AMD a NVIDIA hrají marketingovou hru – NV se nechala vycukat. „SUPER“ RTX vs Radeon RX 5700 Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 03 červen 2019
altOba hlavní výrobci GPU spolu soupeří o pozornost a snaží se toho druhého překvapit. To je dobře ;).

 

 

 

 

Společnost NVIDIA několik dní před COMPUTEX začala lákat na něco SUPER. Spustila kampaň na všech svých hlavních herních kanálech, že se něco „SUPER“ chystá. Pak přišel COMPUTEX a bylo z toho super zklamání. NVIDIA nic SUPER nepředstavila a už vůbec ne pro hráče. Co se stalo?

Stalo se to, že se NVIDIA a její marketingové oddělení nechalo takříkajíc vycukat konkurenčním AMD. Obě firmy spolu hrají „hru“, takovou přetahovanou a samozřejmě reagují na jednotlivé chystané produkty. Pozor, navzdory poměrně rozšířenému názoru, že AMD/NVIDIA vyvíjejí produkty proti sobě, kdy jedna společnost uvede jeden produkt a druhá hned začne vyvíjet a za pár měsíců uvede svůj produkt jako přímou odpověď, tak takhle to opravdu nefunguje.

Obě firmy vyvíjí své produkty zcela samostatně bez ohledu na to, co má konkurence (ani to nemohou vědět). O to více pozoruhodné je, jak moc se v mnoha věcech nakonec vyrovnají, ačkoliv jde o produkty zcela odlišné koncepce se zcela odlišnými podmínkami vývoje. Každopádně vývoj GPU zabere 3-4 roky, vývoj architektury i déle, takže stěží by firmy mohly v rámci několika měsíců reagovat na novinku konkurence. Co mohou a dělají, je přizpůsobovat jednotlivé grafické modely konkurenci. Tedy naladěním taktů a TDP karet a s tím souvisejícím posunem výkonu o +/- 10 až 25%, jak je třeba. A samozřejmě zejména laděním ceny jednotlivých modelů. S tím, jaké jsou současné generace samotných grafických architektur, tedy NVIDIA RTX 2000 „TURING“, či ještě neuvedené AMD Radeon RX 5000 „NAVI“, se už nic moc dělat nedá. Vývoj je hotov a probíhal uplynulé 3-4 roky, tehdy se daly dělat změny, dnes už ne. Dnes už musí obě firmy pracovat s tím, co mají a maximálně mohou zdokonalovat GPU po stránce drobných revizí, a hlavně po stránce vylepšení využívání výrobního procesu. Případně nasadit lepší a rychlejší paměti na karty, lepší chlazení atd.

A právě na tomto poli se v zákulisí tvrdě bojuje. A jsme svědky jednoho takového výpadu, kdy NVIDIA očekávala, že AMD na Computexu představí více o nových grafikách a chystala se tedy na protiopatření v podobě ohlášení vylepšení/úpravy současných vlastních RTX modelů. Obě firmy sice mají špióny a zákulisní informace, ale také je nemají kompletní. NV tedy bylo hlášeno, že oznámení nových Radeon grafik je na spadnutí a byla připravena na Computexu oznámit změny a úpravy ve stávající nabídce grafik. Nicméně AMD se rozhodlo zveřejnit jen část informací a další ještě odložit, přičemž ani partneři AMD nemají ještě všechny informace. Zejména pokud jde o finální ceny karet. A na těch nyní záleží opravdu zásadně. NVIDIA byla připravena reagovat na oznámení AMD, ale to nepřišlo, a tak NV odkládá oznámení na později a je z toho ale jen ta trapná epizoda s ohlášením něčeho SUPER, co nepřišlo a dorazí tedy asi někdy později.

