Hudební průmysl zažil špatný rok – prý kvůli pirátům Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 05 leden 2009
altHudební průmysl pláče. Hvězdy a hlavně jejich manažeři si nemohli pořídit tolik zbytečných drahých nesmyslů, jako dříve …

 

 

  Hudební průmysl hlásí o 14% nižší prodeje hudebních alb proti roku 2007 a dokonce o 45% méně než v roce 2000. Důvodem podle nich je pirátství. Nutno však říci, že důvodem je zejména fakt, že hudební alba jsou předražená záležitost a to zejména z důvodů počtu příživníků, kteří se na umění toho a toho interpreta snaží přiživit. Různí vydavatelé, manageři apod. Toto v minulosti bylo velmi úspěšné a mnozí si tak přišli na ohromné peníze.

  V současnosti už se ale lidé nenechají díky internetu tahat za fusekli a znají cenu hudby. K nemalé nevoli se tak sice pomalu, ale jistě rozjíždí mnohem levnější digitální distribuce hudby, která proti roku 2007 zaznamenala v roce 2008 naopak téměř 30% vzestup. Marže zde jsou však nižší, což samozřejmě příživníci jako jsou různí vydavatelé apod., nesou dost těžce.

  Pirátství je sice rozhodně nebagaletizovatelný problém, zároveň však je důvodem, že ačkoliv náklady na distribuci mohou být dnes nulové a náklady na výrobu téměř nulové, stále je tu řada příživníků ze starých časů, řada vydavatelů, kteří nadělali ohromná mění na umění interpretů a stále malá odvaha mnohých interpretů odstavit tyto příživníky z hudebního businessu natrvalo. Myslím si, že zkrátka dokud se hudební průmysl kompletně nezreorganizuje a nepřijme fakt, že staré pořádky jsou prostě neudržitelné, že zkrátka bude pirátství růst, zisky klesat a biti na tom budou kromě uživatelů zejména samotní interpreti a autoři. Za problémy hudebního průmyslu, stojí stejně jako za současnými celosvětovými nejen hospodářskými problémy nenažranost, chamtivost a přílišný neblahý vliv některých subjetků.  

Zdroj: DailyTech

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
MGST [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 17:21:58
avatar
Až sa budú predávať hudobné CD v novinovom stánku ako filmové DVD za prijateľnú cenu, potom sa prestanú napalovať a každý si ich kúpi.
horst [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 18:09:23

Já už sem nic nevypálil ani nepamatuju a jak se tak dívám na ceny 1TB disků tak v příštích 5 letech ani nevypálím.By,by BD.
Tomasek1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - jj 2009-01-05 17:36:59

At chcipnou v pekle vydavatele nenazrany. CD a DVD sou predrazeny jako prase. Marze uplne nehorazny. A jak prijde nekdo s napadem vydavat neco na netu n amaly prachy hned na nej postvou svoje pravniky. Nedej boze aby si nekdo dovoloval neco jako treba Trent Reznor z Nine Inch Nails, kterej svoje desky dava na netu zadarmo
Ano az bude CD audio za 100Kc a DVD za 200 myslim ze kseft pujde nahoru. Ale to jim je asi malo. I kdyz uznavam ze treba u nas je porad hodne lidi, kteri to radeji ukradnou i kdyz je to DVD z blesku za 49Kc. Ale co original bych si nekoupil a do kina nemam cas chodit. Film me po stazeni muze maximalne prekvapit a ja si ho pak pri nejaky sleve koupim do archivu
Neznámý  2009-01-06 01:40:36

