Proběhl Invex. Tedy to, co z něj zbylo. Digitex a Interkamera končí – Brno se zavírá technologiím Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 16 září 2010
altBrněnský veletrh definitivně odpískal technologické veletrhy. A může si za to sám …

 

 

 

Invex, to byla vždy událost, tedy zhruba tak do roku 2005. Pak už to byla bída a utrpení. Kdo může za odliv firem a hlavně návštěvníků? BVV! Cenová politika BVV byla prostě nehorázná, odehnala firmy, které nechtěly platit vyděračské ceny za pronájem plochy a návštěvníky, kteří nechtěli platit zlodějské vstupné, které rozhodně v posledních letech neodpovídalo rozsahu veletrhu.

Někteří dávají vinu Internetu, ale to je jedna velká kravina. Pokud by se to konalo na zajímavém místě, a firmy by vystavovaly za pakatel, rozhodně by o vystavovatele nebyla nouze. A významné a velké firmy by přitáhli nejnovější technologie a produkty a neznám žádného nadšence, který by si to nechal ujít, kdyby to skutečně stálo za to. Ano, internet milujeme pro jeho rychlost a o novinkách víme, ale Internet nám nedokáže zprostředkovat možnost vidět a vyzkoušet si ty produkty na živo. Takže Internet že zabil Invex? No to pardon …

Každopádně letošní rok zůstalo jen Invex Forum, což měl být odborný seminář, konaný v rámci Strojního veletrhu. Upřímně řečeno, podle dojmů lidí, kteří se ho zúčastnili, se tedy dalo trávit čas na mnohem lepších akcích než Invex Forum. Kdejaká tisková konference větší firmy konaná v té době, byla přínosnější. Nebudu se divit, kdyby Invex Forum se letos konalo naposledy. Někteří si jistě všimli, že podobný osud, jako Invex potkal i veletrhy Digitex a Interkamera. Ty prostě už nebudou. Důvod je stejný, jako u Invexu.

Osobně si myslím, že pro veletrhy jako Invex je rozhodně místo, ale chce to k tomu přistoupit zcela jiným stylem, zejména v době, kdy firmy přepočítávají každou korunu. Neznám však žádnou, která by za správných a solidních podmínek nešla ukázat zákazníkům to nejlepší, co má. BVV takové podmínky neumí poskytnout a tak je dobře, že se do Brna už podobné veletrhy prý nevrátí. Kdo se toho ujme a udělá to pořádně? :)

Zdroj: DDworld.cz

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 04:39:42
avatar
Nikdo, ČR jde do kytek jako celek, bude jen hůř. A musí být hodně špatně, aby pak mohlo být lépe.. jinak se lidi asi neproberou. I když nevim jestli v ČR je to vůbec možný.
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 12:02:01

Nelze stále ekonomicky růst do nebeských výšin. Vždycky se musí padnout na držku aby bylo zase kam stoupat. Nechápu jak si někdo může myslet, že ekonomika nějaké země jen a jen poroste.

Osobně mi mnohem zajímavější přijde trvale udržitelný rozvoj.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 13:34:26

Přehřátí ekonomiky začíná takřka od 12-15% ročně, během pár let za sebou. Nikdy jsme to neměli. Takže neboj, nepřehřejeme se.
Richelieu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 06:28:12
avatar
Když chtějí za stánek až 50.000 a parkovné a vstupné je dražší než vstupenky do multikina, tak se ani nedivím. Dnes jsou peníze vždy až na prvním místě.
Kde jsou ty časy, kdy jsem slintal jak hladovej u prázdného stolu celou cestu na invex a tam jsem pak vše hltal co se do mě vešlo...
Flyer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - . 2010-09-16 07:26:54
avatar
tak 50 000 za stanek nejsou pro firmy ktere se tam prezentuji zadne penize, jde spise o vstupne a propagaci veletrhu, navic krize je na veletrhu u nekterych firem znat, Brnenske vystaviste sem navstivil vcera ovsem jako strojar, ale za jeden vstup sem se mohl kouknout i na Invex, coz je +(mam free vstup takze to zas zadny velky vitezstvi pro me nebylo )jinak za stanek se daj platit pro beznyho cloveka nehorazny prachy jen telefoni pripojka 3000, voda a elektrika pripojky taky priplatky + to co protocite, cena za metr 5000 a vic (ty ceny zas nevim presne), ted este rozhoduje poloha a pristup stanku atd. Vyhoda co sem tak zaslech je ze kdo loni slibil vystavovat i letos dostal snad 30% slevu. Jinak kdo videl je mu jasny ze invex je mrtvej a ostatni veletrhy upadaj taky.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 09:35:35

