Preview: AMD RYZEN 7 a ASUS, Gigabyte, MSI X370 desky na DDWorld.cz – již brzy uvidíte! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Čtvrtek, 02 březen 2017
altUž se to blíží! S čím si na DDWorld teď hrajeme? No není toho málo a rozhodně se nenudíme ;).

 

 

 

Ve čtvrtek 2.3. později během dne padne NDA na vše. Tedy testy nových RYZEN procesorů a základních desek a dalších věcí. 2.3.2017 také oficiálně přivítáme AMD zpět ve hře! A toto datum budeme nějakou dobu slavit, jako datum, kdy PC platforma znovu ožívá a souboj Intel vs AMD se vrací. Bude to také první den po mnoha letech stagnace, kdy Intel držel ceny a přinášel za ně minimum nového, ale AMD se rozhodlo udělat z 8jader/16vláken mainstreamový procesor a odsunout 4jdárové procesory do low endu.

Na trhu se počínaje tímto dnem dočkáme mnoha v právě značných až revolučních změn, které posunou hodně věcí o velký skok dále. Prostě konkurence se vrací a je na nás všech, zda zůstane i nadále. Jako produkt je RYZEN 7 jedním z nejpovedenějších CPU v historii …

 

  • DDWorld.cz testuje RYZEN

K dispozici máme vše potřebné, včetně oné speciální testovací sady, která je v krásné ručně dělané dřevěné bedně (made in USA), ve které je procesor, paměti a deska.

Vše krásně zabalené, prostě jak se sluší a patří, až skoro lituji, že se nějaký podobný set běžně takhle balený neprodává, ta bedna je vážně parádní (a asi nebude levná). Nicméně dělat recenzi na samotnou bedničku asi nebudeme. Nebo chcete? :). Hlavně nás zajímá, co je tedy uvnitř.

No a to hlavní je procesor. Tak to je ono … několik let vývoje do kterého AMD nacpalo všechny svoje peníze, všechny naděje a spojilo s ním v podstatě celou další existenci firmy. Zbrusu nová ZEN architektura, kterou zde ztělesňuje návrat AMD do výkonného segmentu, desktopový procesory RYZEN 7 1800X.

Zatím nejvýkonnější model v řadě, který disponuje velmi překvapivými parametry. Tedy vedle 8jader/16vláken, které překvapením nejsou, jsou to hlavně frekvence vůbec prvního 14nm procesorového pokusu AMD. Neřeknu zatím podrobnosti, ale řeknu tohle … díváte se na druhý nejvýkonnější desktopový procesor na trhu … Za cenu jednoho Intel procesoru s podobným (o něco nižším) výkonem, máte hned dva tyhle AMD procesory, nebo fakticky celý zbytek PC! Není to dost revoluční?

Fyzicky se nový RYZEN 7 pro AM4 platformu od FX procesoru pro AM3+ příliš neliší. Zaměnitelné ale pochopitelně nejsou. Nožičky jsou úplně jinak a ano, AMD se nadále od Intelu liší tím, že piny jsou na CPU a ne v patici. Co je bezpečnější je na vás, samozřejmě s AMD procesory se musí zacházet extrémně opatrně.

No a DDWorld.cz má k dispozici i plnou výbavu nových základních desek s X370 čipsetem. Máme TOP modely od ASUS, Gigabyte i MSI! A tak si zkoušíme všechny. Na rovinu, pro OC se zatím zdaleka nejvíce osvědčily ASUS a MSI, nutno ale dodat, že na rozdíl od Gigabyte AORUS jsou vyloženě udělány na extrémní taktování a také jejich ceny jsou poněkud jinde.

 

  • GIGABYTE AORUS AX370-Gaming 5

Zatím nejlepší Gigabyte X370 deska, která nenese speciální OC výbavu a je zaměřena na normální domácí hráče, pro které má veškerou kvalitu a výbavu, která je třeba a za slušnou cenu.

Deska se aktuálně prodává za 5700 - 5900 korun vč. DPH, což je dokonce o něco více než stojí téměř identická verze pro Intel Z270. Nicméně protože jde o předprodeje a novinku, cena určitě půjde dolů. Myslím si, že by jí slušelo tak 5 tisíc. Pro běžného uživatele, který nepotřebuje extra OC funkce (a taktovat na ní jde slušně stejně), docela zajímavá volba.

 

  • ASUS CROSSHAIR VI HERO

To ASUS nám také poslal svůj zatím nejlepší model, který je trochu z jiného těsta. Kromě herních funkcí a výbavy je naplno připraven pro taktování, včetně toho extrémního. Tomu tedy odpovídá i nadstandardní výbava a zpracování v tomto směru.

No ale není to zadarmo. Aktuálně se cena desky pohybuje kolem 7200 korun vč. DPH, což je opravdu hodně, ale je to stejná cena, co stojí téměř identická MAXIMUS IX HERO Intel Z270 varianta. A opět jde o předprodejovou cenu. Deska má ve výbavě i přípravu na WiFi/BT modul, ale ten v základu bohužel není.

 

  • MSI X370 XPOWER GAMING TITANIUM

Nejdražší, ale také nejvyhraněnější extrémní deska X370 na trhu, je zatím MSI X370 XPOWER GAMING TITANIUM. Opět je z velké části téměř identická s nedávno vydanou Intel Z270 verzí. Co do zpracování, extrémního zaměření na OC jsou úplně stejné. Drobně se liší jen výbavou, i když i ta je docela slušná.

Nicméně tahle deska je zaměřena na pořádné i extrémní OC, čemuž se vše podřizuje, ale to jsme si vlastně už řekli v recenzi Z270 verze. A mnoho věcí tak platí i pro novou AM4 variantu, která má nádherné luxusní a kvalitní stříbrné PCB, silné napájení a extra OC výbavu.  Má dokonce i U.2 porty, WiFi M.2 slot atd. Nicméně stejně jako Intel Z270 verze není zrovna levná. Ale Intel Z270 edice stojí 9300 korun, AMD AM4 je jen za 8300 korun, takže ušetříte no a s RYZEN 7 rozsekáte výkonem tu Intel platformu na nudličky.

 

  • To be continued ….

Od čtvrtka vám nabídneme recenzi RYZEN 7 1800X s přímým srovnáním s Intel procesory, ale také ve srovnání s FX předchůdci (8350 i 9590). Což bude asi to nejzajímavější. Nebudou chybět herní testy s výkonnou grafikou i ve vyšších rozlišeních (má teď AMD nejlepší herní procesor na trhu?) a také samozřejmě testy provozních vlastností (ještě se vám bude po FX stýskat, protože s RYZEN vám stoupne účet za vytápění doma – konec topení si na nohy počítačem).

