Caterpillar Cat S60 - Konečně pořádný SmartPhone s ultra odolným zpracováním a termokamerou. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Tuesday, 23 February 2016
alt

 

 

 

 

Jasně, většina těch současných telefonů vypadá dobře a má výbornou výbavu. Výrobci se snaží udělat telefony odolnější proti pádu, ale i prachu a vodě. Nicméně stále to má hranice, které bohužel řada uživatelů po prvním větším pádu telefonu z kapsy rychle objeví. Nově tady ale máme chytrý telefon, který posouvá hranice odolného zpracování o pořádný level výše.

  • Caterpillar Cat S60

Nová vlajková loď specialisty na odolné pracovní telefony je opravdu nefalšovaným chytrým telefonem se zcela běžnou výbavou a dobrým výkonem.  Cat S60 je "pořádný telefon". V základu je to 4,7" SmartPhone s HD displayem. Pohání jej výkonná platforma SnapDragon 617, má 3GB RAM a 32GB vnitřní úložiště. Přední kamera má 5Mpx, zadní s dualLED má 13Mpx, nechybí podpora LTE, NFC, GPS a všeho ostatního co známe a naše plastové/kovové telefony běžně mají. No a běží na ANDROID Marshmallow. Tedy výbavou zcela běžný a dobře vybavený android telefon, jakých je na trhu celá řada. Jenže Cat S60 nabízí podstatně víc ...

Řada výrobců se chlubí odolnějším zpracováním, ale odolnější neznamená odolné. Cat S60 odolný je. Masivní litý rám telefonu a silné Gorilla Glass 4 (1mm proti běžným 0,4mm) zajišťují tomuhle telefonu splnění i vojenského certifikátu odolnosti MIL 810G (stejně tak splňuje pochopitelně IP67/68). To znamená, že tenhle telefon bez následků přežije pád na beton z výšky 1,8m, odolává vnějším vlivům a je plně vodotěsný do hloubky 5m a lze jej používat jako podvodní kameru či fotoaparát.

Tomu odpovídá i další zpracování a další výbava. 4,7" display má sice jen HD rozlišení, ale jako takový funguje na dotyk i v rukavicích, či pod vodou. Display má také zvýšený jas. Zvuk telefonu je optimalizovaný pro provoz v hlučném prostředí (až 105dB). No a je tu také jedna extra specialita. Termální FLIR kamera jako vůbec první telefon s touto výbavou! Dokáže zachytit teplo a měřit povrchovou teplotu ze vzdálenosti až 15 / 30 metrů a vidí přes překážky jako je kouř. K tomu patří i několik speciálních aplikací, které telefon bude obsahovat. A jako bonus tady má baterii s kapacitou vynikajících 3800mAh.

Takže tu máme dobře vybavený slušně výkonný SmartPhone se vším všudy, který má ale zpracování, vedle kterého všechny ostatní telefony včetně vlajkových lodí Apple či Samsungu vypadají jako hračky pro děti, co se rozpadnou sotva se na ně podíváte. Caterpillar Cat S60 rozhodně budeme chtít otestovat, vypadá prostě skvěle. Zatím nevíme, kdy se začne prodávat, mělo by to být v následujících měsících.

Cena ale nebude úplně nízká. Má stát 599 dolarů tedy v přepočtu 17 500 korun vč. DPH (14,5 bez DPH), nicméně vzhledem k výbavě a zpracování je myslím poměrně očekávaná, i když bychom si jistě přáli přístupnější cenovku. Každopádně jsme na něj zvědaví, protože je to konečně nešizený smartphone v opravdu odolném provedení. Nevím proč, ale najednou mě ty Galaxy S7, iPhone 6S, LG G5 a další TOP telefony nepřijdou nějak zajímavé ... už vidím ty "testy" odolnosti telefonů ... schválně kolik S7 a iPhone 7 roztlučete tímhle S60 než jej alespoň nakřápnete :).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 565x
Komentářů: 2
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1374x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1058x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1151x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníFriday, 19 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3737x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCWednesday, 17 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1448x
Komentářů: 0