DDWorld 2.0: provedené změny a vaše náměty Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 19 září 2008
altProti včerejšku, kdy se nový web představil poprvé, doznal mnohých změn a úprav. Podívejme se, co bylo vylepšeno a samozřejmě je zde prostor pro vaše připomínky …

 

 

   Včera byl poprvé představen DDWorld 2.0. Od té doby ale doznaly dalších dílčích změn, na které jsem upozorňoval. Děkujeme vám za poznámky a emaily k funkčnosti, mnohé jsme zpracovali, zařadili do plánu úprav a mnohé už i opravili. Vezmu teď nejčastější dotazy a pokusím se na ně odpovědět ...

  • 1, Stránky jsou nepřehledné, nevím, co je hlavní článek, co aktualita ....

     Věřím, že je to jen otázka zvyku a za pár dní vám to ani nepřijde. Ale pro ty, kteří na to ještě nepřišli, tak to upřesním. Hlavní články, tj. typicky ty delší, se nově zobrazují tak, že 5 posledních je zobrazeno v horním panelu. Protože redakční systém Joomla není zrovna vždy jednoduché přesvědčit k tomu, aby fungoval tak, jak přesně chceme, je to uděláno chytře tak, že těch 5 nejnovějších článků tvoří jakoby 1 stranu. Další, starší články, zobrazované v prostředním sloupci, jsou už pak druhá stránka. Pokud se tedy někteří divíte číslování stránek dole, že tam svítí 2, tak je to tak schválně.

   Aktuality a kratší články jsou pak zobrazovány ve druhém panelu. Poslední aktualita je vždy zvýrazněna a nachází se nalevo. Věřím, že teď už v tom je jasno. Ještě někteří si všimli toho, že při načítání stránek se panel aktuality protáhne dolů. To není závada, to je vlastnost. Při kompletním načtení stránky už je vše, jak má být. Je to proto, že se vlastně jedná o webový javascript a ne o flash. Ničemu to věřím nevadí.

  • 2, Stránky se načítají děsně pomalu, web mi hlásí, že je offline apod.

   Problém rychlosti stránek není v novém vzhledu. On existoval už před změnou. V čem je problém? Problém je v tom, že stávající hardware, na kterém jede DDWorld, už na stávající počet návštěvníků prostě nestačí. Procesor jede vytížený skoro pořád na 100%, což zpožďuje komunikaci s databázovým serverem, paměti jsou zahlcené a disk taky nestíhá. Následkem čehož jsou stále restarty a nedostupnost serveru. Toto se bohužel nedá vyřešit žádnou optimalizací vlastních stránek, ty nové jsou optimalizovány lépe než ty staré. Jediné, co to vyřeší, je fyzicky nový server pro DDWorld. To je ta jedna z velkých slíbených změn a už můžu prozradit, že je vše na dobré cestě a DDWorld bude mít brzy nový domeček. Tím by se měl zcela vyřešit problém s rychlostí serveru a jeho častou chvilkovou nedostupností.   

  Proti včerejšímu stavu je server rychlejší, protože jsme vypnuli jednu komponentu, která se stará o pěkné adresy. Toto je na databázový server obzvlášť náročné a během dne se to ukázalo jako dobré opatření, i když ve špičkách ani to nezabránilo pádu serveru a jeho zpomalení. Prostě problém je nedostatečný HW, ale naštěstí jsem zavětřil možné problémy již dříve a o novém serveru začal jednat už dříve, takže náprava bude brzy :).

web-1

 

  • 3, bílé pozadí ...

  Už jste si asi všimli, že bílé pozadí bylo nahrazeno šedým. Sice je to pořád světlé, ale zdaleka to tak namlátí do očí a osobně musím říci, že je to změna proti bílému písmu na tmavém podkladu, co bylo u starého webu a docela se mi to líbí. Tmavého je kolem pořád dost a dost :). Takže si to takhle necháme. Co se týká rozšíření toho pěkného barevného podkladu stránky nahoře, tak někteří navrhují ho protáhnout trochu dolů. Máme ale dva důvody, proč ne.  První důvod je ryze praktický. Je to obrázek a datově objemově by poněkud nabobtnal více, než by bylo zdrávo. Druhý důvod je ten, že stránky jsou typicky navržené pro rozlišení 1280x1024 a chceme, aby při načtení samotné stránky byl vidět přechod na černou. Co se týká ohraničení těla webu nějakou linkou od černého pozadí podkladu, ještě nad tím zapřemýšlíme ...

  • 4, Komentáře ...

  Někteří si stěžovali, že v určitých prohlížečích byly drobné problémy. Ty by již měly být vyřešeny. Vrátili jsme vám tam možnost editace komentáře, což já osobně nepovažuji za úplně šťastný nápad na rozdíl od kolegů, ale budiž. DDWorld umožňuje svým čtenářům komentáře upravovat. Co se týká vázaní odpovědí, ještě na tom pracujeme.

  Jistě vás ale potěší zprovozněná novinka odlišení nových komentářů od starých. To samozřejmě funguje jen u registrovaných uživatelů. Zkrátka pokud najedete na poslední stránku článku, kde jsou komentáře, budou nové zvýrazněny tmavší barvou písma. Když přijdete na tutéž stránku někdy později a budou tam nové komentáře, které tam tehdy nebyly, tak ty budou zvýrazněny tmavší barvou a naopak ty staré budou světlejší barvou. Je to myslím užitečná funkce pro orientaci.

  • 5, DigiAura, DigiBody, DigiMoni ....

Někteří tvrdí, že DigiAura je pěkná blbost. Já souhlasím :). Nicméně tato jednoduchá, pěkná funkce je myslím zajímavým prvkem, a když už tu máme hodnocení kvality příspěvků, proč toho nevyužít. Byl tu dotaz na to, jak to funguje. Zcela jednoduše. Každý z registrovaných uživatelů má možnost hodnotit diskusní příspěvky ostatních a tím dát najevo, jak se mu zamlouvá vystupování daného uživatele a kvalita jeho příspěvku do diskuse. Tyto kladné a záporné hlasy jsou počítány a jejich rozdíl ovlivňuje hodnotu Aury. Každý začínáme s 50 body to je střední hodnota, neutrální. Podle toho, jestli budou převažovat kladné/záporné hodnoty, se bude hodnota aury měnit. Je to uděláno v určitých početních rozestupech a na hodnocení 100 musíte mít opravdu hodně velkou převahu kladných hodnocení. Neříkám, že DigiAura je vrchol originality a nejužitečnější funkce všech dob, ale osobně si myslím, že je vhodným a zajímavým doplněním, a věřím že bude plnit svůj účel, kterým je vyjádření toho, jak uživatel vystupuje a jak se prezentuje v očích ostatních ...

  DigiBody - tato funkce je zatím ve stádiu betatestů, stále se dodělává, necháváme ji testovat a o ní vám povím více až později.

 Co se týká uživatelského menu vpravo nahoře, tak tam ještě přibudou některé položky, není to úplně hotové, některé nové funkce webu se zatím stále připravují. Prázdná místa dostanou smysl tak o něco později ;).

