Recenze: Logitech Wireless Headset F540 – kvalitní bezdrátová sluchátka pro hráče Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 28 duben 2011
Přejít na obsah
Recenze: Logitech Wireless Headset F540 – kvalitní bezdrátová sluchátka pro hráče
Logitech F540 - sluchátka a základna
Logitech F540 v praxi a hodnocení

 

 

  • Logitech F540 v praxi a hodnocení

V našem případě jsme tedy testovali celý Headset v kombinaci s PC s připojením přes analog a USB. Fungovalo to perfektně, i když je tento Headset určen spíše pro konzole PS3 a Xbox360. Ale hrát by to mělo stejně na všech, takže je to celkem jedno, na čem to testujeme.

Pokud jde o kvalitu zpracování, musíme říci, že nás tyto sluchátka příjemně překvapily. Celkově zpracování sluchátek je hodně na úrovni, lepší než u některých předchůdců. Je dostatečné odolné a má dostatečné možnosti nastavení. Většinu času příjemně sedí na uších.

Říkám většinu času, protože po takových 3-4 hodinách s nimi najednou ucítíte své uši. Po této době začnou trochu tlačit a hlavně začnou ty pohodlné pěnové výstelky trochu hřát. Nicméně málokdo je bude takto v kuse používat, takže při běžném používání je lze označit bez problémů za pohodlné. Líbí se nám na nich i zpracování mikrofonu, jež slušně skutečně ty šumy filtruje, a zvuk je i tak velmi jasný a čistý. Líbí se nám i funkční ovládací prvky. Pokud jde o jejich dosah, tak ten je zhruba 10 metrů i skrz zeď bez problémů. Ztrácet se signál začne až tak po 12-13 metrech a skrze 2 zdi. Pokud jde o výdrž na baterie, tak těch 8 hodin je plně reálných.

Samotná sluchátka hrají skutečně perfektně – o to více překvapí, že to ani nejsou 5.1 Dolby sluchátka. Tyto sluchátka ukazují, že 5.1 u sluchátek není tak důležité, když se to umí. Jak při filmech tak zejména při hrách je podání basů, výšek prostě všeho tak akorát. Žádné přehnané dunění a bušení nebo ječení. Zvuk je krásně čistý a slyšet jsou dobře i všechny jemné detaily a i to příslovečné upuštění špendlíku na hlavičku. Skutečně vynikající ve všech situacích a to přesto, že to jsou bezdrátová sluchátka a ani to není prémiový model a 5.1 Dolby.

  • Hodnocení

Cena modelu Logitech F540 je kolem 3600 korun včetně DPH. To je poměrně dost, ale jsou také dost kvalitní na to, aby si tu cenu obhájily. Navíc jsou uzpůsobeny pro použití s konzolemi, ale jak jsem řekl, není problém je používat k plné spokojenosti v kombinaci s PC (pokud máte správné kabely), ani s TV a tak dále. Fungují stejně dobře.

F540 nás velmi mile překvapily kvalitou zvuku i celkového zpracování. Snad jen by se k nim hodil nějaký pěkný stojánek nebo nabíjecí stanice, kam by se odkládaly. Ale pokud jde o jejich hlavní účel, tedy kvalitní zvuk při hrách, filmech či hudbě přenášený bez kabelů, plní jej nad očekávání dobře. Pokud máte nějakou ze jmenovaných herních konzolí, ale i pokud ji nemáte a chcete jen kvalitní bezdrátový headset k TV, PC apod., můžeme vám tento headset s klidným svědomím doporučit.

