CoolerMaster Devastator 3 – TEST a RECENZE setu klávesnice a myši za tisícovku! Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Úterý, 19 prosinec 2017
Přejít na obsah
CoolerMaster Devastator 3 – TEST a RECENZE setu klávesnice a myši za tisícovku!
Devastator 3 - Set do akce
V praxi
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

DEVASTATOR 3 set od CoolerMaster je samozřejmě především o ceně, kdy za 1000 korun máte tedy kompletní řešení. Snad jen padnoucí podložka pod myš tomu chybí :). Poměr cena/výkon je tedy hlavní devizou této klávesnice a myši.

Designově nevypadají nudně, provedení je samozřejmě levnější, ale nepůsobí vyloženě ultra lacině. Podsvícení se docela povedlo, barvy jsou pěkné, jasné, 7 barevných variací stačí, není to tedy RGB, ale to by pochopitelně bylo dražší a výběr barev je myslím dostatečný. Z hlediska ergonomie, myš se dobře drží v ruce a má hned čtyři přednastavené režimy citlivosti po dobře odstupňovaných krocích, pro většinu uživatelů bude těch 1600 až 2400 Dpi stačit k plné spokojenosti.

Co se týče tvaru myši, padne pohodlně i do větší ruky jako mám já. Myš se opravdu velmi pohodlně vede po podložce, tvarově je ale určitě spíše pro pravou ruku, pokud tedy chcete používat i ta boční tlačítka. U klávesnice velmi kladně hodnotím ten náznak područky, kterou osobně u hodně herních klávesnicích postrádám. Zde sice není kdovíjak veliká, ale je tam a je znát. Díky ní se na klávesnici dobře píše a celkově ani po dlouhých hodinách hraní z ní nebolí zápěstí.

Klávesnice samotná je sice membrána, ale překvapivě příjemná. Stisk kláves má poměrně blízko dojmu z mechanických kláves, což ale byl i cíl CoolerMasteru. Testovali jsme US verzi, ale existuje také česko-slovenská verze klávesnice, tak by snad měla být v obchodech také dostupná.  

  • Závěr

Celkově? Za 1000 korun se tomu asi nedá moc vytýkat, tím spíše že ačkoliv podobných produktů je na trhu spousta, málokterý nabízí takhle slušnou výbavu a provedení, kdy se CM docela snažil, aby to mělo za ty peníze vše zásadní. Vnější design a zpracování je dobré, ale odpovídá samozřejmě cenové hladině, ovšem solidní podsvícení myši i klávesnice s volitelnými 7 barvami je příjemná změna u této cenové třídy produktů. Klávesnice zaujme i docela příjemným stiskem napodobující mechanické klávesy, taktéž má solidní ergonomii a extra multimediální tlačítka. Těžko jí tak něco vyčítat. Myš je na tom podobně, padnoucí myška, dostatečná ve všech ohledech. Za ty peníze prostě rozhodně velmi dobré a těžko chtít a očekávat více, takže rozhodně nezklame.  Za nás tedy udělujeme ocenění za dobrý poměr cena-výkon.

Za poskytnutí herního setu na test děkujeme Cooler Master

 

 

