NVIDIA vrací úder Intelu – ION je 10x lepší Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 25 únor 2009
altOdpověď na výpad Intelu ohledně platformy NVIDIA ION na sebe nenechal dlouho čekat. Takže, jak to vidí NVIDIA …

 

 

 

Už jsme vás informovali o tom, že se Intel údajně pustil do platformy NVIDIA ION. Samozřejmě NVIDIA hozenou rukavičku s nadšením zdvihla a přichází se svojí verzí marketingové pravdy.

NVIDIA prohlásila, že Intel se snaží partnery a zákazníky zastrašit, a že prý ION není platforma validovaná Intelem. Intel ale nic takového neprohlásil (pokud je mi známo, naopak jasně řekl, že překážky klást nebude), IOM je platforma pro Intel ATOM. Takže v tomto ohledu možná trochu zbytečně silná slova ze strany NVIDIA. Seznam partnerů, který NVIDIA předložila, je dostatečným důkazem toho, že firmy na ION produktech pracují, a Intel by dnes samozřejmě velice těžko vysvětloval, proč by ION nemohl využívat ATOM procesor, a výrobci pracují na něčem co nebude moci být uvedeno na trh.

V čem souhlasíme s NVIDIA je, že Intel rozhodně zapomněl jaksi zmínit, že ION a zejména čipová sada má ve funkčnosti rozhodně náskok před tím, co nabízí sám. Takže určitě není pravda, že by ION neměl co nabídnout. ION a integrovaná grafika NVIDIA je rozhodně rychlejší a výkonnější a má také vyspělejší funkce. Podle společnosti NVIDIA prý také Intel tvrdí, že odborná veřejnost nevidí v ION platformě hodnotu. Zde samozřejmě NVIDIA přispěchala s výběrem několika webů, kteří se o ION platformě kladně vyjádřili a prý tato vyjádření odrážejí skutečnou poptávku zákazníků. Mezi námi, hodnotit produkt, který ještě není ve finální verzi na trhu, je trochu předčasné a že NVIDIA nevybere vyjádření, která by ION jakkoli špinila je jasné. Intel i NVIDIA využili toho, že názory na NVIDIA ION jsou různé, Intel vynechal nadšené ohlasy zejména díky schopnosti ION zpracovat HD video, a NVIDIA zase účelně vynechala řadu ohlasů o tom, že ION vypadá sice fajn, ale bude dražší a zasahovala by do segmentu běžných notebooků, takže mnozí redaktoři mají pochyby a reálném využití ION. Ale tohle budeme moci posoudit, až nám výrobci HW dodají první finální produkty založené na této platformě.

Každopádně ION ještě ani není na trhu a už je kolem něj takovéhle halo. Prezentaci společnosti Intel nikdo neviděl, prezentace NVIDIA, která je reakcí na onu údajnou prezentaci Intelu si prohlédnout můžete zde. Nicméně Intel by si podobnou prezentací udělal medvědí službu, jelikož se stalo přesně to, co asi nechtěl. Přilákal pro něj nechtěnou pozornost k NVIDIA ION a společnost NVIDIA toho samozřejmě velmi rychle a ráda využila. Škoda že údajná prezentace Intelu byla zprostředkována jen z jednoho zdroje. Nicméně myslím, že souboj NVIDIA a Intel bude pokračovat i nadále a o vývoj netbook a levných počítačových platforem nemusíme mít nějakou dobu starost. Na NVIDIA ION jsme zvědavi a prezentace ať si tvrdí, co chtějí … finální slovo má recenzent a hlavně zákazník.

Zdroj: Fudzilla

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Bucho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-25 20:51:55

Právě druhý údaj (velikost desky) je až moc zapomínána, full HD se může někomu hodit až si koupí (teprv výjde) nový mac mini, nebo do HTPC, netbooky ale potřebují místa a proto je tohle řešení o moc lepší než co má Intel. Na prázdnou plochu může výrobce dát větší baterii, nebo jednoduše udělat tenčí netbook. Všechno není jenom o výkonu.
OmeGa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - dlzka nieje vsetko ;) 2009-02-25 18:51:04
avatar
DD, nebolo by mozne robit tie novinky trosicku kratsie? je sice fajn ze si pocitame vela veci, ale naozaj to trochu skratit by nebolo doveci. su to predsa "len" novinky ;)
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-25 19:38:51
avatar
toto neni spuboj, jenom drobne preni se, pri souboji by litali trisky ale tady letaji jenom recicky medzi nimy. ze se jim chce. kdyby na to kaslal intel tak by jen dal najevo nezajem prece ze se o to ani neoplati zajimat a to by byl prece uz nakej siganl pro vyrobce a tak ne?
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-26 13:23:27

Tjn trošku mi to připomíná beef, kterej proběhl na rapové scéně mezi Rytmusem a Jamesem Coleem (kdo se o to zajímá, tak ví a prosím bez nějakejch keců o hip hop **** a tak, používám to jenom jako přirovnání, který v tomhle případě sedí jako p*del na hrnec) Prostě a jednoduše jde o to, že chvíly před vydáním jejich alb najednou vzniknul mezi nimi obrovskej battle, kde si nadávali do bisexuálů a lázeňskejch křupanů, zkrátka hrozná aféra a po vydání alb celkem ticho po pěšině, nevím možná je to celkem konspirační, ale mě to příjde jako skvělá promo akce pro obě strany.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-26 17:01:40
avatar
jo pekne prirovnani..ale snad nehrozi ze by huang sel profackovat otelliniho a parta japoncu si to chtela nahrat na mobil, jak to bylo mezi rytmusem a phatem
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-26 17:49:41

No takovou bitku bych chtěl docela vidět.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-25 20:51:20
avatar
a nedaji si pokoj a nedaji. Jako malý Jardové...
harrym [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ION 2009-02-25 22:19:50

ION není špatnej, ale má jednu dost výraznou vadu na kráse - pro netbookový segment je příliš drahý.
DarkRiddick [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-25 23:27:09

Teď teprve v době krize si každý výrobce bude sakra hlídat jak se mluví o jeho výrobku a bude si za ním stát hlava nehlava,protože každý prodaný kus navíc je pro něj zisk.Konkurence je všehoschopná.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - přestaňte kecat, Velkohuby 2009-02-26 08:00:20

přestaňte už kecat, páprdi......já chci malou krabičku s ION teď!!!
houmer56 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - heh 2009-02-26 12:12:11

A co s ní budeš dělat? Za stejný prachy dostanu větší krabičku, ale možnosti budou někde úplně jinde. A když tu krabičku napěchuješ do netbooku dostaneš stejnou věc, jako ted od INTELu, akorát dráž. Kolik uživatelů netbooků si chce na 9-10" displeji pouštět HD video a hrát hry? Já tedy ne,nejsem sadista. Osobně bych raději viděl netbook s dual-core kvůli lepšímu multitaskingu,nižší spotřebou,vyšší výdrží a nižší cenou-ani jedno mi ION nenabízí a v dohledné době nejvíce držim palce VIA, která má šanci tohle splnit.
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-26 08:55:26

zasa ten marketing.. je to hnus velebnosti..
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-02-26 11:50:06
avatar
ION vypada zajimave, ale mohla by ho pohrbit jeho cena pokud bude presmrtena jak u NVidii byva zvykem
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 924x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1490x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2157x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1955x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2755x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2204x
Komentářů: 1