PF 2011 – DDWorld vstupuje do 5tého roku fungování – kam jde a půjde? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Sobota, 01 leden 2011
Přejít na obsah
PF 2011 – DDWorld vstupuje do 5tého roku fungování – kam jde a půjde?
DDWorld.cz v roce 2011
Závěr a PF 2011
alt

 

 

 

 

PF 2011 – DDWorld vstupuje do 5tého roku fungování

– kam jde a půjde?

Čas letí a ani jsme se nenadáli a už je to nový rok 2011. Všem nám samozřejmě přeji hodně štěstí a hlavně hodně zdraví. Samozřejmě také mnoho úspěchů osobních i profesních a zejména nám všem přeji méně rozčilování a nervů s tím, kam nám někteří ten svět posouvají. Ale teď už k tomu, co nás/vás čeká v roce následujícím tady, na těchto stránkách.

  • DDWorld.cz v uplynulém roce 2010

Kalendářní rok 2010 je definitivně za námi a Země má zase jednu otočku kolem slunce úspěšně za sebou i s námi, kteří se občas chováme jako přítěž nikoliv spořádaný cestující, na zádech. V tom našem digitálním světě pak DDWorld.cz vstupuje rokem 2011 už do pátého roku své existence. Říkám to každý rok, ale na konci roku 2010 opakuji několikrát řečenou věc s ještě větším respektem. Nikdy by mě nenapadlo, kam až se DDWorld.cz dostane. Dříve malý nadšenecký webík, kam si parta nadšenců psala své postřehy z užívání a testování prvních produktů, vyrostl ve stejném duchu do velikosti, ve které se může minimálně návštěvností i kvalitou a kvantitou informací směle rovnat profesionálním magazínům, které tu jsou mnohem déle, a které jsou tvořeny velkými redakcemi s mnohem většími finančními i lidskými zdroji a v zádech mají silná velká vydavatelství a nakladatelství.

V roce 2010 jsme opět o něco povyrostli, a návštěvnost dosáhla stabilní hranice 100 000 unikátních návštěvníků měsíčně a 1 000 000 přečtení měsíčně. Nicméně také jsme tímto bohužel narazili na hranice našich možností. Či spíše já jsem narazil na hranice svých možností.

Jistě jste si všimli, že pod většinou článků jsem podepsán já („DD“). To proto, že mám sice běžně 3 testery, které baví zkoušet, měřit a testovat, už je ale nebaví psát (nebo nejsou schopni dát dohromady smysluplný článek, nic ve zlém ;) ), a tak naše stará dohoda, že to budu já, kdo bude psát články a dělat finální editaci všeho, včetně fotek a grafů a budu to dávat na web, stále platí. Čest a vděk těm několika spolupracovníkům, kteří jsou tak samostatní a schopní, že zvládnou téměř všechno sami a člověk se na ně může spolehnout a ví, že jim jde o stejnou věc – přesné a správné uživatelské informování. Jenomže web roste a čas běží a člověk má i jiné zájmy než jen práci, která mu je koníčkem, což je i můj případ. Či spíše můj koníček se musel zákonitě stát prací, protože když 16h denně nic jiného neděláte, musí vás to nějak začít živit. A tím pádem musíte část času obětovat shánění financí. Že by to při návštěvnosti webu neměl být problém? No neměl, kdyby člověka ten marketing bavil a věnoval mu nějaký čas, což se mi v roce 2010 nedařilo.

Kromě toho s velikostí webu nám narostly i možnosti a hlavně počet partnerů a tak najednou musí člověk zvládat psaní a vydávání většiny obsahu, shánění komponent na testy, neustálé čtení a hlídání aktualit a ještě různé schůzky a jednání ohledně spoluprací a zajištění webu. Do toho se ještě snaží starat o diskuse a hlídat, aby úroveň diskusí nespadla nějak do žumpy, kam spadla na některých jiných webech. Do toho by se i rád věnoval testování toho, co jej baví. Do toho se navíc objeví pár hnidopichů, kteří neustále flamují, spamují a napadají naši celou práci v diskusích, a když po několikerém upozornění jim několik účtů člověk zabanuje, jdou jej urážet a sprostě pomlouvat jinam. To rozhodně na náladě nepřidá, ale počítali jsme s tím, že skutečně nezávislý web, který píše o věcech, jak se skutečně mají, neujde při své stávající velikosti pozornosti a někomu tím prostě lezeme do zelí.

Takže během roku 2010 došly věci do stavu, kdy jsem skutečně dělal 16-18 hodin denně a bohužel jsem nedokázal skloubit všechny ty aspekty a vyvážit je, takže máme sice hodně kvalitního obsahu, ale naprosto neexistující marketing, propagaci a vůbec neexistující zajištění webu, na co prostě nemám náladu ani čas. To říkám na rovinu. Sice se naše redakční nadšenecká parta rozrostla o několik šikovných členů a autorů, kteří stejně jako mi píší hlavně ze zájmu o věc, ale není mých silách, v silách jednoho člověka, tohle všechno zvládnout a kočírovat. S tím tedy bude souviset i další směřování DDWorld.cz, kdy pro rok 2011 si stanovuji následující úkoly a můžete (snad)počítat s následujícím …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1083x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1605x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2286x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2027x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1344x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1318x
Komentářů: 1