SAMSUNG ukončil výrobu a prodej „vybuchujícího“ GALAXY NOTE 7 – Náhrada na trhu není! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 11 říjen 2016
altTelefon, který měl být tím nejlepším na trhu, končí velmi neslavně. Jaké jsou alternativy?

 

 

 

První recenze a většina uživatelů, kteří si ho stihli, pořídit se shodují, že NOTE 7 je jedním z nejlepších, ne-li celkově vůbec nejlepší velký mobil na současném trhu. Pokud jde o zpracování, výbavu, parametry i funkčnost, tak jako „PHABLET“ nemá konkurenci. Jenže katastrofální problémy s baterií, které v mnoha případech vedly k požárům a dokonce výbuchům telefonů představující vážné ohrožení není pro samotného uživatele, ale i okolí, nelze bagatelizovat a při těchto problémech lze těžko považovat NOTE 7 za funkční produkt.

O situaci jsme vás informovali již několikrát, a co se z počátku zdálo jako nedůvěryhodná chybka postihující několik málo přístrojů, se v reálu ukázalo jako bezprecedentní případ. Několik incidentů z posledních týdnů, včetně potenciálně velmi vážného vznícení telefonu na palubě letadla (naštěstí ještě na zemi), vedly SAMSUNG k ukončení veškeré výroby. Bohužel se totiž potvrdilo, že výměny telefonů nepomohly a i vyměněné NOTE 7 se potýkaly v lepších případech s přehříváním, v horších i s katastrofálním selháním vedoucí k malému výbuchu a požáru. SAMSUNG přiznává desítky potvrzených případů celkem a zdá se, že všechny kusy jsou více, či méně, postiženy problémy, které se nepodařilo odstranit ani výměnami. Hřebíček do rakve bylo i oficiální varování úřadů a zákazy těchto telefonů do letadel a dokonce varování před jakýmkoliv používáním těchto telefonů. A protože se objevovaly stále nové případy, jelikož ne všichni uživatelé varování dbali a telefon nadále používali, SAMSUNG musel jednat. Oficiální vyjádření zní:

"V zájmu bezpečnosti našich zákazníků jsme zastavili prodeje a výměnu telefonů Galaxy Note7 a zároveň jsme se rozhodli definitivně ukončit jejich výrobu," potvrzuje Ondřej Koubek, PR manažer Samsung Electronics Czech and Slovak.

Výroba NOTE 7 byla tedy definitivně ukončena a podle všeho už nebude obnovena a to jak z technických, tak marketingových důvodů. NOTE 7 jako značka je bohužel vážně zničena a je velkou otázkou, zda se nějaký nový NOTE 8 vůbec někdy objeví (myslím, že už ne). SAMSUNG také žádá uživatele a zákazníky, aby NOTE 7 telefony neprodleně vypnuli, přestali používat a samozřejmě reklamovali/vrátili.

  • Samsung v problémech a NOTE 7 bez náhrady – alternativy?

Celá záležitost je pro SAMSUNG noční můra. Z telefonu, který měl být tím nejlepším na trhu a porazit všechnu konkurenci a být hlavním TOP modelem pro aktuální nejdůležitější obchodní část roku, zbyla doutnající hromada kovu a plastu – doslova :/.

Místo výdělků tak SAMSUNG počítá ztráty. A to pokud jde o celý vývoj telefonu, samozřejmě přímé výrobní náklady na necelé 3 miliony kusů, které se vyrobily, další náklady na propagaci, výměny, servis. Ale to jsou jen začátky. SAMSUNG se nyní může chystat na žaloby a vyplácení odškodnění, což ale budou jen drobné ve srovnání se ztrátou dobré pověsti. Problémy přístroje reportované téměř všude se přenášejí na celé portfolio, varování úřadů také pověsti nepřidají no a to všechno ovlivňuje i hodnoty celé firmy akcií a další věci na to navázané. SAMSUNG tedy počítá miliardové ztráty hodnoty akcií, které se výrazně propadly, což je ale samozřejmě také investiční příležitost pro jiné ;).

Otázkou pro uživatele, kteří by rádi NOTE 7, ale ten tedy nebude, je, co místo něj? Řada webů ihned přišla se seznamem nějakých alternativ, které samozřejmě jsou, protože velkých telefonů je na trhu celá řada. Pravdou však také je, že NOTE 7 tak úplně alternativu na trhu nemá. NOTE 7 je totiž nefalšovaný PHABLET s perem, tedy velký telefon s možnostmi a výbavou, které standardně většina telefonů na trhu prostě v základu nemá. V jeho cenové hladině TOP telefonů vlastně jiné skutečně obdobné špičkové řešení, prostě není. A i proto byl 5,7“ NOTE 7 tak zajímavý. Fakticky nejlepší skutečně stejně funkční alternativou jsou tak starší GALAXY NOTE 5, jenže ten se u nás neprodává :(.

