Flash Player 10.1 připraven pro Android 2.2 a další OS – Apple jako poslední bez Flash? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 23 červen 2010
altApple nemá rád Flash a nechce Flash, naštěstí je s touto politikou striktních omezení uživatelů sám …

 

 

Adobe Flash je jednou z předních technologií a svým způsobem i standardů. Dnes už ale má své konkurenty. Přesto je jistě normální, že jej jednotlivé operační systémy podporují a dávají tedy vývojářům i uživatelům na výběr, co budou používat. Jistou výjimkou v tomto je Apple, ne ale již konkurenční Android, který rychle získává na popularitě …

ADOBE oznamuje, že Flash Player 10.1 je připraven pro nový Android 2.2 zvaný FroYo a to jako pro první z OS pro Smartphone a komunikátory. Flash 10.1 se pak v dalších týdnech postupně objeví na všech dalších OS, jako Symbian OS, MeeGo, Limo, Windows Phone, WebOS a BlackBerry. Jako poslední je tu tedy Apple iOS a je otázka, zda si Apple bude moci dovolit ze své vůle tuto stále populární a rozšířenou a do budoucna tedy stále hojně používanou technologii svým uživatelům odpírat.

Každopádně je velmi dobré, že se ADOBE do toho konečně trochu opřela. Samozřejmě ještě nedávno jisté a zcela výsadní postavení FLASH dávalo ADOBE klid, ale konkurence také nespí a technologie jako Microsoft Silverlight nebo HTML5 rozhodně nedopřejí ADOBE klid. Alespoň bude tedy vidět nějaké to konkurenční snažení a vývoj, doufejme že směrem k lepším technologiím a lepším zítřkům :).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 00:12:20
avatar
snad uz se to povede a budu ho mit i na sve N95. nekdy je potreba u veci u kterych by ste ani nerekli...takze ja se tesim ze podpora je sirsi, a jo, uvidiem jak se k tomu apple postavi. Nevite proc nemaji radi Flash? prco se mu tak vlastne brani?
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 06:36:57
avatar
Jo, surfování na mobilu bez Flashe je i při použití geniální Opery mini dost ochuzený. By mě zajímalo, jak se to dostane do telefonu, bude to součástí prohlížeče, nebo se to bude muset doinstalovat samostatně?
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 10:05:52
avatar
1) je nebezpečný - viz potvrzená kritická chyba před pár týdny
2) je náročný na HW a tedy snižuje výdrž akumulátorů - to je doufám bez debat
3) často se v něm píšou neoptimalizované prasárny
4) používá se na věci, pro které se nehodí
5) není to žádný standart a pokud má být v budoucnu web co nejvíce otevřený, technologie typu flash jsou zlo

EDIT: Flash bych trochu přirovnal k physX, proprietární soft, který protlačuje jediná firma na místě, kde bychom mnohem raději měli nějaký otevřený standart. Adobe je v tomhle bohužel mnohem dál než nvidia.
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 11:14:59
avatar
1. Každý softvér je nebezpečný - chyba je len u 10.0
2. U Smartphonov bola pamäťová náročnosť skresaná o 50%. Navyše sa dá jednoducho blokovať.
3. To ale nie je vina Adobe, ale pošahaných programátorov.
4. Deto.
5. Súhlasím.
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 15:00:23
avatar
1) souhlas, některé méně některé více. Adobe ale nevěřím, radši bych otevřené řešení
2) Nejde jen o paměťovou náročnost
3) Není to vina Adobe, ale je to vlastnost flashe jako takového. Teď se jen můžeme dohadovat, proč to tak je...
bezy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Flash - bezpečnost 2010-06-24 10:37:16

Vzhledem k tomu, že flash běží na PC uživatele, lze v něm spustit keylogger. Protože jde o uzavřený formát, tak stránka na kterou je takový banner umístěn o tom nemusí mít ani tušení. A teď mi vykládejte o bezpečnosti uzavřených formátů...

Můžete si to vyzkoušet:
http://www.svsbb.sk/~xanthix/xss/backdoored1.html - stránka s flash bannerem obsahující keylogger
http://svsbb.sk/~xanthix/029/logger.log - výstup
Sherpa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 14:25:38

mozme sa tu bavit o tom, ci je zly alebo dobry, ale zaklad je ze je k dispozicii. pokial ho chcem, tak ho zapnem a ked ho nechcem tak ho vypnem.
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - HTML5 :))) 2010-06-23 00:19:06
avatar
Jako flash je věc pěkná, ale je náročnej a nebezpečnej, v tom má Apple pravdu... rozhodně bych byl pro nějakej standart jako HTML5!!!
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 01:03:06
avatar
tezko rict no jak flash na tech telefonech pojede. cekam neco mezi hodne pomalym a nepouzitelnym
shurin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 01:47:24
avatar
Ono dnešní mobily jsou na tom výkonnostně skoro stejně jak ty atomový plečky, navíc většina znich už má i nějaký ty obovdy pro akceleraci HD videa, o což běží hlavně, a pak ještě těch pár flashových reklam se nám začne trochu hýbat a zvedat traffic mobilního internetu. A co se týče her, tak tak když to vývojář "umí" tak s poklidem dokáže vzít výkon celého 4jádra (prakticky jakákoli "farm-like" hra na fb) na stolním PC, takže na mobilech asi zatím žádné sázení kraviček na facebooku díkybohu nebude

