Assassin´s Creed II si bez internetu nezahrajete – jakmile přijdete o spojení, hra se vypne! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Thursday, 18 February 2010
altUBISOFT uvede již dříve oznámenou protipirástkou utilitu do života.

 

 

 

UBISOFT už loni avizoval to, že u svých titulů začne používat nový systém. Ten bude spočívat v tom, že bez internetu si hry od UBISOFTU nezahrajete. UBISFT už dnes nepoužívá žádné ochrany proti kopírování, toto i nadále zůstane, ale hra na rozdíl od současnosti, kdy si ji prostě může hrát každý pirát, dostane online ochranu. Ta spočívá v tom, že prostě pro hraní hry potřebujete být stále připojeni na servery UBISOFT, kam se bude hra ukládat (výhradně) a také neustále ověřovat pravost vaší hry. Očekávají se i další funkce. Nevýhodou je tu ale fakt, že pokud vám připojení k internetu spadne, hra se samozřejmě neuloží a vypne se. Snad to bude ošetřeno nějak šikovněji, a ne tak násilně, ale souhlasím s tímto systémem. Většina hráčů, hlavně ti co hry stahují, internet má a tak v tom nevidím problém.

Problém ale vidím v tom, že UBISOFT slevil ze svého technologického vývoje a místo aby hry vyvíjel, tak je jen vyrábí. Assassin´s Creed II vyjde jen v DX9, což je na poměry UBISOFTU a jeho her zastaralé, navíc když i první díl byl už v DX10.1. Takhle to snad i vypadá, že UBISOFT pracoval na online ochraně a na technologickou stránku hry se vykašlal. Snad, když tedy tento systém pustí (a fungovat to bude stejně i u SETTLERS 7), už bude zase investovat do herního vývoje. Jsem zvědav, jak moc bude tahle ochrana účinná, jestli tedy ta hra skutečně bez toho nepůjde hrát, jestli ne, tak gratulace UBISOFTU, našel protipirátské opatření, které funguje a které by snad mohlo přesvědčit vývojáře zase vyvíjet hry pro PC a ne je vyrábět pro zastaralé konzole. Držím tedy UBISOFTU palce, i když za ten technologický downgrade druhého dílu Assassina proti prvnímu mají u mě vroubek …

Zdroj: DDWorld.cz

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
dargy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 14:56:03

tak ja teda nesuhlasim a dufam ze ubisoftu klesnu trzby.
ja si myslim ze ochrany vobec netreba.
hned by sli ceny dole.
zbytocne to komplikuje zivot slusnym uzivatelom.

a ked to nepojde hrat inak, tak si hru za 50€ urcite nekupim.
take nieco len motivuje hackerov.
stale dookola: mame novu ochranu - ochrana prelomena /do mesiaca/
ale zaplatit vyvoj ochrany treba aj ked vydrzala len tyzden
len tak dalej a za 5 rokov budu hry stat ne 50€ ale 150€...
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - .. 2010-02-18 15:39:36
avatar
Je krasne vidiet uz len z tohto fora aka bude tato ochrana ucinna. Je tu vela potencialnych hracov co by si originalku kupili ale odraduje ich prave ta ochrana a tak radsej ju stiahnu. Cim vacsie protipiratske opatrenia, tym viac warezovana hra/soft bude. Kedy to uz pochopia vydavatelia?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:37:04

No já si ji s touhle kravinou určitě nekoupím, radši si ji nezahraju, v tomhle je podporovat nebudu.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:04:07
avatar
ja si ji zas koupim. me konkretne tahle ochrana nijak neomezuje. hru stejne budu hrat jen na desktopu doma a vypadek u me optiky pamatuju za posledni dva roky jenom jeden, kdy byl asi nekde nakej problem a nejelo to zhruba dve hodky. ale chapu, ze to nekterym zvlast u nas v cr muze delat slusne problemy. dostupnost rychleho kvalitniho internetu treba ve vesnicich je vice nez tristni a wifi ma v nekterych lokalitach v pripade slabsiho signalu docela caste vypadky...tohle ale vyvojare moc netrapi, protoze jejich prijmy treba od nas z cr i slovenska budou stejne velmi male a v zapadnich zemich a usa, coz je pro ubisoft urcite hlavni trh, je kvalita internetu na uplne jine urovni nez u nas.
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:24:52

No já myslím, že kvalita internetu u nás není vůbec špatná. Soudím samozřejmě jen podle svých zkušeností. Jak jsou na tom v Americe netuším.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:49:19
avatar
ve vetsich mestech urcite ne, ale co se tyce vesnic, tak je to opravdu tragicke.
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 08:12:27

Nevím co považuješ za tragédii. ADSL je dnes všude. A na hraní her nepotřebuješ 8MBit. Na stahování samozřejmě je to lepší, ale na hraní stačí krátký ping. Hraju teď přes WiMAX a je to v pohodě.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 08:15:40

Nj ale jsou lidi co mají wifi a ty nemají třeba stálý signál, na internet jim to stačí. A hlavně myšlenka že musím mít internet na hraní hry, to fakt ne, navíc aby moje savy byly někde na serveru.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 12:57:51
avatar
treba ve vesnici kde mam rodice je adsl dostupny jen pro dolni konec a jeste jen max nakej 1mbps, protoze je to uz daleko od ustredny. oni bydlej cca uprostred a tam je uz jen wifi 1mbps za 700 a do stability to ma hodne daleko. a to neni zdaleka jedina takova vesnice, spousta jich je na tom i hure. a me takovahle uroven teda prijde opravdu tragicka...
Pjenkys [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-20 12:18:36

Moje řeč, někdo s herním NB, kde nebude mít Wi-fi bude mít vážně radost...
A DDho poznámka - ti, co hry stahují mají většinou internet. No jo, tak ty si ji nezahrajou kuli ochrane, ale když budou ti co si ji kupují bez internetu, tak vyhodi 1500Kč za debilně udělanou hru? Fakt pecka.. Zlatý FlatOuty za 299Kč.
pcwifi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 08:59:43
avatar
dneska je wifi v kazde horni dolni,pokud nekomu kolisa signal apod., at se obrati na sveho ISP,on je provozovatelem site,at zridi napravu,v techto lokalitach je i 2,4Ghz vesmes luxusne volne pasmo,tak jakepak copak...
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 10:49:48

A když ten člověk internet nechce, nebo nepotřebuje, kdo má právo ho k tomu nutit, hru si poctivě koupí a němůže hrát.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 12:59:20
avatar
kdyz hra potrebuje internet tak je to vzdy na krabici napsano...v tomhle pripade je to jen jeho blbost, ze si neprecetl minimalni pozadavky. a kolika lidem se tohle vubec muze stat?jednomu, dvoum?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 13:53:19

Jednomu dvoum? Takle nemyslel jsem to tak že si jí koupí a pak nemůže hrát, chtěl jsem říct že si hru chce koupit a nemůže protože nechce net, spojovat internet a se single hrou je podle mě trošku drzost, ale jak říkáš je to na krabici Tak že pro ty co nemají net nekupovat Znám vesnice kde má net třeba 4-5 lidí a zbytek ne, a nepotřebují ho a aby si ho platily jenom kvůli hře...
Kirara [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 15:52:34

Bydlím prakticky u centra Prahy a ještě před půl rokem jsem měl kratičké výpadky ADSL několikrát do hodiny a rychlosti na kterých se to synchronizovalo byli často řádově nižší než placené. Přeměřovali to tu a řekli mi, že s tím nic neudělají, že jsou to ruchy na vedení a že by se asi museli položit nové kabely v celé ulici.
Teď někdy před Vánoci se ta stabilita rapidně zlepšila a nic určitě nepokládali. Ale proč to říkám - ani v metropoli není výjimkou, že má někdo se svým připojením problémy. A to jsem sotva kilometr od nejbližšího DSLAMu tady na Olšanský.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:05:45
avatar
Citace:
No já si ji s touhle kravinou určitě nekoupím, radši si ji nezahraju, v tomhle je podporovat nebudu.


ne že bych ti nevěřil, ale tohle říkali fandové L4D o dvojce taky .

