Grafická karta TITAN přichází - nejvýkonnější jednojádrovka na trhu v parametrech Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 18 únor 2013
altBezesporu nejvýkonnější jednojádrová grafická karta s exkluzivní cenovkou i dostupností.

 

 

Tento týden se světu představí skutečný nástupce modelu GTX 480/580. Jistě si vzpomínáte, že tyto 40nm grafiky měly 384-bit sběrnici, obří monolitická grafická jádra s rozměry přes 500mm2 a tak dále. Nicméně 28nm grafika, kterou známe dnes pod názvem GTX 680, rozhodně není jejich nástupcem. Její jádro má 300mm2, sběrnice je 256-bit a karta nemá ani pokročilou výpočetní výbavu, takže ji v mnoha ohledech starší GTX 580 strčí v těchto oblastech do kapsy.

 

  • GF TITAN - poslední grafika s velkým monolitickým high endovým GPU?

Právě v těchto dnech se ale konečně objevuje grafika, která je opravdovým nástupcem high endových GTX 480/580 a parametrově podle toho i vypadá. Jako taková ovšem ukazuje i veškerá negativa strategie tvorby obřích monolitických čipů pro high end grafiky. Karta má zhruba rok zpoždění (což ale v současné situaci trhu nakonec nehraje žádnou roli). Důvody tohoto zpoždění už jsou ale mnohem zajímavějším.

Zatímco AMD už kdysi u modelu Radeon HD 2900XT (poslední grafika s high endovým velkým GPU AMD/ATI) poznalo, že s novými výrobními postupy budou problémy s velkými GPU narůstat a vydalo se cestou menších čipů (pro high end tedy stavbou duálních modelů), NV stále high end plánovala ve stylu tvorby velkých GPU. Jenže problémy začaly narůstat. Už GTX 280/285 zaznamenaly první vážné trable a zklamání, ty se nadále prohlubovaly a patálie s vydáváním GTX 480 už se zakrýt nedalo. Až po čase (tedy s dalším skoro ročním zpožděním) se podařilo GTX 480 odladit na tolik, že konečně vyšla v podobě, jaké měla být od začátku, tedy tak, jak známe GTX 580 - ale ani ta už nebyla proti levnější a efektivnější konkurenci v podobě HD 6970 2GB (rozdíl byl 4000 korun), při výkonu jen o chlup vyšším (5-10% rozhodně neodpovídalo cenovému rozdílu), až takové terno. To už zkrátka bylo jasné, že strategie velkých monolitických GPU prostě nefunguje a to přesně z těch důvodů, kvůli kterým ji před časem odpískalo AMD.

Velká monolitická GPU jsou sice úžasně výkonná a netrpí neduhy duálního řešení, nicméně náklady na vývoj takového řešení jsou astronomické, výrobní efektivita tragická = výrobní cena děsná, a s každým novým a nižším procesem je stále větší a větší problém takové jádro vůbec vyrobit. Aktuálně se blížící GF TITAN s obřím 28nm jádrem GK110, toto všechno dokazuje a je dost možné, že se díváme na vůbec poslední grafiku s obřím monolitickým GPU, jak ho známe. Důvod je jednoduchý. Už vývoj tohoto jádra provázejí neuvěřitelné problémy, zpoždění a to vůbec nehovoříme o problémech jeho výroby. Ono nejde o to, že by se nedalo vyrábět, jde o to, že pokud byste jej měli prodávat na běžných grafikách za běžné ceny, potřebovali byste při jeho výtěžnosti všechny dostupné 28nm výrobní kapacity a možná ani to by vám nestačilo. A teď si představte, že 20nm výrobní proces, na kterém dorazí nástupce současných grafik (ke kterým TITAN jako GK110 jádro architektury KEPLER patří), bude ještě komplikovanější, ještě nákladnější a tak dále.

Vůbec bych se nedivil, kdyby GK110 na TITANu bylo zkrátka poslední jádro svého druhu. Pokud bude, rozloučení stojí za to.

