RPG a MMORPG počítačové hry 2008 – nejlepší a nejhorší hry Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Úterý, 30 prosinec 2008
Přejít na obsah
RPG a MMORPG počítačové hry 2008 – nejlepší a nejhorší hry
MMORPG hry 2008
Nejlepší RPG roku 2009

 

 

 

 

  • Nejlepší RPG roku 2009

  Dnes se nepodíváme na kapitolu největších herních RPG propadáků, protože zkrátka jich na samostatnou kapitolu moc není. Ale samozřejmě jeden-dva tituly se objevily. Podívejme se alespoň na největší zklamání roku ...  Asi největším zklamáním na poli RPG je hra Space Siege.

    Na tu jsme se docela těšili, protože slibů nebylo málo a poměrně atraktivní vesmírné RPG mělo i zajímavý potenciál. Výsledek? Z akčního RPG se zajímavým námětem a skvělým příběhem se vyklubalo ošklivé kačátko s nepříliš pěkným zpracováním, kde příběh je nuda obrovská. Hra jako taková navíc neobsahuje základní RPG stimulanty, jako jsou předměty, zkušenosti a zajímavé schopnosti. Sbíráte pouze součástky a můžete se nenápaditě lehce upgradovat do formy kyborga. Celkově je hra ale jen o tom držet tlačítko myši a střílet a střílet do zblbnutí ... dopředu vás ale nic nežene. Celkově se jedná o totálně nezábavnou RPG, která snad ani RPG není. Podle nás nejhorší RG roku a dáváme mu hodnocení pouhých 20%.

  • TOP 3 RPG za rok 2009

  Ale dost už, podívejme se na to, jak podle nás dopadl herní rok 2009 na poli RPG titulů. Z hodnocení jsme vynechali MMORPG, které jsou kategorií sami o sobě a nejsou pro každého. Tentokrát to budou tři zajímavé tituly.

  • 3,  SACRED 2: FALLEN ANGEL

   Diablovka s vlastní tváří. Sacred 2 sice určitě není pokořitelem Diabla II, ale klasickým a velmi kvalitním RPG zcela určitě je. Pro tento rok si myslíme, že mu náleží třetí pozice. Za slušnou cenu dostanete hru, která vám vydrží opravdu hodně dlouho a ačkoliv ji nebudete hrát jedním dechem, hratelnost je návyková a mnoho pěkných chvil vám přinese. Nic nového na pole RPG žánru ale jako taková nepřináší.

  • 2, Mass Effect

  Pokud bychom hodnotili příběh, pak je Mass Effect hra roku bez ohledu na zařazení. Opravdu famózní příběh, skvěle podaný, který vás vtáhne. Zkrátka BIOWARE v žádném ohledu nezklamali a Mass Effect kvůli svému příběhu nezapadne ani v historických přehledech. Málokterá hra skutečně tak silným příběhem vyniká. Kromě příběhu je ale hra i velmi dobře hratelností udělaná. Vesmírných RPG zase tolik není a BIOWARE jsou na tomto poli skutečnými velmistry. Co na tom, že Mass Effect jsou jen KOTOR převlečenými do světa Mass Effect - ta podobnost je skutečně ohromná a člověku až přijde, že autoři změnili jen textury. Ale ono to pořád baví. Každopádně pokud si říkáte milovníci RPG a nehráli jste Mass Effect, pak jste o hodně přišli ...

  • 1, Fallout3

  Zlatá medaile je nepochybně ve správných rukou. Fallout3 je mistrovské dílo a smekáme všechny klobouky před Bethesdou, která se náročného úkolu zhostila ve velkém stylu a uspěla. Určitě se najde řada kritiků a remcalů, kteří budou tvrdit, že je Fallout3 zklamal, že je příliš jednoduchý, není to tahovka a tak podobně. Ano, on takový je. Ale jen pokud ho hrajete stylem spotřebitele - tedy povrchně. Bethesda si totiž dala za cíl vdechnout sérii Fallout3 život tak, aby byl dostupný všem, dá se tedy hrát jako klasická akční hra, za pár hodin hotovo, kdo si ale dá práci, tedy dá na čas, projde si všechny lokace, najde si schované vedlejší questy, zjistí, že Fallout3 pod slupkou jednoduchosti ukrývá dalších 95% obsahu! Fallout3 není zklamáním v žádném ohledu - starším dílům dělá čest po všech stránkách a pokud by býval, měl v roce 2008 vycházet Fallout2, byl by takový, jako je Fallout3.  

 

   Fallout3 nás opravdu příjemně překvapil, hratelnost je přímo neuvěřitelná. Nepamatuji si, že by tu byla hra, která by tak uchvátila i lidi, kteří normálně podobné hry nehrají a přesto i z víkendových hráčů se stali doslova maniaci do Fallouta. Je to ještě horší, že jakmile hru dohrajte, už tvoříte novou postavu a začínáte jinak, protože to chcete zkusit jinak, projít všechny lokace v jiném pořadí atd. Hra nabízí skutečně stovky a stovky hodin neuvěřitelně chytlavého, sugestivně zpracovaného prostředí, se silnými RPG prvky. Fallout3 není dokonalý, ale zvláště v současném světě si člověk při procházení atomovou válkou zničeným světem Fallout3 pokládá mnoho otázek. Inu Fallout3 je hra, o které se bude mluvit ještě dlouho, a doufejme, že zůstane jen hrou a nestane se za pár let realitou ....

     Pořadí nejlepších RPG her dle DDWorld.cz tedy máme. Ještě dnes se podíváme do kategorie her ostatních a následovat pak bude kompletní pořadí a konečná rekapitulace herního roku 2009.

