Microsoft zkoumá jak vylepšit myš – zajímavé návrhy ale žádný použitelný Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 06 říjen 2009
altHned několik opravdu zajímavých návrhů myší představil Microsoft.

 

 

Počítačová myš zůstává už léta stejná, mění se jen tvary, senzory a počet tlačítek, jinak je to v podstatě stejná myš, jako před 20ti lety. Microsoft, což je firma, která stojí za mnoha technologiemi a rozšířením moderních hlodavců, samozřejmě zkoumá možnosti dalšího vývoje.

Jednou z možností je dotyková myš, protože dotykové obrazovky stále nějak netáhnou, je toto možné řešení. Kamera snímá pohyb prstů po podložce, jako takové zajímavé, ale používat bych to asi nechtěl.

Následuje dokonce i bezdotyková myš, která snímá pohyb prstů před myší samotnou. Dobrý na odrbání prstů :). Pochybuji že se to dá bez úrazu používat celé dny. Zato si ale později určitě každý pohyb prstů po stole (nejlépe s hrubou úpravou) patřičně vychutnáte ....

Pak je tu tahle šílenost, která snímá stlačení a pohyb prstů. Moc pohodlně to tedy nevypadá.

Jako nápady jsou to sice, uznejme, zajímavé, ale není divu, že současná podoba myši tu s námi je už pěkně dlouho a nějak není důvod jí měnit, protože zkrátka a nikdo s ničím lepším zatím nepřišel. Aktuální novinkou, kterou se nám snaží firmy vnutit je dotykové ovládání, ať už přímo na monitoru nebo tedy pomocí myší. Osobně ale tomu nějak nefandím a není nad pohodlnou klasickou myšku a klikání. Umíte si představit vůbec něco lepšího? Tedy vyjma ovládání počítače myšlenkou, ale je otázka, zda by nás to bavilo. Hmat je pro naši orientaci a dobrý pocit velmi důležitý, ať už děláme cokoliv.

Zdroj: VR-zone.com

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-06 20:06:38
avatar
ja myslim ze ta myslienka by ma bavila, pri hrach by to bolo zaujimave ... zmenilo by to vela ... ale predstavoval by som si to uplne odlisne ako momentalne tie psycho "celenky" ponukaju, skor by som to bral ako imaginarny pohyb na ktory by si clovek zvykol ako na pohyb rukou, zacinalo by sa ako kedysi, teda ako ked dieta chyti prvy krat mysku do ruky, teda pomaly, ale zaslo by to do (skoro)uplnej dokonalosti, teda 99% rychla a 99% presna reakcia s minimalnou odozvou ...
Elkern [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-06 21:25:21

Myslím že myši na našich stolech zůstanou ještě pěkně dlouho ...
Měl jsem možnost vyzkoušet si track ball.Věřím že někdo se to použít dá ale pro hraní je to nepoužitené. Měl jsem ho na stole asi týden ale nezvykl jsem si na něj ani při běžné práci na PC.
rasca25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-06 22:06:03
avatar
ale na tej prvej to nie je až taký zlý nápad ... pohyb klasický a snímacia dotyková plocha sa mi páči
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-06 22:29:23
avatar
taky jsem si říkal, takový mix myši a touchpadu by nemusel být vůbec špatný, ale vytratila by se zpětná vazba mačkání tlačítka
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 01:01:05
avatar
a jakej je rozdil mezi dotykovou plochou a normalnim tlacitkem? i na tu dotykovou plochu musis tim prstem klepnout..tlacitko mi teda prijde pohodlnejsi...
Rimmerak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 07:27:16

Pro mě je zpětná vazba tlačítka důležitá. Když dělám například s myší, která má vyklikaný tlačítko a nepruží tolik zpátky, vadí mi to.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 20:38:48
avatar
zhruba něco takového má v plánu brzy začít vyrábět Apple, který tou dotykovou plochou chce nahradit svou typickou malou kuličku (je místo klasického kolečka)
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-06 23:15:58
avatar
OCZ NIA - kdo zná, ví o čem mluvím, kdo ne, tak doporučuju si o tom něco přečíst, ala jak ovládat nějaké funkce (stymulace stisku kláves) na počítači přes snímač EGG mozkových vln.
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 08:13:31

celkom dobry napad ta mys.. teda nie tieto nove.. myslim tie povodne.. od koho to MS ukradol? od Xeroxu?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 15:50:06
avatar
apple...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 16:19:57
avatar
a apple od xeroxu a xerox snad od nikoho
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 10:37:24
avatar
Na něco myš, na "umění" tablet (hrát, resp. pokoušet se o to, FPS s tabletem je hardcore zážitek). Víc slušný člověk k životu nepotřebuje.
A od té doby co i na tom debilním Macovi podporují víc tlačítek na hlodavci jsemť spokojen, aneb Logitech G5 je nejlepčí!
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 11:35:49
avatar
I evoluce v přírodě zná stav "vynikající - netřeba dál výrazněji zlepšovat" viz. třeba žraloci, a tak bych se hodně divil nějakýmu prosazení něčeho co se od myši/tabletu/trackballu výrazněji liší.

