Corsair T1 Race – TEST a REVIEW stylové pohodlné a kvalitní „herní“ křeslo nejen k PC Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Neděle, 30 červenec 2017
Přejít na obsah
Corsair T1 Race – TEST a REVIEW stylové pohodlné a kvalitní „herní“ křeslo nejen k PC
Corsair T1 RACE - montáž
V praxi
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

Jak tedy židli hodnotím jako celek? Zpracování židle je rozhodně velmi dobré a designu i zpracování někdo věnoval dost pozornosti. Celá židle je postavená na kvalitní pevné kovové konstrukci. Díky tomu nikde nic nevrže a vše sedí pěkně pohromadě. Spodní kříž je plastový, ale jedná se o kvalitní masivnější plast. Zajímavou konstrukci mají kolečka, které nejsou klasická, ale Corsair vsadil na styl z kolečkových bruslí, židle jezdí opravdu perfektně.

Potah samotné židle je z PU kůže, což nemusí vyhovovat každému. Ale ono ruku na srdce, pokud bychom chtěli kvalitní kožený potah, cena židle samotné by musela být úplně někde jinde. Každopádně povrch potahu je velmi příjemný, akorát v létě to bude asi trošku nepohodlné, až budou teploty v místnosti kolem 25-30°C. To je ale obecně problém všech židlí tohoto typu. Výrobce nabízí celkem pět barevných variant, takže výběr pro většinu lidi asi dostačující. Pokud by výrobce zařadil do nabídky barevné provedení dle přání zákazníka, bylo by to asi dokonalé, takže snad časem. Rozhodně by však potěšila verze s jiným druhem potahu, například látkovým anebo rovnou z Acantary.  

Pokud mám tedy model T1 Race zhodnotit, určitě můžu židli s klidným svědomím doporučit všem, kteří po něčem podobném uvažují už delší dobu. Designově působí rozhodně zajímavě, zpracováním je na tom dobře. Ještě podstatnější je, že ergonomií na konkurenci rozhodně neztrácí. Corsair by ale mohl zapracovat na podpoře spodku zad a ramen, kde bohužel řada podobných křesel má mezery. Někteří by také mohli uvítat do stran nastavitelné opěrky.

Pokud jde o cenu, tak ta se pohybuje kolem 9 tisíc korun. Což není málo, ale ani moc. Určitě je v tom ale zohledněna značka, kdy Corsair si rozhodně věří. Rozhodovat bude nejspíše hlavně osobní preference, pokud je o design, každopádně od Corsair je T1 RACE kvalitní příspěvek na trh s pohodlnými herními křesly a na první pokus solidní kvalitní produkt.

Hodnocení Corsair T1 Race: 85%

Za poskytnutí židle T1 Race děkuji společnosti Corsair

 

AUTOR: Jan Belka
https://www.facebook.com/HWrecenze/

Starší články


 / 13
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
Revansch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-07-30 20:32:50
avatar
Škoda, že len do 120 kg Inak, aký máte názor na kvalitu AKRacingu, DX Raceru, Maxnomicu a Arozzi? Rozmýšľam nad kúpou niektorého z nich, ale neviem sa rozhodnúť
sparkyyy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-08-01 10:35:23

Neaky srovnani by se hodilo
JirkaH [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Potah a nosnost 2017-07-31 00:18:06

Především by to chtělo vysoce prodyšný potah, tohle se mi jeví jako velice problematické. Sám mám cosi no-name, ale s látkovým potahem a toto bych nikdy nekoupil. Je zajímavé, kolik výrobců podobných křesílek tento potah (PU) používá.
A nosnost by také mohla být vyšší a nebo to má výrobce mechanicky dobře zvládnuto ...
honcka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-07-31 16:37:47
avatar
přesně, podobnou židli od dx raceru jsem vracel ve zkušební době, protože se mi na ní neskutečně potila p***l. Teď mám za podobnou cenu židli od českého výrobce LD seating Stream a jsem s ní fakt spokojenej.
pepcadvorak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - priliz drahe 2017-08-01 00:04:08

Priliz drahe na kozenu, ktera vam do dvou let odpadne a budete mit jen hnunse kreslo a bordel uplne vsude
CCblue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Den rozmyšlení 2017-08-01 16:33:47

Včera jsem to proběhnul, snažil se podívat na zásadní konstrukční věci a nechal si to lehce projít hlavou.

No a můžu říct, že bych to nechtěl ani za 2 tisíce, dokonce možná ani zadarmo, leda že bych na tom měl sedět venku v mrazech :-)

A to opravdu nemůžu zodpovědně říct, jakou to má pevnost. Ale když píšou 120 kg, tak to nebude asi nic moc.
AlmightyCraft [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-08-02 06:55:02
avatar
Já používám tohoto DX Racera a spokojenost a to na něm často sedáme 3 (já, na klínu manželka a ta na sobě syna): Odkaz (jinak ten Corsair mě připadá jako levnější "jen ne cenou" imitace starší DX řady)
Nosnost cca 200kg a drží hezky.
kubino [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - moc nízká 2017-08-14 19:24:24
avatar
Tohle fakt ne. Ta židle má hrozně nízký sedák, max jenom 42 cm. U normálního stolu dost neergonomické. Plus ten potící potah. Osobně používám látkové DXracery (formula a king), LD seating vypadají ještě líp.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Problém s účtem na DDWorld?

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

Herni.cz

Videa
Metro Exodus – pokračování hry s hutnou atmosférou!
Metro Exodus – pokračování hry s hutnou atmosférou!Neděle, 10 prosinec 2017
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1632x
Komentářů: 6
Jurassic World: Fallen Kingdom – Dinosauři se vrací!
Jurassic World: Fallen Kingdom – Dinosauři se vrací!Neděle, 10 prosinec 2017
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 919x
Komentářů: 0
Lamborghini Urus – SSUV co jezdí 305km/h je oficiálně tu!
Lamborghini Urus – SSUV co jezdí 305km/h je oficiálně tu!Úterý, 05 prosinec 2017
Vložil: aDDmin
Kategorie: Auto-moto
Spuštěno: 1707x
Komentářů: 12
A jde do tuhého! Avengers Infinity War v první ukázce!
A jde do tuhého! Avengers Infinity War v první ukázce!Středa, 29 listopad 2017
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 2180x
Komentářů: 9
Civilization VI se dočká velkého datadisku a předělání hry!
Civilization VI se dočká velkého datadisku a předělání hry!Středa, 29 listopad 2017
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1203x
Komentářů: 2
Neverwinter Nights ve vylepšené verzi ve 4K!
Neverwinter Nights ve vylepšené verzi ve 4K!Středa, 22 listopad 2017
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2122x
Komentářů: 4