AUTOR: Jan "DD" Stach
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora" - MŮŽETE PŘISPĚT VLASTNÍM ČLÁNKEM - VĚNUJTE POZORNOST BLOGŮM ;)
Sdílet
DiggDigg FacebookFacebook Google!Google LinkujLinkuj LiveLive MySpaceMySpace TwitterTwitter pošli na vybrali.sme.skVybrali.sme

Starší články


 / 24
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
Martincz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 01:11:25

Více méně souhlasím akorát bych dal 1.) Mass Effect 2. Fallout 3..
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - F3 LOL 2008-12-31 01:20:31
avatar
"Obavy panovaly jen z toho, že hra bude příliš připomínat Oblivion. Po dohrání musíme konstatovat, že téměř nepřipomíná."
No LOL... 75% Oblivion 20% FPS, 5% Fallout. Ja by som tomu dal max 55%. Ale to je len subjektivny nazor
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 02:46:22
avatar
asi tak..jestli fallout 3 nepripomina oblivion tak autor hral obliviona asi tak 10min maximalne...hra pripomina oblivion prakticky uplne vsim..pripadalo mi ze hraju vlastne jen nejakou modifikaci oblivionu. herni styl je uplne stejny..je to oblivion v jinem prostredi s puskama a jinyma questama. a jako hra pro me, vasniveho fanouska predchozich dilu je to zklamani.

ze zacatku se to jeste da, ale stejne jak v oblivionu se clovek naexpi moc rychle, moc rychle ma nejlepsi vybaveni a pak se ta hra stane obycejnou silene jednoduchou fps.

naposled sem se zasekl pred dokoncenim posledniho ukolu kdy sem jen tak prochazel mapu a plnil vedlejsi questy. staty na zbrane, vedu a paceni zamku na max, zbroj z fort constantine, zbrane snad vsechny, extremni mnozstvi naboju, pejsek s sebou (mutant se akorat porad nekde plete, nejhorsi v interierech pri vejiti do baraku apod v interierech - strasne dementni) a nejtezsi stvury (parac, kapitani mutantu) padaj po 2-3 strelach z plazmovky (casto i na jeden critical). hra nepredstavuje zadnou vyzvu..a to mam prochozenou ani ne polovinu mapy. ukoly jsou nektery skvely (treba oaza je genialni a zaroven pripomene neco hracum predchozich falloutu ), ale neni tam uz zadna motivace pokracovat dal, nic lepsiho uz nepotrebuju, zadny body dovednosti do niceho nerozdelim, zadnej tezkej nepritel me neceka...

kdyby byl max level treba 50 a body se rozdelovaly na kazde urovni treba 3, a predmetu by bylo mnohem vic obecne a i mnohem vic ruznych specialnich a bylo by je tezsi ziskat, tak je ta hra uplne o necem jinym.

takle je to dobre rpg, verim ze spoustu dnesnich beznych hracu hra velmi oslovi (jako treba ddho), ale pro ty co vyrostli spolu s pc hrami jako ja a stravili s prvnimi fallouty obrovske mnozstvi casu jako ja, je to spise zklamani a jedna velka nenaplnena prilezitost. a je to podle me velka skoda.

jinak nejlepsi rpg hrou roku je pro me jednoznacne mass effect a fallout 3 si drzi druhe a posledni misto. sacred 2 me absolutne nebavilo..silene stereotypni a dost nudna hra stejne jako vetsina podobnych (u diabla II me drzel jen naprosto paradni multiplayer - singl nestal podle me za nic). a ostatni sem nehral..jen ten mount and blade vypada zajimave a asi ho vyzkousim
xJirikx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 09:27:45
avatar
já jsem to tu psal už jednou, prostě Fallout 3 je podle mýho Oblivion jen v postapokalyptickym kabátku Trochu mě udivuje, že zrovna DD, kterej věčně reje do autorů od grafik po hry, že se přeznačuje, vykrádaj starý nápady apod. tohle nevidí...
Podle mého názoru je jasně nej Mass Effect, už dlouho jsem nehrál hru co by mě takhle moc vtáhla do příběhu
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 10:12:56
avatar
Fallout3 je pro me jako pro ortodoxniho falloutaka jen lepsim prumerem, nijak nevybocujicim z her ktery tu uz jednou byli... puvodni fallouti byli revolucni, tohle je jen vysmech... Bohuzel, vzhledem k tomu ze jsem vetsinu roku hral jen WOWko a cekal na fallouta, tak nemuzu rict ktery z RPGcek by byli lepsi - takhle fallout vyhral nejlepsi RPG jen proto ze nebyla konkurence.. alespon pro me

PS: musim zkusit ten mass effect, uz aby mi prisla ta nova deska
Kal_Kal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 10:47:04
avatar
Já jsem na tom stějně s hraním předchozích dílů, ale můj názor na Falout3 je zcela odlišný.
Sice nejsem tak daleko jako ty, ale to co mě na této hře táhne nejsou zbraně a levely, ale příběh.
To že se tu člověk dozvídá informace i z minulosti, odhaluje se proč k válce došlo, co jí způsobilo, jaký byli motivace a jak se jí dalo možná zabránit, co bude následovat.
To je přesně to co mě baví.
Já nehledám nové silné bestie, ale další krok v příběhu a informace co se vlastně stalo.
V tom je Falout3 proti předchozím dílům perfektní.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 12:03:41
avatar
tak o tomhle co ty mluvis sem se teda moc nedozvedel...bylo tam par terminalu s naznakama ze ted zacli padat bomby, nebo jak pomalu umirali lide (to bylo na policejni stanici), nebo jak se zabarikadovala decka ze skoly v lamplightu, a cosi o cinanech, ale jinak po tyhle strance teda zatim uplna bida. a pro me je pribeh ve hrach hodne dulezitej..treba jen diky pribehu jsem dohral celyho assasins creeda. ale tam boje a hlavne zaverecne vrazdy predstavovali slusnou vyzvu, kdyz jsem chtel zaverecnou vrazdu provest dokonale