Navíc jsem zvědavej, jestli někdy dotáhnou do reality tu avizovanou akceleraci vektorový grafiky, alias celyho flashe pomocí grafiky, to by pak mohlo bejt o moc zajimavejsi.
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 01:57:29
avatar
taky tak,,,ale snad aspon neco, i kdyz snek bude v porovnani s nim formule ale tak snad aspon neco... :/
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 06:34:40
avatar
Apple má trochu jiný pohnutky proč nepodporoavat Flash, na začátku stály nějaký neshody Jobse s ředitelem Adobe, ale to přece Jobs na rovinu nepřizná.
jfb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 09:54:45

Ovšem, alespoň podle toho co uniklo do médií, se ty rozepře týkaly hlavně neschopnosti programátorů Adobe, kteří opravdu v poslední době nezvládají dělat svoji práci - opožděná uvedení 64bit Photoshopu pro Aplle, pomalý a bugový flash atd.
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 07:31:21
avatar
To je logické že to nepřizná, byl by sám proti sobě.
2MATRIX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 09:39:12
avatar
Mám Vám tu dať screen ako vyzerá DDworld na mojom iPhone?Uplne tak isto sa mi vykreslí ako na monitore môjho PC žiadne že je zle zobrazena a pod ako na symbianoch a pod,akurát že hore mi mi nezobrazí tu reklamu čo mi fakt nechýba a aspoň mám aj rýchlejšie nacitanu stránku ja nevidím v mobilu flash zmisel načo mi tam je?Aby som hral tie hry flashove? Tak že necakajte že budete mat super net v mobile najviac záleží práve na mobile a jeho prehliadača a rýchlosti a ovladaniu a v tomto Apple nemá konkurenciu.A Apple na konferencii prezentoval že vytvára standarty a bude dávať do svojich zariadeni lepší HTML 5,Apple flash nikdy neznášal.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 14:26:23
avatar
A to si mám koupit tu předraženou placku jenom proto, aby se mi korektně zobrazovaly stránky? Děkuji, nechci. Radši počkám, až vývojáři udělají něco pro podporu na normálním zařízení. Kdyby aspoň video šlo přehrát, to by mi stačilo.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 16:21:13
avatar
Symbiany zobrazují web naprosto věrně, nechápu o čem to mluvíš. A to ať se jedná o vestavěný prohlížeč, nebo Opera Mobile či dokonce Mini.
vision_fx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 08:28:57

kaslat na flash....zere to neskutocny vykon, v mobile mi to vobec nechyba.....Vcera som si naistaloval novy iphone OS 4.0 ma to aj multitasking, ktory som doteraz nepotreboval a ani nebudem potrebovat ......teraz budu mat oponenti apple o jednu vec menej na ktoru mozu pindat.....hahaha
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 11:15:44
avatar
Neboj, ten zoznam je dlhý aj bez toho.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - je to jen pocit? 2010-06-24 07:01:18

proč mám pocit, že Apple ofce se chovají jak malé děti? Je to opravdu jen pocit?
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 14:35:09
avatar
Možná bych i nad přestárlostí Flashe v současném IT světě uvažoval, nebýt toho, že to tlačí Apple, což je u mě IT looser a diktátor (a obchodník) No1...
Mimochodem, četl jsem si ty úžasné novinky nového iPhone a nového iPhone OS. Displej je parádní i ten tel. se mi líbí (a že se mi první iPhony nelíbily), ale ty "novinky", to byste se pos*ali... Tak si to představte, lidé mekoví jásají, je to tady, s novým systémem si můžete měnit pozadí na ploše!!! WOW!!!
A tak je to u mě s Applem skoro u všeho. Často krásný a stylový HW za ceny které jsou velice často přiměřené zpracování (mluvím o US cenách i když i u nás už se to lepší), s OS který prostě dělá z Maců takové konzole na to na co jsou určeny (nic proti, někomu to vyhovuje každého věc), ale s naprosto otřesnou komunitou lidí kolem, kteří ze svého omezeného rozhledu dělají "special feature"... Prostě lidé, kteří neřeknou "tohle já nevím/neumím a ani to nepotřebuju" (nic proti tomu, každý jsme jiný", ale řeknou "tohle já neumím protože to není potřeba vědět, já jsem svobodný a nezatížený přebytečnými informacemi a ti co to vědí, tak myslí postaru blablabla" a podobné kydy...
vision_fx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 10:33:23

