SAMSUNG drtí konkurenci na poli chytrých telefonů - zastaví ho někdo? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 29 říjen 2013
altAsi nikoho nepřekvapí že Asijští výrobci a zejména ty z Číny, výrazně posilují - HUAWEI na třetí pozici.

 

 

 

 

Máme tady výsledky prodejů chytrých telefonů za Q3 2013, takže se můžeme podívat pro přehled, jak se nám vyvíjí konkurence. A vývoj pokračuje dá se říci předpokládaným směrem ...

  • Samsung uniká všem

Ty tam jsou doby, kdy světu mobilních telefonů vládla dominantní NOKIA. Ta naprosto zaspala a nezvládla situaci s nástupem chytrých telefonů (ačkoliv její komunikátory předběhly dobu o pár let) a rychle ztrácí pozice s tím, jak chytré telefony vytlačují ty klasické. Letos už se prodává více právě chytrých dotykových telefonů, než těch klasických a NOKIA na tomto trhu jen paběrkuje.

Její pozici ale více než úspěšně převzal SAMSUNG, který neustále zvyšuje podíl. Není jen celkovým leaderem na poli mobilních telefonů, ale zcela dominuje i chytrým telefonům. 35% z 251 milionů prodaných kusů v Q3 2013, pochází právě od Samsungu.

  • Apple oslabuje a nezvládl nástup nové generace

Druhé místo sice patří společnosti Apple. Ale jak už aktuálně zveřejněné hospodaření této společnosti prozradilo, Apple se nedaří podle jeho představ, poprvé po dlouhé době nejen že nerostl, ale snížil se mu zisk i marže. Nedá se říci, že by iPhone byl neúspěšný, to určitě ne, ale ačkoliv jich Apple prodává více, na tempo růstu konkurence nestačí a tak jeho podíl spadl z loňských 15,6% na současných 13,4%. A nedaří se mu s novou generací, nový model iPhone 5S pronásledují funkční problémy a očekávaný levný model 5C zákazníky vůbec neoslovil, zejména proto, že místo levného iPhone tady máme jen levnější iPhone, ale levný rozhodně není. Pokud se Apple neprobere a neuvede něco opravdu levného, co by rozšířilo jeho podíl, bude dále oslabovat.

  • HUAWEI, LG a LENOVO bojují o třetí místo

Na dalších třech místech je to ale hodně vyrovnané. S 5,1% je třetí HUAWEI, hned za ním s 4,8% LG a se 4,3% je pronásleduje LENOVO. Tahle pětice výrobců má na svědomí  60% všech prodaných chytrých telefonů. A kupodivu se zmenšil podíl ostatních výrobců z 39,4% na 37,3%, což dělá 93,7 milionů kusů z celkových 251,4% za Q3 2013.

  • Výhled

Zatím to nevypadá, že by spanilou jízdu Samsungu někdo zastavil. Naopak můžeme čekat další posilování, protože už brzy chystá tento výrobce představení klíčových nových generací svých produktů, kdy opět všem generačně na chvíli poodskočí. Pozor si ale musíme dávat i na čínskou konkurenci (stejně jako SAMSUNG je zvýhodňovaný Korejskou vládou, mají stejné zvýhodnění i někteří čínští výrobci). Zejména HUAWEII má velké ambice. Asi jste si všimli, že v první pětce opět chybí HTC, jemuž se ani tento rok moc nevydařil a chybí i NOKIA, kde se naproti proklamacím prodeje Windows Phone Lumií také příliš nedaří. Nutno říci, že právě kvůli zvýhodňování některých vedoucích výrobců mají nezvýhodňovaní HTC a NOKIA špatné vyhlídky, co se konkurenceschopnosti týká a na tom se asi v dohledné době nic nezmění.

Problémem, se kterým se musí všichni vypořádat je velký tlak na marže, kdy cena průměrného telefonu neustále klesá. Za to může hlavně fakt, že dnes už chytrý telefon za 5-6 tisíc zvládne s velkou rezervou vše, co drtivá většina uživatelů žádá a požaduje a dražší modely to tak mají stále těžší.