Vyvíjení ochran je házení peněz do kanálu. Za pár dní (max týdnů) vyjde crack a tahle ochrana bude otravovat, jak to tak bývá, jen platící uživatele. Majitelé méně kvalitních přípojek, dostanou jako bonus pár šedivých vlasů a rozmlácených klávesnic a ti si pak asi originálku od Ubisoftu už nikdy nekoupí...
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:26:25

Kupoval jsem krátce muziku na i-legalne.cz, ale kvůli ochranám, které mi znemožňovali si ZAKOUPENOU muziku přehrát jsme se na ně vybod. A lituju, že jsem jim na to vůbec skočil. I když nešlo o moc peněz.
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:52:07
avatar
re:flastie
Přesně tak vývoj a provozování ochran už dosahuje až v nákladech 20% ceny produktu jenž samozřejmě naúčtují zákazníku.Chtěl jsem ještě zapochybovat o podpoře produktu třeba ještě za 5 let když si to bude chtít někdo zahrát ale asi to nemá smysl.Dnešní hry jsou až na malé vyjímky spotřebák po kterém za rok stejně pes neštěkne a tak když podporu po 2 až 3 letech zruší tak se tak moc nestane.Já jsem ale hodně v tomto konzervativní a představa že se stanu vazalem někoho kdo bude rozhodovat o tom kdy si chci zakoupenou hru zahrát a to třeba po 7 letech(né že bych se k tomu chystal ale to vědomí že to jde je pro mne důležité)je pro mne natolik zásadní že toto finančně (rozuměj nákup hry)podporovat nebudu.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:05:36
avatar
no myslim ze by bylo idealni, kdyby ubisoft mel takle chranenou hru jen tak po dobu jednoho roku nebo maximalne dvou a pak vydal nejakej update, ktery tuto ochranu bude odstranovat. po tehle dobe uz je prodejnost hry stejne miziva a udrzba serveru kvuli tehle ochrane taky nebude zadarmo.
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:27:42

Tak s tou údržbou to neumím posoudit, ale důležitější je snížit po roce cenu, to si pak takovou hru koupí i lidi jako já.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 20:33:14
avatar
jj já četl že později vydají patch, který tuto ochranu odstraní. Nicméně v tu dobu už bude podobný "patch" dávno na netu
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 22:45:53
avatar
Myšlenka je to dobrá, otázka je, zda si to myslí i v Ubisoftu a dalších firmách, které o tomto uvažují
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 17:34:29
avatar
Tak já hrál Doom3 a vyžadoval tuším DVD v mechanice po instalaci patche a datadisku přestal, takže myslím, že tím tu ochranu odstranili, přijde mi to poměrně smypatické a "časové omezené" ochrany jsem ochoten přetrpět a tolerovat.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-20 04:28:34
avatar
u doom 3 nicmene ale porad zustalo overovani spravneho cd klice pres internet pri spusteni hry.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 10:19:01

Kdyby se UBISOFTu ty hry bez problemu zaplatili, tak by nemuseli vymyslet takoveto chujoviny, me se libi hlavne MP u FC1, ta porce zabavy za nicotny 200kc(a mozna nyni i mene) je fakt paradni takze kdyz hry umeji vysoce nadprumerne nevidim duvod proc by se jim nemeli zaplatit....

A pochybuju ze si UBISOFT nekde na cerno ulejva miliardy jako nasi politici...
eXistenZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 14:53:31
avatar
Nechcem byť hnusák, ale mám taký pocit, že pár dní po vydaní sa už na rôznych warez fórach a torrentoch bude váľať cracknutá verzia... Žiadna ochrana nevydržala dlho, nech sa o nej básnilo koľko chcelo pred vydaním...
K4SPI [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 14:58:34
avatar
Musím ale potleskat ochraně na PS3, od roku 2006 do února 2010 se takhle statečně držet je fakt nádhera.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:01:14
avatar
To se snad vůbec nedá srovnávat. Ochrana PS3 je hlavně v hardware a jeho totální uzavřenosti.
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:28:28

Není to jedno jak to udělali? Hlavní je, že se jim to povedlo tak dlouho to udržet. Klobouk dolů.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 20:13:24
avatar
hmmm no to by som chcel vidiet ako ta ubisoft donuti dat ci do kompu hardwarovu ochranu ... navyse taku ochranu si mohla dat do konzoly kazda firma, a myslim ze je kazdemu jasne preco tak neurobila
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:33:04
avatar
re:M4S4CR
A právě proto má tak excelentní až dechberoucí hospodářské výsledky .
Kirara [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 16:00:18

Největší ochrana PS3 se nazývá Bluray, který byl donedávna nerozšířený, vypalovačky a média byli drahé ... atp. Proto se tím nikdo nezabýval. A myslím, že to právě byla pro Sony největší ztráta, protože si lidi ty konzole nekupovali, protože na nich nemohli hrát pálené hry.
hell.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:06:46

Bioshock a pověstný "První týden"... z finančního hlediska se to pohatě vyplatilo.
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:01:11
avatar
Vysvětlete mi, proč (zejména u her, kde mi jde o singleplayer) si mám kupovat hru za těžké peníze a pak trpět spoustu omezení, když si zdarma za pár minut můžu stáhnout verzi, která mě nebude nijak otravovat, já chápu, že je třeba dát peníze na vývoj hry, ale proč mám platit za tu buzeraci v podobě ochran okolo?
Walker [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:24:18
avatar
Já si teda kupuju hry už nějakou dobu a nějak nechápu, v čem mě ty legální hry omezují? Koupím to třebas na steamu, nikam nemusím chodit, instalačky nemusím schraňovat, jsou online a se zahráním si hry není problém. Můžeš dát příklad těch spousty omezení?
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:41:46
avatar
Nemám nic proti Steamu, poněvadž hry ti u něj fungují, i když nejsi připojen k internetu. Předpokládám, že net.Xtreme si povzdechoval právě nad ochranou AC2 (kde musíš být pořád připojenej) či instalacemi různejch Rockstar či Windows live serepetiček..
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:12:14
avatar
Steam, kromě těch případů, kdy je nutností, mi nevadí, má své výhody a nevýhody (zejména to, že aby člověk mohl spusti hru, musí spustit Steam), spíš mi vadí nutnost vkládat médium do mechaniky, při instalaci vypisovat nějaké klíče (jednou je to v pohodě, ale po reinstallu systému a instalaci více her to je vážně otrava, takový C&C the First Decade s asi desítkou klíči je také dobrá věc na nervy), nutnost být on-line u her jako právě Assassin´s Creed II, SecuROM či StarForce u her, tuším že zrovna s Trackmanií jsem měl problémy při přechodu na 64bit Visty, SF co byl v instalačce nebyl 64bit kompatibilní, takže člověk kvůli hře musí nainstalovat novější verzi ochrany... všechny tyto drobnosti stojí čas.
sysel2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:18:27

a jeste jsi zapomnel na nutnost registrace na ruznych socialnich sitich, abys mohl hrat plnou verzi hry(=vcetne prvnich "vyseknutych ze hry" dlc), co je taky pekna chutovka pokud se o to clovek snazi brzo po vydani a tyhle servery jsou pretizene
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 21:48:46
avatar
Steam je super věc, i když mě docela štval AvP: demo kdy půl dne po spuštění nešel ani sosnout. Ale co mám ho od spuštění v ČR a ani jednu chybu jsem na něm nezachytil.
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 23:18:44
avatar
ja mam peknou kupku originalen, ktere nehraju, ponevadz mi ochrany jen zaneradi pocitac a nektere mi uplne blbnou...jendou se mi stal oze mi to az zhodilo widle...takze od te doby se jaksi,,,,no,,,proste nemam rad ochrany, a kdyz ma neco ochranu a zjistim to pri isntalaci, proste si radsi stahnu cracklou verzi a tohle neham vales se nekde v koute na policce a at na ni pada prach, uz si ji asi nezahraju, zel no...ale kdyz mam origo tak si cracklou verzi mi jaksi nevadi stahnou, protoze mam dobrej pocit ze prachy za to odemne maj tak at sou sakra sticha. jak mam hrat ale nektere hry, v kterych snad ochrana hry stoji vice nez vyvoj cele hry a tvori pulku nakladu na kopi hry? heh, uz jsem i take videl no. Proste ja nesnasim starforce a podobny sracky, prominte ale musim to rici takhle. Proste kdyz ma hra ochranu nenajdu nak cracklou verzi, proste zel, i kdyz mam origo, nehraju. Takze uz pri koupe koukam co ma jakou ochranu a jestli ma, kdyz jo,,,tak mno, zel bohu, co ja stim? pokad vim ze jsem videl cracklou verzi, nebo cracklou uz mam ,tak si ji koupim, ale jinak? jinak ne
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Mass Effect 2 2010-02-19 13:33:09
avatar
Ted jsem řešil jednu kuriozitku okolo Mass Effectu 2 koupený přes Steam. Hra officálně nepodporuje AA takže jsem zahledal na netu a zjistil, že stačí přejmenovat spouštěcí soubor na UT3.exe a vynutit AA přes grafiku. Psal jsem to kámošovi at to zkusí a prý mu ta hra najednou nejde spustit, problém byl v tom že si ji koupil přes STEAM a jakmile přejmenoval spouštěcí soubor tak to nešlo, takže si koupil hru, která vypadá bez AA otřesně a ještě zaplatil, kdyby si tu hru stáhl, mohl si ji vychutnat v pravé kvalitě
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:29:13

