G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB DDR5-6000 CL32 – TEST a RECENZE dobrých pamětí pro AMD AM5 Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Monday, 12 February 2024
Přejít na obsah
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB DDR5-6000 CL32 – TEST a RECENZE dobrých pamětí pro AMD AM5
V praxi
Závěr a hodnocení
alt

 

 

 

 

  • G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB DDR5-6000 CL32

                                  – TEST a RECENZE dobrých pamětí pro AMD AM5

Dneska se podívám na jedny z dnes ideálních DDR5 pamětí na trhu od společnosti G.Skill speciálně vyvinuté pro soket AM5 od AMD v kapacitě 2x32GB. Sice jsem už měl možnost testovat z kraje roku 2023 podobné moduly s ještě lepším časování od stejné společnosti, ovšem to byly moduly s poloviční kapacitou 2x16GB a jak roste kapacita, je stále složitější dosahovat na tak dobré parametry, je proto překvapení, že G.SKILL dokázal i s takto vyšší kapacitou dosáhnout na časování pouze CL32.38.38.96 a to nemám na test úplně ten nejlepší model s touto kapacitou, ten má časování CL30.36.36.96. Jediná nevýhoda je pouze v tom, že na tak parádní časování potřebují paměti už celkem vysoké napětí 1.4V, ovšem to je stále v toleranci, kterou doporučuje přímo AMD, takže by nemělo jít o žádný velký problém.

Jenom doplním, že paměti lze zakoupit pouze v černém provedení. Edice pro Intel jsou dostupné i ve stříbrné, V recenzi se hodlám zaměřit na kompatibilitu pamětí se základní deskou ASRock s čipsetem X670, dále s deskou od Gigabyte ale i ASUS. Prostě chci otestovat, jak si s takto extrémními operačními pamětmi poradí velký vzorek základních desek od těch nejlevnějších až po ty nejdražší.

Vzhledem k tomu, že se jedná o herní paměti, je balení velmi pěkně udělané. Paměti jsou uloženy v plastovém výlisku a ten je vložen do papírové krabičky s líbivým designem kde hodně převládá červená barva.

PCB má černou barvu a na paměťových modulech jsou na obou bocích masivní chladiče, které značně převyšují výšku samotného PCB. Proto si dejte pozor v případě, že budete paměti dávat pod nějaký větší vzduchový chladič, aby nedošlo ke kolizi. Chlazení je zde zcela na místě, protože paměti mají vůči základnímu napětí dle JEDEC 1.1V navýšené na 1.4V. Tedy o 0.05V více, než u již testovaných 2x16GB CL30.

A jaké jsou tedy v praxi?



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Na základech Witcher 3 můžete vytvořit zcela novou hru!
Na základech Witcher 3 můžete vytvořit zcela novou hru!Thursday, 23 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 272x
Komentářů: 0
Jak se vyrábí počítačové čipy?
Jak se vyrábí počítačové čipy?Wednesday, 22 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1083x
Komentářů: 0
Vychází Hellblade 2 – vizuálně působivá psycho akční adventura
Vychází Hellblade 2 – vizuálně působivá psycho akční adventuraTuesday, 21 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1158x
Komentářů: 3
Dragon Age: Inquisition můžete mít zdarma
Dragon Age: Inquisition můžete mít zdarmaFriday, 17 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1146x
Komentářů: 0
Vychází Men of War 2 – druhoválečná RTS není v ideálním stavu
Vychází Men of War 2 – druhoválečná RTS není v ideálním stavuThursday, 16 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1866x
Komentářů: 0
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaWednesday, 15 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1708x
Komentářů: 10