AMD Phenom II vyvolá cenovou válku mezi procesory Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 25 listopad 2008
altZlepšení, které přinesou nové procesory AMD Phenom II proti současným procesorům AMD bude veliké …

 

 

Takřka nikdo nepochybuje o tom, že nové 45nm procesory AMD budou o hodně lepší a rychlejší, než je současná nabídka u AMD. V čem už se vedou větší diskuse, je to, jak dobré vlastně nové procesory budou. Nejoptimističtější názory přisuzují novým Phenom II procesorům výkon srovnatelní s Core i7. Nejpesimičtější názory slibují výkon Phenomu na stejné frekvenci nižší než výkon současných Core 2 Quad. Jak to bude ve skutečnosti? Mnozí to již vědí, či tuší, nepochybně to ví Intel, ví to řada novinářů, vědí to i výrobci základních desek atd. Veřejně se však stále jedná o tajemství, které podléhá utajení a protože testovací vzorky nových procesorů si AMD pečlivě hlídá, prozatím jsme se úniku výkonových výsledků z důvěryhodných zdrojů nedočkali. Výjimkou jsou jen taktovací úspěchy, které ale posvětilo AMD oficiálně.

phenom-ii

   Můžeme tedy zatím jen obecně naznačit, jak to s výkonem procesorů AMD Phenom II bude. Na stejném taktu budou o něco (znatelně) rychlejší, než jsou současné procesory AMD Phenom a také budou minimálně stejně rychlé, či rychlejší na stejné procesory než 45nm Intel Core Quad. Došlo totiž k jistým ne nevýznamným úpravám samotného jádra procesoru. Já osobně, pokud mohu vyjádřit svůj názor, pokud to někteří dovolí a nebudou to považovat za božské kázání či dogma, si myslím, že výkon na stejné frekvenci bude u Phenom II a Core 2 Quad ve většině případech velmi vyrovnaný a lišit se bude ve specifických případech, zejména tam, kde bude třeba výhoda v podobě Integrovaného řadiče pamětí u AMD, či lepší optimalizace SSE4 instrukcí u Intelu.

   Pokud jde o srovnání s Core i7, tak dobře víme, že ne všude je nový Core i7 rychlejší než současné procesory Core 2 Quad, ve specifických aplikacích využívajících síly tříkanálového paměťového řadiče ale ano, což mě vede k názoru, že výkon Phenom II procesorů bude ve srovnání výkonu s Core i7 přibližně stejný, jako při porovnání Intel Core 2 Quad a Intel Core i7. Phenom II se svým dvoukanálovým řadičem asi logicky těžko bude moci porazit Core i7 v aplikacích, které využívající síly tříkanálového řadiče u Core i7. Ale on vlastně ani nemusí. Procesory Phenom II jsou totiž určeny na mainstreamový trh, zatímco Core i7 je jen nejvyšší segment a Intel sám plánuje objem jejich výroby jen 1-3% během následujícího roku z celé své produkce. Phenom II a Core i7 tak vlastně v současné podobě nebudou přímí konkurenti. To však stále mluvíme o srovnání AMD procesorů s DDR2 RAM. Jaký bude výkon s nástupem DDR3 1333Mhz je stále velký otazník, nemluvě o tom, že procesory AM3 budou proti těm do AM2+ zase o něco vylepšeny.

cpu-3
(nehalem)

  V čem však bude mít AMD nejspíše navrch, bude cena nových procesorů. Jak už jsem naznačil dříve, politika AMD je hlavně prodávat a získávat ztracené podíly na trhu, k čemuž mu vysoké zaváděcí ceny nových procesorů rozhodně nepomohou. Můžete tak čekat, že první dva procesory na 2,8 a 3,0Ghz budou cenově velmi zajímavé. Na základě dostupných informací, můžeme odhadovat, že jejich cena bude mezi 4000-5500 korun včetně DPH. Jenže to znamená, že budou rychlejší než v daných cenových kategoriích prodávané Core 2 Quad 45nm. To samé lze očekávat i u souboje Phenom II X3 vs Core 2 Duo. AMD se totiž nechalo slyšet, že skutečně hodlá nahradit většinu dvoujádrových procesorů tříjádrovými. To znamená, že proti Core 2 Duo modelům Intelu budou státá nové X3. A pokud bude výkon na stejné frekvenci srovnatelný, může to jedno jádro hrát dost významnou roli.       