Zdroj: Strategy Analytics a DDWorld.cz

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 07:26:45
avatar
Do příchodu "chytrých telefonů" jsem měl vždy Nokii. Skvělé ovládání, design, minimální velikost, funkce - jedním slovem skvělá! A nyní to je fakt ostuda a stačilo by tam dát jen blbého Androida a vyšperkovat HW (to vždy uměla na výbornou)!!!
Abushrek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 07:36:59
avatar
Stím plně souhlasím.
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 10:22:17
avatar
Vždy? Nokia má patent na vymyšlení super věci a pak jí nasledně zadupad do země. Poslední doopravdy dobrý telefon byl N-Gage. Ten první. Přinesl MP3, FM rádio, 3d hry, a operační systém s aplikacemi léta před konkurencí.


Kdo si ještě myslí, že nokie doopravdy nemohla za 6 let dominance trhu udělat ze Symbianu to co je teď z androidu?
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 11:01:50

jj, N-Gage byly zajímavé, ale typický příklad, jak se dají dvě věci dělat stejně, ale dobře a blbě.
Až Apple s iPhonem ukázal, že je dobré tu hudbu koupit a nahrát jedním tlačítkem (resp. ji jak nabídnout, tak ji tam nahrát), hry za 50 dolarů jsou sice fajn, ale za 1 dolar se prodají "trochu" více, pro 3D je dobrá GPU akcelerace....
Když dva dělají totéž není to totéž:-)
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 21:37:45
avatar
Vzal bych v potaz možnosti mobilních ARM mezi lety 2001 a 2007 ale jo. Když tři dělají totéž není totéž. Viz Android, iOS, Windows Phone.

NOKIA je v prdeli, v prosinci 2012 se přišli rozloučit obchodní zástupci s tím, že je všechny vyházeli a české zastoupení se ruší. Serivis zatim dostal smlouvu na další rok. ZATIM. Jen doufám, že až nokia poletí tak sebou nestáhne tolik firem jako to udělal siemens. Jen v ČB to sklaply 2 krámy s telefonama. Ono mít v oběhu třeba 3000 telefonů ještě v různě dlouhé záruce, které už Vám nikdo neopraví není prdel...
Jaruna007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 12:57:55

Svatá pravda, Nokia (telefon) byla vždy hloupější než konkurence a taky na to dojela. No a co se tyče nadvlády Samsungu? Aby ne, když první co udělali kluci šikmooci bylo to, že si pokoupili všechny "důležíté" recenzenty z nejznámějších vebů a ti jim teď dělají recenze Tel. přímo na míru. Viz třeba Mobilmania atd... Prošel jsem značkami tel. skrz na skrz takže vím co říkám..
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 21:44:15
avatar
Hele "vimcoříkám" když řeknu, že v ČR ti žádný výrobce telefon za recenzi nedaruje. Už ani nevím, kdo a kde s tím začal. Ale je to fakt blbost. V IT to samý. DDmu se taky doma nehromadí AMD grafiky. Bude rád když mu něco nechaj na 14 dní.

Kolikrát se stane, že zastoupení do republiky přijde jen jeden ukázkovej telefon, tak ho pošlou na většinou losovanej pořadník po recenzetech. A když se vrátí putuje po výstavách.
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:01:54

5s neprovazeji žádné funkční problémy, to je prach sprostá lež Made in DD.:-/
Jestli novou generaci představují plastové hračky a prkénka, tak díky bohu, že aspoň někdo dělá něco jiného...
Martinp79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:14:49
avatar
Měl problém s kompasem a gyroskopem.
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:25:55

7.0.3 opravuje, pokud se nepletu.
Ale nevěděl jsem, že měřítko pro úspěšný vstup na trh je nulová tolerance chyb v FW. Ale jak ukazuje právě Samsung, ZDALEKA tomu tak není. Zajímavé, že si toho všimne DD jen u Apple (nedávno jsme to tu zrovna probírali, třeba takové Sony umí i vážnější potíže a tady ticho po pěšině...).
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 21:46:16
avatar
a) všechny kompasy maji problém, pole země se destabilizuje. Už pořádně nefunguje ani buzola.