Úpravy tím stále nekončíme, pracuje se teď pilně na nových funkcích a komponentách, které věřím, že se vám budou líbit. Postupně je všechny zrealizujeme a to v horizontu několika následujících týdnů. Samozřejmě pokud máte funkční náměty, či problémy, prosím hlaste, protože když o nich nebudeme vědět, tak je těžko můžeme opravit  ;).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
ElectricKota [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 07:12:34
avatar
Tak novy webik je pekny, ale ty java nesmysly strasne zerou cpučko(až 60% na C2D@1,6ghz) možná by to chtělo menší optimalizaci, a k tomu svetlymu pozadi asi takhle, Opera/úpravy vzhledu/Vysoký kontrast(bílý text, černé pozadí) hlavně protože tu brouzdám převážně po nocích a to i ta šedá bije do očí
Derryk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-22 10:40:48

Nemohl by jsi to pls popsat podrobněji ? Nějak to nemohu dohledat. A to přitom není tak dávno co jsem si s tím hrál. Tmavý text na světlém pozadí mi také rve oči, kord když okolí je v opačném duchu.

Díky
Stolker [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 07:18:18

Jen malej dotázek- zkoušeli jste uz jak se s vašimi stránkamy pracuje na mobilní (mini)opere? Ja to zkouším a predchozi stranky byly lepsi
silent64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 08:13:16
avatar
už som to raz písal, či by nebolo vhodné urobiť zalamovanie textu, trochu to človeku bije do očí, ta rozhádzaná pravá strana
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:36:37
avatar
rozházená pravá strana?
silent64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 15:19:08
avatar
ee rozhádzaná, ale zišlo by sa tam zalamovanie textu, ako napríklad vo worde, čo sa dá nastaviť, dá sa to urobiť cez CSS(justify)
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - goood 2008-09-19 08:35:02
avatar
DD- nové stránky jsou imho o dost lepší, vypadají profesionálnějí a moderněji, když si uvědomím s jakým zázemím na stránkách makáte (tzn DD vs velké ziny) klobouk dolů. Jen tak dál...
Marlow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - forum 2008-09-19 08:42:35

Nový vzhled - dobrý. Jen se pořád nemůžu dostat do diskusního fora. Poraďte pls.
isquash [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 09:44:41

Co takhle zkusit do url adresy napsat: forum.ddworld.cz
Marlow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 09:54:13

OK to funguje ale já myslel kam kliknout na titulní straně DD jako to bylo ve staré verzi. Můžu si url dát oblíbených nebo tak něco ale je to zbytečný klikání navíc.
isquash [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 10:04:07

No tak z titulky se tam zatim nedostas. Na to musime pockat az se nekam zakomponuje link. Ja stale resim, proc po vzhledu layoutu nevidim obrazky. Zkousim ruzna nastaveni, mazani cache atd. Pod si zkopiruji odkaz na obrazek a vlozim v extra okne, tak ani ten se mi nezobrazi.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 12:53:49
avatar
ddworld ma taky nejaky forum? To je mazec toho sem si za tu dobu co sem chodim nikdy nevsimnul... Nejaky link na hlavni stranku by nebyl spatny (dobre to maji udelane na EHW)
Dumbo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hh ani ja som nevedel ze tu je 2008-09-19 16:56:26

DEVastor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 19:07:32
avatar
co se jeste vsechno nedovime
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:43:24
avatar
nj, zapracujeme na tom
Rocman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 09:01:16
avatar
Jako celkovy design se mi libi, ale preci jenom jsem mel radsi tmave pozadi a svetly text, v noci kdyz mate v pokoji tmu, se to mnohem lepe cte a neunavuje to tolik oci.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 12:58:34
avatar
no ono je dobry si v noci rozsvitit alespon stolni lampicku a snizit jas monitoru (treba samsung na to ma v monitoru rovnou profily). Ale souhlasim, ze tmave pozadi a bily text je lepsi, cernou nicim nenahradis DD a nezlob se na me ale ten svetlej pruh se na tmavy stranky fakt nehodi...

BTW v clanku DD zminujes ze nesouhlasis s editaci prispevku - Proc? Me to prijde jako skvela moznost, protoze kdyz pises neco delsiho, chyb si vsimnes az kdyz je prispevek odeslany a pak se editace sakra hodi
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:45:49
avatar
Já mám 27" LCD v noci tmu a web se mi teď s tou šedou čte dobře, jako je to změna tmavé na světlém, ale myslím, že se na to dá zvyknout a k tomu webu to i ladí Já to navrhuji zatím nechat ...

Editace příspěvků má své pro a proti, ale byl jsem přesvědčen osttaními, že je tato možnost vítaná, takže necháváme
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 22:01:01

napr ja si vsetky tmave stranky so svetlym textom musim prepinat v opere na svetle s ciernym. Na tomto novom dd to uz nemusim, cita sa mi to dobre.
baldur [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 09:13:32
avatar
odvedli jste pořádný kus práce, vypadá to dobře. Jenom mě příde trochu divny, že panel s aktualitami má víc prostoru a je přehlednější než panel s hlavními články.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:46:10
avatar
ještě na tom pracujeme
solfan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - moje pripomienky... 2008-09-19 09:33:12

kvoli tomu som sa aj prvy krat zaregistroval ;-)
paci sa mi tento web, ale mam zopar pripomienok k layout...viem ze viac ludi je viac roznych chuti, ale skusim poporiadku:
-s tym velkym ciernym miestom uplne hore je nejaky zamer, alebo to tak ma ostat? lebo ak to ma tak ostat, tak mi to pride ako trosku velke hluche miesto-kludne do toho vlozit logo...
-panel s "mensimi" clankami (aktuality) je ovela lepsie spraveny (su tam obrazky a je to prehladnejsie) ako ten s "velkymi" clankami, pri tych velkych si myslim ze ta reklama na "banan" tam nema co robit a to volne miesto v pravo tiez neposobi nejako konzistentne
-ten svetly pas so starsimi clankami je podla mna prilis uzky a tie sive pasy okolo s roznymi odkazmi mi pridu prilis prazdne, mozno by stalo za to ten stredovy pas spravit trochu sirsi a tym padom by tie bocne pasy vyzerali opticky plnsie a do stredu by sa voslo viac starsich clankov...
tot moje postrehy, celkovo ten posun vpred tohto webu je pozitivny a myslim si ze je to super krok vpred ;-)
ostatne funkcie nehodnotim, lebo som ich doteraz nepouzival...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:47:16
avatar
ještě tam přibudou věci ...

jj ten horní panel je ještě pořád ve vývoji, přemýšlíme co s ním
chose292 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 09:43:29

Musím říct, že ty stránky se povedly jsou pěkný na pohled. Co se týká dizajnu a provedení nemůžu moc k tomu co říct protože se v tomhle moc nevyznám. Ale na druhou stranu musím říct, že už to není takový co to bylo. Myslím tím v tom, že starný stránky mi přišli jako od kámoše vedle z bytovky a to se mi moc líbílo. Tahle změna mi trochu z toho dojmu ubrala je to víc profi než před tím. Ale jak jsem řek na pohled jsou ty stránky moc hezký a povedený.
oyza [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ja to zkritizuju 2008-09-19 10:04:04
avatar
ono kdybys DD vyhodil ten panel "jezdim nahorudolu" mezi "nadpisem" a tema "aktualitama" - panel "jezdim dostran" tak by to bylo prehlednejsi. a vubec nechapu proc je tam ten panel nalevo - informacni hodnota temer nula a nekoho kdo leze na web o kompech, co se deje na idnes atp asi moc lidi nezajima, ta "seda" je porad jeste moc bila a i proto jsem mel rad ddw pac to bylo inverzni a ojedinele a oddelit aspon linkou mezi sebou ty "14 dni stare zpravy" by taky nebylo spatny a vubec nechapu kde jsou informace od newsek po tyhle stary, pac tam 10 dni absolutne chybi - tzn nahore jsou nejnovejsi, pak 7-10dni nic a pak neco - jo pardon, oni tam nejake jsou nad newsama v tom "jezdim nahorudolu" panelu. takze prvni co clovek vidi je minuly tyden, pak soucasny a nakonec predminuly. kombinace panelu "jezdim nahorudolu" a "jezdim dostran" je asi ted trendy njn asi na to jsem malej frikulin
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:48:14
avatar
zapřemýšlíme, doladíme
Luke10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 10:20:46