Tak Jive, ještě, jde, ty, podporují a to podporují, Princess of the POP, Britney Spears, výborně, chvála, a to chvála, Jim, jednou, se Princess of the POP, Britney Spears, nedostavila, na rozhovor, jako, a to jako, k Propagaci, Alba, "BlackOut, a její, Vydavatelská Firma, "Jive, jako, byla, celá, bez, sebe, co, a to co, si to, Princess of the POP, Britney Spears, dovoluje, nedostavit, a to nedostavit, se k rozhovoru, kde, a to kde, má, propagovat, Album, "BlackOut, tak, tomu, a to tomu, říkám, příkladná podpora, Vydavatelské Firmy, za to, a to za-to, Firma SONy, která a to která opět, Sabotuje, Michaela JACKSona, King of the POP, a to která sabotuje, Michaela JACKSona, znovu, v roce 2008, a to no, tak, více viz. tady: http://www.michaeljackson.estranky.cz/clanky/sony-sucks/sony-sucks ,tak, si, to, třeba, užijte, a nebo, spíše, neužijte, pokud, jste, Fanoušky, Michaela JACKSona, King of the POP, ale musíte, a to musíte, si to, přečíst, a to přečíst, celé, až do konce, protože, jinak, to nepochopíte, tedy, abych tak, řekl, tak, si třeba, užijte, a nebo, snad, spíše, ani neužijte, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 18:08:41
avatar
Odkedy sú k dostaniu tie lacné DVD tak u nás doma vzrástol objem kúpy z 0 kusov na veľmi slušné číslo. Myslím že u hudby by to bola ešte vyššia číslica. Ale kto chce kam pomôžme mu tam, všakže.
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 18:08:26
avatar
já zastávám názor, že za hudbu by se platit nemělo. Pouze koncerty a masovou reprodukci bych nechal zpoplatněnou
grovik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:14:54

Ja to resim tak ze nakupuju primo od Kapel. Btw. mam v hlave celkem zajimavej projekt tohoto razu, ale hledam nekoho kdo by se spolu podilel... ma nekdo zajem? Kdyztak poslete zpravu ;-).
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 18:18:00
avatar
Presne tak ako hovoríš. Mimochodom len málo interpretov je takých čo majú celý album namakaný. Poväčšine sú na jednej LP počúvatelné len 2 pesničky a ostatné je šrot. Tak potom začo chcú tie prachy, nenažranci.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 18:23:40
avatar
A preto by konečne mali prestúpiť na web - zaplatíš si len to čo chceš.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 18:32:10
avatar
se divim, ze to vubec nekdo stahuje...ta dnesni hudebni produkce je z 90% uplnej odpad. at uz je to 100x ohranej a porad stejnej americkej pop-punk jako simple plan nebo vyumelkovany zpevacky z tech jejich genialnich superstar ci uz cernosi, kteri si mysli jak sou kruty raperi ala 50cent. dneska narazit na kvalitni album je opravdu umeni. ja mam svoji sbirku originalnich alb uz pekne starou a zatimco driv do ni pribyvalo kazdy mesic novy album, tak ted sem si v posledni dobe koupil jen elect of dead od serje tankiana, protoze ten je podle me skutecnej umelec, a pak linkin park, ktery me ale hodne zklamali a docela tech penez lituji. pri tom hybrid theory je dodnes jedno z mych neojblibenejsich alb.
Gabriel_Kovac [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 18:43:50

Tady je videt, ze fakt vkus nemas... Myslim tim teda to, cim nazyvas umeni...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 18:57:10
avatar
a copak je teda podle tebe umeni (z soucasne tvorby)? pro me je serj tankian jednim z nejlepsich soucasnych zpevaku..dokazal to jak na vsech albech od system of a down tak i na sve nove solovce.
Triminka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Suhlas 2009-01-05 19:18:09

Suhlasim s tebou aj ohladom Tankiana, aj ohladom na to, ze 99% dnesnej radoby hudby je odpad.
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:18:57
avatar
Suhlasim s tym odpadom, ale percenta by som znizil tak na 80%... Simple plan ma zopar dobrych piesni(uz ked sa tu spomenul). Ale co sa tyka "ciernej hudby" tak nic. Najlepsi boli aj tak Coolio, Mc Hammer
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:52:55
avatar
ja ale nevim jak ten pop punk nebo jak to nazvat muze nekoho brat. je to porad o tom stejnym. ja za mladi mel treba rad green day, offspring a podobny, ale myslim ze tento styl uz je proste vycerpanej a stala se z toho az moc nechutna komerce..poslechove to neni neco az tak spatny, ale treba ty jejich koncerty (simple plan, good charlotte, rasmus) byli docela bida. a to priznala i pritelkyne, kvuli ktery sem na to musel jet a co je ta kapela pak zac poznas prave na koncerte..kdyz sem byl pred 4 nebo 5 letech na green day v praze v sazka arene tak to byl naprosto uzasnej zazitek, nejlepsi koncert na kterym sem byl. to i vsechny tribuny celou dobu staly..a billy si to daval brutalne. podle myho ten jeho zpev live byl i o tridu lepsi nez co predvedl na desce. a to sem uz u zadny jiny kapely neslysel, ani red hotu, ani kornu, ani od serje. na koncerte prave poznas kdo umi opravdu zpivat a komu akorat upravi hlas ve studiu.
Neznámý  2009-01-06 01:52:50