b) u ip se gyroskop kalibruje automaticky, problém mizi s časem, androidy maji zpravidla možnost manu. kalibrace z menu.
Martinp79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Samsung zastaví sám sebe. 2013-10-30 09:31:57
avatar
Samsung zastaví sám sebe.
Stejně jako Apple jeho top přístroje na trhu kulminují. Tedy zákazníkům už nejde ho prodat ve větším množství, není již expandovat kam. Spíš se jen obnovuje prodaný objem.
Samsung nemůže oslovit všechny. Jednak povrchní až kýčovitý design Evropany né vždy bude oslovovat a pak v některých cenových patrech, prostě nic nemá co nabídnout. Je to moc drahé a nic moc vybavené.

Růst smatphonu teď nastává v nižších patrech kde je hlavním parametrem cena. Proto tak po slevě zabodovaly Nokie L520 a 620 protože těm lidem to za tu cenu stačí. Spíš dochází v generační obměně „dumbphone“ za základní modely smartphonů.

Očekávám, že Samsung „usne na vavřínech“ prostě o koláč zákazníků se bude dělit víc modelů. Zákazníci nepřibudou a pokud chtějí slušný smartphon už nemusí sáhnou po drahém Samsungu ale stačí Nokia, Lg, ale také Huawei.
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:56:58

Tak Samsung je tak úspěšný, jak je úspěšný Apple, aby byla inspirace. Viz fiasko Gear, nic moc nástup chytrých TV, nulová invence v službách. Samsung potřebuje svého úhlavního nepřítele, jinak nemá co nabídnout.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-31 18:57:31
avatar
hlavně Android v podání Samsungu je hodně tragickej.. Za a) obsahuje hromadu blbůstek, který se všude inzerujou, ale jinak jsou úplně k ničemu a jen ten systém zatěžujou, aby člověk potřeboval výkonější HW a za b) obsahuje mraky chyb, o jejichž odstranění si můžete nechat leda tak zdát, resp. možná se to odstraní za pár měsíců s novým androidem (ale to je u levnějších telefonů utopie) a za c) jsou to náročný omalovánky... Já jsem ted na SG Note přešel z origo romky na CM s 4.2.2 a je to úplně jinej svět.. Sice sem přišel o funkčnost stylusu (kterej sem stejně nepoužíval) ale telefon je v každým ohledu rychlejší a výdrž je úplně někde jinde, protože baterku nežerou mraky spuštěných procesů, aby korektně fungovali ty TW omalovánky...

2 roky starej telefon s odladěným systémem a nemám důvod měnit.. Obecně kvalitní android rom nepotřebuje QC na 2,2GHz a 2GB RAM.. Note má DC 1,4GHz a 1GB a šlape to úplně v pohodě... Jen výrobci přidávají od FW další a další kraviny, abyste měli pocit, že telefon nestíhá a musíte si jít koupit novej...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:31:59
avatar
jasně, já jsem zařídil, aby každý ten telefon na konci výroby rozbily aby si lidi měli po celém světě na co stěžovat a zařídil jsem vznik všech těch stránek a diskusních fór kde se problémy IP5S propírají dnes a děnně ... prosím tě jak takovéhle lidi jako ty může brát někdo vážně?
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:53:40

Každý model má samozřejmě potíže a jsou probírány ve fórech dnes a denně (zvláště u těch, kde výrobce na aktualizace zas až tak nehledí...), apod.. iP 5s nijak nevybočuje z řady. Poukazovat na tak samozřejmý fakt je poměrně zbytečné.
Naopak, 5s má jeden z nejčistších startů, je zde vidět, že se jedná o vyladěný předešlý model...
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 22:02:26
avatar
Mno řekl bych, že je to naopak. Skandály typu, nefunkční muzika iOS 5.0., Mapy k ničemu v iOS 6, výrobní vada na všech foťácích 5, 5s, 5c. Nemluvě, o bezpečnostních dírách hlavně pak fiasko typu iOS7. Řelbych, že jim chybí tvrdá ruka Jobse, ten uměl dát výpoveď mnohaletému zaměstnanci za prkotinu.