kdyby treba hlavni linie ve falloutu 3 trvala o nakych 10 hodin dele a tahala te i na daleka mista na mape, tak by to hned byl o neco kvalitnejsi zazitek. hodne hre ale pomahaji modifikace, treba pro ty co to jeste nezacali hrat vrele doporucuji mod pro pomalejsi expeni, o 30% nizsi poskozovani veci, moznost opravovat veci i srotem apod (cele opravovani je tam pekne podelane - - treba tu enorgozbroj z fort constantine nejde normalne opravit jinak nez u obchodnika) nebo treba vyssi rychlost pohybu (behat z jednoho konce mapy na druhy tou beznou rychlosti je strasne otravne).
Kal_Kal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-01 18:07:00
avatar
K tomu běhání po mapě. Proč si nepoužíval rychlý přesun mezi objevenými místy?
Jinak nevim jak určit dobu hlavní linie, neb vymetám všemožné kouty na mapě a tak mi přijde že hra je dost dlouhá.
Možná ses neměl zameřovat jen na hlavní linii.
A k té historii. Právě ty naáznaky sou super.
Žene mě to dál, jestli někde jinde nenajdu další náznak.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-01 23:03:01
avatar
Pro vsechny kdo nehraly fallouta 3, nebo jeste nesplnily ukol v tempeny tower, tak preskocte text mezi carami - spoiler

tak to rozeberu jeste trochu vice a pridam k tomu i neco o questech - proto to upozorneni nahore. takze pokud by sis dukladneji precetl co sem psal tak vis, ze mapu prochazim docela dukladne. nebo sem prochazel dokud me hra bavila. mam prochozenej celej okraj od DC po davovu republiku od te az po havrani skalu, a od havrani skaly jsem sel smerem dolu az do vaultu 112, kde sem zachranil otce. tot moje zamereni jen na hlavni linii DC ale moc prolezle nemam, protoze me tam neskutecne stve to metro..cloveka, kterej tohle vymyslel bych okamzite vyhodil. nic tak nudneho a stereotypniho jako je metro ve falloutu 3 jsem dlouho nevidel. jinak jsem hru jeste nedohral..ceka na me v citadele chlouba nez budu pripraven na boj proti enklave (cti nez prolezu celou mapu - ted chybi jen prostredek mapy - momentalne jsem naposled plnil otrokarske ukoly - samozrejme jen kvuli pristupu do paradise falls a zachrane decek z lamplightu ). rychle cestovani pouzivam, ale jde to jen k tem jiz objevenym mistum. k neobjevenym musis jit po svych a to je casto az moc zdlouhave a otravne, protoze i kdyz je pustina nadherna, tak je to porad pustina. trosku vyssi rychlost chuze opravdu obrovsky pomuze. bohuzel do dalsiho objevovani neni uz takova motivace jako driv, kdyz je ted hra tak silene jednoducha..a vcera jsem se dozvedel, ze na nejtezsi obtiznosti dostavas vic expu nez na nizsi..hmm neni tohle ukazkou lehci demence?? pri tezsi obtiznosti by si mel dostavat mene expu, aby hra byla tezsi ne?? na lehkou obtiznost jsem hru nehral, ale aby nebyla lehka obtiznost paradoxne ta nejtezsi (v oblasti hackovani a paceni zamku to bude tezsi temer na 100%). moc me mrzi, ze jsem si modifikace neinstaloval jeste nez jsem zacal hrat, protoze nektere hru opravdu razantne vylepsuji, i kdyz to jsou prakticky blbosti. o to vic ale zamrzi, ze tam nejsou od zacatku v bezne prodavane verzi. neco malo jsem vyjmenoval, ale kvalitnich modifikaci je mnozstvi. snad vsechny najdete zde Odkaz a nebo vyber nejlepsich modifikaci ve velkym packu zde Odkaz (bohuzel v dobe psani prispevku nefunkcni a nevim proc snad ale jeste zprovozni..).

--------

tedka teda rozeberu trosku questy. at si rika kdo chce co chce tak podle me je hlavni linie opravdu dost slaba. jdete vlastne jen od vaultu do megatonu, radia GM, rivet city a 2 vaultu. a jedinej ukol, kterej stoji za to je zachrane otce z te virtualni reality. zbytek sedej stokrat videnej prumer. na to ze bethesda mela k dispozici celej obrovskej svet, toho predvedla v hlavni linii opravdu malo. vzdyt mela k dispozici bratrstvo, psance, enklavu, supermutanty, ghuly, rotu t, otrokare, najezdniky...proc nerozvedla vztahy psancu a bratrstva, boj bratrstva a enklavy, co treba delaji supermutanti v kapitolu nebo vubec celym DC, neco s ghulama kdyz uz tam maji cely mesto, nebo jeste jsem se nedozvedel ani proc po me vubec rota t jde. tolik moznosti mela, takovej velkej svet a nevytezila z toho v hlavni linii vubec nic. vzdyt klidne mohla mit hlavni linie 50-100 hodin, v tom svete by se dal napsat nejlepsi pribeh v historii pocitacovych her vubec, prochodit jsi mohl v ramci hlavniho pribehu klidne celou pustinu...