Lehce načneme i taktování, ačkoliv na to budou další speciální články, nemáme zatím vše potřebné (spony pro naše vodní chlazení jsou stále na cestě :/ ). Následovat budou testy základních desek X370, pak chladičů pro AM4 a tak dále a tak dále … AMD RYZEN platformou hned tak neskončíme, brzy otestujeme i RYZEN 7 1700 a 1700X procesory, a od AMD si chceme půjčit i ty tři nové verze BOX chladičů WRAITH a otestovat si je zvlášť. No a v plánu máme také dalších pár speciálních testů, včetně speciálního testu zaměřeného na taktování RYZEN 7 na vzduchu i na vodě, je totiž mnohem lepší, než jsme čekali. Ve čtvrtek 2.3.2017 se tak naplno ukáže, zda „ódy“ na RYZEN, které znějí ze všech stran už nejméně týden, jsou na místě, anebo ne a je to celé pořádná blamáž a FX hadr …

Spoiler: Jsou ;). Věřte tomu, AMD je zpět! A tohle je jen začátek …

UPDATE: Recenze RYZEN 7 vyjde nejspíše blíže k večeru (samotné NDA končí v 15:00), dostali jsme totiž aktuálně nějaké update BIOSů pro desky, tak některé věci radši přeměřujeme, aby bylo všechno v pořádku. Jinak zatím vypadá vše OK (velmi).

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
PeterSqu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Kompl 2017-03-02 01:34:13

tak řeším raději jiné díly do nového PC, jelikož čekám na revize 2 a 3 u x370 a ryzen 1800x a také testy na tento ryzen a porovnání s intelem..nic mě netlačí proč bych měl spěchat mám dvě jiná Pc..
milda001 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 06:03:48

DD. Jsou nějaké informace, kdy mají být procesory v noteboocích?
milda001 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - odpoveď 2017-03-03 07:03:14

Odpovím si sám, nejdříve Q2. Doufám, že bude mainstream za pěknou cenu
Moas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Desky dobrý... 2017-03-02 06:40:00

Pět tyček za desku fakt nedám. Netaktuju. V životě jsem nedal za desku víc než tři tisíce a v životě jsem neměl s deskou jediný problém (když nepočítám z nouze koupený hnůj s VIA čipsetem).
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Revoluční CPU ? 2017-03-02 06:46:00

Ale no tak ... revoluční procesor to urcite neni ... Dyt jen dohání to co Intel prodává uz ted ... Ano bude to bezpochyby vybornej CPU to je bez debat , ale tímhle vychvalovanim do nebes AMD nepomůžete ... jen zbytecne vzniknou šílené očekávání ... Přesne jako s RX 480 ... zbytecne z toho bylo pak rozčarování a zbytecne pak lidi koupili raději konkurenci. Protoze jestli ve hrách nebude procesor vůči ceně přinášet výkon navic .. nahraje to jen těm šílencům co uz dnes předpovídají a preji krach AMD. Jediny co je revoluční je cena za kterou se bude prodávat 8c/16t , ale to nema s CPU nic spolecnyho. Je videt ze jste z nej hodne nadšenej ... ale nadšeni , hype a objektivita jsou 3 různé veci .....
Robokovich [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ano revoluční 2017-03-02 08:43:19

A RX 480 splnila přesně co měla a co jsem já očekával. Mám ji od prvního naskladněného kusu do teď. Na 2k monitoru maká skvěle a jen u pár her abych měl komfort 60+ stabilně musím jít s detaily dolů. Na čas jsem testnul 1060 ale nepřesvědčila mě. RX 480 je dospělejší kus HW.
TurboCmelak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - taky to nechápu 2017-03-02 08:58:34

RX 480 nahradila mou GTX 980,a mohu potvrdit, že je lepší v DX12.. celkově 8gb ram je prostě lepší pro dnešní hry. Řeči jak je GTX 1060 lepší jsou nesmysl, podle mě je dnes naprosto jasný, že RX480 odskočila stejně jako za dob 960vsR9 380...
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 09:37:20

No ja netvrdím ze je to špatná karta ... jen pri vydání byl okolo takovy hype... najednou spotřeba nebyla uplne takova jak se tvrdilo , referenční edice staly za houby a ta doba nez se dostaly nereference na trh byla taky hrozná ... Gtx ji předstihla v rychlosti vydání ... jde o to ze tyhle hovadiny co AMD udělalo a tyhle hype zprávy ji zbytecne poškodilo jméno ... a prvni dojem muzes udelat jen jednou
TurboCmelak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:26:00

ale za hype nemůže AMD ale lidi co maj AMD jako svojí modlu.. referenční nebyla dobrá? ale kdeže.. reference v porovnáni s tím čím se to srovnávalo tedy R9 2xx série byla sakra dobrá. Spotřeba by šla pěkně dolů, když se snížil powerlimit či co.. takže zde bylo AMD spíš konzervativní..

V čem problém byl, to byla mizerná dostupnost. Nicméně tu měla i Nvidia. Ceny to byl problém u obou firem. Vždy je něco proti a pro. Nehádám se, jsem ex zastánce zelené ale v současné době jsou to pro mě horší karty, už nevidím zeleně ale rudě Spokojím se s jakoukoliv kartou, když má to co mít má.

VEGA bude jasná tečka jako RyZEN pro INTEL a doufám, že spousta lidi nebude jenom NV NV NV.. protože ty ceny...
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:34:17

Ty uz mas Ryzen a Vegu za modlu ted ... a ani na jedno jeste nebyl nejakej oficiální test ... ja budu mit Ryzen za modlu tehdy pokud se potvrdí ty optimistické scénáře ... a vegu az vyjde a porazí 1080 ti ...
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 13:44:36
avatar
reference stojí za houby pomalu na každé GPU, NV nevyjímaje.. čili toto zrovna je mimo
rtrebor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 20:54:49

http://www.gpureport.cz/recenze/90-msi-gtx-1060-aero-itx-6g-oc/msi-gtx-1060-aero-itx-6g-oc.aspx?article=90&page=1
nezdá sa mi že odskočila.
DX11 lepšia 1060 o 5-7%, DX12 lepšia 480 o podobné % takže je to stále narovnako. závisí čo hráš.
TeeJay [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 09:04:59
avatar
A kdo kdy nabídnul procesor s výkonem procesoru za 30k za polovic? Tohle je revoluční CPU Intel dohnal výkonem, cenou ho ale totálně skalpoval...
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 09:18:04

Já bych asi počkal na ty oficiální testy. Tohle fórum se proměnilo v severní Koreu, kdo neuctívá generalisima Kim Irsena (rozuměj Ryzen), je terčem útoku všech ostatních (mínuskářů). Už je toho na mně trochu moc toho vynášení Ryzenu do nebe, copak to šílenství nevidíte? Jako fajn informovat, ale denodenně pořádat pompézní oslavy (korejci se denně klaní vůdci) v diskusích na něco, co ještě nevyšlo... Už to začíná být trapné. Já se na Ryzen taky těším, ale tady se to zvrhlo v blázinec.
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 09:43:28

Presne tak ... tady uz se někteří vidi , ze intel zkrachuje a jak se Ryzen nebude prodávat po miliardách ... ale tech par nadšenců kteří si ten CPU koupi za kazdou cenu tuhle firmu nezachrání ... ikdyby prodali tenhle měsíc milion CPU tak nejdůležitější pro ne jsou dell , hp , ne ti co si koupi jeden procesor ... a tam to bude mit AMD těžké ...
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 09:18:17

A co ma cena spolecnyho s architekturou CPU ? CPU jako takové revoluční rozhodne neni ... Cena ano .. ale to sem psal i ja
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:16:19

