Razer vylepšuje jednu z nejlepších myší na trhu – Nový Razer Lachesis s 5600 dpi Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 05 srpen 2010
altVylepšení se dočkal velmi populární a oceňovaný hlodavec.

 

 

 

 

Jedna z nejlepších myší na trhu a asi nejlepší myš, kterou kdy RAZER udělal – model Lachesis, se dočkal vylepšení. Ten je na trhu už několik let a v záplavě kvalitních hlodavců jsem si jej vybral před lety i já. Dodnes skvěle slouží, a i když nám redakcí a mě osobně prošlo rukama obrovské množství počítačových myší, není mnoho těch, které by nabízely něco lepšího.

(Lachesis rok 2008)

Samozřejmě periferie typu počítačové myši, jsou hodně individuální věci, zejména co se držení týká. Lachesis je tradicionalistická myš, která je navíc pro leváky i praváky naprosto stejně použitelná. Svůj jednoduchý, účelný, klasický a léty vypiplaný ergonomický design si zachovává i v nové verzi.

Najdeme opět kvalitní tělo a celkem 9 programovatelných tlačítek, včetně dvojice na každé straně myši. Nově je lehce upraveno kolečko, které již není poloprůhledné i po obvodu. Myš se také prodávala ve více barvených edicích podle podsvícení. Já mám třeba bílé. Nově bude jedna verze myši, která ale má v sobě několik barevných diod, které velmi efektní, ale nevtíravé podsvícení zajistí libovolnou barvou, dle toho, co si v softwaru myši navolíte.

(Lachesis 2010)

Hlavní novinka se ale ukrývá uvnitř myši. Protože Lachesis je starý několik let, jeho starší Laser3G senzor s rozlišením 4000dpi už není tím nej, co RAZER má. Nově má tedy myš vylepšení LASER3G senzor s rozlišením 5600dpi. Upřímně řečeno si nemyslím, že byste rozdíl mezi starým a novým senzorem vůbec poznali. Oba senzory patří mezi stále to nejlepší, co lze vůbec na myších najít.

Myš se bude prodávat za trochu vyšší cenu než starší model a stát by měla zhruba 1700-1800 korun, což za tak kvalitní myš rozhodně není vůbec špatná cena a na trhu je řada dražších myší, které se ale k této ani nepřibližují. Vzhledem k tomu, že Lachesis mám už přes 2 roky, každý den v permanenci a asi si umíte představit, jak hodně ji při práci i hraní používám, mohu vám říci, že myš je stále ve špičkovém stavu. Dokonce jsem ještě nemusel měnit ani teflonky. Myš nevykazuje žádné známky opotřebení, hlučných tlačítek, odlupování barvy a dokonce ne ani vyleštění na stykových plochách. Jediné, co bych vytkl, je provedení kabelu a jeho vyvedení z myši, které není nezničitelné, zejména když se kabel někde zasekne a vy si toho po trhnutí s myší nevšimnete. Nová verze by tak měla mít podle mých informací nikoliv gumový, ale pevnější opletený kabel. Jinými slovy, omlazený Razer Lachesis je stále myš, kterou byste při koupi kvalitní periferie měli rozhodně dát na přední místa kandidátů na vašem seznamu. Zkusíme novou verzi sehnat na testy, abychom se podívali, jak moc patrné ty změny jsou.

