Prodeje her pro konzole a prodeje konzolí dál výrazně klesají - tržby se propadly o 25%! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 11 listopad 2012
altPlatforma PC naopak roste, jak prodeje herního HW, tak prodeje her pro PC.

 

 

 

Konzolová platforma zažívá krušné časy. Prodeje konzolí, ale hlavně konzolových her, na kterých platformy stojí, výrazně klesají již delší čas. Za poslední období jen v USA klesly příjmy o 25% ze samotných her (týká se jen konzolových) a příjmy z prodeje samotných konzolí spadly dokonce o 37%! S výjimkou Nintenda 3DS se nedaří žádné ze současné generace konzol. Zatím totálním propadákem je PS Vita, který i na domácím japonském trhu hlásí další katastrofální prodeje a pomalu se začíná spekulovat, zda nebude celý projekt odpískán. Jediné, čemu se u konzolí daří, je příslušenství, ze kterého stouply příjmy o 5%. Dobré výsledky hlásí i PC trh. Přes obecný pokles prodejů PC se naopak prodeje výkonných komponent a HW obecně a všeho příslušenství i letos dočká dalšího rekordu a zvýšení příjmů. I prodeje a příjmy her pro PC platformu vytrvale rostou. Daří se jak klasickým titulům, tak hlavně masivně rostou příjmy o online hraní, kde se objevuje stále více zajímavých titulů.

Lze očekávat, že situace se pro současnou generaci konzolí trochu zlepší v předvádnočním období, kde jednak bude pár zajímavých her, ale také zmatení zákazníci budou pod stromeček v dobré víře nadělovat herní konzole, tedy HW starý 6 let, který příští rok skončí. Pokud tedy uvažujete o současné generací konzolí jako vhodném dárku, tak to opravdu není dobrý nápad. Ostatně i to je důvod, proč už konzole netáhnou. Už letos se v Japonsku objeví nová WiiU, příští rok pak dorazí i do Evropy. Hlavně ovšem dorazí nový Xbox 8 a dost možná i PS4, protože SONY nemůže dále ignorovat jak konkurenci tak hlavně neutěšený stav svého konzolového podnikání.  

Zdroj: NDP

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Wii U 2012-11-11 02:16:25
avatar
Jak budúci rok!? Wii U dorazí do Spojených štátov už budúci víkend, potom do Európy a až nakoniec do Japonska. Všetko to stihnú do Vianoc...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 09:22:47
avatar
tvrdili že ne .... zajímavý
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 09:12:58

Jenže nové konzole to nezachrání. Těžko můžou konkurovat např. Nexusu 7 a super levným hrám z play či Appstore, i když hry nejsou tak úžasné, většině ta zábava stačí.....i Microsoft plánuje herní tablet.....koupit konzoli, je prostě nesmysl, když můžu mít své hry všude sebou

Kolik jsem za to dostal negativů a zase to tak bude...
Bumpkin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 12:21:54

tady je to trošičku s těma mobilama složitější...


prvně je třeba si uvědomit co tablety a chytré telefony přebírají, bohužel to nejsou přímo velké konzolové hry ale handelheldy!!! to si člověk musí uvedomit, viz PSvita...

již před 2 rakama bylo jasné že se kapesní konzole musí spojit s telefonem aby přežili nebo musí nabízet i GSM moduly pro připojení na internet, to bohužel Sony nepochopila a posrala to PS vitou, kdyby šli spíš cestou sony ericsonu play tak si myslím že by nebyl vůbec žádný problém a prodeje by i byly....

Nitendo s jejich kapesním handelheldem to pochopili a začli do něj dávat D a další věci kvůli kterým se nepřestával kupovat Sony zaspala bohužel


Velké konzole by se mohli zvednout az se uvedou jejich nástupci, bohužel ale ty uz budou spise HTPC nez individualni systemy, nyní spíš zbejvá aby byli jeste jejich OS postavene na Linuxu a máme tady celkem zajímavou evoluci která nebude zalozena na primo high komponentech pro PC ale na bezne dostupnem PC, následne by to melo mít nekolik pozityvních důsledků.

