AMD zve na představení Radeon RX 7800/7700 série mainstreamových grafických karet – už brzy! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 24 srpen 2023
altV rámci Gamescom 2023 proběhne představení dvou nových grafik od AMD i dalších novinek.

 

 

 

 

Tak se konečně dočkáme! Nová generace mainstreamových grafických karet AMD z vyšších tříd, je skutečně za rohem. AMD oficiálně zve na své představení novinek v rámci probíhajícího Gamescom v Německu. Oficiálně začne AMD Gaming Festival v pátek 25.8.2023 od 12 hodin, ale samotné hlavní představení a prezentace přímo nových Radeon grafik se šéfem grafické divize, začne v 17:00:

Co přesně AMD představí? Dlouho očekávané mainstreamové čipletové RDNA 3 modely, tedy modely Radeon RX 7700 a 7800 série. Více vám zatím prozradit nemohu, snad jen že výkonově rozhodně budou velmi konkurenceschopné ve srovnání s již uvedenými modely NVIDIA RTX 4060 Ti/4070 série, kterým mají ve stejných cenových hladinách konkurovat. Zajímavé je, že AMD na rozdíl od minulosti zatím nikomu neprozradilo oficiální cenu novinek :). Ty oznámí všem až ten pátek na Gamescom. Je jasné, že bude naprosto zásadní pro celkové vnímání karet a jejich výkonu. V tuto chvíli tedy není cena oficiálně stanovena, i když asi víme, že NVIDIA s ohledem na svůj nezájem o hráče a nabízení extrémně předražených RTX 4060/4060 Ti a 4070 ve středním a vyšším mainstreamu, netlačí AMD k nějak zásadně nízkým cenám. A nové grafiky AMD budou mít zásadní parametrovou výhodu v určité oblasti.

Obě karty budou mít také oficiální referenční provedení přímo od AMD (které stylově pěkně zapadne do již uvedených referencí RTX 7000 série), ovšem primárně budou hlavně k dispozici v široké škále různých nereferenčních modelů. A určitě se na nějaké brzy podíváme. Oficiální dostupnost karet bude krátce po jejich představení, tedy začátkem září.

Ale to nebude jediná novinka, kterou si AMD pro své Gamescom představení chystá. Představí také významné technologické inovace a novinky kolem ovladačů a softwaru. A ano, bude řeč i o FSR 3 s generováním extra FPS, což snad konečně ukončí hloupé vychvalování dosud přitom zásadně omezeného „konkurenčního“ NV DLSS 3 a jeho vydávání za nějakou výhodu hodnou obrovského příplatku. Speciálně když je a bude mezi FSR 3 a DLSS 3 velký rozdíl v tom, že jedna technologie funguje jako standard pro co nejvíce hráčů a má být skutečně vylepšením a přínosem pro hráče, a druhá je cíleně omezená jen na pár RTX karet a je především marketingovou zbraní s maximem přínosu pro konkrétní značku GPU. No uvidíte sami, že pokud jde o přístup, je jeden zjevně pro hráče a technologii jako takovou lepší než druhý a je otázkou, zda se tak skutečně můžeme bavit o FSR 3 a DLSS 3 jako o konkurenčních technologiích či spíše jedno je technologie a druhé je marketing …

Každopádně v pátek 25.8.2023 od 17:00 se dozvíte oficiálně o všech Radeon novinkách, které si AMD připravilo a další podrobnosti o všem výše uvedeném a samozřejmě vás budeme podrobně informovat :).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-08-25 16:38:49

Každeho zaujima aky to bude mať vykon aj spotrebu a hlavne za aku cenu, myslim si že AMD nebude mať problem podliesť Nvidiu cenou, lebo tento rok je Nvidia neskutočne nenažrana 71% si učtuje za nalepku
Nvidia za svoju RTX4070 si učtuje 600€, som zvedavi ako AMD postavi vykon/cena
secho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-08-25 17:23:42

Mezi těma grafikama se mi zdá docela malý cenový rozdíl.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 428x
Komentářů: 1
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1341x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1047x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1144x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3728x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1445x
Komentářů: 0