Zdroj: RAZER
 
 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 14:50:02
avatar
Pěkné určitě super využitelné na paření ale trochu předražené.
miki75 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 14:56:51
avatar
ja mam tuto mysku uz 2 roky a presne take iste skusenosti ako autor. do dnes nelutujem ani cent za takuto kvalitnu mys. odporucim kazdemu. mna stala 2600,- sk a kupil by som si ju znovu.......
Takze urcite nie predrazena. proste kvalita nieco stoji....
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Souhlas 2010-08-05 21:56:27
avatar
Naprosto souhlasim! Kvalitní myš je základ! Mám Lachesis taky tak k těch dvoum letům a paráda!
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 00:58:48
avatar
no môžem len pritakať a to nehovoriac, že ja som kúpil Lachesisku minulý rok niekedy na Jar(teda ju mám asi rok a štvrť) a predražená nebola ani náhodou, nehovoriac o tom, že už bola oveľa lacnejšia ako pred dvoma rokmi a to som ju kúpil v špeciálne akcii s Razer Destructorom a to bola fakt úžasná kombinácia a za perfektný pomer cena/"výkon" ;)

Btw z káblom som nikdy žiadny problém nemal, takže toto je asi trošku DDho ojedinelý prípad. Jediný čo sa mi také stalo bolo, že mi začalo preklzovať koliesko, no tak ako z ničoho nič to začalo robiť, tak to rýchlo aj prestalo a dávno sa mi to nestalo. Som ho asi až moc to koliesko zohrali a prepotil spoteným prostredníkom, tak začalo preklzovať no
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 07:59:14
avatar
Je fakt, že to kolečko by mohlo mít nějakej hrubší povrch!
flanky [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 14:47:10

Taky sem stastnym majitelem teto mysi, mam cervenou edici, ktera se moc dlouho neprodavala a k Logitech G15 New krasne ladi
morke [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 15:03:58
avatar
Mám taky Lachesis s bílým podsvícením, chtěl bych se zeptat DD, jestli si koupí novou, nebo ponechá stále dobrou starou.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 15:06:43
avatar
myš stále slouží ejdiné co měním jsou podložky ExactMat, které vždycky vybrousim na malé ploše a pak se nedaj používat
carterkrieg [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 15:44:53
avatar
myslim, že cena bude podobná nebo nižší, ja jsem kdysi taky svojí lásku nalezl v jednom e-obchodě několik týdnů po vydání za nekřesťanskou cenu přes 2200 Kč českých a to byla prosím jedna z nejlevnějších v ČR. takže nová bude spíš levnější ..
Xero [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - podložka 2010-08-05 16:53:20

Já používam podložku SteelSeries (látková). Mám ji už tak 2 roky a je pořád jako nová, můžu doporučit . Samozřejmě že se nedá srovnávat s těma levnýma obchoďákovýma, tahle má pogumovanej spodek, je slaboučká a prostě mi sedí . Po nějakým vybroušení ani stopy (myš používám Razer Diamondback).
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 19:52:09