 

  • GF TITAN v parametrech a výkonech

O této kartě už nějakou dobu víme, ostatně od loňského vydání profesionálního výpočetního modelu TESLA K20X není tato karta žádným tajemstvím. Je to prostě jen desktopová verze karty odvozená od TESLA K20X. Parametry by měly být následující:

 

  • 28nm GPU GK110 (Kepler GTX 600)
  • 2 688 výpočetních jader
  • 224 TMU a 48 ROP
  • 6 GB GDDR5 v kombinaci s 384bit sběrnicí
  • Takt GPU: 837 MHz (878 MHz v Boost režimu (cca 900MHz v top boostu?))
  • Takt RAM: 6008 MHz
  • TDP 250-300W a napájení 6+8pin

A výkon? Vzhledem k tomu, že 28nm jádro s rozměrem kolem 520mm2 je výrazně větší než jádro GTX 680 (293mm2) nebo HD 7970 (365mm2), kde dokonce jádro u HD 7970 má už v tom rozměru taktéž 384-bit řadičsběrnice jako nové GK110 na GF TITAN, je jasné, že ten velký prostor (cca 155mm2 navíc) je zaplněn tranzistory pro výpočetní jednotky a všechno, co s tím souvisí. A to je pořádná síla. V základu by tak karta měla dosahovat reálně zhruba 90% výkonu duálního GTX 690, tedy zhruba o třetinu více než má HD 7970 GHz, která je zhruba o 10% výkonnější než GTX 680. To vše při poměrně slušné spotřebě. Věřím, že karta dokáže jet i na 1GHz, čímž by mohla skoro dorovnat výkon GTX 690, i když TDP už pak bude kolem 300W. Ale koho TDP a spotřeba u grafiky za více než 20 tisíc zajímá?

Jak vidíte na fotografiích, které už stačily uniknout, karta nevypadá nijak nezvykle. Připomíná GTX 580, chladič je klasický referenční s turbínou a Vapor-X základnou. Karta pravděpodobně nebude k mání v jiné podobě. Prodávat ji budou jen někteří vybraní výrobci.

Pokud jde o dostupnost grafik. Pro účely recenze existuje v celém světě jen pár kousků a ty jsou alokovány jen na některých významnějších trzích a tak recenzí moc nebude. Navíc je to zatím všechno tento týden jen papírové spuštění, fyzicky bude karta dostupná v obchodech nejdříve v dalších týdnech.

Co se týká počtu karet, mluvilo se dříve o limitované sérii 500 kusů (pravděpodobně to ale platilo pro každého z vybraných výrobců). Nedávno začalo obíhat číslo do 10 tisíc kusů TITAN modelu celkem. Pravda bude zřejmě někde uprostřed - ostatně vzhledem k tomu, že TESLA K20X se prodává za několik tisíc dolarů, není samozřejmě prodej té samé karty za necelých 1000 dolarů nějaké terno. Každopádně je to limitovaná edice, která zůstane asi jen u referenčního designu (asi jako GTX 690), jež vyrábí jedna a ta samá továrna pro všechny.

Není to nejvýkonnější grafika na trhu, na tuto pozici ji pár desítek % výkonu chybí, protože duální HD 7970 GHz X2 kopou ještě o třídu vyšší ligu, ale mezi jednojádrovkami nemá a asi dlouho nebude mít konkurenci. Poměr cena-výkon samozřejmě nebude nic moc, ostatně se zhruba o 1/3 vyšším výkonem je více než 2x dražší než HD 7970 GHz, ale prostě se bavíme o grafikách úplně jiných cenových kategorií - konkurencí pro TITAN je HD 7990 - přesně podle strategií tvorby čipů a high end grafik obou společností.

 

  • Dostupnost a hodnocení

K dispozici bude i v ČR minimálně od ASUSu, nevíme kdy a v jakém množství přesně (odhadují první polovina března nejdříve). Cena bude kolem 900 euro, tedy 22 tisíc +/-. Karta by se měla představit tento týden snad i v prvních recenzích, i když na ty objektivnější si asi budeme muset počkat, než se ven dostane i pár kousků grafik, které budou mimo vliv a kontrolu PR.

