G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB DDR5-6000 CL32 – TEST a RECENZE dobrých pamětí pro AMD AM5 Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Pondělí, 12 únor 2024
Přejít na obsah
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB DDR5-6000 CL32 – TEST a RECENZE dobrých pamětí pro AMD AM5
V praxi
Závěr a hodnocení
alt

 

 

 

 

  • G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB DDR5-6000 CL32

                                  – TEST a RECENZE dobrých pamětí pro AMD AM5

Dneska se podívám na jedny z dnes ideálních DDR5 pamětí na trhu od společnosti G.Skill speciálně vyvinuté pro soket AM5 od AMD v kapacitě 2x32GB. Sice jsem už měl možnost testovat z kraje roku 2023 podobné moduly s ještě lepším časování od stejné společnosti, ovšem to byly moduly s poloviční kapacitou 2x16GB a jak roste kapacita, je stále složitější dosahovat na tak dobré parametry, je proto překvapení, že G.SKILL dokázal i s takto vyšší kapacitou dosáhnout na časování pouze CL32.38.38.96 a to nemám na test úplně ten nejlepší model s touto kapacitou, ten má časování CL30.36.36.96. Jediná nevýhoda je pouze v tom, že na tak parádní časování potřebují paměti už celkem vysoké napětí 1.4V, ovšem to je stále v toleranci, kterou doporučuje přímo AMD, takže by nemělo jít o žádný velký problém.

Jenom doplním, že paměti lze zakoupit pouze v černém provedení. Edice pro Intel jsou dostupné i ve stříbrné, V recenzi se hodlám zaměřit na kompatibilitu pamětí se základní deskou ASRock s čipsetem X670, dále s deskou od Gigabyte ale i ASUS. Prostě chci otestovat, jak si s takto extrémními operačními pamětmi poradí velký vzorek základních desek od těch nejlevnějších až po ty nejdražší.

Vzhledem k tomu, že se jedná o herní paměti, je balení velmi pěkně udělané. Paměti jsou uloženy v plastovém výlisku a ten je vložen do papírové krabičky s líbivým designem kde hodně převládá červená barva.

PCB má černou barvu a na paměťových modulech jsou na obou bocích masivní chladiče, které značně převyšují výšku samotného PCB. Proto si dejte pozor v případě, že budete paměti dávat pod nějaký větší vzduchový chladič, aby nedošlo ke kolizi. Chlazení je zde zcela na místě, protože paměti mají vůči základnímu napětí dle JEDEC 1.1V navýšené na 1.4V. Tedy o 0.05V více, než u již testovaných 2x16GB CL30.

A jaké jsou tedy v praxi?



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 468x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 800x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3068x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1344x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1210x
Komentářů: 5
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1891x
Komentářů: 1