Jedno zapomenuté výročí aneb 1.rok existence ddworld! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 12 duben 2007
logo-male  Tak je to tady. 1.rok existence ddworld je za námi, pár slov se asi sluší říci ...  

 

 

V pracovním zápalu jsem si ani nevšiml, že se mi podařilo přejít důležité výročí (to je mi podobné ;) ).  A až dnes mi bylo připomenuto. Tak tedy přesně 5. Dubna 2006 se začala psát historie webmagazínu ddworld.

Máme tedy za sebou 365dní existence ddworld a mohu říci, že začátky jsou skutečně těžké. Z počátku jsem ddworld zas tak vážně nebral, nyní jsem k tomu ovšem přibývajícími čtenáři ,,donucen". Ostatně mé nedávné ,,volání o pomoc" asi nešlo přehlédnout. Za jeden rok se nám podařilo vytáhnout z ddworld z nuly na 150 000 čtenářů měsíčně/32 000 Unikátních IP  (pro srovnání dlouhá léta působící magazíny mají nějakých cca 300 000 - 400 000 čtenářů/ 150 000 UIP).  Měsíčně se stránky ddworld zobrazí skoro 900 000 krát.

Na nezkušeného amatérského pisálka, kterým jsem ( a nestydím se za to!), slušný začátek, ne?  :).

  Nestojí za mnou žádná silná společnost, žádný vydavatel, nic. DDworld postavila jen chuť do práce, mnoho obětování a ještě více úsilí a snaha o sebezdokonalování a zdokonalování obecně ...   

logo

V současné době je práce ještě více a již je bohužel přímo nutnost postavit ddworld jako výdělečný projekt, který si na sebe musí vydělat.  Bohužel/dík peníze znamenají možnost růstu a budoucnosti a já se domnívám, že za 1. Rok ddworld životaschopnost ukázal. Teď tedy je to na mě udržet stabilitu, zajistit budoucnost a hlavně zajistit čtivé užitečné články a recenze - bez našich čtenářů nemůžeme být autory a šéfredaktory.  

Toho, že ddworld skutečně začíná nabírat na síle si všimli konečně již v některých důležitých společnostech a tak se nabídky ke spolupráci přímo hrnou. Až to dám všechno dohromady, tak rozhodně nebude nouze o to, co testovat ... Rozhodně se tedy všichni ti, co nabídli svoji pomoc nemusí bát, že by práce nebyla ... :). A tedy i čtenáři budou mít co dělat, aby to všechno vůbec přečetli :)  Tímto chci poděkovat všem těm, kteří mi s tvorbou a čímkoli na ddworld ve většině případů nezištně pomohli a pomáhají. Věřím, že naše společná práce v blízké budoucnosti přinese své ovoce, abychom mohli pracovat s ještě větší chutí a s většími možnostmi.

Pokud máte chuť ddworldu jakkoli pomoci, email Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny je vám k dispozici. Pokud se ptáte na to, čím by jste mohli přispět po obsahové stránce?  Pak se tedy konkrétně hledá člověk pro testy počítačových zdrojů (nutné odborné znalosti ), dále hledáme lidi schopné psát o softwaru /novinky, linux apod ... články typu It news pro xx.týden akorát o softwaru - zajímavé čtení formou blogu atd... a určitě společně vymyslíme mnoho dalšího, co by se na ddworld vešlo :). Samozřejmě hledáme pomoc i s vývojem stránek samotných - schopný a ochotný programátor se jistě na ddworld vyřádí.  

Díky dalším lidem, kteří nabídli svou pomoc, ddworld snad brzy čeká dodělání vzhledu a funkce, také bych rád přidal několik funkčních prvků, které by s ddworld udělaly komunitní místo, kam byste se rádi vraceli. Nejen čtením článků může žít server :). Mohu vám tedy slíbit, že ačkoli to možná navenek nevypadá, v zákulisí probíhají velké změny, mnoho práce a úsilí k zajištění budoucnosti a vůbec velké věci :).

Tak ať se nám všem do druhého roku existence daří ... snad ddworld neskončí na propadlišti dějin ...

PS: Úkol pro čtenáře - rozmnožení se minimálně na 500 000 měsíčně :-D ;-)  

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
wizard [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - GL & HF 2007-04-12 07:10:28

Preji mnoho uspechu :grin Co se mi tady hlavne libi je to, ze si vazne na nic nehrajete a vse berete hodne osobne. Verim, ze se Vam povede i v budoucnu.
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Gratulace 2007-04-12 07:30:25
avatar
Gratuluju k 1. výročí :grin
Neznámý  - :) 2007-04-12 07:46:22

VSE NEJLEPSI!!!!! a hodne zdaru do dalsich let!!
iivanovic [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Gratulácia 2007-04-12 07:48:09
avatar
Tak aj ja sa pripájam ku gratuláciám a prajem veľa úspechov. Mimochodom, ako ste sa dozvedeli o tejto stránke??? Ja som na tom dnes ráno premýšľal, ale neviem si spomenúť. Ale sledujem ju od počiatku, tuším že zhruba mal vtedy obsah 3-4 články.
Hlavaja [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - gratulace 2007-04-12 08:14:45

taky se připojuju ke gratuladi a do dalšího roku přeju hodně nových čtenářů a další rozvoj