Ty si tu hru ale nemusíš kupovat.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:04:30
avatar
Len ďalší dôvod na sťahovanie pirátskych verzií, čo si vlastne o sebe myslia? Zaplatiť vyše tisíc korún a ešte byť buzerovaný, tak to nie. Rovnaký prípad ako je zblbnutie američanov vlastnou vládou, pre "ochranu proti terorizmu" im už teraz môžu kontrolovať skoro každú oblasť súkromia
fusionSVK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:12:49
avatar
Ja v tom problem nevidim.
Hlavne nech je podporovane slovensko , nech nie su problemy s krajinou , kde zijem , ako to je pri Games For Windows Live.
Za 4 roky nie je microsoft schopny urobit podporu pre SK a CZ , XBOX a GFW LIVE.
K teme : Moj internet funguje stabilne , ziadne vypadky pripojenia.
Akurat , keby boli lacnejsie hry.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:54:00
avatar
Jsem zvědavej, co budeš řikat, až ti někdo ze srandy vytáhne ethernet kabel ze zásuvky.. Nebo až poskytovateli vypadne na vteřinu jinak stabilní připojení. ;)
atarik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - PS3 2010-02-18 15:15:14

U PS3 byl i problém v tom, že nebyl tak rozšířený a co si budem povídat taková pecka to není!!! Mít Xbox blu-ray tak na PS3 ani pes neštěkne!!!
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:01:40
avatar
re:atarik
Proč není tak rozšířený ?PS a PS2 se prodávali jak na běžícím pásu.Kde je zakopaná čuba Baskervilská .
Vajtek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:15:50
avatar
Tahle hra se zdá být čím dál tím větším paskvilem. Nemyslím tím, ře bude špatná, jen divná. A už rovnou můžou dát všechny tyhle singleplayer hry jako je to u MMO, hrát jen za účet.
Marczo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:18:30
avatar
JJ, bohužel pro poctivě platící hráče to budou jen další starosti navíc. Už jen nemožnost uchování si svých savů na disku mi docela vadí. Navíc většinou hraju když mi net vypadne abych si krátil dlouhé chvíle. Uvidíme jak to nakonec bude fungovat, měl jsem v plánu pořízení originálky, ale takle nevim no
Luizzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:21:19

Je jasné, že i tato ochrana bude brzy prolomena, tudy cesta nevede. Jediné východisko ke snížení počtu pirátů vidím ve snížení prodejních cen her, nenažranost tvůrců a distributorů už přesahuje meze.
Sfusama [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:53:18

O nenažranosti tvurcu dost pochybuji, zůstane jim pár drobků, které spadnou distributorům. Kdysi jsem četl rozhovor s vývojářem Mafie, prohlásil, že nesmí říct, kolik mají za hru, ale pokud si někdo myslí, že víc jak dolar za hru, tak je na omylu.
Luizzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:25:06

To záleží jakou smlouvu s distributorem mají. Pokud přistoupím na ten 1 dolar a hra se dobře prodává (cca 500.000 prodaných kopií) tak je to i tak slušné. Neboj, žebráci to nejsou.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:52:38

Tak jestli mají míň než dolar za hru, tak at jí daj na net, já jim dám 2 nebo 3 dolary nebo 10dolarů, wow budou mít 10x takovej zisk Nebo 15-20dolarů když prachy půjdou přímo jim, nevěřím že mají míň než dolar...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:08:35
avatar
a to si myslis ze vyvoj hry financuje kdo?sef studia asi tezko plati ze svych nasetrenych penez mzdu vsem zamestnancum, nakupuje pocitace, software a licencuje technologie a plati veskere reklamy, predvadecky a dalsi marketing kolem hry
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 10:41:31

Kdo teda financuje vývoj hry když né herní studio.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 13:03:35
avatar
vydavatel s kterym uzavre smlouvu, nebo dnes vetsinou vydavatel pod kteryho to studio patri (treba ea nebo ubisoft maji pod sebou nekolik ruznych a drive i samostatnych studii).
Walker [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:28:47
avatar
Nejsem si jist, že snížení cen povede k razantnímu snížení počtu pirátů. Znám hopravdu hodně lidí, kteří si hru nekoupí, i když ji na zlevní z 20 na 2 eura. Oni prostě řeknou, já ji mám zadarmo, proč ji kupovat. Bohužel to občas vypadá, že to máme v krvi jako národ . Ano hry zlevnit na adekvátní cenu, to pomůže prodejům, ale pirátství to nevyléčí. To vyléčí pouze pořádně přitížit pirátům ...
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:19:49
avatar
Nemáte pravdu!!!!Tohle se tvrdilo i o filmech na DVD také a ti co tvrdily že když se prodává za rozumnou cenu tak lidi kupují měli pravdu.Stačí se zeptat kolik se v české republice prodalo DVD na stáncích.Mám dojem že se vám podlomí nohy nad tím číslem.Tohle udělat s hrama tak nevím na co by se pak lidi jako vy vymlouvali.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:34:35
avatar
tak ja si docela casto koupim nakej film za pade v trafice, kdyz si jdu pro cigara. jenze jde tady hodne o to, ze se tam prodavaji dobry ale starsi filmy. jenze zatimco na dobrej starsi film se podiva spousta lidi, tak vetsina soucasnych hracu si zadnou starou hru nekoupi a ani nezahraji, protoze ma prece hnusnou grafiku...
martyn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:49:16
avatar
dobry postreh
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:12:33
avatar
re:J.C.Denton
já netvrdím že se mají takto prodávat nové hry ale rok a nebo 2 roky staré hry za 100 nebo 150 s tím že manuál si stáhnou na stránkách distributora v PDF z důvodu snížení nákladů a šlo by to.Jsem zvědav kdo se k tomu odhodlá jako první.Tyhle tahanice kolem DVD filmů také trvaly nějakou dobu než se ten prodej započal.Ovšem jakou lavinu to strhlo překvapilo i ty největší skeptiky.
Luizzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:29:06

Piráctví jako takové samozřejmě zůstane, ale sníží se na únosnou mez (vždy se najdou tací co za hru nedají ani 50Kč). A pokud se piráctví rapidně sníží, vydavatelé budou spokojeni, majitelé originálek také (nebudou je obtěžovat pořád nové a nové ochrany)a pár jedinců bez svědomí bude rovněž spokojeno.
snipermaniak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:34:13
avatar
Aspoň známe důvod zpoždění AC2 oproti konzolím... já to tušil
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:34:13
avatar
na to lze říci jen jediné: crackeři nástup!

jaká ubohost! ani nemít vlastní savy na disku to už je moc. Snesu jednorázovou kontrolu jako u Red Alertu 2 ale všeho moc škodí. Přeju Ubisoftu za tohle co nejnižší tržby
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ... 2010-02-18 15:35:14
avatar
Lol takze "stahovaci" si opat budu hrat bezproblemovo no-dvd no-net verzie (kto si mysli ze ani tato ochrana sa neprelomi do tyzdna je naivka), kym poctivi platici budu trpnut na tom ci im nepadne net a s nim aj cela hra . Fakt skvely mapad ako "bojovat" proti piratstvu. Namiesto toho aby si ludia tu hru kupili si ju opat stiahnu. kedy pochopia ze proti PC piratstvu sa bojovat neda? Windows je tak otvorena platforma ze vymisliet ucinnu ochranu je nerealne. Mozno jedine tak ze vymysliet cisto herny OS co by bol uplne uzavrety a cisto len na hry, kde by prelomenie bolo fakt tazke ako napr u konzol, alebo nejaky hardwarovy kluc v podobe specialnej hernej DVD rom co by citala len origo dvd a pod. jasne ze by sa aj to dalo prelomit ale urcite aspon tak tazko ako cracknut XBOX. Protipiratska ochrana v softwarovej podobe je nezmysel..
dEvilCell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:45:46
avatar
a neni to lepsi, ze je v DX9? Aspon to vic vyzdime grafiky co ma vetsina hracu v PC a i z DX11 grafik to da vic vykonu a hra bude plynulejsi. Radsi budu mit hru co mi pod DX9 maka pez problemu na full nez hru co ma DX10.1 ne li 11, vypada stejne (viz DiRT) a ma 20 FPS pri max detailech.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:55:55
avatar
není to lepší, co člověka donutí se trochu o svůj PC starat když bude vycházet všechno jen na starých technologiích? k čemu pak něco vyvíjet?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:54:22

Jak jako starat Chceš říct rvát do něj nesmyslný prachy.
Caveman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:41:45
avatar
PC musí bejt normální spotřební produkt...bez nějakého trapného věčného Upgrade všech programů...Jinak se další generace naň vykašle...Prostě spustit a používat...žádné hledání opravných patchů
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:21:39