bohuzel ani nektery vedlejsi questy nejsou o moc lepsi. i kdyz se najdou vyjimky jako brilantni oaza (kdo si vzpomina na chlapika se stromkem na hlave v predchozich dilech? ) nebo souboj mravenci kralovny a robotaka, i tak se nektere ukoly nevyhnuly uplne demence a zbytek patri do normalniho prumeru. dva pekne rozebrane questy jsou zde Odkaz, Odkaz. s naprostou vetsinou veci tam souhlasim. jen doplnim jak dopadlo to puvodne tzv. mirove reseni ukolu v tempenyho vezi. takze podarilo se mi presvedcit lidi v tempenyho vezi, ze ghuly k sobe prijmou. sel jsem to tedy oznamit royovi. jak jsem z metra vysel ven ukazala se hned mala poznamka "tempeny je mrtev". sel sem do veze, a tam spokojene zili lide i ghulove a treba komousi rikali, ze ghulove jsou skveli. nasel sem tam roye a zeptal se ho na toho tempenyho. rekl mi, ze se tempenymu stala mala nehoda. no co uz, stejne to byl parchant (viz ukol sila atomu). ok, dal sem to neresil. ale jak jsem posledne plnil ukol od otrokaru, naskytla se jedna podivna vec. ten typek pred paradise falls ti povoli pristup do toho mesta jen kdyz mu dovedes nejaky otroky. na listku (viz poznamky) jsou 4 jmena (sniper z minoveho pole, flak z rivetu, doktorka z bigtown a jedna devka - opravdu napsano devka - z tempeny tower). ale jako quest (viz ukoly) jsem mel zotrocit jen 3 lidi. ta devka v ukolech napsana nebyla. ale rekl sem si, ze se po ni podivam v ty vezi. v noci jsem dorazil tedy do tempenyho veze a ta byla prazdna. jen nahore byl roy a jeho pritelkyne. ptal jsem se roye, kde jsou ostatni lide a pry se odstehovali. zkusil sem jit do metra, kde puvodni roy prebyval jestli nahodou tam nejsou ti lide. sel jsem pres tu branu u generatoru v te vezi. v metru ale nikde nikdo. vratil jsem se za royem a objevila se nova otazka. psalo se neco ve smyslu "co ma znamenat ta hromada tel ve sklepe?". roy akorat rekl, ze se s nima nejak nepohodli. a jeho pritelkyni jsem mohl polozit jen otazku neco ve smyslu jestli ji nevadi, ze roy je masovej vrah. no a moc ji to nevadilo. kdyz se ale rozhodnete ty ghuly rovnou zabit, tak dostanete zaporne body do karmy. nechapu kterou dutou hlavu tohle mohlo napadnout...vzdyt je to uplne dementni. a tahle hra ma byt nejlepsim RPG roku 2008???hmm bohuzel...pro me ale vitezi mass effect.

-------

fallout 3 je dobra a hodne zabavna hra. ale mohlo to byt mnohem lepsi..dnesni bezni hraci to bethesde sezerou vsechno i s navijakem a jeste tu hru budou oslavovat a hlasat za dustojnyho nastupce predchozich dilu, ktery ani nikdy nehrali. problemy s hratelnosti falloutu 3 souvisi vlastne jen s tim, ze ta hra ma uplnej konec. cely ten rpg system je navrhnutej tak, ze vyjde akorat do konce. ta hra neni stavena na to, ze pred tim nez projdes hlavni linii objevis komplet celou mapu, proto asi vyvojari zamezili pokracovat po dokonceni hlavni linie. kdyz nekdo jako ja chce prozkoumat vsechno, tak se stane uz po projiti ctvrtiny mist na mape, ze je clovek na max lvlu s nejlepsima itemama a hra je na konci jeste mnohem jednodusi nez na zacatku, takze ani na nejtezsi obtiznost nepredstavuje zadnou vyzvu. puvodni fallouty pocitali s tim, ze hra se bude hrat i po dokonceni hlavni linie..kdyby tak mela bethesda ty lidi co delaj ted na ruznych modifikacich, kdyby tak mela vetsi zkusenosti s predchozimi dily, kdyby tak mela poradnyho spisovatele....kdyby kdyby kdyby...tak tu mame jednoznacne nejlepsi hru poslednich let. takle nam zbyla dobra hra se spoustou nenaplnenych prilezitosti...

pro lidi co, ale fallout 3 chytnul a zajima je tato herni serie, tak doporucuji stranky madbrahmin.cz. dozvi se tam dost zajimavych veci..a ja si du najit starej level a instalnu si opet staryho dobryho fallouta

PS: kdyz to nebude nekde moc srozumitelny tak me pls omluvte, jeste ted me boli siska
eXistenZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Fallout3 a Oblivion 2008-12-31 12:01:06
avatar
No neviem Raigor, Oblivion som sa pokúšal hrať, ale tá hra je proste strašne nudná... Zdĺhavá a nudná. Možno somnou viacerí nesúhlasia, ale to je môj názor. Oblivion som dokopy hral možno tak 2 hodiny, než ma to kompletne omrzelo.
Fallout3 ma ale vtiahol každým kúskom, velmi atmosferická hra, dobre spracovaný postapokalyptický svet, vynikajúca hratelnosť. Trochu otrava bolo cestovať pešo, čakal som nejakého Highwaymana
Možno je Fallout3 podobný ako Oblivion, odlišný herný štýl, akčné prvky, a iné prostredie ho podľa mňa ale natoľko zmenili, že by som si ho podobným nazvať nedovolil. U mňa hra číslo jeden v roku 2008 (je ale pravda, že som ešte nehral GTA4...)
Ja som zarytý Falloutista, Fallout2 je kultová hra a Fallout:Tactics odpad (sorry priaznivci, bohužiaľ je to tak), a pochopil som, že Fallout3 proste nemôže byť o 11 rokov od vydania Falloutu2 rovnaký, len v 3D pohľade... Samozrejme, hra je upravená tak, aby nezaujala len zarytých priaznivcov žánru, ale prilákala aj nových hráčov, práve preto ma zaráža jej jdnoduchosť. Ale Bethesda doň vložila veľa dobrých prvkov so starších hier, a vzniklol velmi podarený Fallout. Úprimne, čakal som horšie
Asgard_X [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-02 13:39:08
avatar
Ok chtěl jsem si trochu postěžovat na DDho přehodnocení Fallouta, ale vidím že už nemusím
F3 je podle mě skvěle řemeslně zvládnutá hra, poutavý a krásný svět, dobrý příběh, pár zajímavých prvků - VATS atd. Ale hodnocení 98% si tedy rozhodně nezasloužil. Leda že by mi něco uniklo, protože podle mě by si těch 98% zasloužila jedině asi nejlepší nejoriginálnější a nejzábavnější hra historie. A to jsem u falloutu teda nenašel. Je to určitě zajímavé a nadprůměrné RPG, asi nejlepší z roku 2008 (což teda není žádná výhra samo o sobě), ale protože ostatní hry mají vesměs 80% procent Fallout by měl mít podle mě tak 85%. Berte nebo nechte být.
Co se týče Mass Effect - jak zaznělo v článku je to předělaný KOTOR, lépe řečeno znovu nadstavovaný kotor v lepší grafice a spár zajímavými prvky (létání po opuštěných planetách a hledání artefaktů mě dost bavilo). Je to hra velice povedená a zábavná , dojem z ní mi pokazilo jen že jsem měl pořád pocit, že už jsem to někdy hrál... jako KOTOR. A pokud mě pamět neklame, tak příběh kotoru a celá hra vůbec mi přišla mnohem delší a (co se příběhu týče) propracovanější. Proto mi ten opěvovaný super-příběh přišel docela krátky a vcelku průměrný. Ale zase je pravda, že vzhledem k ostatním moderním "RPG" (dneska už má nálepku RPG vážně kde co) byl asi tak řádově lepší.
Dotřetice bych chtěl ještě říct něco ke Kings Bounty. Na rozdíl od Heroes (zkostnatělých, ale stále znovuhratelných- 3. díl hraju dodnes) přináší něco nového - originalitu. No slyšeli jste už o hře kde se můžete oženit se žábou a mít s ní 4 děti? Kde vám bude sloužit královna mimozemské rasy s pokročilou technikou? Kde si zajezdíte na trpasličí raketové lokomotivě, bojujete na zádech obří želvy a kde orkové postaví kolonizační kosmickou lod? Tahle hra vtipem a originalitou opravdu srší, pokud si přidáte ještě naprosto minimální původní očekávání...Prostě skokan roku I když na druhou stranu právě kvůli téhle originalitě trpí ta znovuhratelnost - opakovaný vtip už není vtipem.
V každém případě doufám že mě rok 09 herně nezklame tak jako rok 08, doufám alespon ve Starcraft 2 a bojím se o Diablo 3, to co jsem zatím viděl mě teda moc nenadchlo...
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-07 10:39:55

