Oprava problému s registrací uživatelů na DDWorld.cz – nová pravidla diskusí a slušného chování Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 20 říjen 2010
altOmlouváme se za problémy s registrací v posledních 2 týdnech. Také zavádíme některé novinky …

 

 

 

Mnozí psali na můj email, že mají problém s registrací, některé jsem vyřešil hned, ale protože těch emailů bylo opravdu hodně, neodpovídal jsem na všechny a pátrali jsme s kolegy po problému. Problém byl nakonec úspěšně lokalizován a byl jsem jím já. Všechny vaše registrace by již měli být aktivní! Omlouvám se, moje chyba, špatně jsem si přečetl návod k použití systému :). To víte, navzdory tomu, jak se mě někteří odpůrci snaží vykreslit jako člověka rádoby všeznalého, vím, že neznám zdaleka vše a nejsem neomylný a když chybu udělám, rád se omluvím, takže v tomto případě padá vše na mou hlavu, omlouvám se a již by mělo být všechno OK.

Nedávno jsme změnili systém registrací, každý uživatel je nyní prověřován a schvalován zvlášť a to přímo námi, nikoliv automaticky. Tento způsob jsme zavedli z několika důvodů:

1, protože na DDWorld.cz píšeme pod vlastními jmény a veřejně vystupujeme, chceme, aby naši uživatelé s námi diskutovali ve stejné pozici a byli jsme si skutečně rovni. Zejména chceme identifikovat naše pravidelné kritiky a pomlouvače, kteří jsou schovaní za rouškou anonymity i několika různých účtů. Nevím, proč já bych měl poslouchat urážky nějakých anonymů, kteří přešli již na ryze osobní rovinu a oni by měli být schovaní za anonymními přezdívkami, falešnými identitami a kdesi cosi.

Chcete kritizovat, chcete pomlouvat, dělejte to pod svým jménem a veřejně, a ne zbaběle schovaní za bukem. Pak bude mít vaše kritika nějakou váhu a možná ji někteří začnou brát i vážně.  I když je otázka, zda to někteří vůbec tak chtějí, protože pak by museli některá svá tvrzení dokazovat, což by nešlo.

Zkrátka postupně chceme udělat diskuse neanonymní. Pokud máte názor a zjevně se za něj nestydíte dnes, tak nevím, proč byste vy měli být schovaní za anonymem, a já vystupoval s holou kůží. Přijde mi to vyloženě neférové. Myslím, že pokud by se skutečně podařilo tento nerovný vztah narovnat a bylo by vše v rovině osobní (neanonymní), jistě by i úroveň diskusí, kritiky a možných řešení byla úplně někde jinde, než je dnes.

2, revize registrací byla nutná. Zejména poté, co jsme zjistili, že někteří výtečníci a shodou okolností zejména těch několik pravidelných a nejhlasitějších skutečně sprostých a velmi osobních pomlouvačů, má u nás registrováno několik účtů pod různými jmény! Rekordmanem byl jeden, který jich měl téměř 30! Výjimkou nejsou ale jiní s 10ti účty atd. Na duplikáty přijdeme, a pokud to zkoušíte pro výhry v soutěžích, budeme vás automaticky diskvalifikovat, takže přijdete i o svůj hlavní účet.

3, proto, že si budeme více vybírat, komu umožníme diskusi a činnost na našich stránkách a komu ne …. Což souvisí se změnou pravidel diskusí, kterou chystáme …

 

  • Nová pravidla diskusí ….

Vzhledem k obrovskému nárůstu návštěvníků a pravidelných diskutérů, kdy se po pročištění ustálil počet aktivních účtů na více než 6700, není možné dále nechávat diskusní prostor zcela otevřený. Někteří provozovatelé webů se tváří, že prostor diskusí není jejich a tvrdí, že neručí za to, co se tam objevuje. To je samozřejmě nesmyls. Prostor diskusí patří k webu neoddělitelně a náš server si na svém obsahu zakládá, zejména na jeho objektivitě, přesnosti a věcnosti v souvislostech. Jsme otevření, upřímní a velmi konkrétní (hlavně já tedy) a nenecháme si to nikým kazit.

DDWorld.cz je uživatelský web, nezajímá nás PR a marketing, nezajímá nás, jak se nás ti, kterým lezeme velmi nepříjemně do zelí a businessu, snaží vtáhnout do svých her a nezajímá nás žádná konkurence, jelikož žádný jiný podobný magazín bez placené profesionální redakce a skutečně nezávislý tady neexistuje. Pokud z nás někdo chce dělat konkurenci, je to jeho problém, že se musí poměřovat s amatérským webem a na více nemá. DDWorld.cz žádnou konkurenci nemá, žádná nás nezajímá a žádnou neuznáváme ….

Staráme se jen o realitu v souvislostech a PR testy a rádoby profesionální IT články necháváme na pseudo profesionálních webech, které klamou uživatele každý den. Je to propracovaný klam pro zisk, ale protože v našem případě již máme stejné informace a hlavně produkty na testy dříve než oni pseudoprofesionálové, víme, jak se věci ve skutečnosti mají a osobně jsem již nad některými zlomil hůl. Mou jedinou starostí je rozvoj DDWorld.cz, jako jediného skutečně nezávislého uživatelského magazínu v ČR, rozšiřování redakce rozšiřování tematického záběru a vylepšování magazínu po všech stránkách.

A tou je i prostor a spolupráce s vámi, čtenáři, ze kterých se rekrutují naši redaktoři. Budeme tedy důsledně udržovat prostor diskusí. V zahraničí je například běžné, že diskusní příspěvky, které se zobrazí, musí nejdříve projít schválením. Až do této pozice to dotáhnout nechceme, ale prostor diskusí bude důsledně moderován. Je to pořád náš prostor, naše vizitka, a pokud mám být konkrétní tak hlavně můj prostor a má vizitka, protože jsem pod webem podepsán (doslova i do písmene).

Samozřejmě problém je i v tom, že já se diskusí aktivně účastním, a chci se jich účastnit. Stejně jako vy máte možnost účastnit se psaní článků, já se chci účastnit diskusního dění. Prostor článků i diskusí by měl být důvěryhodný a proto bude pod kontrolou. Nechceme z toho udělat žumpa flame forum, jako to vypadá na mnoha jiných webech, kde slušný člověk nemá prostor ani šanci zůstat slušný a diskuse jako taková vlastně neexistuje. Problém je a bude i v tom, že vás je skoro 7000 registrovaných s možností diskutovat a já jsem 1.

Není proto v mých silách to zvládat a samozřejmě vzhledem k této přesile jsem nucen jednat rychle a efektivně v případě narušování pořádku. To se týká zejména osobního otírání se o mě, vyvolávání nemístného flame apod. Hlavně se to týká témat již mnohokrát zodpovězených a prodiskutovaných a to proto, že je často vytahují stále stejní lidé, byť schovaní pod novými nicky a myslí si, že je nepoznám a nemám skrytou možnost je identifikovat. Stejně jako se nemohu nechat otravovat já, protože na to není čas, nemohu nechat otravovat život jiným čtenářům, kteří vědí, že dané téma bylo 100x prodiskutováno atd. A konec konců je to i pro mé osobní zdraví. Navzdory tomu, co si někteří šílenci myslí, jak strašně skvělá a výdělečná je práce kterou dělám, realita je úplně jiná. Je to časově, psychicky i fyzicky dost náročná práce. O dostatečném ohodnocení se nedá mluvit, a protože máte tolik práce tak ani přemýšlet a do toho se neustále musíte zabývat několika málo kretény, kteří do vás neustále sprostě a osobně šijí ať už zde v diskusích, nebo různě po fórech a antiwebech, vážně to nemám zapotřebí.

Už takhle toho mám až nad hlavu, testy, články a do toho občas starost, jak se vlastně uživit (kdybych dělal skutečně PR a marketing nějaké značce, jak si někteří myslí, podobné starosti bych opravdu neměl, mě jde ale o něco jiného a kdybych chtěl vydělávat jdu dělat něco úplně jiného) a ještě se mám otravovat v diskusích? To opravdu nemám zapotřebí. Kritika je jedna věc, slouží k sebezlepšení a kritika se dá dělat slušně, ale to většina nechápe a neumí. Zkrátka v diskusích bude pořádek, a pokud ho někdo bude narušovat, bude vykázán rychle a bez upozornění. Šedivých vlasů už mám dost a já raději dělám věci pro radost, stejně jako všichni co na DDWorld.cz pracují a nechat se ustavičně od někých urážet znovu a znovu a ztrácet tak čas a chuť do práce, to opravdu ne.

