SONY zachraňuje PS3 – bude vyrábět levnější PS3 Slim aneb další zbytečná herní konzole Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 03 červenec 2009
alt Situace společnosti SONY a jejích konzolí není příliš dobrá, SONY se snaží zachránit, co jde.

 

 

 

Vysoká cena vůči konkurenčním konzolím Xbox360 a Wii je to, co v současné celosvětové situaci SONY vůbec nepomáhá. Prodeje PS3 zaostávají daleko za očekáváním a dokonce i starší PS2 prodejně PS3 poráží. SONY však prohrává nejenom s Xbox360 od společnosti Microsoft, která je hlavní konkurencí PS3, ale i se společností Nintendo a jeho jednoduchou konzolí Wii, se kterou SONY rozhodně nepočítala. Wii už je jasným vítězem současné generace herních konzolí a SONY se tedy utká s Microsoftem o druhé místo. Prozatím však PS3 prohrává a SONY spíše přidělává starosti, než dělá radosti.

PS3 je stále drahá a SONY ji musí dotovat, takže z každého prodaného kusu má ztrátu. Ačkoliv je PS3 hardwarově nejpokročilejší, nedokáže to prodat ani využít. Výhoda v podobě přítomnosti Blu ray mechaniky pomohla SONY v souboji HD formátů, ale vítězství to jen na půl. Nebýt BR mechanik v PS3, tak tento formát nemá příliš velkou penetraci na trhu a jak z posledních zpráv víme, ani se moc nerozrůstá. Konkurencí mu jsou totiž Internet a HD TV. Vůbec digitální distribuce, rychlý internet atd., to vše mluví proti investici do BR mechaniky, která se tak jeví jako zbytečná.

SONY to s PS3 sice nevzdává, ale má nůž na krku od několika herních tvůrců, včetně toho největšího. Activision se nedávno nechalo slyšet, že vývoj her pro PS3 je příliš drahý, návratnost ale ze všech platforem nejnižší a pokud s tím SONY něco neudělá, tak PS3 a možná i další platformy SONY prostě přestane podporovat. SONY tak musí zvýšit svůj podíl na trhu herních konzolí. Taktéž musí snížit výrobní náklady, aby nemusela každou prodanou konzoli dotovat a samozřejmě také mohla snížit prodejní cenu a lépe tak konkurovat konkurenci. Již delší dobu se tak mluví o levnější verzi PC3, tenčí konzoly PS3 Slim.

SONY samozřejmě mlčí, nicméně zdroje blízké výrobcům jednotlivých komponent již vynesly na světlo, že výroba PS 3 Slim začne co nevidět. Tenčí verze PS3 by měla ušetřit výrazných 20-30% nákladů. Kromě méně potřebného materiálu se na tom podepíše i nižší výrobní proces použitý o nových verzí procesorů IBM CELL a grafického čipu NVIDIA. Levnější výrobní náklady jsou i na ostatní komponenty. I Slim PS3 bude mít mechaniku BR, bez které si SONY nemůže dovolit pustit konzoli na trh, protože by tím už tak pomalé rozšiřování tohoto standardu ještě zbrzdila. Obecně se předpokládá, že by se tato nová verze PS3 konzole měla na trh dostat na podzim a to za cenu cca 349 dolarů. Na pořad dne se dostává i kompatibilita s PS2 tituly, které stále vycházejí. I to by SONY mohlo případně pomoci.

Samozřejmě tím SONY rozčeří vlny konkurence, protože Xbox360 a Wii mají další prostor ke zlevnění, který ale nyní nemusí využívat, protože je k tomu nic netlačí. Nicméně u Microsoftu už se objevují i oficiální náznaky ohledně generační obměny konzolí. Je možné, že bychom se už na konci roku 2010 mohli dočkat oznámení nové verze a zahájení prodeje by mohlo začít v roce 2011. Stejně tak u Wii se mluví o nějakém tom HW upgradu na Wii HD. Pro konzolový trh je PS3 Slim zajímavá zpráva, pro herní trh obecně a vývoj her to moc dobrá zpráva není. Dva roky po uvedení PS3 se místo lepšího a modernějšího HW dočkáme jen toho, že konzole bude o 5cm tenčí ….