A nemel jsi nahodou u Oblivionu vypnuty zvuk ci detaily na minimum?
Ja se bojim ze ne, protoze ty jsi sice vyznavac RPG, ale hodne te bavi zanr/styl sci-fi a fantazy ti moc evidentne nerika.... A kazdy by mel hodnotit jen ty zanry/styly ktere ho bavi, coz Oblivion a F3 jsou rozdilne zanry/styly v kategorii RPG...
Bohuzel na skodu F3 i Oblivionu se tyto dve hry pri hodnocenich spojuji, i kdyz jedine co maji spolecne je stejny engine ktery jako jediny tyto dva rozdilne zanry resp. hry spojuje...
TheWitcher [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - LOTRO: Mines of Moria 2008-12-31 01:40:48
avatar
A kde je mezi MMORPG první datadisk pro Lord of the Rings Online Jsem docela naštvaný, že tam není ani zmínka
Hlavní je, že pro tu WoW kravinu se najde místo vždycky. Vážně hnus...
Arg [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 08:21:17

to jo no, Wotlk měl rekordní prodej a WoW má nejvíce platících hráčů na světě, takže by tu logicky neměl být že...
Trefa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 10:24:58
avatar
A nehovoriac o tom ze LOTRO vychadza prave z WoW a hry su si v mnohych veciach podobne az az
Dicorion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 14:31:10
avatar
Nesouhlasím. Naštěstí je v LotRo oproti WoWku rozdílů dost. LotRo není hra pro každého jako je WoW, ale to neznamená, že když je rozdíl v počtu aktivních hráčů takový jaký je, že je LotRo horší nebo, že "vychází" z WoW. I WoW vyšlo z jiné hry (Warhammer 40000) a kupodivu na to nikdo neupozorňuje.
Navíc systém hraní a hlavně soubojů se u obou her docela liší (myslím poměr PvP a nonPvP). Já osobně za takovou situaci viním Codemasters, kteří v Evropě hru doslova používají jako dojnou krávu a na hráče z vysoka to i ono, že.

/názor zainteresovaného člověka, berte proto s rezervou/
redtroll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - LOTRO 2008-12-31 10:44:36
avatar
No není třeba hned označovat jako hnus že e zde WOW, ač se mi nelíbí, ale to je o něčem jiném. Jisté je že LOTRO zde být mělo, má významnou roli v mmorpg a rozhodně se nedá říct že je horší, dokonce je mnoho hráčů kteří po vyzkoušení "přesedlali" z wow a navíc mnohem lepší grafika jakoby "reálnější" a pro fanoušky pána prstenů jednoznačně nejlepší. A ano rozepsal jsem se zde, jelikož mne to též rozesmutnilo. AOC a WOW jsou možná prodávanější, to však neznamená, že lepší. Dále nechápu příspěvek Trefa, to by zde poté nemohly být ani jiné a vyhrálo by to WOW, že? a nebo by zde měl být jen dungeon master ten přeci "začal" s RPG a dalo by se říci že dloho platil jako jakýsi etalon RGP.... Přeji všem šťastný a krásný Nový rok a vše nej v novém roce.
Trefa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 13:35:13
avatar
No vidiet ze si to nepochopil, bolo to myslene tak ze hry su si podobne,teda ak je podla neho WoW kravina, tak potom ani LOTRO k tej kravine daleko nema ...
Dicorion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 14:32:32
avatar
Ach, této reakce jsem si nevšiml, mohl jsem si ušetřit psaní Plně souhlasím...
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 02:15:39

"RPG počítačové hry jsou absolutně nejoblíbenější skupinou velkých počítačových her" bych zaměnil na:
"RPG hry jsou absolutně nejoblíbenější skupinou her vůbec" (pokud uznávame, že fanoušek není hráč)
Flamik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-22 19:20:39

Tak s tím bych nesouhlasil
Nejoblíbenější jsou právě "malé" hry, které dávají svým hráčům falešný pocit držení kontroly nad "herní závislostí", aneb u hledání min lze prosedět stejně času jako při raidu ve wowu. Dokonce bych si tipnul, že "webové" hry obecně požírájí x-násobek člověko-hodin oproti hrám tradičním ("instalovaným").

