Očekávaný herní OpenGL titul RAGE od idSoftware byl odložen na příští rok! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 05 květen 2010
altPrvní velký herní titul nám dal pro letošní rok definitivně sbohem. A že je, na co se těšit …

 

 

idSoftware je v herním světě skutečný pojem. Pokud snad náhodou někdo netuší, o koho, že se to jedná, tak vězte, že jsou to tvůrci prvních skutečných moderních 3D FPS, tak jak je známe v čele s první výrazněji rozšířenou multiplayerovou 3D FPS hrou – DOOM. V současnosti studio už delší dobu pracuje na novém herním engine idTech, který jako jeden z mála dnes funguje na OpenGL API. A rozhodně to nebude žádný technologický otloukánek. Ostatně téměř každá hra od idSoftware se stala legendární nejen obsahem, ale také formou a zpracováním, které před tím nikdo nikdy neviděl. Podaří se to i u RAGE?

Tahle hra by měla nabídnout i velmi zajímavý mix akčních automobilových závodů a 3D FPS akce v poměru asi 40:60. Hra se navíc odehrává v atraktivním pospapokalyptickém světě ala MadMAX.

Celkově by hra měla nabídnout zhruba 20 hodin multiplayeru a hra by měla nabízet i kooperativní mód, stejně jako multiplayer na několik způsobů. Povodně jsme s touto hrou počítali na letošní rok, ale bohužel se tak na našich PC dočkáme až příští rok. Tvůrci však nic bližšího o přesném datu vydání v roce 2011, neprozradili. Každopádně je RAGE první velký titul, který se z letošního roku odkládá. Ono se není moc čemu divit, protože seznam TOPAAA herních titulů je pro letošní rok extrémně nabouchaný a tak si vydavatelé i tvůrci hledají ta správná období na vydání. Snad to bude jediný odklad podobně očekávané hry. Možná vám spraví chuť, že se na konec roku chystá podobně zajímavá a nepříliš obvyklá 3D FPS hra. Druhý díl letecké FPS - H.A.W.X.2 dorazí na podzim na naše PC!

Zdroj: DDWorld.cz

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
free.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 22:53:40

Vypadá to nebezpečně dobře , škoda toho odkladu
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:08:51
avatar
Fakt dobrý, určitě se dočkáme vydržte.
RockingTad [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:13:16
avatar
Držíme zuby nehty Borderlands +DLC. Zatím musí stačit.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:18:22
avatar
Kámoš to hraje i s DLC a nemůže si stěžovat.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:18:44
avatar
Začíná to smrdět Duke Nukem Forever. Carmack přišel s první prezentací id Tech5 enginu v Rage někdy v polovině roku 2007. No i v roce 2011 to bude bomba, protože moc her na OpenGl bohužel nevychází. Linuxáci, jablíčkáři i PCčkáři jsou už ready a natěšení.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:21:49
avatar
Veď to. ID Software už dávno nie je to čo bývalo a v dnešnom svete to majú malé štúdiá ťažšie, nemôžu si dovoliť hru programovať niekoľko rokov ako kedysi. Doba je pekelne rýchla a nároky užívateľov stále stúpajú.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:42:09
avatar
Id software není to co býval, protože je ještě lepší . Enemy Territory Quake Wars, bezkonkurenční Quake Live a grafická pecka zase ve starém dobrém OpenGL na cestě. Jediného čeho se na tý hře bojím je ta automobilová část a případného odložení do 2012 .
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 13:08:08
avatar
Nároky uživatelů jsou cca stejné ale bohužel herní (příběhová) úroveň her jde dolů. A s tim Dukem, nechápu co se s tím tak serou, jestli mají hotový příběh a zápletku tak mohli vzít třeba engine Crysisu a byla by to bomba ale kdo ví co zatím je... veřejně se toho moc neřekne a do zákulisí nevidíme
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 13:26:31
avatar
a kde by asi tak na engine Crysis vzali peníze?
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 15:01:48
avatar
spíš to vypadá že to chtěli mít co nejlepší ale než se k něčemu vážnému rozhoupali, zas tu byla nová grafická generace
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:21:57
avatar
HAWX byl dost trapnej..takže nevim
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 01:19:44
avatar
no to si hrál asi něco jinýho, byla to jedna z nejlepších her vůbec ... skvělý nápad i provedení špička ... na multipalyer to mělo konečně nějaký nápad a je to boží
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 07:34:20
avatar
Já nevim když to porovnám s IL-2 Sturmovikem Wings(Birds) of Prey, tak tam je ten arcade mod mnohem zábavnější, navíc HAWX byl dost krátkej a tak sem to prošel za noc skoro. Jako bavilo mě to, ale zpětně to moc dobrý nebylo, rozhodně ne za plnou cenu. Uvidíme no : )
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 10:56:15
avatar
Jo tak tys to všechno prolítnul na nejvyšší obtížnost za noc "skoro" ???
Tož to si fakt borec a pravděpodobně nejlepší hráč HAWX na světě!