Technologická stagnace her bude pokračovat. Důkazem může být CryEngine 3, který vypadá jak dva roky starý Cryengine 2 na střední detaily na PC. Počítače a moderní počítačový HW se nadále bude zastaralým herním konzolím s nedostatkem paměti a zastaralými grafickými čipy, rychle vzdalovat. Herní konzole nepomůžou ani rozšíření DX11, protože nepodporují ani DX10. Bohužel, dokud se firmy nepřesvědčí, že konzolový trh nemá budoucnost, budou zbytečnosti typu PS3 Slim dále uváděny na trh. Je škoda, že se firmy typu SONY či Microsoftu nesoustředí primárně na tvorbu výkonných herních sestav za slušné peníze a náležitou herní podporu (a třeba i podporu jednoduchosti instalací atd.) ve prospěch jedné pořádné platformy, která žene vývoj kupředu a na které se všechny hry stejně vyrábí – na konzolích se hry pro konzole neprogramují …

Zdroj: Xbitlabs.com, DDworld.cz

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 17:57:29
avatar
DD o konzolich uz nepis..jako fanda pocitacu je nenavidis, chapu to, ale tyhle clanky na web, o kterem prohlasujes ze je objektivni, opravdu nepatri. objektivita je tomuto clanku o konzolich opet absolutne cizi. nechapu proc mas vubec potrebu o tomhle psat, fakta si prekrucujes jak chces, tvoje zbozna prani (treba ze konzolovy trh nema budoucnost) uvadis jako realitu a nakonec uvedes pocitace jako tu jedinou poradnou herni platformu.

jen skoda, ze si opet neuvedl neco o konzolich jako te "umele" vytvorene platforme. jinak k te posledni vete...ono je docela logicke, ze i hry pro konzole se programuji na PC. vsak ono se PC vytvorilo jako pracovni nastroj, ne nejaka hracka. na hrani tu jsou prave odjakziva konzole.

dokud budou prijmy z pc verzi her (az na vyjimky jako treba wow) tak mizerne jako jsou, tak konzolovy trh bude mit porad budoucnost a naopak bude stale vice a vice uprednostnovan. misto nadavani na konzole se zamyslete kazdy sam nad sebou kdo na tom ma jaky podil a podivejte se po polickach nebo suplicich kolik mate vypalenych dvd nebo imagu na disku...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:23:05
avatar
já myslím, že jsem právě naproto objektivní, když tvrdím, že jsou konzole na nic .... konzole nemají budoucnost, protože budoucnost jsou počítače a vzdáleně výkonem dotované stanice.

na hraníjsout u odjakživa PC, první hra, pokud vím vznikla na PC pro PC ;)
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:35:22

Pred hrama na PC byly určitě třeba deskové hry. Mimochodem když myslíš PC tak nemyslíš PC . Před IBM Personal Computer bylo počítačů...(a na všech byly hry).

Navíc dnešní konzole nejsou nic jiného než počítač, to že je to jiná platforma než x86 na tom nic nemění. Ke všemu se dneska dá připojit internet a klávesnice, takže podle mě jsou konzole jenom další platforma jako počítače od Apple, Sunu, IBM které nejsou kompatibilní s x86. Když se k tomu přidá jednotný HW a tím odpadající starosti s optimalizacema a situace na trhu tak tu s námi konzole budou ještě desítky let a jejich vymizení se nedožijeme.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:32:21

Taky bych se přiklonil abys prosím a prosím už nikdy nepsal o konzolích. Je to opravdu neoběktivní a ač jsem zarytým PCčkářem, tohle je i na mě moc. Každej článek o konzolích co tu najdu je naprosto zaujatej. My víme že je nesnášíš, ale články na podobném webu by měly být co nejvíce objektivní a i když konzole prostě nemám rád, tohle je neprofesionální.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:33:28
avatar
ukžte mi tu neobjektivitu - v čem jsou konzole přínosem, co přinášejí, co by PC neměl, nebo nemohl mít?
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:44:27

Třeba jednotný Hardware (ideální pro vývoj a optimalizování her) a s tím spojené neexistující starosti se softwarem (patche, nekompatibilita s nečím jako připojíš tiskárnu nejde oblivion). Jednoduchost ovládání, která se vyrovná DVD přehrávači.

To vidím jako jediné výhody konzolí, ale pro někoho kdo chce mít doma krabici co prostě funguje a nemuset nic řešit překonají všechny případné výhody PC.