Ty woe, jsem tady chvili nebyl.. a hned je to tady hezci a o trochu profesionalnejsi
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:48:41
avatar
profesionálnější? ježiš jen to ne
Tomasek1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 10:36:10

Vypada to docela pekne. Par veci mi ale vadi

1) nacitani je liny
2) zatez procesoru taky pekne lita jak uz bylo zmineno
3) proc delit aktuality a clanky ? nechal bych vse na urovni clanku jen je tridil dle flagu podle kategorie. Neco ve stylu warezblogu (ted me nic blbejsiho nenapadlo )
4) na mainu zuzit technet pise a sloupec tipy na PC a tim dat vic mista stredu s clanky
5) ten milion let starej banner na banan je strasnej a vubec se tam nehodi

jinak pekny
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:51:55
avatar
1, důvod jsem vysvětlil a na odstranění problému se usilovně pracuje
2, zátěž procesoru? nepočítám-li bannery tak ve stránkách žádný flash není ...
3, proč dělit? proč nedělit? prostě to takhle je no
4, na postraních sloupcích se ještě pracuje, tam budou ještě jiný věci ;)
5, to je sice fajn, ale díky Banánu a spol tu DDworld je a funguje ;) Takže buť DDworld s banánem a spol nebo žádný DDworld
Level5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 14:58:47
avatar
Až se budeš někdy nudit tak se koukni po doplňku do Firefoxu jmenuje se Adblock Plus, třeba ti s tim bannerem pomůže. Ale pššt ode mě to nemáš.
DEVastor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 19:10:45
avatar
blokovani reklam umi skoro vsechny prohlizece, nektere lip (Maxthon) a nektere zas hur
Dvora [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Cool 2008-09-21 11:02:17
avatar
Thx man! Tak tohle je supr doplnek...asi po 3 minutach sem se s tim naucil a po 5 minutach sem mel zablokovany veskery flashovy i jiny reklamy na strankach co pravidelne navstevuju...Parada doporucuju vsem...
Oobist [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - este trosku upravit 2008-09-19 10:49:19
avatar
tak este by to chcel trosku popracovat:
mne by sa to celkom pacilo s nasledovnymi upravami
- este trosku viacej sedej pod textom v strednom panely
- tej ciernej je uplne hore az prilis vela ... logo je mensie od toho cierneho miesta, mohlo by sa to zmensit na polovicu
- v pravom sedom stlpci by sa tie nejnovsie clanky mohli posuvat so skrolovanim okna
- a este typ na pc by sa zmestil vedla toho preblikavajuceho okna (teda staci ho posunut o par cm vyssie)


je to len moj subjektivny pohlad a tak by sa to pacilo mne
Onin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 14:31:49
avatar
Co se posouvá se skrolováním okna, může být jenom tak vysoké, jak vysoký je nejmenší uživatelův monitor - jinak by se k tomu taky nemusel někdo dostat
Oobist [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 15:30:20
avatar
no nie celkom .. ked je stranka optimalizovana na nejake rozlisenie a to si myslim ze DD uviedol na 1280x1024 ... ty co maju msi wind a nieco podobne by v podstate mali smolu tam je to rozlisenie tusim mensie
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 22:06:32
avatar
Mě by se posouvání obsahu pravého sloupce docela líbilo, aspoň by to nepůsobilo tak prázdným dojmem. A kdyby měl někdo menší rozlišení, dají se přidat šipky nahoru/dolů.
Moas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 11:04:13

Komu klesne aura třeba pod 30, mohl by dostat automaticky týdenní ban, taková individua tu akorát dělají flame.
U DDho by bylo nejlepší, aby svou auru skryl úplně. Všichni víme, že ta stovka je vycucaná z prstu, protože palců dolů získává dost a dost (neříkám, že oprávněně).
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:01:52
avatar
prave ze DD neuvedl v clanku jak se presne ziskavaji body, me to v komentari vysvetlil podrobne a tu 100 mit muze, protoze 1 bod digiaury je za 20 kladnych bodu. Skoda ze do clanku nenapsal podrobny postup jako me do komentare... (je to u prvniho clanku o DDworld 2.0)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 13:55:33
avatar
Zatím Bany neplánuji Ani pro ty zlobivý
Žádná Aura není vycucaná z prostu vše je součástí stejného systému a pravidla jsou pro všechny stejný, i pro mě ...
pantera [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - staré články? 2008-09-19 11:04:54
avatar
Už vím, proč se mně na úvodní stránce zobrazují staré články. Úvodní stránka je totiž stránka číslo 2
Celkově se mi moc novej design nelíbí. Trochu nepřehledný, zbitečně moc velký a hlavně roztahaný ve vertikálním pohledu.
pantera [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-20 11:10:57
avatar
To sem vážně jedinej komu se úvodní stránka načítá až ta druhá?
Majkl777 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Url RSS ?? 2008-09-19 11:07:02
avatar
Jen malá připomínka. RSS se aktualizuje přesně jak má, tzn. když vyjde nový článek apod. -jen nastal malý problém, při přechodu na stránku DDworld přes čtečku na seznamu.cz

Když jednoduše kliknete na aktualitu, otevře se Vám stránka DDword, avšak v místě kde by měl být článek je napsáno :

'Stranka, kterou se pokousite zobrazit, neexistuje.
Zvolte stranku z hlavniho menu.

Při běžném najetí na ddworld přes navigační lištu je vše ok.

Tak jen malá připomínka. Děkuji.
Onin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 14:34:55
avatar
Někde jsem tady četl, že je vypnuté SEO, to by mohlo byt ono (pokud přistupuješ přes "pěknou" URL).
Level5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 15:01:21
avatar
Jj tohle se mi bohužel děje také
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - pekne 2008-09-19 11:41:24
avatar
web je pekny a vypada o dost lepe nez puvodni ale porad je tu spousta musek.

1. urcite je nutne opravit o horni menu s novymi hlavnimi clanky, blbne tam baner a ten text potrebuje trochu odsadit.sipka tez zasahuje do obrazku a prechody jsou nejake moc pomale.

2. text hledat v tom panelu nahore zasahuje na tlacitko (mozna chyba prohlizece ted jsem ve skole na IE6 ale to nic nemeni na tom ze v tomhle nejrozsirenejsim prohlizeci by to melo byt OK

3. rozhodne neco udelat s vlastni hlavni stranou, ty dva sloupce sou opravdu zbytecne a rozsireni clanku by bylo mnohem lepsi a prispeje to k prehlednosti. take jak spousta lidi pise ty prechody od hornich okraju jsou moc ostre a do oci bijici. chtelo by to tam vazne nejakou oddelujici linku a tmavsi odstin, treba podobny jako je u tlacitka odeslat pri psani komentare

4. kdyz uz barevne odlisujete komentare co spis misto pozadi (jak na pct), ktere neni ani moc vyrazne a zkusil bych je odlisit treba jen podle horni listy. a tu editaci bych spise udelal podobne jak na ehw->editovat lze jen prispevky na ktere nikdo neodpovedel. a trosku bych jeste upravil ty posledni komentare na hlavni strance, drive byly lepsi prehlednejsi a pouzitelnejsi. a nejak ivne se vam rovnaji i smajlici

a jen tak pro zajimavost muzete uvest jaky HW pouziva vas server?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 14:00:18
avatar
na připomínky se podíváme a uvidíme co s tím ...