Za zapůjčení děkujeme společnosti Logitech

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


 / 21
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 14:56:37
avatar
Diky za recenci. Sluchatka uz doma mam, ale nikdy nevim, kdy se muzou porouchat
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 15:48:43
avatar
No ja moc kvalite zvuku pri bezdrôtových slúchadlách nedôverujem a keď tak, tak by som asi stavil radšej na Razer Chimaera 5.1.
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-01 11:00:58
avatar
No, ale sežeň je:-)
Jinak jsem si jistý, že F540 nabídnou kvalitní zvuk.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-02 14:49:20
avatar
No našiel som iba ich lacnejšiu verziu bez priestorového zvuku - Odkaz. Čoskoro sa ale určite objavia v obchodoch. Každopádne neviem čo pre teba znamená kvalitný zvuk. V porovnaní s Genius slúchadlami budú mať asi kvalitný zvuk, no v porovnaní s napr. nejakým Sennheiser bude ten zvuk určite úplný odpad. Bezdrôtový zvuk je bohužiaľ zatiaľ nedostatočný v porovnaní s káblovým, no bezkáblová výhoda je veľká, preto aj mňa to láka kúpiť dačo ako Sennheiser RS 180.
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 17:10:45
avatar
Pěkné ale trochu nad můj rozpočet i když ne zatím zavírám doma dveře abych mladou neotravoval u "inteligentních" seriálů ale člověk nikdy neví kdy na ně dojde.
Hyrlo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 17:41:20
avatar
Pekne sluchatka, ale pro moje potreby zbytecne. Zatim mi staci moje Creative Fatal1ty
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 22:32:07
avatar
No tie samé mám aj ja(aj kamoš si ich na moje odporúčanie kúpil a tiež si nesťažuje) a za svoju cenu ponúkajú fakt slušnú kvalitu zvuku ;) Teda som s nimi spokojný a mám ich už hádam i zo tri roky a ako pokukujem sa po iných, no asi ich tak či tak nebudem meniť ešte aspoň nejaký ten rôčik, keďže fakt tieto Creativky dobre slúžia a na PC je kopec iných vecí do ktorých sa zíde investovať tiež Teraz asi budem razantne vylepšovať vodník a potom asi vymením aktuálne repráky Altecy za Onkyo(A ešte asi dokúpim zo tri Noctuy do PCčka a keď tak niekedy neskôr bude ďalší upgrade na zdroji a to kvôli zvuku skúsim asi nejaký Xkový Seasonic)
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 22:38:52
avatar
Taky, v poměru cena/výkon = luxus....
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-01 10:56:49
avatar
Nejsou náhodou drátová? Nechci je zbytečně kritizovat, na tu cenu to jsou dobrá sluchátka a pro spoustu lidí je opravdu zbytečný luxus kupovat sluchátka za tisíce, ale i tak Fatal1ty nejsou konkurence pro F540, tou jsou jiná bezdrátová sluchátka.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-02 14:37:01
avatar
Kto ich tu porovnáva s F540?? Spomenuté slúchadlá sú len jednoducho moc populárne, keďže v pomere cena/kvalita sa k nim len ťažko hľadá konkurencia. Preto ich má mnoho ľudí a nie som si celkom istý, že tieto mnohonásobne drahšie slúchadlá majú lepší zvuk, keďže sú bezdrôtové a bezdrôtový zvuk jednoducho na káblový nemá. Samozrejme nikto tu netvrdil, že spomenuté Creativky sú konkurenciou k testovaným. Každopádne ja by som si za danú cenu kúpil radšej nejaké Sennheiserky alebo Razer Megalodon. Síce sú káblové, ale zvukovo úplne iný svet.
Inak určite by som bol rád, keby vynašli nejaké bezdrôtové spojenie, ktoré by dokázalo dotiahnuť kvalitu káblového, pretože sa idem v kábloch pomaly utopiť a rozhodne som zástancom bezkáblových riešení, no pri zvuku je to zatiaľ fakt nepoužiteľné(samozrejme pokiaľ niekto nie je hluchý).
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 20:59:55
avatar
Trošku nechápem trend hráčov kupovať si tieto kvázislúchadlá. Za tú cenu zoberte niečo od Sennheiseru, AKG a ostatných hifi značiek - budete prekvapení čo to spraví nielen so zvukom, ale aj s lokáciou protihráčov v online hrách ;)
maws [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 20:53:15

to bude 2,4 GHz pekne zaruseny wifi router mys vsechno tak pul metru od sebe myslim ze aspon u sluchatek jeste chvilu zustanu u dratu ale zase pravda ze kdyz sem vyhazoval sluchatka tak to bylo vzdycky kvuly dratu napred se nejaky cas postupne zakracuje a pak dojde na novy
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-01 10:52:23
avatar
Tak to já zůstanu u bezdrátových sluchátek a hezkého připojení kabelem k internetu:-) Jinak rušení jsem si moc nevšiml, (mám tedy G930), až na plasma kouli postavenou hned k vysílači:-)
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-28 23:33:40
avatar
Já na všechno používám Koss Porta Pro, jejich jediná nevýhoda je že moc neizolují okolní hluk, ale to v případě potřeby řeší volume doprava
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-29 00:46:05
avatar
Pro nenáročnéh posluchače proč ne, ke hrám budou teoreticky taky OK, alespoň okolí nebude rušeno. Mě osobně by zajímalo jaký je v tom bazmeku AD převodník a operáky. Dokáže to hodně napovědět jak budou hrát a jak moc výrobce šetřil na nesprávných místech, ale není to creativ tak by to nemuselo být tak tragické.
CharlieV [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Trochu drahý... 2011-04-29 07:39:56