Sám konzole nemám rád, ale z tvých článků nenávist přímo čiší. Nikde si nebyl schopen uznat jedinou přednost konzolí a všechno co píšeš je kritika.
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:50:08
avatar
jedna věc tu je, na PC těžko rozšíříš jiný specificný ovladač než volant(nás vlastníků g25 taky není hodně). Voilla, konzole mají gamepady s 2 analogama, 2 analogovýma spouštěma a gimmicky jako jsou vibrace nebo akcelerometry, a pak wii masivně rozšířilo ovládání pohybem.
Tím to hasne, jelikož populární systém jednoho savu(checkpointu) mi jako klad nepřijde, možná tak replay už dohrátých misí, to je často fun.
co by PC nemohlo mít sine neznám, ale aspoň něco konzole udělaly. Na PC jsou K+M pořád rozšířeny už několik let ve stejné podobě, a nikdo neočekévá novou generaci. To by šlo zase jenom na konzoli, protože analogová tlačítka s force feedbackem nebo 3D myš se normálně prosadit nedají.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:49:05
avatar
já mám teda na PC i gamepad, pohybový ovladač s patřičnými ovladači také není problém ....
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:32:36
avatar
chvástání je dorá vlastnost, ale nikdy nedosáhneš takového zastoupení mezi lidma jako K+M, a vývojáři to tedy nemohou očekávat a tudíž ani podporovat.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:50:07

Já myslel, že vždycky existovala možnost uložit hru do jiného slotu na paměťovce. Teď s HDD snad mají konzole i normální savy. I když konzoli nemám nemůžu uvést konkrétní případy. A systém chckpointů často přidává na herním napětí a když se to správně použije aby to neotravovalo tak nic proti.
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:16:05

ale s gamepadom sa okrem hokeja nic hrat neda. Naco by som si ho kupoval? Na lietadlove simulatory je zas joistick. Ja mam volant, lebo mam rad auta. A na fsp som si kupil razor deathadder.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:24:25
avatar
tak ja mam gamepad a hral sem na tom dost veci...od PES pres prince of persia nebo assasina po devil may cry a gears of war a vsechny zavodni hry. volant je pro me zbytecnej, protoze tolik zavodnich her zas neni a v arkadach typu nfs nebo grid to taky nestoji za moc. a kdyz uz si chcu trochu zazavodit tak se v noci projedu po mistnich serpentinach ve skutecnym aute i kdyz mam jen 1.6 motor, tak nektery zatacky stojej za to..
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:55:13
avatar
nejlepší je navzájem nesrovnávat, stejně všichni ví že konzole jsou dlouho zastaralé a že X a PS jsou na stejno zatímco wii je výkonem v hnoji a tak musí mít alternativní ovladání.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:56:34
avatar
to si myslis spatne...kde si prisel na to ze ten trh treba nema budoucnost?proc nema?pro koho nema budoucnost?z tohodle mam chapat ze jsou hry jenom o technicke pokrocilosti?to mam na tech pc budoucnosti hrat jen technicky dokonale sracky a bavit se u toho? to sme to teda nekam pekne dopracovali...

a technicky na tom konzole stale tak spatne nejsou..staci kdyz nekdo velke mesto doplni vybornou fyzikou jak v gtaIV a spousta dnesnich mainstreamovych pc se z toho muze posrat. a lide misto toho aby si uvedomili, ze to o moc lepe neslo kdyz na konzolich je procesoroveho vykonu k dispozici mnohem vice nez na dnesnich pc s dvoujadrech a windows navic, tak akorat zacli nadavat na spatnou optimalizaci (a to na quadech bezi hra paradne). xboxova videa z alan wake vypadaji taky vyborne a takovou animaci jakou v novym uncharted sem na pc jeste nevidel. a co treba natal? ten je zatim taky stale jen pro xbox..

narozdil od tebe nemam zadnou vesteckou kouli, tak o budoucnosti nic tvrdit nebudu. nechcu byt za blbce, kdybych se mylil a nekdo si na moje slova jeste vzpomel ale rekl bych ze PC jak je zname ted rozhodne budoucnosti nejsou. spis bych to videl prave na nastupce dnesnich konzoli, nejake male krabicky s 3D technologii (at uz obdoba tech dnesnich na nejake televizy, nebo jen nejake bryle ci naky holografy) a pohybovym nebo myslenkovym ovladanim
Samoman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:32:05