V nejbližší době tedy očekávejte podrobné znění nových pravidel diskuse a chování na DDWorld.cz. Slušným uživatelům, což je zde na DDWorld.cz většina, problémy dělat nebudou a ani jejich platnost nezaregistrují. Některým ale potíže dělat budou a ti budou muset odejít. Kvalita webu se neměří jeho návštěvností, znám spoustu hloupých a špatných stránek s vysokou návštěvností a mezi nimi několik s IT tématikou. Pokud mám teď hned obětovat 10% návštěvnosti a zbavit se nepoučitelných a neslušných a získat postupně dalších třeba 50% jiných slušných, kteří zjistí, že slušný, objektivní a nezávislí technologický magazín stále existuje, tak klidně. Vysoká návštěvnost je skvělá věc, ale kvalitní návštěvnost, kvalitní diskuse, to je něco jiného a mnohem lepšího a jak jsem se bavil s našimi partnery, mnohem více si cení toho druhého a přizpůsobují tomu i rozsah spolupráce.

Opravdu není náhoda, že máme mnohé informace a hardware dříve než mnohem větší weby. Rozhoduje totiž kvalita nad kvantitou. A právě vyšší kvality nad kvantitou se chceme dále držet. Ať si říká, kdo chce, co chce, pořád si myslím, že se slušností a poctivostí nejdál dojdeš a to i v businessu. DDWorld.cz s tímto došel mnohem dál, než kterýkoliv jiný amatérský nadšenecký web, proto nevidím důvod proč toto měnit. A protože mám tyto vysoké nároky na sebe a celý magazín, kladu je i na naše uživatele. Někteří pojmy slušnost, poctivost, objektivita, přímočarost a to vše v souvislostech nechápou. Nevadí. Dostanou čas i možnost ty věci pochopit, od toho tu ta pravidla jsou a budou …

Pokud chcete dělat z DDWorld.cz žumpu a cochcárnu, tak máte smůlu a jakýkoliv pokus o dělání nepořádku bude rychle eliminován. Což pomůže i mě se udržet na uzdě a neoplácet někdy stejnou mincí s patřičným sarkasmem, k čemuž někteří provokují. Pravidla si na DDWorld.cz neděláme jen pro vás, ale i pro nás ….                  

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 01:27:23
avatar
Znamená to, že skončí vkládání komentářů pod nějakým nickem a začne se vkládat pod nějakým jménem? Nejsem přesvědčen, že všichni Vám dají hned svá pravá jména, já osobně bych to neudělal, to si raději vymyslím jméno typu Prokop Buben a tak, a taky by mně zajímalo jak by jste chtěli ověřovat pravost jmen, ofocenou občanku s údaji Vám pošle málokdo

Navíc je i sporné zamezení přístupu tzv "vysíračů", nevím jak velké máte prostředky, ale pochybuji, že se banuje něco více jak IP a DD účet, což takové lidi nezastaví, možná zadrží tak na 5 min
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 01:25:33
avatar
zatím ne ... ale do budoucna ano .... když tomůže fungofvat třeba na Novinky.cz ... a s ověřením pravosti nemusíme nic vymýšlet, to je jednoduché ;)
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 01:38:16
avatar
Tak novinky, to je žumpa všech žump, jak obsazením redakce nebo stylem psaní článků,tak typem komentujících, dohledat se kloudného komentáře se rovnalo zázraku, vím že tam zavedli registraci na jména, jestli to něčemu pomohlo nevím, nejsem jejich pravidelný čtenář

PS - Teď jsem si vzpoměl, že někde to dělají tak, že ověřovací kód pošlou poštou na adresu toho dotyčného, taky možnost
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:13:13

Frustrace těch ušlápnutých a neuznaných géniu se nejlépe ventiluje anonymně. Pod záminkou diskuze si vylévají svou osobní zlost. Jak správně píšeš ŽUMPA, tj výplach jejich duše. Je pravdou, že jsme se tu někdy nechaly strhnout v diskuzi. Kultivovanost by měla být tím co nás od té žumpy odděluje (ikdyž né vždy se to dá dodržet).
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:13:46

Na Aukro.
To ale znamená, že bychom museli prozrazovat nejen jméno, ale i adresu. Mohu si představit, kolik reklam potom budu dostávat poštou!
DD fakt pláče na špatném hrobě. Jeho vlastní způsoby vedení diskuze a chování jsou lepší, než chování těch nejhorších diskutérů tohoto webu, ale ne až tak o moc. Chytil jsem ho před pár dny na tom, že se nechce omlouvat za chybu a vůbec si nemyslí, že je to potřeba. A doposud si to nemyslí. A nadává uživatelům do hlupáků a idiotů. Zvyšování kultury KULTURNÍ člověk začíná od sebe. DD to ale neví. Má hvězdnou nemoc. Pozice prvního chlapa na vesnici DDWORLD morálně prostě nezvládá. Je absolutně nesebekritický.
Jo, pokud DD-mu tak vadí neosobnost kritiky, jmenuji se Petr Gangnus. Klidně bych své jméno do profilu dal, jenže tam na to prostě není položka. Ale jsem tady už dával dost osobní informace pro absolutně jednoznačnou identifikaci - Bývalý likvidátor černobylské havarie v Čechách je jen jeden. Takže tvé narážky jsou absolutně mimo.
Jo, a s těmi jmény - je jméno Franta Novák dostačující pro identifikaci? Vždyť takových tady je!
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:36:13
avatar
Od určité doby to s omluvama nepřeháním. A s úctou k lidstvu a lidem už vůbec. Většina totiž jsou hlupáci a idioti. ČR je tak z cca 50% národ debilů.

Co se jména týká, je to jedno.. nemyslim si, že to něčemu pomůže, ale na druhou stranu asi ani neublíží.

A že ho štvou některý diskutující? Koho ne..
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:38:30

Se zdvořilostí se dá přehnat jen v jednom případě - když se strašně spěchá, ale reakce je nezbytná. Například, pokud někdo nevidí leze pod tramvaj, je lepší ho hrubě chytit než začít: dobrý de... ahh... a už je pozdě.
Ale na fóru žádný spěch neexistuje. A když někdo nemá čas, tak prostě nemusí psát.
Samozřejmě, snižovat své morální kvality je vždy jednoduché. Ale nechvástal bych tím.
Každý v porovnání s někým je idiot. To je relativní. Ale ten, kdo tyto tituly rozdává, je idiotem už v absolutním měřítku.
Hrubá urážka má smysl jen tehdy, když stojíš tváří v tvář a používaš slovní nátlak, aby se nemuselo prát. Občas to pomáhá. Ale i tam jsou i jiné a lepší metody.
Ale tady použití přímé urážky je nesmyslné. Nikoho tím nepřesvědčíš. A nezaženeš. Občas se hulvátovi podaří strhnout úroveň diskuze dolu a tak vystavit hlupákem i hulvatem i svého oponenta, ale při tom ve špíně jsou oba dva. K čemu?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:51:45

Tak to je ale váš problém že si nevážíte ostatních lidí, ale asi bych se tím moc nechubil. Jen by mě zajímalo kam sám sebe řadíte.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:56:25

Já jsem takový problém měl v 16, absolvoval jsem skvělou spec. mat. školu a všechny, kdo nedostal podobné vzdělání pro mně byli podlidi. Zaplaťpánbůh, kvůli německému původu nemohl jsem na centrální univerzitu - tam by ze mně asi stal definitivní parchant - šel jsem na univerzitu technickou a tam jsem se učil s normálními chlapy a holky a vyléčil jsem se. Aspoň myslím...
Edit: Inteligence je pojem mnohoparametrický a předpokládat, žes lepší podle každého z těch parametru je nesmysl. A lidská osobnost jako celek má mnohonásobně více velice důležitých parametrů.
Mimochodem, snaha rozestavit lidi podle pomyslného žebřičku V ČEMKOLIV je psychiatry uznávaná za nutný příznak totalitní osobnosti.
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 08:27:32
avatar
Ja jsem mel podobny problem. V minulosti jsem byl namysleny, ale dnes uz nemam chybu
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 08:36:49

Dokonalý příspěvek
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 22:52:09
avatar
No, dlho som tu nebol a hned taketo zmeny na mna vybehli.
K celej teme ma nabada len jedno - Obrázek
Je to trosku velky obrazok ale pomerne dobre vystihuje moj nazor na vec.
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 08:28:19
avatar
Jen to cislo 50% je optimisticke. Realne jsem se s pritelkyni shodli na 80%.
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:09:08

Tak za
1. si myslim ze timdle tim sice zlepsis diskusi ale bude to kontrproduktivni vuci tomu jak dlouho jaky uzivatel zde stravi casu... Pro Vas web je positivni to cim vice zakazniku a cim dele stravi na dane strance. Stoupa tim cena reklamy i uzitna hodnota reklamy

2. v dnesni dobe poradny ITak neni na netu identifikovatelny, proc myslite ze tu byla nekde myslim od Google soutez ve smyslu: "kdo nema na inetu zadne svoje udaje vyhrava..." pardon presne si to nepamatuji

3. To co predvadis na diskusich neni moderovani, ale premrstene reakce prave na ty neznalky a burice u kterych je jedine reseni nereagovat.... Cim vic represi proti nim zavedes tim vice se tomu budou venovat (at jiz vymyslet nove nicky nebo jmena)

4. Nejcenejsi co muzes ziskat jsou jejich e-maily, a hlavne z hlediska pravniho ani nic jineho pozadovat nemuzes. At si ho zaregistruje kdo chce kde chce vzdy je vystopovatelny.