Pár příkladů ... znáte Travian ? Urban Rivals ? ... dvě webovky, které mají v součtu více hráčů než wow.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 02:18:09
avatar
Pěkný článek, dozvěděl jsem se i o hrách o kterých sem neměl páru, třeba Legend: Hand of God slyším poprvé

Diablovky nehraju, vlastně z tohole přehledu jsem hrál a s otevřenou pusou dohrál jen Mass Effect a musím říct že to je parádní záležitost, kdo nehrál měl by to co nejdříve napravit Není to RPG jako můj oblíbený Gothic, je více lineární, ale o to více propracovaný a z neokoukaného prostředí - sci-fi jak má být. Zkrátka smekám a tleskám
Trefa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 10:28:42
avatar
to hej, ME ma tak neskutocne prepracovany pribeh s moznostou vyberu ze hravo prekona hocijakeho konkurenta ... Tak darmo, Bioware su majstrim, uz sa tesim na Dragon Age
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 23:50:09
avatar
náhodou diablo je super klik, klik, klik, klik
beYYYk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Fallout vs Oblivion 2008-12-31 09:17:01

Mně by zajímalo ,která z her se vám líbila více.
Já osobně volím Oblivion.
Grafika , svět , příběh , volnost , přídavky fanoušků , čeština a příšery.
Fallout 3 si bere prvky z pro mě nejlepší hry poslední dekády. A to je dobře ne?
Na Falloutu nebylo moc co skazit.
A RPG roku je pro mě Mass Effect. (Sci-fi a fantasy je nej)
vlm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 09:19:06

Ehm, DD, hral jsi vubec warhammer? Vzhledem k tomu, ze se netajis s tim, ze s MMORPG nechces mit nic spolecneho, tak me prijde usmevne, ze tu hned tri z nich "hodnotis".Nicmene s vetou ze ma horsi grafiku Warhammer nez WoW se vazne nestotoznuju. Doufam, ze jsi to vazne zkousel a nehodnotil jen z screenshotu. Graficky, je warhammer na tom opravdu o poznani lip nez wowko. Ma mnohem bohatsi textury, nektere graficke efekty navic, ktere wow nema a napr. jako tresnicku jsou tam i nicitelne objekty, kdy napr. hlavni boss skupinoveho Q se riti na partu a pritom kolem neho padaji stromy, atd.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 11:02:43
avatar
S mmorpg částí článku pomáhali kamarádi já opravdu MMORPG nehraji
Neznámý  2009-01-23 15:34:15

Tak tohle už je vážně trochu moc. Tak proč se do podobnýho článku pouštíte????!!!
MaDoKu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 11:25:31
avatar
Sacred 2 je bomba, od Diabla 2 pred 8mi lety me zadna klikacka tak nebavila, opravdu vymazlena hra. Fallout 3 je pro mne nej hra roku 2008, dohral sem ji jednim dechem 2x Vyzkousel sem i AoC a WHO, bohuzel zadna z nich me nebavila tak, abych se u ni rozhodl zustat, ale WHO je velice dobra MMORPG.

Chapu ze pro nektere lidi neni F3 pravym RPG, ale bohuzel dalsi dil Baldurs gate nebo Planescape nam uz nikdy nikdo neudela
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 12:07:07
avatar
vyse zminenej dragon age ale vypada zajimave a tesim se na fable 2 na pc..to je taky rpg tak jak ma byt
Danstahr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - MMORPG? 2008-12-31 15:57:29

Dát všem MMOčkům pod 80% jen proto že je nehraju? Jediným "nedostatkem" co se týče samotného hraní je absence jasně nalinkovaného příběhu s jasným závěrem, ovšem herní trvanlivost je úplně někde jinde a kromě hlavního příběhu se v obou typech najdou vedlejší "minipříběhy" v podobě nepovinných Q. MMO třeba nemají nejlepší grafiku, sami ale říkáte, že nejde o grafiku, ale o hratelnost celkově - a ta je u MMO her výrazně vyšší než u singlu. A hodnotit VŠECHNY hůř než jakékoliv jiné zmíněné RPG? Fuj!
kozel [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - 2009?? 2008-12-31 12:39:35

Nechci moc drbat ale to s tim rokem 2009 na 3. stránce to sem blbě pochopil nebo je to chyba??
Danstahr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 12:45:15

Někdo asi bumbal už ráno , takový sled "překlepů" se jen tak nevidí.
kozel [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 13:04:34

no já už ty (pravopisné) překlepy přehlížím :-D vzhledem k tomu že bych jich i při nejlepší snaze udělal sám mnohem víc. ale to 2009 me fakt do hlavy nelezlo, kdyby to tam bylo jen jednou tak si toho ani nevšimnu.
M0rf3us [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Mass Effect 2? 2008-12-31 12:52:07
avatar
Chtěl bych se zeptat DDho kde bere takto konkrétní informace, že to vyjde v roce 2010 a vzjde na X-ko i PC.Ani na strankách bioware není žádná pořádná zmínka o ME2(jen nějaká tajuplná next-gen hra). Samozřejmě nepochybuji, že se na 2. dílu usilovně pracuje když to je poměrně solidní prodejní pecka, ale to co je v článku je podle mě pouze spekulace.

