IT DDNews – Okurky konečně sklizeny! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 31 srpen 2009
Přejít na obsah
IT DDNews – Okurky konečně sklizeny!
Aktuality a novinky z celého internetu
alt

 

 

 

  • IT DDNews – Okurky konečně sklizeny!

Ano ano, dnes je poslední srpnový den, konec letních prázdnin a s nimi snad i konec letní okurkové sezóny, která letos byla pořádně horká. Nemůžeme říci, že by se vyloženě nic nedělo, v některých oblastech bylo sakra horko, ale celkově, na poli produktů nuda k uspání. Už při pohledu na události skončeného týdne, za kterými se dnes ohlédneme, ale můžeme říci, že se konečně bzry začne opět něco dít …

  • Téma týdne …

Tématem týdne není nic jiného než čekání na novinky. Příznivci jednotlivých firem už brousí své FLAMER zbraně a zkouší v diskusích, co to snese, než začne hlavní FLAME sezóna, kdy ta letošní slibuje opravdu perné diskuse. Pokud to přeroste únosnou mez, dokážeme to na DDWorldu velmi rychle uklidnit, takže čistíme diskuse a udržujeme naše diskuse přístupné a věcné, nikoliv ve stavu žumpy, jak je bohužel na českém internetu špatným zvykem. Pokud se chcete chovat jako ignorant, neustálý rýpal (ať už ze sportu nebo pro jiný prospěch) nejlépe ještě doplněno slovníkem dlaždiče, pak to prosím ani nezkoušejte a navštivte některou z českých diskusních žump. U nás jsou diskuse k diskusím, ne k tomu dělat v nich nepořádek s cílem přeřvat ostatní.

Na konci září ještě lehce graficky vybrousíme náš web, dostaneme nové pozadí a trochu zlepšíme vizáž. Nic až tak markantního. Po stránce funkčnosti vylepšíme některé věci v systému, zejména trochu zkusíme ještě ulehčit a zoptimalizovat vkládání vašich článků, aby to opravdu zvládl každý. Problém již nemáme s naším serverem, který díky našemu hostingu (WEB4CE) je jen náš a jede jako z praku.

Hlavně se ale o září naplno věnujeme novinkám a dalším testům a recenzím. Q4 2009 a Q1 2010 vypadají z pohledu novinek opravdu bohatě a na to se podíváme v našich aktualitách. Začněme u nejzajímavějších článků uplynulého týdne:

Opravdu hodně zajímavý článek, který ukazuje, že výroba jedné základní desky není nic levného. Při pohledu na prodejní ceny je nám pak mnohé jasné. Aby se někteří dostali na tak nízké ceny, jako někdy vidíme, musí se hodně ušetřit na kvalitě. Kolik stojí taková deska (P55) se dozvíte ve výše uvedeném článku.

John Carmack se poměrně zajímavě vyjádřil o PhysX, ačkoliv tím spíše obecně myslel akceleraci fyziky přes GPU. Okamžitě je z toho poprask. Někteří v tom vidí jasný útok na NVIDIA, hlavně od autorů článků, kteří si dovolí o smyslu akcelerace přes GPU v situaci, kdy se vícejádrové CPU v našich počítačích fláká, pochybovat. Nicméně téma je to zajímavé a rozhodně na tomto poli bude ještě hodně živo.

Ale hned zase vyplavalo. Každopádně na poli P2P sítí bylo celé prázdniny mimořádně horko. V soudních síních se dveře netrhly a pokud jde o soudní stání, tak torrentové servery výrazně prohrávají. Přesto v reálném světě se nic moc nemění a P2P vesele funguje dál. Může vůbec P2P válku prohrát?

NVIDIA slibuje 570x výkonnější grafiky za 6 let:

Že za 6 let budou grafiky výrazně výkonnější, než které máme dnes, o tom nepochybujeme a dofáme v to. Zajímavější na celé věci je, jak NVIDIA přišla k velice konkrétnímu číslu 570x a ještě ve srovnání, že procesory se za 6 let zvýši výkonově jen 3x.

Hodně zajímavých dat v jediném článku. Několik let statistik prodejů grafických karet v desktopu ukazuje na výrazné snížení ceny grafik a příjmů z nich. Super pro uživatele, méně super pro výrobce. Problém ale v posledních letech je obecně málo novinek a ještě méně důvodů, proč si novou grafiku vůbec kupovat :/.

A tím rozhodně nekončíme. Podívejme se na další novinky …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1141x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1576x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1128x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1200x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníFriday, 19 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3784x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCWednesday, 17 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1465x
Komentářů: 0