5. Podle sebe soudim tebe jinak tento clanek oznacit bohuzel nemohu, brecis cim dal vice a casteji, doporucuju si dat chvili oddech a ignorovat vsechny ty narazky a vynechat te arogantni tendecnosti

6. Tento Web je jeden z nejlepsich (muj osobni nazor), ale posledni dobou z nej mam pocit jako by se tu valcilo, ty mas pevnost a diskutujici ji dobyvaji.... Ale ne ze bych mnel takovy pocit kvuli diskutujicim, ale z tvych komentaru vuci nekterym i kdyz nemaji pravdu. A tento clanek mne fakt dorazil

7. Vetsina lidi kdyz nebudes zavadet represe budou vyuzivat sve klasicke nicky a sve klasicke e-maily = lepsi vystopovatelnost na netu. Kdyz si to budou vymyslet jsi v loji...:-) Na netu ma kazdy tak trosku svoji identitu ale vystopovatelnou az po svoji fyzickou osobu.

tento prispevek presentuje me osobni nazory a jeho smyslem neni pomlouvat, urazet ci podobne napadt tento web ci autory, k nim mam respekt - coz neznamena ze se mne vse libi

jestli tento prispevek jakymkoliv zpusobem neni pro tento WEB libivy prosim o okamzite smazani uctu na tomto webu, pokud hodlate pozadovat me jmeno a prijmeni - ucinte totez

dekuji PíTý itsPGD@centrum.cz

P.S.: jestli chces zkvalitnit WEB (nemyslim si ze by to potreboval) davej si sem vice pruzkumnych "anket" ktere ti poskytnou vstupni informace jez ti pomuzou v lepsi analyze webu a jeho zWelebeni...:-) pac a pusu posila PíTý...:-)
Twen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 18:00:11
avatar
pod to bych se podepsal ;-)
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 22:55:09
avatar
Dobry prispevok. Rad by som vedel ako by DD hladal niekoho naprilad cez TOR, alebo I2P siete... Moznosti je vela.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 19:21:08
avatar
třeba na novinkách
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 07:52:36
avatar
No, zrovna Novinky a jejich "superkvalitní" diskuse bych sem netahal. To je naprostá žumpa, kam chodí spodina společnosti. Stejně tak diskuse na Aktuálně (výjimka jsou blogy, kde se o ně téměř mateřsky stará pan Stejskal), mfvčera-dnes-a-zítra apod. Vždy, když mám pocit, že český národ je už na úrovni, jdu si opravit mínění na výše zmíněné weby, je to velmi prosté a velmi účinné, stačí přečíst jednu dvě stránky kydů.

Všude je to stejné - osočování, nadávky, nulová sociální inteligence a tolerance.

A jestli ti vadí kritika (ať už oprávněná, nebo neoprávněná - a i to je do značné míry subjektivní hodnocení), nemusíš ji číst..
rigix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 08:53:55

Pane Stachu. Kdyby v profilu byla kolonka na vložení jména a příjmení, bez problémů bych ji určitě vyplnil, už tam mam adresu jak dávno. Souhlasim s vámi že s omezenim anonymity by se kvalita diskuze zlepšila. K těm účtům, vy tvrdíte že někteří lidé tu maji i 30 účtů, což je extrém, ale mě spíš zajímá jak jste na takové duplikáty přišel. Na můj router který simuluje mac adresu a taktéž i IP (Kvůli poskytovateli), je ukrytu 5 počítačů a z toho často využívám jen jeden, z ostatních PC se mohou registrovat ostatní uživatelé z pc které mají připojení a tim pádem to může vypadat jako duplikát, ale nejni. Stejně tak to přeci funguje v bytovkách kde je společný iternet s agregací.

Jen tak pro zajímavost, mam tu i ja podle vás duplikační účet ? Nedokážu si totiž představit člověka, kterej tráví volný čas zde, vytvářením fiktivních účtů.

České diskuze patří vůbec mezi ti nejbarvitější, vynikají z ní emoce a často hodně srandy, opravdu, u žádné diskuze se nikdy nezasměju jako u té české :-)

ps. ty kretény jste si mohl odpustit.
Matess [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:10:12

MAC adresa se ven nedostane, dostane se ven IP adresa a informace o pouzitem prohlizeci a obvykle i cookies. Ono to jde udelat tak ze by bylo vice nicku pod jednim clovekem a tak ze by to neslo poznat (pokud by se svymy nazory neprokecl), ale je to tak narocne ze by to kazdemu kdo to umi za ten cas proste nestalo.

DD: Jinak se zmenami, ktere se tu chystaji souhlasim. Udrzeni neceho takoveho v chodu je hodne vycerpavajici a vzdy se najde clovek, nebo skupinka lidi, ktera nedokaze ocenit tvoji praci a bude delat vse pro to aby te od neceho dobrovolneho odradila (sam jsem v podobne pozici)

Nenech se odradit, odvadis velmi dobrou praci a preji ti spoustu klidnych, technologii nabitych let budoucich

Matěj Sojka
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:54:45
avatar
MAC adresa se ven dostane, znám weby kde se MAC + ostatní HW banuje
Matess [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:18:19

a to je mac adresa ceho? Pocitace, ze ktereho je uzivatel prihlaseny, z jeho routeru, nebo routeru ktery dela dalsi preklad tesne pred "vstupem" do internetu?
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 22:53:34
avatar
Da sa ziskat adresa routeru. Pripadne aj samotneho pocitaca. Jeden chlapik dokonca urobil PoC. Ale link sa mi nechce hladat
Matess [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 23:05:43

kdyby jsi nasel, tak bych ti byl vdecny. Rad se priucim necemu novemu
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 22:43:26
avatar
Skus dat do googla "mac address hacking" alebo podobny string. A hladaj meno Samy Kamkar.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:16:07

To už málem vypadá na paranoji :-)
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:51:06

..se nediv, předpodělanost je naše národní vlastnost. I když k tomu není důvod. DD pohrozil, tak se to přehouplo od žumpařství k devótnosti. Neboj ono si to "sedne" a ukáže se kdo je znalý a kultivovaný a kdo žumpař hojící si své mindráky.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 10:12:10

No, nevím. Já nejsem původem Čech. Ale předpodělanost, panikáření a určitou paranoji také mám.
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:28:36

My, co nosíme Pampers, se tváříme samolibě
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:39:30
avatar
Lidí, kteří otravují v jakékoliv diskuzi a po banánu prostě vyrábějí další a další nicky je docela dost. Asi to je mírně nepochopitelné, ale někteří si prostě musí mindráky/ego a další věci léčit..

Někteří by se možná měli skutečně léčit..