AUTOR: Jan Belka
https://www.facebook.com/HWrecenze/

Starší články


 / 17
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
tryas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Devastator 2 2017-12-20 10:45:35
avatar
Zdravím, ja mám druhú verziu tohto setu a zdá sa, že rozdiel je v tom, že trojka má viac možností podsvietenia ale inak je to to isté. Škoda, že ste sa viac nerozpísali o spínačoch, nie sú to úplne rovnaké membránové spínače ako je tomu u bežných klávesníc ale ide o tzv. memchanické spínače teda tak ich aspoň nazýva CM, a po odobratí keycapu sa ukáže že sú kompatibilné s keycap-mi na cherryMX spínače... Ak by som mal porovnať tieto spínače s klasickou membránou a cherryMX Red, tak sú niekde medzi. Je to omnoho lepšie ako klasická membrána no nie tak lineárne hladké ako cherryMX Red a sú hlučnejšie ako cherryMX Blue no nemajú ten click zvuk ale skôr hlbší zvuk ako keď narazí plast o plast...
Scionius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-12-20 16:08:54
avatar
Mem-chanické spínače, hybridní mechanické spínače nebo jakykoli jiný reklamní název výrobců je použit, nic nemění na tom, že nejde o mechanické spínače. Jen klasický kolibkový system stisku u běžnych membrán je nahrazen šachtovým, podobným jako u mechanickych switchu. Tím to ale končí.. je to pořad membránovka se všim, co kní patří jen s jedinym rozdílem a to v hmatu(pocitu ze stisku). Jiné výhody mechanik zde přenesene nejsou.
tryas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-12-21 09:23:47
avatar
Samozrejme, viem že stále ide o membránu, ktorá sa po stlačení "preklopí" a zopne kontakty, ale je zaujímavé ako tá šachta úplne mení vlastnosť samotného stlačenia, hovorím je to niekde na polceste medzi mechanikou a lacnou membránou. ťažko povedať ako sa to zmení keď ten silikón /guma začne časom degradovať. No čo som mal predchádzajúcu klávesnicu (membránovú) tá vydržala takmer 12 rokov, síce ku koncu už bolo cítiť, že tá membrána je poriadne zničená no stále lepšie ako klávesnica čo bola dodávaná ku "značkovému PC od HP" u svokrovcov. Po pár mesiacoch používania mal človek pocit, že stláča pokrčený papier, veľmi nepríjemné.
CCblue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pro ty, co mají problém ... 2017-12-20 12:50:08

Jen bych chtěl upzornit, že já, se svou poruchou vidění, na těchto klásnicích uvidím leda ho..o. A ani to vlastně ne.

Já zkrátka můžu používat jen světlé klávesnice s černým popisem, černá s bílým je pro mě už skoro za hranicí a jakékoliv podsvícení znamená, že nevidím vůbec nic.

Ale díky módě už levnou bílou klávesnici člověk skoro nekoupí.
Scionius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-12-20 16:31:38
avatar
Existují tzv. kontrastní klávesnice Odkaz třeba Connect IT je děla ve značně cenově dostupném provedení. Ty by to měly vyřešit.

Už nakladnější je vyměna klaves u mechanik za ruzně povrchove zdrsněné klavesy na rozeznavaní hmatem. úprava povrchu přimo nějakými 3D symboly a vzory, trojúhelniky, horizontalním, vertikálním, diagonálním šafrováním atd. chladivé z kovu, měkčené z gumy.. jsou toho tuny. Odkaz

Popřípadě se na klevesy vůbec nekoukat. Má vypadá takto: Odkaz
NěkdoTady [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-12-30 10:16:49

Me by rozsah DPI te mysi nestacil. Horni hranice je jeste ok (na fHD monitory, tam pouzivam 2000), ale obcas (hlavne u bullethell hrach ovladatelnych mysi) si to prepnu na +-800.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Problém s účtem na DDWorld?

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

Herni.cz

Videa
Filmový TOMB RAIDER – další ukázka je tu!
Filmový TOMB RAIDER – další ukázka je tu!Sobota, 20 leden 2018
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 769x
Komentářů: 8
TT Isle of Man – herní zpracování motocyklového závodu!
TT Isle of Man – herní zpracování motocyklového závodu!Sobota, 20 leden 2018
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 452x
Komentářů: 3
Co nabídne velký UPDATE Civilization VI: Rise & Fall?
Co nabídne velký UPDATE Civilization VI: Rise & Fall?Sobota, 20 leden 2018
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 306x
Komentářů: 0
Theme Hospital dostane remake! Two point hospital oznámeno
Theme Hospital dostane remake! Two point hospital oznámenoStředa, 17 leden 2018
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 785x
Komentářů: 1
Cyberpunk 2077 – CD Projekt a nástupce Zaklínače se chystá!
Cyberpunk 2077 – CD Projekt a nástupce Zaklínače se chystá!Středa, 17 leden 2018
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1440x
Komentářů: 3
DAKAR 18 – PC hra na motivy slavné RALLY letos!
DAKAR 18 – PC hra na motivy slavné RALLY letos!Neděle, 14 leden 2018
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1139x
Komentářů: 5