A to ještě vůbec nevíš, že všechny ty vychytávky co představoval apple jako svoje, byli nakradený z úprav co lidi dělali přes cydii po jaibraku, proti, které apple tak bojoval. Takže kdo si myslí, že věci jako Multitasking, oznamování bliknutím ledblesku, notifikace sms na horní liště, zkratky, složky, focení hlastostí, 3d efekt pozadí ovládaný gyrem (to jsem měl už na ip 3G 2009) dokonce i natáčení videa, všechno bylo v cydii jako úprava zdrama dávno před tim, než to znovuvynalez apple. Jen notifikační centrum ukrali přímo androidu. Když si čtu o těch soudních sporech... zloděj křičí chyťte zloděje. Kdo do toho doopravdy vidí, má problém si vůbec něco vybrat. Všechno tak nějak někde smrdí
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:02:49
avatar
Ze Samsungu se stal druhý Apple. Vlajkové lodi jsou celkem ok, ale jejich "levnější" modely zneužívají značku galaxy, přitom nabízejí několik let starý hardware za přehnané ceny.
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:29:09

Galax značí produkty obsahující Android OS (Omnia-WM, Wave-Bada). Co je ale těžce zneužívané je S řada v produktech Galaxy, kdy toto označení pro hi-end modely (bývalo tomu tak) plácá na kdejaký nesmysl jen proto, aby z toho vytřískal co nejvíce.
Ale co to má společného s Apple (ten zneužívá jaké označení?) nevím.
Martinp79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:34:37
avatar
Nesouhlasím. Samsung nemá žádný propracovaný ekosystém svých výrobků. Samsung nedbá na design . Vlajková loď S3 nebyla zas tak bezproblému-
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 22:21:31
avatar
S2 a S3 problémy s mikrofonem (musí se vypnou sofwarové odhlučnění okolí) jinak druhá strana občas špatně slyší.

S2, S3, iP4, iP4s problémy se signálem tyhle telefony maji stejný nebo velmi podobný signálni modul a ten blbne. Řešitlné softwarem, problém s power managementem od výrobce.

S2, S3 vždy jen druhá šarže (tak půl roku po vydání) znatelně nižší jas displeje než u prvních kusů, a narůžovělý flek na fotkách za určitých podmínek.

S3 - při vypuštění, opravené SW za 14dní od začáku prodeje OTA aktualizací. Samovolně aktivuje dotyk a volá a volá. Tohle bylo krutý, dokud to neopravili bylo dobrý si kontrolovat co člověk psal. SMSky tymu jaaak se máššš nebo 7773 225 66666 normálka . Jeden co jsem takle reklamoval si žil svým životem, si ho sledoval na stole jak si jezdí po menu. Vypadalo to srandovně, zákazník se nesmál.
MiraZima [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:28:27

Posilování asijských výrobců je celkem normální věc pouze se tam střídají jiní výrobci. ZTE, Lenovo a Huawei jsou stálice už pár let. Pouze na zaostalém Evropském tržišti se jím dostává obliby až teď.
Martinp79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:49:51
avatar
Pouze na zaostalém Evropském tržišti se jím dostává obliby až teď exotickým smartphonem ( zopo, oppo, Xiamy atd..) pouze z důvodu ceny a tak trochu to je hype.

Většina těch telefonů které jsou dovážené individuálně má cenu až o 50% nižší než podobný přístroj od Samsung, HTC , nebo Sony. A pro některé to je taky jediná příležitost jak „si honit tryko“. Protože top smartphone tu muže si koupit už každý. Na to nepotřebuje být oborník. Rootnou telefon nebo nehrát jinou ROM už taky je jen pár kliknutí tak někteří jedinci si léčí sebevědomí tím, že oni jsou in, protože mají exotický telefon.