aaah kazdy sme iny to je pravda....nepovazujem sa za fan apple....nechcem ipad, nechcem imac a ostatni HW od tejto firmy. Ale treba zas priznat nejake veci, ktore su fakta...ze vsetci napodobnuju softwer od apple ako rozlozenie ikon, nasledne listovanie do stran, spotlight a pod veci. Staci sa pozriet na tie kopie a kazdemu je jasne o co go.
Vsetko je pravda, ze je to obmedzene, vela veci je zakazanych, bez itunes tam nedas nic....na druhej strane je tu jaiblreak a si to clovek vsetko odomkne ked tak velmi chce......

To je ta ista situacia ako ked clovek ma WM, ktore stoji vieme za co....a po vselijakych forach xda si to potom tiez postahuje veci a nastavi ako chce

Treba si uvedomit jednu vec, ze softwer je prisposobeny tak aby aj telefon mal nejaku vydrz, mohli tam natrepat milion veci, ktore by zrali 50% baterie....vid nove smartphony...

tu je nejaky zoznam niektore veci su smiesne, ale niektore stoja za to : http://www.technobuffalo.com/blog/iphone/ultimate-list-of-iphone-40-features
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 12:11:49
avatar
Jak říkáš... Teda píšeš...
Já zas nejsem žádný nepřítel Appple, vždyť i tohle píšu na:
Odkaz
ale mám doma i "píso" a tak můžu srovnávat a tvrdím že to je všechno jedna verbež :-)
vision_fx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 12:33:59

pekny obrazok mozno ked budem mat cat a vediet )) tak si to dam do wmware....
hajiborojobo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 12:49:24

copak to je za peknou listu
aha,ze by apple
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-24 07:06:17

"rozlozenie ikon, nasledne listovanie do stran" hele, to myslíš vážně? Není náhodou komiks to stejné? - Obrázky s listováním do stran? Nekopíruje náhodou Apple komiksy??
...a tak se pozná Apple ofce, vítejte u dalšího dílu
vision_fx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-24 12:08:17

si si sam nasral do ust nemusim sa k tomu extra vyjadrovat .....a prosim ta vynechaj ma z oznacenia apple ofca, lebo ti mozem napisat tiez nieco osobne a nebude sa ti to pacit......
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-24 12:48:09

nezlob se, ale "rozložení ikon a listování" rozhodně nepovažuju za extra suprmega vlastnost, co všichni kopírují....to je jako bys řek, že kolo taky všechny atomobilky kopírují ;-)
vision_fx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-24 12:57:50

nehnevam sa no keby dovtedy to koleso automobilky nemali tak ja to povazujem za dost, ked to je take o nicom preco to je u kazdeho telefonu potom?....uviedol som to ako priklad, potom ine veci ako spotlight, store pre aplikacie atd.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-24 13:51:18

spotlight má kdejaký symbian....to asi zkopíroval iPhown
store? - to u iPhowna považuju za mínus.....příliš omezení
uvědomuješ si vůbec, že pro symbian je několikanásobně víc aplikací než pro iPhowno?
ps: nezapomeň na java aplikace
vision_fx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-24 14:02:03

co sa tyka spotlight : Spotlight was first announced at the June 2004 Apple Worldwide Developers Conference, and then released with Mac OS X v10.4 in April, 2005
ake obmedzenia? mozes to viac rozpisat....
kolko je aplikacii? nejde tak o aplikacie, ale o kvalitu aspon pre mna

posledne dni tu kolega riesi skvely symbian na nokii, ktory sa sam rozhoduje ci mu budu a kedy fungovat sipky dole a hore asi to bude potrebovat poriadny reset DD
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-24 15:04:30
avatar
Citace:
ake obmedzenia? mozes to viac rozpisat....


Prudičská cenzura...viz odkazy z diskuzeOdkaz
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-25 07:30:41

tuhle kolega nemůže telefonovat, když drží telefon v ruce a má na displayi žluté fleky
btw: iPhowno představil i dotykový telefon, ale to neznamená, že byl první
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 12:33:34
avatar
Jediné, co mi dokáže (z toho co doma dělám) vytížit jádro CPU na 100% je stránka s flashem...
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 12:56:46

nacase kupit lepsie CPU.. ;-)
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 12:56:47
avatar
Kazdej program ma sve chyby, jen na nektere se vice upozornuje
vision_fx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-23 14:23:40

toto je priserne, co tam flash!!! http://www.engadget.com/photos/samsung-windows-phone-7-prototype-hands-on/#3109477
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-24 15:56:53
avatar
Odkaz

chudák flash
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 517x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1579x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1842x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2263x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 2024x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2825x
Komentářů: 5