Jo a co to je prosím tě "bavilo mě to, ale zpětně to moc dobrý nebylo"?
To je jak zápis z deníku onanisty:
Pondělí: udělal jsem si to pravačkou, paráda
Úterý: udělal jsem se levačkou, slušný (Poznámka: pozor, zítra rande s Katkou)
Středa: rande s Katkou, slušný (Poznámka: ale zpětně, kam se hrabe na moji pravačku...)

Kuva, tak buď se u té hry bavím, nebo ne...
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 12:38:18
avatar
To je fakt přirovnání...
Zpětně to myslim tak, že potom co sem hrál Ace Combat 6 a Il-2 Birds of Prey, tak zjišťuju, že ta hra byla taková jednohubka apak už mě nebavilo jen tak lítat, prostě sem to dohrál..takovejch 5-6 hodin víc to určitě netrvalo a konec. Nevim v čem je problém : )
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 12:41:06
avatar
Chtít nejvyšší obtížnost po konzolistovi? Nebuď blázen. Hraje rozvalený na gauči, v levé ruce láhev coly a pravou žere chipsy, takže co mu zbývá pro gamepad? Nohy....
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 14:28:31
avatar
Nechápu v jakym kontextu to tady píšeš, ale HAWX sem dohrál na komplu s leteckym joystickem a pak sem hrál Il-2 Sturmovik BoP (ano je to moc těžký, měnim za Red Dead Redemption : D ) na konzoli s gamepadem a bylo to i tak mnohem lepši a i mnohem obtížnejsi, uz jenom kvůli tomu, ze sem nemel 200 raket na spodku : )
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 14:40:18
avatar
Píšu to v jednoduše pochopitelném kontextu. Už mě nudí jak tady vychvaluješ stupidní hry jako např. Army of two a potom se zbytečně navážíš do HAWX kvůli jeho arkádovosti.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 15:09:29
avatar
Promiň si akcionář Ubisoftu, že ho tady tak bráníš a hrál si vůbec Army Of Two, že ji nazýváš stupidní? Navíc kdo řek stupidní, já řek že to bylo trapný a trapný nerovná se stupidní...opravdu nevim o co ti de. Vidiš tady někde propagaci konzolí, je to můj názor na hru, tak nevim co se zlobíš. A evidetně nejsem sám, stačí pohlédnout dolu... Jinak jestli považuješ HAWX za vrchol letecký tvorby, tak asi dál pokračovat nemá smysl...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 15:38:59
avatar
HAWXE se zastávám, ale to vůbec neznamená, že ho považuji za vrchol letecké tvorby. Označit hru za trapnou nebo stupidní je hodně podobně a HAWX není ani jedno - narozdíl od lidí co si koupí arkádu a kritizujou její nerealističnost. HAWX má být arkádou a jestli tobě přijde moc lehký a kupoval sis ho jako simulátor, tak je to jen tvůj problém.

PS:Army Of Two jsem nikdy nehrál a nikdy hrát nebudu. Je to jedna z těch her, které se dají odsoudit jen díky gameplay z youtube. Zvládnul bych jí dohrát i těma nohama na gamepadu. Hrál si ty někdy nějakou PC střílečku na myši s obtížností která nebyla "jsem debil s gamepadem, takže buď autoaim a/nebo stupidní nepřátelé"?
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 15:44:43
avatar
Nechápu ten tvůj ofenzivní přístup, navíc já sem tady napsal pouze jedinkrát a navíc ještě s osobou která má taky konzoli (Tudíš žádná propagace > kup si konzoli zahraj Army of Two) takže nevim co tě na tom tak rozhořčilo, já sem od Hawxe nic moc nečekal, ale o to míň sem dostal, bohužel bylo to v době kdy ještě Ubisoft dělal špatný hry, teď už se naštestí rozjel, ale zase nasadil ochranu která je v mých očích diskriminující, ale to je jedno.

