Apple neuspěl se zákazem prodejů Samsung zařízení - Začíná se soudům Apple přejídat? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 19 prosinec 2012
altSoud v USA tentokrát nešel na ruku Apple a zamítl jeho požadavky.

 

 

 

Další kolo sporů Apple vs Samsung, ve kterém padají poměrně rozporuplná soudní nařízení, je zde. Zatímco ve zbytku světa Apple spíše prohrává a dokonce v Británii je nyní Apple soudem popotahován, aby se veřejně na svých stránkách omluvil Samsungu za nařčení, že jej kopíruje, v USA jdou soudci Apple na ruku. Tedy až do této doby. Už i zde Apple narazil. Žádal totiž o další zákaz prodejů konkurenčních Samsung produktů, které mu dnes hodně šlapou na paty. Dokonce jeho iPhone 5 spíše prohrává s Galaxy S3 u zákazníků. Apple nedokázal, že by ztráta podílu byla způsobena tím, že by Samsung porušil jeho patenty. Ve hře je ovšem stále nějaké to odškodnění. Samsung své produkty ale může vesele v USA prodávat dál.

Skoro to začíná vypadat, že Apple se svými neustálými požadavky na zablokování prodejů konkurence a dělání si nároků i na běžný tvar tabletů, se začíná přejídat všem soudům. Z obdivovaného inovátora se tak lehce může stát patentový troll. Ostatně v poslední době už těch inovací na Apple produktech také mnoho není a na trhu jsou i produkty, které jsou objektivně lepší a zajímavější, ať už je to třeba namátkou Galaxy S3 od Samsungu nebo PadFone 2 od ASUSu. Pověst Apple utrpěla i snahou vystrnadit Google Maps vlastními mapami, které ale obsahují řadu nesmyslů a dokonce mohou být až životu nebezpečnými, pokud by se podle nich někdo někde řídil. Google Maps jsou tedy zpět a Apple se musel svým zákazníkům omluvit. Apple navíc už ztrácí i ten dlouho budovaný punc výjimečnosti a exkluzivity, protože nemůžete nazývat exkluzivním něco, co se prodává po milionech a milionech kusů.

Uvidíme, jak to bude pokračovat, nicméně Apple by měl spíše více energie věnovat na vývoj svých produktů, než se věnovat snaze dokazovat, že patent na obdélník má on a místo konkurenčního boje parametrů a schopností zařízení chce uměle prosadit zákaz prodeje jiných než Apple zařízení.

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
jfb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - DD, neklesej tak hluboko 2012-12-19 13:13:13

Apple nemá patent na obdélník, ale na design patent, v Evropě se tomu říká průmyslový vzor, a ten popis není jen obdélník, ale mnohem více faktorů.
První, kdo žádal o zákaz prodejů v USA byl kdysi Samsung, také to tehdy zamítli.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 13:23:48
avatar
myslím, že každý ví o čem je řeč ;)
jfb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 13:36:53

Tak proč píšeš nesmysly?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 14:21:19
avatar
to nejsou nesmysly, jen to bereš moc doslova ;)
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 19:40:01

NJ, ale pak jsou tací, co tyhle nesmysly šíří míněně vážně dál, jakožto "veřejná" osobnost by se mělo více hledět, co se vypouští. Pak fakt člověk všude čte, jak Apple má patent na obdélník a je to docela unavující.
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 13:39:08
avatar
Chlape, jen tak mimochodem to s tím obdélníkem co ses tady jal tak vehementně vysvětlovat (viz. tvoje rádoby důležité komenty výše)...tomu se zase (nejen v Evropě) říká nadsázka
Takže chill out, my víme, že víš...
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 20:46:19
avatar
Na to s ti da odpovedat len tymto
Odkaz
alebo
Odkaz
Bumpkin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 12:00:47

heh zase nějaký chytrák

prvně v EU si musejí firmy nejdříve udělat průmyslový vzor, při jeho zažádání je nějaká doby ne prokázání že se jedná o jedinečnost, následně po udělení tohoto průmyslového vzoru lzde zažádat o patent!!

nemáte tedy pravdu a prosím podrobně si pročtěte celou kauzu a následně i EU právo nebo ČR právo a zjistíte tento postup!!
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 17:58:53
avatar
No robim inziniera v priemysle tak viem co to obnasa patentovat priemyslovy vzor.