Príjmi z konzolí sú také vďaka takmer neexistujúcemu piratstvu, čiže konzolové hry sa môžu predávať aj za dvojnásobné ceny oproti PC hrám.
Nároky GTA IV sú väčšie na PC, lebo boli pridané rôzne detaily, existuje obrovské množstvo porovnávajúcich videí.
Ako DD spomínal v článku, konzoly (Xbox) rozbehajú len DirectX 9, CPU a GPU sú 3 roky staré a niektoré veci by konzoly neutiahli viď. kauza z Battlefieldom, ktorý má na konzoly podporovať multiplayer len 32 hráčov (16 v 16) oproti PC 64 (32 v 32) pretože viac Xbox neutiahne (zdroj: Bonusweb.cz) a hlavne, ovládanie klávesnicou a myšou je OVEĽA pohodlnejšie ako gamepadom (možno v športových hrách nie): takmer žiadna RTS na konzoly a napr. Call of Duty sa hraje oveľa lepšie na PC
PlayerX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - neexistující pirátství 2009-07-04 02:52:30

Tím bych si nebyl tak jistý, na jednu stranu je fakt že dost lidí má hry originální, na stranu druhou však znám spoustu lidí s velkou hromadou neoriginálních médíí. Rozdíl pirátsvím na PC a konzoli ? Když chce dneska někdo warez na PC, tak si ho prostě stáhne. Bohužel na konzolích je praxe trochu jiná. Spousta lidí platí 100 i více korun jakémusi "dealerovi" co jim hry vypaluje.
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:07:42
avatar
No to určitě....
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:24:20
avatar
Tak Pánové....Nevím co tady DD řeší...DD PS3 či Xbox jen haní...Nevím co stále mele o tom že Console jsou zastaralé atd...už si konečně uvědom že Hardware s cenou XBOX či PS3 je dobrej akorát tak na Surf po netu...Možná že někdo jako ty si může dovolit stálej Upgrade PC..Spousta lidí má holt prachy jen na Console...Už vidím jak na PC za 9000 pouštíš Crysis na Medium v DTS zvuku v HD kvalitě...Za cenu PS3 si koupíš leda tak Komp kterej rozjede stěží Far Cry...Před týdnem píšeš že novej Xbox ve 2010 nevyjde(mé argumenty jsou k smíchu) no a teď?Uvědom si že žádná firma nebude dělat hry jen pro PC...určitě Nacpou 15-20 melounů do her jen pro PC No a ten tvůj věčně předhazovanej Crysis? V mém okolí je jen pár lidí co si to pustěj na MAX Myslím že ani ty si Crysis nevychutnáš na MAX
Stanislav007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 22:18:32
avatar
myslím že kdyby jsi dobře hledal, tak za 9000 tisíc seženeš dost dobrej stroj XD a farcry by sis zahrál v pohodě na plný a nevim co sem cpeš crysis, když to ani na konzole nevyšlo a max. sem necpi už vůbec, když takovou grafiku stěží zvládnou budoucí konzole a když chceš DTS zvuk si pořiď repráky za 20000Kč a potom ti to k něčemu bude, mě stačí stereo...
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 23:40:22
avatar
Mám repráky za 30000 :-)
Stanislav007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-04 10:20:01
avatar
v tom případě když je někdo schopen dát 30000Kč za repráky, sice je to investice na hodně dlouho, i tak v tom případě podle mne máš i na ten upgrade kompu...a určitě budeš bydlet v baráku, jinak by tě sousedi hnali víš kam a mít dneska barák..., ještě možnost, kecáš
Stanislav007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-04 10:32:30
avatar
sory nekecáš, ale jestli máš 94" TV, tak se nemáme vočem bavit milionáři...i když asi si myslel 94 cm...co?
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-04 14:58:18
avatar
94CM uhlopříčka...no a k reprákům..Kvalitní Repro nemusí honit Zvuk tím že dáme Volume doprava
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:28:46
avatar
první hrou byl Pong na hracím automatu, který měl teda spíše blíž ke konzoli než k PC. Navíc ze začátku se hry šířili právě díky konzolím a hracím automatům.
Když už tak piš takovéto články stylem "já myslím", protože tu prezentuješ svůj názor, ale ty ho podáváš jako fakt.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:37:45
avatar
Odkaz prvni hra byl nakej tenis na osciloskopu
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:53:53
avatar
ó tak to bych zadrtil
myslel samozřejmně první hru co se začala prodávat
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-04 02:54:56