1. Pro velké firmy to není mnoho, ale podhoubí vytváří firmy malé.
2. Ono není volba mezi nepropagovat se vůbec anebo vystavit se v Brně. Volba je mezi vystavit se v Brně nebo dát ty 50 tis na 50 bannerů. Nebo zaplatit je dobrému autorovi za pořádný placený článek ...
Banshee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 18:39:25
avatar
Jo kdyby to bylo 50.000 ... za to je na BVV ale tak plocha pro automat na kafe. Kazdej trochu vetsi stanek je cenove ve stovkach tisic a chteji dalsi nehorazny penize za kazdou samozrejmost (pripojka internetu atp)
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-17 13:06:09

No, tím hůř. Tak, jak říkáš, je jasné, že to musí končit. Bohužel.
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 07:26:40
avatar
Souhlas pánové,já byl poprvé v životě letos na autosalonu v Brně a katastrofa,odcházel jsem strašně zklamaný značky jako BMW,Mercedes.atd,tam vůbec neměli zastoupení.Je pravda být ve 36 poprvé na našem největším výstavišti je smutné ale ne tak jak to dopadlo.Co dodat prostě škoda.Ale jak píší kolegové,tady v Čechách jde spousta věcí do sra....
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 09:10:59
avatar
no letosni autosalon byl ten nejhorsi jaky tu kdy byl...ja byl teda maximalne nasranej.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - To se dá očekávat... 2010-09-16 10:10:49

No, pokud krádež do 5 tis není trestním činem ani v případě opakování, nebo pokud jsi ukrad a 10 lét nenechal se chytit, tak jseš z obliga, a kdo střeli zloděje - půjde za mříže, ombudsman nemá rad ty, kdo se moc stěžuje a myslí, že si svoje problémy každý způsobí sám, ministr vnitra třetí měsíc píše koncepci antikorupčních reforem ve spoluautorství s korupčními policejními papalaši, korupční případy se nesmějí vyšetřovat, když zasahuji do organizovaného zločinu a naopak, jinými slovy, nesmějí být vyšetřovány vůbec; tj., když krádež je chráněný zákonem způsob živobytí a okrádaný naopak, nemá způsob se bránit, jinam, než do sr.. to jít ani nemůže. (Pardon, může: čekají nás výlety do haj..., do pr... a na další zajímavé destinace.)
A zmizení zajímavé výstavy je zákonitou, příznačnou a velice důležitou součásti procesu degenerace společnosti. Máme presidenta, který ani neskrývá svou nenávist k občanské společnosti a lasku k diktátorům jako Putin, Takže likvidace všech projevů aktivity občanské společnosti je státní politikou.
Ještě takových 10-15 let a na místo zlodějů přijdou vrazi, jak teď v Rusku. Nebo dřív.
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 08:30:48

Ať je Net jakkoli rozšířen, vyhledám v něm cokoli a koupím cokoli, vždy si rád prohlédnu a výrobek "osahám." A potom teprve koupím na netu. Rád si o tom "zasvěceně" popovídám. Rád se setká s podobně postiženými. Ale musí to být v přátelské prostředí. Kde kolem vás nekrouží hejno upírů a jen čekáte který se na vás vrhne a saje a saje a saje.
mikaloupeznik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Proč ne změna 2010-09-16 08:42:02
avatar
Nevím jak je to se smlouvami dohodami lobisty atd.
Ale možná by nebylo špatné kdyby se začalo přemýšlet o změně.
Jestli je to tak, jak píše DD, tak za chvíli opravdu invex už nebude. A to by bylo škoda.
Nejsou přeci jen BVV. Jsou i jiná města se svými výstavišti a co by mohli nabídnout lepší podmínky.Možná Ostravské výstaviště by stálo za to. Kapacitně by to zvládlo. Návštěvnická základna taky docela početná a kromě návštěvníku z CZ a SK by dorazili i PC nadšenci s PL.
HUHUHUgo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 09:04:30

Však taky ze stejných důvodů není ani brněnský autosalon. Do Lipska je to pro spoustu lidí podobně daleko, vstupné je nižší a velikost akce se nedá porovnávat.
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 09:14:31
avatar
Čo k tomu povedať. Súhlas s DDm.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 10:11:41

Kdo to převezme? Možná, Plzeň - město kultury?
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 09:39:40
avatar
dodneska vzpominam kdyz jsem byl na invexu pravidelne od roku 2001-2003 a byla to parada...
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 10:22:16
avatar
2001? To už byl úpadek.

Já si pamatuju časné 90. roky - to byla mela! A musím říct, že to byl takový "malý" CeBIT. Spousta vystavovatelů z Koreje a Číny, předváděčky, člověk si mohl "sáhnout" a vyzkoušet (ono třeba sednout ke konzoli od SGI Origin nebylo v té době jen tak, všehovšudy jich bylo v Čechách doslova jen pár kousků).

