Apple chrápe, Samsung jede - dozrál čas na další chytré hodinky? Samsung si myslí, že ano. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 20 březen 2013
altZatímco Apple s iWatch váhá, Samsung neváhá a potvrzuje práce na nové generace SmartWatch.

 

 

 

 

Nedávno jsme tu měli zajímavou informaci, podle které prý Apple chystá konečně nějakou technologickou inovaci, po kterých se v poslední době u Apple zcela slehla zem. Bohužel následující týdny ukázaly, že to s iWatch, jak by se nový produkt Apple mohl jmenovat, nebude zatím tak horké a Apple se jej v dohledné době uvést na trh spíše nechystá. Možná by měl ale svou strategii změnit.

Stále rostoucí Samsung, který je dnes největším výrobcem běžných i chytrých telefonů a stahuje Appple mílovými kroky i na poli Tabletů, chystá totiž další svou generaci chytrých hodinek. Samsung totiž už před pár lety podobný produkt chytrých hodinek uvedl, ale bez valného úspěchu. Dnes už je ale jiná situace, jiné portfolio produktů a jiná uživatelská nálada, takže Samsung chystá nové "Galaxy SmartWatch", aneb chytrý telefon s malým dotykovým displayem na ruku. A nijak se tím netají.

Vzhledem k tomu, že Samsung již má s podobným produktem zkušenosti, nebude pro něj problém vytvořit novou generaci při současných možnostech a to v dohledné době. Právě i tato angažovanost Samsungu v poslední době snad ve všech segmentech mobilního i nemobilního trhu stojí za tím, proč mnozí mluví o velkém ústupu ze slávy společnosti Apple a hrozícímu úpadku této kdysi technologicky krok udávající společnosti. Setrvačnost prodejů nebude trvat dlouho, technologicky, výkonem, výbavou i kvalitou byl již Apple překonán na poli SmartPhone a pravděpodobně letos už i na Tabletech. Zkrátka Apple potřebuje nějakou technologickou bombičku a spoléhalo se na iWatch. Jak je vidět, asi zbytečně ...

Otázkou pro nás uživatele je, zda je podobný koncept chytrého mini-telefonu do hodinek zajímavý. Přístroj bude moci pravděpodobně pracovat samostatně na vlastní SIM, nebo v páru s chytrým telefonem. Ale bude to pro nás užitečné a použitelné?

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Bohumil Stejskal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 12:14:21
avatar
Já bych raději Samsung brejle, přes léto se mi to zdá ideální na kolo a nebo qodě Chtěl bych nějaké černé, skla super amoled +, aby mi hezky ladily s mým SGS II
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-22 00:32:07
avatar
, to není dobrý nápad na léto, super Amoled + by se ti v létě hned vypálil
Byte [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hodinky 2013-03-20 13:04:25
avatar
Bral by som také hodinky, ale aj okuliare už by bodli...
Anonymní  2013-03-20 13:46:01

okuliare nie sú pre každého "boli hlava a na zvracanie " Ale hodinky som prestal nosiť lebo mam mobil. Takto by to boli hodinky z mobilom záležalo by na cene .Keď som videl cenu májovej novinky od Samsung 699euro tak myslím ze ten mobilný segment sa hýbe smerom ktorý ludi prestane baviť.Keď budu aj hodinky stat toľko tak je to len rarita
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 13:34:02
avatar
Proč si kupovat takové šidítko co vypadá jak cetka z tržnice, když můžu mít poctivé hodinky s nadčasovou (proti dotekovým digitálkám určitě) hodnotou jaké dělá třeba Traser. O kvalitě a odolnosti provedení ani nemluvě...
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 14:00:20
avatar
Jak píše DeaDDog, technologické hodinky, mezi které patří i tyhle tu už bylo X. Jsou možná tak pro mladé lidi a geeky, svět hodinek je něco jiného než mobily a jakékoliv sebelepší technologické hodinky budou vůči těm klasickým vždycky až druhá kategorie. Zjednodušeně - vedle chlápka s Rolexkama budete s technologickýma hodinkama vždy vypadat jako chudší člen nižší, maximálně nižší-střední třídy, i kdyby ty vaše měly vodotrysk.
MikyMauz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 14:17:39