Btw. osobně jsem do určité doby na netu fungoval po asi 5ti různými přezdívkami. A to jsem vcelku normální diskutér všude..
martyn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 21:54:13
avatar
tak ja mam registraciu 1,5 roka a meno som tam zadal pri zalozeni konta a nevidim v tom ziadny problem
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 10:03:45

na zive tiez chceli meno, prd dostanu! Pre internet som proste roob, tu konto roob nechcelo fungovat tak som mak44. Nic sa na tom nezmeni, a ked zakazes moznost diskutovat pod nickmi, tak nebudem diskutovat, hotovo. Takze aj do buducna nie.
PeT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:20:34
avatar
No, zde asi uderil hrebicek na hlavicku

Osobne s temito novymi pravidly problem nemam, cele jmeno i adresu mam uvedenou jiz od zacatku. V predchozich prispevcich Gang a rigix psali, ze takova kolonka zde neni, kam by se dalo napsat jmeno, tak jenom upresnim, ze tato moznost tu je, pri uprave sveho profilu.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:41:23

Máš pravdu. Kouknul jsem tam. A HLE - tam jsem to jméno dávno dál - před 2-3 lety, už si nepamatuji. Jenže ono se nezobrazí v profilu.
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - takto 2010-10-20 19:18:15

meno davam len tam, kde je to nutne. Tu to nutne nieje, a navyse DD nema ako overit pravost mena. Takze kludne tam mozem napisat, ze sa volam Amadeus Mozart alebo menej nepravdepodobne ze Jano Palenak , ale pravda to zrejme nebude. Preto tam, kde to nieje priamo podstatne, meno nedavam - a to ani falosne. Ak si niekto mysli, ze zadanie mena bez jeho overenia ma nejaky zmysel, tak prosim. Taky clovek je minimalne naivny.
horst [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:38:27

Tak nowinky to je teda perla, ty diskuze si ctu kdyz se chcu dobre zasmat, totalne zgleichschaltovana masa bez nazoru.Kdo ma jinej nez nazor mocipanu v tomto state je okamzite smazanej.
Ľubomír [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 01:25:41

: )
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 01:45:45

Super, teď už tu bude snad klid. Dobrá práce DD, Bylo toho už na pováženou. Pokud má někdo problém tak ať to řekne rovnou a slušně, ne vulgárně a opakovaně pod dalším nickem. Děkuji, teď už se tu bude mnohem lépe číst..
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 16:14:53
avatar
jenže on je rozdíl mezi vulgaritou, (slušným) flamováním a věcnou, i když nesouhlasnou diskusí.

a ruku na srdce - zrovna DD je jeden z těch, kdo diskutovat moc neumí. Diskuse totiž není schopnost překřičet oponenta, nebo jej nějak "uzemnit" např. tím, že mu smažu "nepřístojné" příspěvky, popř. jej zabanuju. Diskuse je o věrohodném prezentování logicky uspořádaných a ověřitelných faktů. A ač DD-ho chápu ((ne)reagovat na některé polo/čtvrtinteligenty a jejich výrony čisté blbosti je opravdu těžké), měl by sám důvěřovat čtenářům a nechat je samy udělat vlastní závěry.
Unreal9 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 19:35:53
avatar
přesně tak, DD by se neměl nechat unášet návalem emocí, když ho někdo nasere, tak to odskáče jiný který má jen trošku jiný názor a hned dostane ban a to ani nemusí být sprostý, urážet, ale jen se proviní mírně odlišným náhledem na věc...
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 08:43:44

Souhlasím s každým, co mě dává za pravdu.
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 02:49:00
avatar
Pane jo kdo tu projde "čistkou" tak se může hrdě prohlašovat za člena horních 10 000 (alespoň vystupováním) .

Jsou tu pravda jistí borci, kteří by zasluhovali pár rákoskou (učitelé nesměli a maminky nechtěly).
mcmiazga [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - staznost :) 2010-10-20 03:03:42
avatar
brathm ddworld.

neviem kolko krat sa denne vytocis nad hlupymi prispevkami. mna uz tosku prestava bavit to ze v kazdom clanku je v priemere 4-5x spomenute o tom ako si pomlouvany. take it easy, daj si beer a neber to osobne. ty vies ze toto je objektivny portal tak to pust z hlavy lebo to je potom fakt na povraz.

ja mam este trosku nejasnu otazku, pokial uz na nu bolo odpovedane tak sorry neodpovedaj (necitam diskusie pod clankami lebo mi je z toho na bliti). Ako napriklad taky MSI, Asus, AMD vedia ze tento portal je objektivny?

Ja si to proste predstavujem tak ze napises do AMD ze som nezavisly magazin a pozicajte mi kartu. Samozrejme ze ta vysmeju ale po case otravovania je mozne ze tam ziskas kamaratov, potom nejaka vystava a tak a zvytok je uz len o kamaratstve.

Ja ked si DDWorld s jeho 5 a 1/2 navstevami prevazne z CZ&SK porovnam so svetovymi IT strankami tak nechapem preco malickemu cca 15-16 milionovemu trhu s pochybnou kupnou silou vyjdu takto v ustrety ked inym gigantom sa to takto nedari...

Know how samozrejme nechavam pre teba ale naozaj mi to neide do hlavy ze sa ti podari ukecavat neviem koho (produktaci, marketingove, skladnikov ;) a ten novy HW fakt mas...

Chodim sem rad a viem ze 2+2=4 a nie 3 ani 5. Som NVIDIA pozitiv so sucasnym vysledkom AMD vs NVIDIA 13 : 0

tak nech sa dari
Bajaja [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - no prave ... 2010-10-20 09:07:57
avatar
....."Necitam diskusie pod clankami lebo mi je z toho na bliti"... myslim ze cielom je prave zmenit aj tento stav ... aby nam z diskusii nebolo "na bliti" .. dobre diskusie sa daju najst len na specializovanych / uzkoprofilovanych strankach, ale to je radost citat, clovek sa dozvie dalsie informacie ktore autor nevedel a pod .. ak sa toto podari zaviest aj tu , budem len rad a ak k tomu mozem nejako prispiet , tak to rad urobim.
Unreal9 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 19:41:01
avatar
tak je všeobecně známo která firma je srdci autora blizší o tom není sporu, tak bych tu přehršel článků s pozitivním info (či vůbec jiným než negativním) vůbec nehledal. Kdo chce číst hlavně o NV jde na PCT, kdo o obou tak na EHW a kdo má jako oblíbenou AMD (ati) tak jde sem...

Ale hodilo by se, když by třeba někdo do blogů začal psát o využití CUDA či Stream v kódování videa a porovnávání softu AMD a NV
Rorschach [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 04:33:41
avatar
Doufejme že všechny změny budou k lepšímu a že s menším počtem otrapů čeká diskuse světlá budoucnost.

Je možné lidi donutit vystupovat na internetu pod svým jménem? Nicky k internetovým diskusím prostě patří... Poctivým to asi většinou vadit nebule, ale nepochybně dá spousta lidí falešné jméno a pár chudáků s neobvyklým příjmením může být neprávem podezíráno (Bobek,Skočdopole, Smrtka atd.) Jakým způsobem ten systém bude fungovat?

Všiml jsem si že horní banner je už delší dobu prázdný . Snad si ho někdo brzo pronajme...
Každopádně VŠICHNI můžeme podpořit svůj oblíbený web:
1) Když občas kliknete na jednu z reklam, nic to nestojí a DDworldu tím pomůžete .
2) Na DDworldu se za téměř 5 let existence objevilo 439 článků a 3000 novinek. Kdyby každý registrovaný uživatel napsal 1 kvalitní článek do blogu, bylo by zde mnohem více několikrát více návštěvníků z vyhledávačů = rekrutů na pravidelné čtenáře . Zatím však káži vodu a piji víno...
Rorschach [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 19:28:38
avatar
DD, pokud jsi měl v úmyslu nechat nějaký prostor k diskusi ohledně používání skutečného jména, nebylo by od věci přidat do článku nějakou anketu a vysondovat co si většina čtenářů myslí .
c.Data [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 06:22:50
avatar
Supeeer Už to bylo zapotřebí. Jako já si říkal, že se na to už nevykašleš. Ja bych na to nervy neměl. Se hadat s debilkama co tě chytají za slovo a snaží se z tebe udělat FanAMDika a popřípadě vola. Což dle mého jistě nejseš. Už po několikáte tu píši že to co říkáš je pravda a vím to od lidí co v HW dělají dnes a denně. A třeba z NVIDII, AMD a nebo s dodavately jako Gigabyte, ASUS atd...pracují a jednají dnes a denně.

A věř, že krom pár blbečků je tu kupa lidí co ti je tvé informace vděčná a to jestli se tu přházeli písmenka, to je diskuze na hodinu gramatiky, nikoli na IT web ještě s nestalo že bych textu nerozuměl.

Každopádně moc děkuji a doufám, že teď to již bude klidnější a vyrovnanější než-li doposut, kdy tu byl umněle vyvoláván flame a půl komentářů byly útoky na tebe a ta druhá tvé obhajování....