Zdar RAIGORe, to víš, no, a to no, tak, více viz. tady: http://www.youtube.com/watch?v=1y1nvlr40i0 ,tak, si to, třeba, užijte, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Neznámý  2009-01-06 02:01:44

Zdar RAIGORe, Ale, tohle, jsou a to, jsou pohodáři, ne, ale, tohle, a to tohle, je zrovna, blbé Video, kdyžtak, a to kdyžtak, si najdi lepší, ale dřív, tam, bylo, dobré, ale teď, tam, je tohle, blbé, jak, a to, jak, tam, Kapela, "Immodium, zpívá, a to zpívá, s ROCKerkou, "Bárou Zemanovou, jako, a to jako, se speciálním, HOSTEM, aneb, ty, INTELe cos, to nezvlád, hi, hi, ne, kecám, ale, ten, a ten, text, je trochu, podobný, tedy, abych tak, řekl, a to no, tak, více viz. tady: http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/imodium/dostanou-nas-19978 ,tak, si to, třeba, užij, a nebo, tady, skupina, Imodium, jako, a to jako, pohodáři, a to no, tak, více viz. tady: http://www.youtube.com/watch?v=xTH2H9MW-OM ,tak, a to tak, si, to, třeba, užij, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Neznámý  2009-01-06 02:08:12

Taky, super, a to super, písnička, od Skupiny, "Immodium, tuto, a to tuto, přesně, jsem, na nich, byl, a to byl, na-živo, když a to když, byli, jako, předkapela, a to, předkapela, PUNKerky a ROCKerky, AvriL Lavigne, v Praze, a to no, tak, více viz. tady: http://www.youtube.com/watch?v=v7fDSLmmonM&feature=related ,tak, a to tak, si je, třeba, užij, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Neznámý  2009-01-06 02:13:04

Tuto, taky, skvělá a to skvělá písnička, od skupiny, v "Immodium, a to v dobré, kvalitě, a to no, tak, více viz. tady: http://www.youtube.com/watch?v=iHNWMaDlMyA&feature=related ,tak, a to tak, si to, třeba, užijte, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Neznámý  2009-01-06 02:13:48

A Serfy plných krásných řečí, hi, hi, tedy, prostě no!
oukydouky [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 07:50:33
avatar
před necelym rokem jsem byl na Serjovi v Ostravě a naprostá bomba
grovik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 10:11:52

Poslechni si moje VELKE oblibence PUNK FLOID (ceska kapela ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=k53LbAIWR6I
Se skromnosti dodavam ze autorem klipu jsem sam osobne ;-).
AceBob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - v klidu 2009-01-06 15:34:12
avatar
Jo musim uznat ze hudba dobrá a klip docela sranda ....
Gabriel_Kovac [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 21:21:51

ze současné tvorby ABSOLUTNĚ nic! Ani SOAD se fakt neda povazovat za umeni... Vlastně ABSOLUTNĚ ne... třeba Apocalyptika...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 00:02:54
avatar
jo apocalyptiku sem slysel jako predkapelu k rammsteinum. byl to peknej narez..dokazali snad rozvibrovat celou cez arenu ale poslouchat u prace nebo v aute bych to nemohl. na koncerte show supr, ale spis jen jako takova zajimavost.
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 09:01:21
avatar
Tankian je borec, o tom žádná. Že hip-hop je pro lidi s hudebním sluchem neposlouchatelná sra*ka, s tím taky souhlasím. Ale co máš pořád s tím pop-punkem? Vždyť pořád vzniká něco nového. Akorát se třeba jedná o styly, které neposlouchá většina, takže tyhle kapely nejsou tak vidět.
SirIndy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:10:54