Já vždycky myslel že to bylo přistání na měsíci, ještě na počítačích bez grafický obrazovky (teda něco jako programovatelná kalukačka). Tohle pinkání na "osciloskopu" bych nazval první hra s grafikou.. Odkaz
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 22:39:03

Vazne, radsi o tom nepis. Je nekolik temat, kde nemas znalosti, jsi az prilis zaujaty. Zbytecne vzbuzujes negativni emoce. Takze pokud ti nejde prave o tohle, tak se nekterym tematum vyhybej. Ber to jako dobrou radu.
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:32:28
avatar
konzolový trh bude dokud budou amíci a Japka spoléhat na zastaralé nespolehlivé krabičky. a na PC bude problém s pirátstvím dokud budou vycházet odbyté zabugované dementní chabé hry které ani nezískají fanbase, a se špatným financováním se ani nemohou divit že na PC není model kup-hru-jako-by-to-bylo-auto funkční(až na pár vyjimek). Situace nemá vůbec šanci se zlepšit dokud se nezavedou dobrovolné dotace na konto vývojářů a popř. neodstraní vydavatelé.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:07:36
avatar
no jen diky tem vydavatelum vychazi nove hry...dnesni vyvoj her stoji neskutecne penize, ktere samotni vyvojari v naproste vetsine pripadu nemaji. a zakaznici ti asi nebudou platit 3 roky predem za hru jen podle toho ze jim ukazes nakej koncept nebo malou ukazku a pak doufat ze se jim ty penize vyplati a ta hra bude za neco stat
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:38:23
avatar
protoby by bylo lepsi mit sponzory kteri by potom meli ve hre reklamy a hypertexty a taky by tam byly plochy pro dodatecne menitelnou reklamu. uz se to zkouselo, ale nikdy ne ve velkem.
a navic kdyz nekdo neumi delat hru nebo multiplatformitu efektivne, tak je to problem na strane vyvoje.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:10:34

No možná sem ignorant, ale ukažte mi jedinou konzoli která kdy vyšla kromě microsoftích Xboxů a podporovala alespoň okrajově jakoukoliv verzi DirectX. Pravděpodobně by musela být licencovaná Microsoftem jako vlastníkem DX a asi i další spousta licenčního balastu.
Takže bych prosil DDho ať pořád nepíše cosi o nepodpoře DX10, když DX nemá s konzolema obecně nic společnýho.

Nové enginy vždycky podporují vykreslování na několika platformách. Jako kdysi některé hry uměli DX, OpenGL, Glide a někdy i Softwarové vykreslování, teď je to praktcky to samé jenom DX + konzole. Navíc DX9 na Xboxu je okleštěná verze, takže to nefunguje tak, že se vezme PC DX9 engine, zkompiluje se na procesor Xboxu a všechno v pohodě jede..
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:33:57
avatar
Přesně tak konzole nemají s DX nic moc společného. Navíc spousta vývojářů otevřeně mmluví o tom že konverze z DX10.1/11 na konzole (či obráceně) je snadnější než v případě DX9. Dneska se všechno svádí na konzole a přitom bude pes zakopaný někde jinde. Třeba v tom že drtivá většina hráčů paradoxně DX10 odmítlo tím že zůstává na XP
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:22:05
avatar
taky mi přijde že 2 firmy na polích CPU a GPU jsou dost málo, jenže říkej to někomu kdo má ověřeno že v USA a japonsku chcou něco jednoduššího než PC.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:30:12
avatar
konzole nejsou technicky HW o nic jednodušší než PC a kdyby Microsoft uměl udělat Windows a instalaci jednodušeji, tak by to klidně mohlo fungovat jak konzole ...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:33:43
avatar
instalace windows je na nich to nejjednodusi...
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:51:10
avatar
s tebou je sranda, tady nejde o to jestli je to technicky stejné, konzole jsou primitivnější už jenom tím jak jsou omezené. ždyť první konzole neumožňovaly ani žádné nastevení, prostě se vrazila hra a už se to loadovalo. sice trochu věcí přibylo a umožnili install, ale furt je to o tom samém, a to je důvod proč se prodávají platformy speciálně na hry. Mě o to nejde, já si vystačím s PC titulama, jelikož ani nemám na takovou zbytečnost jako konzoli. Windows nikdy nebude tak primitiní jako konzole a unifikaci HW taky nezařídíš, takže chtít aby se o takový projekt případně zajímali konzolisti je nemožné.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 18:43:17

