DDNews 45/13 - Co nového ve světě technologií a DDWorldu? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Pondělí, 11 listopad 2013
altZajímavosti a shrnutí uplynulého týdne, aneb co událo, co se chystá a co chystáme u nás?

 

 

 

  • DDNews 45/13 - Co nového ve světě technologií a DDWorldu?

Zajímavosti a shrnutí uplynulého týdne, aneb co událo, co se chystá a co chystáme u nás?

 

Jak jsme slíbili, pokračujeme v pravidelných týdenních shrnutí událostí a postřehů kolem uplynulého týdne. Děkujeme za velice kladnou odezvu a podporu, které se nám od vás dostává. Vážíme si toho a budeme pokračovat v dobré práci :).

Také oceňuji, jak někteří (i tací, do kterých bych to nikdy neřekl) rozumě vystupují v diskusích na některých serverech, kde je náš magazín a já osobně často některými nevybíravě a bezdůvodně napadán a osočován. Správně přitom mnozí argumentujete, že většina z toho, co se o nás říká, že údajně nadržujeme někomu a tak dále, jsou jen lži a výmysly bez jediného hmotného důkazu. Ostatně mnozí jste si vyzkoušeli, že to co vychází v našich recenzích skutečně vám v daných nastaveních +/- vychází i doma. Takže víte, že když vám něco doporučíme, je to na základě objektivních faktů!

Asi nejvíce se podivuji já a hlavně lidi, kteří mě znají nad tím, že mě někteří připodobňují a srovnávají s některými hulvátskými ulhanými a nevychovanými jedinci. Pokud je můj požadavek (a zároveň i mé vystupování) na slušnost, tedy nikoho nepomlouvám, nevytvářím o něm fabulace, ulhané stránky a sprostě mu nenadávám všude možně, některými považován za důvod proč mě neustále napadat, tak se s tím asi nedá nic dělat, ale evidentně pak není problém u mě ani u DDWorld. O to více si vážím podpory těch, kteří se nebojí těmto hulvátům se postavit (často velice vtipně a trefně) a ještě více mě těší příliv nových čtenářů a lidí na DDWorld.cz, kteří se sem jdou podívat, aby zjistili, co je tady tak závadného a zjistí že nic. Naopak jim můj a náš přístup k věci přijde sympatický a už tu s námi zůstanou. Díky za to!

  • Ale zpět k tématu, co tedy přinesl minulý týden?

Rozhodně jsme se nenudili. Nakonec bylo hlavní zprávou týdne toto:

Ačkoliv se přímo netýká světa technologií, je zásah ČNB natolik významný, že ovlivní všechny naše nákupy a vůbec život. Bohužel negativně a vzhledem k tomu, že obchody jsou nyní pod útokem nakupujících, kteří využívají nižších cen před přeceněním, rozhodně to svou váhu má. Jen bych rád upozornil, že někteří se snaží nakoupit teď rychle zbytečně, mnozí obchodníci už přecenili zboží doslova z hodiny na hodinu, takže mezi zbožím za starou cenu je už řada výrobků, které stojí ponovu a často jde o věci objednané za starou cenu, takže někteří obchodníci velice chytře využili příležitost a zvýšili si alespoň dočasně marži. Ale ani další události týdne nebyly nezajímavé:

Hodně velký ohlas vzbudilo oznámené rozšíření low-level API MANTLE, které z okrajové věci může být velmi zásadní přínosy a právě tento týden uvidíme první ukázky a uslyšíme první podrobnosti. O všem budeme informovat! No a třetí velkou věci v uplynulém týdne byl pokračující souboj na grafickém poli:

Radeony R9 290/290X opravdu zásadně a citelně ovlivnili celou situaci. A ačkoliv neukazují potenciál a mají zbytečný problém s chladičem (o čemž jsme se bavili ve výše uvedeném testu), pořád jsou zásadní problém pro konkurenci. Ta se zmohla na urychlení vydání GTX 780Ti, což je nakonec proti původním plánům plnohodnotná karta s plným jádrem GK100 v nové revizi. Ačkoliv jí výkon nechybí, nakonec se ukazuje, že R9 290X vlastně nedokáže překonat. Dokáže ho vyrovnat, ale ne překonat, což vzhledem k tomu, že R9 290X stojí 549 dolarů a GTX 780Ti je za 699 dolarů, je dosti nezajímavá konkurenční odpověď. Samozřejmě se těmto kartám budeme věnovat i nadále, hned z kraje týdne tu budeme mít test podle nás nejlepší grafické karty roku, R9 290 (bez X). Slušný ohlas měly i další věci, kterým jsme se věnovali:

Sledujete i naše videoaktuality, kde je také spousta zajímavostí:

A také jsme se věnovali několika větším článkům a testů zajímavého hardware:

Týden jsme pak uzavřeli poněkud nečekaně nepovedeným Battlefield 4, které vzbudilo řadu otázek a velice oprávněné rozhořčení na vývojáře, když jako hráči opravdu nechápeme, co ty roky vývoje vlastně dělali.

