AMD a NVIDIA dnes ukáží nové grafické karty VEGA a GTX 1080Ti – sledujte to s námi! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 28 únor 2017
altCítíte to? To přichází změny a grafické novinky. Zbrusu nové voňavé výkonné grafické karty ;).

 

 

 

 

Aby těm novým super výkonným a cenově dostupným procesorům AMD RYZEN nebyla v těch nových sestavách zima (ano PC s RYZEN 7 se vám prodraží ;), protože je tak úsporné, že si budete muset začít doma přitápět proti starším generacím), tak AMD a NVIDIA chystají trochu přitopit a uvést nové high end grafické karty s TDP 250W + a tomu odpovídajícím výkonem!

Ale to není žádné velké tajemství. O tom, že se něco chystá vás informujeme pravidelně už pár měsíců. No a dnešní den bychom se konečně měli dočkat nějakých podrobností směrem přímo k nám, koncovým uživatelům od obou firem, včetně pravděpodobně představení jednoho konkrétního modelu, který se později začne rovnou prodávat.

  • AMD’s Vega & Ryzen “Capsaicin & Cream” dnes od 19:30

Jako první se představí AMD se svou CAPSAICIN prezentací. Na té se bude mluvit jak o nově vydaných procesorech RYZEN, tak hlavně o novinkách mezi grafickými kartami AMD. Určitě nám AMD ukáže nejvýkonnější VEGA grafiku, byť to ještě asi nebude představení finálního produktu (ale může nás překvapit). Určitě nám ale poví více o VEGA grafikách, protože jich bude více, včetně mainstreamovějšího modelu, takže se dočkáme asi ne moc podrobné, ale nějaké ukázky toho, co nás čeká v létě, kdy by se další levnější VEGA grafika měla objevit na trhu (ta velká dorazí ještě během Q2 na trh). V neposlední řadě je možné, že AMD řekne něco o kompletní grafické nabídce pro letošní rok, tedy včetně inovovaných POLARIS grafik a oficiálně tak poprvé uslyšíme něco o RADEON RX 500 modelech. Mluvit se bude také o VR a několika dalších tématech. Živou prezentaci můžete sledovat zde od 19:30:

Neočekávejte představení nebo dokonce uvedení na trh nějakého konkrétního produktu, na to tato akce v rámci GDC 2017 není. AMD se nicméně určitě pochlubí na trhu unikátní kompletní výkonnou PC platformou v kombinaci high end CPU + high end GPU, což nikdo jiný v současnosti nabídnout nedokáže a určitě neopomene zdůraznit, že současný herní výkon a drtivá většina herních zařízení (tedy PC + konzole Xbox One a PS4) umožňuje právě AMD.

  • NVIDIA GeForce GTX Gaming Event zítra ve 4 hodiny ráno

Bohužel NVIDIA nás asi nemá v Evropě moc ráda :). Zatímco AMD svou akci naplánovalo zvládnutelně i por nás v Evropě, NVIDIA si svou prezentaci naplánovala až na 7 hodin večer, což pro nás znamená 4 hodiny zítra ráno :(. A měla by být zajímavá. NVIDIA samozřejmě bude mluvit o svých grafických produktech, určitě neopomene zdůraznit, že minulý rok byla fakticky jediným výrobcem high end výkonných grafik na trhu a tomu odpovídající prodeje. Oslava hraní pak bude zaměřena na technologie NVIDIA, včetně ukázek nových her a technologií NV, které tam budou přítomny. A téměř jistě bude řeč také o VR, jak je dnes dobrým zvykem u všem :).

To asi nejzajímavější by mělo být představení high endové grafické karty GTX 1080Ti, což by měl být o pár % slabší upravený model TITAN X (jež se ale v běžném prodeji mimo stránky NV neobjevil). Dočkat bychom se měli samotného předvedení karty a velmi pravděpodobně i informací o základním výkonu, cenách a data reálného uvedení na trh, což by podle našich informací měla být druhá polovina března s tím, že nereference budou nejspíše až v dubnu. Pokud chcete tuto prezentaci vidět naživo, budete muset ponocovat (pokud jste tedy v Evropě) a vydržet nejméně do 4 hodin do rána, kdy oficiálně začne zde:

Samozřejmě z obou prezentací můžete od nás čekat podobné a věcné zpravodajství, kdy vás o klíčových novinkách v souhrnu a v souvislostech s dalšími podrobnostmi, které v prezentacích přímo nemusí zaznít, budeme informovat zítra. Nicméně pokud chcete mít náskok, tak jsou zde výše uvedené online přenosy. Doufejme, že se oba výrobci pořádně předvedou, už by to chtělo nějaký pořádný impuls, kdyby se AMD podařilo s VEGA pro NVIDIA něco jako s RYZEN proti Intelu, byli bychom v příjemném šoku (tedy pokud nevlastníte akcie NV). Tak si držme palce, že nás AMD a NV na svých prezentacích jen neznudí a nebudou nám ukazovat to, co už víme a máme ….

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 18:24:01

Tak hlavně ať se zadaří a je konečně konkurence která sníží ceny a rozšíří výběr, myslím že hodně uživatelů na to už dlouho čeká...
pavel.pavol [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 18:43:41

Jsem moc zvědavý jak to dopadne, jinak zatím na akciovém trhu nic moc -4 %, doufám že se to otočí do kladných čísel . DD budeš to i tak nějak částečně komentovat textem ?. Jestli to teda vůbec jde.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 19:07:32
avatar
Odpočítávám minuty, mé vlhké přání je informace, že se chystá i Nano2 (prosím AMD)
martyst111 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 19:10:44

Taky jsem zvedavej na papirove specifikace ale ve finale je to sumak nikdy bych nevrazil takove prachy do hi end karty jsou lepsi veci jak s penezma nalozit.Za mne zlata stredni cesta
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 19:18:36
avatar
Stejně ten zastaralý lowend s 1 až 4 GB DDR3 ještě přežije tyhle zázraky, stejně jako to udělal s jejich předchůdci. Nějak nám to tam dole zamrzlo .
pseudografx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 19:34:57

Tak přenos nějak pokulhává, zřejmě je to přetížené
pseudografx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 20:53:43

Takže tu máme Radeon RX Vega. No proč ne
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 21:02:17
avatar
No ale udelat 15 sekundove video jen proto aby oznamil toto...me to prislo docela trapny.
Ale chvili jsem myslel ze vidim Wolverina...to pobavilo
free.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 20:59:04

10 sekundová animace úplně na konci s názvem Radeon RX Vega, zbytečné čekání.
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 21:05:03

Taky jsem čekal od toho trochu víc když je to tak očekávaná novinka, tak snad nám to Honza zítra trochu více přiblíží..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 21:29:37
avatar
hned v úvodu řekl jasně, že dnešní den není o prezentaci produktu a uvedení produktu, na to bude speciální akce ... že prostě jen ukáží co VEGA znamená, co umí, co má přinést a prozradí jak se bude produkt jmenovat ... takže si nemusel čekat celý přenos ;) Jinak hodně věcí bude řečeno v zákulisí, bohužel nevím, zda vám budu moci říci o čem to tam je, protože NDA atd. Nicméně internetové slepičí prdelky fungují, takže za pár dní se z toho určitě něco objeví na webu ... nicméně já jsem se pár zajímavých věcí dozvěděl a pár indicií co nás čeká tam jasně zaznělo ...
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 22:10:26

Tak snad to v závěru bude stát za to čekání, já věřím že ano, jinak bůh s námi a s peněženkami..
pavel.pavol [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 21:09:52

Asi tomu nerozumím, ale celkem slabota. A to říkám jako majitel akcií AMD. Očekával jsem nějaké ty wow předváděčky, kde by lidé tleskali, padala by jim čelist atd. Lide skoro ani nezatleskali, jen dřepěli na zadku, no celkem nuda. Jsem z toho celkem zklamán. Ale třeba je to všechno schválně a jen tomu nerozumíme. Přeci jen jde o dost klíčový produkt a plné zveřejnění výkonu, přesné datum uvedení a ceny by jen nahrávalo konkurenci. A o to určo AMD nestojí. No musíme vydržet, držím palce.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 22:04:51
avatar
Nic moc teda, mohli aspon ukazat nejaku hru na Vege, ale nie BF1 a SW, to uz sme videli.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 22:13:09
avatar
kromě SE4 bežely všechny ukázky her na VEGA ... včetně BF1 streamované na tablet ;)
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 22:18:38
avatar
No neviem, vsetko to malo 10 sekund, cakal som od toho viac. On tam na konci este sice povedal ze bude aj nejaky "evening event", ale co z toho ked to neni pre verejnost.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 22:26:48
avatar
inu ... je to GDC 2017 ... to vlastně není pro veřejnost, ale odbornou "veřejnost" takže tyhle veřejné produkce jsou maximum, v zákulisí to se ukazují jiné věci, na kterých ale všichni co se toho účastní vlastně pracují, takže GDC je takové velké jejich vzájemné setkání ....
del42sa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - capsaicin 2017-02-28 22:36:37