  A to není vše. Oznámeny jsou i levné verze procesorů X4 a X3, které nemají mít L3 cache a mají nést místo Phenom, označení Athlon. Jejich cena buse samozřejmě ještě nižší a výkon nejspíše absencí L3 ve většině aplikací o mnoho neutrpí. I když cenový rozdíl by zase měl být větší, aby jejich existence měla na trhu proti Phenom X4 a X3 s L3 měla smysl. Zde si tedy odhadovat netroufnu. AMD nám ale pomalu odsouvá uvedení dvoujádrových 45nm procesorů, což naznačuje, že AMD chce skutečně do běžného mainstreamu dostat hlavně svá tříjádra. Dvoujárové procesory pak budou určeny skutečně jen pro low-end, nebo pro ultramobilní segment. Zde AMD zatím proti Intelu plánuje nadsadit nízkonapěťové 65nm Athlon X2 procesory K8. Víceméně novinek na ultramobilní platformě jak u Intelu, tak u AMD je v dohledu docela málo.

  Pro nás uživatele však, ať už plánujete nákup procesoru AMD nebo Intelu, je vydání a úspěch 45nm AMD Phenom přínosem pro všechny. Ceny a výkon nových procesorů AMD bude natolik zajímavý, že to donutí Intel ke slevám jeho procesorů a ne malým. U 45nm Core 2 Quad má Intel rozhodně z čeho zlevňovat. Než začnou někteří nadšení příznivci AMD vykřikovat něco o tom, že to Intel ohrozí finančně, radím klid a mokrý hadr na hlavu. Intel je 25x větší společnost než AMD, má příjmy z mnoha odvětví a jeho kvartální čistý zisk v miliardách dolarů výrazně převyšuje kvartální příjem AMD. Poslední kvartály byly navíc rekordně úspěšné, což je dáno zejména tím, že prodeje procesorů, které nejsou cenově úplně nejpříznivější, byly rekordní, takže Intel má dávno vyděláno a slevy klidně ve výši několika desítek procent si skutečně může dovolit. Navíc jak nám bylo ukázáno v minulosti, Intel je pořád pojem a I kdyby AMD bylo nakrásně o něco lepší, tak více než Intel těch procesorů prostě neprodá. Postavení Intelu je natolik jisté a výsadní, že si skutečně nemyslím, že nástup AMD bude pro Intel nějaký velký problém, který bude rychle řešit. Teď má AMD asi 19% trhu s CPU, pokud zaznamená nárůst na 25%, bude to pro něj úspěch a pro Intel stále pohoda. Pokud bude růst ke 30%, pak už by to Intel asi začal řešit. Nicméně Intel si bude muset dávat pozor, protože je teď pod drobnohledem různých komisí, které vyšetřují jeho počínání v podobné situaci z dob prvním Athlonů K8. Osobně si myslím, že každá predikce růstu, či výsledků ať už u Intelu nebo AMD, je kvůli probíhající ekonomické a finanční krizi dosti diskutabilní. Ačkoliv ceny procesorů budou v 1-2Q příštího roku velmi zajímavé, obávám se, že chuť a možnosti nakupovat u mnoha lidí budou velmi nízké, což plány a predikce u AMD i Intelu dosti ovlivní. Nikdo ale neví jak. Zajímavé pohyby cen ale čekat rozhodně můžeme a nákup počítače už kvůli novinkám bude zajímavější pro teď odložit, pokud jej tedy vyloženě nepotřebujete ...     