Co se týká kvality, je to Čína. Většina těch telefonů má horší zpracování protože a aušusové výrobky je trh v Číně zvyklí. Hádám, že by jich spousta neprošla technickými testy pro způsobilost provozu v EU. O tom podmínkách výroby nemluvě.
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:50:26

Tak já doufám,že např. takový ZTE se státní účastí bude na našem zaostalém tržišti absentovat i nadále, ta společnost nemá na volném trhu co pohledávat. Huawei taky není zrovna kdo ví jaká výhra, min. z pohledu dost sporného, kde získává v různých oblastech know-how, viz. např. infrastruktura pro BTS, která jako by z oka vypadla Nokia-Ericsson...
Atd...
MiraZima [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 11:40:55

Zte se nasemu trhu nestrani uz minimalne 4 roky ty trdlo a modem huawei ma dneska doma kazdej 2hej uzivadel DSL/3G internetu.

Martinp79: Nevim do ktere kategorie se řadíš Já vlastním Motorolu. Číňani nic neblokují, proč to dělají ostatní nevím
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 11:49:32

"..až teď..." = "4 roky"? Já abych věděl, v jakých intencích se to tu vnímá.
Nevím jestli je výhoda vlastnit Motorolu...., ale tak penízky z prodeje Google jsi jistě dostal, jsi za vodou, podnikatelský záměr se podařil:-)
MiraZima [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 13:34:42

Prodej pateentů je zatím dobrej artikl
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 09:59:46
avatar
predrazene samsungy nekupuju
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 10:11:31
avatar
Samsung zastaví Samsung. Pokud si utvoří stabilní portfólio telefonů a budou si ho udržovat, půjde to dobře. Pokud ale zachovají nastavený trend, chrlení co největšího množství telefonů. Dopadnou jako Nokia. Která měla na ráz v nabídce 50 typů telefonů a všechny k ničemu.

Víme že k úspěchu stačí jeden pořádný telefon. A tak bude pro konkurenci snažší prorazit nepřehlednou změť telefonu v nabídce, jedním povedeným. Přesně jako to udělal Samsung s Galaxy S(i9000) Nokii a HTC.

O rok později, už v podstatě neexistoval důvod koupit si jiný telefon než Galaxy S2 i9100, který osobně považuji za nejpovedenější telefon všech dob. Ale druhá sarže telefonů i9100 měla horší displej i když stále AMOLED a horší foťák. Takže ani Samsung neni svatoušek. A polská verze, s českým záručákem, kterou nabízeli naše známé řetězce alz*.cz, datar*.cz, chápu že kdo ho měl nadával (Nechci řešit Vaše osobní názory, nezajímají mě. Říkám tak podle zkušenosti z prodeje. PS pokud máte u černého i9100 černý rámeček je to polsko, pokud je tmavo stříbrný je pro střední evropu a pokud je jasně stříbrný je to UK verze, ta nejkvalitnější)
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 10:21:43

Ad. polská verze, toto potkalo i jinak výborný Defy+ od Motoroly. Poslední série se sem vozili odtud a měli také konstrukční odlišnosti a taky k vzteku...
Cokoli od poláků-nebrat! Snad vyjma papeže, ale to jde mimo mě.
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 10:41:01
avatar
Defy+ se u nás oficiálně neprodával, všechno byly dovozky. Motorola u nás nemá ani servis, posílá se to na Slovensko.
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 10:47:32

Jo jasně, ale dovážely se před tím jedny a pak druhé. Ty první byly ok, ty druhé na bačkoru.
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Z praxe. 2013-10-30 11:30:40
avatar
Už dlouho jsem nepsal vyloženě stížnost. Ale tohle mě štve a je třeba to zmínit. To jsou věci, které prostě vidíte, když prodáváte.

1. VŠICHNI výrobci, s auktualizacemi SW zpomalují své telefony aby podpořili prodeje nových. Vemte si iPhone 4 pokud najdete nějáký s iOS 4.0.3 bude stejně rychlý jako 5s. Argumentujete rychlost os novými funkcemi? Tak to chcete řít že unix prostředí spomaluje víc nainstalovaných programů? To snad ne... Ale samsung, HTC, NOKIA, SE to samé....