Marketing NVIDIA nefunguje zrovna ideálně, firmu totiž opustila řada jeho klíčových postav, která jej utvářela velmi dlouhou dobu a je to znát na přípravách prezentací společnosti NVIDIA, které jsou v posledním roce příšerné, je to znát na komunikaci s novináři a okolím, které je příšerné a tak dále. Někteří se mohou ptát, proč se vůbec NVIDIA ohlíží na AMD, když má v mnoha věcech náskok apod. No to je právě to, i NVIDIA dobře ví, že ten náskok a situace, ve které byla poslední 2 roky, nebyla její zásluha a už vůbec nebyla normální. Byla to velmi nestandardní situace daná existenčními problémy AMD, kdy minulé vedení prakticky zlikvidovalo grafickou divizi a ta pod novým vedením od roku 2014 začínala prakticky od nuly. To se odrazilo v nabídce produktů, které prostě nebyly a přerušení obvyklého cyklu vývoje a soupeření obou společností, což mělo i přímý vliv na konkurenční prostředí a nabídku produktů. NVIDIA jednoduše neměla v řadě částí trhu žádnou konkurenci a nebylo to proto, že by byla tak dobrá, bylo to proto, že konkurenční AMD mělo jiné starosti. NVIDIA moc dobře ví, že tyhle časy končí. AMD je zpět, grafická divize je sice stále podstatně menší a slabší než NVIDIA, ale je na tom mnohonásobně lépe než před lety v době krize, vývoj běží normálně firma se soustředí na všechny segmenty trhu a první produkty z nové generace míří na trh. Jednoduše prostě konkurence se vrací a pro NVIDIA to znamená problém, protože si zvykla za ty 2 roky na situaci, kdy v řadě segmentech měla 90-100% podíl. Nové konkurenceschopné produkty AMD znamenají, že ho mít prostě logicky už nebude, což na grafickém trhu, které není celkově na vzestupu, znamená hodně. Je to podobná situace jako na procesorovém trhu po uvedení RYZEN …

NVIDIA tedy bude muset reagovat na nové RADEON RX 5700 grafiky, ale neví jak moc. Výrobci grafik i sama NV vědí přibližně do jaké cenové a výkonové hladiny nové karty míří, ale neví přesně, na kolik AMD nakonec nastaví cenu. A to může být klíčové. 20 i 50 dolarů může být zásadní rozdíl, natož třeba 100 dolarů. NVIDIA má připraveny na oznámení nové revize RTX karet, kdy vyrábí novou revizi čipů, která je pro ni na výrobu levnější, stejně tak může použít GDDR6 16GHz místo „jen“ 14GHz. Obojí se právě očekává u nových RTX 2070 SUPER, RTX 2080 SUPER a dokonce RTX 2060 SUPER. Současně má prostor pro nižší ceny, kdy současné jsou přestřelené, protože si to může dovolit. A všichni to ví. NV ale nechce ohlásit nižší ceny, dokud nebude přesně vědět, co budou stát nové Radeon RX 5700. Spekulace jsou, že by údajně vylepšená RTX 2080 měla stát těch 599 dolarů místo současných 699/799, nová RTX 2070 pak 399 dolarů místo 499 a RTX 2060 SUPER dokonce 249 dolarů místo 349+.

Právě cena RTX 2060 na 249 dolarech, ač by konečně odpovídala tomu, co ta karta je, tedy skutečný nástupce GTX 1060, mě ale vede k tomu, že buď je někdo hodně velký optimista a opravdu jen spekuluje, nebo jsou nové Radeon RX 5700 mnohem lepší, než si myslíme. Problém 249 dolarů u RTX 2060 je zejména s ohledem na to, jak obrovské (=drahé) jádro tahle kata používá (445mm2), nemluvě o tom, že nedávno uvedené GTX 1660/1660 Ti stojí v rozmezí 229 – 329 dolarů, což by samozřejmě dál nebylo možné. A NVIDIA není známa tím, že by ceny svých karet nějak rapidně měnila, zejména tak krátce po uvedení (i když i to se stalo v dávné minulosti, když AMD opravdu hodně překvapilo). Každopádně pokud by NV musela takhle snížit ceny, byl by to důkaz, že AMD se opravdu vrací a konkurence zase začíná fungovat. Ze spekulací také vyplývá, že RX 5700 opravdu směřují někam do cenové hladiny 300 – 500 dolarů, protože spekulovaný pokles cen u 2060/2070 je velký, zatímco RTX 2080 za 599 dolarů je pořád hodně. NV tedy nemá strach o jeho pozici, současně by to vysvětlovalo, proč se nedočkáme nereferencí Radeon VII, který je prostě mnohem dražší na výrobu než 2080 a tak s ním AMD nemůže cenově konkurovat (jen těch 16GB HBM2 stojí samo o sobě přes 300 dolarů). Také víme, že AMD pracuje na high end NAVI řešení, které se však představí nejdříve začátkem příštího roku.