Samozřejmě, pokud vám jde jen o velký telefon, je tu hromada možností. V první řadě samozřejmě 5,5“ GALAXY S7 EDGE, nabízející podobné zpracování i výkony i ceny, ale NOTE to prostě není. Pak jsou tady samozřejmě iPhone 7 PLUS, nový Google PIXEL XL a další TOP modely značek ZTE, HUAWEI, LG, XIAOMI apod. Prostě pokud jde o to utratit za větší telefon spousta peněz, tak možností místo NOTE 7 máme opravdu hromady! Bohužel skutečnou funkční alternativu NOTE 7 se vším, co NOTE 7 nabízí ve stejně dobrém zpracování (doufejme ale s nevybuchující baterií), na trhu nemáme. Takže musíte vzít zavděk velkým telefonům s určitými možnostmi ohledně dostupného dokoupitelného příslušenství.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Shadow R.O.G. [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 15:58:07
avatar
Ja ale jednu vec neviem pochopiť. Dobre, telefón má vážný problém s batériou - stane sa, to sa pochopiť dá. Ale, že Samsung začne telefóny vymieňať a problém ostal, tak to už by sa veru stávať nemalo. Samsung si za to môže sám, to, že vypustil aj náhradné telefóny ako nebezpečné, to sa už odpúšťa ťažšie. A v biznise je také porekadlo, že meno si pokazíš len raz - nič iné Samsung ani nemohol urobiť ako výrobu ukončiť.
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 16:18:02

Ono je otázka, co vlastně s tím problémem mohl udělat a celkově je otázka, jak to, že se na ten problém nepřišlo při testech, než šel telefon do oběhu. Čili samo o sobě to ukazuje na ne příliš dobrý systém řízení jakosti u Samsungu.
Jinak pokud ten telefon byl díky uzavřené konstrukci navržen na tuto baterii, je otázka, co s ní mohli dělat. Pokud tam nebyla žádná prostorová rezerva, což asi nebyla, tak nebylo možné moc operovat s obalem baterie a něco na ní změnit.
A celkově navrhovat baterii zcela novou je otázka spíše pro Galaxy S8, ale rozhodně ne pro produkt, který se má již prodávat na trhu. To není otázka několika týdnů, ale spíše měsíců.
Takže podle mne se po prvních problémech pouze zaměřili více na kontrolu kvality obalu baterie, ale nic víc s tím dělat nemohli. A když začaly bouchat i vyměněné kusy, tak je ukončení prodeje jedinou možností. Samsung rozhodně nechtěl, aby se jeho jméno spojovalo s mobilními telefony, které nesmí na palubu letadel, vypálí vám auto nebo dům, popálí vaše dítě či vás a podobně.
A rozhodně je to poučení do budoucna. Protože pokud by stejný problém měla v budoucnu i Galaxy S8, pak by se mohl jít s mobily zahrabat a sekci top telefonu rovnou odepsat nebo prodat konkurenci.
ucho1212 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 18:10:26
avatar
on o, kontrolu robit mozes aku chces ale pripadou su maximalne stovky a aj tie sa stali az po niekolkodnovom pouzivani.
Takze momentalne mas pokazenych nejakych 0.03% telefonou , a vada ti nastane kedy ? to je neskontrolovatelne.
A ked sa najdu nejake pripady , tak sa rata s tym , ze to bol clovek, iphony tiez vybuchly , niekolkokrat a vyroba isla (do 20) lebo sa najskor zistovalo preco .
BezuchaR [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Baterie 2016-10-12 17:52:12

Ono to vznícení baterie nemusí nutně být přímo její vada. Příčinou může být třeba i nezvládnuté příliš rychlé nabíjení nebo nějaká konstrukční chyba takového typu, kdy uvnitř telefonu v blízkosti baterie je nějaký zdroj tepla (součástka, která tu baterii lokálně přehřeje).
Bosnak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ten telefon je 2016-10-12 16:53:10

doslova bomba....
Shadow R.O.G. [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 17:29:34
avatar
Odkaz
Bosnak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 21:21:12

tutok je lepší
http://mobil.idnes.cz/nehorlavy-box-vraceni-samsung-galaxy-note-7-fks-/mob_samsung.aspx?c=A161012_120207_mob_samsung_LHR
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 16:57:06
avatar
Citace:
Náhrada na trhu není!