DD: Zkoušel si někdy SteelSeries?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 20:22:52
avatar
yep, ale ten razer eXact mám kvůli tomu, že je to kus hliníku a je k tomu perfektní područka používám to už několik let a už nemám problémy se zápěstím .)
morke [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 21:18:12
avatar
Zajímavé, taky používám eXact. Kterou stranu?
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 21:54:52
avatar
Exactmat som prestal používať pred nedávnom, prešiel som po dlhšom zvažovaní a jednej nepodarenej kúpe s názvom SteelSeries SX na Razer Sphex. Uvažoval som aj o Vespule, čo je nasledovník Exactmat, ale teraz neľutujem, čo som vybral. Podložka vyzerá, že sa ani nedá vyšúchať, takže tip na trvácnejšiu podložku by to mohol byť. Je úplne tenučká ako výkres! Hlavnou nevýhodou je, že sa prilepuje na stôl, teda nedá sa s ňou hýbať... ale odlepovať sa samozrejme dá, len to nie je praktické. Milujem ju preto, aká je tenká a hladká. Je to ako speed strana na Exactmat, teda som nadmieru spokojný!
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 01:08:42
avatar
no ja som kúpil v akcii rovno spolu s Lachesiskou(ako som vyššie písal) Destructora a teda od kedy mám túto myšku, tak aj túto podložku a na podložka stále vyzerá ako nová a to ju ani trošku nešetrím, myška sa na nej kĺže úžasne, je veľmi tenká a fakt veľká, teda fakt nie je problém s priestorom pri poriadnom surfovaní v nejakej hernej pecke ;) Som maximálne spokojný a na jednej strane som rád, že mi dal Razer možnosť kúpiť modernizovanú verziu mojej myšky, keď sa mi náhodou s mojou niečo stane, tak budem môcť kúpiť aspoň niečo nové, ale inak fakt nemám absolútne žiadny dôvod prechádzať na novú, pretože táto myška fakt nemá chybu...len tých tlačítok je zbytočne moc a ja tie prídavné vôbec nepoužívam, len si občas mením DPI...
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 17:57:07
avatar
Destructor som mal na zozname, ale pre cenu som vyskúšal Sphex... Ale pre cenu ju aj kedykoľvek vyhodím a kúpim niečo iné.
Zaujímalo by ma, aký je ten povrch hladký? Môžeš ho prirovnať k nejakej inej podložke? Ideálne by bolo, keby si napísal, že je to podobné, ako speed strana Exactmat, ale netuším, či si používal Exactmat...
A ako dlho tú podložku máš? Čo opotrebenie? Exactmat som musel vždy po určitom čase meniť, lebo sa zošúchala a už to nebolo ono... Preto som sa tej podložky vzdal.
Vidím, že Destructor je väčší, čo sa mi tiež veľmi pozdáva!
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 12:54:46
avatar
SX je dobrá, ale ne na každou myš. Osobně mi přišla značně lepší než ExactMat (navrch neničí moc teflony ani se neošoupává).

Jinak slušné podložky dělá Puretrak a ROCCAT.
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 17:27:11
avatar
SX som kúpil práve na tvoj podnet. Lenže potom som sa nestačil diviť, akú "predraženú podložku" to mám (slušne povedané). V živote som nevidel nič horšie, tomu u Steel hovoria kĺzavý povrch? Hneď druhý deň som volal a tretí im to posielal späť. Ponaučenie pre mňa je, že nikdy si už nekúpim nič iné, len Razer. Puretrak? WTF? To má byť čo?
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-11 12:33:46
avatar
Tobě to neklouzalo? Nechápem, vždyť je to totálně hladké. Když něco nevíš, použij google.

Jako mě SX klouzala natolik, že stačilo do myši ťuknout a ona setrvačností popojela.
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-11 12:42:10

To je právě dobré pro přesnost u FPS her, prakticky nic ti neklade odpor v posunu.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-08 02:38:03
avatar
Destructor stojí dačo viac, ale kvalita je fakt špičková. Ide o takú akoby fakt kvalitne vyzerajúcu zliatinu plastu, ktorá na stole perfektne sedí ako prilepená, ale nie je ako prilepená(snáď chápeš ako to myslím). Mám ju od cca Jari 2009 i spolu s myškou a opotrebenie absolútne žiadne. Myška sa po nej kĺžke krásne ľahúčko, ale zase nie moc a cítiť tam také mierne tretie a aj počuť, ale príde mi to tak fakt akurát v perfektnej norme(teda kĺže sa ľahúčko, ale zase nie príliš jak na ľade, teda ju aj pekne cítiť ako sa po podložke pohybuje a trošku aj počuť, ale úplne normálne prirodzene).
Možno by sa našiel niekto taký komu by sa nepáčila, ale dosť o tom pochybujem. Osobne som presvedčený o tom, že kúpa tejto podložky sa rozhodne vyplatí a to nehovoriac o veľkosti fakt ideálne veľkej a neobmedzujúcej...a ešte sa dodáva s takým fajným peračníkom, takže nie je problém si ju zobrať na LANku a pritom si byť istý, že podložke sa absolútne nič nestane. Čo sa ale týka kvality, tak fakt nechápem, pretože posvietil som si na ňu naozaj skutočne z blízka a skutočne som nenašiel jediný ani len náznak škrabanca, či akéhokoľvek opotrebenia...jednoducho vyzerá až nepochopiteľne stále ako nová.
Ja osobne rozhodne odporúčam
Btw s Exactmatom som bohužiaľ tú česť nejako nikdy nemal, ale osobne si myslím, že to bude asi dosť podobné, čo sa týka pohybu myšky po podložke (teda na dotyk to pripomína taký veľmi jemne "drsný" hliník, či jednoducho nejaký kov, len to samozrejme nie je ani trošku chladné, narozdiel od nejakého kovu, čo je vlastne ďalšia výhoda)...
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-08 12:50:50
avatar
Vďaka!
S tým studeným hliníkom máš inak pravdu. U Exactmat sa mi často stávalo, že sa zarosila, lebo bola zo začiatku príliš chladná... Sphex mám teraz nalepenú priamo na drevenom stole a už ju vôbec nemusím utierať pri používaní.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-08 15:20:44
avatar
neni zač...rád som sa podelil o svoje skúsenosti