Ale rec je tu o inom. O nezmyselnosti SUCASTNYCH patentovych sporov kde Apple je na cele. Nehnevaj sa ale sudit sa o "slide to unlock" alebo ze nejaky dotykovy mobil sa podoba inemu dotykovemu mobilu?

Ked v 90tych rokoch vypukla mobil mania, boli snad nejake spory ze by Nokia zalovala povedzme Ericson ze pouziva rovnake rozlozenie numerickej klavesnice? Alebo ze pouzila napad automatickeho blokovania klavesnice. Apple a celkovo akakolvek spolocnost musi pochopit ze patenty za taketo chujoviny s prepacenim su najvacsou brzdou technologickeho vyvoja. Fakt si neviem predstavit dnesne spory kebyze len dnes sa vynajde koleso, penicilin alebo dvere do domu. A neboj sa nie som nejaky odporca Apple ktory im zavidi uspech.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 22:27:19
avatar
Jenže to je problém americkýho patentovýho práva... Dokud bude možný tam získat patent, průmyslovej vzor (řikejte si tomu jak chcete) na obdélník s diplejem, slide to unlock a podobný nesmysly tak to nikdy lepší nebude... Jednoho krásnýho dne se někdo naštve a udělá v těch patentech pořádek a tyhle patenty na univerzální řešení, který neznamenaj žádnej pokrok, prostě zruší...
maugggly [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-22 13:21:06
avatar
čo keby si konkretizoval. "vice faktoru" ? napr?
Tom439 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 13:56:13
avatar
Už byl nejvyšší čas.... Ty jeho patentové spory mě už celkem prudijou (alespoň je o čem číst).
Jinak podle mě, je "punc vyjimečnost" applu spíše v omezování svých uživatelů.
Spolužák má iPhone 4 a teda byl jsem z toho trochu zklamán (je to už trochu starší model ale i tak).
Jednak má jen 16 GB (měl to plný a pořád remcal ),nemělo to rádio a baterka už byla celkem špatná, takže to prd vydrželo. (možná se dá dodatečně něco nahrát z appstore nevím)
No a nemůže si nic vyměnit...
Nemožnost výměny baterky a absence paměťové karty = největší - applu (pro mě).
Jinak aby si někdo nemyslel, že dělám flame, tak je to na pohled pěkný přístroj(i ta zavrhovaná 5 se mi líbí) a vůbec design všeho od applu je moc pěkný. Bohužel také strašně předražené, tak za půlku ceny by to bylo ok.
Ještě teda bych se chtěl optat... Je možné poslat z applu na Android natočené video třeba přes bluetooth a bude to fungovat.
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 14:07:13
avatar
K tvé poslední větě...moje zkušenost je ta, že problém to je. iPhone 4S nebyl schopen se s neapplovskými přístroji vůbec spárovat.
Je to nicméně jen moje zkušenost, třeba to jde, ale určitě to nebude user-friendly.
karel743 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - blootuth 2012-12-19 16:06:52
avatar
Ten modrozub apple používá jen na spárování s příslušenstvím. Docela jsem byl vytočený, když jsem zjistil nekompatibilizu se vším (manželka to vyfásla v práci bez dat) co ostatní standartně exportují. U mého androidu se mi běžně nestává, že volám furt do hlasové schránky, že... a spousta jiných takový fičůr :-(
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 22:34:41
avatar
add cena.. Apple jako skoro všichni používaj kurz 1$=1E.. Přičti si DPH a případný clo uvidíš kolik to celkově hodí.. U iPadu mini to jsou třeba 2k za 16GB Wifi u 13p MBP s retinou už to je 10k za základní model.. A pokud by tady stál tenhle MBP 34k, tak sorry ale za tyhle prachy široko daleko nic lepšího neseženeš... Takže pokud Apple, tak si ho přivézt z US