2. Žádný telefon s vyjímkou APPLE(dokud neaktualizujete SW z výrobního) a také telefony nesoucí označení Nexus. Nevyužívají svůj potenciál naplno, aby měla "nová" generace místo. (Moje S3 s Quad běží při základním napětí stabilně na 1.9Ghz a GPU mali mám nataktované na 700Mhz - obojí parametry od výrobce čipů ne samsungu (původní 1.4 a 533Mhz). Takže jsem výkonostně nad S4kou. A to mi s boeffa kernelem ještě telefon drží 3 - 4 dny a s internetem 1-2dny.)

3. Výrobní kvalita je katastrofální. Jak může někdo říct že je iPhone(nebo samsung) kvalitně vyrobený, když po roce šetření a opatrného používání vypadá hůř než 10let stará nokia 3310. Víme, že to jde vyrobit odolné a trvanlivé. Ale není to úspěšný business model. A když už je Váš rok stařičký ošuntělý ip5 nebo S3 ošklivý, hnedle je větší chuť skočit po novince. (Navíc, když je ten nový model tak rychlý, že ano...)

4. Dělení výrobní kvality podle trhu. A tohle mě fakt dopaluje nejvíc! A za tohle opravdu fandím APPLU protože je to jediná firma, která prodává stejný telefon po celém světě. Samsung si nechává to nejlepší pro Koreu, lehce ošizené verze pro Ameriku, a do Evropy putují 3 jakosti. Od průměru např UK až po úplný odpad vyrobený snad ze zmetků - polsko. Podívejte se jak vypadá Americká verze Galaxy S2ky. Nemluvě o kapacitách paměti... Smutným vítězem je SONY... to co vozí do EU si můžou strčit... někam. Podívejte se na youtube srovnání Asijských verzí telefonů s těmi evropskými. Směšné.

5. Servis, u nás výrobci svůj servis obvykle nemají. Například jako jej má ACER v Brně. Mají smluvní servisy které zastupují z většiny Český Servis(apple a další) a Britex(samsung a další). Jedna z firem lepila papírový krabice a obálky, přeškolila, a začala dělat elektroniku a další je v podstatě vysavač na peníze od výrobců a lidí, kteří velmi rádi nabízejí placené opravy, obvykle pod zamítnutím záruky. Ze zkušenosti vím, že 80% zamítnutí z důvodů oxidace v telefonu je pouze špatná nálada vedoucího dne v dané firmě, který se blbě vyspí a řekne: "tak, dnes neuznáme nic".

5.a ignorace zákonů! Ze strany servisů ale i prodejců! Vždy jsem se snažil. Pomáhat svým zákazníkům. Rozbitý displej neznamená konec záruky na přístroj, znamená konec záruky na displej! Vadný SW a přehrání je servisní úkon, stejný jako oprava HW. Účtování poštovného z neuznané reklamace od servisu prodejcům. Je to nezákoné ale protože chcete aby Vám nějákou reklamaci občas uznali, nerozhádáte si je. Jinak Vám už nic neopraví! Opakovaná zkušenost - BRITEX.

6. Zákony z kocourkova:
Buďte hodní na své prodejce, protože "servis" nemusí telefon z opravy vrátit do 30 dnů, vlastně ho nemusí vrátit vůbec podle obchodního zákoniku totiž lhůta není určená. A člověk co před Vámi stojí, to nemůže ovlivnit. A tak reklamace Huawei 45dní nebyl problém, proto to menší obchody moc prodávat nechtějí. Kolikrát za Vás prodejce skousne poplatek, nebo poštu sem a tam. Protože, jste sice chráněni jako spotřebitel, ale né jako podnikatel(prodejce).

7. Marže prodejců. Pokud přehlédnu "šedý" dovoz ze zahraničí, kde vydělává na neplacení DPH. Ano ty Vaše levné telefony z internetu kde po auktualizaci SW zmizí čeština a občas přestane fungovat SIM. Budu řešit oficiální distribuce, telefonů, které Vám ty "skvélé" servisi vůbec vemou. Je marže 30% u telefonů kolem 1000ky. Přez 5-8% u hi-endu S3, S4 až po 1-3% u iPhonů. Tím, že jsem k telefonu prodal pouzdro jsem zdvojnásobil zisk... Běžná věc.