Konzole jednoho typu jsou identické, takže neexistuje problém co by mohl nastat jenom na určitém kusu a tak se to dá všechno vyladit. Windows sami o sobě jsou podle mě dostatečně stabilní, ale vzhledem k tomu že do nich vrtá každý výrobce HW (ovladače) nikdy nemůže být 100% stabilní.
2TeeBee2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:23:03
avatar
konzole sú už teraz mŕtve
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:31:27
avatar
Dále k PS3...Zabudovanej Surfer...Podpora Tiskáren...DTS zvuk...Blue Ray...Wi-fi...Bluetooth...Grafika je Best...Ovládání her stejné jako na PC...Update OS či Patche her naprosto bez problémů...Intenetové volání...a HLAVNĚ UŽIVATELSKY NAPROSTO PŘÍVĚTIVÉ!!!!Žádné přemlouvání o bezporuchovém chodu Console NO A HLAVNĚ TA CENA JE NAPROSTO SMĚŠNÁ!!!
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 19:41:32
avatar
No a má předpověď k dálšímu Kroku?Microsoft podpoří svoje naložené Miliardy do Woken tím že na trh vypustí novou krabičku XBOX 720...Ta bude podporovat DirectX 11..Hry stejně nebudou dělat jen pro PC a zvlášť pro Console...Miliony dolarů Investované do 1 Hry a další do Předělání na Console?To určitě...Počkej na Xbox bude zase tak za 12-14000 za ty prachy dostaneš vejkon o kterém PC opět bude Rok jen snít...Na trhu sice bude dostupnej Hardware ale než zdomácní a bude ho dost všude v Domácnostech tak to nějakej pátek potrvá...Prostě Žádná Firma nebude rvát Prachy do Her kterejch se pak prodá sotva 600000 kusů Prostě buď rád že ty Console vůbec jsou...Kolik Firem by už muselo přestat Fungovat bez Trhu KDE SE !!JEN!! PAŘÍ Ono udělat hru netrvá Rok že
Leon1464 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:27:09
avatar
Teď přijdu pro někoho s možná kacířskou myšlenkou tak prosím nelynčovat ;) ale z mého pohledu má technologická stagnace způsobená konzolemi svá pozitiva. Pamatuju na dobu kdy bylo třeba upgrade počítače provádět poměrně často tak aby si člověk vychutnal nové hry. Nyní i na nejnovější kousky stačí taková nvidia 8800 vydaná v roce 2006. Multiplatformní vývoj není bez chyb a spousta her při konverzi trpí špatnou optimalizací (GTA4)ale je to prostě chyba vývojářů. Třebas taková PC verze Devil May Cry 4 jasně ukazuje že konverze jdou udělat kvalitně .
Jestli konzole mají nebo nemají budoucnost se teprve ukáže, je to v prvé řadě o hrách. Na konzoli si nedokážu představit FPSku (M+k rules ale na pc zase nenajdu žádné JRPG (až na trochu odbytý The last remnant). Proto dodnes nedám na svoji PS2 dopustit a pokud budou na konzolích hry které budu chtít a na pc je nenajdu seženu si konzoli. Stejně mám takový pocit že nám PCčka konzolovatí a konzole zase dostávají prvky PC, aby nám taky později nesplynuly do jedné platformy ;)
Jo a bez gamepadu ani ránu ;)
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:38:37
avatar
ovládání FPS na PS3 se stírá použitím FragFX :-)
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:43:55
avatar
to je drsný, před chvilkou mě napadlo že by se hodilo mít jednu půlku jako gamepad a druhou jako myš, a ono to už je
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:42:06
avatar
a ta platforma bude beztak serverside na způsob onlive.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 20:38:40
avatar
A jen tak mimochodem: kdyby nebylo konzolí dost možná by nebyli ani žádné slušné hry. Hru na dnešní špičkové úrovni asi ztěží zaplatí PC platforma.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 21:26:36
avatar
no kdyby se na PC platformu cílilo přímo a ne obkylikou na konzole, možná by ty hry měly kvalitu a zapaltilo by se to ;)
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 21:48:28

Ano možná. Budeš riskovat svůj podnik, který živí desítky (možná stovky) lidí a hlavně tebe proti MOŽNÁ? Ještě k tak slabému možná jako je na PC, když vidíš statistiky stažení každé trochu očekávanější hry? Když máš navíc takřka jistotu, že na konzolích se ti to zaplatí?