Jinak jasným králem v RPG je letos MASS EFFECT.Dohrál jsem ho už 4x a začínám znova
Smrtihlav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - KOTOR lepsi ako ME 2008-12-31 13:43:15

mno ja som velky fanusik KOTORov vsetkych som presiel, ale aby som pravdu povedal tak Mass Effect ma moc nechytil by som tomu dal tak 75% nvm cim to bolo ale nieco mi v tej hre chybalo co bolo v KOTORoch len neviem co to bolo
r.mrazik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - re 2008-12-31 15:41:22

"starším dílům dělá čest po všech stránkách a pokud by býval, měl v roce 2008 vycházet Fallout2, byl by takový, jako je Fallout3" ....timto vyrokem jsi vyhral DD cenu za nejvetsi kravinu roku 2008...schoval sis to dobre,bo tohle uz letos nikdo neprekona
mamys [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 15:54:03

Jenom dotaz, já jsem miloval Zaklínače a letos je trošku vylepšený, asi to nebude plnohodnotný datadisk, ale aspoň za zmínku by to snad stálo, ne?
Mike [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 16:45:51
avatar
Taky jsem tam witchera enhanced marne hledal
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 17:55:34
avatar
zaklinač je loňská hra 2007
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 23:51:48
avatar
enhanced je z 2007 ?
DAVEmon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-01 15:35:16

enhanced by se spíše dalo nazvat placeným patchem než plnohodnotnou hrou
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-04 12:23:19
avatar
pro vlastniky puvodni hry je ten novej obsah zadarmo
wildesau [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 16:13:23

Doporučuji zkusit Mount&Blade, stáhnul jsem ji ze zvědavosti, zkusil ji a jdu si objednat originám.Hra super, zajímavá a chytlavá.Syn když ji poprvé viděl, říkal co je to za blbost a dnes ji paří o106.
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 16:38:50
avatar
No musím konštatovať, že pre mňa osobne tento rok nevyšlo žiadne zaujímavé RPG. Jediné sa chytá mount and blade.
Posledné vynikajúce RPG, ktoré mi stálo za obetovanie desiatok hodín času bol Zaklínač. A mám tušenie že jeho neskutočná kvalita na všetkých frontách ostane dlho neprekonaná.
Kosheen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-31 19:23:15
avatar
ja som velkym fanusikom RPG hier a hlavne fallout vo vsetkych svojich dieloch bol vzdy pre mna naj hrou. Z pohladu dnesneho fallout3 by som ani nepovedal ze sa podoba oblivionu. Jedine mozno rozhovory s NPC, nic viac. z predchodzich casti si zachoval VATS a hustu atmosferu ktora je v 3D o to lepsia.
Takze mojich 3Naj RPG:
1.Fallout3
2.Gothic3
3.Mass Effect to je tiez pecka
4.Minulorocny The Witcher
Agrael [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - MMORPG 2008-12-31 22:08:15
avatar
dat MMORPG hre hodnoceni 70% ?? zvlastni. chapu ze DD nema MMO hry rad ale stejne, takovou hru muzes hodnotit po mesici ci delsi dobe hrani. taky rozhodne neplati ze wow je synonymem pro MMORPG, uz nejakej hraju lineage 2 , ktery ma v cesku pomerne dost hracu a podle me je lepsi nez wow.
Danstahr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-01 12:47:53

Nedá se řct, že jedna z tebou zmíněných her je lepší než druhá. Každá je jiná a každému sedne něco jiného. S první polovinou naprosto souhlasím.
Albert [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-01 17:19:15
avatar
Pokud by se někdo chtěl o MMORPG hrách dozvědět víc, tak doporučuji diskuzní fórum www.imperium.cz
jjakub [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-02 15:16:04

Omg aj tak najlepsie RPG ake som kedy hral je Gothic nic lepsie som podla mna nehral a myslim ze uz ani nebude rpg ktore by nahradilo gothic ... aspon u mna samozrejme kazdy ma na to vlastny nazor
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-02 15:31:13
avatar
ja mel taky gothica hodne rad, prvni a druhy dil i s datadiskem byly paradni hry. bohuzel tu trojku pekne podelali a to jak po technicke a hratelnostni, tak i pribehove strance hry.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-02 15:56:19
avatar
neztrácejte naději pánové, Piranha bytes pracuje na RPG Risen a slibuje návrat k prvnímu dílu Gothicu www.risen.cz
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - LineAge II 2009-01-06 10:36:04

http://www.lineage2.com/

Nechapu jak mohl nekdo opomenout tuto famozni hru smele konkurujici WoW a dalsim, Age of Conan je velmi chabym pokusem ziskat si alespon cast fantazy MMORPG trhu kde jiz davno dominuje LAII... Mimochodem ta prava zabava prichazi az budete X klanu(kazdy s desitkami lidi) v allianci s 200+ lidmi dobyvat hrad proti dalsim aliancim a klanum s 200+ lidmi, nebo delat vypravy na Raid Bosse ze kterych padaji unique sperky s unique vlastnostmi(nicmene kouzlo hry spociva v teamovem hrani, ani nekolik lidi s unique vybavama neporazi spravne sestavenou partu charu a hlavne sehranou partu), hunteni mobu na vybavy, plneni Questu na prestupove urovne, plneni Questu na vybavy, hero system s olympiadou, etc etc etc...
Ma to akorat nekolik zaludnosti a to s pozadim teto nejlepsi fantazy MMORPG, existuje rada free serveru kde se mesicne neplati ale take zaroven tyto servery nabizeji i highrate svety(tzn. zabijete par mobu a mate lvl80, v GM shopech nakoupite full vybavy etc., jsou to vylozene servery pro zkusenejsi hrace kteri uz se na ofiko ci low rate serverech nadreli na vybavy dost) ktere zacatecnikum mohou dost zkazit pohled na tuto famozni hru. Ono totiz kdyz kamkoli prijdete sam a vzdycky Vas tam nekdo vykosi tak Vas to velmi rychle prestane bavit, vtip je v tom si zalozit s kamosema klan a na vetsinu akci chodit v parte, za prve je to zpravidla efektivnejsi(doplnujete se buffama(ktere ma kazdy char trochu jine) ktere zvysuji ucinnost skillu a take se doplnujete skillama), za druhe se sehrajete kdo co ma delat pri napadeni(PvP/PK) a za treti je to podstatne zabavnejsi. Vybornym doplnkem teto hry je teamspeak ci ventrilo, oboji slouzi k online pokecu nicmene rada lidi musi obcas psat do every/party/klan/ally chatu takze je dobre si osvojit i chatovani... Pro zacatecniky je asi nejvice dulezite aby chytil normalni klan s normalnimi lidmi kteri poradi a je take velmi vhodne aby si kazdy toho na netu co nejvice procetl, at uz primo v DTB ofiko serveru ci na rade ceskych for/serveru(www.lineage.cz) ktere se LAII dost venuji(navody na Questy etc etc). Jedine co nedoporucuji je zacit na nejakem ceskem serveru snad vyjma www.czechgamers.net, dost snadno byste si mohli zkazit nazor na vybornou hru diky neznalym(resp. nechapajicim podstatu hry, tj. PvP nikoli farmareni na mobech) ci ubrecenym radobyspoluhracum... Pro lepsi predstavu doporucuji trosicku zagooglit a mrknout na nejaka ta videa jak z RB akci(rada nej RBcek vyzaduje 30+ lidi na killnuti) tak z massPvP(Castle Siege, pvp zony, bitky o ClanHally etc etc)...