Smiř se stím, že všichni lidi nejsou tak dementní aby museli mít jednoduché ovládání ala konzole. ;)
dEvilCell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 01:51:50
avatar
pak si do toho sypte prachy jak chcete Muzes si rikat co chces, ale ja to vidim na mym PC, kde se mi vse se*e...prestane makat flash, prestane makat prohlizec, sem tam modra smrt...to me proste nebavi a porad zalohovat a delat novy system, to je zbytecna prace. Tak radsi skousnu doskoceni objektu (zrovna zminovany Assasins Creed 2 na Xbox tim trpi)ale to mi na hratelnosti neubira, ze? ale to jsme odbocily.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 10:45:08

to mě baví, když se něco sere s prominutím tak je to jenom pro ty co tomu rozumí a ti co chtějí bezproblémoví chod jsou zjednodušení dementi Mít auto co se má samou závadu tak se ze mě po čase vlastních oprav stane taky napůl automechanik To ale neznamená že le lepší než to co funguje bez problémů. I tak bych se ale PC hraní nedokázal vzdát
dEvilCell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:05:22
avatar
to ja taky ne, ale na Pc nemam jistotu ze mi ta hra pujde na 100% (at uz diky ovladacum, nebo diky nezname chybe co si vyzada preinstal systemu).
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:18:19
avatar
Citace:
Half Life 2 Pro me tuctova a neoriginalni je, za tim si stojim. -dEvilPS3 alias dEvilCell

A to napsal i když se dostal jen do 4. levelu z 15....

Takže se s ním neotravujte a už vůbec se nepokoušejte o diskuzi. Bláznům se neodporuje.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:44:42

Prosim tě co to sem furt hlásíš?? Halflife 2 jsem dohrál a myslím si to samé, prostě každému nesedne, že nemá rád vaši oblibenou hru neznamená že je blázen.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 15:58:42
avatar
Raccone opravdu považuješ half life 2 za neoriginální (ve své době a vlastně i dnes) ? Tak mi prosím napiš seznam podobných "tuctovek" z té doby. Nemáš taky problémy s rozlišením významu - nebaví mě vs. tuctovka/neoriginální ?
Chápeš, že např. originální adventuru, která tě k smrti nebaví, nemůžeš označit za neoriginální ?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-20 09:39:16

Nepřijde ti trochu trapné cpát tenhle příspěvek pod příspěvky dEvilCella? Je to jeho vec když si to myslí, já si to taky myslím a nepotřebuji to rozvádět, ale cpát pod něčí příspěvky neco takového je trochu sprosté ne.
dEvilCell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-20 14:48:17
avatar
je to sproste, ale to co je pro normalni lidi nevhodne je pro DeaDDoga uplne normalni. Musi si totiz upevnovat ego
KAREL.KRATOS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 19:41:33
avatar
už zase provokuješ
dEvilCell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 01:46:12
avatar
vyvyjet jo, ale aby to stalo za to. Kdyz pak zjsitis ze Crysis s trochou uprav rozjedes pod DX9 stejne krasne jako pod Dx10 kde se ti jeste skube pak pri pohledu na GK za 10 000 zamrzi
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:08:59
avatar
V rozliseni 1680x1050 ma Dirt2 na HD 5850 pri 8xAA minimalky 47 FPS v DX9 a 41 FPS v DX11. HD 4850 ma v DX9 pri 8xAA minimalky 27 FPS, takze to co pises je nezmysel.
zoidberg [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:49:04
avatar
Tak jsem opravdu zvedav. Tahle ochrana je opravdu dvousecna zbran, ktera si urcite najde odpurce i priznivce. Popravde sam nevim kam se zaradit, protoze netusim jak to bude fungovat v praxi. Je to trochu drsny, na druhou stranu si za to muzem sami.
P.S. Technicke stranky hry se vubec nebojim, i DX9 porad dokaze oslnit. Ono staci kdyz tam budou trochu kvalitnejsi textury nez na konzolich. Hlavni je samotni herni slozka, ktera se dle recenzi hodne zlepsila. Ostatne me se hodne libil i prvni dil navzdory stereotypu.
fusionSVK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:55:02
avatar
ale da sa bojovat.
Staci znicit grupy , ktore crackuju.
Dalej , zavriet stranky , kde sa rozsiruje nelegalny obsah.
Ved to sami dobre poznate.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:02:12
avatar
Ano, teoria je to pekna, ale nepouzitelna. To mas ako s politikmi, tiez vieme ze kradnu, aj kde kradnu a ako kradnu, ale do basy ich nedostanes.
snipermaniak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:05:05
avatar
Citace:
Staci znicit grupy , ktore crackuju.

Takříkajíc nemožné vystopovat, protože tito lidi ví velmi dobře, jak se skrývat
Citace:
Dalej , zavriet stranky , kde sa rozsiruje nelegalny obsah.

O to už se pokouší firmy léta, ale zavřeš jednu a objeví se 2...
Prostě tudy cesta nevede
Marczo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:35:06
avatar
Já sem za takové stránky osobně rád. Ty hry co si většinou stáhnu si taky po vyzkoušení koupím, já cracklé verze her beru místo demíček, které v dnešní době stejně moc nevycházejí a pokud ano tak pár měsíců po plné hře
remy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:30:09

napodobne. ked kupujem topanky najskor si ich vyskusam.
toto je to iste
aj ked v poslednom case som toho moc nenakupil. sklamanie za sklamanim. mal som v plane Bad Company 2 ale po bete nie dakujem. Mafia 2 to isti
remy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:27:18

pani RELOADED a RAZOR "vydavaju" hry uz nejaky ten piatok a vedia ako na to cize ich len tak niekto nechyti. a keby ano budu tu dalsi. ja im fandim
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 15:59:45
avatar
PC hraci by si jednoducho hru nemali kupit a ukazat ze prostrednictvom osekavania grafickeho vyzoru cesta nevedie. Proste im to bojkotovat. Co sa tyka ochrany, moze to byt dvojsecna zbran - ak budu vypadky pocas hry caste (z akehokolvek dovodu), urcite to hre uskodi. Okrem toho, ochrana asi dlho nevydrzi. Najlepsou cestou proti piratceniu je myslim si kvalitna hra za zodpovedajucu cenu. A samozrejme svedomie jedinca.
Tokamak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:04:51
avatar
S nasi penertaci wi-fi netu si uz i ti posledni platici zakaznici budou nadavat do blbcu, ze za takovou ptakovinu vyhodili penize po par samovypnutich hry.
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:20:47

prijimam stavky ako rychlo to cracknu..
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 20:49:36

Podle mě tohle má naději, hra by měla mít neustále kontakt se severem (?) vývojářů (serverem ubisoftu) což by mohlo případně najít cracklou verzi a zablokovat ji.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 21:08:30
avatar
jenze takovejhle crack by nebyl na tuhle ochranu zadnej crack me napada momentalne jen jediny zpusob jak nejak tuhle ochranu prolomit. musel by se odchytit provoz mezi originalkou a serverem a na zaklade tohodle vytvorit virtualni server na kterej hru presmerovat. nebo klidne i realnej server na internetu, ale to by internetovy pripojeni bylo stale vyzadovano. velky problem, ale muze byt s tim, ze hra bude se serverem komunikovat sifrovane (coz by ale logicky melo byt) nebo ze udaje na ktery server se hra bude pripojovat budou nekde v souborech hluboko zahrabane pokud bude ale to sifrovani hodne silne, tak je dost mozne, ze se tu ochranu nepodari prolomit. jedine ze by razor nebo reloaded meli naky superpocitace...
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 23:02:37
avatar
Možno sa spoja a dvoch sa to tiahne lepšie. Aj keď ich je zrejme viac pod jedným menom. Mimochodom, ak dokáže Ubisoft neskôr vydať patch, ktorý ochranu odstráni, dokážu to aj iní.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 00:16:58

Pokud mas program co sifruje a desifruje, neboli hru nepotrebujes nic prolamovat, vic niz.



No tipnul bych si asymetricky sifrovani (elektronickej podpis, ssl) a to z principu nejde prolomit zadnym znamim zpusobem.

Vzhledem k tomu ze mas exe soubor mas vlastne i sifrovaci i desifrovaci algoritmy sice v assembleru, takze uz staci jenom cist ze souboru hry (nebo z pameti spusteny hry) sifrovaci klice (ktery u asymetrickho sifrovani nemas kompletni ) a muzes si naprogramovat treba server.