ukázali uplný prd a ne Vegu
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 23:15:21
avatar
Celkovo to bolo také nijaké a aj Koduri sa mi zdal nie celkom vo svojej koži...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-02-28 23:31:49
avatar
jo bylo to trochu křečovité, nicméně pár velmi zajímavých věcí zaznělo a někteří si to možná neuvědomují, že tam byla řečena a předvedena naprosto nevídaná věc .... potvrzení šití již nyní vyvíjených her na míru architekuře CPU i GPU AMD od úplného základu! To nikdy nebylo .... NV bude mít veliký problém?
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-01 10:09:32
avatar
Podobné úvahy "veľkých problémov NV" sa tu objavujú pravidelne, spomeňme naposledy takéto scenáre vyvolávali HYPE niektorí rešeršisti skrz na mieru šité hry pre herné konzole Playstation 4 (2013) a Xbox One (2013) a vieme ako to dopadlo s viď trhové podiely pri dGPU.
freakyfriday [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-01 11:57:39

Predaje PC hier niesú zanedbateľné, navyše predaje klasických konzolových hier drasticky klesajú pretože ľudia tie hry predávajú za drobné cez sociálne siete a weby medzi sebou ....prečo by sa odvracali od dominujúcej značky na PC gaming trhu kvôli upadajúcej platforme? To sú zas len PR keci , podobné kecom našich politikov ...a aj keby hra musí spĺňať jasné špecifiká DX 11, 12 takže tomuto veriť je úbohé jedine že by sa Vulcan uchytil čo sa mu zatial moc na PC nedarí ...
ender [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - GTX 1080Ti 2017-03-01 06:57:35
avatar
Zaujímavejší bol nvidia event, kde ukazali GTX 1080Ti.
Prekvapením bola hlavne cena a výkon. Mala by stáť $699 a bude výkonnejšia ako Titan X. Tiež sa upravia ceny ostatných kariet FE a MSRP (maloobchodná cena):
1080 MSRP z $599 na $499.
1080 FE z $699 na $549
1070 FE z $459 na $399
1070 MSRP = ci bude zlava aj na maloobchodnu cenu 1070 nepovedali, ale pravdepodobne bude.

Odkaz pre AMD medzi riadkami:
Nedráždi hada bosou nohou.

Každopádne ak niekto plánuje novú zostavu v marci tak Ryzen 1800X a k tomu 1080Ti vypadá ako dobrá voľba.
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-01 11:32:41

No počkal bych až co ukáže Vega, ale ceny půjdou tak krásně dolů že to tedy láká, GTX 1080 za 499 dolarů je slušný kup, to nemluvím o GTX 1070 za 350 a to už je na zváženou, ale stejně bych počkal až co předvede AMD, přinejmenším ceny ještě klesnou takže není kam spěchat..
digitalis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-01 07:03:47
avatar
Ach ten Raja Koduri, rozumiet mu tu jeho anglictinu Ale je to sympatak a pan hlavicka, vdaka ktoremu vdacime za zmeny v radeon grafikach, takze respect. Zaujimava prezentacia AMD, pacila sa mi. Vidno, ze spolupraca AMD s vyvojarmi je velka, co je len a len dobre a prinasa to svoje ovocie. Aj to VR ma oslovilo. Vega prinasa nove techmologie, ktore znacne navysuju vykon aj kvalitu, co VR potrebuje, mimo herneho obsahu ale bolo predvedene, ze sa chystaju herne novinky pre VR.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-01 09:01:52
avatar
Prezentace nestála za nic, říkají to všichni, ale to je jedno celkem, hlavně aby se Vega povedla
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-01 09:07:17

Tak něco málo na Diit ohledně Vegy je, tak hlavně že se hýbou ceny konkurence, takže začátek zatím dobrý..
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 735x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1435x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2237x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1986x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1318x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1302x
Komentářů: 1