Synology MR2200ac Mesh router – TEST a RECENZE aneb když chcete mít pokrytí Wi-Fi sítí všude. Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Pondělí, 03 srpen 2020
Přejít na obsah
Synology MR2200ac Mesh router – TEST a RECENZE aneb když chcete mít pokrytí Wi-Fi sítí všude.
Router Synology MR2200ac
V praxi - Zapojení, nastavení a provoz
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

Co říci závěrem? Synology MR2200ac je opravdu kvalitním doplněním stávající sítě řešené pomocí Synology RT2600ac do větších prostor, či za účelem poskytnout připojení mnohem vice klientům v síti. Také se sluší upozornit na to, že se nejedná jenom o obyčejný přístupový bod pro mesh síť. Tato krabička toho umí mnohem ale mnohem víc a logicky tomu odpovídá i cena produktu. Proto musím napsat, že pokud plánujete koupit mesh směrovač jenom za účelem posílení domácí WIFI sítě pro pár připojení a už nepotřebujete žádnou správu této sítě, či další nadstandartní funkce, tak tohle řešení je přeci jen poněkud overkill.

Pokud ale už doma máte například čtyř anténový router RT1600ac a chcete mu trošku pomoci se stabilitou a dosahem sítě do zákoutí vaše domu nebo bytu, je MR2200ac ideální koupí a hlavně veškeré nastavení je otázkou několika minut a pokud jste již zvyklí na rozhraní od Synology, nic se pro vás nemění.

Pokud jde o další aspekty tohoto modelu, já osobně bych u další revize přidal alespoň další jeden port LAN, přece jenom jeden port nestačí a lidé, kteří pak budou chtít na jeden z těchto bodů připojit vícero zařízení přes klasický kabel, budou muset použit ještě nějaký malý LAN rozbočovač. Ideální by tedy bylo, aby zde porty byly rovnou čtyři. I přesto si ale Synology MR2200ac odnáší naše ocenění. Jde o velmi šikovné, velmi užitečné a prakticky zařízení, které je současně skvěle funkčně vyřešené a vyladěné. Cena tomu „bohužel“ odpovídá ;).

Mohu nicméně ze zkušenosti ve větším rodinném domě potvrdit jeho vysokou funkční hodnotu a přínos. Pravděpodobně jde ale o jedno z nejlepších, nebo vůbec nejlepší řešení svého druhu v téhle kategorii, které běžně dostupné na trhu vůbec existuje.

 

Za poskytnutí routeru Synology MR2200ac společně s RT2600ac děkuji českému zastoupení Synology

a ED System

 

 

AUTOR: Jan Belka
https://www.facebook.com/HWrecenze/

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Ziik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-04 08:10:13

Pochopil jsem že nody se k routeru připojili na 5GHz což mi přijde škoda, čekal bych že k nim dotáhnu ethernet a pak se mi zvětší dosah, protože směrem k sobě se dosahy nebudou tolik překrývat. Takhle vlastně mezi nodem a routrem musím mít plný signál z obou zařízení. Takže přidaná hodnota je jen od nodu dál.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-04 09:24:31
avatar
ano ethernet lze také zapojit. Každý z tech bodu ma jeden vstup a jeden vystup.. Já bohužel v mých podmínkách starého domu jsem neměl moc možností jak k ním dotáhnout kabel, mám to v plánu ale až budu dělat rekonstrukci.. Ovšem zkoušel jsem to a funguje to bez problémů, rychlost přenosu se pak pohybuje mezi 950-1000MBit/s. Takze pokud mas po baraku rozvody Ethernetu urcite bych je zapojil pres kabel..
Ziik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-04 15:46:26

Podporují nody aktivní PoE?
Nějak jsem tohle info neviděl.
Přijde mi to jako konkurence k Unify.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-17 14:49:59
avatar
CO jsem patral tak jsem podporu PoE nenasel..
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-05 08:47:14
avatar
Asi bych dneska už nekupoval router bez WIFI 6
Kert [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-05 11:46:39

Já jsem si to dříve myslel také ale došel jsem k závěru, že je pro mě prioritou kvalita před rychlostí.
Už jsem narazil na tak zmenšené implementace že se příště raději uchýlím ke starému ověřenému řešení než experimentům s něčím novým. Konkrétně všemi vychvalovaný TP-LINK Archer C1200.
divi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - chybějící ethernety a zase ta 2020-08-05 14:41:51

Zajímavá recence produktu, který byl zajímavý do té doby, než jsem zjistil, že má jen 1 ethernetový port do vnitřní sítě. Takže bez dalšího switche téměř nepoužitelné ve běžné domácnosti. A zase ty chyby vytahující oční bulvy z důlků...

"První zapojení a nastavení směrovače RT2600ac jsme si již ukázaly" - my jsme holky?

"z venčí" -> zvenčí

"nadstandartní" -> nadstandardní
xind [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-17 09:58:34
avatar
jo fakt kvalitní wifi, koupím to do firmy
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Mafia: Definitive Edition – jak se povedl remake?
Mafia: Definitive Edition – jak se povedl remake?Pátek, 25 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2151x
Komentářů: 15
Serious Sam 4 je tu! Vtipná střílečka je zpět.
Serious Sam 4 je tu! Vtipná střílečka je zpět.Pátek, 25 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1398x
Komentářů: 5
Fallout: Miami – masivní mód Pro Fallout 4
Fallout: Miami – masivní mód Pro Fallout 4Čtvrtek, 24 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1108x
Komentářů: 0
RTX 3090 a hraní v 8K rozlišení – NVIDIA štve recenzenty proti sobě!
RTX 3090 a hraní v 8K rozlišení – NVIDIA štve recenzenty proti sobě!Středa, 23 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3892x
Komentářů: 51
Cyberpunk 2077 – jaký PC a HW budete potřebovat?
Cyberpunk 2077 – jaký PC a HW budete potřebovat?Úterý, 22 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1999x
Komentářů: 13
Crysis Remastered - 8K kvalita dá našim PC zabrat!
Crysis Remastered - 8K kvalita dá našim PC zabrat!Čtvrtek, 17 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2777x
Komentářů: 23