Proto, už v prodeji nedělám. Šel jsem do projekce a dělám stavařinu. Už jsem se na tu špínu nemohl koukat. Omlouvám se za překlepy a dlouhý příspěvek.
Klepi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 11:56:11

4. - Jak velký rozdíl může být např. mezi Korejskou verzí a verzí pro Evropu ? Můžu se nějakou rozumnou cestou dostat třeba k té Korejské verzi, když by měla být nejkvalitnější
A jak to je s cenou ? Stojí to podobnou cenu když jde vlastně "fyzicky" o stejný smartphone ?
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 12:27:31

No to je různé. To máš jako např. u Hundai, říďa od VW se divil, jak to, že oni nedokážou takovou kvalitu za podobné peníze, no a pak se tak nějak ukáže, že to co bylo na veletrhu není tak úplně sériová výroba...
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 21:31:38
avatar
V koreji nepoužívají telefony se simkartou a jedou i na jiných frekvencích.. Používají tzv CDMA telefony. Takže takový telefon je tu k ničemu, navíc všechny korejské telefony Samsung mají digitální televizní přijímač, který tu taky nejde.

Viděl jsem i iPhone 4 v CDMA verzi. Prostě neměl slot na microsimku. A pánovi jsem musel vysvětlit, že ten skvělý kup zánovního iP4 tak skvělý není. Nešel ani aktivovat. (v době kdy byl použitý ip4 kolem 12000 ho stál jen 9000)

Ceny, těžko říct, když zohledníš dopravu apod... Ale určitě nás tu nešetří.
Stinky [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 19:39:37
avatar
Svifte, na toto mám pouze jedno slovo: tleskám! Dokonale vystiženo, bohužel teď dělám prodejce telefonů, všechna tahle špína je pravda pravdoucí. Člověk by si řekl, že sem k nám dováží jenom šméčkové potraviny z Polska a hle, u elektroniky je to zcela totožné :-( Udělal jsem si radost Xiaomi Mi2S a každému jej doporučuji, snad vydrží co nejdéle. Zakázat tenhle nekvalitní ťamťung a mu podobné křápy!
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 21:23:21
avatar
Máte můj lajk pane, taky jsem nad ním uvažoval. Ale tak jsem se v tom svém S3 zabydlel. Tak ještě počkám s upgradem.
luke777 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - samsung 2013-10-30 11:03:18

Bude hur tady v evrope usa ty ceny sou jeste vysoke ale v asii sou ceny techle spickovych mobilu zlomkove moc velka nabidka tak prisli s krasnycm resenim.
http://mobil.idnes.cz/samsung-regionalni-omezeni-dfu-/mob_samsung.aspx?c=A131021_115858_mob_samsung_apo

Zduvodnuji to lepsi peci ale jak vsichni vime tady prodaj samsung za 15000 a v asii by na nej sedal prach
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 12:09:16
avatar
Samsung - dizajn možná dobrý když to vidíte šikmíma očima, božský androjd, poruchovost (dva lidi v mém okolí si pořídili s3, jeden reklamoval do měsíce druhý do dvou), levný samsungy=sebevraža
Apple - znám pár applistů všechno jim běhá jak má, nikdo nemusel nic reklamovat,systém má pár omezní, ale nic hroznýho to neni
Nokia - solidní harware(většinou když se něco rozbije tak až po 2 letech), v nižších cenových kategorií bych řekl že nemá konkurenci v poměru cena/výkon, za top modeli si nechá zapatit, na druhou stranu celkem rychle zlevňuje, celoevropská záruka, minimalistický WP
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 13:47:39