no ja som vlastne hliníkovú podložku nikdy nemal a neviem či som vôbec niekedy nejakú použil niekde, no viem ako vyzerajú rôzne zliatiny hliníka v reáli(trebárs na PC skrinke je to krása taký pekne upravený hliník) a že to musí aj chladiť, keďže je to kov a asi by mi to aj trošku vadilo...teda Destructor nie je ani trochu chladný a taktiež sa mi myslím nikdy ani trošku nezarosoval, ani v tých najhorúcejších horúčavách. Teda táto podložka sa asi skutočne vydarila a skutočne na nej neviem nájsť jedinú chybičku na kráse (dokonca aj cena mi príde dobrá zato, že je taká dokonalá a po roku a štvrť používania vyzerá stále ako prvý deň, takže mi to príde aj fakt výhodná kúpa, ak ju ani po desiatich rokoch nebudem mať prečo vymeniť ).
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-11 12:46:47
avatar
Ani to nezkoušej, hliník je fajn, ale je to studený.. hrozně.
Dumbo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 23:35:54

A prečo nemáte Látkovú podložku ?
Já mám Razer Goliathus , uš asi roky a nemám problém.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 12:55:38
avatar
Někomu to nevyhovuje, já míval tvrdé docela dlouho, ale kvalitní látkovky jsou lepší. Takže souhlasim.. Goliathus je známej jako docela solidní podložka.
Luizzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 15:09:43

Já vlastním Logitech MX518 již 3 roky bez sebemenšího problému a byla levnější cca 1300,-. Lachesis (2008 ) jsem v ruce držel , ale nějak mi do ruky nepadla (tlačila mě ze stran do ruky). A já naopak vím z vlastní zkušenosti, že se dá sehnat stejně kvalitní myš i levněji než za 1800,-. Názor typu, moje myš má 5600dpi a proto je lepší, neberu.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 12:56:10
avatar
Možná by ti vyhovoval Razer Imperator, velmi podobný MX518.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 15:48:19
avatar
jenze za ten lesklej plast po stranach, kde se ta mys prave drzi, by zaslouzil nekdo z razeru pekne pres drzku...
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-11 12:47:50
avatar
Souhlasim, ale dneska je tak strašně málo myší co lesklý plasty nemaj, že se nedá dělat nic jiného než to překousnout..