Zdroj: Fudzilla, DailyTech, Vr-zone forum, DDWorld.cz

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
eXistenZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 19:10:07
avatar
Uff... velmi odvážny názor, že Phenom II bude výkonný ako i7, hlavne keď prvé testy Nehalemu tvrdia, že nie vždy sa mu Core2 len lepý na päty, ale aj poriadne zaostáva... Nehalem je ďalší veľký krok dopredu zo strany intelu, a aj keď nie v hrách (tam sa výkon prejaví až pri SLi/Crossfire) tak vo veľa rôznych aplikáciách sa pýši celkom slušným nárastom výkonu oproti súčasnému Core2 a.k.a. Penryn. Dobre nastavené predajné ceny AMD a výborná pretaktovatelnosť aj na lacnejších doskách môže Phenomu II zaručiť predajný úspech, ale určite nie Phenom II na 3GHz = Intel Core i7 na 3GHz... Aj keď je to celkom pekná myšlienka, zakúriť intelu tak, ako sa podarilo zakúriť nVidii pod zadkom od kanadských kolegov chcelo by to nejaké AMD prekvapenie. Som ale realista, a výkon Phenomu II zaraďujem niekde ku 45nm Core2, možno kúštik nad.
juloSVKxxl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Výkon... 2008-11-25 20:29:17
avatar
1.)
Citace:
Nejoptimističtější názory přisuzují novým Phenom II procesorům výkon srovnatelní s Core i7. Nejpesimičtější názory slibují výkon Phenomu na stejné frekvenci nižší než výkon současných Core 2 Quad.

2.)by DD
Citace:
Na stejném taktu budou o něco (znatelně) rychlejší, než jsou současné procesory AMD Phenom a také budou minimálně stejně rychlé, či rychlejší na stejné procesory než 45nm Intel Core Quad.


EDiT: OC Phenom II 940 na 5920MHz stabilne
Odkaz
Neznámý  2008-11-26 12:12:50

Zavzpomínejme, na starou slávu procesorů AMD, no tak více viz. tady: http://old.chip.cz/chip/9909/amd.html ,tak, si to, třeba, užijte, a už mi to, nemažte, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Figio [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 12:42:25
avatar
heh, fajn čteníčko LAdiku! to boli casy
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 15:06:02

Je to imo fake, musel by tam být zlváští násobič aby se dostali na tenhle takt...
Ovšem nic to nemění na tom že bych to nechtěl vidět.
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 19:57:40
avatar
Citace:
...což mě vede k názoru, že výkon Phenom II procesorů bude ve srovnání výkonu s Core i7 přibližně stejný, jako při porovnání Intel Core 2 Quad a Intel Core i7.

nikde neni že i7 = Phenom II
eXistenZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 21:26:30
avatar
Aha, tak buď som zle čítal, alebo sa ten článok zmenil. Hmm... Každopádne AMD, go for it. Už si to snáď zaslúži, mať aspon aký-taký úspech, pretože súčasné Phenomy sú proste oproti konkurencii slabšie. (Zatiaľ to teda vyzerá tak, že Core2 45nm vs. Phenom II, keďže nehalemy budú celkom drahé...)
GaGy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - .... 2008-11-25 19:09:17

Amd Do toho
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 19:24:22
avatar
phenomy II vypadaji cim dal tim vic zajimaveji a osobne sem velmi zvedavej jak to dopadne. nicmene intel ma u svych 45nm quad kousku nasazeny hooodne vysoke ceny, sam bych rekl, ze klidne i nekolikrat vyssi nez to co stoji jejich vyroba (treba u Q9650) a tak ma hodne velkej prostor pro slevy. vezmete si jen kolik stoji nyni Q6600 i na 65nm procesu a porad na ni intel vydelava.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 21:18:24
avatar
proto se můžem jen modlit aby ten phenom II byl skutečně tak dobrý. Jinak si bude intel nadále vymýšlet naprosto neúnosné ceny.
fusionSVK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - INTEL vs AMD 2008-11-25 19:51:30
avatar
Nu , pekny clanok !
Intel QC 9550 ( 0.045 .
EDIT : z neznamych pricin sa mi zmazalo 3/4 mojho komentaru !
cca. 8 riadkov
westwood [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 19:56:09