Ryzen je revoluční, už z pohledu nové architektury.
Intel neměl konkurenci několik let a mezi těmi 2 firmami je obrovský rozdí v jejich možnostech. Od AMD je to odvedený výborný kus práce a zaslouží si pozornost.
To že si někdo přeje, aby někdo zkrachoval, není argument. Tyhle lidi většinou totiž ví prd a je jim pravděpodobně -náct
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:22:40

A muzes mi napsat která část jádra je revoluční ?
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:34:47

Nová architektura cpu po FX. Už tomu rozumíš?
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:50:01

No ja to chápu moc dobre ... jen chci at me nekdo z vas rekne co je tam revolučního z pohledu výkonu a trhu .... to ze Predtim prodávali FX což byl fakt pruser me nejak nezajima ...
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:02:19

Nevim jestli to děláš schválně, nebo si stojíš na kabelu .
Intel a jeho architektura dominovala trhu. Ted po několika letech přišlo AMD s odpovědí a vypadá to, že dorovná high end Intelu. Uvědomuješ si, co to pro AMD a pro nás znamená? Cenovou politiku asi znáš, dle tvého textu, ale chybí ti uvědomit si, jak velký až revoluční skok ve výkonu udělalo AMD se zenem. Jestli tě nezajímá revoluční odskok od staré architektury a tím konečně konkurenceschopný produkt na trhu, tak se dál nemáme o čem bavit.
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:18:40

ja to vsechno chápu , jen pokud by to bylo napsany ze je to od AMD revoluční produkt od FX tak se to dá pochopit , ale ze je rovnou napsany ze je to revoluční CPU celkove .. s tim proste souhlasit nebudu ... a jinak ze se konecne narovná trh je jen dobre a je to potřeba jako sůl . Verim ze se AMD zvedne , preji jim hodne úspěchu a uz nebude opakovat hloupé chyby z minulosti
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - GOOGLE 2017-03-02 11:30:59

Snazis se tady delat machra... kdyz chces vedet co je na tom revolucniho pouzij google! LAMO Pomuzu tvemu mozku neco vymyslet -> Suzanne Plummer a Mike T. Clark a jestli ani toto ti nepomuze tak radeji zahod PC a vsechny techniku co mas... diky
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:44:31

Jsou to hlavní inženýři AMD kteří dělali navrh zenu... a ani sem nepoužil Google ;)
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - aaa 2017-03-02 12:36:57

Tak si precti neco o tom co a jak delali pro AMD, aby si vedel proc je to revolucni...
armagedontek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 14:10:29
avatar
Z pohledu prosteho hrace her to asi nebude tolik znatelne a AMD se pravdepodobne ("jen") priblizi intelu. Z pohledu absolutniho vypocetniho vykonu ovsem AMD nabidne ten srovnatelny vykon za polovicni cenu - tohle se revolucni nazvat urcite da.
TurboCmelak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:30:31

Revoluční rozhodně je, pokud to srovnáme s tím, co firma AMD nabízela v současné době. Porovnáme-li to s konkurenci, můžeme použít slovy intel-fans "pouze nás dohání" .. spoustě z nich unikl fakt, že při porovnání první gen 14nm.. vs xxx14nm intel je to prostě pecka. V některých ohledech je dokonce i lepší Zohledníte-li cenu tak jde o revoluční produkt i protože umožní něco, co tu snad 10 let nebylo.. aneb pořádná konkurence

pořád není revoluční?
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:38:57

Ne protoze je mozna revoluční z pohledu AMD, ale rozhodne neni revoluční z pohledu výkonu a trhu... to ze se v AMD 10 let pohybovali spis zpět nez v pred v tom nehraje zadnou roli... pro jistotu Ryzenu moc fandím a jestli budu kupovat nové CPU bude to Ryzen .
Nexon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - To je sakra revoluce a nebojím 2017-03-02 10:42:05

se říct i senzace. Pro mě je to jako by přišla firma a postavila mě RD ještě s více místnostma, lepšíma oknama, izolacema, nižší energetickou náročností, lepší smart výbavou a řekla si za to polovinu co druhá konkurenční firma. :-D
pyriah [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:47:55

Z kterých testu čerpaš ? Ja si počkám na recenze ... A ja netvrdím ze cena neni skvělá , ta je famózní ... ale mluvit tady o revoluci neni na místě
Nexon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:21:00

Těch úniků je už dost, ale počkejme ještě pár hodin a budeto pěkně pohromadě v obsáhlých testech. Revoluce je to jak z hlediska IPC (pro AMD), takový generační skok je zatím nejvíc co se povedl, ale i vzhledem ke konkurenčnímu hardware. Intel core architektura je velmi oceňována pro svojí efektivitu a je tu už v 7. generaci, tudíž se v žádném ohledu nepředpokládalo, že by AMD dotáhlo nebo snad předčilo Intel jak výkonem, tak spotřebou. To je jedno hledisko, druhé je, že to nabídne za mnohem méně. Fantazie. Ovšem AMD to nebude mít jednoduhé. Intel má obsazené distribuční kanály důležitých firem jako Dell, Lenovo, HP, Acer atd. a rozhýbat tyto firmy, aby začaly zabízet sestavy s AMD procesory bude nějakou dobu trvat. Nikdo si nechce rozházet Intel. Počítám, že v první vlně budou RYZEN kupovat hlavně "enthusiast" useři. Co nejdříve musí také vyjet mobilní APUčka, tam by to snad mohlo být ještě zajímavější. Takže doufejme, že si AMD zlepší finanční zdraví, aby mohli dělat další dobré věci.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 13:43:41
avatar
co RX 480 nesplnila ? Když nečteš bludy a přemýšlíš s trochou logiky, přišlo to co jsi čekal...
nenazranej [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - FX 2017-03-02 06:53:04
avatar
Proč tam pořád urážíš DD ty FX procesory, víš jak se teď cítí má sestava .
Bosnak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 07:02:05

Počkej, jestli se tvá sestava cítí, nehoří ti?


Prosím řízek.
Dobrá, proč ne. A bude to Vídeň nebo AMD?
Nowi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 07:12:23
avatar
Jsem čekal, jak ráno sednu k PC a bude plný web nových recenzí a ono prd.
slabam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 07:14:34

nda konci az v 9AM CT.
takze bude prijemne cteni k obedu.
besh [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:18:57

NDA konci afaik az v 9am PST, takze u nas be 3 odpoledne.
slabam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:51:23

Ja teda zahlíd CT.
Ale je pravda ze husička už je na stole a recenze nikde.
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 07:31:47

Tak desky i Ryzeny dostali v pondělí i ostatní co jsem četl, takže nezbývá než jen čekat kdo bude první venku s testy..
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 07:30:00

No je to krása, už teď se moc těším na testy, jsem zvědavý na porovnání nejvýkonnějších cpu, no jestli se testy osvědčí tak to bude fakt za ty peníze bomba..
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Již brzy uvidíte! 2017-03-02 22:06:45

Tak touhle chujovinou nás krmí už přes rok. Dnes to mělo být černý na bílým. A? "Již brzy uvidíte" Kde? V našich kinech? Heuréka pobavila. 3 místo v oblíbenosti.
PCHE!:-) zanech mínusování a vypusť pravdu na světlo Boží!
Edit: Tak k nejspíš k večeru už to nestihneme. :-) Vydržte! Již brzy... :-) V pohodě... Všechno už se vi. Už se to mele. Je čerstvá! Není čerstvá! I bez recenze.
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 08:26:28