  • Co nás čeká?

No a na co se můžete těšit v následujícím týdnu? Tak Jako první tady budeme mít recenzi grafické karty Radeon R9 290, následně kolega plánuje menší povídání a praktickou ukázku o tom, jak chladit R9 290/290X tiše už dnes. Pak se také často ptáte na R9 270 (bez X), co by nástupce(vylepšenou) HD 7850. Máme v redakci už 3 kousky v neref. provedení a uvedení proběhne brzy ;). Jinak se opět podíváme i na nějaké další zajímavý HW a také plánujeme recenzi nového Call of Duty.

A čeká vás také spousta zajímavých aktualit a videoaktualit. Máme toho zkrátka dost a náš uživatelský magazín si rozhodně na to, že bychom neměli co na práci a postrádali odezvu od čtenářů, stěžovat rozhodně nemůže. Stále jedeme na 150% kapacit a nasazení a náš přístup "se slušností nejdál dojdeš" u slušných lidí (čtenářů i partnerů) opravdu zabírá. Díky za přízeň a podporu (dalším nápadům a návrhům se samozřejmě nebráníme)

 

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
konopnikopes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - dotaz 2013-11-11 17:11:57
avatar
Vyborne DD,sam mam radost ze tento vem pomalu ale jiste stoupa smerem vzhuru. chodim sem uz asi sest nebo sedm let a ten posun je videt . ps Kdy ze bude uveden novy cenovy prehled vyberem pc ? planuju poridit po sesti letech novy stroj tak abych se mel od ceho odrazit
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-11 17:15:02
avatar
cenový přheled měl být už minulý týden ... jenže pak jsme ho museli odložit a když jsme ho chtěli vydat, tak se úplně změnily ceny (o tom víte) a už ho nemělo smysl vydávat, protože by ničemu neodpovídal, takže ho musíme kompletně předělat, protože ty změny samozřejmě jsou velké. takže se pokusíme tento týden to doklepnout.
paul7diesel [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-11 17:14:51
avatar
Já děkuji za to, že to s lidma a kvůli lidem nevzdáváte
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-11 17:17:43
avatar
no občas mám chuť po některých kus toho HW hodit, ale pak si řeknu, škoda křemíku .... ne vážně, psát pro některé je radost, ale lhal bych, kdybych řekl, že to neděláme hlavně pro sebe, protože když se můžeš pokochat a pohrát s HW dříve než ostatní a nebo s věcmi, které by sisi jinak nekoupil a těžko se k nim dostával, je to radost . takže z toho titulu jsem já a hlavně kluci v redakci spokojení ... méně spokojení jsme už s tím, že je toho občas někdy prostě moc a jednoduše nestíháme co bychom všechno chtěli ....
Usm82 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-12 09:15:49

hele, když už chceš po někomu chuť házet HW, nechceš po mě mrsknout nějakou grafikou? - stačí mi jedna z těch tří R9-270 (bez "X"), co už máš v redakci
miki75 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-12 05:09:05
avatar
Patrim medzi niekolkorocnych citatelov DDworld a mozem len dodat jedno
len tak dalej hosi, drzim palce pri dalsej praci.
Zvířátko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - MANTLE 2013-11-14 10:18:31
avatar
Jak je to teda s tim Mantle?

Ted zase obratili ze to nebude jen pro GCN?

Odkaz
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-14 11:13:39
avatar
vždyť to píšeme od začátku že není jen pro GCN (v současnosti ano protože je to jediná rachitektura na kterou je to optimalizované pochopitelně), ale principiálně samozřejmě ne, záleží na ostatních zda ho přijmou nebo ne

AMD to nikomu nezakazuje vzít a dodělat si optimalizace.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1136x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1629x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2289x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2031x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1347x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1320x
Komentářů: 1