A myslim, že proti Ozone Smog, je to ještě zlatý..
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-11 13:08:35
avatar
no ale dat je zrovna tam, kde uz vetsina hernich mysi ma par let pogumovanej povrch nebo aspon mekcenej plast, aby se lepe drzela?to fakt ne...
slabam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Rozlišení 2010-08-05 16:04:17

Kdo používá jaký rozlišení? Já mám sice na myši až 2500 dpi ale vic jak 800 dpi mi připadá moc rychlý. Není tu na to nějaká anketa? Případně, neudělal by ji někdo?
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 16:34:00
avatar
Já používám 1600, ale občas to snížím a občas zvýším, ale většinou citlivost myši upravím ve Windows nebo ve hře.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 01:53:33
avatar
Presne tak...to je nezmysel, že to je rýchle...to je fakt demencia, keďže kľudne si môžem dať nejakých 125DPI a bude to neovládateľné rýchle, keď si to tak v hre alebo vo Winoch nastavím...preto ako hovorím - u DPI vôbec nejde or rýchlosť alebo o presnosť a niečo ako, že vyššie DPI ako 1800 že je nepoužiteľné a podobne, je totálny nezmysel!!!
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 16:39:42

rychlost si vies nastavit.. tam ide skor o presnost.. headshot nie je len tak.. ;-)
Spock [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 18:04:33
avatar
Na G9x mám neustále 5000 dpi, na strategie a rts ok, ale hrát s tím CS není nejlepší řešení.
Mám to tak nastavené neboť stačí "mikropohyb" cca 1cm a kurzor se mi přesune přes celou obrazovku, chce to cvik, ale jak se to naučíte tak nechcete už nikdy více pracovat s línou myškou.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 12:57:47
avatar
1200 DPi systém, 2200 DPi BFBC2, 5000 DPi CoD4 a pár dalších stříleček..

Výhoda G9x je že funguje na všechny citlivosti prakticky stejně dobře. Mínus, že to jako všechny Avaga občas trošku blbne, ale pořád méně než ty ostatní..
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 21:58:27
avatar
U mňa 1600 dpi, max môžem dať 3200 ale to sa nedá, strašne citlivé... Takto to mám na stálo.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 01:09:43
avatar
že moc citlivé??? veď všade, tak ako v hrách, tak i vo Windowse si nastavíš rýchlosť akú len chceš...čím vyššie DPI, tak tým väčšia presnosť...o rýchlosť tam vôbec nejde :wink.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 06:58:42
avatar
kdyz si nastavis citlivost ve win jinak nez na polovinu (kdy je rychlost presne takova jako ma mys) tak presnost ztracis, protoze ti tu rychlost windows automaticky upravuje. vyssi dpi znamena vyssi citlivost a tim padem i rychlost, proste na stejne delce treba 1cm ti kurzor pri vyssim dpi ujede na monitoru vetsi vzdalenost. jak se timhle muze zvysovat presnost vubec nechapu. presnost totiz zavisi jenom na tvy ruce. a pri nizsi rychlosti si vzdy presnejsi...
ElectricKota [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 07:58:17
avatar
jj
mám Imperátora s 5600DPI a v životě jsem si tuhle citlivost nezapnul, běžne používám 2400-3600.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 10:59:53
avatar
no tak fakt neviem, ale ja na Lachesiske používam skoro stále plných 4000DPI a tomu som si prispôsobil rýchlosť vo Winoch a občas si to prispôsobím i v hre, no každopádne nemám s presnosťou a rýchlosťou žiadne problémy...
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 12:58:39
avatar
Ve Win neměnit, měnit jen ve hře. 5000 DPi a víc lze bez problémů využít po přenastavení v každé hře.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-08 02:38:59
avatar
A ako to teda mám nastaviť vo Winoch aby to bolo ideálne?? A prečo vlastne nemeniť vo Winoch??
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-11 12:50:09
avatar
6 zářez v nastavení citlivosti myši, nebo pod číslem 5 (třeba v Razer ovladačích).

6 zářez protože stupně jsou od 0 do 10 (tj. je jich 11).

Jinak proč neměnit, protože pokud to neni ošetřené v ovladačích, tak Win přidává akceleraci buď pozitivní, nebo negativní což obvykle ústí ve sníženou přesnost myši.. prostě buď přejede místo kde by měla být, nebo tam naopak nedojede.