Tak myslím že už nějaký den Honza testuje, jen je toho dost tak to holt trvá, ani jiné weby ještě nic nemají jelikož dostali vše až v pondělí,takže nezbývá než čekat.. Ale zase na druhou stranu, kdyby to nemělo být pro Ryzeny až tak dobré jak se píše, tak by jeden nejmenovaný web už jistě vystrkoval růžky a nebyl by až tááááák moc dlouhou dobu po tichu..
trnkaj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 08:35:04

NDA končí odpoledne, proto ještě není nic venku.
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 09:00:21

Tak jasně proto jen v klidu čekám..
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Je půl čtvrté hoši 2017-03-02 15:32:05

a recenze nikde. Tuna keců a skutek utek.
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - No jestli 2017-03-02 10:39:04

to testuje jako některé mobily, tak ta recenze bude nejdřív za týden a výsledek: Je to dobrý. :-)
josho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - NDA 2017-03-02 08:30:40

Este neskoncilo NDA
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 09:57:54

Kdyby neskončilo NDA není to v prodeji. A v prodeji je to oficko zhruba od 1 hodiny ranní. A ne jen v ČR. Už jen počet chytrolínů co vědí v kolik končí NDA je zajímavý. Jenom ty časy se u nich poněkud liší. DD měl ten čip první na světě. Říkal to. Ne? Tak zanechte masturbace a rozviňte svůj klid. :-)
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:26:29

Velký omyl. To že NDA někdo poruší (CZC atd.) neznamená, že NDA skončilo. Konec NDA je zde https://countingdownto.com/countdown/amd-ryzen-release-countdown-clock a je správný!
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:31:04

To je zbytečné, když někdo chce najde si cokoli..
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Já vím 2017-03-02 10:35:46

Četl jsem to už včera jinde. :-) Ale už mě nebaví to: vydrrrrž, vydrrrrž. Tak trochu hecuju. :-) Někdo s tím má problém. Já ne. :-)
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:40:41

Stačí zklidnit hormon a neoddávat se tomu šílení tady
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hormony jsou v poho 2017-03-02 10:52:32

Žeru antibiotika a hučí mi ve střevech (vedlejší účinky) a tolik mínusů jsem snad nikdy neměl. Je to pecka. Vrrrrrrr :-)
Myslím čistých mínusů :-)
EDIT: No a později se to může hodit, až budu vyvracet tvrzení některých co pláčou jinde, že tady dostali ban za maličkosti. Nebo mám amnestii na blbost. :-) Jdu kadit.
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 14:39:48

Hele ty prášky co bereš bych asi vysadil
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:28:07

Nemůžu.
Dali mi plus. Hovada. Asi někdo se smyslem pro humor. Zkazili mi průměr.
Robokovich [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Tak už vidím reálné testy 2017-03-02 08:34:16

Uvidíme co přinese DD, jestli se to bude shodovat. Říct nemohu zatím nic přesného. To nechám na médiích k tomu určených. Jenom podotknu na fakt že u většiny her opravdu velice škáluje rychlost ram a je velkej rozdíl mezi 2133mhz a 2800mhz. Bude záležet na úhlu pohledu na celou situaci, ale Ryzen opravdu dodržel co slíbovali slajdy a leaky. Jen u jedné hry kdy jsem rozpačitý s výsledkem, jsem zvědav jestli DD potvrdí výsledek. Je to hoši jednoduchý závěr. Řekneme si stručně: AMD je zpět a nemá důvod se bát ničeho
yoschi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Start 2017-03-02 11:32:44
avatar
https://countingdownto.com/countdown/amd-ryzen-release-countdown-clock

Někteří už to nevydrželi: https://videocardz.com/66684/amd-ryzen-7-1700x-review-leaks-out

Všechny gamesy co íránci testovali: http://www.guru3d.com/news-story/first-ryzen-7-1700x-review-finds-its-way-onto-the-web.html
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:30:44

No vypadá to zajímavě, už se těším na testy zde..


No co jsem viděl testy na polském webu, tak Ryzen v herních testech zaostával, za to v benchmarcích si vede mnohem líp, tak snad to tak hrozné nebude..
jfb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:36:58

Kterém polském webu? Tady v těch je to limitováno 980X grafikou.
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:46:58

https://ithardware.pl


Tady je přímý odkaz ale nějak se mi to rozhodilo, musí to být be té mezery.. :https://ithardware.pl/aktualnosci/ pierwszy_niezalezny_test_amd_ryzen_7_1700x_wyniki_ sa_przecietne-2241.html tady to mají s GTX 980
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 10:31:40

Takže odpoledne končí NDA, už se nemůžu dočkat.
jfb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Design desek 2017-03-02 11:24:42

Asi jsem už starý, když mi připadají ty desky pouťové a hnusné
Nexon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 11:31:37

Souhlas, dneska je důležitý počet RGB diod na fošně a jejich světelnost.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 12:00:42
avatar
ehm, GB má nějaké ty diody na desce, ale ASUS a MSI jich mají minimum a svítí v podstatě jen loga ....
jfb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 12:06:13

No, mě se hnusí samotné provedení, ty "cool" chladiče apod. Ale to je na vkusu každého soudruha
Mně se líbí klsické, takovéto desky
https://www.supermicro.com/products/motherboard/Xeon/C236_C232/X11SAE-F.cfm :-)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 12:07:38
avatar
eh ..... no dobře no, ale třeba ten ASUS CrossHair je krásná velmi čistá deska bez zbytečných zářivých světýlek a barevných kreací ....
ludva [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:24:57

hehe tak to seš stará klobása nebo nemáš vkus, taky se mi pouťové RGB nelíbí, ale to co jsi poslal za desku - tu by si nikdo do prosklené bočnice nedal, hnuss
jfb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:27:16

No já považuji za hnus prosklenou bočnici jako takovou
rtrebor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 21:05:49

ale však je to workstation-ová doska a nie pre pubertiakov
NěkdoTady [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 12:03:27

Zadna deska od ASRocku? Poslednich par let se mi zacaly libit.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 12:06:22
avatar
možná později, oficiálně ASRock desky v v setech od AMD nejsou, budeme muset kontaktovat sami ASROCk a není s ním zdaleka taková spolupráce jako máme s ASUS, GB, MSI ...