Každopádně vypadá to, že konkurence se na grafický trh opravdu vrací, ona sice úplně nezmizela, ale v některých částech trhu to tak minimálně vypadalo. AMD například v současnosti jasně vládne v nižší cenové hladině, kde Radeon RX 570 i RX 580 jsou díky cenám absolutně bezkonkurenční a NV nezvládla uvedení zejména GTX 1650, která je jedním z nejhorších produktů. NV se ale nedaří zbavit se i starších GTX 1650/1660 3GB, které prostě cenově lépe postavené RX 570/580 válcují. NV zabodovala trochu novými GTX 1660/1660 Ti, kdy zejména druhý jmenovaný je lepší než RX 590. Ale označení GTX 1600 není šťastné, zákazníci ani často nevědí, že je to nový produkt, protože na trhu je RTX 2000. AMD to částečně kryje RX VEGA 56/64, která klesla mezi 8 - 9 tisíc a 10 – 12 tisíc, čímž jsou lepší volbou, ale jsou to starší karty než 1660 i 2060 série. AMD tedy potřebuje něco nového do cenové hladiny 279 – 499 dolarů a to něco by měly být právě Radeon RX 5700 modely, které budou dále představeny už za několik dní na E3.

NVIDIA tak čeká na tohle oznámení, zejména pokud jde o ceny, kdy mám potvrzeno, že finální ceny stále AMD tají. Ve hře je tedy stále to „SUPER“ oznámení ze strany NV, kdy v závislosti na cenách a schopnostech nových RX 5700 NV oznámí své ceny. Parametry a technická vylepšení RTX/GTX novinek už jsou daná, teď je prostě jen otázka, za jakou to bude cenu. Na E3 tedy uvidíme další kolo souboje mezi AMD a NVIDIA, kdy se obecně očekává, že AMD ohlásí ceny a bližší podrobnosti ohledně RX 5700 grafik a také je ukáže. K tomu bude i ukázka taktování nových RYZEN procesorů. Obě 7nm novinky pak vyjdou současně s X570 deskami a to 7.7.2019. Jakmile bude jasno, NVIDIA oznámí své „novinky“ a dorazí také na trh. Uvedení velmi schopné AMD X570 platformy a RYZEN 3000 procesorů je totiž velmi důležité i pro NVIDIA a cítí možnost prodeje nových karet. Osobně si ale myslím, že AMD Radeon RX 5700 budou zajímavější. Jednak AMD k AMD, což je to samé jako kdysi Intel k Intelu. Současně AMD operuje s nižší marží než NV, funguje efektivněji jako firmy, nemusí řešit investory a pád z finančního vrcholu a nové 7nm čipy jsou i podstatně menší než ty u NVIDIA RTX. Takže jsem si téměř jist, že Radeon RX 5700 budou výhodnější.

Ale uvidíme. Vše se snad dozvíme už na E3 a samozřejmě vás budeme informovat.

