na maximální kvalitě svých produktů, proto s okamžitou platností ukončuje oficiální prodeje všech svých Sandy Bridge produktů do té doby, než se problém podaří vyřešit. ASUS také zaručuje, že těm, kteří si již problémem dotčený produkt zakoupili, bude v reklamaci zajištěna náhradní deska. Pro české zákazníky je tu navíc zákaznická linka ASUS.

 

  • Ostatní

V podstatě všechny firmy (výrobci desek, mobilních PC, velkých PC), které měly Sandy Bridge produkty v nabídce, již uveřejnily své prohlášení, která se nesou ve stejném duchu. Tedy že si zakládají na maximální kvalitě svých produktů, čímž ukončují prodeje a distribuci problémem dotčených modelů. Jakmile bude ve spolupráci s Intelem celá situace vyřešena, tedy že Intel začne dodávat nové opravené verze čipsetů, zahájí se výměny již zákazníky zakoupených zařízení a také se samozřejmě začnou prodávat nové revize základních desek a tedy i produktů. Stát by se tak mělo na konci Dubna (04/2011).

 

  • Náš komentář a doporučení:

Bohužel ne všichni obchodníci stáhli všechny základní desky ze své nabídky, někteří se buď snaží situace využít, protože Sandy Bridge procesor do jiné než LGA 1155 desky s P/H6x čipsetem nestrčíte. Nebo jim na skladě zůstaly výstavní vzorky a další kusy, kterých se potřebují zbavit. Každopádně všichni solidní prodejci P6x/H6x desky ze své nabídky stáhli. Výrobci si další prodeje chybou v čipsetu postižených produktů samozřejmě nepřejí.

Ačkoliv chyba by se neměla nějak akutně v dohledné době projevit (v dlouhodobějším horizontu je tu ale jasné a prokázané riziko), navíc jí lze předejít používáním SATA6G konektorů, které problémem zasaženy nejsou, stejně v nastalé situaci rozhodně nedoporučujeme žádný Sandy Bridge produkt kupovat. Stejně byste s tím museli na reklamaci. Důsledně doporučujeme nákup platformy Intel Sandy Bridge odložit až na její opětovný restart, tedy konec dubna a začátek května (04-05/2011). I tak může být problém, že je plno desek s postiženými čipsety mezi lidmi i obchodníky a tak bude zajímavé, jak se od sebe budou rozeznávat, aby náhodou nedošlo k záměně, kterou byste mohli za rok-dva objevit právě ve chvíli, kdy vám počítač selže kvůli oné chybě.  Předpokládám, že základním rozpoznávacím znamením budou nové revize základních desek.

Zajímavý také bude ještě jeden problém, který je s výměnou desky spojen – OEM licence Windows OS. Microsoft samozřejmě je také s Intelem a výrobci desek ve spojení, takže by neměl nastat problém s opětovnou aktivací vašeho systému při výměně desky, která tedy nutně musí nastat. Je to další krok, který budete muset při reklamaci postoupit a další důvod nákup Sandy Bridge skutečně odložit o těch zmíněných čtvrt roku.   

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 13:51:35
avatar
No jo, i ten největší mistr se může utnout.

AMD přeci zažilo něco podobného s první generací Phenomů.
Nebo nV a jejich zajímavě funkční integrované grafiky v notebocích.

Ale je vidět, že si velmi zakládají dobrém jménu. Žádné trapné tutlání (že pane Huang) ale postavení se k problému čelem.
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 13:57:41
avatar
asi to sposobil tesla paprskom smrti
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 16:26:37
avatar
Tak tohle jsem fakt nečekal....
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 20:33:21
avatar
Tesla Coil rulez,...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:03:32
avatar
no stát by se to nemělo, ale může. A ano, Intel se k tomu postavil čelem, tak by to mělo vypadat ... kdyby to takle udělala NV, nikdo by neřekl ani popel, ale v jejím případě by škody byly v podobné, ne-li vyšší a 1 miliarda pro Intel a 1 miliarda pro NV jsou dvě různé věci ...
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:34:51
avatar
Je fakt, že tohle je chlapský stanovisko. Průser každopádně, ale asi i pro ně lěpší, že se na to přišlo na začátku... Ani Intel si nemůže dovolit budoucí průser kvůli jménu. Každopádně mě to štve, jestli se to dotkne NTB trhu...
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 15:19:34

