Konec SmartPhonů jako bakteriálních farem? Nové Gorilla Glass bude antibakteriální Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 28 únor 2014
altNejen odolností proti otiskům se liší různé druhy povrchových úprav skel u telefonů a tabletů.

 

 

 

Možná jste si toho všimli, že zejména levnější chytré telefony a tablety se podstatně snadněji zašpiní při běžné používání, že otisky jsou na nich snadno viditelné a mastnota se na těch levných panelech skvěle drží, což už je méně skvělé, když se je snažíte očistit. U dražších SmartPhone i tabletů je kvalita povrchu displayů často diametrálně lepší.

Dražší modely také používají nejnovější verze tzv. Gorilla Glass. To zajišťuje nejen vysokou odolnost proti poškození, kdy některé displaye je v podstatě nemožné poškrábat běžnými věcmi, ale díky vrchním vrstvám ze speciálních materiálů poskytují například antireflexní vrstvu atd. Nejnovějším počinem je Antibakteriální vrstva. Určena je pro třetí generaci Gorilla Glass i následující generace.

A nutní říci, že to vůbec není myšlenka od věci. Jak možná někteří víte, Telefony jsou přímo rájem pro bakterie a plísně. A protože jej dáváme přímo k ústům a nosu, je to opravdu ideální nástroj pro přenos bakterií a dalších věcí. Jak že se to na něj dostanou? Nemusíte telefon nutně někomu půjčovat. Sami se zamyslete, kam všude telefon pokládáte, kde a jak na něj saháte a tak dále a pak si jej dáte k uchu, nosu a ústům. Takže nápad udělat antibakteriální povrch displaye rozhodně není od věci. Uvidíme, který první výrobce tento produkt nasadí, zatím je stále ve vývoji, hlavně ohledně možnosti kombinace s jinými vrstvami Gorilla Glass.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Heados [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 07:11:50

To mě popravdě moc netrápí, bakterie jsou všude a bez nich by ani nebyla imunita. Je to paradox, máme čim dál klepší medikamenty a čím dál více dbáme na čistotu a higienu a výsledek je nová daleko náchylnější generace lidí. Známá má tzv. SAVO domáctnost a její dítě je neustále chabrus...proč? Protože takhle si prostě obrané látky nevybuduje. Radši budu papat bakterie a budu v pohodě :-)
Krzy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 08:31:17

Ale nejhorší na tom je, že si bakterie začínají pomalu vytvářet rezistenci na různé chemikálie a antibiotika, takže za pár let budou různé antibakteriální ochrany na podobném principu neúčinné.
shasler [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 08:42:06
avatar
Paradoxem pak je, že při té vší snaze některých lidí o sterilitu pak vezmou houbičku na nádobí a jdou mýt nádobí a přitom ta má v sobě největší sadu bakterií (dle různých testů vyhrává se pravidelně a s přehledem umisťuje na prvním místě). Pak si sednou ke PC klávesnici a hned je tu druhá největší farma na bakterie... Zajímavé je, že záchodové prkénko se drží v těchto žebříčcích někde vzadu...

Osobně jsem rád to, že konečně tu bude nešpinící se displej. O nedostatek bakterií přijímaných ze svého okolí se nebojím. 5x týdně jezdím MHD do práce, to jako další bod virové a bakteriové profylaxe myslím stačí...
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 11:49:35
avatar
Dle bakteriologů je rukojeť nákupního vozíku supermarketů babylon bakterií. Při stěru z takové to rukojeti má bakteriolog vánoce a velikonoce dohromady.
maxsenz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-03-01 01:23:39
avatar
NO TY WOLE HIGIENA s mäkkým I !!! To si nemyslel vážne že ?
MAUS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 12:00:44
avatar
Taky nejsem zastánce sterility. Mě se zase nejvíc líbí bezdotykový dávkovač mýdla a pak si na ruce pustí vodu pomocí kohoutku nebo o trochu lépe pákovou baterií.
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 15:23:49
avatar
dalsia volovina kt. ludia uveria ze im pomoze. Este sa potom umyvajte antibakterialnym mydlom, a potom sa cudujte ze ste stale chori, a ked budete chori tak si znicte zdravie uplne pouzitim antibiotik. Takzvana "moderna" spolocnost. Moderna je len v tom zmysle ze dava pekne zisky urcitym spolocnostiam vdaka debilite ludi.
vkba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 15:46:56

tiez nie som zastanca toho aby ludia pri kazdej prilezitosti do seba brali antibiotika, ale treba si zas uvedomit ze vkada liekom a cistote dokaze populacia rast a zit dlhsie ;) len treba najst tu 'zlatu strednu cestu', s cim ma vsak mnoho ludi problem.
Krzy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 16:03:42

To ano, kdyby se léky úžívali jen v nezbytných případech, tak by to bylo super a dožití se vysokého věku by už nebylo jen utrpení...
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-02-28 17:43:26
avatar
kdyby radši vymysleli něco, aby ty lesklý telefony nebyly furt upatlaný...
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-03-03 13:50:55
avatar
pro ty, co trpí jistou formou OCD (obsedantně kompulzivní porucha) je antibakteriální sklo nutnou koupí. Pro jistotu ho ale budou stejně každých 5 minut stříkat dezinfekcí... co kdyby ten displej všechno náhodou nezabil
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1078x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1621x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2186x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1971x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2781x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2217x
Komentářů: 1