zlobivé smailíky srovnáme do latě

Momentálně jsme na klasickém hosting serveru, máme VPS už dost posílenu ale samosttaný server je samostatný server a pracuje se na něm ...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 18:24:17
avatar
tak jestli je to klasicky hosting tak v tom pripade se i divim ze ten server je tak rychly pro takto velky projekt je vlastni kvalitni server uz nutnosti.

horni vyber hlavnich clanku jak vidim je uz opraveny to je dobre i kdyz skoda ze se tam vleze jen test hd4850 a ne ze je to duel i s 9800GTX+ takze jen ten zkraceny vyraz muze nekdy dost mystifikovat ale to uz je detail, ve stavajici podobe s tim stejne moc udelat uz nepujde, takze to moc uz nevadi.

proc je ale v komentarich ted sede pismo?cerne se cte mnohem lepe, docela to splyva treba zrovna u tveho komentare na ktery reaguji.

a ted sem zjistil ze nejak nefunguje i bbcode..nechce to vzit cernou barvu pisma

a jeste bych se chtel zeptat jak je to s procesem uverejnovani uzivatelskeho clanku? premyslim ze v nakou volnou chvili bych mohl neco snad i zajimaveho sepsat
Bohy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 11:43:41
avatar
1)Stánky jsou pro mě méně přehledné ale co se dá dělat pokrok jde dopředu
2)Až bude nový železo tak to pofrčí už se těším
3)Tý šedý jsem si skoro nevšimnul,chce to více tmavou please
4)DigiAura, DigiBody, DigiMoni jen snad že při automatickém přihlášení to nepočítá body
5)Už jsem to taky psal problém s RSS na seznamu
aR_649 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Stránky ujdou 2008-09-19 12:05:13
avatar
Celkově je to povedenější a jde to s dobou. Ale i tak se přimlouvám za tmavší pozadí, alespoň jako možnost u přihlášených čtenářů si to zvolit.
horst [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 12:33:49

Tmavý pozadí je lepší,bílý osvítí celou místnost.Tmavýho je kolem málo.
bananxxx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 14:08:11

To bilý pozadí vypadá hezky a moderně, ale tmavší by určitě bylo více praktický.. A s těma delšíma článkama bych taky neco udelal..
panther7 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hodnocení 2008-09-19 19:49:21
avatar
Zdravim DD a všechny ostatní čtenáře. Tohle je můj první komentář na novém webu a doufám, že dostane hodně zelených palců (ne, to nebyl vtip ). Tak, konec srandy a rovnou k věci. Nový vzhled je oproti tomu starému příjemné zpestření. Design je povedený, moderní a po dnešních opravách ještě více hezčí (hlavně ta bílá barva v článku mě děsila, že už jsem muset šahat po slunečných brýlích ). Tímto přeju DD, ať mu vyjde všechno, co si na webu přeje a taky doufám, že už brzy bude DDWorld jako web mít vlastní "house".


P.S. Úplnou náhodou, jsem při psaní toho příspěvku objevil bug, kdy nefungují tagy textu když začíná na začátku komentáře a končí za smajlíkem.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 19:44:16
avatar
Ja by som privítal ak by diskusia k článku bola viditeľná na každej jednej stránke, nie len na poslednej, hlavne teraz keď je rýchlosť načítavania dosť nízka by to pomohlo

EDIT : A ešte by si DD mohol porozmýľať že tú oranžovú čiaru ktorá je použitá navrchu "Technet píše" a "Tipy na PC", že by si ju použil cez celú dĺžku stránky (teda aj cez ten stredový šedý panel), vyzeralo by to podľa mňa omnoho lepšie a aj prehľadnejšie.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-19 22:37:52
avatar
Už sem viděl o dost horší výtvory, než tyhle stránky a pro mě prozatim obvykle fungujou.. ale taky sem viděl i lepší.. nic ve zlém, upřímně nevim co ti tak vadilo na starým designu, maximálně bych udělal facelift.. některý lidi totiž ocení, když se stránky až tak moc nemění..

Btw. existuje nějakej důvod pro to černé písmo na šedém pozadí? Co takhle ty komentáře prostě jen orámovat jako u minulého designu? Černé na bílém je to prostě přátelštější k očím.
Z!gy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-20 00:33:58

Tak newim, ale novy design neni nic moc( to je ovsem muj subjektivni nazor) Mam rad Vas i Vase clanky, testy a recenze beru casto jako smerodatne a objektivni|(narozdil od jinych magazinu)a proto me dost mrzi ze pri vyhledavani starsich clanku pres prohlizec se vzdy misto zobrazeni hledaneho clanku-recenze-testu zobrazi hlavni stranka a ne clanek ktery jsem ve vyhledavaci nasel....jako dalsi nedostatek se mi vubec nezobrazuji tabulky-grafy prilozene k testum ani v IE ani v Mozille kterou pouzivam....Omlouvam se za chybejici diakritiku i kritiku :-) ale zkus/te s tim PLS neco udelat
Neznámý  - BIELE pozadie 2008-09-20 03:33:06

Ste boli jediný HW web, ktorý sa dal čítať v noci, takto ste mi "zadělali" na migrény, ďakujem, neprosím. Nech by stránky vyzerali akokoľvek (už si pomaly zvykám), by som Vám to odpustil ale to BIELE pozadie (netrepte mi, že je šedé, ja tam vidím bielu) ma fakt vytáča. Iné weby kašlem, ale od Vás (môj najobľúbenejší web) ma to uráža. Asi si veľmi nevážite čitateľov, keď im nevyhoviete a v čase zmeny stránok nedáte pôvodné (tmavé) pozadie, nie? Nehovorím len o sebe. Toto je krok od 10-ti k 5-ti. PS: tá oranžová na šedej v pravej strane je skvelá.
MGST [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - zaver 2008-09-20 11:22:44
avatar
Predchadzajuci vzhlad bol pre mna prehladny a aj graficky celkom pekny.Ja si myslim, ze je este predcasne nieco hodnotit ked to nieje hotove. Ja si urcite pockam na finale a zatial si to tu trochu pobeham . Je to len otazka zvyku .Idem si zvykat na novy vzhlad.
sabo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - obrázky 2008-09-20 12:04:37

Zdravím,

na nový vzhled si zvyknu.

Měl bych jen jednu připomínku, ve středním sloupci, jak jsou velké články a recenze, bych nahradil obrázek zápisníku s tužkou za obrázek, který se k danému článku vztahuje. Např.: fotku notebooku, Accelera, atd.

P.S.: Chodím se rád, najdu tu další pohled na testovanou komponentu či jiný názor k novinkám než na jiných serverech.
Triplespace [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Obrazky 2008-09-20 13:34:47
avatar
Absolutne suhlasim so sabom vsade treba pridavat adekvatne obrazky aby to pridalo na vaznosti a ihned bolo jasne o aku novinku sa jedna teda uz tam nechceme vidiet ten zapisnik

Dalsia pripomienka ked napisem komentar bol by som rad ak by sa stranka automaticky refreshla aby som videl co som napisal teda ak sa to da nejak vyriesit.