Tak typujem ze tento stvrtrok AMD bude mat najlepsi hospodarsky vysledok v predaji CPU
Prakticky rada 32nm od Intelu bude nepredajna stare procaky od intelu uz asi sa tak dobre predavat nebudu, tak osalo len AMD
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 20:34:43
avatar
Lepší dříve jak pozdejc,... na chybu v pentii I došli pozde, a ta je pak stála nemalé prachy
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 00:14:34
avatar
problém by se měl vyskytovat jen u sata portů 2-5, první 2 by měly, podle vyjádření Intelu, bejt v pořádku, takže ntb by se to týkat nemuselo...

Intel je jedna z nejcenějších světových značek, a ani takovejhle problém, kterej by možná měnší firmu položil, důvěru zákazníků asi nijak neohrozí. Zejména, když se k tomu postavil, jak se k tomu postavil... A ztráty 1 mld. $? To je v měřítku, v jakým se pohybuje Intel, pakatel...
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 17:10:34

No nVidii se něco podobného nedávno stalo a hezky to maskoval. Aplle z toho nadšený nebyl.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 23:48:02

Tak ja bych rek, ze intel z toho nemusi vyjit uplne v tak obrovsky ztrate.

Mohly by z toho byt levne vyprodejove desky s ucpanymi SATA2 porty. + SATA radic do PCIe. To by paradoxne mohlo SB pomoct v prodejich .
Porad lepsi nez kdyby mel zaplatit vsechny ty vadny desky.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 00:15:57
avatar
jenže intel je firma, která tohle nemá zapotřebí... miliarda dollarů pro ně jsou drobný...
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 01:29:12

No drobny, skoro desetina rocniho vynosu je dost sice to intel nepolozi, ale prijemny to neni.
mimi.vx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:12:08

chyba v phenomu prvni generace byla prefouknuta ptakovina ke ktere docházelo jen vzácně ... + byla softwarove korigovatelna .. zatimco toto je problem s vetsim P ... ono je rozdil kdyz ve vyjmecnych pripadech ti muze CPU pracovat pomalej kvuli zneplatneni TLB a nebo ti plizive odejde cast radice disku a vezne pri tom i data
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:52:48
avatar
s velkym P ? nestastna formulacia a este aj s diskom co si vezme pri tom i data
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 17:16:26

Phenom neměl zásadní chybu. L3 a zamrznutí CPU byla chyba, kterou normální uživatel neměl šanci docílit. Neexistuje CPU a GPU bez chyby. Ale je pravda, že mohl ještě rok ladit, jenomže finanční tlak byl obrovský, hold nemají ty miliardy co Intel.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 22:09:56
avatar
Pozor, prvej generácii Phenomov stačil update biosu, tie procesory bežia dodnes a nijako to neovplyvnilo ich životnosť.

Grafiky 8xxx zvlášť mobile sú časovanou bombou a dnes už pravdepodobne nepracuje žiadna z pôvodných, buď sa vyreklamovali, skončili v kremíkovom nebi alebo si ich pár vyvolených dalo prepájkovať.

Tým čipsetom už tiež nič nepomôže len výmena. Ale páči s mi, že sa k tomu Intel postavil čelom a neopakujú sa praktiky CEO NV.
c.Data [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:19:01
avatar
Intel fakt v mých očích stoupl...opravdu tomu říkám férové jednání se zákazníkem...
Banshee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 15:21:15
avatar
To teda nevim proc... ze z nej vylezlo, ze pustili do prodeje miliony zmetku a spusta lidi to ma uz doma? Zatim nevime, jak se to bude resit, muzeme doufat, ze se vsechny prodany desky budou dat bez problemu vymenit kus za kus za novy revize a to rychle. Jestli to bude ale opravdu tak bez potizi, se ukaze casem.
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 17:26:53

Tam je problém v čase, kdy proběhne (a nebo neproběhne) degradace. Čili se chyba ukáže až později, což okamžitě při testech nepoznali.
Upozorňuji na Všeobecnou chartu národů, článek 362358892 mezera B
Suprak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:22:50
avatar
Štve mě to, ale co se dá dělat,nové PC nebude no... Mám štěstí, že jsem změnil měsíc nákupu až na únor. Už jsem mohl špatně tranzistorovat s tenkou oxidační vrstvou .
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:29:36
avatar
Aspon ze sou tak ferovi a postavej se k tomu celem a vsechno zacnou hned resit a platit skody.