Edit by MMII: Abych nezapomel take je rozdil mezi verzemi LAII(nekdy take zkracene oznacovane L2), asi jako ideal standart je dnes C6 Interlude, nizsi verze nebrat nebo ano pokud dany provozovatel planuje prechod na C6...
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-07 10:56:03

Dostanu odpoved DD, zaradite do pristiho hodnoceni i LA2? Je to sice par let stara hra, ale defacto na poli fatazy MMORPG nema konkurenci doted(Age of Conan je opravdu slabym odvarem) a defacto kazdy rok vychazi verze rozsirujici jak mapy tak lokace tak s radou vylepseni s ovladanim etc etc etc... Je to sice vicemene na motivy Pana Prstenu ale pojali to po svem a velmi zdarile, mnoho ras a mnoho povolani.

Edit by MMII: Podle mne by se sluselo MMORPG rozdelit do nekolika skupin(sci-fi, fantazy, valecne, atpdb.) a kazdou skupinu hodnotit zvlast stejne jako to je u offlinovek....
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-07 11:51:28
avatar
nevím, v redakci nemáme nikoho, kdo by se žánru MMORPG výrazněni věnoval až na pár vyjímek, co hrají Wowko
Neznámý  - MMORPG není pouze WoW nebo AoC 2009-01-23 15:32:09

Tohle už fakt zavání všeobecnou ignorací.
Každej druhej web o nich píše samý zaručený a fundovaný zprávy a každej z nich je samozřejmě hodnotí - "vždyť přece máme názor" - říkají.
OK, fajn. Mějte si ho a klidně ho i pište, jsou to vaše stránky. Ale jakmile se dostanou do fáze Hodnocení a srovnávání, trhal bych vlasy a mlátil hlavou do stolu. NE JÁ, ale JIM!
Hraje-li z redakce někdo nějaký MMORPG, tak samozřejmě jen WoW. O AoC si přečetli nějakou recenzi, o Warhammeru možná slyšeli a třebas o Guild wars se možná otřeli.

Když už si konečně všichni ti pisálci uvědomí, že když u začnou článek něčím takovým, jako: "Tak se podíváme na všechny nové MMORPG za rok 2008", tak to neznamená podíváme se (čti vyzkoušíme)na WoW a AoC (možná). Otevřte oči. Kde vzniká většina MMORPG a kde má největší úspěch? V ASII! Pak byste totiž nemohli zapomenout na něco jako Lineage 2 (velkej úspěch i u nás a skoro každej půlrok novej update - nechápu, jak se ve srovnání s tímhle všichni rozplývají na WotLK), Aion - kterej měl větší start (čti více hráčů) než WoW při startu a třebas taky Perfect World.

Zajímalo by mě, jestli tyhle tři pojmy někomu z redakce říkají aspoň něco.

Jo a ještě drobnost. Pokud hodnotíte nej hry roku 2008, asi byste neměli vyhlašovat nejlepší RPG roku 2009! Vem to čert jako překlep někde v textu - ale když je to hned ve 3 nadpisech, tak to už je trochu moc. Znamená to, že autor po sobě článek nečetl a ani ho neopravil poté, co na to byl v diskuzi upozorněn. Ale ono je v celým článku těch překlepů mnohem víc.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Cesty a zájezdy nejen pro Ajťáky:

Máte problém?

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

Videa
GAME: Impozantní "The Trail" z Witcher 3 ukazuje Yennefer!
GAME: Impozantní  Pátek, 24 říjen 2014
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 580x
Komentářů: 1
KINO: AVENGERS: AGE of Ultron - v sérii přituhuje!
KINO: AVENGERS: AGE of Ultron - v sérii přituhuje!Pátek, 24 říjen 2014
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 461x
Komentářů: 2
GAME: Hrajeme české RPG Kingdom Come: Deliverance!
GAME: Hrajeme české RPG Kingdom Come: Deliverance!Pátek, 24 říjen 2014
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 591x
Komentářů: 4
GAME: Call of Duty: Advanced Warfare je tu! Jaké je?
GAME: Call of Duty: Advanced Warfare je tu! Jaké je?Středa, 22 říjen 2014
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1725x
Komentářů: 18
GAME: Dragon Age Inquisition ukazuje další možnosti
GAME: Dragon Age Inquisition ukazuje další možnostiStředa, 22 říjen 2014
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 437x
Komentářů: 2
GAME: 5 hodin hraní hardcore RPG Lords of the Fallen!
GAME: 5 hodin hraní hardcore RPG Lords of the Fallen!Pátek, 17 říjen 2014
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2197x
Komentářů: 0

 www.DDWorld.cz │                                     Váš odkaz na tomto webu s Google PageRank: 4/10, Seznam Rank: 6/10, Alexa: 124 769