Ano souhlasím, některé modely má velmi zajímavé ...
rtrebor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 21:07:32

Ak by sa dalo tak túto otestuj, je to asi najrozmnejšia mATX doska pre RyZen
http://www.asrock.com/mb/AMD/AB350M%20Pro4/index.asp
digitalis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 14:01:09
avatar
Tak toto je cista nazhavenost DD Ale opravnene, co sa AMD platformy tyka, konecne je to tu, toto je to, na co sme vsetci cakali. Takze prajem, aby DD redakcia mala vsetko potrebne na testy a v poriadku odskusane. Uz sa tesim, ze konecne si tu budem moct precitat testy z prvej ruky so vsetkym infom a nie len kadejake leaky
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - mazec 2017-03-02 15:21:08

Tak mazec na guru3D jedna z vetsich recenzi a musim rict ze jako mazec... RIP intel
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:30:18

Jo už jsem to viděl, moc pěkné, čekám až bude něco i tady a ono zatím nic..
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:39:52

bude DD psal nejak na vecer... takze prijdu domu zapnu stroj a pustim DD a uvidime :-) co nam DD predlozi...
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:44:25

No jo má toho hodně, kdyby nám předložil jen testy jako ma Guru3D tak už to je, ale než to všechno zase popíše to holt chvíli trvá..
everald [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - testy 2017-03-02 15:31:33

Tak nevím, vzal jsem R7 1700 a gigabyte desku. Podsaď ok

Ale koukám na první ofiko recenze a teda nevím, hezké že všechny testy vychází pro R7, ale ve hrách už to tak moc neplatí, spíše skoro vůbec:

http://www.pcgamer.com/the-amd-ryzen-7-review/5/

jen teda Battlefield, jinak si všechny dává i7-7700K.

Na PC hlavně hraju, jestli zabalím rarko o pár sekundek rychleji mi je jedno, video nekomprimuji atp. Takže babo raď.

A stejně tu prodejci ty desky nějak nemají, pořád všude předobědnávejte a skladem nic moc...


Dokonce i moje FX-8370tka si ve FarCry podá 1700X a dorovná 1800X. Tož tak nevím, měnit/neměnit, výkon by to chtělo, ale má to smysl? (pro mě?)
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:39:01

Divny R7 1800X v rozliseni 2560x1440 dost brutalni FPS prakticky na stejne vlne jako ostatni CPU od intelu, a to je levnejsi nez intel. jestli je tam 1-2fps vice u intelu... jako pardon ale to nikdo nepozna pri prumeru 81FPS... asi divnej test... koukni na guru3d.com
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:56:31

diiky za to minus za to ze jsem napsal pravdu ;-)
everald [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:15:47

nj, ale v 1080p je to slabé a já prozatím hraju jen v tomhle. No muím to projet všecko a uvidím
besh [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 20:20:49

Smazal jsem se
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:34:19

Nedá si někdo dobrou brazilskou kávu? Než bude ta recenze?
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:39:13

ja si dam... jdu... ;-)
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:45:37

A nejsi tentononc - ekonomický migrant? :-) Abych nedopadl jak frau Merkel
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:55:55

:-D byl jsem si udelat tady v kanclu :-D
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:41:42

Tak projel jsem několik recenzí a na hry teda vychází líp Intel. Pochopitelně - zatím. Těžko říct, jak to bude, až budou hry využívat více jader a vláken.
madPav3L [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:59:19
avatar
Než se tak stane, tak každý procesor vymění... vývoj her trvá 3-5 let a než se prosadí více jádrové procesory tak to potrvá...
Bandita [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 23:15:39

Jenze vykonove ti na hry bude stacit Ryzen i za 10 let))
Sice uz to nebude takova pecka, ale grafiku to stihne nakrmit.

Sam mam i5 3570k na 4,5 Ghz uz pet let a kl8dne to s nim doklepu az tu bude Ryzen+

O vice vlaknu mluvit nebudu, ten je super

A i FXka zraji jak vino. Nebyt vysoky spotreby, tak,ve vicevlaknu jsou i dnes slusne vykonny.
Tak pravdepodobne to s Rizkem bude stejny.
Kryptortor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ryzen ve hrách 2017-03-02 22:35:56
avatar
Tady z těch benchmarků..
http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_1800x_processor_review,1.html
.. je jasně patrný, že ve full HD má Ryzen propady výkonu, ale to má i aktuální řada i7. Jakmile jde rozlišení nahoru (už při 2560x1440), tak 1800X se vyrovná a někdy i předčí cokoliv od Intelu. A kdo z vás si bude pořizovat Ryzen R7 na full HD? Halóóó, nikdo se nehlásí..?
vlado.sk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 15:46:16

Kto chcel 7700K má možnosť ak pôjde z cenou smerom na dol,.Len aby nešiel ešte hore.
Mario6121 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Par recenzi jsem projel 2017-03-02 15:53:42
avatar
a vypada to, ze pruser to nebude, zadna hitparada taky ne, rozhodne se zadna revoluce nekona, jen dohnali 2 roky stary Icka, pro multithread to muze byt dobry, zatim jsem nevidel zadny testy pro virtualy .... (to by me osobne zajimalo vic nez hry)
tak jen ta cena vypada revolucne, ale v tom AMD chapu, s timhle vykonem si o moc vic rict nemuzou, se svym renome, ted k tomu to natahovani zakazniku na skripec ... a ted tohle.... no
JanM [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - AMD Ryzen fail 2017-03-02 15:56:07

Jsem opravdu hodne smutny... Kolik jsme se nacetli hypu (pouze tady, jine redakce byly opatrne) o tom jak Ryzen prevalcuje Intel... Podle zahranicnich testu je 7700k za cenu 9500 (heureka) ve vsech hrach vykonejsi nez nejruchlejsi Ryzen za 499 USD (heureka 14,999) - tzn mene vykonu ve hrach a pritom o 50% drazsi...

Intel se musi fakt jen smat s cim to AMD prislo...

Pro lidi co hry nehraji a prevadi video apod, tak Ryzen smysl ma, ale pro hrace nema smysl absolutne zadny.
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:03:20

Tak CPU není jen o nás hráčích, pro spoustu lídí smysl Ryzen má. Já se bál, že odsunu I7 7700k na druhou kolej. Kdepak, druhé PC které teď upgraduju, dostane taky 7700k.
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:03:18

Tak je to dobrá volba pro hráče a jestli Intel ještě zlevní tak není co řešit...
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:04:03

V rozlišení nad FullHD není rozdílu mezi Intelem a AMD co se týče her.
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 23:12:02

tam je pak ale brzdou grafika(možná i proto odložilo Vegu)
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:16:41
avatar
No kdo si kupuje v dnešní době dražší počítač, tzn. dá za procesor 10 a více tisíc, asi už nejspíše nebude hrát v 1280x720 a nebo ve fullHD, protože to prostě nedává smysl ... když už si někdo poskládá herní dělo, tak by mu bez pořádného monitoru bylo uplně k ničemu a ve vyšších rozlišeních se ryzen intelu vyrovná uplně v pohodě, takže pak už jen stačí vybrat to nejvýhodnější
mojzisl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:21:13

Definuj pořádný monitor. Pro plno lidí to je klidně i Full HD, ale 144 nebo dokonce 240 Hz.
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:30:27
avatar
jj tak jasný, tak pro to 1% lidí co kupují tyto vysokofrekvenční monitory ryzen nebude, to se omlouvám. Ale opravdu tyto monitory a to většinou ještě TN panely moc lidí nekupuje. Tyto monitory jsou předražené a smysl mají tak pro profesionální hráče, bežný uživatel si ty nehorázné prachy za to většinou nepřiplatí.
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:23:31
avatar
Pokud si kupuješ procesor za 10 tisíc na hraní ve fullHD tak si asi střelenej :-D ... a navíc 8 jader a 16 vláken je do budoucna určitě lepších, než polovina u 7700K ... u 7700K 4/8 se asi už dál neposuneš, kdežto 8/16 má rozhodně ještě výkonové rezervy dost Čili mě teď přijde rozhodně zajímavější, koupit za stejné peníze 8/16, vzhledem k tomu, že ve hrách jsou fps totožné (pokud nejsi blázen a nehraješ na high-end kompu fullHD) a vědět, že mám rezervu do budoucna, než koupit 4/8 a rezerva žádná.
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:07:32