To nvidia vedome rok vyrabela zmetky, tajila to vsem vyrobcum PC/NTB a kdyz uz nebylo zbyti priznali barvu. nVidia by se mohla od Intelu ucit jak jednat se svyma zakaznika ferovym zpusobem a nestrkat hlavu do pisku.
chello123 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:33:26

Rešení je jediné, desky se odvezou do továren. Intel prioritně vyrobí par desítek tisíc chipsetu, které se budou ručně vyměňovat. Tyto desky se vrátí klientum nebo se znovu prodají. Řekl bych, že žádná velká pohroma to pro Intel nebude .
P05er [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Super... 2011-02-01 14:48:40

Opravdu nádhera, včera jsem objednal celou sestavu založenou na P67 a ted tohle...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 14:57:32
avatar
pravděpodobně ti ji nedodaj .... takže buď X58 nebo AMD
P05er [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 15:16:52

Tak někde se píše, že má dojít revize koncem února, to bych snad i dočkal, alza má u všech 1155 mb, že na nich je chyba, takže vadný plošiny se nebojím, akorát mi visí na druhým shopu objednávka procesoru, grafiky a dalších blbostí, což bude mít za následek nejspíš to, že mi budou doma měsíc ležet jen tak...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 15:38:45
avatar
revize toho čipu Intel bude mít hotovou na konci února, ale ještě měsíc to musí testovat, než to zase pustí do finální výroby, takže když budou desky zpět na trhu v dubnu, je to myslím reálné ...

PS: na novinkách je uvedeno:

Citace:
Koncem příštího měsíce uvede na trh novou verzi tohoto čipu


a máš únor ;)
Neutron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 18:44:03
avatar
tak s AMD by si moc nepomohl, buď přemluví obchodníka aby to dodal i tak (či už je to na cestě) nebo vezme tu X58, protože AM3 stejně jako LGA 1156 je prakticky mrtvá patice a to nepočítam mizerný výkon vůči Intel procesorům.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 18:51:41
avatar
no ve srovnání s X58 procesory tak mizerný ty X6 rozhodně nejsou .... myslím že dost přeháníš ... navíc AMD stojí o dost méně.
Neutron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 19:25:00
avatar
tak jak v čem, někde AMD jakž takž drží krok, zvlášť s nižšími modely, ale kde je aktivní i HT tak se AMD nečape, ale rozhoduje co na tom čipu hodla dělat - pokud video a nějaké naročné převody tak je jednoznačně lepší Intel.
Ostatně, dnes by ten kdo chce vysoký výkon a nízkou spotřebu nikam jinam než do Intelu nešel, a mimo to, AM3 bude zanedlouho zaříznuto novou paticí takže je to bezpředmětné, stejně jako investovat do 1156 patice.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 20:29:11
avatar
AMD AM3 je ale stále aktivní platformou a ještě delší dobu bude nevím o tom že by AMD vydávalo více než 2-3 modely Bulldozer CPU v dohledné době a to zatím jen do vyšší cenové kategorie ..., tu nekompatibilitu s novými Bulldozery bych nvěviděl tak černě ;)
P05er [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 21:47:57