Přesto se o to čas od času se o to někdo pokusí (třeba Crysis) a výsledky jenom utvrdí ostatní, že je to sebevražda.

Když se na to podívám z tohohle hlediska, jsem rád, že na PC ještě vůbec něco vychází.
MartinCZ80 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 21:32:56
avatar
jezisi zase dohady jestli konzole nebo pc mam osobne oboje a ani najedno nedam dopustit kazda vec ma sve pro i proti mam rad pc vecina her je v cestine jsou na ne ruzne doplnky a jine veci ale zase treba instaluju hru treba pul hodiny abych pak zjistil ze ji nespustim to mam chut ho vyhodit z okna a konzole dam dvd a hraju proste pohoda zadnej stres a klid vsechny ty keci co je lepsi a co ne mne jenom rozesmnejou
PersonalComputer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Konzole vl 2009-07-03 21:48:36

DD nezlob se ale odm
PersonalComputer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Realita je jiná... 2009-07-03 22:10:33

PC je na druhé koleji.

a) V Asii se na PC nehraje (Japonsko, Jižní Korea)
b) Konzole nejsou ohroženy pirátstvím (ano vím o mod čipech v x360°ale taková konzole je on-line zabanovaná,takže nelze hrát MP)
c) konzole jsou dump prof... Jednou nakonfiguruješ a hraješ...
d) PC leckdy nestojí vydavateli ani za to aby na něj vydal hru či dokonce jen demoverzi (na rozdíl od konzolí).
e)K čemu je brutální výkon PC když některé hry nerozhýbe v potřebném snímkování a k jejich spuštění v nejvyšší či někdy i vyšší kvalitě je třeba velmi drahý HW ? (Viz Arma 2,GTA IV PC a Crysis...)
f) Konzole jsou levné. (Cena lepší grafiky...)
g) Konzole jsou dlouhověké...
h) hry na konzole jsou optimalizované...
ch) Exkluzivní obsah je někdy jen na konzole...
i) Někdy hra vyjde na PC s velkým zpozděním oproti konzolím (viz Ghostbusters, kteří na PC budou obraní o co-op MP, zato budou mít DRM...Nebo datadisky ke GTA IV které jsou zatím jen pro konzole...Na PC ani nejsou oznámené...)
k) V USA už nevychází žebříček PC her... Prodeje klesají !

Kdepak, konzole dnes dělají vydavatelům €, PC bohužel ne, z toho profitují možná výrobci HW ale díky velké míře warezu na PC... Inu-máme co jsme chtěli. PC odsunuté do role druhořadé platformy na ukor jednoúčelových krabic,ovšem za budgetovou cenu...

PS: Playstation 3 lite dosud není oznámena, ani zlevnění, jsou to prozatím spekulace...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 22:48:06

To nema smysl vysvetlovat. Tady jde o flame a ne o nejakou konstruktivni diskuzi. Ta uz je predem poprena samotnym clankem, ktery je napsan absolutne jednostrane a bez vetsi znalosti problematiky.
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-03 23:49:42
avatar
Konzole je takový kinderPC - je to blbuvzdorný a dokáže to ovládat dítě předškolního věku. Kdyby všichni konzolisti hromadně přešli na PC, tak předem lituju všechny servisáky. Takže ať to radši zůstane tak, jak to je...
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-04 00:48:25
avatar
Taková moje osobní životní zkušenost. Nějaký čas sem žil v UK a v době kdy vycházel nový UT3 (moje srdcovka) sem si pořídil schválně kvůli této hře stolní PC. A jal se jít nakupovat UT3. Vběhl sem do prvního obchodu s hrama chvíli hledat a kde nic tu nic-nikde žádné PC hry tak se optám a prodavač mně řekl že PC hry vůbec nevedou, že se jim to ani nevyplatí.
Nu co tak sem si dal řádnou procházku na opačmý konec města kde sem věděl o asi největším obchodě s hrama, filmama a vůbec vším co jde koupit na zázračném kotoučku. V samotném obchodě sem po 20 min. hledání nalezl malý zastrčený regálek s několika zašlíma starýma PC hrama, tak se zeptám prodavače, který na mně čumněl jak puk že chci hru na PC. Zas nic. Po poradě s kolegou z práce sem na druhý den doběhl do doporuřeného obchodu, kde vskutku mněli i nejnovější PC hry - kromě UT3. Nu tak sem se nasral a musel si hru objednat přes net a nechutné 3 dny čekat až mi dojde (to sem si zrovna vzal týden dovolené abych mohl drtit a nakonec sem z toho 5 dní strávil scháněním hry).
Tak asi tak nějak je to s tím PC hraním v zemích jako UK, USA, Japonsko, Čína atd.
horst [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-04 07:08:35