QHD a tam vychází 7700k taky líp. Ještě počkám na dostatek testů v QHD a hlavně CPU závislé hry. Ale zatím to vypadá na Intel. Budoucnost neřeším, řeším co je teď, až se překlopí váhy na stranu AMD, vyměním platformu, úplně v pohodě.
lukasxx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:48:36

Tak hype ukončen, ve všech recenzích drtí nove ryzeny i7 7700k od intelu. Ve hrách a i ve vetšine Banch. O spotřebě ani nemluvě ta sem koukal je u Ryzenu špatná vetšinou nejhoríš ze všech testovaných.
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:57:46

Je to vynikajici vysledek od AMD, na guru3d to vypada jinak... asi cist i jinde nez u modrych ;-) sti TWITTER... tam je mnohem vice informaci a odkazu na dobre testy.
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:03:37

Na Guru 3D to vypadá tak, že Ryzen 1800X za 15.000kč v QHD dostává na zadnici od 7700k za 10.000Kč v gaming testech.
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:11:33

LOL myslis tech par FPS ktere nedokaze zadny clovek na svete postrehnout to ses teda opravdu mantak :-D
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:13:10

Je něco logického na této reakci? Mně přijde, že vůbec.
everald [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:47:51

LOL takže stejne FPS ale za R7 o 5tisíc koru více? A ty někomu říkáš že je manták? Chjo...
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:56:50

Obyčejný fanatismus. Já potřebuju herní výkon, je mi jedno, jestli je to Intel nebo AMD.
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:13:03

toto se stejne cekalo ze banda s modrym zakalem bude hatovat vsechno ikdyz Ryzen bude jen trosicku pomalejsi... Tesim se na Obr.ebila az pusti ven zase nejakou tu super rencenzi... to mu budete vsichni prizvukovat :-D :-D
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:14:19

Nemám nic společného se žádným zákalem, vidím reálné testy a podle nich se rozhoduju jestli AMD nebo Intel. Ono se to má dělat jinak?
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:19:15

jestli se rozhodujes podle testu, a vidis ze AMD RYZEN ma o par fps mene v nejake hre a proto soudis ze je horsi no tak to potest koste, presne tyto lidi Intel ma rad :-D :-D
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:21:08

Ty seš opravdu regulérně hloupej. Vyhodnocuju si všechny testy a obecně vychází lépe levnější Intel 7700k za 10k oproti 1800X za 15k. Co na tom nechápeš?
gepir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 16:52:25

ja to nechapu... mam ted FX8350 + RX 480... BF1 mam minimalne na 66FPS super pro hrani. Tady resite ze 7700K ma kolem 10fps navic u nekterych titulu... Vubec nevidite ten progres od FX procesoru. Pro AMD a vsechny to je obrovsky posun a v nekterych testech to porazi intel coz se hooodne dlouho nestalo. Nechapu ty HATE na stranu AMD.
everald [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:19:52

tak ti nevím, ale třebas ten test u FarCry vyšel tak že FX 8370 na fullHD je stejně výkonný jako R7, sice jen u té jedné hry, ale i tak je to s podivem ...
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Tak 2017-03-02 17:31:38

už jsem si přečetl recenze, podíval se na podrobné uvedení do architektury, kouknul na ty Poláky...
Tady až vyjde recenze na ZEN, tak v prodeji bude ZEN+
DDW entertainment...

EDIT: A to jsem to myslel smrtelně vážně. Tak se nad tím zamyslete! Místo toho, abyste tady řešili recenzi a výsledky ( tu recenzi, která tu zatím zoufale chybí ), tak tady mudrujete po přečtení jiných recenzí, aniž byste měli tucha, nakolik jsou objektivní. Vždyť vy tu recenzi od DDho ani nepotřebujete. Vystačíte si s cizejma a s fórem, kde se domluvíte nebo si můžete zanadávat. Fakt boží.
Nexon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - V obskurních hrách 2017-03-02 17:07:34

které jsou dělány pro Intel dvou až čtyřjádra je Ryzen pár FPS pozadu, potenciál se ukazuje u vyšších rozlišení, kde se dorovná, ale hlavně potenciál bude u DX12 her, kde už AMD spolupracuje s vývojáři, hodně napovídá test 3DMark Time Spy (DX12) CPU test, i7 7700K 5301 bodů, Ryzen 7 1800X 7770 bodů. Do budoucna více fyziky, kolizí apd. voda na mlýn Ryzenu. V aplikačních testech je to někdy doslova nářez, Ryzen poráží 4-kanálový i7 6950X 20 vláknový procesor za 50 000 Kč (!!!). Je rozhodnuto o upgradu.
everald [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:22:18

jak dlouho do budoucna? Já upgraduju cca co 3 roky... duron, phenom, FX a teď se rozhoduju. V aktuálních hrách to vypadá na moje fullhd že snad 7700 než 1700X a to budoucno jestl ibude za 3 roky, tak to zas budu měnit.
mojzisl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:10:23

BTW, v mnoha hrách to vypadá, že vypnutí SMT (místo 8/16 se procesor tváří jako 8/8 ) zvedne celkem zásadně výkon (např. ze 127 na 158 FPS a podobně).
LadIQe [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:01:52

odkaz?
mojzisl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:05:11

https://youtu.be/j7UBHjtCXhU?t=814

Máš to i s časem, kdy o tom začíná mluvit.
Lumir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:22:26

No ve hrách tedy nic moc, render super.
Hurikan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - spíš nic než něco 2017-03-02 17:36:26

Kdo hraje tak ať ho nebere, kdo s tím pracuje tak berte!
Jinak jsem čekal mnohem víc za ty prachy....cena padne to je jasný!!!
Odkaz

Odkaz

Odkaz

Máte další testy někde?
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:39:30

Citace:
Kdo hraje tak ať ho nebere, kdo s tím pracuje tak berte!


No v high endu se hraje na max detaily a ve vysokém rozlišení a tam je to +/- jedno
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:49:30

No ale kolik je tu hráčů co má vyšší rozlišení než 1920x1200 a i ti uvažují o Ryzenu...
Bandita [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 22:54:41

Ve FHD nehraji jiz 4-5let(2K) takze mi testy ve FHD prijdou celkem zbytecny, ale jsem rad, ze je nekdo udelal. Vypada to, ze to je navod od Intelu))

Nechapu nikoho, kdo si koupi procesor za 10tis+ a nema na monitor s vetsim rozlisenim nez FHD, proste blbost.