Já ten google žeru. Viděli jste co má dneska google místo nápisu google ? Nezkoušel to někdo vytisknout a přejet čtečkou ? Google nás tím vzdělává, google je náš učitel. Občas se tak dozvím o zajímavým malíři, kterýho jsem neznal a dalších věcech. Prostě google = inovace.
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 11:59:19

Je tam text "Google"
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 12:14:48
avatar
No teda. Od tebe bych to nečekal, že mi uděláš takovou radost. Dík. Tak od teď budeme nejlepší kámoši a ze seznamu si tě mažu .
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 12:24:30

RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 14:53:08
avatar
"Google nás tím vzdělává, google je náš učitel. Občas se tak dozvím o zajímavým malíři, kterýho jsem neznal a dalších věcech. Prostě google = inovace"

Fakt mám o tebe strach co (si) provedeš až zjistíš že Google je "zlá akciovka" jako každá jiná...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 15:15:41
avatar
Měl jsem tam dát smajlíka. Sleduju aktivity googlu (a IBM) i mimo IT a zatím bych se za něj snad i pral. Je pro mě důkazem, že se z velké společnosti nemusí stát velká svině. Upínat se k jakékoliv značce/společnosti je blbost (už mám špatnou zkušenost s BMW) ale proč tlumit "dětské" nadšení ? Tetování neplánuju...
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 15:44:19
avatar
To je sranda hele... Chtěl jsem tam o tom tetování napsat... I když mezi náma, takové nějaké dočasné tetování třeba logo "Windows Vista", nebo "The PirateBay" by pozornost bezpochyby upoutalo...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 17:28:23

Bez spoluprace Google by Cina tezko cenzurovala internet. To ale asi neni jednani "velke svine" spis "male svine", jen zcenzurovala pristup k informacim pro petinu lidstva, pocitam, ze to bude normlani krok - protoze kdyby to neudelali, nepusti je na trh. A udelal by to nekdo jinej. Vazne trochu nadhledu by neskodilo. Svet neni hodnej a zlej, svet je takovej jakej muze byt v ramci moznosti. Velka svine Nvidia umoznila vyznamny pokrok v leceni rakoviny, proti tomu je omezeni PhysX opravdu mala svinarna, kdyz uz chces porovnavat.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 17:42:33
avatar
No tak o tý rakovině a nVidii bys mohl něco napsat-něco o tom vím, ale nepřipadá mi nVidia jako nenahraditelná nebo jediná (já ji za svini nepovažuju - jen mě poslední dobou trochu štve). Google a Čína - Číně lezou do zadku všechny globálně působící společnosti (snad jedině Scania se nějakou dobu vzpírala) a tudíž mají všechny stejné mínus. Takže to ve výsledku googlu neuškodí, protože má víc plusů. Všechny společnosti působící na čínském trhu morálně selhaly - to se nedá nic dělat - důležité jsou tudíž ostatní oblasti.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 17:56:59

Hehe, ja to treba vidim jinak, prave Google byl pravdepodobne v situaci, kdy si mohl tohle dovolit odmitnout nebo minimalizovat dopad. Dalsi veci na Googlu je, ze uz ted je to zarodecny monopol - coz nikdy neni dobre.

K te Nvidii a pomoci s vyzkumem rakoviny Odkaz, jiste ze neni nenahraditelna, jde o to, ze to udelala. Nikdo neni nenahraditelny, ne kazdy je vsak stejen schopny. Samozrejme, ze tohle mohla udelat AMD, ale neudelala, mam snad za to ubirat Nvidii kredit? To uz by bylo vazne hodne divne ne?
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 18:27:47
avatar
Číňani by google poslali do řiti bez sebemenšího zaváhání. Si jako myslíš, že když by google jenom naznačil, že se mu nelíbí cenzura tak by vyjednávali ? Oni mají Baidu a když by prudil baidu tak si udělají něco dalšího. Google je velkej a bohatej, ale proti totalitnímu režimu zmůže prd - to musí politici. Google není superman- jen dobrá společnost.
No to s tou rakovinou je hezký - ale podobnými projekty se chlubí Intel, AMD, IBM a možná i ATI - jen v mnohem větším měřitku. V tomhle směru toho udělali superpočítače na bázi CPU mnohem víc - uznávám že se ten poměr může do budoucna změnit ve prospěch GPU.
edit: Baidu má v číně 70% a google pod 25 %. V zemích kde se nepoužívá latinka to má google taky těžký.
DarkRiddick [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 12:19:46

klasická myš tu s námi bude ještě hodně dlouho.Aspoň do té doby dokud se nerozšíří technologie kdy si dáte na hlavu senzory a myšlenkami budete řídit kurzor...pokud to teda přinese herní zážitek
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-07 17:33:51
avatar
ta poslední by vlastně měla dva analogy s libovolným pohybem a nedotýkáš se stolu(a taky by tam určitče měli přidat FF,to chybí na myších nejvíc), to bych rozhodně hodnotil nejlíp,ale každý by si s tím ve hrách asi představoval jiné ovládání.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 267x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1073x
Komentářů: 0
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1034x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1812x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1926x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2353x
Komentářů: 6