Hodnocení této katy asi bude ale celkem jednoduché. S přehledem nejvýkonnější jednojádrová grafika s ohromným výkonem všude a na vše, který pravděpodobně bude v dalších minimálně 3 letech, do nástupu 20nm generace grafik, naprostá špička. Tudíž pokud něco podobného hledáte, je to jasná volba, která snad dlouho vydrží. Na druhou stranu radostí neskáčeme z referenčního provedení. Od takovéhle grafiky za tolik peněz přeci jen očekáváme trochu luxusu a exkluzivity. Tím chci říci, postavte si GF TITAN vedle karet typu MSI Lightning, ASUS MATRIX či Sapphire TOXIC a asi chápete, na co narážím. Škoda že výrobci nemohou udělat tyhle nereferenční edice i pro TITAN verzi.

Jestli je nebo není TITAN poslední grafikou s obřím monolitickým, GPU se ukáže až tak v roce 2015. Je tu dost důvodů, proč by být poslední svého druhu opravdu mohla. O důvod více, se o ni zajímat ;).

Zdroj: fotografie Egypthardware.com, Baidu.cn

  

 




Plánujete reálný nákup GF TITAN modelu?


AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 14:45:34

Pokud to bude mit TDP 250W a bude to o 30% vykonejsi nez Vapor se stejnym TDP tak je to dobre. Akorat asi dvojnasobna cena atraktivite neprida. Za ty penize na to mohli dat aspon nejaky luxusni chladic at se to da poradne tocit. Potom bych mozna i uvazoval obetovat ty prachy protoze tohle by pri tempu vyvoje narocnosti her mohlo poslouzit klidne i 5 let.
Jsem zvedavy na real life testy ale podle prvnich informaci vypada celkovy vykon a vykon na watt dobre.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 14:53:06
avatar
kdyby nebyl dobrý poměr výkon na Watt, tak by už tak velké jádro opravdu pozbylo všeho smyslu a výhod ;)
AndyF1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 14:45:36

OT: Ako sa moze toto 300W mega cundo este stale nazyvat karta ;-)
iam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 16:01:07

kamarat, preber sa... ta karta ma TDP 250W... to ze ma viac dimenzovanie napajanie este nic neznamena... 6+8pin maju aj niektore GTX680 a ani zdaleka nemaju taku spotrebu
ked si to pretaktujes k 300W je to len a len tvoj problem, tak isto moze mat 300W aj HD7970, pricom je radovo v desiatkach % slabsia
iam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 16:04:34

a aby som nehovoril do vetra
tvoje 300W cudo su potom vsetky karty od HD6970, GTX580, HD7970, HD7970 Ghz a vyssie, kedze Titan ma spotrebu a len o nejakych 20-30W vyssiu ako GTX680
http://www.computerbase.de/news/2013-02/nvidia-stellt-geforce-gtx-titan-gk110-vor/

tento web sa casto cituje aj tu pri zobrazovani vykonu kariet, takze nemal by nikto namietat
CobraGT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 16:33:09
avatar
Veľká pochvala za článok konečne bez blbostí a kravín proste čisté informácie bravó som rád že som sa dočkal takže za mňa veľké + len tak ďalej a čo sa týka titana tak proste to čo sa čakalo ohľadom výkonu bez konkurencie a ohľadom ceny tiež a súhlasím aj s tým že karta vyzerá len priemerne no možno skôr podpriemerne čo je škoda pretože za tú cenu sa mohli "višantiť" a dúfam že tá prognóza sa nevyplní a AMD alebo sama nVidia uvedie niečo silnejšie každopádne sa strašne teším na testy
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 17:02:12
avatar
nepochybuji o tom, že se určitě v dalších letech objeví výkonnější jednočipové karty (minimálně na 20nm určitě), ta prognóza se týká čistě jednočipovek s velkým high end monolitickým čipem, který TITAN má ;).
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 18:10:49
avatar
Krásna karta-desing,chcem sa opýtať či bude podporovať DX11.1?
Toto dať do SLI a je vystaráno
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 19:08:25
avatar
No krásný design .... to je hodně subjektivní, mě osobně se třeba vizuálně moc nelíbí hlavně díky té turbíně a až příliš obyčejném vzhledu - za 20 tisíc bych si představoval trochu větší odvaz a určitě nejsem jediným majitelem nereferenční prémiové grafiky, který by za krásnou kartu nový TITAN určitě neoznačil. ;)