S tím bych souhlasil. Neříkám, že by se to občas nešiklo, když zrovna něco poslouchám, mobil utopený v kapse, navolit něco jiného... ale mám své Rolexky rád
Kosheen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 22:37:25
avatar
ja by som svoje hodinky tiez nevymenil za tuto divnu vecicku, ale zaujimave by bolo mat hodinky na lavej ruke a na pravej tuto srandu
MikyMauz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 14:08:39

Citace:
...zda je podobný koncept chytrého mini-telefonu do hodinek zajímavý. Přístroj bude moci pravděpodobně pracovat samostatně na vlastní SIM, nebo v páru s chytrým telefonem.

Zprávu jsem četl na vícero zdrojích, ale nikde se nepíše, že by to měl být mini-telefon se SIMkou. Tyhle pokusy telefonu v hodinkách tu už v minulosti byly a nikdy to nedopadlo dobře. Jako ovladač pro chytrý telefon budiž, ale žádná novinka to taky není. Sony to nabízí ke svým telefonům již delší dobu. Z těch screenshotů displeje se spíš vyvozuje, že Samsung připravuje novou řadu Altius, která bude zřejmě pokrývat jak mobilní telefony (již před časem někdo od Samsungu zmínil), tak i doplňky. Ta fotka těch Samsung hodinek, co tu máte, je tuším ten původní návrh z roku 2009.
Revansch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 14:57:00
avatar
Pri tých okuliaroch by šanca ešte bola, keďže tie sa dajú štýlovo spraviť aj s digitálnym upgradeom ale hodinky... klasické ručičkové hodinky značiek ako Rolex, Longines, Cartier, Festina a iné budú pôsobiť luxusne oproti digitálkam a to je jedno, či v nich PC bude, alebo nie. Pre určité činnosti ako beh a podobne tam to využitie by aj bolo, ale na bežné nosenie si myslím, že nie.
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 17:40:52
avatar
Ano já bych je bral ale jen pod podmínkou že by vydržely na jedno nabití minimálně týden.
Martinp79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - To tu už bylo 2013-03-21 08:22:53
avatar
Smart hodinky tu už byly od první poloviny devadesátých let . Jak uspěly a jsou rozšířené jste si zajisté všimli....

Poslední jsou třeba Pebble a Sony Smartwatch. V o obou případech se jedná o periferní zařízení k mobilu. Mobil v hodinkách se nechytl už vůbec.

O tom že by Samsung oznámil mobil v hodinkách nevím. Ty zprávy o tom nehovoří jako o mobilu. Spíš to budou jen další "smartwatch"

Ohledně toho, že Apple nic nedělá nelze říct. Protože nikdy takhle novinky předem neoznamoval a smartwatch už měl jmenovalo se to iPod nano (6th Generation)
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-22 00:21:29
avatar
Samsung už něco podobného někdy udělal? Nebylo to spíš Sony? Jako samostatný telefon je to pitomost, ale spárované s mobilem to podle mě smysl má. Snadno se můžete podívat kdo vám volal (a třeba mu nenádapně típnout hovor a odeslat předem připravenou sms aniž by si někdo všimnul že vám někdo volá), přečíst sms, a třeba i email. Nehledě na to že dneska už moc lidí hodinky nenosí a tak by aspoň nemuseli pořád vyndavat telefon i kvůlu tomu aby zjistili kolik je hodin.

Pokud to nezabije Samsung cenou úspěch by to mít mohlo. Lidi zas aspoň budou nadávat, že musí každý den nabíjet i hodinky .
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 924x
Komentářů: 0
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 882x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1042x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3621x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1417x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1252x
Komentářů: 5