I kdyz v principu ten algoritmus vubec nepotrebujes, protoze sifrovani i desifrovani probiha primo ve spustene hre staci se napichnout do mista kde data nejsou sifrovana a sifrovani obejit. (stejna prace jako klasicky crackovani, jenom misto preskakovani ochrany preskoci sifrovani nebo prida odbocku pro nesifrovany data)
romero [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 21:26:12

Pochybujem ze sa na to objavi crack. Hra moze cely cas komunikovat so serverom, stahovat kody a scripty ktore nebudu v instalacke, staci par KB na kazdy level. Neverim ze nejaky hacker bude programovat emulator servera, to by musel mat zdrojove kody hry.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 00:16:07

MMO hry maji sfrovane spojeni odjakziva a to nikdy nikdo zdrojaky serveru ani hry nemel (az na lineage 2 ). Navic tahle legrace bude mit komunikacni protokol radove jednoduzsi nez MMO hry.

Celej figl bych videl v tom:
1) Dokud nepujdou servery ubisoftu nebude mozne hru cracknout (rek bych ze "exe soubor" bude prvni vec co to bude stahovat), takze nezalezi na tom jestli hra unikne nebo ne.
2)Krome cracku se nejak budou muset ziskat i ona stahovana data coz znamena ze hra se bude muset nekolikrat po cracknuti dohrat (pokud by si od kazdyho uziatele nehlidali poradi stazenych "skriptu" tak by cela ochrana byla k nicemu) nez emulator zacne poradne fungovat a to je dalsi zdrzeni.
3)Nikde neni zaruceny ze emulator bude obsahovat vsechny potrebne soubory, takze budou "uzivatelum" vznikat problemy pri hrani nelegalni hry.

=> plne funkcni crack tak vyjde vzdy az nekolik dni po zahajeni prodeje hry a to je oc tu bezi.
matej71 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:39:10

Toto je somarina. Už iba kôli tomu, že sú určite aj hráči /platiaci/ čo nemajú internet. No ja by som si takúto hru aj tak nikdy nekúpil ale našťastie Ubisoft mi nemá čo ponúknuť.
Podľa mňa je iba jedno jediné východisko a to výrazné zlacnenie hier.

Alebo ešte ma napadlo, že koľko ľudí má obmedzený internet, trebars na 2GB....
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:48:21

aspon se trochu probere to "síto" stahovačů.
Znám lidi, kteří stahujou, jako většina z nás, ale pokud přijde trochu víc zabezpečená hra, navíc výborná, tak si tu originálku koupěj, protože cracknutí je nad jejich síly, nebo lenost.
Podle mě i tohle pomůže Ubisoftu v prodejnosti, ikdyž nevím nic o nákladech na jejich ochranu, ale aspon se to promítne na jeho tržbách.
Pokud ta hra za to stojí, snesu i starfuck v kompu ;)
Takže mě to nevadí ...

edit: no Matěji, záleží, jak moc tě bude to ověřování otravovat.
Trochu respektujte to, že když někdo pro nás vytváří hry, chce taky něco vydělat. Je to problematika stejně stará jako jsou tu hry, takže se stačí prostě přizpůsobit a né řvát jak malé děcko a vymýšlet alibi na ilegal kopie.
matej71 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:53:10

No tak ja by som si ju práve pre tu ochranu cracknul aby ma neotravovala ta ochrana.

Edit HonzaN
No lenže ja si hry kupujem /teda od kedy pracujem/ a teraz nastáva taká situácia, že kúpiť si originálku je za trest a pri takýchto ochranách, okamžite dobrý pocit, že mám orig. vystrieda rozhorčenie, že ja debil čo všetko som mohol mať za 40e.
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:09:44

jenže koukáš na to jen svýma "zamčenýma" očima. Kolik je her v poslední době s takovouhle ochranou ? Občas se někdo prostě pokusí zvednout prodeje svých her, právě takovýmhle násilnějším způsobem.
Ti co mají problém s netem, nemůžou vinit Ubisoft, ale jedině sebe, protože cpou někomu prachy za služby, které jsou nekvalitní.
To je věc každého z nás, komu platíme a za co.
Neříkám, že si koupim AC2, ale souhlasím s opatřením Ubisoftu, at už bude hra jen v dx9.
Je věcí nás, za co prachy utratíme, pokud se vám něco nelíbí, tak to jednoduše nekupujte, nebo crackněte, je mi to fuk, jen nevím proč obvinujete Ubi, že chce vydělat.
matej71 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:47:12

No vidím, že máme na to rozdielne názory ale prečo by som mal mať ja zamknuté oči? To isté môžem povedať ja o tebe. Veď ani ja si nejdem kúpiť AC2 a ani inú momentálne chystanú Ubisoft hru a tak mi to je v podstate jedno, ja len narážam na to že napr. u nás na Kysuciach si moc nemôžeš vyberať aký internet si dáš. Ja mám šťastie lebo som ešte v dosahu t-comu takže mám síce dosť drahý net ale je aspoň ako tak na tom rýchlostne. Ale napr. môj bratranec žije trošku ďalej a tam napr. nemá žiaden net iba ak tak cez telefon, keď si ho primontuje na komín domu. Takže seba asi viniť nemôže, vieš ak bývaš v meste tak sa ti to ľahko píše a nepochopíš aj keby som ti tu napísal sloh o tom ako to chodí na dedinách na Slovensku.
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:58:28

ano, v tom případě nadávejte lokalitě, ve které bydlíte, že je problematická ve spojení s netem. Ubisoft vážně nebude řešit offline dědiny na Slovensku, nebo v Čechách.
To je prostě život ... nemůžeme mít vždycky všechno ;)
matej71 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:04:08

Ok však tu nieje o čom to bol iba príklad na tvoj príspevok. Jednoducho aby som to zhrnul, podľa mňa táto ochrana nič nerieši a ak chcú vydavatelia aby sa čo raz menej pirátilo tak musia vymyslieť niečo lepšie ako šialené ochrany. Ja som jednoznačne zástanca nižších cien pc hier, to by bolo podľa mňa určite lepšie riešenie ale momentálne je pri korýtku veľa nenažrancov. Toť iba môj názor.
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 23:06:41
avatar
To je ale blbosť. Proste a jednoducho ide o princíp. Právo. Prečo mám byť trestaný za činy druhého? Prečo ak si chcem kúpiť jednu službu ma niekto núti, aby som si kúpil aj druhú. Krásne vidno na čo sú nám vlády a komu slúžia. Veľké koncerny sú všemocné. Kým sa človek nenasere a nezakročí, nikto to za neho neurobí.
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:49:27

Dávám cracku týden, maximálně dva
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:52:22

... další
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 23:08:24
avatar
A sme zase vo krok vpřed...
Mr.Paul [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 16:55:48
avatar
jak to tu tak procitam tak je to tu samej pirat ja tuhle ochranu jen vitam..stejne dnes ma kazdy internet napevno pripojeny a rychly tak kde je problem...jo aha uz vim..v tom ze si to tezko budete moc stahnout a zahrat..jojo to je pak tezky...pockejte az cena hry spadne nebo bude nejaka akce..napr na steamu je akci dost...a pak si to kupte ;) koupena verze = zadny problem..
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:20:13

Jenže koupená verze se nerovná žádný problém.
Problém je ověřovací systém přes net.
Nadruhou stranu co to je za problem ... při spuštění hry naběhne "loading Ubisoft server", pak už to hráč nepozná, tudíž omezení je jen při startu hry.
Padání hry díky nefunkčnímu netu si musí vyřešit každý sám, respektive jak kvalitního poskytovatele netu si každý platí ;)
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:16:37
avatar
tak treba pri spusteni hry meli overovani cd klice uz i doom 3 nebo quake 4 a nevsiml jsem si ze by to delalo problemy...akorat tam se to overovani pouzilo jen v pripade, ze si byl pripojenej k internetu. jinak hra fungovala normalne i bez nej.
sysel2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:58:59

to ja bych se ani tak nebal, ze mi to nebude fungovat kvuli problemum s mym isp, ale ze to nepojede, protoze budou nefukcni/pretizene servery/konektivita ubisoftu
a to v prvnich dnech po vydani 100% budou, protoze tak nejak pochybuju, ze nakoupi dost HW aby pokryli pocatecni napor hypem nubuzenych hracu, kdyz pak po vetsinu roku jim bude stacit jen zlomek vykonu, i kdyz mozna ze to budou resit nejakym docasnym pronajmem nejake serverove farmy :-)
Marcel19751 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:13:53

Naklikal jsem Vám všem po palečku(ikdyž je divné ,že u některýv jedním klikem naskočili palečky dva)a teď hurá na warez dokud nám to nezatrhnout a sosat co co tá ,už jen pro ten pocit
remy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:23:32

na totu ubohu ochranu mozem krasne vystrcit prostrednik a pouzijem crack. to ako ked niekto nema internet alebo ma s nim problemy nemoze hrat? pekna blbost.
na druhu stranu o AC2 som uplne stratil zaujem. uplne ma odradzuje ta otrasna grafika.
Son Gito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:29:54
avatar
Ako úživateľ, ktorý má stabilné a rýchle pripojenie k internetu im to nezazlievam. Ale čo tý, čo majú slabé pripojenie alebo žiadne??? Som zvedavý, či sa im to vyplatí, všetko ukážu až počty predaných kusov.