No on je "trochu" rozdíl i v těch servisech:-)
Reklamace Apple v Českém servisu-předám, 2 dny, SMS, vyzvednuto (vyměně kus za kus, std. servisní postup Apple).
Reklamace Samsungu v Britexu-předám, 2 týdny, SMS, vytopenej, vyzednuto, příští přístroj Samsung už nebude.
Takže asi tak:-)
xind [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - samsung e2152 2013-10-30 12:49:08
avatar
porad chytre telefony ale jsou lidi co se potrebujou dovolat vzdycky a ne ze zapomenes nabit telefon.. jednu z nejvetsich vydrzi ma samsung e2152, vydrzi me tyden az 14 dni intenzivniho volani, ma jeden z nejnizsich SAR a jako jediny telefon ma radio bez pripojenych sluchatek a fakt kvalitni prijem, ma lepsi signal nez radio v aute a co se tyka odolnosti je absolutne neznicitelny muzes na neho dupat nohou atd. a nic se mu nestane - vyzkouseno uz jsem mel 2 a do jineho telefonu nikdy nejdu ma funkce ktere jinde nejsou - falesny hovor,upozorneni na hovor i pri vypnutem zvuku(az to protistrana polozi tak to pipne asi jako kdysi pipaly digitalky hodinky)extra tlacitko pro svetlo..takovych funkci X..ale zase jsme u toho samsungu ze ?
PlugINN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - inu 2013-10-30 15:48:46

Ono to s tím Samsungem není tak horké jak se zdá, ano prodává více telefonů, ale většinou telefonů kolem 2-3 tisíc. Což je důvod proč je Apple stále nejhodnotnější společností na světě, telefonů možná prodá méně celkově, ale více těch nejvyšší třídy s nejvyšší marží.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 17:50:56
avatar
sorr za OT ale nedá mi to ...
LoL koukám že Obrmaierovic radši končej i s blogískem
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 18:14:38
avatar
Je zajímavé jak si všichni stěžují jaká je nízká životní úroveň. Nedostatek práce, málo peněz... a S4 za 10K se prodávají jak banány
luke777 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - prodej 2013-10-30 18:24:34

Jasne prodava a jestli to je jak muj vypatlany kolega vse na pujcku.koupil iphona 5 za 15 000 na pujcku.zaplati bratru pres 20000 celkem.
Vis kolik takovych pitomcu je?? Se podivej na hry a bf4 recyklat non plus ultra a lidi se muzou podelat a nevidi a neslysi.tak je to dnes se vsim nevidim neslysim nakupuju jako magor
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 18:35:40
avatar
Jejich peníze, jejich život, jejich volba..

Že sou to ko*oti si ale myslet můžem naprosto svobodně.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 18:35:05
avatar
Samsung zastaví pravděpodobně jejich kontrola kvality.
rieper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Smartfon 2013-10-30 21:03:17

Kde sú tie časy, keď na telefonovanie stačila tehla a displey bol 2- 3 riadkový
kF3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-10-30 23:58:49
avatar
ten HW je uz teraz uplne dostacujuci, ale OPTIMALIZACIA je to, co android zariadeniam chyba...
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pořád jen Android... 2013-11-01 18:30:18

Já osobně už mám keců o Androidu plný zuby. Bože! Zas taková pecka to není. Mám ho taky a pořád říkám, že není nic lepšího. Ale můj Samsung core duos se začíná zpomalovat ( ko...tiny a aktualizace ještě většími ko..tinami) a verze 4.x.2 má potíže se zvukem. Zapněte equalizer a zeslabí se. 4.0.4 tohle nedělala. Operátoři ( všichni tři ) zneužívají ( nejspíš záměrně) chyby v systému a dál okrádají nicnetušící zákazníky s předplacenými kartami a svorně tvrdí, že si máme pořídit datové balíčky a utrácet ještě víc. Tohle je regulerní lobby a nikdo mi to nevymluví. Příští týden jdu testovat Nokii s Win a jestli umí přijmout mms a nezapínat data, pak tenhle globálně zlodějský systém opouštím a z ryze praktických důvodů zkusím nechutně kostkovaný terminálový Win. Už teď vím, že Nokie líp fotí a mají lepší zvuk než Samsung. A pokud MS trochu ubere na idiotské politice a nabídne lepší podporu ...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 868x
Komentářů: 2
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1697x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1888x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2411x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2148x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1409x
Komentářů: 0