NÉÉÉÉÉ! Zhroutil se mi svět! Můj život ztratil smysl! Moje poslední jistota padla! Jedna ze 120 plácaček na trhu končí!!!!
vkba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 17:09:22

Mozu za to konzolisti alebo apple ? Celkom krotky clanok na to aky obrosvky fail to je....

Alternativ je samozrejme vela, je pravda ze ziadna z nich nema vstavany stylus, ale sam mam Note4, a stylus som takmer prestal pouzivat. Na jemne kreslenie neni, poznakmky sa tiez pisu lepsie na klavesnicy. Jedine k comu bol mne bolo ovladanie telefonu ked som lezal a browsoval.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 17:20:40
avatar
Může za to Apple a Samsung. Ten první proto, že jde špatným směrem a ten druhý proto, že následuje někoho, kdo jde špatným směrem.
johny.mnemonic [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 17:27:45
avatar
A přesně o tom to je.
Pokud nepoužíváš ten stylus a tedy unikátní výhodu Note, tak si můžeš koupit jakejkoliv phablet a budeš spokojenej.

Lidi, kteří si Note kupují právě kvůli integrovanému stylusu ale nemají moc co jiného si koupit.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 17:32:06
avatar
Starší Noty jsou pořád oblíbené a cenově to není tak strašný jako tohle neštěstí.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 18:59:34
avatar
Mě se mnohem víc líbí LG V20, sice nemá pero, ale to není zas taková ztráta. Naopak má odnímatelná záda, za kterým se skrývá odnímatelná baterie. A na vložení SD karty nebo sim nepotřebujete další bazmek. Žádnou slabinu kromě absence pera oproti Ntou LG V20 nemá
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-12 20:59:46
avatar
Smutný důkaz toho, že ani značka, ani hiend cena dnes nic neznamená.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-13 06:43:55
avatar
som tak rad ze som vsadil na tu "mrtvu platformu" WindowsMobile a kupil TOP model Lumie za 290€ Pojmy ako prehriatie, zamrznutie, lagovanie a predrazene su neznamou.
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-13 08:34:02
avatar
A plno aplikací je taky neznámou
To není přeci o Androidu že v Samsungu něco podělali.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-13 15:34:43
avatar
s apkamy nemam problem a na tie aplikacie co chybaju je plno alternativ.
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-13 16:01:29
avatar
Neni, měl jsem v lednu na testování Lumii 950 a za měsíc jsem se rád vrátil k androidu, páč ani blbej Muj Vlak tam nebyl a to používám denně.
Král Pavel [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-14 13:10:58
avatar
WM Jízdní řády?
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-13 15:18:01
avatar
mi povídej, s mou 3 roky starou Nokii Lumiou 1520 s posledním W10 buildem mám podporu 128Gb karty, natáčení 4K videa, full HD displej, bezdrátové nabíjení, věci které nemají ani některé dnešní telefony. Nevím proč bych měl měnit - 20 tisíc abych místo 128GB mohl mít 256GB kartu nebo trošičku lepší foťáček a lagroid k tomu který se laguje a pak mi vybouchne v kapse? No nekup to . Ani dnešní Lumia 950 po slevách za 7000kč není úplně špatná volba, ale nechtěl bych ji, 1520ka je lépe vyladěná. Fakt nevím na co přejdu až mi chcípne
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-13 16:03:22
avatar
Lagdroid to si nějak pleteš ne? Měl jsi někdy vůbec čistý android v Nexusu? To že lagujou nástavby samsungu htc lg atd. nemůžeš brát jako lagování androidu.
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-14 15:07:06
avatar
Ano, dokonce root a hodne custom veci co se da najit na XDA.

Ale o plne plynulosti se mluvit neda.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-13 08:41:47
avatar
Vtipné bylo, že když jsem letěl na dovolenou, tak letušky v letadle hlásily, ať je kontaktují majitelé těchto telefonů a ať ho v žádném případě nenabíjejí. Plus pokud ucítí, že se nadměrně zahřívá popř. spatří kouř ať ho vypnou a rovněž je kontaktují ...
maxsenz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-13 23:43:08
avatar
Poviem (napíšem) len jedno : HAHA TAK TYM PROSTITUTKAM ŠIKMOOKYM TREBA
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-10-14 15:03:40
avatar
Kdyby to byl Apple tak to je tu masivni clanek a hate all over the bloody place.
Ale protoze to je fav Samsung, je tu jen lehounke shrnuti.

Me je to fuk, jen poukazuji na objektivitu.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 221x
Komentářů: 0
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1305x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1034x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1134x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3720x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1444x
Komentářů: 0