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
blackgray [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 14:37:41
avatar
Jsem napnutý jak kšandy. Taková RX 5600 (nebo 5760?) 8GB GDDR6 s výkonem nad 2060RTX a s cenou 6,5tis a TDP do 150W, to by bylo
Caveman0305 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 15:14:45
avatar
Kup si bazarovou GTX 1080 nebo 1080TI.Jestli mas doma monitor 1920x1080... Tak nemusis nic řešit hodně dlouhou dobu.
blackgray [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 15:32:23
avatar
Já to spíš myslel tak, že by se mi to líbilo, kdybych chtěl nové PC nebo aspoň základ vč. GPU.
Sám mám i5-4690K a chtěl jsem GTX 1070 (max Ti), ale podle srovnávacího videa na YT 970GTX vs. 1070GTX k tomuto CPU v několika hrách (např. Witcher 3, kterého dost hraju) mezi těmi kartami není až tak velký rozdíl. CPU už 1070 nedokáže nakrmit. 970 jede často na 95 a více procent, 1070 kolem 60-70. Min. FPS jsou někdy v případě 1070 dokonce horší. Zadarmo jo, ale dávat za tu kartu 5,5-6 tis. na bazaru se nevyplatí. Leda by mi moje stávající umřela.
janpsar [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 17:27:35

Ty jseš taky dobrej ňouma. Jestli ti skoro 2x takový výkon u W3 připadá jako malý rozdíl...
hanzoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 18:29:24

janpsar a ty seš větší jeho i5 z dob haswellu hold to GPU nedokáže nakrmit

sám vlastním 1080Ti na 4770K a kdybych nehrál ve 4K tak bych musel dávno upgradovat cpu.

on asi hraje ve fullHD kde je role procesoru velká a rozdíl mezi 970 a 1070 v jeho případě ve fullhd u tohoto procesoru může byt opravdu menší než u jiných vykonnějších cpu ;)
blackgray [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 22:21:27
avatar
Přesně tak. Zde link na YT, kde porovnává 1070 a 970 GTX (já mám 1060 3G, což je stejné, jak 970) na i5-4690K @3,9GHz a fullHD @75Hz:
Odkaz
Nazor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - i7 2600 + GTX 1080 na 1440p 2019-06-04 10:58:02

Já mám stále i7 2600 a zatím vyměňil akorát GPU (AMD 6950 -> AMD 290 -> AMD 290X -> GTX 1080) v rozlišení 1440p a jedu na plné detaily ve všem. Děravý Intel nechci a čekám na testy nového Ryzenu, zdali jít do nového 3000 nebo ve výprodeji do starého 2000 minimálně 8 jádra.
Caveman0305 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 15:06:55
avatar
AMD vyleze s novejma VGA a dorovná nebo o pár % překoná nynější Karty od Nvidia. Karty budou tvořeny pokrokovou a moderní technologií. Ta nová a moderní technologie pokoří o pár % tu starou a zavření hodnou Příští rok AMD vydá Naboostovanej produkt který "SKORO" vyrovná RTX 2080TI. V tu dobu ale přichází NVIDIA s tou novou pokrokovou technologií.. Kterou využívá AMD.. A opět vymlaskne TOP produkt AMD o cca 30%.FURT DOKOLA... Snad to změní INTEL. Jo..a cena 30-35 tis za vrcholnou grafiku.. Ta uz zůstane
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 21:52:37