Tak už aby tu bol leden a s ním v obchodoch
Phenom II. na 3GHz, inak nejaký testík by už fakt bodol...
Očakávam že cena bude naozaj do 6000Kč a výkon rovnaký ako
Intel Q9550 ak nie lepší!
Tým pádom konečne kupujem nové PC. Akurát škoda že nevydajú
rovno a iba AM3 verzie lebo budem mať zasa dilemu či ešte počkať na ne alebo sa uspokojím s AM2+ , toť otázka...
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 20:44:50
avatar
Výkon bude, ale cena bude takováhle až po delším čase.. aspoň v ČR, znam český obchodníky..
MGST [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 21:14:35
avatar
To nemas len CR. V SR je to to iste. Obchodnici si zarataju do ceny aj cislo topanok. Vsetci chcu rychlo zbohatnut.
MGST [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 20:24:11
avatar
Mame sa na co tesit. Osobne sa nemozem dockat prveho plnohodnotneho testu so vetkym co k tomu patri. Ked bude dobry tak ako sa pise, a cenova politika AMD bude ako u HD4000, mozme sa len usmievat alebo plakat od radosti pri ladovani noveho zeleza do skrine Ci to bude Intel alebo AMD.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Zřel jsem první nástřely cen.. 2008-11-25 20:43:51
avatar
..a zaplakal. Doufam, že nejsou pravdivé, ale Phenom II 940 Black Edition 3GHz je za cca 6.800,- Kč. Což teda fakt neni málo.. když k tomu připočtu nějakou UT DFi, tak si můžu rovnou koupit i7 (ne nemůžu.. vadí mi ten problém s voltáží ramek.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 21:25:08
avatar
reálně bych viděl tu cenu BE 3GHz až bude dostatek na skladech tych 6 tisíc, ale cena určitě klesne až budou vydány nové phenom II na AM3.
Jinak pokud vím tak onen problém s voltáží ramek na i7 byl z velké části vyřešen a šlo jen o chybu u prvních předprodejních verzí základních desek.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 11:05:43

Ale no tak, neplač. Jsou to předvánoční ceny. Rozůmný člověk teď nekupuje.
MGST [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 21:00:47
avatar
Skus bit trochu skromnejsi. Mesis mat hned BE
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-25 21:10:12
avatar
Tesim sa. Konecne sa vyplatilo to cakanie
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 08:47:41
avatar
Pockejme na oficialni vysledky. Vypada to ale velmi slibne A i kdyby byl vykonem na urovni stejne taktovanych procesoru intel tak to vubec neni spatny vysledek. Vemte v uvahy cenovou politiku Intelu a AMD.
Earendil [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - OBR 2008-11-25 23:06:50

koukněte na tu obrovinu a věřím že to ohodnotíte stejně jako já. - kdo ví ten mu ubere . Link na konkurenci sem nedám.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 00:51:15
avatar
osobne mne potešilo že mu to lidi ale nesežraly a dost jasně mu to dali najevo v diskuzi
Pr3d1t0r [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 08:41:29

chi chi obr už smazal půlku diskuze
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - vedel som ze obr je 2008-11-26 09:23:16
avatar
kokot, ale ze az takyto? on obcas napisal aj normalny clanok ale teraz opat ukazal ze je to blb najvacsieho kalibru, ta diskusia je totalny grc, asi ako jeho mozog.
Nephilim [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - OBR 2008-11-26 09:27:06
avatar
no, mne uz zmazal prispevok, v ktorom ho nabadam, aby si stal za slovom v 3. mesiaci buduceho roka a nech si prizna ake hluposti pise, bez uraziek, bez nadavok...
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 08:59:31

Neboj, obr to zase promaze a bude se tvarit ze ma pravdu...
Nicmene mne tam nedostanete, uz jsem se zarekl ze mu nebudu zvysovat navstevnost serveru protoze on je demagog a ne demokrat takze je vse s obrem marne a zbytecne, jedine co umi je lhat, nadavat a mazat...
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 09:30:11
avatar
Ak DD zmaže príspevok, lebo nejaký mantak začne urážať jeho alebo web, je zaujatý fanATIk a píšum o ňom všade Ak OBR "editne" polku dlhej diskusie, lebo sa mu nepačia iné názory, tak je ticho po pešine.
Holt, tu vidno, akí sú "diskutujúci".
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 09:34:38
avatar
Tolik k nedávnému prohlášení o rozumných příznivcích ATI, kteří mají lepší úroveň než nVidioti. Stačí se podívat na jejich úroveň do jakékoliv diskuze pod Obrovo článkem, a je jasné, že náklonnost k jedné značce z primitiva inteligenta neudělá.
Nephilim [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 09:54:56
avatar
musim ta sklamat, diskusia, ktora je mazana panom OBRom nie je o prislusnosti k jednej ci druhej znacke, ale o bezne diskusne prispevky, kde ho ludia napominaju za jeho nizku novinarsku profesnosť. Ja osobne som mu len napisal, ze si ma dobre pamatat co pise, pretoze sam napisal v tomto článku "link:Odkaz" citujem: Můj dobře informovaný zdroj, který se málokdy mýlí (mimochodem předpověděl duální monstrum ze dvou G200 na 55nm už před třemi měsíci), mi totiž tvrdí, že výkon nových CPU od AMD je velmi PŘEKVAPIVÝ a to tak, že je PŘEKVAPEN I INTEL. Na to sa o dva dni v dalsom clanku vyjadrit ze Phenom je šrot, a podobne poznamky...