Jinak ano samozřejmě, stalkera sem dohrál na veterana, Metro 2033 taky a za dob co sem hrával pouze na PC tak sem hrál vždy na hard, i když teda nějak mi uchází smysl co má obtížnost společnýho s tim jak je ta hra dobrá. Pro tvý ujistění AoT je hodně těžká hra, hlavně kvůli velký přesile lidí, takže se neboj, že bys měl při hraní čas jednou rukou jíst, to opravdu ne : )

Nevim prostě nechápu proč to napadání, když se můžem o názorech na hry normálně bavit : (
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 15:59:36
avatar
Proč to napadání?
Citace:
HAWX byl dost trapnej..takže nevim


"Dost trapnej" to je napadání. O AoT si psal vícekrát a naposled se k tvému glorifikování téhle hry přidal i konzolista co označil Half Life 2 za tuctovku - prostě debil co si teď hraje na menšího debila aby nedostal další ban.

Osobně se sem už snažím konzole netahat a tudíž vždy reaguji ofenzivně až poté co někdo udělá první krok a někdy i na to kašlu. Měl bys dělat to samé a né například skrytě poukazovat, že ty a tvůj xbox už máte hru za sebou a podobný pindy.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 16:12:30
avatar
Ano a že bych tu hru případně zdejšímu obecenstvu věnoval, nechápu co je na tom za problém, de o hru a ne o platformu a navíc řek sem to a HAWX, ale ty napáš mě jako někoho kdo je blbej, což mi příde minimálně podivný. Vzhledem k tomu jak bráníš PC, nedivil bych se..no to je jedno nebudu se snižovat k stupidním utokům, nemám to zapotřebí. Pekněj den : )
---
Ty si zřejmě pamatuješ líp než já co sem kdy psal, já si pamatuju pouze jednu zmínku, že me hra bavila pod Splinter Cell: Conviction, jinak nevim. Zřejmě tě zajímám víc než si myslim, když mě tak sleduješ : )
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 16:19:54
avatar
Mám geniální paměť .

Odkaz
Ty sem musíš konzole tahat a musíš. A to je jen příklad co jsem já viděl - ne nesleduji tě.

Citace:
Vzhledem k tomu jak bráníš PC, nedivil bych se..no to je jedno nebudu se snižovat k stupidním utokům

Ale no tak, když se k stupidním argumentům snižují tvojí konzoloví kamarádi tak proč ne ty. Vrána k vráně sedá a tvůj konzolový spojenec by určitě napsal něco jako "s PC se i ožení" - což už napsal. To se opravdu hodí na stránky převážně pro fandy HW.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 16:29:11
avatar
Konzolový spojenec, vo čem to mluvíš? Kolikrát sem se tady já zastával nějakejch debilů co sem psali konzole sou nejlepší my máme Uncharted 2 vy nemáte nic..fakt kolikrát? Nechápu...A ano ten tvůj odkaz je to co sem zmiňopval, opravdu složité něco zopakovat. Zajímalo by mě už tak něajk z principu, proč tě rozhořčilo to s tim HAWXem, hrou která je typicky konzolová, fakt by mě to zajímalo, asi se nemáš s kym hádat...

je mi jasný, kdybych řek, že HAWX je dobrej, tak to bude !no jasně, diť se to dá hrát jednou rukou an gamepadu" Všim sis, že ty si paradoexně ten kterej genetuje nejvíc komentů o konzolích?
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 17:03:50
avatar
HAWX je průměrná hra a pro někoho je to i hodně zábavná arkáda. HAWX je arkáda a tudíž nemá smysl ji odsuzovat kvůli "200 raketám". HAWX má kladné recenze a všeobecně je přijímán jinak než jako "dost trapnej". Někoho nebaví, pro jiné je to až moc arkádovitý - to bez problémů beru.