Este sa vyjadrim k Znitosovmu prispevku k bielemu pozadie. Prave naopak mne velmi paci ze sa preslo na bielu je to ovela krajsie a svetlejsie proste neni cely web taky sedy a tmavy.
Krtek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nemůžu si pomoct 2008-09-20 16:22:50
avatar
Ale nesedne mi to tu. Reklama jak prase, úzkej pruh, reklama jak 2 prasata, články. Na úvodní straně vidim poslední 4 články, žádnejch 5. Krátký zprávy nevidim vůbec, natož nějakou poslední zobrazenou červeně. A teď koukam že musim psát po slepu protože text v tomhle poli mam bílej na bílym podkladě. Pak si to musim celý označit myší abych vůbec viděl co sem napsal. Z mýho pohledu se tou změnou víc věcí podělalo než vylepšilo. Nevim proč to muselo přijít, původní vzhled snad nikomu nevadil a už tak byl o dost jedinečnější než ostatní weby. Teď mi to připadá jak reklamní web o počítačích.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-20 16:54:03
avatar
aktualizujte prohlížeč, vyčistěte cookies a vše co máte v souvisloti s naším webem načteno v PC, žádný z výše uvedených problémů se v aktuálních verzích prohlížečů neprojevuje.
Oobist [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - omg 2008-09-20 17:32:40
avatar
tak som "milo" prekvapeny ... reklama reklama reklama
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-20 17:39:27
avatar
a z čeho jinýho chcete server živit? Navíc i tak je těžké z toho mála, co reklama přináší, vyžít ... je to bohužel nutnost, bez reklamy nebude DDWorld schopen fungovat
sabo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-20 18:03:04

Bylo by možné zveřejnit náklady na provoz serveru? A je nějaká moznost finančně podpořit váš provoz, byť i drobnou částkou? (např. 200,- Kč)
Kiw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-21 11:28:23
avatar
Tohle by mě popravdě taky zajímalo.
Skalil [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Obrázky 2008-09-20 18:42:36

Nevím jak to máte vy, ale mě se nezobrazují obrázky..
Inferio [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Aktuality a hlavní články 2008-09-20 19:56:44
avatar
Zpracování přehledu aktualit je udělané oúpravdu efektivně a hezky. Ale ta část nad tím, kde je seznam posledních 5 hlavních článků, vypadá kůli tou reklamnímu banneru, jako když je to celé reklama...
HonZuna [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Super 2008-09-21 01:07:29

Opravdu se mi to líbí ... nevim jak by to šlo udělat lépe. Skvělá prace.
Grook [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-21 02:38:21
avatar
Me by se osobne zdalo pekne [ jednou jsem to uz psal] ,Kdyz mi nekdo udeli palec at je nucen napsat i proc. Jinak mam dojem ze Palec dostane clovek podle simpatie a nebo antpatie. V zavyslosti na vyrobci komentovaneho . Je je jedno jestli nekdo napise pravdu ci nikoli.

Jinak web je pekny , ale k cemu kdyz tu nejsou zadne aktuality.Neni to divny ?
Triplespace [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-21 11:32:24
avatar
jj hokejportal.sk to tak ma je tam karma dostavas od -5do +5 hodnotenie a vzdy musis napisat preco
Kiw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-21 11:41:48
avatar
Mohl by být dobrý nápad udělat z nadpisů kategorií článků v pravé části stránky (grafické karty, notebook, základní desky, procesory) normální odkazy do daných kategorií.
Když si totiž sjedu níž na stránce, abych se podíval, co v které části je a vzpomenu si, že si chci přečíst článěk - řekněme recenzi 4870X2 - musím zase vyjet nahoru a tam kliknout na "PC a komponenty" -> grafické karty. Jelikož to není jeden ze tří nejnovějších článků v dané sekci, na který bych kliknul přímo v onom menu vpravo.
Kdežto kdybych mohl rovnou kliknout alespoň na nadpis "Grafické karty" v tom pravém sloupečku, ušetřilo by to čas a tedy peníze, abych to tak řekl :-)
Doufám, že jsem to napsal pochopitelně.
Grook [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - pro DDho 2008-09-22 01:05:43
avatar
Jeste bych se chtel zeptat. DD jsi si jisty ze ti tva Digi Aura funguje, jelikoz mas vuce negativnich palcu a stale se drzis na 100%
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-22 02:28:56
avatar
ano funguje a mám rozhodně mnohem více pozitivních hlasů než negativních .... asi tak 3800:2600, když jsem se naposled koukal ...
Dvora [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - no parada 2008-09-22 08:02:43
avatar
Tak uz to konecene slape v pohode... Me se ten novej styl libi, ted to jeste potrebuje dobry clanky... Takze preju jen kvalitni clanky do nove ery 2.0 a hlavne spoustu kvalitniho hardwaru i softwaru (to preju nam vsem)
Allesgute [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-22 11:25:38

novej web neni spatnej.. ale urco to chce jeste zapracovat.. hlavne na te rychlosti nacitani stranek.. jen tak dal zatim si dd vede moc dobre
pijavice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - PRO digitaldoom OSOBNĚ 2008-09-22 16:32:24

Prohlížel jsem si Tvoji krásnou 100% digiauru/digibody a žasl jsem. Jak to příteli děláš? Při prohlédnutí Tvých hodnocení z poslední doby (řádově v měsících) převažují záporná (stačí se podívat na deset-dvacet diskusí pod články) a přitom se Tvoje digiaura/digibody ani nepohla směrem dolů. Že by byla natvrdo nastavena na oněch 100%?

Nechtěl bys nám napsat přesnou metodiku/vzorec, podle které se digiaura počítá? (S popisem, jakým způsobem se počítá Tobě).

Když se někdo stane oblíbencem, také mu vylepšíš algoritmus? Nebo může admin čísla upravovat dle jeho uvážení?

Je to poněkud trapné...

Pokud má ona "digiaura" mít nějakou výpovědní hodnotu, potom musí být vypočátívána všem stejně podle známého algoritmu. Jinak je to jen falešná svatozář.
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-22 17:12:40
avatar
no jo ddho stovka :-D ale jak říkám mě se líbí ta nula
ke vzhledu: už jsem tu to někdo psal, docela mě vadí že hlavní odstavec není orámovanej, třeba nahoře rám má ale po stranách se na to zapomělo. Jinak je docela škoda že furt lpíte na tý šedo-cosi barvě, černá by byla lepší, přidávám obrázek
Odkaz
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-22 17:23:02
avatar
už jsme to vysvětloval v příspěvku výše .. algoritmus je pro všechny stejný i pro mě. Samozřejmě zohledňujeme i stáří hodnocení, takže když se teď někdo narychlo bude snažit někomu naklikat u starších příspěvků zápornou auru, tak se tyto hlasy již nepočítají ;) To je optaření proto, aby si tu z toho někteří nedělali holubník a mělo to nějakou výpovědní hodnotu ...

Rozdíly mezi body jsou opravdu vysoké a uvidíme, jak se to osvědčí, možná to ještě rozšíříme ... zatím je to +/-20 bodů hodnocení přípsvěk=+/-1 bod aury ...

zatím to takhle necháme a uvidíme, na práci teď máme mnoho jiných užitečnějších věcí, Aura je jen zajímavý spestřující doplněk, který má sloužit jako orientační nápověda, nic víc pracujeme na stěžejněnjcíh úpravách, ale neříkám, že se někdy v budoucnu na Auru podíváme, vylepšíme ji a ještě rozšíříme ... mám pár dalších nápadů ... ale jak říkám pracujeme na důležitějších vylepšeních takže to nechme chvíli fungovat, systém jede, měří všem stejně ...
pijavice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - MOC HEZKY SIS TO VYTVOŘIL - GR 2008-09-22 17:37:36

Jinými slovy nejde o procenta poměru kladné/záporné hlasy (což by jako jediné mělo výpovědní hodnotu). Jinými slovy, ten, ten, kdo je percentuelně hodnotitelný na 50% má při minimálním rozdílu počtu hlasů, ale dostatečné celkové sumě hlasů auru 100%. Výpovědní hodnota je tedy nulová.