Tankian a SOAD forever! Nemuzu se dockat, az se vrati. Zkus Scars on Broadway, to je SOAD bez Tankiana, neni to ono, dost mekky, ale porad super!
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:36:18
avatar
na SoB sem zapomnel ty sem si take poridil..ale bez serje uz to neni ono..i kdyz par dobrych songu se take najde jako Chemicals, Enemy nebo They Say, ale ten serj a nejaky unthinkin majority nebo empty walls tam dost chybi. oproti elect of dead nic moc. oproti ostatni hudebni produkci stale dobre soad byl ale stejne nejlepsi..snad az se vrati tak pocti i ceskou republiku malou navstevu. serj byl v ostrave moc dobrej
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:51:15
avatar
jo divit se můžeš, to opravdu můžeš
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:40:53
avatar
Dobrá hudba vychádza stále, len sa treba orientovať na tzv. underground. A tam je trošku ťažšie sa pohybovať lebo moc informácií okolo toho samozrejme nie je.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:54:30
avatar
klidne mi muzes neco doporucit..rad poslechnu
bandolier.wz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - moje hudba 2009-01-05 20:22:59
avatar
má cd:
http://bandolier.wz.cz/seznam.htm
Kiw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 23:18:37
avatar
Vkusově jsem na tom byl podobně, pak mě kamarád trochu přeorientoval a ejhle, vůbec mi to nevadí, takže bych ti doporučil to, co mám v profilu - Clan of Cymox, Pain nebo Ulver. Byť na ty jsem hopnul až po takových "mezistupních" jako byli Metallica nebo Manson. Hlavně Cymox a Ulver už jsou ale něco hooodně jinačího než RHCP, Korni nebo SOAD.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 23:57:45
avatar
cymox a ulver uz moc tedy nemusim..na me moc takovy jemny ale ten pain se mi zalibil..poslouchal sem ted na youtube shut your mouth a hodne chytlavy. follow spolu s nightwish take dost dobry..jeste to pocekuju..dik za tip
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 09:11:54
avatar
Jestli máš rád něco ostřejšího, tak tady máš pár odkazů na kvalitní řežbičky:

Odkaz
Odkaz
Odkaz
Odkaz
Odkaz
Odkaz
Odkaz
Odkaz
Kiw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 11:21:12
avatar
Rádo, rádo.
Přijde mi, že průběžně trochu svoji tvorbu jemnil, takže to "nejráznější" je tak na třetím až pátém albu, kdežto nejnovější Cynic Paradise má jenom pár vyloženě pogovacích (I'm Going In nebo Monkey Business), zbytek je "jemný".
Jo a dělá výborné předělávky - třeba Eleanor Rigby od Beatles nebo Behind The Wheel od Depešáků, doporučuju taky, minimálně pro zajímavost

//ještě jsem úplně zapomněl na Roba Zombieho, ten by se ti mohl líbit opravdu hodně
Neznámý  2009-01-06 11:47:53

JO, jo, ten, má a to má nějakou písničku, v té hře Flat Out 2 Demo, asi nějaká verze EN, ten, Rob Zombie, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 16:03:39
avatar
rob zombie samozrejme znam a par songu ma tez hodne dobrejch a dal treba pres nejaky nfs underground sem se dostal ke static-x u kterych se mi take neco libi ale z toho si vyberu vetsinou jen par pisni a ten zbytek moc nemusim. to stejny i treba slipknoti..driv se mi i hodne libil treba nightwish, ale jak vymenili zpevacku tak to uz neni ono
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 13:56:22
avatar
Odkaz
Triminka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 19:58:19