Takže ve Win to nechávam takhle a mam prostě nastavených pár profilů DPi a ve hře to jen o kus zvednu.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 18:24:29
avatar
Pekna mys, ktera si svou cenu zaslouzi. Kvalita je kvalita
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Lachesis spíš ne 2010-08-05 19:52:21
avatar
Já s ní mám spíš negativní zkušenost. Při testech mi prošlo rukou už také dost myší a Lachesis mi z těch dražších celkem jasně nejvíc nesedla. Ten tvar je divní, takový ropláclý, nevím, zda je to jako velká myš, nebo malá myš. Mé klasické prstové držení také nic moc a to hlavně kvůli dvěma hlavním tlačítkům, která mají takové ty rohy, což je dle mého názoru zcela zbytečně...no prostě tohle můj kousek rozhodně není.

Jsem teď podruhé již reklamoval Razer Krait, to je nej myška, ale mnoha lidem nesedí, neb je malá. Avšak i na paření ideální. Už ji mam tři roky a za tu dobu jsem dvakrát proklikal levé tlačítko...no o protáčení silikonového kroužku na kolečku nemluvím, to je dá se říct vlastnost myši než vada, neb to měly snad všechny.
morke [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 21:21:45
avatar
Byl jsem zvyklý na běžné myši, ale po měsíci jsem měl právě s nimi problém. Lachesis je osobitá, po delším používání sroste s rukou.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 01:19:14
avatar
Presne tak...ja som mal trošku na začiatku s Lachesisko problém, pretože nikdy som nič podobné dovtedy v ruke nedržal a trebárs pri Dote som nechtiac stláčal tlačítka na prepínanie profilov a tým pádom mi myška na pár sekúnd zamŕzala a pekne ma to sralo, keďže ma to stále smrte, no po čase sa mi myška fakt akoby zrástla s rukou a už si neviem predstaviť, že by som používal niečo iné...

to holoway: No presne o tomto hovorím - ty si Lachesisku dostal do ruky na testy a ja keby som dostal na testy, tak by som si tiež asi tiež povedal, že toto mi teda neskutočne nesedí, lenže ja som ju kúpil a aj keď mi hneď jednoducho pre taký revolučný tvar nesadla, tak som ju nehodil naspäť do obchodu, ale používal som ju ďalej až sa mi fakt z rukou vzrástla...ale aj keď som ju prvýkrát chytil do ruky, tak aj keď to bol obrovský nezvyk, tak mi na prvé ohmatanie fakt krásne okopírovala tvar dlane a sadla mi do nej ako uliata...jak perfektné boty
...a s tým pretáčaním koliečka (ako som písal vyššie), tak s tým som sa už i ja stretol, ale to keď som ho asi nejako veľmi zohrial a prepotil, ale vlastne v poslednej dobe sa mi už dávno nepretáčalo...ono je to asi nežiadúca vlastnosť vznikajúca pri vysokých horúčavách a týmto možno už netrpí práve to nové koliečko...ktovie, no každopádne pokiaľ sa nepretáča, tak je to koliečko fakt úžasné na používanie i na dotyk fakt úžasne pohodlné a komfortné
Luizzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 12:14:49

S tím držením v ruce s tebou souhlasím, psal jsem to výše. Je to pro mě nepřirozený tvar a po delší chvíli mám otlačenou ruku.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-08 02:40:15
avatar
Otlačenú ruku z Lachesisky?!?
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-11 12:50:39
avatar
Což, já z ní a DeathAddera měl křeč. Prostě každej má jinou hnátu..
Zbycho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-05 22:33:02
avatar
Sice to není fórum, ale možná mi poradíte. Kombinace Lachesis Laser3G, W7 x64 a ovladače Lachesis_win7_(compatible_only)_driver_v1.10_Eng.exe, firmware 1.91 mi nejde spustit konfigurátor na mém ščotu. V XP všechno jede, můžu konfigurovat, v sedmičkách si ten panel nespustím, nic nenakonfiguruji.
Máte stejný problém?
P.S. Klávesnice Microsoft Razer Reclusa - konfigurační panel Razeru funguje OK.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 12:59:47
avatar
Zkusit pustit v režimu kompatibility s Vista SP1? Či přímo instalovat v režimu kompatibility a s admin právama..
Zbycho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-08 18:06:01
avatar
Jo, režim kompatibility Vista SP1 zabral. Já lama zkusil jenom XP a Vista (samozřejmě pod adminem). Díky.
CharlieV [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Muj hlodavec 2010-08-06 11:15:49