Ještě by mě zajímalo - hodnocení článků je asi dle obdobně objektivního principu - body se nemohou odečítat, ale jenom přičítat. Jinými slovy má každý člínek, byť i sebeblbější, kladné hodnocení, dokonce i nejvyšší, pokud dostane dostatečný počet nejnižších hodnocení.

Jsi pane koumák :-))))
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-22 17:49:15
avatar
tak to vymysli jinak a zepřemýšlíme

hodnocení článku má klasickou stupnici známkování nic víc ...
Anonymní  - DD, ZAPŘEMÝŠLEJ :-) 2008-09-23 11:20:09

K mé lítosti se mi nepodařilo vložit celý příspěvek, dal jsem jej tedy sem: Odkaz

Patrně jsem narazil na "stopwords" - viz Odkaz.

Podívej se tam, myslím, že by to mohlo být řešení.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-23 11:42:40
avatar
kukneme na to ... sem nevěděl že je tu něco jako stopwords
Anonymní  - ...A REAKCE NA NAVRŽENÝ ZPŮSOB 2008-09-23 12:16:17

Zajímala by mě reakce (komentář) na způsob, který jsem tady Odkaz popsal (codepage jsem už opravil).
Rawen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - DD - machinace s výpočtama 2008-09-23 13:48:04

Včera si napsal: "ano funguje a mám rozhodně mnohem více pozitivních hlasů než negativních .... asi tak 3800:2600, když jsem se naposled koukal ..." ..."Rozdíly mezi body jsou opravdu vysoké a uvidíme, jak se to osvědčí, možná to ještě rozšíříme ... zatím je to +/-20 bodů hodnocení přípsvěk=+/-1 bod aury ..."...

3800-2600=1200, dnes ti slezla aura na 99 bodů. Protože (jak si uved) odpovídá kladný (záporný) bod dvacíti hodnocením, tak by ze startovací pozice 50 bodů (žádná negativní hodnocení) do pozice 100 bodů (žádná negativní hodnocení) bylo třeba dostat 50x20 - teda 1000 bodů. Z toho plyne, když Ti při včerejším rozdílu 1200 bodů klesla aura na 99%, tak si od včerejška musel dostat 220 negativních hodnocení příspěvků (pořád za předpokladu, že nebyly pozitivní hodnocení - jinak by těch negativních muselo být více).

Za každých dalších 20 negativních hodnocení (a žádný pozitivní), tak ti musí spadnout aura o 1%, tedy 98, 97...

Takovýto systém opravdu není moc good.

Patrně si takovým systémem popudil čtenáře. Uvidíme, jestli ti bude aura rychle klesat tak, aby se dostala na realistický číslo v procentech. Včera by to bylo +18,7 dneska už jen +15,3.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-23 14:14:51
avatar
zapomeňte na procenta ...

Jinak evidentně se bude muset systém ošetřit proti zněužívání, protože koukám, že najednou všechny moje příspěvky a to i ty ve kterých jen neškodně odpovídám na položené dotazy dostávají výrazný počet záporných hodnocení, uděláme tedy opatření proti tomuto evidetnímu rozmaru a zneužívání systému několika jedinci, zavedeme důraznější monitorování kdo jaké hlasy udílí u jakého příspěvku a stanovíme nějaká pravidla ohledně udělování hlasů aby tu někteří nedávali záporná hodncení někomu za každý příspěvek jen ze zásady s jasným úmyslem jej poškodit ...

Myslel jsem že tento systém uděláme a necháme takto jednoduše jak je, bohužel opět se tu někteří projevují způsobem velmi nekorektním a systém zneužíváají. Díky těmto jedincům budeme muset celý systém propracovat a zavést nějaká pravidla ... je vidět, že přílišná volnost pravidel je některým jedincům na obtíž.
travian [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - SYSTÉM, NADHODNOCUJÍCÍ DD 2008-09-23 15:34:51

Jestlipak to nebude tím, že jsi popudil čtenáře, kteří pochopili, že jsi systém vytvořil tak, abys jako jediný vycházel na božských 100% ?

Procenta jasně ukazují, kdo je jak hodnocený, kdežto tvůj pavzorec jednoznačně preferuje uživatele s velkým počtem příspěvků tak, že dramaticky navyšuje jejich "auru". Příklad - jak psal Rawen (měl tam chybu - 2600/(3800+2600)*100=40,625, ale na principu Tvého sebezvýhodňování to nic nemění)) měl bys mít 40,6%, protože právě 40,6% z tobě udělených hodnocení je kladných.

Člověk, který bude mít celkem 1000 příspěvků, s hodnoceními ve stejněm poměru, jako Ty, který tedy má také 40,6%, je ale dle tvého vzorce vyhodnocen tak, že má auru pouze 59 (kdežto Ty ji máš při stejném poměru hlasů 99).

3800+2600=6400
1000/6400*3800=593,7 (594)
1000/6400*2600=406,3 (406)

Stávající hodnocení: 594-406=188
Dvacet hodnocení na bod = 9,4 (9)

Závěr? Ty máš celkem 6400 hodnocení, z toho 3800 kladných a 2600 záporných, máš tedy 40,6%, ale auru 99(!). Ten hypotetický druhý má celkem 1000 příspěvků, kladné vers. záporné ve stejném poměru jako ty - má tedy také 40,6%. Jaké překvapení ale nastane, když se podíváme na auru? Má auru pouhopouhých 59(!)

To už vůbec nezmiňuji, že i v tom druhém případě, který je oproti Tobě znevýhodněný, stačí 15,3% na auru 59.

S klesajícím počtem příspěvků se nadále znevýhodnění prohlubuje, jako příklad jsem zvolil 1000 hodnocení, protože lidé s hodnoceními v řádu tisíců příspěvků již nejsou řádní nováčci, takže alespoň pro ně by měla platit stejní pravidla hry.

Jednoznačně budeš mít vždy nejvyšší hodnocení bez prakticky neměnné prostřednictvím udělovaných hlasů. To se Ti opravdu moc povedlo. To musí být radosti. Gratuluji. Potlesk.

Navíc - jako perlička na dortu - nestačí 20 (ani 40) negativních hodnocení na to, aby se Ti snížila aura z 99 na 98. patrně jiný vzorec, že... (Zkoušeno v době, kdy kamarád Rawen psal příspěvek - takže jsi nemohl stihnout ovlivnit výsledek.)

Úporná snaha o vlastní zvýhodnění vyznívá ve světle primitivních vzorečků poněkud trapně. Měl bys s tím něco udělat - použitelnou metodu Ti již někdo v tomhle threadu navrhl.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-23 15:38:17
avatar
Stejně trapně vyznívá snaha některých mě znevýhodnit a že se do toho někteří opřeli (takřak u každého příspvěku v tomto článku mám výrazný počet negativních hlasů i když si je těžko obsah příspěvku zaslouží - čím to?) ... beru to ze strany některých jako zneužití otevřeného a volného systému, který jsme zavedli a díky jim budeme muset zavést pravidla a restrikce - zkrátka některým příliš spoléhání na slušnost a inteligenci uživatelů vadí ... je mi smutno, když vidím, že se evidentně najde 5-10 idiotů, kteří prostě dokáží znehodnotit svým počínáním celý systém ve kterém jsou tisíce korektně a inteligentně se chovajících uživatelů ... Pánové a dámy, kterých se to týká styďte se ...