PS: jsem dislektik a disgrafik, takže tě plně chápu...
Ghilt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Začátek cenzury? 2010-10-20 06:25:13

Zakázat anonymní komentáře není řešení, v mém případě to obvykle znamená bojkot nejen takových diskuzí, ale i celých webů, obzvláště pokud by chtěl někdo ověřovat i reálnou poštovní adresu. Proto jsem přestal například číst Neviditelného psa.

Vynucené zobrazování skutečných jmen pro mne znamená začátek cenzury a porušení svobody projevu, uvědomte si, že důvodem pro to zůstat anonymní nemusí být jen obsah příspěvku, ale například i to kdy a odkud píši a další důvody. Sprosťáci se podle mne diskvalifikují sami.

Ing. Oldřich Dlouhý
Pangaron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 14:14:44
avatar
Naprosto souhlasím s Ghiltem. Principielně na něco podobného jednoduše nepřistoupím. DDWorld čtu velmi rád už několik let a jsem si vědom toho, že z mé nicku si každý, kdo umí googlovat dokáže odvodit mnoho (přestože negarantovaně), ale jestli něco opravdu rád nemám, tak to je dnešní trend spojovat svět Internetu vynuceně s reálným. Spojitost mezi nimi samozřejmě je, to nepopírám, ale svět Internetu dává deleko větší možnosti a nelze ho brát stejně jako svět reálný. Pokud si někdo myslí opak, pak je jakákoliv diskuze stejně marná, jako například diskuze ateisty a věřícího, protože se v tomto případě jedná spíše o ideologii, nikoliv fakt (fakt, že k existenci virtuální identity je zapotřebí identity reálné, nezpochybňuji).

Blizzard RealID, Facebook, diskuze na Novinkách jsou části Internetu, které jsou mi odporné a poslední dobou silně zvažuji zrušení podobných účtu. Internet je pro mě svět, ve kterém si můžu odpočinout od reálného světa a kde je obrovské množství voleb (včetně jména) na mě a nikoliv na skutečnostech pevně daných. Odmítám být jakkoliv omezován kvůli individuím, která se nedokáží chovat slušně.

Chápu, že jediné co proti něčemu podobnému mohu udělat, je jednoduše "zahlasovat" nepřistoupením na podobné podmínky. Dokud to bude jen o tom, že nebudu moci přispívat do diskuze, tak budu pouze smutný z toho, jakým směrem se DDWorld vydal. Jsem ale obvykle "lurker" a DDWorld budu rád číst dál. Ve chvíli, kdy by byla pro čtení nutná registrace pod veřejně viditelným pravým jménem, tak už mě tu z principu nikdo neuvidí.

Pavel Reimann
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 06:26:59
avatar
Mno nevadí mě to když to pomůže proti "tupo"hlavům proč ne . DD jak to bude s "námi" co máme ACC pod "nickem" ?
Bosnak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 07:10:34

Hm ti co mají diskuze jako nástavec na miniaturní přirození jsou morem všude.... Docela dobře se s nimi vypořádala militaryforum (má část fóra a diskuzí přistupné jen registrovaným) a třeba střelectví. Na obou funguje parta adminů a varování (dočasných, trvalých banů) a zpoplatněné registrace. On si otrava rozmyslí, dávat každý druhý den 50 kč na nový nick
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:20:21

S tím zpoplatněním to je asi nejrozumnější. Vše ostatní se dá obejít.
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 07:25:52
avatar
Mě to taky nějak moc nevadí ,tak že kolegové,nejsem Mikron ale Miroslav čus.
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nie je to systémový krok 2010-10-20 07:34:53
avatar
Nemyslím si, že je to šťastné riešenie. A ako už bolo vyššie uvedené tak je otázne koľko ľudí naozaj bude fungovať pod vlastným menom, byť sa na neho bude podobať. Príkladov vo svete it webov a IM nájdete až až.

Neanonimita je asi jedna mála zo slobôd, ktorá internetu zostáva hlavne keď najprv bola založená na získanie nás diskutérov a potom sa v priebehu menia pravidlá hry.

Za pár neskrotníkov a zúfalcov, ktorí urážajú a nevedia sa chovať teda výraznej menšiny, musí byť potrestaná väčšina vo forme menenia pravidiel hry.

Psudovlastné mená nič nevyriešia.
Anomandaris [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 07:57:20
avatar
no to fakt neni nejlepsi napad..no i kdyz vcecersi diskuze meli riz
tralala [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - bezpředmětná zpráva 2010-10-20 08:29:03
avatar
Ahoj DD,
ty víš, že ti někteří zůstanou věrní - dnes jsem si dokonce dal práci a podíval se na všechny reklamy co tady na webu máš (jenom mě mrzí, že kvůli tomu musím do IE, protože mozilla vše úspěšně blokuje).
Pravda je, že si opravdu poslední dobou stěžuješ v každým článku - zkus se přes to přenést a prostě ty lidi vyházej a bude klid.
Mysli na budoucnost a nos nám stále kvalitnější recenze jako doposud.
tralala [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - DIGIAURA 2010-10-20 08:30:14
avatar
Jenom jedna věc: U příspěvku se mi ukazuje digiaura 51 a nahoře na stránce 52 - asi vám to blbne.
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:22:52

Neblbne, to ti ukazuje, že máš náběh na 52. pokud v ůrovni příspěvku vytrváš, tak tu padesátdvojku brzy dostaneš.
nitmar [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 08:30:29

Jsem toho názoru, že když se chce dá se vzládnout všechno.
Jen je třeba vypracovat opravdu důmyslný systém jak by mělo být všechno realizováno.

Pro příklad byl jsem registrován na fóru Ogame - možná někteří znáte a musím smeknout před tím jak to tam mají vychytané. Mají opravdu dobře vzládnutý systém warmů a následných postihů. Něco jako bodový systém u řidičů.
Doporučil bych se trošku inspirovat.

A věřte nebo ne uživatelé tam píší pod nickem a není s tím žádný problém.

Samozřejme každé fórum je něčím specifické a ne vše lze s úspěchem převzít. Proto znovu opakuji je třeba vytvořit takový systém, který bude uživatelsky přívětivý snadno postihovatelný, přehledný a bude klást minimální nároky na admina fóra - pokud to bude dělat pouze jediný člověk.

Na závěr bych rád řekl, že občas jsem v diskuzi našel daleko více užitečných informací než v dané recenzi což je jasný důkaz toho, že diskuze je důležitým zdrojem informací a měla by se hlídat věcnost jejího obsahu.
Superdrooper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:00:29
avatar
Přesně tak, naprosto s DDem souhlasím. DD píše jen plně objektivní, citově nezabarvené a neosobní články a recenze plné jasných lehce ověřitelných faktů a čísel, takže je vůbec podivné, jak ho někdo může v diskusi pod článkem vyprovokovat k nějaké vulgární debatě, když všichni víme, že DDho názory, závěry a doporučení jsou ty jediné správné a pravdivé. Zbytečně ho tedy tito kritici okrádají o čas a já zcela souhlasím s jejich trvalým zabanováním. Držím palce!
krispin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 21:48:50
avatar
Ty jsi dobrej šipkař nic proti DDmu, ale "citově nezabarvené a neosobní články a recenze" opravdu píše, ale bohužel né vždy.

Edit: sry jsem nepochopil fór
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 09:37:04

Nepřeháněj to. Nikdo nejsme dokonalí i on někdy udělá drobnou chybu. Jak DD napsal
Citace:
...vím, že neznám zdaleka vše a nejsem neomylný a když chybu udělám, rád se omluvím...
Kritika je velmi důležitá. Upozorňuje na nepřesnosti a chyby. Má být konstruktivní (nabízí řešení, alternativy..). Máš pravdu v tom, že články jsou velmi kvalitní a fundované a někteří jedinci využívají drobné zaváhání DD k osobnímu útoku a léčení své frustrace.
redtroll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nová pravidla 2010-10-20 09:13:42
avatar
Souhlasím s kontrolou uživatelů a ač se za své jméno nestydím, myslím že by stačilo, kdyby o tom měl přehled DD a další kterým do toho nic nemusí být, pokud tady někdo nebude chtít být myslím že nemusí, to je taky svobodná volba. Nemám problém se pod cokoli podepsat a některé příspěvky bych nejradši filtroval, bohužel to však nelze . Tak ať ty lidi kteří si nedokáží odpustit trapné a urážlivé komentáře zmizí a jdou si jinam kde jim to jiní trpět budou. Pokud DD nevadí to že přijde o jisté kliky i od nich jsem všemi 10 pro. jen skutečně nevím jak to chce DD provést tu kontrolu. RČ a číslo občanky dávat nebudu. Tak zatím a přeji další pěkné články bez ubohých diskuzí.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:59:36
avatar
Tak, možnosť zablokovať zobrazenie príspevkov od konkrétnych ľudí + zobrazenie identity len pre redakciu a podľa mňa to bude stačiť.
martyn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 21:59:21
avatar
rozumny kompromis mas odomna palec hore
Vojtaci [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 10:17:37