Ne stejně jako ostatní grafiky architektury KEPLER ... DX11.1 bohužel nepodporuje. Už dříve jsem říkal, že v tom osobně problém zatím nevidím, samozřejmě lepší by bylo, kdyby jej podporovaly, zvlášť když to při uvádění KEPLER architektury bylo slibováno. Jak moc velký problém to bude/nebude, se teprve ukáže, ale nemyslím si, že to bude v dohledné době nějak znát.

Do SLI ji dát samozřejmě můžeš, výkon to bude mít ohromný, ale také za to zaplatíš 45 tisíc a více. Nejsem si jist, zda je to nutné v dnešní době a s dnešními nároky her. jako majitel doposud nejvýkonnější jednočipové grafiky na trhu (Sapphire HD 7970 GHz 6GB TOXIC), mohu říci že tahle jedna karta stačí i na tři monitory ;), takže u TITANU nepochybuji, že bude jeden stačit s přehledem.
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 21:03:32
avatar
Citace:
No krásný design .... to je hodně subjektivní, mě osobně se třeba vizuálně moc nelíbí hlavně díky té turbíně a až příliš obyčejném vzhledu - za 20 tisíc bych si představoval trochu větší odvaz a určitě nejsem jediným majitelem nereferenční prémiové grafiky, který by za krásnou kartu nový TITAN určitě neoznačil. ;)


Práveže je krásna ta karta tak isto ako GTX690,kombinácia materialov je perfekná.
V jednoduchosti je krása
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 21:09:47
avatar
Citace:
Do SLI ji dát samozřejmě můžeš, výkon to bude mít ohromný, ale také za to zaplatíš 45 tisíc a více. Nejsem si jist, zda je to nutné v dnešní době a s dnešními nároky her. jako majitel doposud nejvýkonnější jednočipové grafiky na trhu (Sapphire HD 7970 GHz 6GB TOXIC), mohu říci že tahle jedna karta stačí i na tři monitory ;), takže u TITANU nepochybuji, že bude jeden stačit s přehledem.


Všetci ste fňukali,že kde sú tie časy ked ste robili upgrade GF karty za XY tisíc korún,tak teraz máte príležitosť si to kúpiť za XY tisík kačiek do SLI
bananomet [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 19:13:56

SLI ty jsi blázen
Anonymní  2013-02-19 08:37:04

Tak ale bude mat 1kw PC
iam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 15:53:33

1kW ? preco ? Titan ma mensiu spotrebu ako HD7970 Ghz a mesiu aj ako povodna verzia
arcania [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 19:02:00

Tady je vidět, že někdo nemusí čekat na novou generaci grafik: Odkaz.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 19:33:07
avatar
??? nějak nechápu co to má společného s novou generací, když TITAN je prostě nástupce GTX 580, který má jen velké zpoždění ;). Tedy současná generace grafik.

Jinak stejný výkon, dokonce i vyšší dokáže dnes nabídnout GTX 690 stará pěkných pár měsíců a mnohem vyšší výkon nabízí i HD 7990, takže po stránce výkonu není TITAN ničím, co bychom ještě nikdy neviděli ...

