IT DDWorld news 34/2010 – AMD Bulldozer, Radeon HD 6000 a Intel s Nokia všechno převálcují? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 30 srpen 2010
altPrávě uplynulý týden byl na události a novinky hodně zajímavý …

 

 

 

Než se pustíme do nového týdne, který bude snad ještě zajímavější než ten uplynulý, je tu malá rekapitulace pro ty, kteří snad něco přehlédli a zapomněli. Takže co zajímavého jsme vám nabídli na stránkách DDWorld.cz ve 34.týdnu roku 2010:

Hned na začátku týdne jsme tu měli recenzi nejexkluzivnější grafické karty světa, nového ASUS ARES, postavený na základech ATI Radeon HD 5970 4GB. Recenze jsme pojali z pohledu lidí, kteří neřeší peníze při koupi grafické karty. Bohužel protože toto si většina z nás dovolit nemůže, tak diskuse podle toho vypadala a mnozí nedokáží pochopit, pro koho je tato grafická karta určena.

Pak jsme tu měli test hodně vybavené, kvalitní a cenově velmi dostupné základní desky Gigabyte pro procesory AMD. Pokud hledáte hodně výbavy a kvalitu za málo peněz, je to podvozek pro váš PC, který byste neměli ignorovat.

No a na závěr týdne tu máme recenzi očekávané hry MAFIA2, která nás bohužel nepotěšila tak, jak jsme se těšili. MAFIA2 je taková hra protikladů, ale více už v samotné recenzi.

  • Aktuality

Jako každý týden máte možnosti si na našich stránkách pravidelně číst nejnovější informace v souvislostech a aktuality, které v podobě podrobném podání, nikde jinde nenajdete. A týden 34. Byl na aktuality docela bohatý:

Začátkem týdne tu hned byly novinky o procesorech AMD Bulldozer, které budou velkou událostí u firmy AMD. Nicméně byla to jen taková lehká ochutnávka. Mezi tím Intel posiluje své pozice na poli netbooků a SONY PS3 naopak ztrácí pozice, protože je tu velká pravděpodobnost, že se ji podařilo prolomit, což je černá můra pro SONY. V neposlední řadě jsme vás poprvé pozvali na akci Data Storage Workshop 2010, což je konference zaměřená na zálohování a bezpečnost dat.

V další části týdne nás pak opět provázely tentokrát podrobnější novinky o procesorech AMD Bulldozer a AMD Bobcat. Rozhodně stojí za přečtení. O nic méně zajímavější ale není další prohloubení spolupráce společností Intel a NOKIA, kteří spolu vytváří základy pro silnou mobilní platformu, aby mohly čelit nástupu konkurence ze strany Google a ARM. Pak se nám představili dva extrémy – opět jedna extrémní grafická karta HD 5970, tentokrát od XFX a pak extrémní ceny nových Apple iPhone4, které i s dotacemi od operátorů nejsou zrovna levná záležitost.

Následující novinky na poli netbooků, kde nás do konce roku čeká souboj v nejvyšší třídě netbooků a závod ASUS Lamborghini a ACER Ferrari. Kdo bude ten nejrychlejší? Pak ale také AMD vydalo nové ovladače pro ATI grafiky, kde se mimo jiné ale podařilo vyškrábat finální kódová označení nové grafické série. Objevily se také první testy mainstreamu NVIDIA FERMI a bohužel očekávané modely GTS 400 na HD 5700 nestačí a to je problém, protože HD 5700 už pomalu končí a přijdou nové a výkonnější modely.

Závěr týdne pak patřil informacím o výrobě elektronického papíru a konečně velkých panelech, které mohou změnit hodně v našem papírovém životě. Zajímavější ale pro některé byly novinky kolem chystané grafické řady ATI Radeon HD 6000, které doslova klepe na dveře.

 
  • Blogy a videa:

O nic méně zajímavější to nebylo ani v naší sekci blogy, kde se objevila opět nová várka vašich článků, ale také hodně zajímavých videí, které stojí za pozornost:

Blogy a Videa - přispívejte vašimi názory!

 
  • O DDWorld.cz

Už nám to pomalu končí. Myslím tím čas lenošení, dovolených a tak dále. Zkrátka blíží se opět mnoho měsíců hlavní sezóny, ve které nás čekají hromady zajímavých produktů a témat k psaní a článků k přečtení. DDWorld.cz se již nachází v pátém roku svého aktivního působení, byť je to vlastně teprve 4 hlavní sezóna, kterou jedeme na plno. Uvidíme, zda to náš uživatelský magazín přežije, i když už jsme dokázali mnohem více, než jsem si kdy představoval.

Každopádně rozhodně nebudeme stát mimo dění a naopak budeme při všem a u všeho důležitého. A hodláme stále naplno hájit uživatelské zájmy bez zájmu o značky a se zájmem o skutečné produkty, souvislosti a realitu. Děkujme za vaši podporu, která stále sílí, a doufejme, že ji budeme moci ku prospěchu DDWorld.cz naplno využít, i když naše možnosti jsou stále omezeny. Připomínám, že i když tak nevypadáme, DDWorld.cz je stále malý nadšenecký magazín bez stálé placené redakce, zato nás to všechny o dost více baví :).

facebook.com/DDWorld.cz

twitter.com/ddworldcz

youtube.com/user/DDWorldcz

Opět připomínám, že nás můžete sledovat na oblíbených sítích, se kterými se učíme pořádně pracovat :). Samozřejmě také platí, že tento konkrétní článek můžete kopírovat na své stránky v této podobě dle libosti.

 
       

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - blogy 2010-08-30 10:34:11

nechceš dát některé zajímavé blogy na úroveň článků na hlavní straně (samo jen na hlavní straně, jinak nechat pod sekcí blogy)? až v tomto článku jsem na ně v podstatě narazil, a teď je mi líto, že jsem je nečetl pravidelně...hned by v podstatě "stoupl" počet článků na ddworld
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-30 12:13:42
avatar
jj některé dáme
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-30 11:15:09
avatar
Zajímaví týden,takoví by mohl být každý.Co se týče novinek tak sice zde se objevují s menším s požděním ale zato s lepší prezentací, tak že s toho plyne více kvality a ne kvantity a to je dobře.
romankun [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-30 20:30:14

mikrone-Tvá gramatika je skutečně PERLA
Ale jinak souhlas.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-30 16:56:07
avatar
Tyhle sumary jsou vhodne zvlaste pro nepravidelne navstevniky, aby jim neco neuteklo. A pro ty pravidelne taky, aby si to zopakovali
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-30 19:40:29
avatar
Potichu, lebo ešte to bude vyzerať, že tieto sumárne články majú za úlohu pritiahnuť na DDWorld viac "mainstreamových PC spotrebiteľov"...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 537x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1363x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2221x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1971x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1312x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1299x
Komentářů: 1