Urazat diskutujucich len zato, ze nezdielaju s panom velmajstrom nazor... no neviem, kto je tu teraz primitiv
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 10:25:25
avatar
Já nezevšeobecňuju, nemyslím si totiž, že by některá strana byla lepší, nebo chytřejší. A ta diskuze pod Obrovo článkem to jasně dokazovala. Obra nemusím a nesdílím jeho vidění světa, ale popravdě řečeno, v té diskuzi byly z 90% vulgární příspěvky, které napadaly autora a to dost hrubě. Tady se maže i za míň. To, že Obr smazal i příspěvky, které byly napsány slušně a jen s ním nesouhlasily, na celé záležitosti se sprostýma chudákama nic nemění. Pokud si napsal slušný příspěvek a byls smazán, nevztahuj mojí skepsi nad úrovní diskutujcích na sebe, mně se slušné příspěvky taky občas mažou Myslím, že kdybych u Obra napsal, že s ním souhlasím a že s hlupákama nemá diskutovat, že bysme se jim my chytří neměli věnovat, tak mi to tam nechá s tím, že je to rozumné a mínění většiny - to je analogie k obdobnému případu, který jsem zde zažil A je to právo autora, který má tu možnost mazat a editovat, přizpůsobit si diskuzi k obrazu svému. Kdyby bylo víc agresivních nvidiotů, vypadalo by to tu možná za chvíli podobně.
A možná se OBR snaží psát záměrně amatérsky, vždyť novinářská profesionalita se někde bere bezmála za nadávku Ne vážně, ta diskuze byla zralá na smazání, protože to byla žumpa, jestli si OBR schválně vybral konfrontační styp psaní, musí počítat, že ozve i někdo jiný, než jen přikyvovači. A to platí všude.
Nephilim [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - bobr 2008-11-26 10:30:01
avatar
tiez v tom vidím zámer, ale myslim, ze je to na skodu toho webu... krátkodobo zdvíha sledovanost, v dlhodobom dôsledku ale robi nenapravitelne skody... toť k tomu, a uz to tu nerozmazavajme, rozumiem ta co hovoris
Pr3d1t0r [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 10:34:35

No na druhou stranu, kdyby Obr nenazýval každého diskutujícího, který nesouhlasí s jeho názorem, děckem, co onanuje nad Atinou/popřípadě Amd (měnit podle článku). Tak by také ta diskuze vypadala jinak. Slušnost by měla být na obou stranách. Ja jasné, že když se Obr obuje do diskutujících tak se diskutující obují do něho a to i nevybíravými výrazy. Ne každý diskutující snese, když ho nazývají adolescentem.
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 10:52:32
avatar
Můj názor na obra je stejný, jako na ty ostatní. Když v testech svého času psal, že je výhodnější pořídit 4870 než 260, tak jsem žádné nadávky nezaznamenal, byl tam chválen, když předtím psal o lepší nvidii, hned se na něj všichni fanatici sesypali a ty argumenty byly občas tak stupidní, že to jeho slabší nervová soustava zřejmě nevydržela. Ale nevím, proč tady řešíme Obra, mě šlo spíš o to, poukázat na to, že kovaní příznivci obou táborů jsou stejní a není to černobíle rozděleno na zlo a dobro.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 10:55:17

Na obranu p.O. Maze hodne a casto bez rozmyslu, nicmene co se tyce vulgarit na jeho adresu, tak tech bylo uz tolik, ze se nedivim, ze mu rupli nervy a pouziva nekdy vyrazivo Radka Hulana.

O profesionalite p.O. nepochybuju, jeho prace odvedena za tu dobu co pusobi v branzi je znat. Jinak si myslim, ze diskutovat se s nim da, ovsem zalezi jak, to ze mu nekdo napise dva linky, kde testy vysli jinak a zarve - ty ulhana bestie, to si o smazani proste rika. Kdyz polozim slusny dotaz, vyjde vstrci (vlastni zkusenost. Problem je, ze proste vse okolo grafik vzbuzuje vasne a tudiz se u toho vyskytuje vetsi procento lidi, kteri k vulgaritam a napadani nejdou daleko.