Jinak ten výkon vypadá realisticky. Slušné, ale pořád musíš mít na paměti, že když vynecháme hodně nevýhodnou a dnes nezajímavou GTX 680, tak TITAN stojí pořád více než 2x tolik, co HD 7970 GHz = Tedy zhruba za 45% ceny TITANA máš v průměru podle toho testu 75% výkonu TITANA a to nebereme v potaz OC edice HD 7970 GHz, které mají výkon ještě klidně o 10-15% vyšší než je základ a pořád stojí výrazně výrazně méně. A mimoto si myslím, že TITAN je karta pro jiné než testované 1920x1200 rozlišení ;). TITAN je sice nejvýkonnější jednojádrová grafika (to je asi její největší výhoda -jednojádrovost), jako taková je ale pořád až nejlépe třetí nejvýkonnější grafikou (bereme-li v úvahu pořadí TITAN, GTX 690 a HD 7990) na trhu a to se slušným odstupem a to se bavíme o grafice za více než 20 táců tedy 2x dražší než jsou ostatní jednojádra...
arcania [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 20:40:46

Příští generace bude mít vyšší výkon než předchozí, logicky, ale vyjde až za dlouho a Titan svým výkonem bude i po vydání HD 8xxx a GTX 7xx jedna z nejvýkonnějších grafik. Takže si cenu obhájí a kdo touží po jejím výkonu, nemusí čekat.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 21:28:57
avatar
jo takhle ... no to asi jo
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 21:15:57
avatar
Citace:
TITAN je sice nejvýkonnější jednojádrová grafika (to je asi její největší výhoda -jednojádrovost), jako taková je ale pořád až nejlépe třetí nejvýkonnější grafikou (bereme-li v úvahu pořadí TITAN, GTX 690 a HD 7990) na trhu a to se slušným odstupem a to se bavíme o grafice za více než 20 táců tedy 2x dražší než jsou ostatní jednojádra...

Ak máš 20tis tak máš aj 35tis na ARES2 a ešte lepšie 40tis na TITAN do SLI a tam už bude výkon hodne vzdialený od ARESu2 (HD7990)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 21:28:30
avatar
ARES má lepší řešení chlazení a rozdíl výkonu zase tak masivní nebude ;). TITAN do SLI pořád bude stát o 10 tisíc víc než opravdu exkluzivní ARES II .... A hlavně ARES II je jedna grafika, TITAN v SLI jsou dvě grafiky ;) ne každý chce dvě karty, nebo se mu do PC vůbec vejdou.
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 21:46:45
avatar
Citace:
ARES má lepší řešení chlazení a rozdíl výkonu zase tak masivní nebude ;).

Myslím že výkonostný rozdiel bude výrazný,ešte nevieme aké ma možnosti OC. Ak chce niekto TOP, tak nieje čo riešiť.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 22:13:03
avatar
To nic nemění na tom, že řešení ARES II je TOP řešení jedné zdaleka nejvýkonnější grafiky na trhu a ještě skvělé řešení s výborným chlazením.
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - 7990 2013-02-19 07:26:55
avatar
Inak AMD oficiálne nevydalo HD7990. A ten ARES2 je na vzhľad "plastový-lacný",Titan je kus hliníka podľa fotiek.
Na ARESE2 je to chladenie veľmi lacné,všetko v jednom je veru nič moc. A ak mám dať 35tis tak to už radšej 40 za Titana v SLI. Pri takej sume má už človek dostatočne veľký desktop na to aby sa mu tam tie Titany do SLI vošli.
GhostXT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 09:37:27
avatar
Pre mna je lacny tvoj pohlad na to ze nevies rozoznat plast od hlinika na ARES II videl si ho este zafoliovany ze?;)
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 10:09:07
avatar
GostXT ja sa nehádam.Ares2 som videl len na fotkách.
Callisto [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 09:39:11

ARESu je jen 999, ten bude jestě o dost vzácnejší než titan. Těch má byt 10000 myslím. Tak jako tak, obě karty jsou pro normální lidi totalně nezajímavé. Vtipná je tu ta anketa, tady si titan koupí malem kazdý druhy
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 10:10:37
avatar
Anketa pobavila Aj tak sa predá všetko Titan/Ares2.Takéto karty neostanú skladom.
StePro [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 11:58:34