No ona je ještě jedna možnost, poměrně jednodušší, počkat
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 22:58:38
avatar
no to by si taky mohl čekat pořád ... :/
Neutron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 23:45:20
avatar
Rozhodně nemusel, obě firmy přechází na novou technologii a je slušná naděje že nové patice déle vydrží. U Intelu je to prakticky potvrzeno že na nich půjdou i Ivy Bridge CPU a u AMD nepochybuji že další kompatibilita s dalšími čipy bude. Nyní je přechod vynucen hlavně integrací části čipové sady do CPU a to se bez změny patice zřejmě neobejde.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 22:17:51
avatar
Neutron: U AMD mu aspoň nezhorí pätica ani neodídu po čase Sata II porty. Myslím že to preháňaš, X6 majú slušný výkon a ešte slušnejší OC potenciál. Za tie smiešne peniaze dostaneš naozaj veľa. Ak nie si vedecký pracovník ktorému beží vkuse výskum na PC alebo nerenderuješ týždeň vkuse tak si ten rozdiel vo výkone nevšimneš. A to ani pri lepších hrách.
Ja nepochopím tých idiotov čo sa vrhli na Sandy Bridge a nepočkali na Bulldozer ktorý bude mať ešte lepší výkon. Tak im treba
maugggly [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 22:54:10
avatar
len by som ta upresnil..na render je x6 viac ako len konkurent
Neutron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 23:42:18
avatar
jenže z dlouhodobějšího hlediska je to špatný kup, stejně jako 1156 patice. Do AM3 by si koupil třeba tu nejvýkonnější X6, ale nic víc, až by přestala stačit tak by ji mohl vyhodit i s deskou. Chápu že zde, na AMDpro webu za ten názor dostanu palečky dolu, ale ze strategického hlediska je AM3 dožívající platforma Buď je lepší počkat na opravené SB či na nový Bulldozer. Kupovat platformu bez budoucnosti je prostě hloupost.....
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 00:06:20
avatar
tady není žádný AMDpro web, znovu ti opakuji, co jak trouba odmítáš vzít na vědomí ...

Bulldozer v prvních modelech není CPU určený pro segment kolem 5000! Myslím, že když bude za 7000+, budeme rádi!

AMD Phenom II a AMD3/AM3+ platforma tu zůstane aktuální ještě hodně měsíců! A vzheldem k současným dobrým cenám CPU i desek (hlavně když fungují), nevidím jediný důvod, proč by její nákup byl hloupost!
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 13:51:06
avatar
Súhlasím s tým, že AM3 je predsa len z hľadiska upgradu kúpa na uváženie. No na PC pre obyčajného človeka za super cenu to naozaj nemá chybu.
Navyše keď za mesiac dva vyjdú AM3+ dosky tak to mení celú situáciu a posúva AMD pred X58 a 1155. (Intel ku každému novému CPU vydá aj nový socket, u AMD máš istotu že ten socket vydrží niekoľko vydaných procesorov).
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 14:41:00
avatar
a kde beres tu jistotu?jeste nedavno vydrzel lga775 nekolik generaci procesoru od pozdejsich pentii 4 az po prvni core i7. amd melo za tu dobu socket 754, 940, 939, am2, am2+ a am3. intel ted musi menit sockety, protoze do cpu integruje cim dal tim vic veci vcetne te grafiky. nikde ale neni napsano ze lga1155 nemuze vydrzet dele nez jednu generaci a stejne tak nikde neni napsano ze am3+ nebude s nasledujici generaci buldozeru take vymenen (treba kvuli integraci gpu). navic se tu psalo cosi o tom ze mainstreamove llano ma pouzivat jine sockety (jestli vubec bude pouzivat tedy nejaky sockety)...
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 17:31:08
avatar
jo mnelo sockety,.. ale i do AM2/AM2+ po ubgradu biosu sli jeste ulozit 45mn phenomy, i kdyz primarne urcene pro AM3