Na FHD muzes mit procesor klidne 5let starej, jako mam ja. i5 3570k na 4.5GHz.
Grafiku mam HD 280 Toxic 1150/6400 a ve 2k si zaparim uplne v pohode.
pivin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Test Ryzenu 2017-03-02 17:51:12

Ahoj DD, kdy planujes vydat test?
Na zahranicnich serverech je uz k videni, aplikacnim vykonem nezklamal a je na spici, ve hrach za Intelem v jejich testech celkem propadava i v DX12.
Asi to hodne lidi prekvapilo, i akcie se na chvili vydaly strme dolu, presto verim ze Ryzen spolecne s Vega je jedinecna kombinace jednoho vyrobce na trhu.
Diky
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 17:56:03

No je to divné, já myslel že bude mezi prvními a pořád čekám a čekat budu jelikož na testy od Honzy jsem teda zvědavý, asi už není kam spěchat když jsou známé výsledky od jinud...
pivin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:03:00

taky jsem hned v 150 otevrel jako prvni ddworld a cekal ze tam bude nejdrive
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:11:59

Já už tu čekám netrpělivě od rána abych o něco nepřišel a ejhle, snad nejdelší diskuze a dohadování za posledních několik dní a ani jsme k tomu nepotřebovali tady testy..
vlado.sk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:16:35

DD zbiera info a uvažuje ako to nespackat.
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - A potom 2017-03-02 22:21:28

že nevěřil, když kvůli tomu updatuje i biosy a dělá všechno znova. DD zamaká, aby to bylo co nejlepší a na PCT to bude přesně opačně. Leda by to dělal Šimonek. Ten je normální.
Lumir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:59:19

Vysoky latence pameti
Extremene vysoka latence L3 cache
L3 cache se dokonce v nekterych situacich chova jen jako 8MB misto 16MB.Deje se tak prevazne ve hrach.

Mozna prave proto ma ryzen tak spatnej vykon ve hrach, ktery stojej na propustnost pameti a cache.
viz fallout4
nebo witcher3
Odkaz

Ryzen se chová jak 2X4 jádro ne jako 8 jádro, toť ten problém.
Hurikan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:39:48

Díky Lumírku
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 19:51:36

No ono když se podíváte na foto jádra, tak jasně vidíte proč. Ono v podstatě to jsou dvě čtyřjádra u sebe. I L3 cache není jeden blok, ale dva oddělené bloky. Prostě jako když vedle sebe položíte dvě čtyřjádra. Proto se spekulovalo chvíli, zda budou na trhu 6 jádra a jaká jádra u nich budou aktivní. Všechny Ryzeny budou v podstatě složeny z jednoho 4 jádrového modulu. Proto zatím neslyšíme o méně jak 4 jádrech, protože takové dvoujádro v tuto chvíli by to bylo opět čtyřjádro s vypnutými dvěma jádry.

Je to celkem geniální řešení, kdy do serverů mohou takto složit poměrně zajímavý procesor a něco mi říká, že v závodě o 32C/64T procesor do serverů jim to může dát zajímavou výhodu.
pavel.pavol [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - držím palce 2017-03-02 18:46:41

No stejně je mě to divný ty testy, ale asi na tom něco bude, když to tak naměřili. Jestli je to pravda a jestli je to i nějaká dost zásadní věc, tak opravdu nechápu, že si to Lisa před uvedením do výroby nějak neodzkoušela. Ale necháme se všichni překvapit co nám DD přinese, taky na to čekám od rána . A opravdu doufám že to dobře dopadne.
Hurikan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:49:21

dobře to dopadne jen pro tento web
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 18:51:56

Tak doufejme že se ještě dnes dočkáme, já stále věřím že jsme nečekali zbytečně..
lukasxx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 19:24:11

A k cemu ti bude že ddmu to dopadne jinak než zbytku světa? V praxi ti to pojede tak jako všem ne jako ddmu
shadowspawn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 19:27:04

prepodkladam ze DD opakuje testy kvoli SMT problemom spominanym vyssie
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - SMT 2017-03-02 19:39:17

SMT není problém, ale spíše vlastnost. Každopádně něco podobného tu už bylo i5 vs i7 u her. Dokud nebudou hotové optimalizace u her tak to vypadá, že SMT u her vypnout a u renderigu zapnout. Čekal bych volbu zapnutí a vypnutí SMT v utilitě na OC ve win.
Lumir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 19:45:57

Musíme si uvědomit jednu věc, Intel má cca 80% uživatelů, tak kdo má optimalizace? a kdo je bude nadále mít? ale v tom není zakopanej pes, ten je opět v architektuře procáku a chipsetu, no prostě, render je ok, ale game systém, Intel je jako beton, kde Ryzen dostal přes držku. A tak můj 6800K na 4.5GHz je pořád král.
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 20:14:43

Pokud odpovím jako otec rodiny a stejnou slovní zásobou, tak pokud rozhoduji o tom kam nasypu 50tis. Kč. Tak se synátor může postavit na uši a koupím komp, který nebude jen na hry ale i pro ostatní členy rodiny a jjich koníčky. A v tomhle je Ryzen zlatý střed. Poněvadž pokud by se mu to nelíbilo tak by přes ústa taky mohl jednu chytit. A o tom kdo drží kasu to je.
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 20:33:24
avatar
+1
Pobavilo
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 15:09:15
avatar
...amen!
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 00:02:59
avatar
bohužel jsi to trefil
1zwei [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 00:11:06

natocte z testu videonavod
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 19:40:45

Tak zatím jsem zkouknul jenom testy na jednom webu a je třeba říct, že Ryzen se rozhodně povedl. Pokud vemete 1800X a správnou konfiguraci pamětí, tak ten výkon je hodně vysoký. Rozhodně překvapení v pozitivním slova smyslu. Ti co předobjednali litovat nemusí.

Zatím vidím jediné mínus a to OC potenciál. Na vodníku se tam nedostali přes 4.2GHz. Nicméně i tak byl výkon na špici a Ryzen bez problémů konkuroval top modelům Intelu, někde i překonával. Tohle za 15 tisíc rozhodně stojí a jsem zvědavý jaké budou možnosti modelů 1700X a 1700. Pokud půjde 1700 přes OC taktovat na stejné max frekvence jako 1800X, pak je to ideální volba s TDP v základu 65W a cenou kolem 10 tisíc.
Lumir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 20:55:09

S těmito Hype kecy běž na Diit, to už je teď po vydání s testy za námi.
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 20:37:58
avatar
No co říct. Určitě to není propadák. Vícevlákno je parádní a jednovlákno není pod Intelem tak hluboko.
AMD mělo za cíl zvednou IPC o 40% nad Excavator, povedlo se jim cca 50%, což je dobrý úspěch a Intelu se přiblížili.
Kdo čekal, že Ryzen bude Intel drtit ve hrách bude zklamaný, ale on to vlastně nikdo ani neslíbil že?
Tak fakt nechápu, jak x lidí brečí, že Ryzen nepřeválcoval Intel ve hrách. Ono totiž to CPU je do PC a to není jen na hry. AMD nepotřebuje zabodovat jen u hráčů.

Jak tu už někdo výše napsal: Kdo má PC jen na hry, ať si koupí třeba tu 7700K za 10tis. Kdo má PC i na různé práce kde je vícevlákno potřeba, tak bude lepší volbou Ryzen.
Každý ať si koupí co chce.