Je to vždy o cena/vykon/spotreba. Mňa nezaujima karta s cenou 500€+ Pred šiestimi rokmi som kupil kartu za 150€ pred tromi rokmi som kupil kartu za 250€ a teraz planujem minuť cca 300€ za GPU, kto mi za tie prachy ponukne naj vykon so slušnou spotrebou a tichym chladenim ten je môj favorit. Teraz mam GTX1060 6GB je to dobry kusok kremika, ale chcem lepši idealne o 50-100% vykonejši.
Caveman0305 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 15:25:35
avatar
Budou ty nové karty od AMD.. Podporovat Reytracing? Myslím hardwarově.. Přímo. Ne nějakou emulací pomocí Softwaru. Protože koukam na specifikace PS5.. A ten hovoří o podpoře Reytracingu.Jen nepíšou jestli opět pomocí software nebo ukážou pěkně svaly a budou mit hardwarovou podporu
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 15:29:01
avatar
RT podporují, HW jednotky ale nemají, což je dobře, je to dnes zbytečné a drahé ...
Caveman0305 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 15:39:36
avatar
Tak je to prostě Inovace a ukázka budoucnosti. Už dnes ale docela dobře použitelná. Sice s omezením.. Ale už je prostě tady. Jisté je jedno. Nvidia uz to z nového návrhu Chipu nevypustí(nové karty vyjdou určitě příští rok). Prostě to jen posílí a upraví pro lepší výkon. Jestli AMD nezahrnulo tuto podporu přímo... Tak bude několik let(2-3) dost pozadu. Nejakou emulací to nezachrání. Lidi si to v tom MENU sice zapnou... Výkon bude ale nevalnej.Nvidia bude prostě podporovat vývojáře a navyšovat před AMD náskok. AMD ma prostě smůlu.. Přišlo s novinkou a pokrokem. Bohužel to nepodporuje... Příští generace to už určitě podporovat bude... To bude ale za nekolik let. BOHUŽEL
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 15:53:47
avatar
nesmysl, HW podpora vyžaduje prostor na GPU, drahý prostor, takž eje lepší to tam teď u nižších modelů nemít a RX 5700 nemíří na ten vrchol, to bude až větší čip a ten mít HW podporu bude u toho to má smysl ...
Caveman0305 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 15:59:14
avatar
Jako ze ten Bombardér co ma AMD předvést příští rok... Tam očekáváš Hardwarovou podporu? Bylo by to super...vidím to ale jinak. AMD by to tam prostě napasovalo... Jako dodatek. Nutnej
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 16:54:36
avatar
AMD pravděpodobně nepůjde cestou speciálních jednotek, ale prostě vylepšením hlavních jednotek, aby byly pro určité operace při RT efektivnější, nicméně má to smysl u produktů, kde je na RT kladen důraz, tedy v profesionálním nasazení, kam bude směřovat i nová velká NAVI ... RX 5700 nejsou high end, má to být hlavně efektivní herní grafik, Ray Tracing není efektivní řešení dnes, tak je dobře, že tam žádné speciální řešení není ... je nutné vylepšit jiné věci, než se soustředit na RT ....
není to nutný dodatek. Je to dodatek. Ray Tracing je jinak plně podporován i stávajícími POLARIS a VEGA grafikami ...
hanzoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 18:31:10

pokud ty grafiky budou stát podobné peníze a nebudou mít RT hardwarové tak budou ve značné nevýhodě oproti NV ;)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 18:46:32
avatar
hloupost. když zapneš RayTracing na NVIDIA tak jim akorát snížíš výkon. A co je lepší, mít 30FPS s RTX 2070 nebo 60FPS bez RT na RX 5700 za podobné peníze? ;)

RT nikoho rozumného v rozumných cenových hladinách karet dnes nezajímá, natož aby za něj připlácel. Pokud budou ty karty stát stejně, mít stejný výkon tak budiž, je to technologický bonus (RT) pokud ale AMD bude levnější při podobném výkonu, je to lepší a na RT nemá smysl připlácet, je nepoužitelné dnes a bude s touto generací karet nepoužitelné vždy .... ;)
hanzoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 18:51:05

Každé zlepšení kvality sebou nese snížení výkonu.

Lepší je mít tu možnost.

2070 da 30 s RT a nebo 60 bez RT a nebo 60 s RT a DLSS, u NV máš tedy 3 možnosti

AMD dá jen 60 bez RT, žádná další možnost není.