Lachesis byla jedna z horkých kandidátů na mou novou myš (předtím jsem používal jakéhosi kancelářského Logitecha - stále funguje, ale na paření není uplně OK), ale kvůli dostupnosti a ceně nakonec zvítězila Roccat KONE, v kombinaci s podložkou Taito. Musel jsem si zvyknout na trochu jiné držení - logitecha jsem proháněl jen prsty, Kone je víc do ruky, ale spokojenost. Rozlišení používám 1600 ve Woknech a 2400 v Battlefieldu - tam mám sníženou citlivost v nastavení, ale přesnost je skvělá a třeba za protileteckým kanonem otáčím 3x rychleji než kolega z týmu (on otočí o 1/4 otáčky na "jeden zátah", já o půl až tři čtvrtě).
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-07 13:00:33
avatar
Až skorem občas lituju, že sem jí prodal. Ale jinak to měnění citlivosti je ve vozidlech fajn..
Arg [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 12:33:02

tak myšku od Razeru jsem kupoval, protože mě prostě myšky odcházejí, hraju hodně klikaček a vybral jsem tenkrát Krait( nehledal jsem vyloženě herní myš, ale spíš nějakou co vydrží), musím říct že po dvou letech je jako nová, bez známek opotřebení, opravdu dělají kvalitní myšky které si svou cenu jednoznačně obhájí
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 17:34:15
avatar
Asi neklikáš zase tolik První Krait odešel proklikaný po roce a dvou měsících, druhý vydržel o 8 měsíců déle...takže teď jsem zvědav, zda to opraví nebo jak tu reklamaci vyřeší
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-08 02:51:48
avatar
Občas si sledujem počet klikov v Dote, kde je nato jednoduchý príkaz a zvyčajne má vždy najväčší počet klikov a nikdy nemám pod určitú dosť slušne vysokú hranicu. Teda klikám určite rozhodne dosť a na Lachesise teda rozhodne nevidím najmenšie známky opotrebenia tlačidiel...ale tak predsa vždy je ešte veľa času na to, aby mi zo dňa na deň odišlo tlačítko, ale nejako si to neviem predstaviť, ako sa môže len tak zo dňa na deň pokaziť, keď aktuálne vyzerá a funguje tak perfektne...
Imhotep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-06 12:55:33

Nejlepší je DeathAdder. Jen levaci maji smulu Lachesis je moc uzka a dlouha. Na ho... se drzi, bocni tlacitka jsou s ergonomii na stiru. Holt symetricka mys Btw. jezdim na eXactMat-control uz nejaky ten patek a spokojenost.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-08 02:47:50
avatar
Fakt chudáci tí leváci - Odkaz
...Horšie je to ale s niekým ako ja - som pravák, ale myšku používam na ľavej ruke, ale nechcem byť obmedzený iba na jednu myšku a občas používam myšku aj pravou rukou. Teda ako pri ktorej hre a pričom mi čo viac vyhovuje. Každopádne by mi myslím DeadAdder asi nevyhovoval i keď poznám mnoho takých, ktorý naň nedajú dopustiť, ale asi určite by mi to nevyhovovalo viac než Lachesis, aj keď je to asi dosť ergonomická myška, no nie až tak a nie je taká komfortná...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1271x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1730x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2319x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2054x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1359x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1333x
Komentářů: 1