A pak jeste nedej boze, ze moje GK, ktera je uplne ta sama co je v testu, tak me na ni kurna to jede o 5 FPS lip, takze to je podvod na moji kartu, kterou vecer vyndavam z kompu a milujeme se spolu. A to ja si beru proste osobne a ty mi do ni delat nebudes ogare, kterej jeste ke vsemu urcite bers prachy od druhy strany! (Znacky si doplnte podle vyznani, je to na obe strany stejny...
Pr3d1t0r [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 11:12:00

Bohužel ta profesionalita není tak velká jako jeho ego. On totiž maže příspěvky, které nikoho neurážejí, sám jsem viděl a souhlasil s příspěvkem, že špatně interpretoval statistické údaje ze svého zjišťování, po deseti minutách byl příspěvek smazán, s popisem: "děcko".

Rozhodně souhlasím, že v té diskuzy byli diskutující, kteří napadali Obra dost nevybíravě, ale byla jich většina až po tom, co sám napsal koment ve smyslu děcek. Alespoň podle toho, co jsem já viděl.

Nechci se zastávat ani jedné ani druhé strany, neboť souhlasím, že svět není černobílý. Rozhodně by se však neměli mazat komenty, které jen zástávají odlišný názor, nebo obsahují slušnou kritiku.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-27 12:42:18

Bohuzel musim nesouhlasit, az bude alespon tak profesionalni jak si na profesionala hraje, pak samozrejme ubyde nekvalitnich prispevku(ja uz se ani rade lidem nedivim ze se bavi vulgarne, protoze ti lide maji zkusenosti stejne jako ja, veskera sva tvrzeni podlozim fakty a je to to same jako kdybych pouze vulgarne nadaval=> budu smazan protoze by musel pripustit ze nemel pravdu. Proste je to clovek ktery neni schopen odborne diskuze na profesionalni urovni a podle toho vypadaji i diskuze pod clanky)... Pozor tim nerikam ze ten clovek nema zkusenosti a je hloupej, jen rikam ze neni profesionalni a s jeho povahou(u nej prevladaji emoce a z toho plynouci neobjektivita a naprosta neschopnost ucit se od druhych, a take vychazi jeho logika z mylneho predpokladu ze zna vse) se na novinarinu proste nehodi....
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 10:19:29
avatar
Nemusíš mať IQ 150, aby si pochopil, že ak je polovica príspevkov zmazaná, tak niečo nie je v poriadku. V takom prípade sa naskytujú dve možnosti:
1. Alebo je tá polka plná idiotov
2. Alebo je idiot moderátor
Čo ti vychádza pravdepodobnejšie?
Inak, si pozri aj predmet tej diskusie. Ak DD má zaujaté príspevky, tak OBR musí byť potom Intelacký mních žijúci v celibáte.
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 10:47:33
avatar
Alebo jsou idioti na obou stranách. Pár příspěvků jsem četl ještě před editací a četl jsem i diskuze ještě než je začali editovat, a můžu s klidným svědomím říct, že diskutující mají ještě horší úroveň než OBR, a jejich editace byla v pořádku, přestože bych s jejich názorem vyjádřeným slušně jinak souhlasil. Protože to, že vyjádří nesouhlas s jeho textem beru, ale že mu nadávají do debilů apod., to snad by se mělo mazat všude, ne? Že na to dříve reagoval OBR tím, že začal nadávat taky, neomlouvá všechny ostatní.
Earendil [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 15:22:20

Nevím jak často se setkáváš s kritikou na tvojí hlavu. Každý týden v ateliéru nas cupují na kousíčky kritikou, někdy nazvou tvojí práci pokusem o katalogový barák, onehdy sýpkou.. ty jim nenadáváš- ty musíš slušně odpovědět a vyvrátit v případě, že si nemyslíš, že mají pravdu. Slušnost je to co chybí mnoha diskutérům, stejně tak jako tomu kdo jim stejně odpovídá.
Pokud jsi v oné diskuzi byl- jistě jsis všimnul, že byly smazány prve příspěvky k věci a pak začal flame.
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 17:15:00
avatar
Neobhajuju Obra. Sám píšeš, že jim musíš slušně odpovědět. Pro mě není rozdíl mezi autorem a diskutujícím, ano, slušný autor by se měl vystříhat té Obrovi ubohosti a napadání ostatních. To ale neomlouvá ostatní, jen je to staví na minimálně stejnou úroveň, protože Obr alespoň nese veřejně kůži na trh a zesměšňuje svou osobu. Ti ostatní zesměšňují jen své anonymní nicky.
Hanzy *HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to obc 2008-12-03 20:05:05