Proč píšeš příplácet za RT když to vypadá že ty karty budou cenově velmi podobné ? za co tedy připlácíme u AMD ?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 20:12:09
avatar
DLSS je žvást .... technologie rozmazávání obrazu. Ne děkuji.

pokud budou mít ty karty podobný výkon bez RT a AMD bude stát o něco méně tak si za to RT právě nepřiplácíš .... to je dobře.
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-04 00:15:14

Nvidia v těch jejích technologiích dělá akorát bordel, místo aby ty technologie měly nějaký přínos.
Když použiješ RT, tak je to hratelné jen na high endu a ty "efekty" hledáš lupou za cenu mizerných fps. Aby to mělo tedy nějaký hratelný smysl, zapneš DLSS a rozmažeš si tak celý obraz.
To má být jako co? Máme být za tyto technologie štastni?

Raději si pořídím kartu, která se nesnaží obraz nijak recyklovat a vykresluje obraz tak jak má. Nepotřebuju tyto Nvidia možnosti - jak prznit už 3 x vyretušovaný obraz.
Ono totiž nemusí vždy nutně znamenat, čím více možností v nastavení, tak tím lepší obraz a tím pádem nějaká výhoda. Je to spíše ke škodě.
Něco jako když přesolíš polívku a snažíš se chuť dohnat 3mi dalšími náhradními sladidly.

Nvidia se snaží být tolik napřed, až z toho vznikl guláš a ve finále jen komplikuje výsledek a žádný rozumný přínos to nemá.
Caveman0305 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-04 08:43:14
avatar
Tak hraj na High endu... a mam klid
pavel.pavol [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Společnost AMD a Samsung oznam 2019-06-03 15:42:24

strategické partnerství v oblasti technologií s velmi nízkou spotřebou a vysokou výkonností.

GlobeNewswire
Soul, Jižní Korea a SANTA CLARA, Kalifornie. , 03.6.2019 (GLOBE NEWSWIRE) - AMD (NASDAQ: AMD) a Samsung Electronics Co., Ltd. dnes oznámila víceleté strategické partnerství v oblasti ultra nízkým výkonem, vysoký výkon mobilní grafika IP založená na grafických technologiích AMD Radeon. V rámci partnerství bude společnost Samsung licencovat grafickou IP technologii AMD a zaměří se na pokročilé grafické technologie a řešení, která jsou zásadní pro zlepšení inovací napříč mobilními aplikacemi, včetně smartphonů.

„Vzhledem k tomu, že se připravujeme na rušivé změny v technologii a objevujeme nové příležitosti, naše partnerství s AMD nám umožní přivést průlomové grafické produkty a řešení na trh pro mobilní aplikace zítřka,“ řekl Inyup Kang , prezident společnosti Samsung Electronics 'S.LSI Business. „Těšíme se na spolupráci s AMD s cílem urychlit inovace v oblasti mobilních grafických technologií, které přispějí k tomu, že budoucí mobilní výpočetní technika budou na vyšší úrovni.“

„Přijetí našich grafických technologií Radeon v rámci PC, herních konzolí, cloudů a trhů HPC výrazně vzrostlo a Jsme nadšeni, že nyní můžeme spolupracovat s lídrem průmyslu Samsung, abychom urychlili inovace v oblasti grafiky na mobilním trhu, “uvedla Dr. Lisa Su, Prezident a generální ředitel AMD. „Toto strategické partnerství rozšíří dosah našich vysoce výkonných grafických karet Radeon na mobilní trh, čímž výrazně rozšíří uživatelskou základnu Radeon a vývojový ekosystém.“

Mezi klíčové podmínky partnerství patří:

Společnost AMD bude licencovat vlastní grafickou IP technologii založenou na nedávno oznámené, vysoce škálovatelné grafické architektuře RDNA společnosti Samsung pro použití v mobilních zařízeních, včetně smartphonů a dalších produktů, které doplňují nabídky produktů AMD.
Společnost Samsung zaplatí licenční poplatky za technologie AMD a licenční poplatky.
MTB.Petr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-06-03 23:15:06

Bože, bože, toto číst to je za trest. Nepřehledné, po prvním odstavci člověk přemýšlí zda pokračovat, 30x slovo NVIDIA, 20X NV, no prostě maglajz.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 233x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1452x
Komentářů: 7
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1183x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1875x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1135x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1902x
Komentářů: 3