Vaše návrhy bereme v potaz, promyslíme je, ale jak jsem řekl, Aura je jen doplňkem je možné ji dále dodělat, ale není stěžejním bodem stránek tudíž v současnosti dáváme přednost jiným pro stránky důležitějším věcem na kterých pracujeme ... až bude trochu času, na auru se zase podíváme a podle toho, jak se osvědčí, tak ji předěláme a doděláme ... zatím funguje jednoduše (to byl můj záměr), pro všechny se stejnými pravidly a cíleně zvýhodňuje ty, kteří píšou do diskusí pravidelněji (u nich je důležitější vidět, jak kvalitně) ...

Kažodpádně na Auře a dalších diskusních věcí se ještě pracuje, mám vymyšleno pár dalších vychytávek, takže vývoj zdaleka nekončí a jakékoliv návrhy jsou vítány a budeme se jima zabývat ...
travian [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - SOFISTIKA 2008-09-23 15:59:03

Je mi líto, ale slova "...cíleně zvýhodňuje ty, kteří píšou do diskusí pravidelněji (u nich je důležitější vidět, jak kvalitně)" by jistě zněla pravděpodobně, nebýt výše uvedeného případu. Jestli někdo dostane celkem 1000, nebo 10.000 hodnocení (tedy napíše více, nebo stejně příspěvků) je z pohledu (pravidelnějšího diskutování" zcela irelevantní, jsou to 3 příspěvky denně po dobu 1 roku u toho méně přispívajícího. Kolik takových asi je kromě Tebe? Jeden? Dva? Nebo dokonce řádný?

Ne, ne příteli, to neokecáš. Zaměňovat počet příspěvků za jejich kvalitu (viděnou prismatem hodnocení), to je opravdu komické.

Jednoduše jsi zavedl do systému nelinearitu, ušitou na míru přesně Tobě. Jen a jen nemohu pochopit, že Ti to za tu ostudu stálo. Můj předchozí příspěvek to nevyvratitelně dokazuje.

Inu, některá ega patrně vyžadují nadstandardní péči.

Nedivím se, že jsi čtenáře popudil - protože nejsou blbci a pochopili, "vo co gou".

Mimochodem, jestlipak chráníš ostatním uživatelům jejich hodnocení stejně, jako sám sobě? Tvoje aura se ne a ne pohnout, zato aura ostatních ano. Že by náhoda? Nebo nějaký nesystémový omyl? Asi ne, že... Budeš rozhodovat o tom, která hodnocení jsi dostal oprávněně a která ne? Ach jo... Nechceš si tam připsat rovnou 1.000.000 bodů, aby bylo vše jasné? Bylo by to čistší a nikdo by Ti nic nemohl vyčítat. Kromě toho by se nad takovým řešením nevznášel smrádek trapnosti.
kockopes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - DD: tvoje aura ne a ne se pohn 2008-09-23 16:26:56

Jak si to udělal? započítávaj se ti asi jenom kladný hlasy a záporný ne, co. To je dobrý - skusil sem to a funguje ti to. No vidíš a máš svatej pokoj!
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-23 17:23:54
avatar
jako sorry ale systém jsem nešil namíru sobě a celý DDWorld je šitý pro své čtenáře a já nemám zájem si tu honit svoje EGO, všechno co dělám, dělám pro čtenáře. To musíš na jiné stránky. Přijdeš mi že jediný, kdo tu má s EGEM nějaký problém si ty ...

Proto ti to vysvětlím ejště jednou aby si to pochopil a nehledal v tom jiný význam. Laskavě nehledej v mých vysvětleních jiný význam nebo něco mezi řádky, nic tam není:

DigiAura má stanovený systém a je pro všechny včetně mě stejný! jsou tam jistá opatření proti zneužívání - opět pro všechny stejný, nicméně po několika dnech se zdají nedostatečná. Bohužel volnost systému a pravidel si někteří vykládájí po svém. Současný systém zůstane a nad jeho změnami se zamyslíme, až doděláme jiné pro obsah stránek i funkčnost důležitější systémy.

Tvé příspěvky už hraničí s napadáním, buď se uklidni nebo si klidně vem to svoje zasmrádlý trapný EGO a přidám ti i to svoje EGO a jdi se s nima mazlit někam do kouta. mě je nějaký Ego úplně u zadku, já si DDWorld dělám protože mě to baví dělám si jej v klidu a nenechám se tu deptat nějakým honěním ega a uživateli tvého typu, kteří nediskutují, ale jen rejou rejou a rejou ... . Jen tak mezi námi, kdyby si si tohle, co si dovolíš tady u mě, zkusil na jiných webech vypoklonkovali by tě tak rychle, že by ses nestačil divit. Opravdu si laskavě odpust výpady svého ega nikdo o ně nestojí a já teprva ne, mám na práci důležitější věci než honění vlastního ega a ještě udržování tvýho ...

Čtenáři nejsou blbci, já to moc dobře vím a taky na to na svém webu spoléhám, bohužel je tu pár blbců, kteří to kazí ostatním ...
travian [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - DD: to nebylo věcné 2008-09-23 17:50:52

Na konkrétní čísla odpovídáš obecně. Systém možná funguje pro všechny stejně (až na to, že ti nejde ovlivnit digiauru směrem dolů), ale o cca 50% preferuje uživatele s příspěvky v řádu tisíců, což je kriterium, kterému vyhovuješ právě a jen ty.

To vše je dokázáno výpočty v předchozích příspěvcích.

Shodneme se v tom, že již není co dodat a také v tom, že čtenáři blbci nejsou a procenta počítat umějí.

Toť vše.
kockopes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hodnocení článků to samý 2008-09-24 11:56:34

V diskuzi Odkaz je popsaný, jak je to s hodnoceníma článků.

Stejnej podvod, zaokrouhluje se podle potřeby a ne podle matiky.

Tady sem to zkusil Odkaz a výsledek ovlivnit nešel. Průměr 1,8 zaokrouhlil DD vtipně na 1, u niších hodnocení je to ještě větší rozdíl. DD holt blbej článek napsat nemůže :-)))
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-24 12:29:04
avatar
jakékoliv vaše a několika dalších lidí vyjadřování k Aura a hodncoení článků beru od tétochvíle jako spam a vyložené obtěžování. Už jsem vám na vše odpověděl. Hodnocení článků je tak jak jej obsahuje Joomla, s tím jsme nic nikdy nedělali takže. Celou záležitost tímto považuji s vámi a několika dalšími za vyřešenou a nadále nebudu vaše spamování diskusí trpět, stejně tak urychleně doděláme monitorování hodnocení diskusních přípěvků, protože vy a někteří další evidentně zneužíváte systém, koušet, jestli mě klesne aura nebo ne - je zneužití systému ...

to je vše vaše další vyjádření k této záležitosti budu mazat.
pijavice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - UVEDENÍ POČTU BODŮ ZABRÁNÍ POD 2008-09-22 16:51:36

URČITĚ BY NEBYLO OD VĚCI, KDYBY SE DALO U KAŽDÉHO NAČÍST, KOLIK DOSTAL KLADNÝCH A KOLIK ZÁPORNÝCH BODŮ. Potom by stačilo po hodnocení pro kontrolu reloadovat stránku a přesvědčit se, zdali se bod skutečně přičetl.