ty seš takový inteligentní lidumil že ?
Líbí se mi ,jak všechny okolo sebe haníš a jen ty máš nej názor.
Musim tedy dodat, že tě znám z diskuzí dost dlouhou dobu a dost sem s tebou dříve souhlasil
Jenže poslední dobou prolézáš diskuze na různých webech, kde jen pomlouváš ty druhý a tím si přiživuješ svou IMAGE.
Už vůbec nemůžu pochopit, jak můžeš drbat tento "BLOK" jinde a pak sem psát svoje chytré názory a přesvědčovat ostatní, že ten tvůj názor je ten pravej
Divím se, že takovej zastánce správného pohledu na věc má až takhle levné komentování na různých stranách.
Zkus něco stvořit a pak se k tomu postav čelem
Myslim, že by ti rychle spadla čelist

edit: sorry, nemyslel sem to tak (zle)
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-27 12:56:33

Nezlob se ale neni to pravda. Ja jsem chodil na pctuning leta, vsem jsem pomahal s OC, s odhalovanim potizi jejich sestav etc etc etc., a pak se objevil Obr na pctuning foru, byl docela schopnej(rychle se dostal do problematiky) a postupne se propracoval k vlastnim clankum takze se da rici ze jsem ho zazil od zacatku. A kdyz jsem mu napsal v diskuzi pod jeho prvnimi clanky vecne fakticke pripominky tak mi odpovedel ne na ty vecne pripominky, ale ze z nej delam debila. Postupem casu zacal vsechny(at vecne ci nevecne) pripominky mazat pod zaminkou urazeni a vulgarity a zjistil ze je tolik mladych ctenaru kteri veci neresi az tak do hloubky ze sledovanost si pctuning udrzi i kdyz pojede svym mazacim stylem a odradi tim vetsinu velmi zkusenych odborniku v VT/IT.... Ted mu tam zbyly jen ti mladi nevychovanci a podle toho to take vypada, i oni uz zacali prozrivat a s tim vzrostla i vulgarita a klesla uroven na PCT, tot vse. Kdyz si toho nevazil ze mu odbornici radili a chteli aby byl nejlepsi, tak at si ty vlastni sragory papa sam(evidentne uz mu to nepapaji ani ti mladi)...
Hanzy *HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-27 14:03:52

já se nezlobím
Reagoval jsem na OBCe. Do Obra mi nic neni. Reaguje tak jak reaguje pod svými články. Mě šlo spíše o to, jak obc drbe na jiných forech (EHW) o zdejším blogu a o zdejší přitakávající komunitě a sám zde přispívá a hraje si na kinga.
To je prostě úsměvný.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-03 10:05:01

Ja jsem taky reagoval na Obc...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 12:33:48

Asi tak, tohle asi ale tady nevysvetlis, ze to co se tam maze jsou prispevky od 3-4 lidi. Ale ty jsou schopni zadelat pulku diskuze, proste flame a to se ma mazat.
Nephilim [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 13:08:31
avatar
ty traja, styria ludia s nim v diskusii jediní pokracovali, zato sa to zda ako by mazal iba ich, nechcel tam nechat ich reakcie na jeho mazanie, az kym sa na to ludia nevyflakli
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 15:33:13

Nezlob se, diskuzi jsem prubezne sledoval. Zkratka, pokud do diskuze prispivaji lidi, kteri nejsou schopni udrzet sve emoce na uzde, zaslouzi si byt smazani. A aby jsi se moc nepletl, normalni lide do diskuzi pod clanky, ktere potencionalne vyvolavaji flame neprispivaji. Protoze to nejsou prispevky pod tim, to jsou vykriky.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 09:27:36