napodobne... ja som dost priebercivy a 300 songov rocne mi uz nestaci
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-05 21:22:15
avatar
Driv jsem kupoval CD mam jich neco pres 500, ale cim dal vic me sralo jak se na tom kazdej blb prizivuje a kapela nedostava moc velkou castku z toho co zaplatim, tak jsem to prestal kupovat abych nezivil ty prizivniky.
KALIK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 07:57:55
avatar
Já zase chápu, že nahrávání hudby něco stojí, aparatura něco stojí a práce lidí okolo toho něco stojí. Druhá věc, že by se to nemělo přehánět. Otázka je, kdo stanoví nějaké "normální" náklady na nahrávání hudby? Jedna věc je kvalita kapely, druhá věc je kvalita nahrávky. Spousta dnešních CD je špatně smixovaná a na lepším HI-FI to jasně poznáte. Pořádné HIFI nahrávky moc nejsou, páč lidi stejně poslouchají jen MP3 na peckách za 200 Kč, tak proč se namáhat.

Jinak cena dnešních CD a DVD je hrozivá a málokdo asi má na to si měsíčně kupovat několik CD? Druhá Věc je, že co by vlastně stálo za koupení?

Já to řeším tak, že s vlastní kapelou si tu muziku užiju neskonale lépe
grovik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 10:21:34

Tohle "neco stoji" je preci nesmysl. Ano neco to stoji, ale kdyz dokaze kapela sam natocit CDcko zaplatiti si studio a prodavat si placky bez toho aniz by na to potrebovala mamuti spolecnost a navic je hudebne o dost zdatnejsi nez je komercni prumer. Mysli ze pak takovato otazka "normalnosti nakladu" ztraci smysl.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 16:05:42
avatar
a treba serj tankian delal na svy solovce prakticky vsechno sam, hudbu texty i zpev
Slunce [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 12:48:15

Dobře jim tak, kvalita hudby klesá! Měli by hledat chybu u sebe, a ne svádět něco na piráty.
Pokud stojí hudební CD 500kč, a počítačová hra 500kč, tak ta počítačová hra je levnější, jelikož se na její tvorbě podílelo více lidí. Hudební kapela nemá nikdy více, jak 5 členů. Ve hře mám tu hudbu také a navíc kopec grafiky. Takže hudba skutečně je předražená.
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Súčasná "hudba" 2009-01-06 13:51:55
avatar
Ja mám Jamendo. Na tie ich súčasné "akože hity" môžem zvysoka kašľať. Najlepšie veci sú aj tak zadarmo.
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 14:15:09
avatar
Nejdrsnější video, co jsem za poslední dobu viděl: Odkaz. Ale musíte to zkouknout do konce - tam přijde to nejlepší.
Kiw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 14:39:16
avatar
Oh yeah, bezkonkurenční No.1 na mojí hitparádě
Výborně jsem se tím naladil na Silvestrovskou oslavu.
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 19:34:49
avatar
Tak tady máš další uměleckou záležitost: Odkaz.
Kiw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-07 19:58:52
avatar
Ježiši Tohle by mě naladilo tak možná v už dost naladěném stavu.
A když už jsme u toho, trocha kvalitní taneční choreografie taky není od věci: http://www.youtube.com/watch?v=0-Uy2JvqNjU
I fatalitu tam na konci borec předvede !
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 16:15:26
avatar
ty vole tak to teda nemam slov nejen ten borec..jak tam vsichni na to parej..no moc..hlavne ta babina v cervenych satech a ten na podiu jako borec no..nakonci si strihnul i kratkej rap freestyle..rofl fleda nic oproti tomu a pekny jsou i nektery komentare..ze prej jezis uz zacal pestovat travu
AceBob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - předražené 2009-01-06 15:37:30
avatar
Nechcu se teda umělců dotknout ale kdyby CD nebo DVD s mojí oblíbenou kapelou stálo do 100,- tak si to klidně koupím ... Ale za ty prachy co se to prodává se pajrátům ani nedivím . A nedivím se ani sobě ... myslíte že má student tolik peněz aby vše měl legálně ?????
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 19:37:47
avatar
tak to je pravda ze su veci predrazene ale zase ked na nieco nemam tak si to ukradnem,to nieje velmi spravny postoj
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 19:39:41
avatar
Ale zase lepší, než "mám na to, ale stejně si to ukradnu"...
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-06 20:47:43
avatar
tak to je pravda
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 870x
Komentářů: 0
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 947x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1770x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1903x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2327x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 2072x
Komentářů: 0