Samozřejmě je nesmysl chtít RČ nebo číslo občanky, ale jestli to tu bude zvykem, pak si sem dám klidně celé jméno a klidně i adresu. Alespoň si myslím, že do diskuzí píšu slušně a k věci. Nemám proto žádnou potřebu schovávat se za přezdívku. Pokud by to pomohl kulturnějšímu projevu, pak jsem ochoten řešit to tady jako na novinky.cz. Úroveň novinek ponechme stranou.
Superdrooper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 10:49:52
avatar
Fiktivní jméno a příjmení včetně čísla POBoxu mé poštovní schránky, kam mi můžeš zasílat veškerou korespondenci, Ti mohu dát k dispozici ihned. To není průkazné.
Navrhuji, aby podmínkou registrace bylo zaslání čitelné kopie občanského průkazu, popř. řidičského průkazu, fotografie celé postavy včetně obličeje (předek a boční profil, osoby ženského pohlaví pochopitelně v bikinách a bez nich) a celkové vyšetření duševního zdraví provedené renomovaným psychiatrem (nejlépe dr. Chocholouškem), které nesmí být starší než rok.
Lokavidu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 10:19:24
avatar
Ja jsem teda za anonymitu rad. Internet je plny data mineru a anonymita jim jejich praci velmi ztezuje. Za to se opravdu snazim dodrzovat pravidla slusneho jednani a jsem si docela jisty, ze mi to jde paradoxne clovek ma tendenci se se svym nickem dost ztotoznovat, cili pokud se nejedna o nejaky desaty multinick, clovek si i dava pozor na to co pise.. snad kazdopadne jmeno a adresu bych sem fakt netahal, alespon ne verejne, pokud to chcete mit jako predplatne, tak at si to vsechno stach necha pro sebe, ale ven bych to neposilal. a nebo nechal uzivatele zvolit, jestli to chce mit verejne viditelne
Exorcius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - dotaz 2010-10-20 10:36:10
avatar
DD zajímalo by mě, z čeho je tento web placený. Pouze dokladem příjmů můžeš jednoznačně prokázat objektivitu. Netvrdím, že jste někým placeni, jen by mě ale zajímalo, kde berete peníze na provoz. Nepředpokládám, že vás uživí těch pár reklam.
Longin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 10:46:59
avatar
Zrušení anonymity odradí spoustu lidí od diskuze.
A jako příklad novinky.cz.. no coment.
Diskuze by už nebily tak pestré.. prostě by to bylo na škodu.
PS: Haters gonna hate.
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 11:54:25
avatar
Moje slová! Nechce sa mi tu vystupovať hneď v diskusií pod vlastným menom... Mám ho síce uvedené v profile, takže kto chce a dá si tú námahu, veľmi ľahko sa k nemu prekliká, ale mám rád môj nick aj môjho avatara! Keď som bol mladší, celkom dlho mi trvalo, než som si vyprofiloval to "moje kombo" pre internet.
Asi sa aj v prípade tohto webu obmedzím len na nasávanie informácií a bude najvyšší čas odpískať diskusiu...

PS. O iných novinkách na DDWorlde sa asi rozpíšem pod príslušným článkom, len už tu dlho nebol článok typu "sumár týždňa", kde sme všetci pravidelne upozorňovaní na novinky na stránke. Len naznačím, že v Adblocku mi pribudlo pár vlastných filtrov... jednoducho len tak, aby som sa nemusel rozčuľovať nad zbytočne dlhým načítavaním stránok, ktoré niektoré nové widgets a plugins spôsobili.....
martyn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 22:03:29
avatar
...Mám ho síce uvedené v profile, takže kto chce a dá si tú námahu...

nemas
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 01:07:20
avatar
Klikni si v tom mojom profile na kartu články a vyber si ktorýkoľvek z nich. To je tá námaha naviac...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - My name is anonym 2010-10-20 10:55:22
avatar
DD přiznej si určité sklony k masochismu . Kdysi tady byly(nevím jestli pořád jsou) skupinky konzolistů co tebe nebo DDworld kritizovaly/urážely nejmíň 50x, já se divil proč už dávno nedostaly ban a dokonce jsem na to upozorňoval, ale pořád nic. I kvůli tomu jsem přestal přispívat do diskuzí a omezil jejich čtení, protože to už bylo little boring s nima diskutovat, jelikož číst x krát za sebou argument "GOD OF WAR je best" - na poblití. Při dnešním pohledu např. na svatý boj za Apple uživatele iSheep, toho ani nelituji a koukám, že i tobě to konečně možná došlo.

A k té anonymitě. Myslíš si, že lidi co vynesou na světlo například nelegální obchodní podmínky, které na ně v ČR vybalil Intel, o nich budou referovat v diskuzích pod pravým jménem? Nebo lidé co v diskuzích upozorní na obvyklou a nelichotivou praxi u svého IT zaměstnavatele? Anonymita je docela dobrá a jen díky ní se člověk v diskuzích dozví i hodně zajímavé věci, o kterých by se z novin nedozvěděl.

Bany můžeš dál rozdávat jak chceš, takže bych dlouhodobě registrované uživatele s určitou digiaurou nechal v klidu(např. mě ) a v rámci vyhnutí se dvojímu metru i ty nový - jen bych se zaměřil na bany na emaily, které uvádějí při registraci. Maily jako 10minutemail bych zakázal a povolil jen ty největší jako seznam, google, centrum, yahoo, hotmail atd. Možná, že to je těžkopádný, ale ne tolik jako chtít adresu a jméno. Na novinkách.cz to úroveň nezvedlo. No jsem zvědavý jak tohle dopadne .
Woteklina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 10:56:06

Jelikož rád a pravidelně navštěvuji tento web, chtěl bych si k tomuto celkem vážnému tématu taky říct to své. Můj názor je vlastně kombinací všeho, co tu již výše bylo zmíněno.
Z vlastních zkušeností (podílel jsem se na správě jedné, svého času dost úspěšné, webové gamesky) bych se přiklonil proti vytváření multiúčtů zavést symbolické poplatky. Tento nástroj je podle mě jediný dost účinný na to, aby se zde něco změnilo.
Vulgarismy a vůbec všechny narážky převedené do osobní roviny, ať už namířené vůči komukoliv, na "slušná" fora nepatří a bez milosti či snahy vysvětlení bych je mazal. Stejně tak ale bych něco dělal s příspěky bez jakéhokoliv přínosu, poněvadž i věcný obsah je podle mě důležitý. Pak bych to forum nějak diferencioval, ať si přispívatelé, kteří svuj comment omezí na jednu větu typu: "tak to už se moc těšim", "sám jsem zvědav, jak to dopadne, uvidíme" či jakéhokoliv smajlíka, píšou třeba v rubrice "nedůležité" apod. Samozřejmě chápu, že pro nějaký takový krok jsou stěžejní zdroje ať už v podobě peněz nebo času.

Jinak tento web velmi chválím. Není dokonalý, ale řadil bych ho mezi ty top v naší zemičce.
DD přeju ti dost sil a nervů na to, abys to se všemi, kdo se s tebou na tomto dítku podílí, táhnul ještě dlouho a já jsem mohl tuhle sajtu navštěvovat.

gl hf
Poling [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:20:46
avatar
Citace:
Z vlastních zkušeností (podílel jsem se na správě jedné, svého času dost úspěšné, webové gamesky) bych se přiklonil proti vytváření multiúčtů zavést symbolické poplatky. Tento nástroj je podle mě jediný dost účinný na to, aby se zde něco změnilo.

DD tady nevytváří Gamesku a navíc platit za IT magazín, no nevím myslím že by web hodně upadl.
Woteklina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:43:46

Samozřejmě, že tu DD žádnou hru nerozjíždí. Věř mi, všiml jsem si toho, fakt nekecám.
Ale mě šlo spíše o princip, jak dosáhnout toho, co bylo tenkrát aktuální pro nás a nyní toho chce dosáhnout DD (identifikace slušných návštěvníků fór i těch druhých a zamezení vytváření multiúčtů).