Pekne, strizlive hodnoceni ktere nevylucuje vetsi vykon(treba se dockame zaneseni SSE4.1 do benchmarku a realnych aplikaci) a zaroven neni ani prehnane ani nerealne, ja osobne ocekavam ze PhII bude mirne lepsi(do 10%) nez C2Q na 45ce ale s tim ze AMD by si mohlo se stavajici 45kou sahnout s nejlepsimi kusy na stabilni prodejni frekvence nekam k 3,2-3,4GHz(mozna by nebylo od veci aby nejlepsi bezcache L3 kousky nakonec nosily oznaceni FX(a to z toho duvodu ze pro hry je lepsi vysoka frekvence s hodne jadry nez hodne cache s hodne jadry s nizkou frekvenci), a s nima by skutecne nemusel byt problem 3,6-3,8Ghz se spotrebou do 140W pokud bude pravdou to co se mi ted dostalo za info). Vidim to tak ze letos dokoupim do zbylych sestav HD48X0 a pristi rok si udelam ze sempronu(co maji deti v HTPCkach) privesky na klice...
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 13:34:12
avatar
Trochu OT: No. Tak já nemám v plánu se kvůli krizi nějak uskromňovat. Je pravda, že díky posílení dolaru a oslabení koruny teď ušetřím o několik procent méně, protože prakticky každý měsíc něco utrácím za věci, na které to má vliv, tak mé úspory budou holt o něco menší. A zrovna uskromňovat se kvůli krizi, to není dobrý nápad, to je jako naší ekonomice vrážet kudlu do zad. Když teď tak přemýšlím, ropa slevila o tolik, že stejně není důvod se uskromňovat, protože zase něco ušetřím na naftě. Ale spíše se divým proč zase zdražuje plyn a elektřina, když těchto věcí cena na světovém trhu právě díky krizi klesla. Ale známe ČEZ a RWE, opět chtějí předvést, že "umí vydělávat", aby si zase mohli manažeři nadělit nekřesťanské odměny. To jsem jenom tak dodal ke konci článku, že se lidé uskromňují. Podle mě se jenom uskromňují lidé, kteří stejně nebyli potencionálními zákazníky.
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 14:56:51

Prostě ČEZ prasata .. odměna za minulej rok řediteli byla 577 (možná dokonce 677 teď už nevim), ještě když se ta cena odvíjí od ropy .. je neuvěřitelný co si troufnou ČEZ, O2 a podobný a nikdo ve vládě je nezarazí, že by si taky mastili kapsu? Určitě ...
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 15:31:25
avatar
bylo to 677 mil. po zdanění
rpdrak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 12:36:38

No to jom to trvalo - já zavilej ADM-čkář a fanatik jsem si na jaře musel koupit Intel, protože holt mě Phenom nijak nezaujal a vlastně mi byl doporučen Intel, protože konkurence neměla výkon - takže , co mě mrzí, že s tím procákem mohli vylézt dřív a mohl jsem si Q9550 koupit laciněji.V každém případě - jakýkoliv úspěch AMD je pozitivní a bude zase aspoň laciněji.
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 12:50:49
avatar
Ja jsem ve stejne situaci ale ironii je ze jsem Intel koupil pred tydnem. Aspon u ATI jsem ale zustal
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 14:57:49

Pozor! Podle ubožáka bObrmaiera to bude ultra propadák .. lituju lidi co neviděli to co si ten ehm dovolil vyplodit na "ehmprofesionálním" webu a jeho příspěvky do diskuze .. no to teda bylo něco, z placu by si mohl založit blog s Hulánem "OurEgo" .. to já jen, že až zase někdo bude DDmu vyčítat objektivitu, tak se rozhlédněte jaké hovada máte okolo sebe a dokonce za to mají peníze .. omlouvám se, ale za to co předvedl si to označení opravdu zaslouží! Kdo to viděl dobře chápe.

Edit: ah koukám, že už tu proběhlo taky peklo
nutak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - USB 3.0 2008-11-26 15:01:59

http://www.ddworld.cz/index.php?option=com_mycontent&task=view&id=1640&Itemid=75
caca [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 22:22:23
avatar
Nechci nikomu nic vnucovat, ale možná by se hodila nějááká krátká aktualita o ovladačích nVidia 180, který u GTX260 215SP zvedly výkon o pěkných pár procent...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-26 22:52:13
avatar
ale prosim te..dyt to nic neni..uplna zbytecnost..hlavne ze sme tu ale meli testy z nfs:undercover
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1267x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2171x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1935x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1297x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1289x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3910x
Komentářů: 0