SAMSUNG nám ukázal své novinky – Super OLED TV, chytré TV nový Galaxy Tab 2 a skvělý Surface 2 Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 14 únor 2012
altSpolečnost Samsung na velké konference v Praze prezentovala své novinky, byli jsme u toho.

 

 

 

 

 

V pondělí se poprvé v historii konala v Praze velká technologická konference společnosti Samsung, na které za účasti novinářů z celé Evropy ukázala světu své novinky. DDWorld.cz byl samozřejmě u toho a podrobně si prohlédl všechny novinky, které ve svém rozsáhlém portfoliu Samsung nabízí.

Samsung se nám pochlubil skvělými prodejními výsledky z loňského roku, kdy se v mnoha oblastech stal Evropskou jedničkou. Nutno říci, že v mnoha oblastech zaslouženě, zejména na poli TV a OLED patří dnes k tahounům, stejně tak se mu povedly TABLETY, které ze všech jiných značek skutečně nejvíce konkurují Apple iPad a rozhodně uspěl na poli chytrých mobilních telefonů, kde jeho Galaxy S II stál dlouho na špici a to i před iPhone4. A i dnes je to stále špička. Samsung samozřejmě tvrdí, že si důvěry zákazníků do něj vložené váží a hodlá se snažit i v letošním roce a těch následujících. To rádi slyšíme, otázkou je, zda se slova změní i ve skutečnost.

Samsung nám poodhalil svou vizi propojené domácnosti. Chytré TV, chytré telefony, tablety, foťáky, a dokonce i inteligentní ledničky, pračky atd. Vše propojené. V současnosti již funguje technologie AllShare, díky které můžete jednoduše sdílet obsah svého Samsung mobilního telefonu, tabletu, fotoaparátu, videokamery a TV. Vše můžete sdílet, zobrazovat atd. Systém je to rozhodně zajímavý a snad i časem skutečně ergonomický, ve smyslu minimalizace počtu zařízení, které člověk používá.

  • SUPER OLED TV a SMART TV

Ze všeho nejvíce se nám na konferenci líbili představené televize nové generace. Do Prahy nám Samsung přivezl ukázat svou SUPER OLED 55“ TV, která má ve skutečnosti na živo mnohem lepší obraz, než vidíte na všech fotografiích či videích po internetu. Opravdu parádní a jak je tenká. Prodávat se začne už letos, ale cena u nás nebyla oznámena.  

(Super OLED TV)

Samsung ale představil i o něco dostupnější modely řady ES8000 LED TV. jejich obraz je také špičkový, Samsung navíc představil novinku, v podobě integrované kamery, mikrofonu a také výměnného modulu, který vlastně obsahuje malý PC. TV jdou ovládat gesty i hlasovými povely, upgradovatelný modul nabídne letos spoustu zajímavých multimediálních funkcí a dvoujádrové CPU a příští rok planuje Samsung vydat modul se 4jádrovým CPU a novými funkcemi, který si budou moci majitelé ES8000 LED LCD pořídit a osadit. Zajímavý nápad.

  • Světová premiéra – Tablet Galaxy TAB 2

V Praze se také udála malá světová premiéra, když nám Samsung představil druhou generaci jeho Galaxy Tabu. Dvojka je evolucí předchozího, má 7“ display s 1024x600 rozlišením, uvnitř bije dvoujádrový 1GHz procesor, 1GB RAM atd.

Přístroj má samozřejmě plnou konektivitu, včetě WiFi N a BT 3.0. Interní paměť je minimálně 8GB, existovat ale budou i modely s 16 a 32GB. Rozměry přístroje jsou 193,7 x 122,4 x 10,5 mm a váží 344 gramů.

Tablet pohání nejnovější verze Androidu, tedy 4.0 s novými funkcemi a optimalizacemi od Samsungu. Tablet se začne prodávat v březnu.

  • Samsung notebook N9 – ultrabook na Ivy Bridge?

Samsung v poslední době tlačí i na poli počítačů, i když jen těch mobilních. V Praze ukázal svou druhou generaci série 9. Což je vlastně Ultrabook s Core i7 a SSD diskem. Designově opravdu krásný kousek, se slušným výkonem. Samsung nebyl moc sdílný, pokud jde o parametry, nám se podařilo zjistit, že je postavený na 22nm Ivy Bridge, což vysvětluje i proklamovanou výdrž 10 hodin na baterie, která se současnou generací Ultrabooků prostě není reálná.  

Snad jediné, co se nám na novém Ultrabooku série 9 moc nelíbilo, bylo praktické dílenské zpracování. Celý notebook je sice převážně z hliníku, ale nepůsobí tak masivním a pevným dojmem, jako například ASUS ZENBOOK. Zkrátka doufáme, že Samsung ještě sérii 9 o něco zpevní, i když opět musíme obdivovat tu tenkost těchto nových strojů.

