ASRock B550 PG Velocita – TEST a RECENZE dobře vybavené základní desky za solidní cenu Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Pondělí, 17 leden 2022
Přejít na obsah
ASRock B550 PG Velocita – TEST a RECENZE dobře vybavené základní desky za solidní cenu
Základní deska
Deska v praxi
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

Bohužel vzhledem k pokračující situaci ve světě, podobně dobře vybavené základní desky střední třídy budou rychle zdražovat. Takže na modely jako je ASRock B550 PG Velocita „jen“ za 5 tisíc, budeme u dalších generací s láskou vzpomínat, jako na „staré dobré časy“.

ASRock B550 PG Velocita totiž nemá vlastně z pohledu běžného uživatele i výkonnějšího herního PC žádné slabiny. Zpracování není ještě výrazně kompromisní, naopak je více než dostatečné i na stabilní provoz nejvýkonnějších RYZEN 9 procesorů klidně s PBO. Současně se nešetřilo na výbavě, kdy je zde opravdu vše, co je třeba, speciálně zásadní věci jako kvalitní integrovaný zvuk, 2,5Gbit síťovka, přípravný slot pro M.2 Wi-Fi kartu, dobré chlazení a dostatek konektorů a všeho.

Deska potěší i segmentovým displejem a přímým ovládáním, ale nemá duální BIOS a některé další funkce, takže jako skutečně ideální model pro OC hrátky bych ji neoznačil. Ačkoliv má tedy dobrý poměr cena/výkon, neoznačil bych jej za excelentní. Konkurence má podobně slušně vybavené a udělané desky i levněji, speciálně ASUS ROG STRIX B550-A GAMING apod., která stojí kolem 4 tisíc, nicméně pomalu začínají všechny podobné zdražovat, a tak se kolem těch 5 tisíc nakonec ani ASRock B550 PG Velocita neztratí a stále tedy lze mluvit o dobrém poměru cena/výkon vzhledem k tomu, co nabízí.

Za výbavu pro testování děkuji našim partnerům:

 

 

 

 

AUTOR: Jan Belka
https://www.facebook.com/HWrecenze/

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Alferi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-01-17 14:26:20
avatar
Zajímala by mě teplota toho "desetifázového" chladiče. Nevypadá nijak masivně a ještě jej pořádně obalili plastem.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-01-17 17:02:46
avatar
hele AMD celkem strikne dodrzuje TPD (ne jako intel) takze ta deska to dava uplne na pohodu..
Alferi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-01-17 17:19:17
avatar
V zápřahu přes to jde 140W, tak to není úplně samozřejmost. Ale jo, podle jedné recenze to příliš netopí, takže tam ta adekvátní masa hliníku někde pod tím plastem bude.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-01-17 17:22:24
avatar
Z690 nemaj kolikrat o moc lepsi chlazeni a musej ustat i 250W od 12900K
TDM900 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-01-18 08:12:28
avatar
Když kouknu na termální fotky obdobných b550 ale i x570 desek, to je to mezi 50-60 stupni
Takže bych tu nečekal nějaký zásadní rozdíl.


Jestli je to jen narážka na čím dál debilnější chlazení, kdy podivné estetično jde na úkor funkce, tak to je nešvar snad u všech výrobců desek napříč většinou řad. přitom někteří ještě neazpomněli, jak to má správně být
Odkaz X470 AORUS GAMING 7

Ale doba měděná už je asi nenávratně v tahu
Odkaz
Davamir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-01-17 17:41:16

Nechť vlna zdražování desek započne xd
StahlGAMING [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-01-18 07:18:39

Osobne mam tuto desku a suhlasim na 100% s recenziou, az na cenu ja som ju kupoval z alzy 18.8.2020 za 240€ teraz stoji 185€ avsak nie je dostupna, ale priemerna cena je na heureke 210€.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Vyšlo F1 22 – nejlepší herní zpracování formulí?
Vyšlo F1 22 – nejlepší herní zpracování formulí?Neděle, 03 červenec 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 482x
Komentářů: 0
Construction Simulator – stavět je dnes drahé, ale ne na PC!
Construction Simulator – stavět je dnes drahé, ale ne na PC!Neděle, 26 červen 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 914x
Komentářů: 2
Forza Motorsport – nový simulátor s dech beroucí grafikou!
Forza Motorsport – nový simulátor s dech beroucí grafikou!Úterý, 14 červen 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2563x
Komentářů: 15
Remake legendární hry System Shock se blíží!
Remake legendární hry System Shock se blíží!Pondělí, 13 červen 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1984x
Komentářů: 1
Aliens: Dark Descent – nová Alien hra se blíží!
Aliens: Dark Descent – nová Alien hra se blíží!Pátek, 10 červen 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1745x
Komentářů: 4
Call of Duty: MW2 představeno – naposled od hamižného Activison?
Call of Duty: MW2 představeno – naposled od hamižného Activison?Čtvrtek, 09 červen 2022
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1197x
Komentářů: 3