Ale abych nekřivdil Applu, tak tenhle debilní kurz, že euro se rovná dolar používaj skoro všichni...
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 17:29:35
avatar
že by zvitězil rozum nad lobby
TeeJay [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 18:43:49
avatar
To je dost jen tak dál, byl bych radši, kdyby Apple právě více inovoval a méně se soudil, ale když je dneska všechno o penězích... jasně, kdyby se mu podařilo v USA zablokovat největší konkurenci, tržby by byly vyšší, ale kdo je na to jeho věčný soudění zvědavej?
KrisíK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - APPLE! 2012-12-19 21:28:09
avatar
Je samozřejmé, že Apple je nejlepší firma na světě. Nikdy nebylo, a nikdy již nebude více expandující firmy, než je právě Apple. Jeho revírem jsou spotřebitelé, kteří vědí co chtějí, jejich tempo, je nedostižné. Jeho produkty jsou inovativní, designově nejpropracovanější a nejlepší. Lidem z Apple inc. jde o nás zákazníky ve dne v noci. Applovským mottem je naše spokojenost.
Kdo je tady nejlepší? Apple, Apple, Apple!!!!
HALLELUYAH!!!
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 22:10:43
avatar
no nevím, podle mě je IBM mnohem úspěšnější i z heldiska přínosu ;)
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-19 22:49:22
avatar
Je samozrejmé že Apple je najúspešnejším zlodejom v súčasnosti na svete. Nikdy nebolo a nikdy nebude viac nenažranej firmy než je Apple. Jeho revírom sú mentálne zaostalý spotrebitelia ktorý nevedia čo chcú ani čo to vie alebo obsahuje oni len chcú Apple lebo je to Apple. Ich tempo je také ako aj ich uvažovanie, celý život šliapu a nepohnú sa z miesta. Produkty Apple sú nekompatibilné, predražené s destskými nemocami (skratované antény, nekvalitné fotografie v exteriéri na slnku) s podpriemereným designom. Ľuďom z Apple inc. ide o zisk z tupého stáda zákazníkov vo dne v noci. Applovským mottom je "Čím lacnejšie vyrobiť a pod rúškom značky čo najdrahšie predať" Kto je tu najlepší Tehla, Tehla, Tehla Ericson GA-628 Sing Halleluyah že prečo je tá kríza keď väčšina americkeho národa nemá čo žrať alebo aj obličky sa zbaví len aby mali na sračku apple
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 06:55:37
avatar
Pobavilo
Aj keď to je smutná pravda.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 22:40:56
avatar
koukam zaslepenost a nenávist vůči Apple nade vše
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-22 01:04:44
avatar
Je rozdiel medzi zaslepenosťou a pravdou. Takisto je rozdiel medzi človekom čo sa pozerá kade ide a medzi tým čo ide za stádom.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 18:02:40
avatar
davam ti + za sarkazmus este si zabudol ze je to "Magical"
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 00:07:02
avatar
Apple stejně skončí. Bude to trvat dlouho, ale začátek konce je vidět už teď v různých věcech.
Dost brzo bude jasné, že už nejsou schopní vymyslet něco nového, natož to úspěšně vyrobit. One-man show má své nevýhody, hlavně když dotyčný zemře.
AsterixI [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 07:06:26

Apple nastartoval éru dotykových telefonů ... ale pěkně z lehoučka, aby měl v každé další verzi co vylepšovat. Už se pomalu dostává na vrchol, kde všechny běžné funkce téměř integroval a začíná z toho být obyčejný mobil.
bull30 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-20 09:51:25
avatar
Zacina? Myslim ze iphon od 4 gneracie nedokaze konkurovat a tak to bude pokracovat dalej vyrobna cena 130 dolarov lol ked som to cital tak ma brusne krce chytali a apple ovce netliachajte tu zasa o vyvoji pre boha vsak je to to iste ako 4 gneracia len ma natiahnuty display.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1255x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2154x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1933x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1296x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1288x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3908x
Komentářů: 0