DDNews 49/13 - Co nového ve světě technologií a DDWorld aneb těšíme se na rok 2014 Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Monday, 09 December 2013
altKromě bilancování patří závěr roku i vyhlídkám na rok příští. Co se událo a co nás čeká?

 

 

 

Další týden za námi, takže tady máme další shrnutí a postřehy. A opět bylo poměrně živo. Co nás zaujalo? Tak v první řadě obrovský zájem o grafické karty Radeon R9, které doslova zákazníci rabují z obchodů. Ačkoliv jich do obchodů chodí poměrně velké dodávky, všechno se okamžitě vyprodá. Může za to nejen zvýšený zájem hráčů, protože R9 grafiky jsou mnohem výhodnější než GTX modely a spousta hráčů upgraduje po delším čase, ale z velké části je na vině i "těžební" šílenství kolem digitálních měn. Ačkoliv některé měny, jako BitCoin, není výhodné už těžit přes GPU, jiné ano a mnozí tak "zakládají" farmy sestávající se až z desítek Radeon grafik, které se jim při současné hodnotě těchto měn poměrně rychle zaplatí. Samozřejmě výrobci nemohli očekávat až tak velký zájem, takže to vyústilo v současnou přechodnou omezenou dostupnost některých R9 grafik, kdy zkrátka poptávka převyšuje nabídku.

Na rovinu, nikdy v historii nebyl zájem o tak výkonné grafik tak velký a nikdy v historii se tohle nestalo. Samozřejmě je to velká příležitost nejen pro AMD a výrobce grafik, ale také pro herní vývojáře a SW vývojáře dát konečně smysl a důvod výkonným grafikám a přizpůsobit tomu hry i GPU akceleraci atd.

Jinak s koncem roku nejen přemýšlíme nad věcmi minulými, ale také budoucími. Postupně se nám poodkrývají plány výrobců pro rok 2014 a již dnes můžeme říci, co nás čeká. A novinky se začnou sypat na trh hned od ledna. Mezi jinými to bude zcela nová generace APU procesorů AMD, příchod cenově dostupnějších 4K monitorů, nová generace rychlejších a větších SSD, nový USB konektor, který má nahradit všechny ostatní ... a tak dále. Rozhodně se nudit nebudeme.

  • Co týden dal na DDWorld.cz?

Pořád jsme ve stavu částečné indispozice u některých autorů, nicméně daří se nám sem tam něco dokončit. Kromě nákupního poradce ohledně monitorů to byl i větší test procesorů a také test dalších zajímavých nereferenčních edic dnes tolik atraktivních Radeon R9 grafických karet:

V menších článcích jsme se věnovali také několika zajímavým tématům, z nichž některé už jsem nakousl výše.

Minulý týden ale také přinesl zajímavosti ohledně ne příliš slavného konce značky OCZ, ale také trochu s obavami vyhlíženou novou generaci Windows po nepříliš dobře přijatém Windows 8.x

Pár zajímavostí se našlo i ve formě VIDEOaktualit:

Samozřejmě sekce BLOGY je pro vás všechny otevřená, takže očekáváme další příspěvky a uživatelské recenze a pohledy na zajímavé věci :).

  • Co nás čeká?

Některé věci hrneme už delší čas před sebou, tak snad se tento týden podaří něco dotáhnout. Rozhodně si nemůžeme stěžovat, že by nebylo co dělat. Právě naopak. Ačkoliv i tento týden mě a některé kolegy v recenzích nepřestávají překvapovat někteří čtenáři, kteří stále nějak nemohou pochopit, že DDWorld.cz je malý uživatelský magazín a že testy a recenze v takovém rozsahu, v jakém je děláme, nejsou prací jen na pár hodin. A zatímco jinde se za ně autorům tvrdě platí a když nezaplatí tak není recenze nebo je hodně ohlodaná, u nás je to čistě z nadšení děláno. Přesto někteří, pro nás nepochopitelně, očekávají složitější, náročnější testy. Doporučuji každému si zkusit ty procesory, grafiky otestovat alespoň v takové míře, jak se vám to zdá nedostatečně u nás, myslím že by řada lidí najednou hovořila jinak a už by se jim naše testy líbili podstatně více ;). Prosím, buďte soudní, máme minimální příjmy v podstatě co mají některé magazíny na měsíc, DDW má na celý rok a přesto zvládáme hodně. Ale už to je skoro zázrak a někteří po nás chtějí zázrak na druhou :).

 Já chápu, že se tomu těžko věří při návštěvnosti jakou máme, tomu jak to slušně vypadá a rozsahu některých testů, ale DDWorld.cz je pořád malý, velmi skromně financovaný magazín několika nadšenců, kteří to dělají hlavně z čistého zájmu o věc. Mít rozpočet velkých magazínů, říkám na rovinu, to by se nám otevřeli možnosti k realizaci, které ještě žádný český IT internetový magazín neměl (nebo nevyužil) :). Díky za vaše postřehy, návrhy a nápady ... všeho máme dost, bohužel prostě časové a finanční zdroje nás výrazně omezují v realizaci a rozvoji, což je cena za to, že DDWorld.cz zůstává nezávislým uživatelským magazínem. Takže jedeme dál :).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Max_ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Těžení peněz ? 2013-12-10 13:02:36

O nějakém "těžení" digitálních měn skrze GPU slyším poprvé, co to je ?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-12-10 13:52:40
avatar
v jaké jeskyni jste to letos žil?
vkba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-12-11 15:43:17

dakujem za skvele clanky a recenzie keep up the good work
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Dragon Age: Inquisition můžete mít zdarma
Dragon Age: Inquisition můžete mít zdarmaFriday, 17 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 143x
Komentářů: 0
Vychází Men of War 2 – druhoválečná RTS není v ideálním stavu
Vychází Men of War 2 – druhoválečná RTS není v ideálním stavuThursday, 16 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 909x
Komentářů: 0
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaWednesday, 15 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1434x
Komentářů: 9
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Tuesday, 14 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1332x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNFriday, 10 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1753x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineWednesday, 08 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1166x
Komentářů: 0