  • Chytré fotoaparáty, monitory, ale nejlepší byl SURFACE 2

Samsung se také pochlubil celou škálou dalších produktů, z těch nás nejvíce zaujal fotoaparát NX200, což je taková kompaktní zrcadlovka. Fotoaparát si opatříme na recenzi, protože nás opravdu zaujal.

Ze všeho nejvíce jsme se ale bavily u SURFACE 2, tedy konkrétně SUR40, což je ten známý multimediální multidotykový stůl s technologií od Microsoftu (Surface). Zde už v druhé generaci, již s tenkou dotykovou 40“ LCD obrazovkou. Surface 2 je vlastně takový „stolní“ počítač. Uvnitř bije AMD Athlon X2 a grafika AMD Radeon HD 6750M + 4GB RAM a 320GB HDD. Celé to běží na Windows 7 a je to opravdu legrace a užitečné na mnoho věcí. Osobně bych chtěl o něco větší plochu, ale umím si to i doma celkem představit jako využitelné.

Doufejme, že se k nám Samsung opět vydá i v příštích letech se svými novinkami a budeme se tak moci podívat na produkty, jejichž schopnosti a kvality budou cenově dostupným standardem až za několik let. Stejně tak jsme zvědaví, co Samsung vymyslí dále.

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
ludom [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Samsung má našliapnuté do budú 2012-02-14 14:49:37

osobne si myslím, že Samsung je najprogresívnejšou firmou na trhu elektroniky všeobecne a som rád, že sa snaží implementovať nové veci, ktoré sa dajú reálne používať. :-)
radik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-14 15:40:07
avatar
jen kdyby ho ten Apple tak neustále neomezoval (nebo se o to alespoň pořád vehementně po všech koutech světa nesnažil)
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - OLED 2012-02-14 15:13:01
avatar
dufam ze u OLED nebudu mat velky vyrobci uzavretu kartelovu dohodu aby umelo ceny drzali hore ako u zac. LCD tech. Zda sa mi ze na to upozornil Samsung preto ako jediny nemusel platit pokutu eur. komisii
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-14 15:30:48
avatar
Taky bych si to přál. Myslím však, že se jedná o zbožné přání.
CCblue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-14 19:26:17

Cena OLED bude vysoká tak dlouho, jak jen to půjde. Po nevelkém úspěch 3D už není velká možnost nějak víc vylepšovat technologii LCD, což znamená, že pro technologické leadry není možnost, jak udržet cenu svých výrobků výrazně nad "levnými" výrobci.
Proto nastal zřejmě čas na zcela novou mainstreamovou technologii OLED, která zaručí znovu technologický náskok a tak i vyšší ceny.
Takže OLED bude ještě dost dlouho drahý, ale ne tak, aby si ho nemohlo dostatek lidí koupit. Během pár let se cena dostane na snesitelnou úroveň, ale odhaduju, že se s LCD cenově srovná tak v roce 2020.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-15 03:11:57
avatar
oled bude cenove dostupny az v te dobe, kdy ho budou schopni vyrobci levne vyrabet. na vyrobu ma byt i levnejsi nez lcd, tudiz neni moc duvodu aby nastup nejak umele zdrzovaly. problem je ze vyroba oled si zada investice a pro vyrobce je neprijatelne aby obetovali rok dva ztrat a az potom rejzovali. oni chcou mit zisky porad, proto bude nastup pozvolny.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-14 18:37:41
avatar
dokud se jim nezaplatí vývoj, tak asi "lidové" ceny nebudou ... ikdyž už by to mohli mít zadotovaný v lcd
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-14 18:18:08
avatar
Až se někomu na ksichtovníku objeví Stýve, kazí se ti sýr tak to bude celkem humorné. Jako chápu že jde o "vizi" budoucnosti, ale přijde mi to celkem uhozené všechno všude sdílet.
Kosheen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-14 22:17:01
avatar
co je pravdy na tom ze oled displeje maju zivotnost priblizne 5rokov?
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-14 23:35:14
avatar
Já mám u sebe v pokoji televizi s dutou, ale plochou obrazovkou, 55 cm úhlopříčka. A má to stereo a teletext :-)

Ale do budoucna zvažuju nákup tak 120 cm placky a že bych jí i připojil k PC a hrál na tom...
AndyF1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-02-15 09:18:25

Nj tiez som jednu dobu uvazoval o velkej TV alebo rovno projektore na hry. Vtedy bol cas na hranie ale neboli prachy. Teraz by som to uz hadam nejak zaplatil ale zase nema cas to pouzivat takze by to bol neadekvatne drahy lapac prachu.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 450x
Komentářů: 1
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1344x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1049x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1145x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3729x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1445x
Komentářů: 0