A psal jsem z mých zkušeností, což znamená, že z toho nedělám obecnou pravdu. Tenkrát se to osvědčilo.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:13:08

EDIT: Nebudu pobuřovat...
Superdrooper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:37:08
avatar
Vaší žádosti bude neprodleně vyhověno, budete zcela vaporizován - tj. vymazán z existence (veškeré Vaše příspěvky budou zpětně odstraněny). Jakékoliv zmínky o Vaší existenci ze strany registrovaných uživatelů DDWorldu pak budou tvrdě trestány trvalým banem či úplnou vaporizací.

Váš admin
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:42:16
avatar
Jen "ROFL".

Hezkej sestřel..
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:51:17

Souhlasím
Twen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:56:30
avatar
upřímně vzpomínka na tento román bylo první, co mě při čtení tohoto článku napadlo...
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:41:28
avatar
A nebereš se ty tak trošku moc vážně?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:13:41

EDIT: nebudu se hádat.
Kurtz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:02:53

No mne prave pripadaji diskuze nejzajimavejsi z celeho webu. Napr. clanky o novych Radeonech jsou porad to same dokola. Jedna nova informace, ktera by sla napsat do 2 vet a zbytek porad ta stejna omacka. A to si novy Radeon chci koupit. Nebyt alespon zajimave a obcas i vtipne diskuze tak se to neda cist vubec. Misto vymysleni novych pravidel, bych se radeji soustredil na zkvalitnovani obsahu, ktery drive byval mnohem mnohem lepsi.
Triplespace [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 12:27:07
avatar
Presne ako hovoris. Novinka na 3 riadky a zrazu tu mame z toho ezopove bajky.
SeriousGeorge [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 13:52:27
avatar
Me to nevadí, já klidně pod jménem vystupovat budu. Tyto pravidla vítám.
drnoha [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - DDWorld 2010-10-20 13:57:37

Mno, účet mi překvapivě funguje, což se docela divím vzhledem k některým mým výlevům v minulosti. Možná je to tím, že už jsem docela dlouho nic v diskuzi nepsal.

Fakt je ten, že je to tvůj web a podmínky, které tady musí návštěvníci dodržovat, si můžeš určovat sám. Takže je dobře, že to tak děláš.

Mimochodem, zdá se to jen mě, nebo opravdu ve tvých článcích, kde popisuješ DDWorld, je cítit stále více a více arogance?

A taky mi docela vrtá hlavou, jak a čím se vlastně živíš. Napsat článek obsahově více méně podobný nějakému staršímu článku (což se zde děje poměrně často) zase tolik práce nedá, ale dělat nějaké testy, procházet internet kvůli novinkám a tak, to už dá celkem dost práce, nedokážu si představit, že při tom máš ještě nějakou práci, takže usuzuji, že z DDWorldu máš dostatečný příjem na to, aby jsi měl živobytí (netroufnu si odhadnout kolik a popravdě ani nechci, to je tvá soukromá věc).
DDment [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 14:26:04
avatar
Jsem pravidelný návštěvník DDworldu. Články většinou vůbec nečtu, protože se to kvůli bídné stylistice a minimu informační hodnoty ani nedá. Vždycky se naopak pobavím nad místní diskuzí, která bývá často velmi zábavná. Nemyslím si, že banováním a mazáním diskutéru s rozdílnými názory DD dosáhne kvalitnějšího webu. Taky mi připadne trochu divné, že tu DD káže o slušném chování a sám patří v diskuzích mezi nejsprostější.
Takže abych to zhrnul. DD prosím nic neměň. Buď dál sprostý a arogantní. Piš kontroverzní články a mluv o sobě ve třetí osobě, protože to je to co nás baví
Poling [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 15:29:26
avatar
Dobře ty :-D
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 15:47:33

Přesně tak.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Něco mi říká.. 2010-10-20 18:47:33
avatar
..že tenhle nick nebudeš mít dlouho. Máš ty ale kliku, že adminem nejsem..
biker00x [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 14:40:35

Asi se všichni shodneme, že psát pod pravým jménem se nemusí líbit každému. Zároveň bychom rádi nějak omezili příliv příspěvků od těch, kteří chtějí z diskuse udělat žumpu. Co takhle si diskusi "vyčistit" sami vážení uživatelé? Kromě dávání palců nahoru a dolu bych navrhoval něco jako "trestné body" za nevhodné (rozuměj vulgární psaní, napadání ostatních diskutérů apod.) Trestné body bychom mu dávali (vedle placů) mi uživatelé, nikoli DD, ten ať si šetří čas na testy a články. Pokud by někdo se svým účtem / nickem nasbíral určitý počet těchto bodů, jednoduše by se už nepřihlásil. Možná by mohl poprosit DD-ho, aby mu body "smazal". Myslím, že si slušní uživatelé dokážou zjednat pořádek sami. Jestli máte někdo lepší nápad nebo vás napadlo vylepšení "trestných bodů", sem s ním, třeba se DD inspiruje.
poluxtroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 15:46:16
avatar
A co takhle vstupní lékařskou prohlídku?O tom jste neuvažovali?
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 15:58:25
avatar
Ok, táto diskusia už môže skončiť...
Poling [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 16:38:19
avatar
Dobře jsi mě rozsekal u toho kompu, chcípám smíchy
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:25:40

S tvojí kapavkou?????
Twen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:18:52
avatar
Tak nevím, jestli se někdo dostane až nakonec, každopádně neodolám a přidám taky svůj názor, ač bude asi dva kilometry pod článkem.

Předně tento krok chápu, pročítal jsem dost diskusí na to, abych věděl, že spousta lidí se zbytečně naváží do DDho práce, ač vlastně nemají proč. Je jejich volba si tady něco přečíst, DD si může psát co chce... když chtějí kritizovat, ať to udělají slušně a věcně, ať se s nimi dá diskutovat.
Na druhou stranu se přikláním i k názoru, že DD není zrovna rozený rétorik a diskuse nejsou jeho hlavní silou. Opravdu se někdy zbytečně ohání svou "mocí" a snad až egem, "neprohrát" nějakou diskusi, i když je v úzkých, nepřiznat chybu, i když už je prostě jasné, že se holt ta chyba přihodila. Všichni inteligentní a věrní uživatelé by pochopili, že se chyby stávají, avšak když už vyjde najevo, je snad i otázkou cti se k ní přiznat. K tomu však DD ještě bohužel nedošel.
Chápu rušený multi účtů apod., značně však nesouhlasím s dalšími výroky, ze kterých až čiší vyjádření ve smyslu "já jsem tady pán a na mě nesmí přijít křivého slova". Což se mi nezamlouvá, protože ač tady je DD pán, pořád by mohla existovat jistá diskuse a rovnost v ní. Ta však nepanuje a DD se často ohání tímto. Což je škoda...

Nicméně, přes těch pár záporů, pořád to tu stojí za to, doufám, a věřím, že kvalita článků se udrží
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:32:58

je poznat, že Holly má IQ 6000 (tj jako 6000 učitelů tělocviku).
Twen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 17:53:12
avatar
Ve skutečnosti má spíš IQ sklenice vody
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 18:48:00
avatar
Žbluňk?
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 23:25:41

Kvák!
dfxxfd [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Zaujimavym smerom 2010-10-20 18:11:58

sa ubera tento server. Naozaj nechapem, preco by som mal diskutovat pod skutocnym menom a ako mi bude zabranene, aby som si nejake meno nevymyslel. Prispievam do diskusie len obcas, zvycajne vtedy, ked dd pise nejake klamstva o Apple, napriklad ze je predrazeny a kupuju to len ovce. Chapem, ze je popularne nadavat na Apple, kedze ich vyrobky ma drviva mensina ludi. Radsej tie clanky uz ani nebudem citat, ale pocet navstev sa urcite zvysi, lebo nadavat na Apple je popularne.
Ragnar84 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 19:33:59
avatar
takze Apple nema predrazene produkty ,ahaa to som nevedel
mesmerized21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pekne 2010-10-20 19:20:42

Ja mám taký pocit že po týchto príspevkoch zruší veškeré komentovanie a bude pokoj... Čitatelia sami si serete na hlavu... to aj do knižky keď sa vám nepáči napíšete svoj názor? Tá diskusia má byť k veci a nie vyliať si zlosť, lebo som mal blbý deň...low.. bye a thx za normálny web
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 20:23:52
avatar
V kratke dobe je tu uz dalsi clanek co mi dal zabrat prokousat se vsemi prispevky, uf
Jsi tak rikam, kdyby jsme tady vsichni co prispeli sedeli u jednoho stolu, zda by byla diskuze stejna
FilipAGuy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 21:24:28
avatar
Dakujem za aktivaciu. Som rad, ze som sa mohol konecne propojit ku komunite, ktoru sledujem uz dlho. Zdravym vas vsetkych priatelia. Filip ;)
2mike [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Návrh na zlepšení... 2010-10-20 21:26:04

