ROCCAT Vulcan 121 AIMO – TEST a RECENZE elegantní mechanické klávesnice s tenkým designem Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Pátek, 16 říjen 2020
Přejít na obsah
ROCCAT Vulcan 121 AIMO – TEST a RECENZE elegantní mechanické klávesnice s tenkým designem
Klávesnice
V praxi
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

Po velmi dlouhé době se mi dostala nějaká ta herní periferie od společnosti Roccat, ovšem mohu prohlásit, že to čekání se vyplatilo. Model Vulcan 121 AIMO se opravdu povedl a spínače vlastní výroby společně s nízko-profilovou konstrukcí vytváří parádní kombinaci. Designově jde o jednu z nejhezčích mechanických klávesnic na trhu.

Co se mi také velmi líbí je přítomnost magnetické područky, protože pokud u PC sedíte několik hodin a máte stále ruce na klávesnici, je područka požehnáním, nehledě na to že je magnetická a pokud ji třeba během hraní nechcete, dá se velmi snadno oddělit a následně zas velmi rychle a snadno připojit. Tento způsob uchycení je tedy mnohem pohodlnější, něž nějaké plastové pacičky, které mají stejně tendenci se časem ulámat. Ergonomicky tedy je tak dobrá, jak to jen na klasické rovné klávesnici je možné dosáhnout.

Velmi pozitivně také hodnotím doprovodný program, který se velmi příjemné ovládá, vše najdete tam, kde byste to očekávali, ovšem bohužel není v češtině. Plný anti-ghosting je už pak samozřejmost a potěší i funkce si vypnout klávesové zkratky z prostředí Windows, aby vám během intenzivního hraní nepokazili herní zážitek zrovna v tu nejnevhodnější chvíli, jak bývá často zvykem.

Co také musím u tohoto konkrétního modelu pochválit, jsou použité materiály, eloxovaný hliník vypadá prostě luxusně a dává klávesnici punc kvality, není to tedy žádný „plasťák“.  Klávesnice je díky své váze 1,2Kg na stole krásně stabilní a dá se i dobře naklonit. Jedinou pomyslnou kaňkou je tak pouze absence českého layoutu a popisků, ovšem na to jsme si u většiny výrobců herních klávesnic tak trochu zvykli. Cena za tuhle velmi pěknou, skvěle udělanou, a hlavně funkční a poměrně unikátní mechanickou klávesnici, není pochopitelně nízká. Stojí kolem 4 150 korun vč. DPH, což však současně je znatelně méně, než si účtují někteří konkurenti za podobné TOP klávesnice. Během testování fungovala výborně, design i zpracování jsou opravdu parádní a hlavně unikátní, a jako takovou ji tak rádi doporučíme.

Za poskytnutí klávesnice na test děkuji společnost Roccat

 

 

AUTOR: Jan Belka
https://www.facebook.com/HWrecenze/

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-10-16 21:22:28
avatar
Nádherná, tu bych chtěl. S Roccatem jsem moc spokojen, mám Roccat Isku klávesnici a Roccat kone XTD myš, oboje už 7 let a žádný problém, pomalu jak nový
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-10-17 12:21:45
avatar
Snad první pěkná rgb klávesnice. Tu bych možná obměnil za mou letitou G15 )
StahlGAMING [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-10-17 13:50:33

Tak zase taka novinka to nie je ja sam mam Roccat Vulcan 120 AIMO US verziu s dlhym lavym shiftom uz nejaky ten piatok (kupovane na alze). Pisanie na tejto klavesnice bola zo zaciatku cudna je to nejaky mix pocit medzi notebookom lenovo E seriou co mam na pracu a medzi klasickou klavesnocou. Prechadzal som z HyperX co je sama o sebe tragedia (myska aj klavesnica). Roccat som mal uz v minulosti, len som chcel skusit daco nove no vratil som sa k Roccatu, lebo kvalita, dizajn a tie produkty mi proste sedia ako keby to vyrabali pre mna. Swarm software jo urcite v top 5 naj. Odporucam aj mysku Kain 202 AIMO.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-10-17 16:09:18
avatar
mysku zrovna testuju neboj bude
StahlGAMING [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-10-17 17:53:48

No porovnam svoju 6 mesacnu skusenost stym vasim testom
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-10-18 06:55:20
avatar
"Na absenci českého layoutu jsme si tak trochu zvykli". Nó tak já si teda nezvyk, a podotýkám že jsem na to hrdý. Marně vzpomínám kdy tu byla recenzována nějaká mechanická či optická klávesnice s českým layoutem. Ta poslední se už zařadí mezi staré pověsti české. Proto mám čím dál větší dojem, že tu vlastně o recenze nejde, ale jde tu o vlastně skrytou reklamu produktů. Protože už čistě ze statistického hlediska (pokud by o recenzích rozhodovala redakce)by se tady nějaká s českým layoutem musela objevit.
Boreczmostu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-10-18 12:43:27

Přesně klávesnici s CZ layoutem aby si člověk pomalu vyrobil,ale US je ve finále často u nás dražší než v cizině.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
MANDALORIAN se připomíná druhou řadou!
MANDALORIAN se připomíná druhou řadou!Úterý, 20 říjen 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 148x
Komentářů: 0
Nové nejrychlejší auto světa jelo 532 km/h po dálnici!
Nové nejrychlejší auto světa jelo 532 km/h po dálnici!Pondělí, 19 říjen 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Auto-moto
Spuštěno: 856x
Komentářů: 7
Funkční světelný meč prořeže i ocel!
Funkční světelný meč prořeže i ocel!Neděle, 18 říjen 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 2092x
Komentářů: 6
Vyšlo Torchlight III – je to neuvěřitelně nudná hra!
Vyšlo Torchlight III – je to neuvěřitelně nudná hra!Úterý, 13 říjen 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1745x
Komentářů: 3
Need for Speed: Hot Pursuit REMASTERED – nová grafika
Need for Speed: Hot Pursuit REMASTERED – nová grafikaPondělí, 05 říjen 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2463x
Komentářů: 11
Mafia: Definitive Edition – jak se povedl remake?
Mafia: Definitive Edition – jak se povedl remake?Pátek, 25 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 3419x
Komentářů: 20