Ako písal DD, kvalita grafickej stránky, nemá ísť dozadu...
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:32:10
avatar
no, co k tomu napsat, AC jsem nikdy nehral, takze me to ani chybet nebude. A tento system kontroly bych snesl u top Hry DX11 apod a ne u toho AC2, co vyvedli
petr.hw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:35:32

Tak to jsem zvedavej, ktera grupa to drive prolomi...Reloaded,Razor 1911,Skidrow,Vitality???Konecne bude mit scena poradnou vyzvu.Ty soucasne ochrany jsou pro ne otazkou minut.Stejne budou jako vzdy hrat online jen radne platici. Hosi z warez sceny si zahrajou bez ochran a v poho.
atomic [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:38:01
avatar
Hmm..A co když si to budu chtít zahrát na notebooku někde na cestách a nemám chuť platit nenažraným operátorům za mobilní internet? Taky někdo něco nedomyslel..

P.S.: Vlastně, pravda, ono to do sebe asi docela zapadá, třeba ta hra není takové kvality že by si ji chtěl hrát někdo jiný než ten, který sedí doma u compu a nudí se..
petr.hw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 17:43:02

a navic me napada jak muze fungovat takova pytlovina.Udela se jednoducha utilitka co misto k UBISOFTU na server stahne save do pc...Teda nevim nevim.Spis by se meli dohodnout se Scenou a
ta by sve releasy poustele treba s mesicnim spozdenim a to uz by stacilo na zvednuti prodeju o desitky procent.Rozhodne UBISOFTU palec nedrzim a tesim se na to halo az jejich bublina s ochranou splaskne podobne jako DX11 Alien. Hra s nejhorsi grafikou letoska....
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 22:51:12
avatar
Jo a většina si měsíc počká, aby za to nemuseli platit, takže zisk ještě menší
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 18:50:59

Jednoduse.. tahle silena ochrana prave zajisti to, ze crack neb ude dostupny pred oficialnim vydanim ale az par dnu nebo tydnu po nem. Takze to nedopadne jako crysis a proda se o par set tisic kusu vic.
HUHUHUgo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:05:15

Nemám s tím problém, aneb kdo chce kam, pomozme mu tam.
Creed I nebyla vůbec špatná hra, ale žádná špica to nebyla, takže si takovoudle vychytávku klidně odpustím.
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:07:33
avatar
dávám tomu tak měsíc, maximálně půl a je na torrentech
]mh[ Virtek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - co to je ? 2010-02-18 18:16:45

kazdej tady pise, ze ma stabilni a rychly pripojeni
CO TO ZNAMENA, napiste mi ?

CR je zeme WI-FI technologii, a wi-fi neni spolehliva

P.S.: me to trva 8 skoku nezli se dostanu na optiku (centrum SITEL)

P.P.S.: UBISOFT odmenim neduverivym vyzkousenim a nesledne koupi i kdyz sem mel AC1 original v den vydani
snipermaniak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 18:37:11
avatar
Např. já mám UPC, které má v takřka každém větším městě slušnou rozšířenost.
Jinak mě trvá 3 skoky na síť UPC a např. na seznam je to 8 skoků
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 00:35:40
avatar
Bych řek, že ČR je země O2, dříve žlutých sviní (teď sou modrý, ale moc to nezměnilo). Ale stabilita linek se celkem zvedla.. obvykle max 2 výpadky za měsíc.. nestěžuju si.

Ale fakt je, že tuhle hru ani nestáhnu.. vůbec nevidim důvod proč by mě měla zajímat.
Saki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:08:43

Nečetl jsem tu ani jeden názor v diskuzi,ani článek. Jedno vím jistě.Ještě žádné opatření na světě nezabránilo pirátsví
Dřív nebo později si to zahraje každý i bez koupě orig. hry
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 00:36:02
avatar
Co člověk vytvořil dokáže člověk zničit, tak to bude vždy.
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:17:09

nezabránilo, ale aspon trochu pozdrželo pirátění, tudíž po vydání jsou větší prodeje.
O prolomení této ochrany nikdo nepochybuje, jen to stíží pirátům situaci hned po vydání a dost jich třeba zakoupí origoš, o co taky Ubisoftu jde ;)
Astro [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 20:36:46

Tak to se panove mylite. Podivejte se treba na hry od Nadea. United je venku od roku 2006 a pokorena nebyla. A to neni jedina hra, ktera od nich nebyla nikdy dostupna pro piraty. Nadeo bylo nedavno koupeno Ubisoftem
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 20:44:39

neznám, ale jestli tedy bude tak fungovat ochrana i u AA titulů, máme se na co těšit
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 19:44:21
avatar
...nehodlám to všechno číst a už to asi někdo zmínil, ale tím pádem herní notebooky budou nutně potřebovat mobilní připojení, což je v dnešní době v ČR stále celkem nerozšířené, i kdyřž se to v posledním roce hodně zlepšilo...já s tím teda nesouhlasím, ale zase je tu už dlouho Steam a to není o moc jiné.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 07:50:36
avatar
Už i u nás v prdelákově jede třeba CDMA (O2, 1,5MBit), to už by mohlo stačit, pokud to nebude moc závislé na odezvě, ale jenom na datovém toku. No a Praha, Brno, Ostrava a hromada dalších měst to má už jako samozřejmost.

Nechápu za co jsem dostal ten palec dolů. Tím prdelákovem myslím naše město, které je hrozný vidlákov a lišky tu dávají dobrou noc a lidé vstávají se slepicema(lišek i slepic je tu dost, což je pak problém), ale přesto tu je už možnost solidního mobilního připojení. A pokud je taková možnost u nás, tak už musí být snad skroro všude. A o tom jaký jsme prdelákov svědčí i to, že u nás není ani kabelovka, pozemní analogový příjem TV tu je úplně v pr.eli a pozemní digitální se u nás plánuje jako u úplně posledních v republice a to až v roce 2013, do té doby tu už bude mít snad každý satelit.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 08:10:55
avatar
Ješte by mohli dodělat to, že si hru klidně všichni můžeme stáhnout, ale ti co si ji stáhnou, tak budou při zřizování účtu platit a mohlo by to být ještě udělané tak, že by ta hra mohla být hratelná zadarmo třeba po určité místo, aby fungovala i jako demo a pak by si člověk už musel na netu zařídit ten účet. A to jim trvalo na něco takového přijít tolik let? Dyť na podobném principu fungují on-line hry. Já třeba hrávám auta Level-R, kde je i singleplayer, ale když by mi spadlo spojení, tak si prostě nezahraju ani to. Ta hra je zadarmo a pokud si v ní chci kupovat značkové auta (Mitsubishi, Subaru, Honda, Chevrolet, Mazda atd.), tak si už musím koupit nějaký kredit za reálné peníze. Což je podle mě rozumné.
Trefa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 20:52:02
avatar
Piratstvo na PC je nezastavitelna vec ... Je vseobecne zname, ze k ukradnutym hram sa da dostat neskutocne jednoducho a maju dokonca vyhody oproti hram necracknutym ... Toto vedia aj male decka ... Tie potom vyrastaju v domneni, ze hry su proste kategoria sama o sebe a ich stiahnutie ,resp. ukradnutie je uplne v poriadku a ze sa o kradez vobec nejedna ... Preto nemaju potrebu si hry kupovat ...

Dalsi problem je cena hier ... Clovek zaraba povedzme 600 eciek ... Ma doma slusny komp za 400 eciek a chce si nieco zahrat ... Pozre si obchody a vidi ceny hier, 30-50 Eur ... Zakrutia sa mu oci, polozi si klasicku recnicku otazku : "Co im j.be" ?, a leti na warez zi hru stiahnut ... Nebude predsa utracat 1/12 zo svojej vyplaty na hru, ktoru si ani nemoze odskusat lebo v dnesnej dobe je zvykom nevydavat dema ...
Po tom co si hru stiahne,moze nastat viacero situacii ... Typkovi sa hra paci,bavi ho a povie si,ze za dobre odvedenu pracu,odmeni vyvojarov tym ,ze si hru predsa len kupi ... Moze si vsak takisto povedat, ze cashe si necha a minie ich na nieco dolezitejsie, nie na hru, ktora ma hraciu dobu 6 hodin a nulovu znovuhratelnost. Takisto sa mu moze hra nepacit a nudit ho, a vtedy asi zacne skladat ody na svoj skvely napad hru najprv stiahnut a nekupovat ...