Je mi úplně jedno, že máš potřebu mít trvale 100%, ale alespoň u ostatních bych chtěl vědět, že jejich digiaura/digibody jsou v relaci s obdrženými hodnoceními a ne s přáním/počinem admina tohoto WEBu.
Luke10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-22 20:25:27

Tady to funkuje aspon nejak ze kazdy ma sanci ziskat nejaky body....tady si treba digitaldoom dam 100 proc by ne.. je to jeho web... ale aspon nemaze prispevku ve foru jako na PCTUNNINGU kdyz se mu nelibi a nicilo by to jeho prispevky....(dmnce pana OBRa)
Montr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-23 12:00:43

Co se tyka designu ta bila/seda me do toho designu moc nepasuje respective pouta to natolik ze vse okolo vypada jen jako design pripadne reklamy bez nejake informacni hodnoty a to je mozna hlavni duvod toho proc web vypada tak neprehledne.
Opravdu az po precteni vysvetlivek co je co jsem zjistil ze na te uvodni strance jsou nejspis opravdu i nejake novejsi informace. Ale prvni dojem je rozhodne ten ze se podivam na web:"hmm zajimavy design" a co vidim v bilem poli jako prvni novinku je neco 14 dni stareho tak a v ten moment to okno prakticky zaviram. Muze to vypadat sebe lip ale nikdo nechce ty novinky na hlavni strance doslova hledat. Tech prvnich 5 novinek to vypada cele jako reklamni baner u tech nadpisu by mohli byt alespon datumy nebo alespon pro me je datum u novinek celkem podstatny, chapu ze kdyz se na to najede mysi tak se to preci zobrazi hned vedle ale to podle me nestaci.

At si je struktura webu jaka chce ale chci mit hlavni stranku kde muzu listovat seznamem vsech novinek(tak jak to bylo drive a jak je to u vetsiny informacnich webu). Neni pro me podstatne jestli je to novinka/clanek nebo jestli se tyka PC/HW/Her/Software. Proste kdyz se sem po par dnech/tydnech podivam tak si chci nejak jednoduse projet vse co jsem propasl a to momentalne neni tak jednoduche.
Udelejte odkaz na takovouto stranku budu spokojen
Anonymní  - NOVINKY = AKTUALITY 2008-09-23 12:33:22

Podle mě je takovýmto odkazem clicknutí na AKTUALITY, tedy na Odkaz Pokud si chceš link uložit, tak bez čísla za *Itemid= na konci (tak, jak jsem jej uvedl - tedy ne s *Itemid=81 - to by odkazovalo stále na dnešní aktuality, resp. na aktuality 81).
Montr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-23 13:46:13


kdyby to tak bylo tak to nepisu

Takze na hlavni strance jsou co sem zatim postrehl 2 druhy "novinek"
1. clanky jsou v prvnim pruhu(5 poslednich nazvu a po najeti mysi se zobrazi vedle jejich "detail") a pak v te prostredni(bile) casti je nasledujicich 5(proto je tam rovnou ta stranka c.2 aby tam nebylo 2x to stejne)
2. aktuality ty jsou na hlavni strance zobrazeny v tom druhem pruhu(nejnovejsi je vlevo a 6 dalsich je v tom JS okne kde se zobrazuji 3 a dalsi 3 po kliknuti).

No proste je to tezke na orientaci a jak se rika v jednoduchosti je sila a tohle moc jednoduche neni ja tomu sice rozumim ale mysli ze 90% lidi co si neprecte vysvetlivky kde je co tak na to neprijde A nahodne kolemjdouci uz vubec ne
kockopes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - DD seš fakt dobrej 2008-09-23 16:32:48

Tak sem si dneska od tebe přečet že

¨nj, zapracujeme na tom
ještě na tom pracujeme
ještě tam přibudou věci ..
přemýšlíme co s ním
zapřemýšlíme, doladíme
profesionálnější? ježiš jen to ne
na připomínky se podíváme a uvidíme co s tím ...
zlobivé smailíky srovnáme do latě
tak to vymysli jinak a zepřemýšlíme
kukneme na to ... sem nevěděl že je tu něco jako stopwords

čoveče samý konkrétní a přesný vodpovědi, seš v poho...
Strike [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-23 17:32:40
avatar
Jednoduse prace na novem webu,ktery sice jeste neni zdaleka 100%ni,ale zlepsovani jde urcite poznat vylozene kazdym dnem.A navic tyto problemy resi primo s nami.Co bys odepsal na takove otazky ty?
Anonymní  - CHYBA SYSTÉMU 2008-09-23 18:13:59

Do 10 000 korun vč DPH

do 20 000 korun vč DPH


FILE NOT FOUND: sestavy/letni-pocitacove-sestavy-jak-koupit-pc-a-neprohloupit-28.html

FILE NOT FOUND: sestavy/letni-pocitacove-sestavy-jak-koupit-pc-a-neprohloupit-29.html
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-23 18:41:23
avatar
hmm prověříme máme problém s tou komponenout na ty odkazy

Komponentu, která nám dělala ty pěkné adresy jsme museli vypnout z důvodu nadměrného zatěžování serveru, některé starší adresy pěkné, jsme tím vyřadili ... je to dočasné než bude server nový ... k sestavám se dostanete přes menu ...
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-25 21:53:14
avatar
Tohle je moje vize titulní strany: http://www.imager.cz/Obrazek/79/1566/ddworld2-png. Nedodělané pozadí je oříznuté, šedý obdélník s články už připomíná menu a odstranil jsem přebytečný levý sloupec.

Edit: Upravil jsem odkaz na vylepšenou verzi.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-24 12:25:07
avatar
hmmm některé prvky jsou zajímavé popřemýšlíme ...
typhoon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - HMMM 2008-09-24 23:08:42

tak na nový vzhled ani po několika dnech jsem si nezvykl.
Chodím sem prakticky od začátku a časem jsme došel k tomu že ddworld byl mým prvním webem na který jsem se každý den šel podívat. Ale po zavedení nového vzhledu už to tak není , naprosto souhlasím s uživatelem Montr " [i] a co vidim v bilem poli jako prvni novinku je neco 14 dni stareho tak a v ten moment to okno prakticky zaviram[/i]" .
Přitom si myslím že vzhled není až tak důležitý a jako obsah viz. CDR.CZ - desing stejný už ani nevím kolik let ale přehledný a jednoduchý.
Takže ještě chvilku to budu zkoušet,ale vždy když to uvidím tak mě to otráví. Přijdu o dobré čtení a informace
co nadělám.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-09-25 12:13:15
avatar
Tak si zvykněte, že první články jsou úplně první nahoře ...
davole [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Titulka 2008-09-26 13:37:55

Nebudu hodnotit rozpadlý vzhled. Ale proč proboha je tam ta titulní strana? Absolutně nechápu její smysl. Prosím dejte jako titulku Aktuality. Děkuji předem.
AMD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nepřehledost až přeplácanost 2008-09-28 02:02:44
avatar
Zdravím. Nejsem pravidelným návštěvníkem tohoto webu, ale sleduji rozhodně proměnu. Původní vzhled trochu nepřehledný, ale teď to je snad ještě horší. Web se načítá daleko pomaleji a přidáním jakého si skriptu do menu je to skoro uživatelsky nepoužitelné. Mám 18000/1500 připojení a web jde jako když nejde. Mám 22" monitor a bez jakéhokoliv scrool se mi zobrazí hned čtyři reklamy. Není to trochu moc? Nebo jste se dali na reklamu jako BLESK a podobné deníky? Celkově jste dobrý web po obsahové stránce, proč ale ta přeplácanost, která hraničí s kýčem? Např: Jste technický magazín v názvu DIGI s pozadím struktury dřeva což je trochu nepochopitelné. Pak se mi rozhodně nezdá rozložení sloupců na hlavní stránce. Standartně je 20% - 60% - 20% ale vy to snad máte 30% - 40% - 30% (poměr rozložení) Nikdo není 100% Admin: PC MagazínOdkaz
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 985x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1489x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1110x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1185x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3767x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1461x
Komentářů: 0