EDIT: s OC to nevypadá moc nadějně, resp. se zdá, že 1800X je na hraně. Někde jsem viděl jak 1700 vytáhli na 4,1Ghz a 1700X s 1800X výše taky nešly. Možná bude nejlepší volbou z R7 právě tak 1700.
bigboomer32 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 21:10:51

Díky recenzím, kderý ukazujou že 1700x i 1700 jdou zhruba stejně vytaktovat, beru do svýho novýho PC 1700. Ještě su zvědavej na nějakej taktovací návod, ale ta nová utilitka od AMD vypadá nadějně.
Robokovich [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Co takhle reálný provoz? 2017-03-02 20:49:56

Ještě by mě zajímalo, jak se chová vše od intelu výkonem nebo cenou okolo třech Ryzenů 7 v reálném provozu. Tím mám na mysli ne čistý instal win10 s ničím kromě testovacích her. Ale 1-3 roky staré win10, mraky aplikací, zasrané registry, aplikace na pozadí. Tohle totiž například položí každý procesor pod 4/8. Dokud jsem měl 4/4 tak se mi hry pocukávali, protože se ve win něco dělo a že se děje pořád. S 4/8 konkrétně 4790 bomba. Dropy fps v podstatě neznám. Možná se nic nezmění ale taky že možná jo, a mě zajímá reálný oriviz starších w10, ne čísté instalace w10. U testů procáků je to zásadní faktor.
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ryzen používá Indiovou pájku - 2017-03-02 21:42:39

https://www.pcper.com/news/Processors/Delidded-Ryzen-7-1700-Confirms-AMD-Using-Solder-IHS-Ryzen-Processors

A pak že se musí šetřit hnusnými žvýkačkami za ještě hnusnější ceny.:-)
Lumir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 21:47:46

Odkaz
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 21:55:57

SMT a MS avizovaný upgrade scheduleru WIN 10 pro RYZEN stejně jako byl u SKYLAKE.
Lumir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 21:59:08

To tomu nepomůže, problém je úplně jinde, je o tom už dost článků.
Lumir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 22:00:30

Spotřeba a teploty
No žere to jak tank
Odkaz

Ještě že mají tu pájku, jinak by to neuchladil ani děda Mráz.
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 22:18:19

Máš to marný. vybíráš jen účelová fakta. Sice při testu na Excel má spotřebu vyšší než procesory Intelu. Ale taky přesně v tomhle testu dal VŠEM Intelům na frak. Takže s vyšší spotřebou počítá úlohu kratší dobu. Tj spotřeba proudu není vyšší (v kWh). A nejenom RYzen 1800X, ale ve tvém odkazu je porazil v excelu i 1700X. Měl by jsi AMD děkovat, jen kvůli němu ti ty Intely nakonec budou muset zlevnit. Buď rád, že dostaneš slevu a netroll. Díky.
Hurikan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - recenze 2017-03-02 21:56:57

Klasika bude tu kolem půlnoci....
Valda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 22:05:19

Hmmm nějak mě nejdou do hlavy ty optimalizace od AMD ?! Koukám a ono v Tomb rideru v DX 11 ma ryzen 90 fps a v DX 12 jenom 70 hmmm kde se stala chyba ? U Intelu je to neměnné stejné v dx 11 i 12. Pořád tady čtu jak to je optimalizováno pro AMD a ono ani hra od AMD nefunguje jak má ?
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 22:19:49

Chyba je v scheduleru windows. Bude aktualizace a pak budou testy vypadat jinak. Ono optimalizováno pro AMD ve své době znamenalo optimalizaci pro GPU.
Lumir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 22:32:32

Takže až přijde aktualizace v úpravě scheduleru windows, tak půjde Ryzen taktovat na 4.5GHz a rozdrtí v game Intel, budu na tuto aktualizaci netrpělivě čekat.
Valda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 23:01:13

To dříve pojede čert na bruslích do práce
Myslím že i Addmin ma teď plnou hlavu toho jak z toho s těma recenzema vybruslit ...
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 23:11:04

Nemusí bruslit. Dobrá zpráva je, že Intel už zlevňuje. A to je nejlepší indikátor. http://www.networkworld.com/article/3176507/hardware/amds-ryzen-processor-forces-hefty-price-cuts-from-intel.html
Takže byste měli AMD děkovat ne? Vyklepte prasátka na zlevněná i7 7700k
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 23:15:06

Na nic nečekej a utíkej pro zlevněnou i7 7700k. Ryzen bys nevyužil ten není pro děti na hraní.
Valda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 23:48:29

Mno zrovna jsi trefil na toho co na tom Pc hraje asi jen tak 10 % času co u něj prosedí. A ne neboj ani pro AMD kartu ani pro CPU nepůjdu. Na rendering pro mě nepoužitelná záležitost.

Mimoto projevuješ se jako malomocnej když nedovedeš argumentovat jinak než napadáním osoby A ještě k tomu tak hloupou argumentací že to není pro děti na hraní Když každý ví, že to je vlastně jedinej segment kde má(mělo) AMD šanci se s ryzenem opravdu uchytit.
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 00:17:02

To patřilo Lumirovi.. podle stromu diskuse. . A míra asertivity byla úměrná jeho komunikaci. Tak nic ve zlém a hezký večer.
VLuk3s [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-02 23:00:33

nejzajimavejsi bude ta R3 a R5,to bude pro masy a vykon ve hrach bude vpohode,ted je taky vykon vpohode,nevim co mate,ze je spatny
RamiellDeAnn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 00:02:46

No... vykon v hrach slabsi ako lacnejsie 4 jadro od Intelu. AMD prave straca stovky milionov zakaznikov (co si budeme nahovarať, pracovať s dobrym CPU je super ale vecsina oveciek s prasulmi sa chce hrat). A to pravdepodobne koli porodnej chybe.... ach dufam ze to skoro opravia
Nechapem preco si AMD nedava vecsi pozor na taketo prusery pri launchi
NěkdoTady [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 01:23:30

Vypada to zajimave. Sice jsem doufal v lepsi, ale pocital s daleko horsim, za me prijemne prekvapko.
Imran [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 11:41:30

Ze by se cela recenze prepracovavala?
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 15:16:23
avatar
...teda, že tady, po tom všem hypu a pomrkávání a posmrkávání a slintání ještě další den po NDA ukážete krabici a další pomrkávání, to jsem fakt nečekal...
A že na PCTuningu (v obsáhlém klasickém testu který se evidentně udělat včas dá) budu číst "AMD je zpět a ve velkém stylu. Ryzen přináší osm jáder se super výkonem za naprosto luxusní ceny a mění tím celou hru. Známe herní i pracovní výkon a je to masakr. Tohle opravdu nikdo nečekal a až uvidíte ty provozní vlastnosti, nebudete prostě věřit. Více v článku."
To jsem taky nečekal.
Zatím to tady vypadá jak ve volebním štábu Killary po volbách...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-03 16:53:59
avatar
HE?! já jsem naši obsáhlou a kompletní recenzi vydal včera ve 23:30 .... PCT až dnes, oba jsme ty CPU dostaly ve stejný čas tento týden ....
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-04 00:38:32
avatar
Tak to sorr, moje chyba, já koukal po aktualitách, ten rám články, jak tam dole bliká ta reklama, mi tak automaticky spadl do kolonky "reklama, ignoruj".
Moje chyba, omlouvám se.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 472x
Komentářů: 1
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1350x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1050x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1146x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3729x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1445x
Komentářů: 0