Ako som povedal,piratsvu sa neda zabranit. Jeho miera sa vsak da kladne ovplyvnit ,alebo sa o to aspon pokusit a to velmi jednoduchymi sposobmi ... Znizit ceny hier, robit hry a nie hovadiny s nalepkou hry, pridavat rozne updaty do hry, ktore rozsiruju obsah atd atd... A hlavne nepouzivat takto dementne "ochrany" ,ktore poctiveho cloveka len znevyhodnuju
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 23:13:51
avatar
.."polozi si klasicku recnicku otazku : "Co im j.be" ?"


Tak to si vystihol na stopercent!
Soichi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 21:29:49
avatar
Ubisoft onoho casu vydal Prince of Persia bez ochrany (len DVD verzia), bol to experiment co nevysiel a hra sa piratila rovnako ako hra s ochranou. Takze hry co sa predavaju bez ochrany sa piratia rovnako ako hry s ochranou. Teda je jasne ze ochrana je na dve veci. Prince of Persia som si kupil prave preto ze nema ochranu, ale az ked cena klesla na prijatelnu uroven jednoducho preto ze 30€ a viac sa mi za to zdalo privela. Imho najvacsi problem cena hier, hry za rozumne ceny by to vyriesili. Keby AAA tituly nestali cez 30€ ale napr. max 20€, tak by to predajom pomohlo viac.

Toto co urobili pri AC2 je dalsia blbost, piratit sa to bude ci chcu alebo nie. Nutnost staleho pripojenia je kravina pokial to neni onlinovka. Takze ked pojdem, zoberem notas, chcem sa zhrat, tak mam smolu. Po ceste rychlikom napriklad do Tatier mobilny net vypadava jak besny a keby mi kvoli tomu mala hra padat kazdych 5 - 10 minut tak originalku hrat nebudem ale radsej siahnem po cracklej verzii co ma tym nebude otravovat.
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 23:07:23

20€ za hru nedam, to je vela. Hry maju zly obchodny model. Taky rozok stoji 20c. Das 20c za rozok, ktory si nevidel a "neochytal" ? Moze byt napr. tyzdnovy a nemozes ho zjest. Das 20€ za topanky, ktore nemozes odskusat? Ked bude male/velke cislo? Hry je idealne platit pausalne. Zaplatis 10€ mesacne a hras hociktoru hru. Ta co sa ti nepaci zmazes, co sa ti paci hras. Neviem si predstavit iny system platenia za hry (a filmy). Kludne nech sa savy davaju na ich server. Len chcem je to pausalne. Napr. za AC2 by som nezaplatil ani 1c. 1ka bola 3,14covina, 2ka bude to iste. Ale keby som platil 10€ mesacne, a dany mesiac by som stiahol iba AC2 na skusku, mali by aj odomna dake $$$.
Soichi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 07:32:00
avatar
To je druhy problem, ze sa hry nedaju vyskusat. Dema vychadzaju tak jak vychadzaju, shareware verzie zakapali uplne. Dat 40€ za nieco, bez toho aby som si to vyskusal, ze ci ma to bude vobec bavit, tak to spravi malokto.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 08:25:39
avatar
... hlavně v dnešní době, kdy jsou všechny recenze her podplacené a nedá se jima řídit, tak vlastně člověk ani neví co kupuje. Tak první spirátit, vyzkoušet si to a potom případně koupit. Jenže to už se pak chce jenom málo lidem.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 00:23:41
avatar
Ta Tatranska Strela je potom riadne rychla, mozno ze signal nevypadava, len ho rychlik proste predbehne ;-).
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 08:20:36
avatar
Já jsem si koupil tu trilogii Prince of Persia za 599,-(něco kolem 20€) takže za 200 mě vyšel každý díl a podle mě ceny za hry maximálně 400 za hru je tak optimální, ale průměrná cena by se mohla spíše pohybovat kolem 250. Prostě když to bude dražší, tak už se mi to nebude chtít kupovat a spíše si to spirátím. Tohle by byla cesta jak konkurovat pirátům.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 13:06:10
avatar
tak se proda o 15% vic her ale zisky budou nakonec o polovinu mensi
Kosheen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 22:08:55
avatar
samozrejme ako vzdy hackeri to vyriesia, uz obisli aj ovela horsie pokusy o obmedzenie piratstva
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-18 22:52:47
avatar
Nádherná ukážka toho, prečo hry smerujú k úpadku. DD sa pohoršuje nad technologickým fopa ubisoftu, ale z niečoho, čo očividne ničí PC hranie je nadšený. Fakt na zamyslenie.
ganja021 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 00:20:50

inak......

....mam na vas otazocku...akym stylom by sa teoreticky dala tato ochrana prelomit(pytam sa cisto iba zo zvedavosti) ked sa secko bude ukladat na vzdialeny server??
ucho1212 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 09:18:55
avatar
hra sa pripaja na nejaki server z nejkym programom a ip toto staci zistit odpojit kabel z netu nahodit virtualnu siet...
alebo zmenit adresu kam sa hra pripaja na tu vasu a uz stacia len tie veci co mate na servery mat u vas
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 19:24:19

No sifrovani bude pravdepodobne asymetricky, takze jenom vytvorit virtualni server nestaci. (pro vetsi detaily zkoukni ostatni moje prispevky tady) Ja bych to videl takhle:

1)Najdou se ve hre mista kde se data sifruji/desifruji a ty se premosti. (v podstate ta sama prace jako kdyz obchazis jakoukoliv jinou ochranu, jenom jednoduseji vyhledatelna, protoze presne vis odkud z programu se volaji API funkce na odeslani dat na sit -> vis ktera data se odesilaji na sit -> najdes misto ktery tam ty data strka a mas misto kde probiha sifrovani->sifrovani odstranis.)

2)Analyzuje se komunikacni protokol. A napise se emulator ubisoft serveru. (ten emulator je s dekodovanym protokolem otazka maximalne nekolika hodin, protokol taky pokud maji k dispozici nekoho kdo se venuje sitovy casti emulatoru MMO her)

3) spustis emulator cracknes hru a hrajes
----------------------------------------------------------

Zneprijemneni zivota crackerum:
- hra si pravdepodobne na zacatku stahne soubory, ktere v cracknuti budou hrat dulezitou roli, takze na cracku se zacne pracovat az pri oficialnim vydani.

Pro plne funkcni crack bude pravdepodobne potreba hru nekolikrat dohrat:
- hra muze zacit pouzivat v pozdejsich fazich jiny komunikacni pakety, ktery emulator napsany a overeny na prvnich par minutach nebude znat.
- hra si muze v prubehu stahovat data pro "desifrovani" existujicich hernich souboru (mapa, 3D modely). Pro funkcni emulator se vsechny tyhle pozadavky a odpovedi na ne nejprve musi shromazdit. Ubisoft si navic treba muze hlidat poradi pozadavku a pokud si nekolikrat vyzadate neco dopredu blokne vam hru, takze neni pravdepodobne ze by to slo bez dohrani obejit.

Vysledek: I kdyz emulator serveru bude po prvni hre hotovy a asi i bude bez velkych zmen fungovat pro vsechny hry s touhle ochranou. Bude u kazdy nasledujici hry nekolikadenni az nekolikatydenni doba pro shromazdeni dat pro bezproblemovy chod hry. A to je podle me vsechno ceho chteli dosahnout, jelikoz v prvnich tydnech jsou prodeje AA titulu vzdycky nejvetsi.
zkoumal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 00:22:47

Ono nejde pouze o to mít stabilní net, ale jde i o dostupnost serverů Ubisoftu jako takových.Jakékoli přetížení,systémový nebo HW problém se logicky projeví na možnosti spustit hru.Dál by mě zajímalo jaké informace bude hra na servery odesílat.Vzhledem k tomu,že to nevím beru to apriori jako narušení osobního soukromí a pokud si hru nainstaluji,je to jako bych si dobrovolně nainstaloval na počítač vir.Hra se mi líbí,ale děkuji,nechci.
Bowler [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Gratulácia Českým hokejistom 2010-02-19 00:24:54
avatar
Blahoželám k výhre!Bratia Česy,klobúk dole nad taktikou zápasu,Super!Fandím obom týmom,veď lepšia medajla v Prahe ,alebo v Bratislave ako v Moskve či Ottawe PS:Viem že príspevok mimo výseč,ale teraz žijem hokejom čo je po svete IT moja druhá vášeň a článok o hokeji tu nemáme...ale je olympiáda tak proč ne!Honzo čo Ty na to?PS2:Jediné fórum kde si SK a CZ nejdu po krku je snáď iba DDW tak preto to píšem TU.PS3úfam že ma Slováci nedopalcujú za to že fandím aj čechom
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 08:32:41
avatar
Já hokej už nesleduju. Při sledováni hokeje v Naganu jsem byl na infarkt, tak jsem si řekl, že tohle už ne a stejně jsme už po tom ani toho moc neuhráli.
ucho1212 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 09:23:46
avatar
Ja som proti ochranam co maju nieco z netom. Bol by som za tahanie hier z netu po zaplateni priamo od vyrobcu ..cena by tam bolo polovicna oproti obchodom.
Ja osobne sa chystam kupit si najblisie MAFIU 2 ak bude cena do 50 E... je to hra ktora sa proste oplati ale taki NFS by som si nekupil napr (preco aj o rok vyde dalsi a hru dohrate za nejakych 50hodin ... Mafiu minimalne 3 krat prejde clovek a..
BTW na konzoly stoja hry o 20 percent viac cca
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 19:29:28