Citace:
Kolikrát sem se tady já zastával nějakejch debilů co sem psali konzole sou nejlepší my máme Uncharted 2 vy nemáte nic..fakt kolikrát?

Doufám, že ani jednou, ale možná že je svým přístupem ke konzolím částečně přitahuješ, protože mají pocit, že je tady spojenec. Ke konzolím se narozdíl od tebe už nevyjadřuji a pokud tak vždy jako až druhý. Bohužel tebe si pamatuju kvůli pro mě šíleně znějící obhajobě gamepadu ve střílečkách - to je bohužel pro konzolisty typické, že nevidí tu zrůdnost gamepadu všude tam kde je potřeba přesnost a rychlost. Takže pro příště - já nikdy o konzolích nezačnu když nezačne někdo jiný.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 17:07:57
avatar
Ano v tom případe sme si asi 1:1 jak si se vyjadřoval o gamepadu jako gaypad, takže ano zaváhal sem, máě na to právo mi to otřít o hubu : ) Jinak k těm střílečkám a gamepadu se nevyjadřuju, já zkrátka razim tak nějak filozofii, že pokud někdo něco dělá a nikoho to neomezuje ať tak činí i nadále...
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 10:52:54
avatar
Jak říkáš... Takové graficky našlápnuté a trochu odlehčené TFX...
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 13:10:12
avatar
V HAWXu jsou pěkný letadla ale to prostředí, zvlášť země je udělaná děsně. Nejhorší je když do věžáků naráží rakety ale efekt na ně mají jako prskavky , žádný krátery nic, uplně to bije do očí
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:25:34
avatar
HAWX že je letecké FPS nedělej si nové žánry her prosím, HAWX je zařazen jako letecký simulátor a ne FPS
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:28:24
avatar
Simulator s 200 raketami na palubě? : ) Spíš letecká arkáda : )
Ragnar84 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:43:54
avatar
arkada jak hovado a peken hlupa ... nechapem ten hype okolo HAWX
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-05 23:48:13
avatar
Arkády mají být "hloupé". Hezká grafika a dobrá hratelnost i pro lidi co letadla moc nemusí. Kdo chce opravdový simulátor tak má snad jinou volbu.
weir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 00:16:08
avatar
Přesně tak, ne každý má náladu studovat několika set stránkové manuály a kupovat si drahý speciální Joystick.
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 00:41:51
avatar
Hodně bych si přál aby tu byla nějá jiná AAA volba. Bohužel poslední dobrej simulátor moderních bojových strojů byl asi LOCK ON - Modern air combat (ze starších let IL-2). Jinak simulátory moc nevychází (asi daň za to všude zmiňované zapojení prarodičů do herního světa) .
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 17:25:01
avatar
chápem že sa niekomu nechce študovať 200 stranový manuál k hre, ani ja nehrávam let. simulátory a to ma lietadielka bavia od mala. ale ako povedal McBaxxter, mať na palube 200 rakiet, robiť každých 100 m cobru s F-15 a znovu štartovať motory, vyhnúť sa 5 raketám naraz... to trošku fakt teda prehnali s tou arkádovosťou. ale ak to niekoho baví, tak prosím, nech sa páči
Ragnar84 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 02:06:01
avatar
no ved prave paradna realisticka grafika , a spravalo sa to ako mario cart racing nic proti arkadam ale mohli by na tom viac zamakat
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 01:18:58
avatar
hrálo se to jako FPS, hlavně multiplayer
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 08:14:41
avatar
Dost pěkné,všechno chce svůj čas ale hlavně ať ho není tolik jako u jiných herních produktů.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 08:58:34

Skoda. Tesil som sa na tuto hru. Ma to byt ciste iba multiplayer alebo tam bude aj single?
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 10:15:08
avatar
20 hodin multiplayeru.. spíš singleplayeru
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 10:36:43
avatar
najlepši je ten piskot pneumatík na prachu [1:46]
Lokavidu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 13:16:51
avatar
luxus!! a hlavne OpenGL – Carmarku ja ti fandim!!
Longin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-06 17:30:26
avatar
Vypadá to dost dobře. Už jenom, že má znak anarchyje ve znaku.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 217x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1337x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1800x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2219x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1988x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2795x
Komentářů: 5