Mountain Everest Max – TEST a RECENZE unikátní modulární mechanické klávesnice. Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Čtvrtek, 02 prosinec 2021
Přejít na obsah
Mountain Everest Max – TEST a RECENZE unikátní modulární mechanické klávesnice.
Klávesnice
V praxi
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

Herní mechanická klávesnice Everest Max od společnosti Mountain je v poslední době celkem svěží vítr na poli herních klávesnic, přináší totiž mnoho novinek a zajímavých inovací, a hlavně opravdu kvalitní zpracování. Už jenom balení je skvost sám o sobě, hned je vidět že jste zakoupili něco unikátního, kde si výrobce dal záležet na každičkém detailu. Přitom celková cena není vůbec špatná vzhledem k tomu, co klávesnice nabízí a z čeho je vyrobena. Samozřejmě tomu všemu odpovídá i cena, kdy stojí nemalých 6690 korun vč. DPH. Ale nejde zkrátka o klasický kus plastu/kovu se spínači, jako je tomu u většiny klávesnice. Zde je komplikovaný design s modulárními prvky. Klávesnici tak lze velmi lehce přizpůsobit i těm, kdo mají numerickou část klávesnice radši třeba na levé ruce.

Dobrou zprávou je, že výrobce tento model nabízí hned v několika variantách lišící se spínači, ale i tím, zda máte ke klávesnici další příslušenství. Například verze bez numerické části a onoho speciálního modulu s kulatým displejem stojí 3 990,-, tedy skoro polovinu.

Co také musím u tohoto konkrétního modelu pochválit je ergonomie, klávesnice je díky své váze 1.3Kg na stole krásně stabilní a dá se i dobře naklonit, k maximální mu pohodlí pak velmi pomáhá magnetická područka s velmi příjemným materiálem.

Pokud bych měl najít nějaký nedostatek, tak ten spočívá čistě ve faktu, že jde o klasickou rovnou klávesnici. Tedy je tak ergonomická, jak jen je to u tohoto typu klávesnic možné, ale pokud jde o ergonomii pro psaní, nevyrovná se modelům jako Microsoft Ergonomics apod. se zahnutým rozděleným designem, což ví každý, kdo skutečně hodně píše. Takže pokud by Mountain měl v plánu udělat i takový design, bylo by to myslím hodně zajímavé.

Každopádně tohle je jedna z nejzajímavějších klávesnic, které jsou dnes na trhu. představuje svěží vítr a konečně něco zajímavého na poli jinak mnoha stejně vypadajících mechanik. Kromě špičkové kvality zpracování, spínačů a výběru, je zde i ta zajímavá modularita se zajímavými prvky v podobě displeje a vlastních tlačítek. Cena za to je sice vysoká, ale řekl bych odpovídá unikátnosti a zpracování tohoto modelu, takže rozhodně doporučujeme.

Za poskytnutí klávesnice na test děkuji společnost Mountain

 

 

AUTOR: Jan Belka
https://www.facebook.com/HWrecenze/

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Phosgore [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-12-04 18:56:37
avatar
Modulární design?
Otočné ovládání?
Podsvícení?

Od roku 2008 a uvedení Sidewinderu X6 se to celkem posunulo.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-12-05 16:43:04
avatar
jasne ale ktera soucasna klavesnice na trhu tohle vsechno ma? ja vim teda jenom o teto
Phosgore [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-12-05 19:16:15
avatar
To nebyla ironie. Naopak.
Sidewinder furt mám, byť ho nepoužívám, protože na dnešní dobu je to maximálně lepší průměr. Tehdy to ale byl luxusní kousek který právě výše uvedenými body vyčníval.

No a tohle je ukázka jak se to dělá dnes. Sice víc než dekádu staré featury, ale v současném provedení povysene na nový level, takže zase něco, co je fakt extra. Je ostuda, že s remakem nepřišel sám Microsoft. Já jen když jsem to viděl, tak mi přišlo, že inspirace starým sidewinderem tam je poměrně jasná. Tahle kombinace zvláštních featur se právě zrovna často nevidí.

PS
Me by se líbila, ale cena bohužel odpovídá exkluzivitě. A Natural Ergonomic Keyboard je pro mě většinu času furt lepší volba. A na hry mám kompaktní mechaniku bez numerické části.
Bestialni ORK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Microsoft Sidewinder FF Wheel 2021-12-05 21:13:02
avatar
jj, taky ještě mám Microsoft Sidewinder, ale FF Wheel.
Hrál jsem na Win98 a WinXP.
Jde i na Win10? Jsou ovladače na Win10?
Bjorn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-12-06 10:22:11

Podobnou klávesnici jsem měl, ale za boha si už nevzpomenu, jak se jmenovala. Taky měla modulární design, dokonce více než tahle, display také byl, díly se spojovaly opletenými kabely červené barvy, měla vlastní napájení a balení bylo tuším třípatrové. Nebyla však mechanická a cena tehdy byla okolo 8000,- Kč. Idhaduji, že je to tak 7 let zpět, ale mohu se mýlit, již si to přesně nevybavuji.

EDIT: Tak jsem našel, byl to Mad Catz Cyborg S.T.R.I.K.E.7
JJuraj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-12-06 14:03:10

Pekna klavesnica a som velmi rad, ze sa konecne niekto rozhodol vratit na klavesnicu display (slava bud logitech G19), akurat ta cena... s PBT klavesami a tichymi spinacmi to vychadza na dobrych 300Eur.
Exorcius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-01-13 11:42:32
avatar
Zrovna jsem hledal novou ke koupi. Bohužel jsem nenašel žádnou klávesnici v české verzi s doplňkovými programovatelnými klávesami. Prostě nemám co koupit..
Exorcius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - cz 2022-01-13 11:47:56
avatar
Bohužel není v cz verzi, takže nic pro mě. Opravdu si nepamatuji, kde které písmenko s čárkou či háčkem je..
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
HITMAN dostává další obsah, VR verze a mnohem víc!
HITMAN dostává další obsah, VR verze a mnohem víc!Úterý, 18 leden 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 138x
Komentářů: 0
Vyšlo GOD of WAR na PC. Dobrý, ale ne úplně bezchybný port.
Vyšlo GOD of WAR na PC. Dobrý, ale ne úplně bezchybný port.Pondělí, 17 leden 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 788x
Komentářů: 5
Humankind dostává velké DLC rozšíření
Humankind dostává velké DLC rozšířeníPátek, 14 leden 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 689x
Komentářů: 2
První velký odklad: STALKER 2 se výrazně opozdí!
První velký odklad: STALKER 2 se výrazně opozdí!Čtvrtek, 13 leden 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1006x
Komentářů: 13
PUBG je nově „zdarma“ Free2Play („Free2Pay“)
PUBG je nově „zdarma“ Free2Play („Free2Pay“)Středa, 12 leden 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1139x
Komentářů: 1
Serious Sam: Siberian Mayhem už brzy. Bude stát za to?
Serious Sam: Siberian Mayhem už brzy. Bude stát za to?Úterý, 11 leden 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 804x
Komentářů: 1