Jenze zivotnost konzole je asi 3* delsi nez herniho pocitace takovej xbox360 je tu skoro 5 let a jeste tu aspon 2 roky bude. Kolik za tu dobu clovek nainvestuje do PC pokud chce hrat novinky radsi ani nepocitat. Takze u konzole asi usetris. (konzole+ hry za 7 let bude levnejsi nez 3*PC + hry za 7 let). I kdyz konzoli bych si stejne nikdy nekoupil jsou proti mimu presvedceni pocitacovyho nadsence.
caleb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nejak tomu nerozumim 2010-02-19 09:53:39

Jak muze byt nekdo tak naivni a myslet si, ze tato ochrana bude nejaka revoluce, nebo ze se ji nepodari prolomit. To muze byt nazor nejakeho 15ti leteho pubertaka, nikoliv rozummne smyslejiciho cloveka. Ten kdo si to mysli, ten se musel asi prave narodit , nebo celej zivot nosi ruzovy brejle a mysli si, jak je svet idealni a ze je tady konecnce neco, co zamete s piratsvim . Me osobne tato hra nezajima, takze ji nebudu stahovat ani cracklou verzi a ani si ji kupovat, nicmene vysledek me docela zajima. A kdyz bude problem s prolomenim ochrany, tak schvalne jak dlouho vydrzi servery Ubisoftu DDoS utoky, budou spadly servery Ubisoftu a nezahraje si vubec nikdo , tak k cemuze to vlastne je?
supervisor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 11:53:49
avatar
Pochybuju, že spadne server ubisoftu, ale dokážu si představit crack, který by dokázal uložit save na vašem HDD. Těžko říct ..uvidíme :-)
Longin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 10:45:50
avatar
Timhle si akorát přihoršej.. to je jasný!
caleb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 12:11:22

nevidim absolutne zadnej problem v tom shodit servery ubisoftu, treba nejen diky cinskym hackerum sly shodit servery daleko vetsich a dulezitejsich spolecnosti, nez servery nejakyho usmudlanyho ubisoftu
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - CRACK 2010-02-19 13:41:20
avatar
Tohle řeší crack. Takové neprolomitelné ochrany tu už byly, první byla u Bioskocku. Stačilo pár týdnů a mnoha milionová ochrana byla k ničemu. Pak vydali Avatara a zase za pár týdnů vyšel crack. Oni prostě nechápou že tudy cesta nevede. Pokud budou znevýhodňovat poctivé kupující oproti nelegálům tak to povede k větší míře pirátství. Cesta vede skrz snižování ceny her a ne zbytečného vývoje tzv "neprolomitelných ochran", které jen hry prodražují. Až jim tohle dojde tak potom pirátství klesne na minimum
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:07:34
avatar
Zaujimalo by ma, ci po prelomeni ochrany potom firma, ktora "neprelomitelnu" ochranu vymyslela, musi vratit peniaze distributorovi hry. Alebo maju v zmluve malymi necitatelnymi pismenkami napisanu klauzulu o tom, ze ochrana je garantovana po dobu jedneho tyzdna .
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:26:56
avatar
no mnoha milionova urcite nebyla. a ta ochrana se jim podle me i dost vyplatila. kdyz se hra crackne az za tyden nebo za par tydnu tak je to dnes uspech, ktery na prodejich jde poznat. staci to srovnat s hrami, kdy byla crackla verze na netu jeste pred jejim oficialnim vydanim...
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ANKETA 2010-02-19 14:36:18

Sry za OT al enejak nemuzu najit diskuzi k ankete tak strucne.
Hlasoval bych rozhodne ANO, ale pouze za predpokladu ze DD necha delat tyto clanky nekoho sofistikovanejsiho nez je on sam, a rozhodne by nesmel zasahovat do stylu psani dotycneho znalce...
myzrael [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:40:27

S tímhle budou mít problémy akorát poctivý kupující. Piráti budou mít do 7-14 dnů spolehlivou verzi.
myzrael [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 14:49:01

Jinak mě taky překvapuje jak stagnuje vývoj her. V mém případě je to spíš pozitivum. Můj rok a půl starý comp za 13tis. pořád zvládá nový hry a to dobře. Sice 9600 GT je většinou ve spodní časti testů s hrama, ale v praxi prostě stačí Takže mi ani nevadí že hra je pouze Direct9
Kirara [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 17:09:41

"HA!" říkám. Tohle už fakt nemůžou myslet vážně.

To se nepoučili ani z MW2, který dohrajete za pár hodin a multiplayer, který na tom jediný stojí za něco, lze jen online přes Steam. Ve výsledku nemůžou lidi vzít pár počítačů a v nějakém skladišti si udělat LAN party, přesto že je to na to jak dělaný.

Tím to zabili natolik, že dokonce pár, co se kupování her týče zcela čestných, lidí, kteří se živí jako reverse inženýři utvořili skupinu TeknoGods a ve svém volném čase vytvářejí patch, který hru odřízne od Steamu a umožní provoz vlastních offline i online dedikovaných serverů.
Nelíbí se jim, že tento patch půjde použít jako crack, ale sami jako profesionálové vědí, že jakýkoliv pokus o to, aby jejich patch šel aplikovat jen na originální hru by byl zbytečnou ztrátou času, protože by ho warez skupiny rychle adoptovali.

Tady není na místě sázka o to, jestli se ta ochrana prolomí, ale jestli prvním crackem bude serverová emulace nebo kompletní vykuchání té online kontroly. Jak tady někdo řekl, jestli Ubisoft sám plánuje patch, který ochranu odstraní (čili musí někde přepnout něco aby se savy ukládali na disk) nemůže to být těžké pro jakéhokoliv warezáka.
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 18:45:11
avatar
Mas tam "drobnou" chybu - Steam nema nic spolecneho s tim ze MW2 nema dedikovane servery (nez zacnou lidi placat nesmysly na forech tak by si dane tema mely aspon vygooglit misto vymysleni si takovych kravin).
Kirara [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 21:39:15

To jsem netvrdil.
Q: Why is it Steam-less? It will allow pirates to run the game!
A: Well, two reasons. First one, steam emulation is a key feature which makes it all work. It’s not just optional. Second, with your original Steam, our loader could be detected as a cheat and your account could get banned. We might code a DRM module that would make sure user has a legit copy installed, but DRMs as we all know, can be easily bypassed, resulting all this hard work being a waste of time.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 17:49:14
avatar
Tak pokud ten crack kompletne nezvladne jedna grupa, pak urcite dalsi bude uspesnejsi. Vse je jen otazkou casu. Nejlepsi by bylo vymyslet neco, co teda piraty omezi, ale poctivce nebude omezovat. Az to nekdo vymysli, dostane "Nobelovku"
Kirara [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-19 21:40:22

Trochu tematický obrázek... Odkaz
meifis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-20 00:25:35

Kvalita internetu je možná dobrá ve městech,ale na vesnicích
je to bída.Já např. bydlím tak 30 km od Prahy a dodnes nebyl
v mé vesnici zaveden ADSL ani jiný adekvátní.Teď je naštěstí
dostupný Ufon, tak se to nějak dá.Takovou hru si pak samozřejmě
ani nemohu koupit.
Smou1a [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-20 00:52:25

Kdyby ta ochrana byla neprolomitelná bylo by to jen dobře (můj názor). Mně by nijak neobmezovala. Jenže někomu to je proti srsti, nadává na ochranu, že si ji radši stáhne, ale nezaplatí za ni. Vykradnete dům jen proto, že je zamčený?
pleschi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-02-22 14:45:42

takže zase budou na tom biti poctivý (platící) hráči... pro piráty vyjde nějaká emulace a pojede jim to i offline...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádných vylepšení!Tuesday, 30 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 180x
Komentářů: 1
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1302x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2193x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1945x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1302x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1294x
Komentářů: 1