Je vubec možné,aby národ,který konstruoval a vyráběl ZERO,které usákům massakrovalo jejich neschopné stihace,mohl zplodit něco takového?
Golux [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - vlastnil jsem to celé 2 hodiny 2009-07-04 07:49:33
avatar
asi tak v dubnu v sobotu večer jsem nemohl najít cigarety tak sem vyjel do non-stop TESCO a tam to je udělané tak,že se musí projít celým obchodem i jen kvuli cigaretám, a v oddělení elektra co to nevidím? PS3 40GB za 5000!!! nejsem fanda konzolí ,bo po letech s PC se vyvinula závislost na restartech, ale o PS3 se ví ,že to je krásný kus HW a za tu cenu!!!+hra grátis !!!,náhodou jsem měl ještě volné peníze na kartě tak sem to přibral k cigárům a měl radost z levného HTPC a hned se jel pochlubit k švýgře,bohužel má kluky a ti malí spratci zrobili taký nátlak,že jsem to odprodal. Už to je 4 měsíce a ještě mě ani nevolali kvuli nějakému štelování tak sem ani nemusel zjistit o co jsem vlastně přišel ještě musím napsat ,že nebyla žádná akce a nenávidím kupování elektroniky v ultra hyper super marketech ale občas se okaze vyskytne tak výhodná, že všechny důvody proti zmizí
Stanislav007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-04 10:30:28
avatar
no v tom TEscu se mi zdá že to občas nemaj v hlavě v pořádku táta si tam kouoil Nokii 6131 za 3500Kč v době kdy normálně ještě stála 7k.!když mi volal ať se kouknu na netu, tak ten mobil podle označení znám a já furt to není možný... , dnes stojí min. 3k a to už jí má skoro 2 roky
Golux [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-04 12:25:54
avatar
no ale zas to není pravidlo,spíše se setkávám s lidmi co si v sámošce koupí PC na nejnovější hry a pak mi volají a najdu v tom sempron nebo ,hůře,atom naštěstí markety nedělávají zbytečné obstrukce s vrácením peněz. Jo a ještě loni jsem tak "nevině" a "náhodou" přišel k obrovské 100Hz CRT za 3500,bohudík nebydlím v panelové pidikleci tak je pro mne CRT favorit proti různým HD
Samoman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-05 14:42:50

Pozri na Blizzard: ani jedna hra na konzoly a predsa sa u
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-05 16:56:42
avatar
jenze taky kolik her vydava..warcraft III vysel v roce 2002 a od te doby udelal jenom WOWko. a na tom si vydela opravdu hodne. starcraft II a diablo III si na sebe take vydela..to si pekne blizzard pojistil tim, ze nebudou podporovat LAN multiplayer ale jen battle.net. takze virtualni lan site typu garena pekne ostrouhaj. a v blizzardich hrach je multiplayer az na prvnim miste a bez neho ty hry nema cenu ani hrat. u starcraftu II sice bude urcite hodne dobra single kampan, ale diablo bylo odjakziva v singlu stereotypni nuda.

ted me tak napada ze na tom upadku PC hrani muze mit velkou zasluhu i to WOW. kdyz ho tady hraje pres 10 milionu lidi..a z toho klidne 3 miliony jen jako jedinou hru...kdyby nebylo WOW tak si koupi treba jinou hru, ale takle zadnou jinou nechcou
Samoman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-05 14:53:30

a) uk
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1188x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2092x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1920x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1290x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1287x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3903x
Komentářů: 0