Přestože moc na fóra nepřispívám, tak si je ale docela rád čtu... Nicméně velmi často tam jsou příspěvky lidí, jejich názory mne nezajímají a ocenil bych kdyby v rámci redakčního systému existoval princip soukromých filtrů... Dejme tomu že třeba na CDR.CZ se vyskytuje nějaký uživatel terrorista, který zastává celkem dementně tendenční názory, které se mi nechce číst a ani celé vlákno dohadů s ním... Takže příspěvky daného uživatele i příspěvků na nich zavěšených bych si mohl soukromě hodit do banu a pro příště by se mi nezobrazovaly...
Mělo by to několik pozitivních efektů... Osobně bych viděl jen množinu potenciálně zajímavých příspěvků, které už bych si snáze přelouskal... Byl bych ušetřen flamů, které by se po pár dnech všechny ocitly mimo mé zorné pole... Seznam problémových uživatelů a jejich příspěvků by tím pádem DD nemusel tak aktivně sledovat a mazat, protože problémoví by se sami vyautovali... Soukromé bany by si uživatelé mohli v registaci zase deaktivovat... A vůbec DD by nebyl za policajta, protože na flame nemusel vůbec reagovat... Samotní flameři by zmizeli, kdyby na ně nikdo nereagoval... Zůstalo by mu asi jen čištění od opravdu hrubých urážek a jiných výrazných porušení pravidel diskuzního fóra... Prkotiny by nemělo smysl řešit...

Nicméně nevím jestli na tento princip zdejší redakční systém má zdroje, ale zas tak náročný by to zase asi nebylo... Ale té standy s tím soukromým banováním, co by si každý užil, nojeje...
Fishbed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 22:51:10
avatar
Presne na DDworld chodim jenom abych se pobavil clanky typu my jsme objektyvni a vsichni ostatni vas klamou jsou velice zabavne stejne jako neustale kopani do Nvidie a ruzne prekrucovani skutecnosti
Ussi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 23:03:49
avatar
Hodne jsem ti DD fandil a tuhle sajtu, byt ne vzdy uplne nejspolehlivejsi a nejaktualnejsi "informacni kanal" temer denne otviral jako jednu z prvnich. Ale tento tyden si u me hodne klesnul, ne jen kvuli tomuto clanku (ta druha vec nemusela byt naschval, proto jsem to neresil), ale prevazne kvuli nemu. No offense, snad jsi to psal v afektu jako ja tento komentar, to bychom si byli kvit...
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-20 23:08:56
avatar
Podle mě to je hezký krok nejprve upozornit na změnu v tolerování porušování pravidel slušného vyjadřování před zavedením samotných opatření.
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pravidla diskuze 2010-10-20 23:06:30
avatar
S názorem pana Stacha souhlasím. Majitelé webu by měli být vždy odpovědní za příspěvky v diskuzích. Nejde přeci, aby mi někdo nadával a porušoval tak listinu základních práv a svobod (Článek 10(1) Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno.) a já se proti tomu nijak nemohl bránit... Majitel webu mi IP adresu majitele účtu nijak lehce nedá... Takže žádná možnost obrany.

Pokud si myslíte, že komentáře na DDWorldu jsou strašné, tak upřímně: Na komunitních webech různých PC her je to mnohokrát horší. Na IT magazínech se mi vždy úroveň diskuzí líbila, tedy aspoň v porovnání právě s herníma komunitami.

Za sprostá slova napomenutí, za útočné a silně nemorální příspěvky rovnou odebrání možnosti přispívat do diskuzí. Vždyť tvrdá pravidla jsou právě pro dobro těch lidí, co se chovají slušně. Žádné hloupé restrikce, ale rozumná pravidla a netolerance vůči špatnostem (tedy opačný přístup než ve školství).

Snad se podaří pozvednout kvalitu komentářů, to není nikdy na škodu ;)
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 08:24:09

Když mám rád balet, nechodím na ragby (a nežádám aby se ti klučinové nesráželi a nešpinili, ah fuj fuj fuj). Sprostá slova nepatří nikam, ale míra "drsnosti" při diskuzi je velmi subjektivní a záleží na otrlosti admina kam to pustí, to musíme respektovat. Pokud ti to nevyhovuje, tak si založ svoje stránky a zaveď systém tobě vyhovující.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dobre citam? 2010-10-20 23:33:44
avatar
DD ak pristupis na to co si pisal v tomto DUFAM aprilovom clanku, tak to bude znamenat zaciatok konca DDworldu. Ak mi nejaky diskutujuci vadi, jednoducho ho ignorujem, Jedine a fakt jedine co mi vadi aj na inych weboch je cenzura. Nech si trollovia pisu co chcu, treba sa len naucit ich ignorovat. Takze napriklad ak mi diskutujuci ABC vadi tak len preskocim to co napisal. Diskusie su neoddelitelnou sucastou (nielen) ddworldu a ak pristupis na to co si pisal, stratis toho podstatne viac ako ziskas. neviem preco ale strasne mi to pripomina komunizmus a cenzuru. Nech si pise kto co chce, mna proste nejaky troll nerozculi a ak teba hej, tak s tym preboha nieco rob, ale rob so sebou a nie s webom. Takze ja ako dalsi uzivatel a fanda tohto webu (a vidim ze aj ostatni, je ich tu dost) ti radim STATUS QUO.
Bambula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 08:12:22

BACHA vážení čtenáři! To už tady jednou bylo, Komunistická strana ve jménu slušnosti a světlých zítřků popravovala a zavírala lidi s odlišným názorem. Hans Stach není reinkarnaci Husáka, Bilaka a Jakeše v jednu osobu. Všichni co tyto stránky navštěvujeme, jsme nějak počítačově "postižení", proto ta zavilost při psaní. Sprostá slova jednoznačně trestat, ale za napadání s použitím argumentů musíme být dost tolerantní.
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Tak za sebe 2010-10-21 08:36:28
avatar
Buď si obstarám falešnou identitu nebo přestanu diskutovat, za svůj nick se nestydím a používám jej i jinde, ale jsem jen anonym na internetu. Krása internetu spočívá právě v anonymitě (byť je bohužel do značné míry stejně jen na oko a kdyby si někdo dal práci, tak mě nakonec možná i identifikuje). Jistá pravidla se zavést mohou, hlasování duplicitních účtů (i když více lidí na stejném počítači?), vulgarismy a osobní urážky bych trestal mazáním a při nějakém větším opakování i banem, ale problém je, že žádný cenzor není nestranný, mnohem lepší by bylo příspěvky s pěti mínusy nebo nevhodné jen schovat, aby je člověk neviděl na první pohled, hrozí totiž, že se zbavíš dost velké části čtenářů a i když mezi nimi bude pár provokatérů, tak stejně si jich pár najde cestičku, pravidla jsou od toho, aby se porušovala;-)
EDIT: Ještě mě napadá, že existují na indternetu diskuze, kde člověk může psát jako host a nemusí zveřejňovat ani email
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - PS Co udělat anketu? 2010-10-21 08:35:18
avatar
Kolik čtenářů je pro nová pravidla a kolik proti (a ideálně ta nová pravidla více specifikovat).
Koneckonců píšeš pro čtenáře, ne?
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 10:48:59
avatar
To by být mohlo. Ale stejně si myslím, že to nedojde do toho, že bychom tu museli psát pod jménem. Ač každý ví (nebo si dohledá) moje jméno nebo DDho jméno, nemyslím, že to je důvod, aby tu každý měl jméno a ne přezdívku. Spíš bych jen trestal jasně a přesně ty, co do diskuze pouze blijí a z jejich příspěvků není žádný reálný výstup myšlenek. Pak by to smysl mělo...odanonimizace podle mě nehrozí (ač to z článku vypadá)
Milamber [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 18:58:29
avatar
Proc se DD nevyjadri k super napsanym kritikam?
Tady zrejmne jiz neni svet v poradku
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 19:28:18
avatar
DD se vyjádří v článku, neb odpovídat na vše zvláš´t by bylo na dlouho a chápeš že v těchto dnech máme nějak napilno ;)
Milamber [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-21 22:42:17
avatar
Oki
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 932x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1464x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1105x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1184x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3764x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1461x
Komentářů: 0