CORSAIR Platform:6 – TEST a RECENZE bezkonkurenčního modulárního PC stolu. Pro hráče i PC kutily! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 08 listopad 2023
Přejít na obsah
CORSAIR Platform:6 – TEST a RECENZE bezkonkurenčního modulárního PC stolu. Pro hráče i PC kutily!
Montáž v praxi
CREATOR edice a roz
Závěr a hodnocení
alt

 

 

 

 

  • CORSAIR Platform:6 – TEST a RECENZE

             bezkonkurenčního modulárního PC stolu. Pro hráče i PC kutily!

Dnes se podíváme na nejtěžší „počítačový“ produkt, který jsme kdy na DDWorld.cz za 16let testovali :). Corsair nám poslal exkluzivně jeho nový Platform:6 v plné výbavě. Zhruba 150kg balení kvalitního kovu, dřeva atd. a propracované konstrukce a stavebnice počítačového stolu.

V základu je to „jen“ stůl, ale opravdu masivní počítačový stůl. S elektricky nastavitelnou výškou (u dvou vyšších verzí). Ale tam to zdaleka nekončí, takových stolů je na trhu hromada a Corsair se samozřejmě chtěl odlišit. Což se mu dozajista podařilo. Tenhle je všechny strčí do kapsy. Kromě toho že je asi tak 3x masivnější než většina PC stolů, které znáte z obchodů, nabízí toho podstatně více. V základu má totiž integrovaný systém masivních ramen pro monitory. To ale pořád nemusí být všechno.

Pak je tady totiž námi testovaná nejvyšší varianta Creator Edition, která obsahuje navíc masivní kovový rám ELGATO MULTI FRAME s kovovými pláty, který může držet další věci, má dokonce vlastní postranní i vrchní poličky na reproduktory apod., a ten systém kolejnic umožňuje upevnění dalšího příslušenství z nabídky Corsair, jako produkty ELGATO. Ale to pořád není všechno.

Corsair nabízí ještě další extra příslušenství, včetně masivních přídavných desek, nebo kovových boků (EXTENSIONS AND PEGBOARDS KIT). Ty tak dokáží rozšířit celkovou šířku stolu až na 240cm! Stůl přitom oficiálně udrží na sobě 150kg. První dojem z něj? Představte si typický počítačový stůl IKEA, přidejte ale zhruba trojnásobek mohutnosti a kvality i extra zpracování detailů. Výsledkem je absolutně nekompromisní PC stůl, který je výborný i pro testery PC jako čistě pracovní stůl.

Tenhle produkt v této podobě prakticky nemá konkurenci. A je přesně tím, co jsme mnozí hledali. A na trhu prostě vyjma od truhláře na míru dělaných stolů, prakticky neexistovalo. Natož od nějakého klasického velkého výrobce PC příslušenství, kterým je Corsair. Jaký je tedy jeho Platform:6 v praxi? Měl jsem (a mám) možnost jej v ČR mezi prvními (nebo vůbec první) používat. A tak se na něj dnes podíváme, protože věřím, že tohle je přesně tím, co mnozí hledali a na běžném trhu s PC stoly opravdu nebylo!

  • CORSAIR Platform:6

Takže ano, tohle je v základu PC stůl. Ale samozřejmě Corsair v tomto případě nedělá to samé, co dělají mnozí další výrobci PC příslušenství. Tedy že osloví nějakého čínského OEM výrobce, aby jim nabarvil nějaký běžný stůl ala IKEA, a šup s tím na trh. Ne, ne. Corsair si všechno navrhl sám od základu (znovu vynalezl stůl), a posouvá věci na úplně jiný level.

Základem je tedy masivní deska s rozměry 180 x 76cm. Ta může být buď laminátová (černá), nebo v našem případě luxusnější masivní dřevo (dřevotříska s dýhou). A tím masivní, myslím opravdu tlustá a těžká, kdy většina PC stolů má desky s tloušťkou méně jak 2cm. Tenhle má 2,5cm. To vše je umístěno na masivní ocelové konstrukci, která obsahuje několika-násobek kovu (masivní ocel s černým práškovým lakováním), ve srovnání s běžnými PC stoly.

Základní verze Platform:6 má ty ocelové nohy napevno (70cm), bez možnosti výškového nastavení. Připlatit si ale můžete na elektricky výškově nastavitelné nohy (74 – 122cm), které však nijak neubírají na nosnosti. A ta je celkových garantovaných 150kg, což je až trojnásobek ve srovnání s mnoha běžnými PC stoly.

Všechny nabízené základní verze mají také v základu masivní kovový spodní koš na kabeláž, ale hlavně kovový/masivní hliníkový rám nad deskou stolu, který drží plně nastavitelná i posuvná ramena na až dva monitory s VESA držákem (až 8kg každé rameno). Stoly mají také extra přídavné prodlužovací elektrické zásuvky.

Námi testovaná nejvyšší verze CREATOR EDITION je pak vybavena navíc ještě masivním hliníkovým rámem s kolejnicemi, s kovovými deskami a poličkami (ELGATO MULTI FRAME). To umožňuje skrze systém úchytů osadit různé věci. Což z tohoto stolu dělá i velmi šikovný pracovní stůl, speciálně pro ty, kteří montují PC, nebo je testují apod. Ale i hráči si přijdou na své, kdy mají prostě extra poličky, a stěny pro další věci.

Corsair nabízí i další extra příslušenství, jako kovové bočnice pro uchycení věcí z boku stolu, nebo rovnou masivní 30cm rozšiřovací desky, které tedy slouží jako přímo pokračování desky stolu (EXTENSIONS AND PEGBOARDS KIT). To vám tedy dokáže podstatně zvětšit pracovní plochu, konkrétně o 30cm na každou stranu. Přitom to boční rozšíření unese samostatně na sobě 22,7kg!

Asi už se tedy nedivíte, že naše, plně osazená verze stolu s tím extra příslušenstvím, překračuje celkovou hmotnost 100kg sama o sobě! A to bez čehokoliv postaveného na stole. Tohle je opravdu masivní produkt, fyzicky nejtěžší věc, kterou nám kdo, kdy poslal na testování jako PC příslušenství/komponentu. A přepravní služba se také docela divila celkově téměř 160kg zásilce:

V základní verzi stolu ale dostanete jen tři krabice, těch 5 v našem případě je prostě plně vybavená edice navíc s extra příplatkovým příslušenstvím. Takže se na to všechno podívejme v praxi …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1163x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2071x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1918x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1289x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1286x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3899x
Komentářů: 0