No poklud dobře pamatuju tak jsem se k DDWorldu dostal při čtení recenze core 2 duo na PC tuningu, kde se hodně lidem nelíbila celková neobjektivnost recenze a zaujatost proti AMD, tak tam jeden z lidí dal do komentáře odkaz na server, kde je taky provedený test C2D ale je objektivní a ve výsledném srovnávání bere v úvahu jak netaktované tak i taktované procesory. Od té doby skoro každý den kontroluju jestli se tady neobjevila náhodou nová recenze a v současné době hlavně aktuality o R600. Držím autorovi palce a přeju jen samé úspěchy ;)
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - GRATULACE!! 2007-04-12 08:16:47
avatar
Preji moc uspechu do dalsich let :grin , jinak o teto strance jsem se dozvedel tak, ze mi ji hodil vyhledevac myslim ze pri vyrazu intel vs AMD... Jinak delal sem tu testy jako kolikaty mi vyhodi ddworld na seznamu pri vyhledavani napr R600... AMD... 7600gt a tak a ddworld byl vetsinou v top 5!!
Saki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Obava 2007-04-12 08:33:13

Hmm můj názor je ten,že s přibývajícími sponzory a plátci reklamy přibudou i jejich "požadavky" .
Nebylo by to poprvé a ani naposled.

Myslím že většině čtenářu dojde smysl toho,co jsem chtěl říci.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to Saki 2007-04-12 12:04:55
avatar
Dobrý den. Váš názor chápu, ale za sebe mohu říct - a myslím, že i za všechny redaktory - že toto se nestane. Chceme, aby tento web prosperoval, to ano. Chceme mít také co nejvíce čtenářů. Snažíme se jít cestou osobnějšího přístupu než je tomu u jiných webů a právě tento přístup je našimi čtenáři nejvíce chválen. Samozřejmě určitě bychom nemohli psát něco, co by bylo někým ovlivněno nebo co by nebyla pravda. Recenze píšeme každý s nejlepším svědomím, snažíme se o největší objektivitu. Děláme to jako koníček Chceme uplatnit své vědomosti (a rozšířit své nevědomosti) a dát našim čtenářům vetší přehled o produktech, které si kupují. Na žádné "požadavky" neslyšíme a slyšet nebudem. Jediné požadavky, které mohou být, jsou ty Vaše. Ty píšete právě sem do komentářů a na fórum, my je sledujeme s snažíme se nabízet to, co byste si nejvce přáli.
StenCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Jste super 2007-04-12 14:04:58

Na DD jsem narazil asi pred pul rokem a od te doby skoro jinam nechodim Jste vazne skveli a neuveritelne objektivni. Libi se mi ze nehledite na nalepky ale testujete, jak rikate, svedomite. Preji hodne uspechu a jen tak dal! Sten
Pacek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - . 2007-04-12 16:37:58

Pokud místo jedné návštěvy po příchodu nového článku do RSS čtečky přidáme všichni ještě jednu "zběžnou večerní" návštevu, 500 000 nebude problém ;)
construct [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-04-12 17:29:15

Jste nejlepší server o hardwaru a fandím vám už od začátku Taky vás mám už dlouhou dobu v oblíbených odkazech ve své fotogalerii ;)
www.petrsladek.wbs.cz
Swamp [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dodatek k sebechvále 2007-04-12 19:21:02
avatar
Zapomněli jste dodat to pro mě nejvýznamnější. Objektivní testy, testuje se pro 90% lidí, ne pro někoho kdo vrazí do počítače 100 000,-, osobní přístup a velmi přehledné stránky. Blahopřeju.
krishke [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - go go 2007-04-12 20:02:45

Já se k DDWorld dostal tak, že sem něco sháněl o x1950Pro...Je to moc fajn srvr, libi se mi vic jak PC Tuning, jen ta barva stranek je takova pochmurna...ale asi sem si nevsiml ze se to da zmenit :-D
st@r$k! [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - !!!Congratulations to the www. 2007-04-12 22:15:10
avatar
Congratulations do dalšího asi-tak milionu let, nejlepší server v ČR (minimálně). Co se mi tu líbí...? Objektivní přístup... ještě že je tu jenom jeden Radek Hulán :grin (tim myslim toho cápka, co má na hlavě vytetováno nVidia ;) :grin ), jeho server mi stačilo vidět jednou a se smíchem sem odešel... hrůza! (Pěkná byla ta vy-PrtScrn-ovaná diskuse s nim!!! děkuju za ní... ukazuju jí všem lidem, který mi nevěřej, že je něco takovýho vůbec možný :grin A jinak: mě se tu líbí úplně VŠECHNO!!! Nádhera... jen tak dál a řeknu o tomto serveru všem lidem, co znám!!! (což už mám v plánu hooodně dlouho) A abych nezapomněl: tenhle server čtu od 5.5.2006... posvátný datum... od tý doby pro mě jinej server ani nemá smysl číst!
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Gratulace VEJIIIIIKAAAAAAAA !! 2007-04-12 23:09:32
avatar
Ste fakt nejlepší - nevynecham den, kdy bych tu nebyl - tak jen tak dal - uz ani nevim, co bych si bez Vas pocal !
konopnikopes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - jen tak dal... 2007-04-14 11:25:20
avatar
take gratuluju... clanky jsou super ale jen na co se tesim jsou ty slibene sestavy pc co se budou prodavat( bohuzel jsem uz dlouho o tom nic neslysel a mel bych urcite zajem a myslim ze nejen ja... ) doufam ze DD na to odepise . jinak hodne zdaru do budoucna!

//EDIT BY DD: Já už raději nic slibovat nebudu, znáte to něco si člověk naplánuje a okolnosti jsou proti, na sestavách i shopu se pracuje
Libich [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Fandím Vám 2007-06-10 16:41:47

Rozhodně těmto stránkám fandím, vím, že je pořád co zlepšovat, ale oceňuji, že se lidi bez nároku na finanční odměnu věnují této oblasti a investují do toho svůj volný čas.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 883x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1448x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1098x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1179x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3760x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1457x
Komentářů: 0