Jenže pak přišly středoškolské (a pak i základoškolské) výpravy za propiskami a letáky, dostupný internet odehnal taky podstatnou část vystavovatelů a hlavně všichni začali tlačit na ceny (což se neslučuje s propagací ve stylu výstavnictví, kde se osloví jen velmi málo lidí a za celkem velkou cenu). "Veletržní" ceny (parkováním a občerstvením počínaje a pronájmem ploch konče) tomu zatloukly poslední hřebíček do rakvičky. BVV je navíc ovlivňováno majitelem (Messe Düsseldorf, pro který je nevítanou "globální" konkurencí).

Takže místo toho, aby Invex prezentoval a akcentoval inovace (což měl i v názvu) a know-how (popř. ucelená řešení), tak se zvrhnul (nebo jej v BVV "zvrhli" v masovou neprodejní výstavu železa a softwaru.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-18 10:17:17
avatar
Já 1994-1998, to byla zlatá léta. Si pamatuju jak tam byly supermašiny Pentia 66MHz, herní novinky Simon the Sorcerer, System Shock, rok na to supermašiny Pentia 133 a herní novinky, Command & Conquer, Descent, Terminal Velocity a toho Descenta a Terminal Velocity jsem měl možnost si vyzkoušet s virtuální přilbou nebo s virtuálními brýlemi na té supermašině Pentium 133MHz Ještě si další rok na to pamatuju, jak se mi strašně líbila novinka Tomb Raider
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 10:43:39
avatar
Jinak bych ještě polemizoval s tím, že se Brno uzavírá technologiím, není to pravda, naopak bych řekl, že s ohledem např. na kampus VUT a tam působící firmy, nebo na čistě komerční investice do R&D např. v Spielberg parku a jinde.
435 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 11:46:41
avatar
Ja si pamatuju Invex roku 98, narvane lidmi, stanky hernich casopisu jako Score a Level, kde se rozhazovaly hry, hudebni CD a jine kramy. Lide se tam div nepozabijeli. Jo to bylo....tyhle casy se uz nevrati
Leclerk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 16:46:36
avatar
Je to tam rok od horku horší letos jsem tam ani nebyl i když to mám kousek
Anonymní  2010-09-16 17:47:12

tak co DD necheš uspořádat vlastní výstavu(kokntakty na firmy bys určitě měl(Asus, Gigabyte, ...donkonečna) jako výstaviště navrhuju Lysou nad Labem dá se tam dostat bez problemu odkudkoli...
Suprak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 19:20:58
avatar
Chtěl jsem tam jít, ale když jsem viděl, že tam není nic moc zajímavého a stojí to na studenta velký peníz, tak jsem rychle přehodil. Je to velká škoda jak to pokazili.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 19:58:10
avatar
Mate pravdu chlapi, stoji to za starou backoru a my s tim tezko neco udelame
Ahurmen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Digitex 2010-09-16 20:40:08
avatar
Vždyť na bvv.cz je napsáno, že digitex v roce 2011 bude.
Leclerk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 21:13:20
avatar
Bude, ale je otázka jestli bude mít nějaká firma ještě zájem
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-16 23:12:39
avatar
Ceduli před vchod můžeš hodit vždycky že jo Co je pak uvnitř, je věc jiná.
Blue Storm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - souhlas... 2010-09-17 08:39:36
avatar
souhlasím s názorem uživatele mikaloupeznik, že by se Invex mohl konat třeba na Černé louce v Ostravě...místa je tam dost a ceny o dost přijatelnější, než v Brně, navíc jak sám zmínil, přijelo by tam i hodně slováků a poláků, jelikož to mají blízko
Rohlik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-17 19:56:51
avatar
no Brno je out, v Praze to taky není kde udělat (Holešovice jsou mikro, Letňany pomalu bourají, další místa nejsou...) no snad jedině ta Ostrava. Pro mě sice z ruky, ale když by to stálo za to, tak si výlet udělám
jan.cerny [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Mohu se zeptat na zdroje infor 2010-09-18 00:48:18

Mohu si dovolit tu drzost a zeptat se autora, od koho získal informaci, že Invex Forum nestálo za nic? Nebo se snad jedná o pečení kachen naruby?
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-18 10:19:47
avatar
Tak když tam byl a nestálo to za nic, tak co jiného měl napsat?
jan.cerny [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-18 10:52:30

Je opravdu rozdíl mezi výstavou věcí pro masy (čti stádo lidí bez maturity - nebrat jako narážku) a konferencí zabývající se úzce profilovanou ICT tématikou. Viz DDho citace: „Upřímně řečeno, podle dojmů lidí, kteří se ho zúčastnili, se tedy dalo trávit čas na mnohem lepších akcích než Invex Forum.“ Abych byl upřímný, myslím si, jak je tomu u tohoto autora zvykem, že si své zdroje vycucal z prstu a tradičně okopíroval informace z jiných médií.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Tuesday, 30 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1217x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1691x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2309x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2046x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1351x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1326x
Komentářů: 1