1. vývoj her uz bude jen pro PC a nebude se zbitečne tristit na dalsisystem

2. kdyby OS byl zalozeny na nejaké bezne distribuci linuxu (o cemz pochybuju) tak bychom se mohli dockat po nekolika letech i bumu linuxových distribuci protoze by mohl s nekterýma titulama MS na win ostrouhat

3. zlevneni her na Konzole protoze by se mohla zavest elektronicka distribuce na tyto systemy ted ale myslim distribuce dalsich stran nikoli ze strany vyrobcu (pokud je tam ovsem pusti, o cemze ale nemam moc strach kvuli tomu ze budou konzole postaveny na PC a bude snazsi je hacknout)
MrAmu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 13:33:32
avatar
Já pevně věřím, že Valve přijde se svoji HTPC "konzolí", na které poběží linux a předinstalovaný steam. Mohlo by se to prodávat jako klasický PC v několika verzích. Bylo by také zrdravé přijít každé 2-3 roky s novou generací, což by také nastartovalo trh (většina výrobků zastarává a lidé si kupují nové).

Myslím si, že to není nereálné. Nějaké náznaky tu jsou. Navíc už běží open beta steamu pro linux.

//Dále také steam big picture, kdo dnes používá gamepad aby ovládal steam? Přitom problém gamepad/klávesnice+myš by se vyřešil snadno. Dát do balení oboje.

Co takhle se zamyslet nadtím, proč Valve vůbec nemluví o HL3 nebo source2 enginu. Proč je vůbec steam tak populární? Protože ho nastartoval HL2, takže proč nevyužít HL3 k podobnému účelu?

To jsou trochu mé spekulace
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 18:15:55

Uvidíš, konzole budou úplně nahrazeny Androidem, už teď to pro spoustu lidí takto je, i pro mě
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 09:40:38

Ono se neni cemu divit. Hry uz sest let vychazeji skoro stejne a i nejvetsi masochisty asi prestalo bavit kupovat to same. Vetsina her vypada jak klony jen maj jiny nazev. Ony se daji jist treba rohliky furt dokola ale kdo byse dival furt dokola na stejny film/hru. Je ohlasen GTA5 a to se podrzte pro PS3 a xBox 360. Ti magori jsou fakt nepoucitelni, misto aby pockali par mesicu a vydali to pro nove konzole. Takze v podstate dostaneme GTA4 jen s jinymi lokacemi. FURT to same dokola.
Ja uz zacal hrat radsi starsi hry aby byla nejaka zmena a po dlouhe dobe se zase bavim.
MrAmu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 13:41:34
avatar
Na konci konzolového cyklu se daleko víc vyplatí vydat hru na staré konzole, protože těch je ve světě daleko víc, takže se dají očekávat vyšší tržby, než kdyby se hra prodáva jen na nové. Nejspíš to GTA stejně pak předělají i na nové. V tomhle problém není. Problém je v délce cyklu konzolí, né ve vývojářích v tomhle případě.
Klepi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 16:32:10

Kdyby to nevydali na PS3 a Xbox 360 tak by se připravili přece o penízky Proč čekat na novou generaci konzolí a připravit se o vlastní peníze co ?
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 18:19:29

Kdyby to vydali na Android, tak si to koupím, jinak na gta5 totálně kašlu a těším se na Vice City na Android tento rok....jako milióny dalších
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 19:36:37

Tak uvazuju trochu. Udelam jeste nejakeho predskokana ktery bude nejakou predehrou GTA5 at jeste vymacknu nejake prasule a navnadim hrace na koupi GTA 5 o rok pozdeji kde uz vychvalim brutalni skok v grafice fyzice proste ve vsem a vsichni se budou tesit jak ten pribeh z predskokana se vyvine. Neco na zpusob ME treba. Moznosti je spousta. Tahkhle vydat plnoohdnotnou hru na starem zeleze kdy se na dalsi dil bude cekat pet let je proste kravina.
Niles [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 16:29:07
avatar
a hlavne preto nemáme SKYRIM datadisky pre PC (o pardon mame ale nie tu u nas v narnii)
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-11 16:54:25
avatar
jeste, ze tohle nemusim resit
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1178x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1655x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2296x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2037x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1349x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1324x
Komentářů: 1