Já jsem kdysi dal na rady jiných hráčů a koupil Speed-Link Medusa 5.1. Mají "chlupaté" výstelky, pod kterými se šlověku nepotí hlava, perfektní zvuk a jelikož při hraní po pokoji opravdu nepobíhám, tak mi kabel nevadí. Jediné, co u nich kazí dojem, je drobné bzučení v případě, kdy z PC do sluchátek nic neleze" - jamile se byť jen připojíte na mumble (a to můžete být v chatroomu sám), tak to ztichne. A stojej kolem patnácti set.
Leclerk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-29 08:38:39
avatar
Pěkné sluchátka ale zatím se mi nelíbí ta cena
bartfox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-29 08:50:47
avatar
doporučte nějaké bezdrátové (bez mikrofonu) do 3500,-
Leclerk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-29 15:03:34
avatar
Sennheiser RS 160 vypadají dobře
d.strachal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-02 11:14:06
avatar
Potřeboval bych poradit: Chtěl sem si koupit nový repráky, nebo sluchátka. Ale nevím, co líp hraje. Potřeboval bych je na hraní a poslech hudby. Chtěl sem 5.1 nebo spíš 7.1 sluchátka a nebo repráky, ale ty by mi stačily 5.1. Teď mám Odkaz a ještě repráky od Creative 2.1 ale nevím, jak se menujou, ale mám je už asi 5 let. Ty sluchátka hrajou líp, to je jasný. Na ceně mi až tak nezáleží. Předpokládám, že Audiofilská sluchátka sou jenom 2.0. Což není moc dobré. Takže bych potřeboval něco jiného. A repráky buď Odkaz nebo Odkaz ale ty od Logitech budou asi o hodně lepší, takže radši ty. Ale nevím, jak hrajou. A nebo si repro soustavu sestavit. Ale to by vyšlo dráž, než ty Logitech.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-30 11:28:17
avatar
Všetko záleží len a len od ceny ;)
Aký máš strop?
d.strachal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-04-30 11:51:14
avatar
Sluchátka tak do 4 a repráky tak do 8
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-01 10:49:54
avatar
Repráky jsou určitě lepší na prostorový zvuk, i když budou "jen" 5.1, pokud jde o sluchátka, tak mám G930, což je obdoba testovaného kusu a zatím spokojenost s jedinou podstatnou výtkou. Tou je, že se připojují přes USB a mají vlastní zvukovou kartu, třeba v Demu Crysis 2 před patchem je hra ignorovala a nevím, zda to nehrozí někde jinde, hlavně je trochu složitější přepínání sluchátka/reproduktory třeba v průběhu sledování filmu v jednom programu a podobně. Takže dokovací stanici se vstupem od mé zvukovky bych uvítal Jinak zvuk je většinou překvapivě prostorový, směr se dá docela dobře poznat, ale ne vždy. Velmi se mi osvědčila ta tlačítka na boku, měnění hlasu docela rychle omrzí, ale třeba na přeskakování v playlistu k nalezení poslouchatelné písničky, případně její pozastavení, když je hra moc akční to je dobré:-) Hlavní výhodou je, že jsou bezdrátová a imho přesto pohodlná a se zvukovým podáním odpovídajícím té cenové hladině. Být tebou bych o nich uvažoval.
Reproduktory mám G51, ty asi neseženeš, ale slouží mi dobře, jinak bych doporučil asi Z-5500 nebo ty Z906 (Asi nej v ceně do 8 000), Odkaz v Czc je mají levněji, ale musel bys počkat asi do půlky května.
d.strachal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-01 12:35:14
avatar
Tak sem to nevydržel a koupil tydle Odkaz Vím, že sou to krámy, ale za 400... no nekup to Vejšky zvládaj dobře. Horší je to ale už s Basy. Dalo by se říct, že nemaj žádný. A to sou to 5.1 Sluchátka. A ty repráčky sou vidět a vopravdu tam sou. To ty CREATIVE HS-800 Fatal1ty hráli líp, taky sou ale dražší. To dělá ten reproduktor, co je v těch sluchátkách. Tam je 40 mm Neodym a tady sou nějaký ani nevim jaký. Tak 20 - 30 mm. Prostorovej zvuk je trochu slyšet. A k těm basům: Máš u těch G930 taky tak malý basy ? V porovnání s těma CREATIVE HS-800 Fatal1ty ? Podle mě ano. To by musel bejt v těch G930 taky 40 mm Neodym. Na Alze píšou že ano, ale nevím. Mohl bys mi to s těmi Basy u těch G930 Vysvětlit ?
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-01 13:16:34
avatar
Tak jako vždy jde o preference cena-kvalita a čím kvalitnější tím (několikrát) dražší
S Creative neporovnám, ale basy jsou tam defaultně slabé, nicméně přes ekvivalizér jdou posílit a pak je to v poho, kvalitu to nijak nedegrauje, alespoň mě, jinak reproduktory by měli být 40mm Neodym, "laser tuned", kdoví, co to znamená, ale hrají pěkně. (Hlavně jsou ale bezdrátové a prostorové, což byla moje hlavní preference pro ně, pokud ti nevadí drát, tak levnějších alternativ je spousta, včetně logitechu G35)
d.strachal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-01 14:29:42
avatar
Radši bych drát no. Ale když ty G35 maj USB a to já nechci. Taky sem přemejšlel nad nějakejma nejlevnějšíma Audiofilskejma sluchátkách. Nevim, no. On ten "Prostorovej zvuk" není až tak patrný, jak sem si myslel. Audiofilský nemaj mikrofon, ale ten by mi tak nevadil. Nebo sáhnout po Logitech Z906, ale nevím, jak by hráli. Myslíš, že by ty Z906 hráli líp, než G930 Sluchátka ? Asi ne. Basy určitě... Když by někde vybouchnul granát... Supr. V těch sluchátkách zase líp uslyšim, kde kdo je. Těžký rozhodování... Poraď mi spíš Ty, co se Ti zdá lepší. Když máš G51 i G930
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-02 09:07:14
avatar
Nejlepší na prostorový zvuk budou repráčky o tom žádná, Z906 budou rozhodně dobrá volba a řekl bych, že nejen basy, ale i prostorové podání je o něco lepší. Jinak ke sluchátkům, podle mě dražší sluchátka nabízejí kromě lepšího zvuku nebo spíš absence vyloženě nepříjemných překvapení ve zvukovém podání lepší komfort, jsou pohodlnější a občas možná i trvanlivější. Doporučoval bych je ale vyzkoušet, G35 mají snad v CZC...jinak prostorová sluchátka se připojují téměř vždy přes USB...každopádně repráčky, když se ti je podaří dobře umístit jsou podle mě nejlepší volbou, jen je trochu práce s nastvováním a ruší okolí.
d.strachal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-02 11:34:27
avatar
O rušení okolí mi nejde. Tak vezmu si Z906... Bude to nejlepší možná volba. V hrách sice tolik neuslišim kde kdo je ale ty Basy za to stojí. Basy totiž hodně přidají na Atmosféře. Velmi moc Ti Děkuju za pomoc
d.strachal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-05-02 11:35:07
avatar
PROSÍM SMAZAT
TOMxEU [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Sennheiser only 2011-05-14 20:12:25
avatar
Mam od Logitechu bezdratovu mys a klavesnicu, bezdratovy router Belkin (signal lepsi ako cez kabel), ale sluchatka jedine Sennhesier RS170, kvalitny zvuk, dosah, doba pocuvania aj nabijania a ked ich mam na usiach cely den, tak o tom ani neviem, slusna nahrada za Sennheiser PC161.
SaskeCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - kvalitní bezdrátová sluchátka 2011-05-15 22:45:30