Patice sice myla nova, ale procaky boli/su stavane i na generaci stare desky
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 15:01:25
avatar
No. Podle mě má AMD poslední dva roky hroznou kliku. Nejdříve má jejich konkurence s grafikama problémy (FERMI) a teď konkurence s CPU má taky nějaký problém. A ten bude vyřešen prakticky v době, kdy bude Bulldozer už za dveřmi, takže Intel a AMD budou vlastně startovat s jejich novýma CPU jen v krátkém časovém odstupu s tím, že se o AMD mluví, že bude výkonnější, takže by jim to mělo opět hrát do karet a je možné, že hodně lidí odloží nákup a počkají si už až na Bulldozer.
bacik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 15:25:08
avatar
Vyzerá to tak, že zaujali rovnaký kladný postoj k celej veci. To je pre nás ako zákazníkov len dobré.
2MATRIX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 15:29:09
avatar
K...va!akurat som chcel objednavat komplet new PC na P68,dosky P68 dnes su este ceý den dostupne,no to nasere
Vesy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 16:26:22
avatar
Kdo si počkal a neukvapil se s koupí, tak se mu to vyplatilo. Osobně já svůj I5-750(3,3Ghz) rozhodně v současné době měnit nebudu, na vše mi zatím bohatě stačí a bude stačit dobré 3 - 4 roky, a kdoví, co bude pak...
Lukeee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 16:47:10
avatar
A kdy bude verze základní desky LGA 1155 pro notebooky a odlehčená verze procesoru SB ? ( Jen tak ze zajímavosti. ) Ale jinak nevyčítám jim to. Zachovali se nejlépe jak mohli ...!
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 17:23:13
avatar
Chyba se stala + intel se k tomu postavil celem = spravna volba!
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 18:33:29
avatar
Tož esli to majů házat do kontajnéra, tož já bych si pár tých lepších za odvezéní vzál...
zzpavelzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Konspirace 2011-02-01 19:32:40

Jen tak, Co druha stránka věci, co když třeba vydali kus HW který nemel být vůbec dle jejich dohod ještě na trhu?
--
Pokud Intel uznal takovou chybu tak klobouk dolu.
Suprak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 20:43:26
avatar
Tahle událost mě aspoň přiměje si počkat na Bulldozery.
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - mobilná platforma??? 2011-02-01 21:17:31
avatar
a čo mobilná platforma? tej sa to dúfam netýka a notebooky snáď čoskoro dorazia
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 22:59:06
avatar
ano týká, týká se to všech čipových sad řady 6 ....
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 23:43:44

Je jenom otazka, jestli pro NTB nestacej ty 2 SATA3 porty, kterejch se to netyka..
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 17:33:26
avatar
no ano i ne,.. myslim ze interni HDD/DVD zarideni by nemnel bejt problém, na druhou stranu nevím či daná čast logiky neobsluhuje i eSATA, v takovem prípade by to vliv mít mohlo
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 21:27:10
avatar
Taky musím přiznat že Intel se zachoval výborně tak že má moji pro něj asi bezvýznamnou pochvalu.
P05er [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 21:54:58

Tak budou mít dětičky na Taiwanu zase na chvíli zábavu s rozebíráním chladičů napajecích kaskád v třídírnách
Chroustostroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-01 23:41:10

Intel asi teď lituje, že v podstatě s každým novým cpu dělá novou patici a chipset. Kdyby ten cpu seděl do 1156 desek a jen byla špatná revize, dál mohl SB v klidu prodávat a tu ztracenou miliardu za stažení desek z oběhu mohl dostat zpět na prodejích cpu. Teď je vážně problém a nezávidím těm co chtěli kupovat novou výkonnou sestavu. U amd je nesmysl kupovat cokoliv silnějšího, když bulldozer je za dveřmi a u intelu zase blbost kupovat předražené (vzhledem k cenám a výkonům SB) nehalemy i5 a i7.

PS: Intel se zachoval chlapácky a taky je to vidět na důvěře akcionářů. Po oznámení chyby se na burze s akciemi intelu nestalo nic.
t.s.28 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 06:14:15

tiez si myslim ze sa k tej situacii postavily a uznaly chybu,nie ako Nvidia ktora svoju chybu tajila
syndromx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 07:19:40

Tak ted nevim. Vcera meli na CZC desky pro 1155 zrusene a dnes je normalne prodavaji. Ze by se nechteli vzdat prodeje SB a desky reklamovali az s revizi?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-02-02 09:24:30
avatar
tak ono to mozna vyrobce vyjde levneji. pri reklamaci vymenej jenom cipset a nemusej vyhazovat celou desku. jen budou muset nejak upozornit, ze pouzivani tech 4 vadnych sata2 konektoru neni doporuceno a muze zpusobit i ztratu dat apod.
Simnaky [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Potreboval by som pomôcť 2011-02-02 16:21:18

Viem je to off topic ale ak by mi niekto poradil budem rád:
http://www.pcforum.sk/chyba-pri-instalacii-windows-surne-prosim-o-pomoc-vt108299.html
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 490x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1357x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2218x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1967x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1311x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1296x
Komentářů: 1