mame predobjednane 4 kousky
Anonymní  2013-02-18 22:18:22

s určitou pravděpodobností se k němu dostanu, tak bych ho kdyžtak otestoval na podobný sestavě na který testuješ a postnul to sem
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 22:28:22
avatar
pokud ty karty sem ASUS do ČR dostane, tak ji budeme mít taky ;) samozřejmě uživatelským recenzím se nebráníme ...
Trefa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-18 22:20:29
avatar
Pamatam sa ako sa tu par rokov dozadu viedli diskusie,ze ktora z firiem,sa vybera lepsim smerom,ci AMD s malymi cipmi a v high ende dualne riesenia,alebo NV s jednym velkym cipom. Nuz,dnes uz mozme povedat,ze AMD to jednoznacne premyslelo lepsie a vdaka tomu je teraz tam,kde je. Aspon jeho graficka divizia Kazdopadne za novy prirastok do tohto "ohrozeneho druhu",t.j. za Titana som rad a este radsej by som bol,keby sa ho podarilo ziskat na test,ale podla clanku to vyzera beznadejne.
JaM [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 07:44:50

tazko povedat... kedze majorita predavanych kariet su jednochipovky... no v top high ende mas pravdu... ale to nie su karty ktore by urcovali trh.. to su len take ceresnicky na torte
Diablo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 00:45:05
avatar
Preco vsetci riesia to chladenie? ano, za tu cenu sa uz mohli trochu pohrat ale ked si uz niekto dovoli kupit taketo monstrum tak si na to pravdepodobne nahodi vodnika. pretoze pri plnom zatazeni sa bude urcite pekne hriat a neverim ze hladina hluku bude na unosnej urovni.
Rabin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 09:54:01
avatar
Karta ma rovnake TPD (250W)ako napr HD7970 alebo HD6970 a obe karty sa robili s ref chladicmi podobnej konstrukcie takze mozno cakat primerane hodnoty hluku.
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 10:06:59
avatar
Citace:
Karta ma rovnake TPD (250W)ako napr HD7970 alebo HD6970 a obe karty sa robili s ref chladicmi podobnej konstrukcie takze mozno cakat primerane hodnoty hluku.


HD7970 je extémne hlučna,hlavne 1Ghz edicia.Titan bude ževraj tichší od GTX680.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 10:41:57
avatar
jak může být HD 7970 GHZ extrémně hlučná, když jsou na trhu téměř výhardně jen nereferenční edice s výborným chlazením, jež je také užito na GTX 680 a jiných modelech?
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - výkon 2013-02-19 10:04:19
avatar
Je tento test reálny? GTX680 SLI je slabšia ako Titan.
Odkaz
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 10:41:07
avatar
ne
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 13:48:52
avatar
No podla novších informácii bude cena +-1000eur a výkon asi +-25% nad HD7970Ghz.
iam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 15:56:47

a nizsia spotreba aj od klasickej HD7970, nie len Ghz a mensi hluk
tomu sa vravi efektivita
http://www.computerbase.de/news/2013-02/nvidia-stellt-geforce-gtx-titan-gk110-vor/
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 17:14:03
avatar
Odkaz
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 17:29:22
avatar
Musím říct že Nvidii to perfektně vyšlo, v době uvedení GTX680 držela tato karta velmi solidně tempo s HD7970 při podstatně skromnějších parametrech a pozdější OC edice HD7970 už s její pověstí mezi lidmi moc nesvedly. Teď bude po světě postupně uvádět tohle monstrum a parádní reklama je opět zaručena. A ta cena, pokud 3 roky nebude mít konkurenci, není zas tak špatná. Dříve se každý rok musela kupovat grafika za 16tisíc, aby byla top.
Rabin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 17:37:00
avatar
co ? Nech je ako chce ale ak je vykon 25 % nad 7970 GHZ to je malo .Cakal som aspon 50 % .Sklamanie . To aj "DD" vo svojej druhej prognoze predpovedal 1/3 vykonu 7970 GHZ (prva bola o 15 % menej ).Toto za nejake ovacie teda nestoji.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 17:55:44
avatar
A jak tak přesně víš jaký má výkon?
Rabin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-19 18:01:41
avatar
No je to na viacerych weboch linkovat tu nebudem ,Samozrejme pockam na seriozne recenzie a dufam ze tomu tak nebude .
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1201x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 988x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1110x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3699x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1437x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1262x
Komentářů: 5