Jak ví každý audiofil, tak žádná bezdrátová sluchátka nebudou hrát kvalitně. Je to sice pohodlnější, ale nemají šanci dosahnout stejné kvality zvuku, jako levnejší drátová sluchátka. A kdo hledá kvalitní herní sluchátka, tak ať zapomene na značku Logitech a všechny podobné herní značky a zvolí firmu, která se tímto odvětvím zabívá naplno a ne jen okrajově, aby rozšírily "herní" sortiment.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Problém s účtem na DDWorld?

Videa
NZXT Smart Device – proč jsou podobné CASE moduly k ničemu?
NZXT Smart Device – proč jsou podobné CASE moduly k ničemu?Sobota, 12 říjen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 530x
Komentářů: 2
WoT – ruské tanky dostanou dvě děla
WoT – ruské tanky dostanou dvě dělaPátek, 11 říjen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 919x
Komentářů: 5
EPIC rozdává skvělou strategii Surviving Mars zdarma!
EPIC rozdává skvělou strategii Surviving Mars zdarma!Pátek, 11 říjen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 817x
Komentářů: 2
ASRock RX 5700 XT Taichi v akci
ASRock RX 5700 XT Taichi v akciČtvrtek, 10 říjen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 757x
Komentářů: 1
DOOM ETERNAL odložen! Bethesda jej vydá až příští rok.
DOOM ETERNAL odložen! Bethesda jej vydá až příští rok.Středa, 09 říjen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1017x
Komentářů: 5
Nový GRID přijíždí – nástupce TOCA série?
Nový GRID přijíždí – nástupce TOCA série?Úterý, 08 říjen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1022x
Komentářů: 3